Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

* - Moze jest wczesnie, ale upewnijcie mnie ... czy Morrison wygral?!

I to z samym mistrzem Stanów Zjednoczonych... Miałem zamiar się pożalić, że John jest już niżej w hierarchii od Ryder'a, a tu taka miła niespodzianka :)

Co do Raw:

Wynudziłem się oglądając dziś RAW niestety. Cieszy powrót Nash'a, ale to wszystko nie tak miało wyglądać, nie HHH miał odgrywać główną rolę w tym feudzie.

Brodus czasem nie miał pokazać się już dziś na RAW?

KK i jej okładka to jakaś porażka, a Divas of Doom uciekające przed Eve i Alicia już w ogóle mnie przeraża. Niech Karma jak najszybciej rodzi to dziecko i wraca, bo dywizja ma się coraz gorzej...

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

Brodus czasem nie miał pokazać się już dziś na RAW?

GM stwierdził, że Liverpool nie zasłużył na oglądanie Brodusa, bo jest specjalny, dlatego pojawi się w Ameryce :razz:

Plusy:

- Wreszcie, po dłuuugim czasie Morrison zwyciężył walkę i to z kim, z Zigglerem :D

- Powrót Nasha

Minusy:

- minusem dzisiejszego RAW jest to, że po prostu było nudne, prócz tego segmentu z Nashem

Inne:

- Brodus Clay się nie pojawił. Mam nadzieję, że na następnym RAW już będzie i że wystąpi na Survivor Series

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

Ostatnie Raw było bardzo płytkie, miałkie i nijakie, ale było kilka momentów do niezłej rozkminy.

Po pierwsze: po co Morrison wygrał? Nie mówię tego bo go nie lubie (a lubie i to bardzo), ale ja bym jego losing streak pociągnął tak jak miał MVP na Smacku. Tak naprawde John nic nie zyskał, dalej jest dla mnie jobberem (tak go fajnie "podpromowali"), a Ziggler wyrobił się na tyle że może przegrywać co tygodniówkę a i tak na PPV jest faworytem walk z mid-carderami. Oczywiście, jeśli to jest początek odrodzenia Johna, a la Wade Barrett to może wyjść ciekawego.

Po drugie: dobry ruch z wstrzymaniem Brodusa. Liverpool jako publiczność dała dupy niemiłosiernie (a pewnie reakcji nie dostałby wcale) więc skończyłoby się na tym że musieliby zrobić jakiś re-debut tydzień póżniej.

Po trzecie: Zack Ryder w ME. Dlaczego jak na niego patrzę to widze drugiego Cenę?

Po czwarte: Kevin Nash. Ciężko mi powiedzieć że jego speech mi się podobał (biggest pop? bookował się w ME w WCW? połowa widowni nie ogarnia tamtych czasów i nie zna znaczenia tych słów), ale trzeba mu oddać, że sprzedaje dobrze to co mówi. Nawet jak gada o pierdołach, to potrafi to fajnie sprzedać.

Po piąte i ostatnie: Czy ta końcówka ME nie byłą przypadkiem.....no nie wiem......chujowa? Trzymanie za nogę? Really x 3434123? Widziałem już wiele cheapshot-końcówek, cipoheel-końcówek i innych ale to mnie rozjebało. Tak jak lubie nowe rzeczy, pomysły itp. tak tu bym się posilił na przestarzałą, sztampową końcówkę w typu cheapshot.

Plusy:

+ Pogadanka CM Punk'a i Alberto. Nie wiem jak wam ale mi się nawet podobało.

+ Powrót Big Daddy Cool'a, który wygłosił dobre przemówienie.

Minusy:

- Końcówka Tag Team Match'u. Really? Trzymanie za nogę powstrzymuje od kickoutu? Szkoda słów....

- Zaraz pewnie będziecie mnie hejtować ale co mi tam. W minusach umieszczę wygraną JoMo. Po pierwsze: wygrana 'z dupy'. Po drugie: co mu to da? Title shot?(taa...)

Inne:

* Okładka z Kelly nie jest jakaś zajebista ale też nie jest najgorsza.

* Ogólnie RAW przynudzało z wyjątkiem dwóch, może trzech segmentów. Oby za tydzień było lepiej.

RAW oceniam na 2+/6.

10244105464ed23faa1aa33.jpg

• Reputacja:   1

b]RAW[/b]:

Segment: Nie będę ukrywał tego, że przewijałem. Z Ryderem to już mocno przesadzają przybiega Cenie na pomoc i razem zmiatają z ringu Awesome Truth :?

Ziggler vs Morrison:

Taką koszulę jaką miał Dolph chciałbym mieć. Dobrze by było, gdyby ktoś ją zamówił z WWE Shopu, a ja bym odkupił za pomocą Allegro.pl :) . Walka ma w sobie dużo plusów po pierwsze nie jest to szybki squash, wyrównane szanse w końcu jakieś dla JoMo z kimś z dość wysokiej półki. Strasznie mi się podoba catapulta w sprzedawaniu Naturala, ładnie to potrafi przyjąć z resztą jak każdą inną akcję i jak mało kto Ziggler, Bourne. Końcówka początkowo od Fame Assera bardzo mi się spodobała. Walka nie miała potężnej dynamiki jak można bybyło się spodziewać po tych zawodnikach, ale był za to świetny brawl z czym cała walka zasługuje na potężnego plusa. Wygrana JoMo mnie nie przekonała.

Ryan vs JTG:

Ciekawy jestem co dziki nam zaprezentuje... Typowy powolony, mocny powerhouse, który w jego wykonaniu potrafi uśpić nie jednego. Takie ciekawe przejście z Millitary Press Drop w Full Nelson Slam. Fajne przejście, ale samo wykonanie akcji, która zakończyła pojedynek tragiczna. Ryan nie potrafi nawet sprzedać dobrze swoich finisherów. Ci dwaj są dla mnie obojętni i oby WWE nie chciało pushować tego pierwszego na kto wie kogo, mid card starczy!! This is Sparta Mason!!

Kingston vs Del Rio:

Taką walkę już dostaliśmy kiedyś na jakiejś gali PPV, powiem, że mnie tamta w ogóle nie porwała. Lubię patrzeć na taki booking Kingstona, walka zaliczająca się do squashów. Ale i tak jest w tym mały plusik właśnie dla tego co napisałem.

Segment: Alberto po raz drugi spośród wszystkich swoich segmentów jak dla mnie

dobrze wypadł. I w końcu Universi ukazali oznaki życia podczas pokazania się CM Punka.

Swagger vs Marrella:

Nie mogłem obejrzeć :( .

Promo: Wiedziałem, że Diesel wróci przecież to był jeden wielki story line, któryjest bardzo dobry i nadal trwa. Miałem nie raz okazję usłyszeć Nasha na micu, ale to urywkami a powiem, że żałuję gość potrafi mnie wciągnąć w słuch. Dzisiejsze promo było świetne, ale nie za długie.

Na jedno to dobrze, że przełożyli debiut na RAW Brodusa, fani ssali i nijaką dostałby

rekację na początek debiutu solowego w MR. Na drugie szkoda, bo tylko na niego czekałem.

ME:

Znowu przeskok do samej końcówki walki, wcale mnie ona nie zaciekawiła. Ryder i Cena w jednej drużynie ?? Zbyt dużo tego pierwszego. Żenująca końcówka i przytrzymanie za jedną nogę było takie rzeczywiście przekonujące :?

Ogólnie: Nawet nie wiem co napisać tak było słabo!!

Ocena: 2/10

W minusach umieszczę wygraną JoMo. Po pierwsze: wygrana 'z dupy'. Po drugie: co mu to da? Title shot?(taa...)

Popieram :)

Blaze9, pisz na pw, możliwe, że na dniach będę coś zamawiał jeśli chodzi o koszulki :)

Ziggler vs Morrison

Popieram w tym przypadku przedmówców, trochę faktycznie z dupy, jobbowanie na Superstars (!) non stop przegrane, a tutaj raptem wygrana i to z US Champem. Tak generalnie to się cieszę, może jeg rozbrat z federacją jednak nie nastąpi, tak bym zdecydowanie wolał. Jest jakaś na to szansa. Starcie niezle, już myślałem, że po JoMo jak się Vickie wtrąciła a tu surprise :)

Ryan vs JTG

Typowy squash, Mason pokazał nowego finishera, ale jak dla mnie to troszkę za mało. Mi nie pasuje w ogole taki byk jako face,to jest materiał na heel destroyera, no ale coż począć ... Techniczny poziom starcia (a raczej jego brak) ... No coment

Kingston vs Del Rio:

Blaze9, walka była na Elimination Chamber, to była ta walka, gdzie AdR wygrał w non-title a Kofi miał IC. Tutaj nie było chyba innej możliwości wyniku, Alberto trzeba podpromować przed SS, żeby nie byl z gory 'rzucony na pożarcie' Punkowi. Segment po walce fajny, podobał mi się moment, jak CM zastanawiał się, czy zrezygnować :D Według mnie dobre posunięcie dać wlaśnie CM Punkowi feud o pas, bo on chyba jako jedyny swoją barwnością może trochę podciągnąć rangę walki. Pamiętamy chyba, jak nieziemsko interesujący byl feud Cena-Alberto :D

Swagger Marella j.w.

A ja właśnie niezbyt się zachwyciłem tym promem, może jestem dziwny, ale mnie jakoś nie porwało :) Miło, że chociaż wspomniał o Killerze Kowalskim, taki miły akcent dla Polakow :)

ME

Walka słaba, śmiesznie wyglądalo jak Cena z Ryderem robili razem Broski Booty :D Cenie nie powiem, nawet do twarzy w tych okularkach :P Ale poza tym nic ciekawego, PORAŻKA wyszło sprzedanie tego cheatu Awesome Truth, podtrzymanie nogi ??? Każdy dzieciak by się z tego wyrwał, a co dopiero ważący +100 kg Cena ... Slaaaabo :/

Ogólnie Raw słabiutko, pozostaje czekać na 3 h Raw z 18742745723 powrotem The Rocka, ja głównie czekam na Brodusa, ale może pokażą coś fajnego prócz tego. Sory jak mam gdzieś składnie, dzisiaj ciężki dzień miałem, pozdro :)

Mi już od dłuższego czasu wrzuca się w oczy fatalny booking Dolpha. Koleś przez ostatnie 3 miesiące wygrał może z dwa razy? Are you seroius bro? Nie wiem dokąd to niby ma prowadzić, ale spójrzmy na fakty. Już dawno widzieliśmy jak w starciach wieloosobowych mimo bycia w drużynie z gośćmi typu Otunga to Dolph był przypinany. Na RAW ciągle musiał jobbować jakiemuś Ryanowi, tydzień temu dość gładko przegrał z Ryderem i te zwycięstwo nad Zackiem na Vengeance było jednym z bardzo niewielu jego zwycięstw w ostatnim czasie.

krulik234, nie opowiadaj głupot. Zwycięstwo z Zackiem miało pokazać, że mimo przypięcia go w tag team titles matchu, jest w stanie zmęczony wygrać ze świeżym przeciwnikiem. Z Ryanem nie przegrał, a bęcki to głównie Swagger zbierał, zresztą ten "feud" porzucono najprawdopodobniej. Dolph to materiał na Main Eventera, gdy cała stara gwardia odejdzie, więc wnioskuję, że po stracie pasa na rzecz Rydera na survivor series, zacznie się jego marsz do góry (przydałby się feud z Reyem, szkoda, że Mysterio ma kontuzję właśnie w momencie, gdy bardzo mógłby wypromować Mr. Perfection).

Plusy:

*- Odłożenie debiutu Brodusa na następne, mam nadzieję, ciekawsze RAW.

*- Bardzo dobry powrót Kevina Nasha, człowiek wie co robić z mikrofonem :wink:.

*- Ucieszyło mnie zwycięstwo Johna Morrisona, nie mniej - szkoda Dolpha. Chciałbym, by WWE wzięło się za "odnawianie" gwiazd, pierw Wade Barrett, następnie Morrison itd..

Minusy:

*- Jakoś nie przepadam za tym, że robią gale w UK, nie przepadam za tamtejszą publicznością (reakcje, etc..)

*- Tak jak już to pisało parę osób wyżej - kiepsko rozegrali tą końcówkę..

18056192365019276624f15.jpg

*- Jakoś nie przepadam za tym, że robią gale w UK, nie przepadam za tamtejszą publicznością (reakcje, etc..)

nie mów że nie podobał Ci się większy pop dla Rydera niż dla Ceny ? :lol:

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Ano powiem, że mi się nie podobał :twisted:.

18056192365019276624f15.jpg

Brytole to najlepsza publika jeśli chodzi o organizacje tygodniówek.Interakcja pomiędzy nimi a zawodnikami na każdym UK Raw czy UK SD była bardzo dobra(Znakomite reakcje na Punk i Cene+interakcja z wypowiedzią ADR=Miodzio) :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

A mnie właśnie publika nie zachwyciła. Oprócz dużego buczenia dla Ceny na poczatku gali, które zresztą potem i tak znikło, przywitania CM Punka i reakcji w trakcie Main Eventu to publika spała i nie było jej słychać wogóle...

Mi się publika podobala, chciałbym, żeby taka była za 2 dni w Gdańsku (pop dla heeli, żywe dość reakcje). Fajnie starsi fani zagłuszali markow :D