Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wątpię jednak, żeby uczynił to z pomocą Nexusa.

No może faktycznie z tą pomocą Nexusa przesadziłem. ;)

Może przeciwnik będzie dominował w walce, sędzia zacznie klepanie i zgasną światła a Taker zniknie.

Bardzo ciekawy pomysł. :)

Moim zdaniem może być też tak, że na Royal Rumble powróci Shawn Michaels no i na WrestleManii pojedynek tych dwóch panów, w którym wygrywa Shawn Michaels. HBK powraca do wrestlingu podobnie jak Triple H, który po Main Evencie wkracza na ring i gratuluje Michaelsowi i powrót DX. ;)

Czemu? Feud Cena-Nexus jest kontynuowany, więc tweenowaty (i "zwolniony") Cena pasowałby robiąc brawle przed halą i przemówiając z trybun do Nexsusów. Feud ten mógłby przerodzić sie w feud Cena-GM lub Cena-Mr.McMahon o "powrót" do federacji.

Z tym że Cena nie ma jak zostać tweenerem. Zaatakuje Barreta, nadal face. Zaatakuje Ortona, nadal w sumie face bo biedulek tylko wykona polecenie Barreta. Dobrym posunięciem będzie coś jak HBK na RR 2009, rozda po AA, położy Wade'a na Ortona, wyładuje się na Barrecie, ale też wykona jego rozkaz.

Co do Punka, IMO gdyby nie mieli czegoś dla niego na RAW to by został na Smacku i jobbował dalej.

Właśnie chodzi mi żeby został facem ale takim, który nie będzie przebierał w środkach. Troche jak Orton. Ludzie by mu cheerowali, ale nie byłby takim naiwniakiem i bez oporów przywaliłby komuś.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Moim zdaniem może być też tak, że na Royal Rumble powróci Shawn Michaels no i na WrestleManii pojedynek tych dwóch panów, w którym wygrywa Shawn Michaels. HBK powraca do wrestlingu podobnie jak Triple H, który po Main Evencie wkracza na ring i gratuluje Michaelsowi i powrót DX. ;)

Moim zdaniem powróci The Rock ze Stone Coldem i zdominują WWE rzucając dodatkowo otwarte wyzwanie TNA...

Teraz, na poważnie. Przestańcie wymyślać wasze wizje WWE, bo gadanie w październiku o Royal Rumble, a tym bardziej o WM jest niepoważne. ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

Wszystko ok .. ale, jaki miałoby to sens ? Kane także do najmłodszych nie należy i jeżeli faktycznie miałby stać się nowym 'panem ciemności' to na ile, rok, dwa ?

Masz absolutną rację. To jedna z wad mojej teorii (być może nawet najważniejsza), o której zapomniałem napisać. Zdaje się, że między Kanem a Takerem jest coś około dwóch-trzech lat różnicy. Jest jeszcze taka teoria, że może jakieś tam badania wydolnościowe pokazują, że Kane to młody bóg. Ale nawet jeżeli tak jest to i tak wiek stanowi tu poważny argument na "nie" dla tego przejęcia pałeczki.

Bardzo ciekawy pomysł. :)

Dzięki ;) Ale myślę, że wymyślą coś bardziej niespodziewanego. Taker nie może odejść sobie tak po prostu. Zresztą pewnie sami mogą mieć z tym zagwozdkę. Jak zorganizować odejście legendy z takim gimmickiem i z taką historią?

14453752125651e0a536c69.jpg

Rekord Takera nie może zostać przerwany. Undertaker za dużo zrobił dla WWF/E, żeby mogli mu odebrać taki zaszczyt jak ten rekord.Powinien zakończyć karierę po WM w następnym roku. Wygra po raz 20 i to będzie taka okrągła liczba. Wtedy też powinien odejść. Może niech mu wymyślą coś w stylu, że jego Pan go wzywa, aby zasiadł wraz z nim w Piekle :twisted: A tak poważnie mówiąc to ładny OT mamy. Dyskusja o WM i zawodniku ze Smackdown, w temacie o RAW.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

No to ja wrócę jeszcze do Raw z 18.10. Generalnie najciekawiej ciągnie się storyline z Nexusem. A propos tych "żal mi Ceny". Scena, w której Barret oblał go wodą... No kurde. Genialna. Ktoś wcześniej słusznie zauważył, że najpierw ludzie mówią, żeby z Ceny nie robić takiego terminatora i starczy już z tym pushem a teraz żal im, że jest tak poniewierany. I prawda. Z tym, że chodzi o to, że po prostu po ludzku żal (jak też ktoś wcześniej sugerował), że koleś, który zawsze wychodził obronną ręką i nie zawodził swoich fanów teraz musi "znosić" (dzieciaki pewnie przeżywają) to wszystko. No kurcze - trochę żal... Ale oczywiście story jest naprawdę fajne i wciągające. Uwielbiam akcent Barreta. W fajny sposób wymawia "Cena". :)

A co do reszty... Dolph vs Bryan. Z zażenowaniem oglądałem to co działo się na tamtym Raw. Wejście div. Kaszana. Mało interesująco zaczyna się ten feud. Coś czuję, że chodzi o push dla Bryana. Osobiście wolałbym, żeby chodziło o windowanie Zigglera ale to chyba płonne nadzieje.

Hart Dynasty. Z tego żadnego Hitmana ani nawet Owena nie będzie. Zdaje się, że po tym ostatnim nieporozumieniu będzie mieli rozpad i feud na linii Tyson Kidd i Smith. Obaj jakoś szczególnie mnie nie interesują.

Ciekawiej zapowiada się konfrontacja teamu Raw ze Smackdown. Węszę jakieś nieuczciwe zwycięstwo Raw. Oczywiście jakaś nieczysta zagrywka będzie ze strony Miza. Nie przepadam za Big Showem. Powinni dać większy (wiem, że już przynudzam o tym po raz nie wiadomo który) dla CM Punka. Walka teamów na tamtym Raw była taka sobie. Ale liczę, że mimo to będzie ciekawy finał.

14453752125651e0a536c69.jpg

Jestem fanem Ceny i uważam, że obecny storyline z Nexusem jest genialny. Cena jako heel może pokazac sporo więcej niż jako face. Ba! Napewno pokaże więcej. Gdzieś nawet czytałem, że Vince chce pojedynku Takera z Ceną na WM i że Cena ma sie stać najwiekszym heelem w historii WWE. Chyba było to na stronie "konkurencji" :smile: Jednak nie daję mi spokoju ta wymiana spojrzeń Ceny z Ortonem i reakcje Jaśka jak Nexus atakowało Ortona. Być może z wielkiego turnu nic nie będzie.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Gdzieś nawet czytałem, że Vince chce pojedynku Takera z Ceną na WM i że Cena ma sie stać najwiekszym heelem w historii WWE.

To jest już chyba przesada. Nie wierzę, żeby tak wielki face, jak Cena, mógłby zostać największym heelem w historii WWE, no ale czas pokaże, bo wszystko może się zdarzyć. ;)

Monday Night Raw z 18 października oglądnięte.Warto było poświęcić na to,żeby obejrzeć poniedziałkową tygodniówkę.Bardzo mi się podobała.

Ten odcinek Raw potwierdza,że storyline Cena/Nexus jest świetny.

Motyw z przynoszeniem wody przez Johna czy brak pozwolenia uścisku z Ortonem no po prostu genialne.Creative team super to opracował.

Cieszę się,że Husky i Mr.Perfect Junior nie dołączyli do Nexus.

Czerwony roster jest dość mocny,ci dwaj wyżej wspomniani panowie są nie potrzebni.

Segment na początku dobry.Oczywiście za sprawą Miza.Gość jest genialny,gdy mikrofon ma w ręku.

Rozpad Hart Dynasty-teraz to Różowi chyba będą bardzo mało czasu dostawać na antenie.Trochę ze sobą pofeudują,a co później?

Bryan zarąbiście tańczy i ten nieudany szpagat-uśmiałem się. :D

Battle Royal fajny.Ależ mi się podobało jak Cole 'wspierał' Miza krzycząc,żeby wyrzucił Showa z ringu.

Raw oceniam 4+/6.

:)

21413621404d57aa3f81990.jpg

Całkiem niezłe RAW. Zaczęło się bardzo słabo, bo WWE pokazało, że pasy tagów z każdym miesiącem znaczą w federacji coraz mniej. Otunga się położył i nowymi mistrzami zostali Slater z Gabrielem(fakt, faktem, to jest lepsza opcja niż oglądanie Otungi), którzy mogą potrzymać trochę pas i dodać mu trochę rangi(dobrze Husky i młody Perfect dołączyli do grupy, bo pewnie Nexus na tym zyskają bardziej niż na nadchodzącej stracie Otungi). Walka Bryan vs Ziggler znów wyszła całkiem fajnie i jeżeli wszystko zmierza do połączenia pasów to myślę, że dobrali wrestlerów, którzy potrafią razem zmontować dobrą walkę. Nieźle wyglądała też walka Miz vs R-Truth, dobrze zabookowali interwencje Eve i Miza2. Znów największe nadzieje wiąże z Nexus, bo to, że Cena jako sędzia na Survivor Series wcale nie jest jednoznaczne z tym, że Barrett wygra pas i jeżeli WWE tego nie popsuje to w najbliższych tygodniach/miesiącach będą mieli niepowtarzalną okazje zrobić z Johna tego złego.

Sama tajemnica ataku na Takera też ciekawa. Czyżby dalekosiężne plany jeżeli chodzi o starcie Barretta i Deadmana? Nie chce rozpocząć kolejnej serii postów, gdzie co drugi to będzie wasza wizja przyszłości, więc uznajcie to za pytanie retoryczne. ;)

Plusy:

* - Zmiana pasow byla bardzo dobrym rozwiazaniem. Pasowalo to do Nexus, a i wole, zeby Gabriel posiadal jakies zloto (choc wcale jego wielkim zwolennikiem nie jestem) nizeli pseudo celebryta.

* - CM Punk na stolku komentatorskim. Dobrze by bylo gdyby wmieszal sie w program mid-carderowych mistrzow i ostatecznie zunifikowal pasy.

* - Miz nie byl bezbledny (Monday Right Raw bodajze powiedzial), ale i tak bylo to udane promo, a po wejsciu Eve bylo jeszcze lepsze. BRAWO

Minusy:

* - Mimo, ze postawa Santino byla zabawna to i tak nie podobalo mi sie jego zwyciestwo z Sheamusem... Ostatnio Rudy nam zgladzil Bryana, a teraz przegral z komediowym Wlochem...

Inne:

* - Jeszcze nie w plusach, ale ten watek pewnie tam wroci.. David Otunga niebawem moze pozegnac sie z Nexus, a jest to plusem dlatego, ze pseudo celebryta sobie nie poradzi w pojedynke i mam nadzieje, ze pozegna sie z federacja

50608915156a3743c1fa34.jpg

* - Zmiana pasow byla bardzo dobrym rozwiazaniem. Pasowalo to do Nexus, a i wole, zeby Gabriel posiadal jakies zloto (choc wcale jego wielkim zwolennikiem nie jestem) nizeli pseudo celebryta.

Takie rzeczy to zawsze totalna bzdura i nie pasuje to do żadnej stajni. Rozumiem, że pas tagów nie jest dla nikogo ważny, ale skoro to pasuje do Nexus to każdy inny pas też może zmienić tak właściciela tym bardziej, że storyline jest tak prowadzony, że Cena dla przykładu musiałby się położyć pod nogami Barretta. Nie kupuję tego typu akcji.

* - CM Punk na stolku komentatorskim. Dobrze by bylo gdyby wmieszal sie w program mid-carderowych mistrzow i ostatecznie zunifikowal pasy.

Na razie żadne połączenie pasów nie jest pewne, więc nie ma co gdybać(chociaż wszystko na to wskazuje...). W każdym razie z Punkiem jest coś na rzeczy i chętnie widziałbym go w jednym ringu z Bryanem. ;)

* - Mimo, ze postawa Santino byla zabawna to i tak nie podobalo mi sie jego zwyciestwo z Sheamusem... Ostatnio Rudy nam zgladzil Bryana, a teraz przegral z komediowym Wlochem...

Myślę, że Santino był tutaj postacią drugorzędną, a jako, że Sheamus nie ma teraz co robić to rozpocznie krótki program z Morrisonem przez którego przegrał.

W porządku RAW... Poruszę niektóre rzeczy:

Tag Team Titles... Według mnie miało to na celu pozbawienie Ceny pasa (zdobył pasy dla Nexus, a potem upokorzymy go zabierając mu pasy darmo). Mam nadzieję, że cała akcja wiąże się po części z końcem Otungi w WWE, facet kompletnie się nie nadaje.

Dolph vs Danielson... Kolejna dobra walka, oczywiście nie przebiła tej z PPV, ale to nie miało mieć prawa bytu na tygodniówce. Feud między chłopakami z obu brandów musi mieć jakiś cel i to prawdopodobnie skończy się unifikacją, jeżeli feud przeniesie się na oba brandy i dostaniemy segmenty mówione to powinno być fajnie, bo o ring na prawdę się nie martwię.

Na koniec ciekawe zachowanie CM'a... feud pomiędzy dwójką byłych gwiazd ROH? Mogłoby być konkretnie jeżeli chodzi o ring, mimo, że Bryan ma ograniczony cholernie move-set (a w jego przypadku to boli cholernie, bo wiadomo co potrafi).

Survivor Series i WWE Title... muszą coś wymyślić, bo w heel-turn Jasia ot tak z dupy nie wierzę. Jednego jestem pewien, musi być zacnie ;)

btw. jeżeli chodzi o SS to jestem ciekaw jakie ekipy stoczą ze sobą wojnę? Na 99% będzie to Nexus, a przeciwnicy? Znowu roster WWE (RAW)? Mało to innowacyjne.

;)

btw. jeżeli chodzi o SS to jestem ciekaw jakie ekipy stoczą ze sobą wojnę

Powinniśmy spodziewać się też walki team mysterio vs team del rio i może zamiast nexus to powraca triple h i jego team kontra team sheamusa.Raw jeszcze nie oglądałem więc się nie wypowiem.

Survivor Series i WWE Title... muszą coś wymyślić, bo w heel-turn Jasia ot tak z dupy nie wierzę.

Cały angle z Ceną i Nexus jest z tygodnia na tydzień podbudowywany, a Ty mówisz, że heel turn byłby z dupy. Chyba niektórzy przesadzają z częstotliwością używania tego zwrotu.

Co do samej sytuacji to na Survivor Series Cena nie musi stać się tym złym, ale czasowo SS i gale po niej są do tego dobrą okazją. Oczywiście może być też tak, że żadnego turnu nie będzie, ale jestem prawie pewny, że jeżeli nie pod koniec tego roku to w okolicach Royal Rumble, John będzie pełnokrwistym heelem.