Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   3
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

* Majkowe potyczki Huntera i Heymana - sure! :)

* Fajnie patrzeć jak Beth rozwala małą Fox (geez, przypomniałem sobie czasy jak Alicia była champem i dominowała całą dywizją - bardzo to było "realistyczne"). Aczkolwiek fejsowa mistrzyni jak to jest w zwyczaju musi uratować świat przed złą divą. Sztampowy shit.

* O fuck, dawno nie widziałem tak zbotchowanego Chokeslama w walce Kane'a i Big Show'a.

* Postać Laurinatisa staję się bardziej bezwzględna i heelowa, co tylko wyjdzie jemu na dobre. Pomimo tego i tak nie dorównuje takich heelowym authorities jak McMahon, Bishoff czy Heyman. Co do zwolnienia Wighta, wiadomo, że tak silnie usytuowanego zawodnika i przynoszącego zysk federacji (dzieciarnia w zielonym czapeczkach strasznie za nim szaleje) się nie zwolni. Giant poprostu zrobi sobie przerwę albo na następnym show Hunter, bądź Board Of Directors rozkażą go przywrócić z powrotem.

* Ziggler pokazał dużo atletyczności stająć na głowie jednocześnie zakładając przeciwnikowi headlock'a.

* Rozjebał mnie Punk, który krzyczy do Rileya by mu oddał hajs! :D Przypomniało mi to segmenty z NXT, które są bardziej realistyczne i takie naturalne. Przy okazji nie wiem do czego ma prowadzić Aj podbijająca do Phila.

* Zauważyłem, że Cenie po feudzie z Rockiem strasznie spadła forma na majku. To przedrzeźnianie Laurinatisa z "looooser" również było całkowicie noł-bekowe. Jednakże jest jedna mała nielogiczna rzecz. Cena i Big Show maja podobną pozycję (obaj są main-eventerami, choć wiem, że Jasiek jest większym drawem), tylko, że ten pierwszy robi sobie z Ace'm co chce, a drugi sra w gacie. Weird!

• Reputacja:   2

Kolejne RAW, na które czekałem ze względu na pojawienie się HHH. Już na początku spotkanie huntera z GM'em na backstage. Ten tłumaczy, że nie wiedział, że Brock zaatakuje tryplaka i był zaskoczony jak wszyscy. W każdej chwili może liczyć na jego poparcie itp. Na pytanie "czy zamierza coś powiedzieć?" HHH odpowiada, że powie coś, ale całemu światu w ringu. Miałem zatem nadzieję na dobry segment na rozpoczęcie gali. I naturalnie "powodzenia z Cena'ą w niedziele". :P

Przemowa Triple H

To, co na początek rzucało się w oczy to ręka. Hunter proszę cię... Jak się ma poważne złamanie ręki to raczej nie da rady tak nią machac. Wskazujący palec latał we wszystkie strony.

Wracając jednak do tematu, hunter mówi o tym, że Lesnar wracając do WWE sprowadził ponownie prawowitość. To śmieszne, tego samego dnia tryplak walczył na WM z Undertaker'em na oczach 70 000 ludzi i cały czas "chciał, aby zjawił się ktoś kto sam uczyni to prawowite". Głupota i arogancja Lesnara obraża taker'a, Cena'ę i pare innych gwiazd, które powymieniał, a także samego tryplaka nie tylko jako wrestlera, ale także jako fana, którym był od dziecka. Był, jest i będzie zawsze częścią i członkiem "WWE universe". Jest zażenowany, nie tym, że zaatakował go za plecami "300 funtowy kopacz tyłków", ale to, że Lesnar jest przereklamowanym śmieciem. Tym samym, którym był w 2002 roku kiedy debiutował. Kiedy zobaczył go po raz pierwszy pomyślał, że będzie wielki. Rzeczywiście udało mu się wspiąć na szczyt, ale gdy już na nim był odszedł do UFC, aby tam sięgnąć szczytu, jednak ktoś mu skopał dupę i wrócił do WWE. Uwziął się na Cena'ę, który osiągnął więcej od niego, nigdy nie odszedł i nawet go pokonał, a następnego dnia Lesnar zrobił to, co zrobił (zaatakował) i to, co robi zwykle - odszedł. W tym momencie zjawia się Heyman. Broni Brock'a, wypomina HHH, że ten nielegalnie zerwał kontrakt, rządzi tą federacją i nie podobało mu się, że Lesnar chciał walczyć. Nie rozumie ani Brock'a go ani powagi sytuacji. Nie wywiązał się z kontraktu i Lesnar zamiast obiecanej nagrody i walki dostał upokorzenie. Ponad to podniósł rękę na Heyman'a, co jest drugim wykroczeniem i nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale "widzimy się w sądzie"? Tak, czy inaczej ciekawy segment i długi więc moje wypociny także. :P

Pierwsza walka - CM Punk & Santino Marella vs Cody Rhodes & Daniel Bryan

Nie wierzę, że dali Punk'owi jako partnera Santino. Nie było w ogóle mowy o czystym zwycięstwie heeli. Przez całą walkę obijany Santino, Daniel & Cody całkiem ładnie współpracowali. O ile nieudana próba przeskoczenia lin przez Marella'ę nie zrobiła na mnie wrażenia to muszę przyznać, że to z nieudaną zmianą wywołało uśmiech. :lol: Tak fajnie wylądował. :P

Druga walka - Alicia Fox vs Beth Pheonix

Faworytką raczej była mistrzyni div. Ta kontuzja podczas walki z Layla'ą coś szybko przeszła. Albo udawane albo nic poważnego, nie wiem do końca. Layla urocza jak zawsze. :grin:

Trzecia walka - Big Show vs Kane

Więc Show za karę dostaję walkę z potworem i podejrzewałem jego porażkę. Lauraunitis lubi uprzykrzać życie tym, co mu podpadli i odwrócił uwagę Show'a, rządając przeprosin, gdy ten zaczął przejmować inicjatywę w walce. kończy się zbotchowanym chokeslamem Kane'a i jego wygraną. Po walce GM żąda przeprosin, bo inaczej zwolni olbrzyma. Ten z kolei zaczyna płakać, gada o tym, że przez 15 lat bawił fanów, to jest jego całe życie nawet doczekał się swojego momentu na WM. Jonny'iego to nie wzrusza, twierdzi, że przeprosiny nie szczere i żąda od dużego, aby uklęknął. Po wielu ryciach i próbach, ten jednak nie daję rady uklęknąć, przeprasza szefa i błaga, aby ten nie kazał mu klękać (eee... WTF?!). To było po prostu śmieszne. Rozumiem, że to upokarzające, ale to wyglądało jakby miał zabić swoją rodzinę. :? W końcu ulega, ale i tak zostaję zwolniony. Muszę przyznać, że nawet podoba mi się rola złego szefa w wykonaniu Lauraunitis'a.

Czwarta walka - Brodus Clay, Kofi Kingston & R-truth vs The Miz, Dolph Ziggler & Jack Swagger

Nie ma się, co wysilać. Wygrana dobrych, Miz wciąż szmacony i wspólny "taniec" na koniec z dzieciakami.

AJ podbiega do Punka i życzy mu powodzenia? Ciekawe... .

Piąta walka - Chris Jericho vs Randy Orton

ME. Krótka walka skończona zwycięstwem Jericho poprzez DQ po tym jak zaatakował go Sheamus. Na koniec sędziowie rozdzielają irlandczyka i żmiję.

Segment z John'em Lauraunitis'em i John'em Cena'ą

Johnny zaczyna od nazwania Cena'y i wszystkich po jego stronie przegranymi. Podobało mi się to, gdy powiedział, że gdyby nie było przegranych nie było, by też takich zwycięzców jak on. :twisted: Zjawia się zaraz Cena do tego z wyleczoną ręką. Zaczyna naśmiewać się z GM'a. Najpierw mówiąc o kochaniu ludzi, a potem zwalniając Show'a i wyzywając fanów stał się królem... no właśnie. WWE ocenzurowało to, ale podobno było to "douchebaggery". Przyznam się, że nie wiem, co to oznacza. :P Nastepnie sam nazywa go przegranym i parodiuje Jim'a Carey'a. potem już tylko typowe "na OTL zniszcze cię". Następnie Eve przynosi list od zarządu, w którym piszę, że walka między dwoma Jaśkami będzie zwykłym single match. wygrana jedynie przez pinfall i submission, nikt nie może się kręcić przy ringu, każdy kto zainterweniuje zostanie od razu zwolniony podobnie jak Lauraunitis, gdy przegra. Prawdopodobnie będziemy mieli interwencję Lesnar'a. Ostatnio nawet były jakieś małe plotki o powrocie Batista'y. :lol:

RAW dosyć długie, jednak z niezłymi segmentami. momentami było nudnawo, ale da się przeżyć.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   0

RAW dosyć długie

A co tydzień temu było krótsze? :D

Cena i Big Show maja podobną pozycję (obaj są main-eventerami, choć wiem, że Jasiek jest większym drawem), tylko, że ten pierwszy robi sobie z Ace'm co chce, a drugi sra w gacie. Weird!

No chyba kpisz... Podobną pozycję? Paul to upper-midcarder w porywach Main Eventer, który ma taką pozycję, że Vince za żadne skarby nie chce mu dać złota. Natomiast jego kolega z pracy z "podobną pozycją" to twarzy federacji, której - gdyby nie negatywna reakcja na jego osobę - McMahon najchętniej dałby mistrzostwo WWE na własność. Więc i nikt nie powinien się dziwić, że Jachu wychodzi tu na kozaka, a biedny Gigant musi odwalać dramat i poniżać się przed złym szefem.

A płaczący gigant raczej mnie śmieszył, niż wzbudzał współczucie, cóż - nie mam serca

Zły z Ciebie człowiek :P

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Czy ktoś wie co zrobił Heyman podczas schodzenia z ringu? Było słychać trzask, śmiech widowni i bezcenne miny komentatorów. Czyżby ukryty fail? :lol: + both Showa :lol: :lol:

Z tego co czytam na zagranicznych forach to Heyman się wyjebał... :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Prawdopodobnie pojawi sie Lesnar. Nie jest na kontrakcie, i przegral z Jasiem na poprzednim PPV. Idealny kandydat.

Nie jestem zwolennikiem tej koncepcji, chociaż wiem, że jest bardziej niż prawdopodobea. To wszystko niepotrzebnie by się ze sobą znowu splatało: ponowne skrzyżowanie dróg Lesnara z Ceną, w chwili, gdy ten pierwszy ma w perspektywie jobbnięcie Hunterowi na SummerSlam to trochę nadmierne eksploatowanie Brocka. Widziałbym tutaj kogoś innego - nie poniosę się na sformułowania typu "Batista wróci", ale od biedy - lubmy to lub nie - może być to Show, który wspomniał, że kocha ten biznes i może to być dla niego jedyna droga do powrotu.

Swoją drogą - trochę za dużo telenowel się zrobi. Nie wierzę, że Show ot tak sobie odejdzie. Czuję, że może być tutaj tworzona jakaś szopka. Tylko co z Teddym? Będą na SD pokazywać, jak Big Johnny gnębi Longa, a na Raw - Showa? Przynajmniej tyle dobrego, że - jeśli możliwa współpraca Paula z Johnem się sprawdzi - to raczej zrezygnują z wątku z Teddym i odeślą szaraczka na zaplecze, poza obręb kamer.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Po raz pierwszy od dawna tak porządnie się uśmiałem oglądając ostatni segment :D . Dla mnie to był najlepszy segment w mojej niespełna dwuletniej przygodzie z WWE. Widać, że próbują przywrócić Cenie sympatie widzów i takimi raczej na pewno będzie to skutkowało.

Co do walki na OtL to myślę, że tam wpadnie Big Show i uderzy bądź zaatakuje Lauraunitisa, lub będzie coś na wzór wejścia Masona Ryana do Nexusa w trakcie walki Punka z Ceną i pojawi się ktoś nowy bądź ktoś powróci ( Batista :) i najpierw uderzy Lauraunitisa a potem zmasakruje Cenę.

Reszta gali zeszła na dalszy plan może poza AJ, która albo zechce się zemścić na Bryanie, albo spróbuje odzyskać jego względy przeszkadzając Punkowi.

Całe 6 minut :D

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

No chyba kpisz... Podobną pozycję? Paul to upper-midcarder w porywach Main Eventer, który ma taką pozycję, że Vince za żadne skarby nie chce mu dać złota. Natomiast jego kolega z pracy z "podobną pozycją" to twarzy federacji, której - gdyby nie negatywna reakcja na jego osobę - McMahon najchętniej dałby mistrzostwo WWE na własność. Więc i nikt nie powinien się dziwić, że Jachu wychodzi tu na kozaka, a biedny Gigant musi odwalać dramat i poniżać się przed złym szefem.

No ok, lepiej określiłeś pozycję w hierarchii tych wrestlerów. Niemniej Big Show i tak jest silnym face'em o wysokiej pozycji, który pomimo przyjaznego usposobienia potrafił komuś zasadzić KO Punch (nawet Khaliemu bez powodu :D) i dziwi mnie, że robią z niego taką piczkę w tym mini-programie z Laurinatiisem. Coś takiego było sensowne gdy Drew jako low-carder prosił Teddy'ego o kolejną szansę.

• Urządzenie:  Android

Tak z innej beczki, początek walki Big Showa i Kane'a (ten zapaśniczy takedown) przypomniał o czasach świetności Showa i skojarzył mi się z jednym z ich poprzednich matchy, który miał być powerową napierdalanką a był walką techniczną :)

http://www.youtube.com/watch?v=vEEkJVWameE

Big Show ma po prostu taki gimmick, misiaczka-słodziaczka, który czasami, ni z gruchy, ni z pietruchy ma poważne heelowe odpały w postaci trzaskaniu KO punchów. Mógł bym rzecz nawet, że ma gimmick troszke psychicznie chorego,nie tak jak Truth, ale jednak, nagle misio, a nagle wpierdy. Jeszcze niedawno to było widać, podczas feudu z Bryanem, gdzie na KO nadział się Khali, i chyba Orton (albo przynajmniej dostał wpierdy)

A tak swoją drogą ktoś mi powie czemu naglę ożywiło się "boards of directors" i nie pozwolili na nieczyste zagrywki Ace'a. Przecież na tym opiera się jego egzystencja a zarząd naglę teraz zdał sobie sprawę jaki niedobry jest! - co tam ze Lesnar "by zabił" Cene na ER jakos wtedy BoD nie przywoływało do szyku Johnna. :roll:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Wrestlingowa logika rządzi się swoimi prawami! :D

• Reputacja:   829

Triple H pokazał się z dobrej strony w pierwszym segmencie, który wyszedł bardzo dobrze. Walka Lesnar vs. HHH powinna się świetnie sprzedać, a i w ringu powinno być dobrze. Całe story jest jak najbardziej ok.

W pierwszej walce jak zwykle Bryan zebrał świetną reakcje co cieszy. Nie mogę się już doczekać niedzieli i starcia Punka z Danielem, które powinno skraść show. Mam nadzieję, że ich feud nadal będzie kontynuowany.

Show jak zwykle przegrał przez Johnny'ego, czyli nic nowego. :twisted: Segment z płaczącym Big Showem jak dla mnie słaby. Rozumiem, że Ace miał tu wyjść na mega heela, ale ciężko mi się oglądało ten segment. Zupełnie mnie to nie interesowało czy Show przeprosi GM'a czy nie. Te story zupełnie do mnie nie trafia.

Brodus jak zawsze poczyścił w walce teamów. Powinien w końcu dostać jakiś feud, który by pokazał na ile go stać w tym gimmicku. Tylko, że wtedy Clay musiałby coś przegrać, a to jak na razie jest raczej niemożliwe.

AJ kręci się wokół CM Punka, czyli pewnie szykuje się coś na ppv w niedziele. Myślę, że może to zadecydować o wyniku tej walki.

Kolejne utarczki pomiędzy RKO, a Sheamusem. Na Smacku zobaczymy ich walkę w którą pewnie wmieszają się pozostali pretendenci. Fatal4Way na ppv prezentuje się całkiem ciekawie, ale jestem w 99% pewny, że rudy zachowa pas. Jeszcze za wcześnie na zmianę mistrza.

Ostatni segment dobry, głównie za sprawą Ceny, który dał dobre promo. Stypulacja walki w niedzielę niestety zdradza poniekąd jej zakończenie. Teraz możemy być w 100% pewni, że ktoś z zewnątrz zainterweniuje w tej walce. Może Lesnar, może ktoś inny kto wie.

RAW w miarę ok, nie narzekałem na nudę. :-) Co więcej czekam z niecierpliwością na OTL, które prezentuje się ciekawie.

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

• Reputacja:   2

RAW dosyć długie

Wiem trochę głupio brzmi, ale chodziło mi o to, że miałem takie odczucie jakby było dłuższe. Nie wiem czy to przez dość długie segmenty, w każdym razie odniosłem takie wrażenie. :P

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Urządzenie:  Android

Hehe od 23 lipca każde RAW będzie 3-godzinne także tyle biadolenia o długości :)

A i jeszcze pytanie mam. Dlaczego Cena nagle wbił bez opatrunku na ramieniu i udawał jakby go nie miał nigdy? Nie dość że najpierw Lesnar prawie "wyrwał" mu to ramię ze stawu swą Kimurą, to dzień później dodatkowo zmasakrowali je Ace i Tensai. Tydzień później było promo Via Satellite jednorękiego Ceny, a w poniedziałek przyszedł ze zdrową ręką jakby nigdy nic.

A i jeszcze pytanie mam. Dlaczego Cena nagle wbił bez opatrunku na ramieniu i udawał jakby go nie miał nigdy? Nie dość że najpierw Lesnar prawie "wyrwał" mu to ramię ze stawu swą Kimurą, to dzień później dodatkowo zmasakrowali je Ace i Tensai. Tydzień później było promo Via Satellite jednorękiego Ceny, a w poniedziałek przyszedł ze zdrową ręką jakby nigdy nic.

Dla tego, że Cena, Rudy i Tripl.. wyglądali komicznie z tymi lewymi łapami.. plus Rudemu nie chciało się sprzedawać kontuzji więc mu ją zdjęli(Tripl na początku też zapomniał), a Cena pokonywał bez jednej ręki Kanea. Więc lepiej jak mu to zdjęli.

I pewnie ze względu na ten rozwód, może pozwolili mu zdjąć żeby nie musiał zawracać sobie tym głowy, że ma udawać kontuzje.

Plus to WWE. Show naśmiewa się na backu z Big J. I wylatuje. Cena robi to na środku ringu któryś tydzień z rzędu. I co ?? I nic. Tzw. "Logika Wrestlingowa". Chociaż tutaj to jeszcze "Logika Wrestlingowa WWE"