Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

RAW:

Segment: HHH wypowiadający się o tym, że załamał się na Dieselu całkiem dobre

promo. Cała otoczka z areny przeniosła się na backstage, ładna rozbudowa i szybko mi mineło te 30 minut przy jednej otoczce.

TT:

Czyli połączenie walk z Vengenace, w których nie walczono o pasy w TT. Walka była ładna, jedynie końcówka trochę nie udana, ale dobrze, że Cody wiedział za co się złapać, bo podjerzewam, że to miało lecieć w twarz nie w nogę Brogue Kick.

Backstage: W końcu jakieś odświeżenie Ceny, przynajmniej ma nową koszulkę.

Zdecydowanie dużo lepsza niż wcześniejsza.

Marrella vs Ziggler:

No to chyba tak to ma wyglądać, Ryder ma podobny gimmick do Marrelli. Ten

pierwszy już dostał swoją szanse to czas na drugiego?? :? Oby nie!! Trochę żenujące było to, że Perfection uciekał przed Cobrą. Dobrze, że to nie trwało chociaż 5 minut, bo na dobrą walkę się nie zapowiadało. Mason pomaga Włochowi, i jest już chyba znana nam walka o pas US. I nie wiem czy opłacało się zwalniać takiego zawodnika jak Jackson Andrews na miejsce dzikiego. No chyba raczej nie, tamten przynajmniej przypominał z twarzy młodego Nasha, jak Hawkins Michaelsa.

Promo: Świetne promo w wykonaniu dwóch świetnych zawodników (jeden z nich nie koniecznie lubiany przez zemnie). Ładna gadka, a walka była by o dużo więcej lepsza. Chce ich walki na SS i zapowiedzi bardzo szybko. Aby nadawać jej ''smaku'' i promocji z tygodnia na tydzień. Co najlepsze jest w tym wszystkim?? To, że HHH nie będzie miał styczności z Punkiem.

Morrison vs Barrett:

Starcie dwóch wielkich, niewykorzystywanych w ogóle talentów. Walka od samego począku i jej skład mi się podoba. Wade ma dobry come back, kilka knee kicków w głowę na zawodniku, który jest na apronie a on sam w ringu + do tego solidny big boot. Chciałbym to zobaczyć na np. Dolphie, Evanie, ale spokojnie z tylko tego względu, że potrafią pięknie akcje przyjmować. Końcówka trochę nie udana, ale nic w tym dziwnego nie widzę.

Ryder za bardzo chce się wykazać ze swoją charyzmą, aż tak za bardzo, że jak dla mnie to drugi Kingston.

Promo: Truth ma strasznie zaje**istą mimike twarzy, jest moim 4 ulubionym zawodnikiem w WWE.

Handicap:

Na szczęście Zack nie będzie walczył w ME. Podoba mi się nowy image Ceny, taką koszulke, a nawet i spodenki bym kupił. Walki nie oglądałem.

Ogólnie: Niby obejrzane RAW, a nic z niego nie pamiętam. Jedynie Punka z Del Rio i pierwszy segment. To wszystko. Czytając moje opisy mogę stwierdzić, że było dobre.

Ocena: 8/10

• Reputacja:   0

Czy zawodnicy, którzy będą mieli mecze na SS, będą brali również udział w 5vs5, czy może tej walki nie będzie?

Czy zawodnicy, którzy będą mieli mecze na SS, będą brali również udział w 5vs5, czy może tej walki nie będzie?

ADR i Punk na pewno nie,bo będą mieli walkę o pas prawdopodobnie.To samo Big Show i Henry.Ale pozostali.....myślę,że to miałoby w tym wypadku największy sens.Bo przecież nie sprowadzą Rocka na byle walkę w parze z Ceną przeciwko Awesome Truth,która nawet nie będzie ME ani nawet co-ME.Tutaj raczej będą robili budowę ku Survivor Series Matchu,gdzie w drużynie Rocka i Ceny bym widział na pewno HHH,ale 2 pozostałe?Raczej Orton i Sheamus.W drużynie heeli bym widział na pewno Awesome Truth i Kevina Nasha i prawdopodobnie(choć nie wiadomo co wymyślą) Christiana i Rhodesa.Ale to tylko gdybanie.Gorzej będzie,jeżeli zamiast z SS matchu zrobią singla HHH Vs Nash i tag team AT Vs Cena\Rock.

• Reputacja:   305
  • Urządzenie:  Android

Cytat:

Sheamus z nowym przydomkiem great white

Ale to nie jest przecież nowość.Od 2 miesięcy co najmniej tak na niego mówią na komentarzu

Właśnie na komentarzu a teraz podczas wejściówki zamiast Celtic Warrior to mamy Great white.

Cytat:

Za tydzień na RAW nie dostaniemy walki JR z Colem tylko ma być jakieś wyzwanie. Walki bym nie zdzierżył

Znając WWE to zrobią z tego walkę. 90% że to będzie walka,10 % że to coś innego.Tak czy siak niech tej wiochy nie puszczają

Jestem przekonany na 99,9 %, że to nie będzie walka. Sam Cole to wymyślił a on do walk się ciągnie jak Cena do heel turnu.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Na początku RAW fajne promo odwalił Triple. Podobało mi się to jego "shut up !" do Laurinaitisa. Powrót Nasha i atak na HHH. Ogólnie fajnie go zniszczył, szykuje się ciekawy feud. Mogę się założyć, że tą dwójkę dodadzą do Ceny i Rocka i Awesome Truth. Segment Punka i Del Rio podobał mi się, ta dwójka stworzy ciekawszy feud niż Del Rio z Ceną. Ciekawe jak Punk dostanie tą walkę na SS, bo nie ma szans żeby tak się uniżyl przed GM. Walka tagów zawodników z SD! mnie nudziła, na plus tylko tyle, że przypiął Sheamus, a nie Orton. Walka Santino z Dolphem była krótka, i dobrze, szkoda tylko tego co stało się po walce. Mam nadzieję, że to tylko tak jednorazowo Mason wtrącił się do spraw Dolpha, bo Mason z pasem US zdecydowanie mi nie pasuje. Mam nadzieję, że na SS kolejną szansę na ten pas otrzyma Zack i tym razem wygra. Kolejna walka, tym razem JoMo vs. Barret. Żałuje, że po raz kolejny Morrison przegrywa, nie rozumiem jak można na pas US pchać Ryana, kiedy taki Morrison się marnuje. Końcówka im trochę nie wyszła, JoMo spadł Wade'owi z barków :twisted: Sama walka była jedną z lepszych na tym RAW. Walka div trwała podejrzanie długo, zanosi się, że szanse walki o pas dostanie Fox, i bardzo dobrze bo lubię tę divę. Cole zapowiedział nam konfrontację z Rossem na następnym RAW. Błagam, niech to nie będzie walka. Main Event nie podobał mi się, zwłaszcza kiedy dowiedziałem się, ze będzie to handicap. Tak jak można było przewidzieć Cena wygrał i wybierał sobie tag team partnera. Modliłem się żeby to nie był Orton. Cena wybrał Rocka, więc potwierdza nam się jego powrót. Ta walka nie może być 2 na 2 bo w takim wypadku będzie trwała z 3 minuty, żeby face'owie mogli wykonać swoje combo. Narzekałem, że Awesome Truth nie są tak wypromowani żeby walczyc z Punkiem i HHH. Co dopiero z Ceną i Rockiem ! Żeby ta dwójka stała się w oczach marków realnym zagrożeniem dla najbardziej charyzmatycznego tag teamu w WWE, przez najbliższe tygodnie musi czysto pojechać tag team taki jak np. Orton i Sheamus, albo Cena i Punk. Wtedy faktycznie byliby na tyle wypromowani, żeby ich walka na Survivor nie wyglądała po prostu śmiesznie. Samo RAW jak to RAW, nie było złe, ale poziom ostatnio opada. Moja ocena : 3/6

1161423919541b3db89050d.jpg

Czy tylko mi się wydaję że Hunterowi urósł brzuszek i się przytyło?Oglądając Vengeance i RAW odnoszę takie wrażenie.

11432243244f1c49d0369f1.gif

Mnie to nawet nie dziwi, w koncu od kwietnia 2010 do marca/kwietnia 2011 nie walczyl.

18056192365019276624f15.jpg

Trypel to i tak najbardziej zmarniał w oczach, jak wracał po operacji kolana, choć brzucha wtedy takiego fakt faktem nie miał.

1195284124b4f75e5f366c.jpg

Triple H już od łuższego czasu miał brzuszek, tak na dobrą sprawę to po powrocie w tym roku wygląda chyba i tak lepiej niż w zeszłym.

Nash vs HHH

Generalnie RAW dużo lepsze niż ostatnio. Wreszcie zaczyna się coś dziać na linii Nash vs HHH, takiego obrotu wydarzeń oczekiwałem już po Summerslam. Podejrzewam, że jednak zobaczymy singlowy mecz między tymi panami i obejdzie się bez drużyn na SS.

Del Rio vs CM Punk

Del Rio cholernie nie podobał mi się w ostatnich tygodniach, kiedy miał program z Ceną, dlatego bałem się jak będzie wyglądał jego program z Punkiem, a ten o dziwo zaczął się dość dobrze. Punk znowu robi użytek z mikrofonu. Mam nadzieję, że dalej będzie to jakoś sensownie rozwiązane, natomiast już teraz wygląda to o wiele lepiej niż Cena vs Del Rio.

John Cena

Pomijając już nowy strój, John wydaje się być nieco twardszy. Tak było na Vengeance, jednak nie uznałem tego za nic wielkiego z uwagi na stypulacje w jakiej walczył, a to chyba nieco kłóciłoby się z uśmiechaniem itp. Na RAW natomiast Cena dalej wydaje się podtrzymywać ten wizerunek, napis na t-shircie oczywiście również nie znalazł się tam przypadkowo. Heel turnu nie będzie, natomiast trochę twardszy Cena, to ktoś kogo chętnie zobacze na kolejnych tygodniówkach.

Awesome Truth

Coraz bardziej podoba mi się ten tag team, mimo, że na początku eni byłem do nich przekonany, dlatego obaj panowie w ostatnich tygodniach zaslugują na spory plus.

Podsumowując, RAW wkracza w okres podbudowy pod Survivor Series, więc wiadomo było, że ruszą z kopyta, natomiast w tej chwili na samym RAW mamy conajmniej trzy ciekawe feudy i wszystkie trzy miały swój czas, dlatego jestem zadowolony.

Jeszcze dwa zdania na temat moich drobnych przemyśleń. Czy nie uważacie, że ten rok w WWE pod względem storyline'ów jest najlepszy od kilku lat? Początek roku i road to wrestlemania, która zawsze jest dość ciekawa a tym razem dostajemy jeszcze powrót Rocka. Następnie lato, stojące pod znakiem CM Punka, nowego COO i powrotu Nasha. Za chwilę Survivor Series i kolejny powrót Rock'a, być może Undertakera i miejmy nadzieje dobrze rozwiązane obecnie trwające feudy.

Trypel to i tak najbardziej zmarniał w oczach, jak wracał po operacji kolana, choć brzucha wtedy takiego fakt faktem nie miał.

Czy tylko mi się wydaję że Hunterowi urósł brzuszek i się przytyło?Oglądając Vengeance i RAW odnoszę takie wrażenie.

Może akurat ta przerwa od występów w ringu którą "zafundował" Hunterowi na ostatnim RAW Nash, była spowodowana chęcią Trypla by trochę schudnąć (może zobaczył swój bębenek gdy oglądał własną walkę z Vengeance i postanowił go zrzucić robiąc sobie kilku tygodniową/miesięczną przerwę)? Taka moja mała teoria spiskowa ;)

Bardziej spodziewałbym się, że Trypel zabookuje sobie wygraną walkę z Nashem, mimo iż będzie mieć, kołnierz, rękę w gipsie i przyjedzie na wózku :twisted:

Czy nie uważacie, że ten rok w WWE pod względem storyline'ów jest najlepszy od kilku lat? Początek roku i road to wrestlemania, która zawsze jest dość ciekawa a tym razem dostajemy jeszcze powrót Rocka. Następnie lato, stojące pod znakiem CM Punka, nowego COO i powrotu Nasha. Za chwilę Survivor Series i kolejny powrót Rock'a, być może Undertakera i miejmy nadzieje dobrze rozwiązane obecnie trwające feudy.
Przydałoby się gdyby WWE w końcu wyjaśniło kwestię anonimowego GMa:ten storyline zapowiadał się według mnie ciekawie, wszyscy kombinowali kto nim może być (pamiętam nawet jak Edge gdy był na RAW także próbował się dowiedzieć kto nim jest, przez co wybuchł mini feud miedzy nim a komputerkiem :D), niestety z niewiadomych przyczyn zarzucono go, kompletnie nie doprowadzając go do końca (tak samo postąpiono przy udziale Kelly Kelly gdy Edge na Smacku miał program z McIntyrem)

Jak na złość w kluczowym momencie Raw John się musiał opluć. xD

Za tydzień mamy Rocka, ciekawie czy to jakoś gwałtownie podniesie ratingi, czy może będą niewiele wyższe.

Za tydzień mamy Rocka, ciekawie czy to jakoś gwałtownie podniesie ratingi, czy może będą niewiele wyższe.

Chyba dzisiaj.

Tonight, WWE is broadcasting this week's edition of Raw live from the Philips Arena in Atlanta, GA. The following has been confirmed for the show:

-The show will open with The Rock answering John Cena's Survivor Series invitation.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Nie wiecie może w jaki sposób Dwayne będzie przemawiał ? To będzie transmisja (I Bring It!) Via Satelite ( :twisted:), czy może Rocky pojawi się na żywo ?
"If ya smeeeeelelelelle What the Rock is Cookin' ?!"

808221084ed0cf03bd579.jpg