Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja obstawiam na Chrisa (mrugający link podczas gali) i Takera (doomsday etc). Podobne było przed rokiem - w jedną galę powróciło dwóch wrestlerów.

8937594774fac0f0ee7a5f.jpg

Dla mnie RAW odkąd HHH poszedł się leczyć strasznie zwolniło i się znudziło. Największy feud i największy storyline 2011 roku nagle poszedł się jebać. Nash wpada coś pokrzyczeć, Laurenitis gra złego GM-a z telefonem, a PUNK jakoś tak przycichł. Do tego zamiast wciągnąć spowrotem kilku wrestlerów (A-Ry chociażby?) pokazują ludzi ze Smacka. Trochę mi się już to nudzi i cała para, która się wytworzyła od czasu MiTB poszła w gwizdek.

Czyżby heel turn Ceny ?

Nie liczę na to ,ponieważ było już kilka zacnych okazji,ale Raw już bd oglądał z większym zaciekawieniem^^

Dla mnie RAW odkąd HHH poszedł się leczyć strasznie zwolniło i się znudziło. Największy feud i największy storyline 2011 roku nagle poszedł się jebać. Nash wpada coś pokrzyczeć, Laurenitis gra złego GM-a z telefonem, a PUNK jakoś tak przycichł. Do tego zamiast wciągnąć spowrotem kilku wrestlerów (A-Ry chociażby?) pokazują ludzi ze Smacka. Trochę mi się już to nudzi i cała para, która się wytworzyła od czasu MiTB poszła w gwizdek.

Niestety zmuszony jestem przyznać racje. Punk to już nie to samo ,nie wzbudza takich emocji jak parę miesięcy temu i liczę na to,że feud HHH vs Nash nabierze kolorów i przyciągnie mnie jakoś bardziej do TLC.

• Urządzenie:  Android

Jak ten feud ma nabrać rumieńców jak Triplaka nie ma w TV, a Nash zajmuje się demolowaniem Santiny? Do tego TLC za dwa tygodnie już :)

http://pl.wwe.sevenload.com/videos/I5UAhSO-WWE-com-Exclusive-Interim-Raw-GM-John-Laurinaitis-o-porace-Morrisona

A tu macie komentarz GM'a do porażki JoMo, jego odejście jest nawet wpisane w kayfabe ;D

Czyżby heel turn Ceny ?

Jaki heel turn ?Cena powie, że kocha buczenie na niego, a Mizanin mu przerwie lub go zaatakuję ten się obroni i będzie walka na TLC.

Co do jutrzejszego RAW:

Triple H has been removed from advertisements for tomorrow night's RAW Supershow. John Cena vs. Alberto Del Rio vs. CM Punk and a 41-man Battle Royal is being advertised for tomorrow's show.

Chyba nie dostaniemy HHH vs Nash na TLC no chyba, że będzie tygodniowa podbudowa. :roll:

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Tak swoją drogą jestem w 100% pewien ze dziś The Miz za kolejną "ofiarę" obierze CM Punka -oczywiście to nie skończy się tak jak w przypadku "prawdy" i J-Mo ale na pewno będzie to zalążek feudu pod TLC.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Tak swoją drogą jestem w 100% pewien ze dziś The Miz za kolejną "ofiarę" obierze CM Punka -oczywiście to nie skończy się tak jak w przypadku "prawdy" i J-Mo ale na pewno będzie to zalążek feudu pod TLC.

Ja jestem pewny, że zaatakuje Jaśka.Obaj nie mają w tym momencie, żadnego feudu, a tak ważne dla WWE persony jak Cene czy Mizanin muszą być na PPV.CM jeszcze na TLC pojedzie arystokratę.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Podobno nowy wygląd pasa WWE (pojawił się na kanale CM Punka na YouTube):

http://www.youtube.com/watch?v=VV7x0YMnOkQ&feature=g-u

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Na TLC to az sie prosi by byl Fatal 4 Way: Punk vs. Alberto Vs Cena Vs Miz, jakby zrobili 2 osobne single matche to by wialo nuda, a tak to jakis powiem swiezosci

A więc to Kane na 200 % w masce, tak myślę po dzisiejszym promu. Triple Threat TLC i to jeszcze w takim składzie może być bardzo dobre.

PS.

Lilian Garcia wraca !! Potwierdzone !

Mam nadzieje, że to nie jest prawdziwy nowy wygląd pasa bo wygląda po prostu marnie, podobnie bardzo do obecnego mistrzostwa z TNA. Powinni pójść w kierunku pasa z ery attitude, TO wyglądało godnie. Zresztą to chyba większości osób ulubiony pas ever.

Dobra tygodniówka.

Przede wszystkim w fotel wgniotło mnie promo kanału WWE, "Legends House". Świetny filmik. W ogóle ostatnie proma federacji są wielkie. Chyba już nikt nie ma wątpliwości, że wraca Kane jako potwór. Ciekawi mnie tylko jak wytłumaczą to, że założył on ponownie maskę. Od niej się wszystko zaczęło, więc być może i na niej wszystko się zakończy. Mam nadzieję, że Kane nie dostanie na WMce Undertakera, ostatnio ich program nie był związany z ciekawymi walkami, choć ostatni pojedynek obu na najważniejszej ze scen byłby logiczny. Poza tym promo "It begins" wkomponowane w filmik o Divas(...). Ja to czytam, tak, że ktoś przechwycił sygnał i nadał swój. Dla mnie cała taka intryga pasuje do jednej osoby, dla której łamanie kodu to chleb powszedni, czyli Jericho. Poza tym nawet z sygnałem, zakłóceniami, podawane są te linki do tego całego "It begins".

Walki dały rade, przyjemnie się je oglądało, a przynajmniej większość z nich.

Nash vs. Santino - mogliby sobie darować, a dać Nashowi kogoś z kim mógłby się zmierzyć w bardziej wyrównanym pojedynku. Nie mówię tego nawet o poniedziałkowej walce, ale i o tym ataku sprzed miesiąca.

Słabo też dla mnie wyglądał pojedynek Div. Niech, mistrzyni będzie mistrzynią, a nie bookowana w walkach na jakąś jobberkę.

To samo Mark Henry. No błagam. Koleś, który do niedawna rozwalał każdego, siał zniszczenie, był potworem. Teraz Cena wykonuje mu AA i koniec, nie ma gościa. Logika pokazuje, że za tydzień Cena powinien wciągnąć nosem Marka.

Co do Ceny, to jego bohaterskie oddanie title shoota w zamian za kolejną szansę dla Zacka pokazuje, że nic nie wskazuje i nie przybliża nas do turnu Janusza. Trzeba się z tym pogodzić, John jeszcze długo będzie facem, nawet jak publiczność będzie na niego buczeć.

Dla mnie Punka było za mało. Jeden większy z nim segment przy podpisaniu kontraktu? To jest mistrz, wszystko się powinno kręcić wokół niego, a jakby dziś po raz pierwszy oglądał WWE to bym uznał, że więcej znaczącym mistrzostwem jest US Champ., a od takiego Punka lepszy jest Ryder. Ale przynajmniej w ostatnim segmencie mogę się doszukać jakiś plusów. Punk odsuwający stół i akcja na końcu z tym pozowanie do zdjęcia :lol:

Warto jeszcze nadmienić wielki powrót Bourna.

I już bardziej na serio segment na backstage z ekipą Vicky. Krótki, ale przyjemny.

Choć może po mojej wypowiedzi można dojść do wniosku, że minusy przeważyły plusy, to wcale tak nie było. Ostatnie RAW jest naprawdę ciekawe.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Znów cholernie się wynudziłem. Otwierający segment był tak słaby i tak przewidywalny, że marzyłem o tym aby się już skończył. Było dużo walk, ale większość była za krótka albo głupio zabookowana. Feud Orton vs Barrett jest promowany w tragiczny sposób i WWE idzie w tym przypadku niesamowicie na łatwiznę.

Fajnie, że dużo czasu zostało poświęconego Ryderowi, bo czuć było, że te teksty na temat jego ciężkiej pracy to jednak 100% prawda. Słabo z kolei, że Cena znów wyszedł na takiego męczennika i takiego dobrego gościa, który aż przyprawia o mdłości, bo jak inaczej nazwać sytuacje w której wrestler oddaje shota na najważniejszy pas, żeby ktoś inny mógł walczyć o tytuł znaczący w federacji o wiele mniej. Do tego potem egzekucja na Henrym, czyli przemiły gość+destroyer, a więc mieszanka, której od lat u Johna nienawidzę.

Nie chce powiedzieć, że całe show uratował Punk, ale gdy tylko pojawił się na ringu od razu było ciekawiej. Nawiązał do starych czasów WWE, próbował jakoś zmienić mega schematyczne podpisywanie kontraktu itp. Ogólnie jest to postać dla której oglądam RAW.

Z mniej ważnych rzeczy godnych zanotowania:

- powrót Bourne'a(mało znaczący, ale też Evan jest mało znaczącą postacią, więc trudno żeby po swoich własnych błędach miał przygotowany jakiś super return).

- naprawdę fajne filmiki z przyjemnym klimatem promujące czy to powrót Kane'a czy kanał WWE Network.

- Nash w Ladder Matchu to śmiech na sali.

- sposób w jaki Laurinaitis życzył Morrisonowi wszystkiego najlepszego totalnie rozłożył mnie na łopatki i brechtałem się z tego parę minut. Dochodzę do wniosku, że albo całe to zwolnienie jest dość podejrzane albo(bardziej prawdopodobna opcja) Morrison tak nagrabił sobie na backstage'u(zachowanie względem Trish itp.), że federacja na do widzenia postanowiła go po prostu ośmieszyć.

Mam nadzieje, że to nie jest prawdziwy nowy wygląd pasa bo wygląda po prostu marnie, podobnie bardzo do obecnego mistrzostwa z TNA. Powinni pójść w kierunku pasa z ery attitude, TO wyglądało godnie. Zresztą to chyba większości osób ulubiony pas ever.

Był jakiś nowy pas? Cały czas miałem wrażenie, że to ten stary. :lol:

15974308365193fac7b7921.jpg

Jaka nieziemska promocja Punka...nasz face'owy mistrz idzie z prądem uwielbienia tłumów niszcząc na koniec gali swoich heelowych przeciwników na PPV TLC. No ale nadal ma swój buntowniczy i arogancki urok...i chwała mu za to:P

Nash w Ladder Matchu to śmiech na sali.

Ogólnie ten Ladder MAtch będzie polegał na ciągłym brawlu, zanim ustawią jedną drabinę! Zwycięstwo Triple H jest murowane- no przecież King of Kings musi wykorzystać swój ulubiony młoteczek :lol:

No w końcu Zack dostał title shoota...no ale po takiej historyjce z Jasiem..że aż się płakać chciało....(no dobra, to było ogólnie żenujące, lecz sama walka była nawet niezła i nikt mi nie wmówi, że Ryder to taki Santino....)

no i zasadnicze pytanie- Gdzie do kurwy wielkolud Clay?!?!

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg