Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Alberto na tym RAW według mnie wypadł dobrze. Punka i jego feudu nic nie przebije. Feud o pas WWE jest kiepski, ale sam Alberto wygłosił dobre promo i fajnie prowadził rozmowę zwłaszcza z Bretem. Jak opisywał jego wygląd to morda sama mi się cieszyła :smile: Zarzutów do niego wielkich nie mam. Nie nudzi mnie. Mogłoby być lepiej, ale są ważniejsze rzeczy na RAW teraz. A Albercik poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Z Punkiem mogliby fajny feudzik zrobić...

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Plusy:

Otwierający segment(głównie dzięki Meksykanom)

Kontynuacja feudu pomiędzy Swaggerem a Zigglerem

Promo Awesome Truth

Miz Vs Kofi Kingston(niesamowite,jak Miz się rozwinął w ringu-fuck you haters!)

Rhodes Vs Orton(cały booking + Rhodes wygrał!!!!!!WOW)

Wszystkie walki na NoC dostały hype

Minusy:

Program Lawlera z Otungą i McGillicuttym dalej trwa

Meksykanie Vs Cena i Hart(wiem,to miało służyć pewnemu celu,ale to można było zrobić na wiele różnych i lepszych sposobów)

Vickie w ringu

Promo Marka Henry'ego

Ogólnie bardzo dobre Raw przed galą PPV

Feud HHH vs Punk nudnym? Ludziee, ja na prawdę nie wiem czego niektórzy oczekują... bądźmy szczerzy, ale to najbardziej realistycznie i prawidłowo prowadzony feud w WWE od kilku krótkich lat (pewnie Tryplak i Brooks sami włożyli w to dodatkowe 5 groszy).

Właśnie na tym polega kwintesencja tego biznesu, budowanie napięcia przed końcowym Boom (btw. feud tagów zaczyna coś znaczyć, chyba w 2012 faktycznie bd koniec świata). Segmenty i delikatne spięcia to normalne zapalniki, bomba ma wypalić wieczorem, w niedzielę ok. 20:00 czasu w USA.

W tej chwili nie ma ani faworyta, ani skazanego na porażkę. Walki w tagach, czy jakieś inne głupkowate zestawienia tylko psuły by napięcie (patrz np. feud Taker vs HBK).

Kończąc... ten feud zaczyna nudzić? Ten feud Punka dopiero zaczyna się rozwijać! Ktoś miesza w ich konflikcie, ktoś rzuca kłody pod nogi Tryplakowi, Nash pewnie wróci... Przecież to jest feud na długie miesiące, nie zdziwię się jak skończy się to na WM.

Ja osobiście nie chcę końca tego sporu Punka z resztą, bo standardowych już feudów typu AdR vs Cena i Orton vs Christian mamy na pęczki.

;)

Ten feud jest zajebisty od początku i mam nadzieje że do końca takim pozostanie, a i jest możliwość pociągnięcia go do WM. Po za HHH vs Punk można w to wtrącić wiele osób. Nash który na NoC się wtrąci. John Laurinaitis, który zapewne coś namiesza. Nie zapominajmy o Vince, przecież będzie chciał "odzyskać" władzę. Mówienie że ten feud ssie.....hipokryzja... Jeszcze raz powtórzę: ten feud ciągnie całe WWE, tylko to mnie przyciąga do oglądania. Ba nawet przy odpowiednim rozwinięciu. można w to wciągnąć Alberto, Johna Cene, The Rocka, frakcje niezadowolonych pracowników np. Christian, Miz, R-Truth, Wade itp. kumplów Punka z ROH. Może trochę przeginam no ale. :twisted:

5098708654e2b2a2fd00e6.jpg

Nie zapominajmy o Vince, przecież będzie chciał "odzyskać" władzę.

Właśnie, mi też wydaje się ,że Vince coś za łatwo odszedł i bankowo jeszcze zobaczymy go w tv, tym bardziej, że ratingi nie są rewelacyjne, a McMahon zawsze był zajebistym heelem i potrafił świetnie podkręcić feud. Cały ten storyline jest najlepszą rzeczą jaka wydarzyła się w WWE od dłuższego czasu i zapewne wypromuje bardzo mocno Punka jako ME, a wiele wskazuje, że również na twarz federacji.

Really? To jak nazwiesz resztę programów w WWE? Jak nazwiesz feud Alberta z Ceną i Ortona z Henrym? Skoro Punk z Hunterem są nudni, to aż ciężko znaleźć słowa potrafiące opisać resztę...

Program Ortona z Henrym jest bardzo słaby a Ceny z ADR znośny.Napisałem tak o feudzie HHH z CM gdyż jest to bardzo "rozległy" feud (panowanie w WWE,SMS,Kontrakty Punka,Nash) a jedynie tylko ta dwójka w zasadzie ciągle nawija w nie krótszych niż 10 minutowych segmentach i to mnie już nudzi bo mimo znakomitej gry aktorskiej i mimiki Punka...w sumie HHH też to wszystko już jest tak na maksa rozciągane jak guma, było by to dobre gdyby tylko ktoś do tego dołączył:Vince,Stephanie,Nasha,Laureanatis (czy jak mu tam) bo ja już wszystko na temat niechęci tej dwójki do siebie usłyszałem-to już od RAW po MITB jest stałą częścią RAW.Podsumowując sam Feud/storyline jest bardzo ciekawy ale jego realizacja czyli 99% w rękach (ustach) Punka i HHH jest bardzo nuuuuudne...

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

A ja krótko i nietypowo.

Bardzo się cieszę, ze Beth wystąpiła w spodniach.

Dziękuję, dobranoc :)

Bardzo się cieszę, ze Beth wystąpiła w spodniach.

hahahha... my tu pitu-pitu o głównym feudzie a tu taki "cukiereczek" się nawinął. Faktycznie, jakoś lepiej wygląda. Nie wiem może to kwestia przyzwyczajenia? (w końcu kto sobie wyobraża Cene w "majtkach"? :shock: ). Jeszcze jakby wygrała na NoC :twisted:

Zabrzmi to trochę jak powieść J.K.Rowling, ale napiszę to :D Jak ktoś wyżej napisał WWE bardzo wzięło sobie do serca dywizję : "Never Give up", więc niby Cena nie może wygrać przez odklepanie, ale... :D Gdyby Cena odklepał po raz pierwszy po finisherze ADR'a to mogła to by być fajna sytuacja na Hell Turn, Cena byłby tak tym zdenerwowany, że odklepał, że mogł by zacząć stawać się "złym", taka opowieść wyjęta z dupy, ale kto wie...? Xd

Hell Turn Orton #1 Fan!

SAVE_US

CM Punk is the Best wrestler in the World..

3011621254f3b63fe97b64.jpg

Problem z Cena i jego fanami polega na tym, że nie da sie przeprowadzić turnu Ceny w jedną noc. To nie christian, który po walce powiedziałe tylko

- To wszystko wina publiczności

i już był tym złym

Turn Ceny ( o ile nastąpi ) będzie trwał długo. Dzieciaków nie będzie tak łatwo przekonać, ze Cena już nie jest "Good guy"

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Tez jestem za tym by heel turn Ceny byl stopniowy

Problem z Cena i jego fanami polega na tym, że nie da sie przeprowadzić turnu Ceny w jedną noc. To nie christian, który po walce powiedziałe tylko

- To wszystko wina publiczności

i już był tym złym

Turn Ceny ( o ile nastąpi ) będzie trwał długo. Dzieciaków nie będzie tak łatwo przekonać, ze Cena już nie jest "Good guy"

Oj uwierz mi, że wystarczy brutalny atak na The Rocka po porażce z nim na WM28 i dzień po na RAW heelowe promo. Takie promo, który urwałoby jajka. Cena zjechałby widownie, że on jest co tydzień dla nich, a oni i tak wspierają Dwayne'a. Użyłby kilku ostrzejszych słów, zjechałby dzieciaków i heel numer 1 w federacji murowany. Wystarczyłyby dwa wieczory.

PS. No może trzy, jeszcze tydzień później musiałby pokazać, że teraz jest tym złym i wtedy już na pewno każde dziecko by wiedziało, że Jasiek to ten zły. Do tego zmiana ubioru i hasła.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Również mi się tak zdaje, wyglądało by to ciekawiej, może co RAW jakiś ostrzejszy tekst, może zaprzestanie wyrzucania czapek do publiki, zaprzestanie tauntowania przy wejściu, tych uśmieszków itp.

Chociaż o ile wiem Truth zawsze był facem, jako K Kwik też, a turn był błyskawiczny.Wszedł jako babyface, a wyszedł jako mocny hell, tamtej nocy sądziłem, że będzie jednym z lepszych, akcja z butelką i fajką, na serio to było coś sporego, jednak zrobili z niego świra, który widzi Małych Jimmich i wszędzie doszukuje się spisku, troche komiczna rola, wolałbym go w pierwotnej hellowej wersji, jednak to też jest wyczepiste :D

Troche zboczyłem z tematu Ceny, ale chodziło mi o to, że jak Trutha (też ulubieniec dzieci) dało się przerobić na skurczysyna w pare minut, to czemu nie zrobić by podobnie z ceną, tylko nie tak jak z Truthem, coś mocniejszego może na przykład tak:

Przegrana Ceny z ADR, przez jakiś kant (walnięcie pasem przez Ricardo czy coś), szybka ucieczka Alberto z hali, Cena się podnosi, robi smutną minke, nagle zaczyna się wkurzać, biegnie w stronę wyjścia, zaczyna gonić Meksykanina, dogania go i zaczyna go masakrować poza budynkiem, coś jak akcja z Edgem, z tym wrzuceniem do morza.A na następnej gali wchodzi już całkowicie inny Cena, nie salutujący, nie uśmiechający się przy wejściu itp.

Chociaż ADR jest też hellem, a hell turny zwykle są robione kosztem innego face'a, więc troche dziwnie będzie to wyglądało, jak taki świeży hell leje innego hella.Jednak to by było coś ciekawego, feud hell vs hell docinanie sobie nawzajem, jakieś bezczelne akcje w backstage itp.To tyle odemnie ;d

Wieem mam skłonnośc do rozpisywania sie :D

wystarczy brutalny atak na The Rocka po porażce z nim na WM28

A na chuj Rockowi, który nie jest już etatowym wrestlerem i z Ceną stoczy swoją ostatnią, lub jedną z ostatnich walk zwycięstwo? WWE nie podłoży Ceny Rockowi bo to bez sensu podkładać swą czołową gwiazdę przed którą jeszcze wiele lat na szczycie kolesiowi, który wysrał się na wrestling i zawalczy tylko by zrobić trochę szumu wokół siebie.

Co do tego heel turnu to stopniowe jego przeprowadzenie byłoby głupotą, bo podniosłość chwili na WM aż prosiłaby się o to by ją wykorzystać, jeśli rzecz jasna WWE zdecydowałoby się na ten krok, co wcale takie oczywiste nie jest. Heel turny większości największych gwiazd odbywały się nagle(np.Hogana, SCSA). Ja widziałbym to tak:

Cena wygrywa na WM (w trakcie walki i po dostając potężny heat) i gdy ma nastąpić moment pojednania między obu zawodnikami, i wydaje się, że podadzą sobie zaraz ręce, John atakuje Rocka kompletnie go niszcząc i leżącego okłada krzesłem. Na następnym RAW mamy promo w którym Jasiu mówi, że pierdoli wszystkich fanów którzy odwrócili się od niego po tym jak przez te wszystkie lata ciężko pracował dla nich oraz dla federacji i cheerowali takie gówno jak Dwayne, który przestał być wrestlerem(albo superstarem :razz: ) bo sprzedał się dla pieniędzy z hollywood. Oczywiście cała wypowiedź musiałaby być dostosowana do wymogów ery PG.