Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A może po prostu Punk weźmie to wielkie bydle na barki niczym Cena Big Showa i wykona na nim GTS

Taa, a potem niczym Cena z wysiłku "puści gila" :twisted:

"If ya smeeeeelelelelle What the Rock is Cookin' ?!"

808221084ed0cf03bd579.jpg

• Reputacja:   289
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android

Oczywiście, że ujrzymy i na 100% w tej walce wystąpi CM Punk dlatego moje pierwsze pytanie : Jak Phill pokona Marka Henrego by można było tą wygraną w miarę logicznie wytłumaczyć ?

Pewnie rozwiążą to po najmniejszej linii oporu. Będzie jakieś małe "uśpienie Sędziego", wpadnie Big Show, zasadzi Heńkowi Knockout Punch'a, a Punk (bez żadnej własnej akcji), przypnie go po tym do trzech (tak co by Henrykowi nic nie ubyło - powinno to być typowe spinowanie zaraz po interwencji). Wilk syty (Punk ma title shot'a) i owca cała (Heniek został odklepany po chamskim kancie i ataku z zaskoczenia przez Wight'a).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - "Fruit Loop Troop"! Milo posluchac The Rocka pomimo, ze byl tylko na titantronie i nie bylo to jakies wielkie promo.

* - Punk zmuszajacy Alberto do walki na SSeries. Najlepszy byl poczatek i polewanie woda, bo Anaconda Vice wcale nie wykreca tak jak to bylo obiecane.

* - Martwil mnie ten segment z Mapetami, ale wyszedl przyzwoicie. Santino dawal rade przekrecac nazwiska. Swagger gasil zabe. Kermit podsumowal Vickie. "Mama Swaggera" przepychala sie z kims ze swojego gatunku. ALE...

Minusy:

* - ... Kazda kolejna wstawka z tymi maskotkami byla juz zbedna

* - W takich Battle Royal z przebraniami powinni dawac dowolnosc Diva. Nie przebierajcie w ladniejsze ciuszki faceowych Pan, a w jakies parodie heelowe. To i tak ma byc uczta dla oka i nikt nie bedzie rozliczal z tego kto jest dobry, a kto nie.

Inne:

* - Vince pewnie kipi ze zlosci, ze pomineli w TV Worlds Strongest Slam na Ricardo. Powtorki to juz nie to samo. Twarz Punka na ten moment byla widocznie wazniejsza. Ktos w "wozie" sie zawiesil.

50608915156a3743c1fa34.jpg

I co fani Dolpha? Ryder po raz kolejny udowadnia że to on jest przyszłym ME a nie jakiś lower midcarder :grin: a po za tym walka TT no porażka AB nic takie nie pokazali a Maska i pan zwycięzca pierwszego NXT to nawet spoko TT. ADL jak zwykle cipkuje jakoś go nie trawie... Przypomina Miza jak był WWE championem z Alexem. Rock via satelite hell yeah!;P Szwagier po raz kolejny pokazał że nic nie umie. Santino no jego czasy chyba skończyły się na odejściu Kozlova:( CM Punk w swoim aktualnym stylu, trochę mi się już przejadł:( w ME brakowało mi Wassup od R prawdy xD

Never thought I would be here, so high in the air:

This is my unanswered prayer.

Defined by another, so much wasted time,

Out of the darkness, each breath that I take will be mine

Czy mnie uszy mylą czy podczas walki tag teamowej Wade & Cody vs Kofi i Evan...Cole coś mówił o powstaniu w 1944 roku???

I jeszcze Barrett miał na majtkach z tyłu symbol powstania...(;0)

Edytowane przez kaczor352
Best in the World

17639129154e35ca5a8639b.jpg

A ja się odniosę do 3 mniejszych lub większych spraw.

Po pierwsze promo The Rocka: było płytkie, miałkie, nijakie. Nawet via satellite powinien trzymać wysoki poziom, a ja oglądając to promo miałem wrażenie że dał dupy. Mam nadzieje że na SS poprawi.

Po drugie Punk wygarnął sobie title match. Anaconda Vice może tak nie wykręca, ale nie jest tak sztywna jak interwencja Byk Showa na jego korzyść której większość szukała.

Po trzecie, drobnostka. Wade Barrett i symbol Powstania Warszawskiego na jego gaciach. Michael Cole nazwał to Polish Uprising, w ogóle fajnie że coś o tym powiedział. A Wade zyskał sobie, IMO, pop na House Show w Gdańsku (gdzieś czytałem że z Polakami ma trochę wspólnego)

Po trzecie, drobnostka. Wade Barrett i symbol Powstania Warszawskiego na jego gaciach. Michael Cole nazwał to Polish Uprising, w ogóle fajnie że coś o tym powiedział. A Wade zyskał sobie, IMO, pop na House Show w Gdańsku (gdzieś czytałem że z Polakami ma trochę wspólnego)

Ale fajny gest, tego nie przyuważyłem. Pomysł jest świetny w związku z "odrodzeniem" Barretta na SmackDown. Naprawdę ciekawe, że znana postać zza granicy wyraża w ten sposób szacunek i pamięć dla polaków, a u mnie w mieście takie symbole zamalowuje się tragicznym "LEGIA".

• Urządzenie:  Windows

Muszę przyznać, że podczas oglądania nie zwróciłem uwagi na ten symbol. Dopiero teraz po obejrzeniu zdjęć na WWE.com zobaczyłem.

Co ciekawe, to nie jest taki sam symbol jak Polska Walcząca. Zamiast literki "P" widzimy "B".

Ale + za źródło inspiracji. Jestem ciekaw, czy to część czegoś głębszego, czy tylko zachęta do kupowania biletów na HS w Gdańsku :)

Plusy:

+ Wymuszenie przez Punka walki o WWE Championship. Ten segment mógł się podobać, dobry motyw z wodą i "Amigo! Can you hear me?"

+ Walka Air Boom vs Cody/Wade. Cieszy wygrana heelowej drużyny. Walka nie była najgorsza, mi się podobała.

+ R-Truth jako Ghostface.

Minusy:

- Promo Rock'a. Tak wiem co piszę. Dlaczego w minusach? Promo jak zwykle 'via sattelite'. No i oczywiście wiadomo było, że się zgodzi na walkę. Promo w dodatku nie było jakieś najlepsze.

- Czy te muppety naprawdę były potrzebne? I jeszcze ten napój dla Santino. Żenada.

- Ryder pokonuje US Championa. Mi się wydaję, że chcą mu dać pas. Jeśli tak, to najlepszym rozwiązaniem byłoby pchnięcie Dolpha do ME.

Inne:

* Air Boom jako mistrzowie. Nudzi mnie to. Można byłoby ich poprawić gdyby dać im mikrofon do ręki. Ale jest problem. Evan praktycznie wogóle nic nie mówił, a jak coś powiedział to mało i przeciętnie, a Kofi to wiadomo.

* Albo mi się wydaje albo stajnia złożona z Del Rio, Otungi, Barretta, Christiana, Rhodesa, Zigglera i Swaggera powoli upada.

10244105464ed23faa1aa33.jpg

I jeszcze ten napój dla Santino. Żenada.

Żenada to by była, jakby naprawdę dodał mu mocy, a on tylko opluł Swaggera i przez to wygrał. Ja się uśmiałem przy tym

Albo mi się wydaje albo stajnia złożona z Del Rio, Otungi, Barretta, Christiana, Rhodesa, Zigglera i Swaggera powoli upada.

Nie ma co upadac, bo to nigdy nie byłą oficjalna stajnia.

Duke Badass napisał/a:

Albo mi się wydaje albo stajnia złożona z Del Rio, Otungi, Barretta, Christiana, Rhodesa, Zigglera i Swaggera powoli upada.

Nie ma co upadac, bo to nigdy nie byłą oficjalna stajnia.

Ale można powiedzieć, że przez 3-4 show istniała.

10244105464ed23faa1aa33.jpg

A Jan znowu na dominatora, nie dość że Miz odklepał po 5 sekundach to jeszcze R- trutha zlał. Ale fajnie było znowu usłyszeć normalną wejściówkę Miza :) .

I hate this idea, that you are the best.

Because you not.

I'm the best.

Best in the world.

I'm CM Punk and you're not.

• Reputacja:   1

RAW:

Via Satelite: Promo w ogóle do mnie nie przemówiło. Jestem takiego samego zdania co Jack Doomsday.

CM Punk vs Henry:

Nowa koszulka CM Punka bardzo ładna, dobrze do niego pasuje, Ogólnie ostatnio do WWE zostały wprowadzone ładne koszulki i dla Ceny i dla Punka The Best On The World i tak jest najlepsza. Dobry początek walki z dominacją Henrego. Hahah dobry motym z tym jak Ricardo obijał niedźwiedzia. Ale mogli dać się rozwinąć tej walce, a nie od razu interwencja. Dla czego oni nie pokazali tego WSS?!?

Występ Muppetsów: Powiem, że dla mnie fajnie i śmiesznie to wyglądało. A szczególnie jak Vickie zaczeła się przepychać z Piggy hahah. Santino również dobrze wypadł. Hhahah nie wiem czy ktoś zauwarzył, ale rozbroiło mnie to jak 2xK się pojawiła a Santino się nastawił do pocałunku, ta go olała hahah.

Battle Royal Div:

Gdyby Beth nie była w DOD to by nie potrzebowała kostiumu, a nie przepraszam dodała sobie jakąś spódnicę do tego. Przynajmniej ktoś inny wygrał niż Kelly, bardzo słabo to wyszło. Na szczęście trwało z 5 minut nawet nie. A to jednak była Natalya nie Beth :wink: .

Backstage: Hhahahha o kur** ale to było mocne!! Christian ponabijał się z rudego muppeta, a za jego plecami stał Sheamus. To mnie całkiem rozwaliło.

TT

Air Boom vs Rhodes/Barrett:

Bardzo dobry pomysł, aby dać Młodego Rhodesa z Wadem w TagTeam. Obaj do siebie

pasują. Wade z logiem powstania Polski dziękujemy Wade!! Chciałbym, aby każdy fan wybierający się do Gdańska sprawił mu solidny cheer za to. Nie stety ja nie miałbym jak jechać tam więc mogę sobie zapomnieć nawet o kupnie biletu. Ładna kontra ze strony Evana z pierwszego Wastelandu i bardzo dobra końcówka. Walka zakończona przez tego zawodnika, dla którego chciałem aby zakończył starcie. Chciałbym, aby Wade dostał push. Podgrzanie feudu do One Match More trochę to dziwnie wyglądało, bo jaki sens ma w tym, że CC zaatakował Kingstona??

Promo: Video puszczone z Brodusem jest czuć klimat!! Widać mają wielkie plany co do niego i bardzo dobrze, bo to zawodnik godny pushu, ufności i inwestycji w niego. Chciałbym, aby dostał taki gimmick na jaki się zapowiada świra, potwora z horroru :D .

Del Rio vs Big Show:

Ta walka już chyba trzeci raz jest z tym samym składem. Nie jestem pewny czy druga, czy trzecia. No, ale dobra, bo na gali PPV dostaliśmy słabiznę tych gości. Starcie ma dobry przebieg, ładna akcja Ezugiri Kick przy barierkach. Universi mnie nawet zaskoczyli Del Rio dostaje cheer. Końcówka przyszła z nikąd Show machnął ręką, gdy miał otrzymać Ezugiri Kicka. Anaconda Vise na Albercie, o no właśnie chciałbym w końcu obejrzeć jakiś submission match może w końcu to ich walka bedzie miała taką stypulację.

Marrella vs Swagger:

Boring.

Ryder vs Ziggler:

Śmieszy mnie fakt, że nie tak dawno Ryder był bezbarwnym jobberem, który wyłożył się po 30 sekundach walki z Sheamusem po Brogue Kick, wtedy kandydant do zwolnienia. A teraz odkąd prowadzi swój YTubowy kanał (którego nie kupuję) nabrał kolorów, ale co do samej postaci Rydera nie mam nic przeciwko, bo dobrze jest go zobaczyć w ringu. Ted również spróbował się na YT, ale jego show doprowadziło tylko do jego face-turnu. Fatalny booking Naturala bez żadnego większego problemu dla Rydera ten mu jobbnął. To już Orton miał dużo większe problemy. Zig Zaga już powinni po woli tą akcję zmieniać na jakąś inną na np. Super Kicka, który w jego wykonaniu jest tak bardzo dobry, że chyba można go porównać do Sweet Chin Music.

Backstage: Cody ledwo co się pokazał, a mnie rozbawił.

Miz vs Cena:

Nie chciało mi się oglądać walki, bo jej przebieg jest przewidywalny. Przeszedłem do samej końcówki. Ładny Kick-Out DDT. Hahhahah załóżmy, że nie wiem kto to był ;P Jeden z fanów ładne zamiesznie tam zrobił. Na RAW nie mogło zabraknąć drugiego członka Awesome Truth, ciekawy mieli na to pomysł.

Ogólnie: Wesołe i śmieszne RAW. Bardzo fajne momenty, a nie których było zbyt dużo,

że można je zaliczyć do minusów jako ich nadmiar. Walka TT oczywiście mi się najbardziej podobała.

Ocena: 8-/10

Edytowane przez 8693

Blaze, lepiej popraw zanim hadaszyszek przyleci :D . Zapomniałem dodać: co to miało być z Punkiem i del Rio? Na siłę próbują zrobić feud, ale średnio to wygląda. Po co się wbijał del Rio?(Bo mu kazali :|). Miał jakiś sensowny cel? Interwencja w walkę musi równać się walce na PPV?

I hate this idea, that you are the best.

Because you not.

I'm the best.

Best in the world.

I'm CM Punk and you're not.