Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ciekawe jak sie czuje Cena widząc fana w koszulce z takim napisem? :lol:

Fakt, ze podchodzi z dystansem no ale... Zdziwiło mnie wpuszczenie koszulki z TAKIM napisem. I to na twarz federacji. Coś mi tu śmierdzi.

8937594774fac0f0ee7a5f.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

A jak ma się czuć? Przecież to biznes. Pewnie czuje, że napływają kolejne dolary. I to nie od jego zapalonych marków tylko od jego hejterów. Idealna sytuacja. Dojenie dwóch krów na raz! Genialne :)

16476371734edf391100c30.jpg

Nic nie śmierdzi, czuć tutaj tylko mega zysk WWE na koszulkach Cena Sucks, które i tak nikogo nie obchodzą. Wielu kupi, ale nie wierzę że uda się przebić te dzieci w starych koszulkach Johna...Więc zawsze będzie przewaga jego fanów...Jeśli by zaś nie było (w co nie wierzę) to wtedy heel turn jest musowy.

• Urządzenie:  Android

Akurat pełen napis to "Let's go Cena (lekko zamazane, na górze)! Cena sucks" Czyli obrazuje to wojnę na chanty młodych i starych fanów. Cóż, czekamy na wprowadzenie koszulki do WWEShop.com

Tak, tylko Hulk legendę swojego finiszera budował od kilkudziesięciu lat i pokonał nim multum wrestlingowych kozaków, dlatego też można kupić to, że ktoś nie kick out'uje po jego Leg Dropie (podobnie jak po SCM Michaelsa, a przecież to tylko "zwykły" Super Kick :wink: ). Porównywanie (pod kątem wiarygodności) czegoś tak legendarnego do finiszera Rydera jest trochę mało poważne.

Zgadzam się z tym, jednak chodzi mi o to, że Ryder w ringu jest poważny, nie odstawia kabaretu. Ma tylko lekko komediowy gimmick, który i tak ostatnio spoważniał trochę. A z finisherem chodzi o mi o to, że nie trzeba czuć w nim mocy, żeby mógł być wiarygodny. Przykład Hulka cz HBK pokazuje, że te proste finishery też nadają się do wygrywania nimi tytułów. Dlaczego w takim razie finisher Rydera nie jest przekonywujący? Bo jeszcze nim nie pokonał tak wielu wrestlingowych kozaków? HH też od razu nie miał wypromowanego swojego Leg Dropa :P Według mnie Ryder jako US Champ może się sprawdzić(a może już nim jest, TLC czeka do obejrzenia).

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Reputacja:   289
  • Urządzenie:  Windows

A z finisherem chodzi o mi o to, że nie trzeba czuć w nim mocy, żeby mógł być wiarygodny. Przykład Hulka cz HBK pokazuje, że te proste finishery też nadają się do wygrywania nimi tytułów. Dlaczego w takim razie finisher Rydera nie jest przekonywujący? Bo jeszcze nim nie pokonał tak wielu wrestlingowych kozaków? HH też od razu nie miał wypromowanego swojego Leg Dropa :P Według mnie Ryder jako US Champ może się sprawdzić(a może już nim jest, TLC czeka do obejrzenia).

Sęk w tym, ze w czasach kiedy promował się Hogan, ludzie kupowali zwycięstwa po takich akcjach jak Leg Drop czy DDT, bo spinowanie po tego typu moves'sie nie było niczym dziwnym. Dzisiaj, jeżeli taki finiszer nie miałby legendarnej otoczki (vide Hulkowy Leg Drop, czy DDT Ravena czy Jake The Snake'a Robertsa itp.), to za cholerę nie zostałby kupiony, bo wielu wrestlerów ma tego typu akcje w swoim standardowym moveset'cie i przeciwnicy (często nienajwyższych lotów) kick out'ują bez problemów po tego typu akcjach.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

@Raven

Ale to też zależy od wrestlera, który daną akcję wykonuję. Np. Clay ma jako finisher Running Crossbody i WWE chce pokazać, że w jego wykonaniu ten moves to całkiem co innego niż jakby jakiś high flyer to robił (ze względu na gabatryty). ^^

A z finisherem chodzi o mi o to, że nie trzeba czuć w nim mocy, żeby mógł być wiarygodny. Przykład Hulka cz HBK pokazuje, że te proste finishery też nadają się do wygrywania nimi tytułów. Dlaczego w takim razie finisher Rydera nie jest przekonywujący? Bo jeszcze nim nie pokonał tak wielu wrestlingowych kozaków? HH też od razu nie miał wypromowanego swojego Leg Dropa :P Według mnie Ryder jako US Champ może się sprawdzić(a może już nim jest, TLC czeka do obejrzenia).

Sęk w tym, ze w czasach kiedy promował się Hogan, ludzie kupowali zwycięstwa po takich akcjach jak Leg Drop czy DDT, bo spinowanie po tego typu moves'sie nie było niczym dziwnym. Dzisiaj, jeżeli taki finiszer nie miałby legendarnej otoczki (vide Hulkowy Leg Drop, czy DDT Ravena czy Jake The Snake'a Robertsa itp.), to za cholerę nie zostałby kupiony, bo wielu wrestlerów ma tego typu akcje w swoim standardowym moveset'cie i przeciwnicy (często nienajwyższych lotów) kick out'ują bez problemów po tego typu akcjach.

Tu mam spoiler z TLC odnoszący się dyskusji

vide Dolph Ziggler/Randy Orton wykonujący Angle Slam

48798430952f294e69c1e4.jpg

Zack to nie taka postać jak Hogan. Nigdy taką postacią nie będzie. Jednak też może stworzyć jakąś otoczkę w okół swojego finishera, żeby każdy wiedział, że po tej akcji to koniec walki. Czasy się zmieniły. Jednak nawet dzisiaj wielu nieźle promowanych zawodników ma mało killerskie finishery, a ludzie je kupują. Czemu zatem akcja Zacka nie jest przekonywująca? Wystarczy, że ta akcją zakończy kilka razy walkę z kimś w miarę mocnym i jego finisher jest jak najbardziej do kupienia na poziomie pasa US.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Reputacja:   1

Akurat w tym przypadku muszę zgodzić się z ArriSem. Postać Rydera jest przez wielu odbierana tak, a nie inaczej i głównie przez to dostaję się też jego finisherowi. Natomiast Ziggler, którego wiele osób lubi o wiele bardziej jest traktowany o wiele lepiej mimo tego, że jego akcja kończąca jaj nie urywa. Mało tego, nawet jak gość kończył niektóre walki przez Sleeper Hold to i tak wiele osób kupowało całość jego postaci. Wydaje mi się, że Ryder jak na miejsce w którym się znajduje, czyli maksymalnie US Title na tą chwile to ma akcje kończącą dość zjadliwą i ją akceptuje. Jeżeli miałbym się czepiać Zacka o to, to nie wiem co musiałbym robić z Barrettem kiedy ten walczył w main eventach mając takie gówno za finisher. :wink:

15974308365193fac7b7921.jpg

Jeżeli miałbym się czepiać Zacka o to, to nie wiem co musiałbym robić z Barrettem kiedy ten walczył w main eventach mając takie gówno za finisher.

Podobnie jest z Celtic Cross - czasami uda się "wystrzelić" przeciwnika, ale przeważnie to Sheamus ucieka, żeby nie zrobić sobie si w główkę. Natomiast pod tą kategorię ("mało przekonujących finisherów") można też podciągnąć np. Cenę. Toż to scuub slam Ortona wygląda bardziej przekonująco, bo do siły odśrodkowej dodajesz całkiem dużą szybkość.

* - Glupota, a cieszy. Poczatek Punka mial swoj urok, a jego feud z Laurinaitisem moze byc jeszcze bardziej zabawny z czasem. Do tego przywitanie nowych mistrzow, i co za tym idzie - CM i Bryan na srodku ringu, z najwazniejszymi pasami WWE. Ciezko nie lubic takiego motywu. Jedynie koncowka potrzebowala kopniecia. Kopniecia w postaci Showa pomagajacego heelom.

* - Wade dostaje od Ortona nawet na tygodniowkach. Nieczyste zagrania wcale mu nie poprawiaja pozycji w moich oczach, ale i tak sporo zalezy od jego postawy w tym programie. Slowa tej zmii znacza bardzo wiele na zapleczu, wiec jesli powie Barrett zrobil robote, to przyszlosc Anglika bedzie na pewno barwniejsza.

* - Alicia Fox poskladala Beth w niecala minute. Milo calej sympatii do Lisicy, to nie tak sie bookuje mistrzynie. Daja jej mikrofon, ale reakcja jest mizerna, wiec moze byc problem z pushem na pas. Lepiej sobie radzi jako heel.

* - Gdy zaczeli skandowac Sexual Chocolate przy wejsciu Henryego, to brzmieli jak sektor Attitude, ktory chce zrobic psikusa gwiazdom WWE :wink: Tymczasem feud Kane'a i Jasia stal sie faktem. To wielka czerwona maszyna bedzie odpowiedzialna za zabicie czasu Ceny stad do WM... Kane, milo bylo Cie widziec, ale zaraz zostaniesz poskladany jak origami, i caly czar Twojej maski prysnie.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Tymczasem feud Kane'a i Jasia stal sie faktem.

Nie koniecznie. Jak widzieliśmy w promie Kane'a było tam wiele gwiazd więc może właśnie o to chodzi, że Kane będzie atakował akurat te postacie z myślą o "poturbowaniu" i... ZABRANIU KOSZULKI ?! :?

Jak zobaczyłem, że po tym duszeniu Kane'a Jaśkowi poleciała krew to początkowo myślałem, że z nosa ale niestety moje podejrzenia okazały się nie prawdziwe :(

"If ya smeeeeelelelelle What the Rock is Cookin' ?!"

808221084ed0cf03bd579.jpg

• Reputacja:   3

Raw dobre, otwarcie Punka i zaproszenie innych mistrzów na plus, Orton vs Wade ile razy jeszcze będziemy to oglądać? ich feud już stał się nie zjadliwy, czy Kane zawsze będzie wchodzić z maską kabala z MK? myślałem że pod nią będzie nowa lepsza niż ta co tydzień temu ale widać że chyba tak się nie stanie, kolejne promo i kolejny raz wwe zaskoczyło,z tygodnia na tydzień jest więcej tajemniczości podoba mi się takie coś :D

Zacznę od Kejna. Feud z Ceną byłby kiepskim pomysłem, wolałbym zdecydowanie widzieć Kane' a niszczącego wszystkich i wszystko. Można rzec, że Kane "zaliczył" Cenę, wcześniej sprzedając mu Chokeslam, a teraz dusząc i na koniec pozbawiając go t-shirtu. Kto może być następny? To na pewno jest ciekawe, w promie byli także Orton, Punk, to może ten pierwszy. Zanim przejdę do gali, odniosę się do kolejnego "It Begins". Czytałem przed chwilą na zagranicznych portalach, że jacyś specjaliści dopatrzyli się w tym zeszycie przekreślonego imienia Chris. Nie wiem, czemu ewentualnie jest przekreślone, ale w każdym razie nadal wierzę w to, że Y2J już za dwa tygodnie wróci do WWE. Czas przejść do samej gali, bardzo fajny motyw na początek, Punk przedstawiający dwóch nowych mistrzów, Bryan ładnie wypadł za mikrofonem, jak jest u niego adrenalina, mówi lepiej. Teraz pozostaje mi liczyć na długi title-run (nawet do Wrestlemanii). Sam main-event miał tradycyjnie oklepany schemat, czyli Bryan w defensywie, ale dobrze, że to World Champ zmusił del Rio (który podobno sobie ostatnio nagrabił) do poddania się. Wcześniej wywiad z Big Showem, interesujący, pewnie otrzymamy Three Way na Royal Rumble (jeśli Heniek wyleczy uraz nogi), co daje szanse na spokojną obronę pasa przez Bryana, który może skorzystać na jakimś podwójnym "zderzeniu czołgów". Co jeszcze? Barrett zrewanżował się Ortonowi, choć nadal uważam, że Spinning Side Slam byłby lepszym finisherem od mało wiarygodnego Wasteland, po którym Randall nawet nie złamał całkowicie stołu. Program będzie kontynuowany i liczę, że Viper szepnie dobre słówko o Angliku oficjelom. Zapamiętałem jeszcze fajny segment z Santino, który naprawdę znakomicie odgrywa swoją rolę (przekręcanie nazwisk :D). Na pewno zapadł mi w pamięć dobry dość tag-team match, szkoda że krótki, ale widocznie federacja chce przyzwyczaić publikę z Epico & Primo (Rosa znów wyglądała znakomicie). Może rąbneli by jakiś three way tag titles match na Royal Rumble? A i jeszcze jedno co do div, jakim cudem Fox pokonuje w minutę mistrzynię Div? Co to za booking championki -.- Oby tylko nie zwiastowało to zdobycia pasa przez Alicie. Ostatnia rzecz - kontuzja Christiana sprawiła, że nie ma kompletnego pomysłu na Sheamusa. Czuję coś niszczenie mid i low-cardu, jakieś Battle Royale wygrane i generalnie pushowanie Irlandczyka przed Royal Rumble, na którym pewnie będzie mocno zabookowany. Dobre RAW, nie nudziłem się absolutnie.