Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Miz i Truth sa wciaz powiewem swiezosci. Mam nadzieje, ze WWE poniesie na danie im tytulow. Obaj sa planem zapasowym dla HHH, gdy tylko ten skonczy z Punkiem.

* - Martwila mnie powtorka Champion vs Champion, bo spodziewalem sie kolejnej wygranej Ortona. Dobrze, ze Cody dal rade zgarnac jakies "W"

* - Final Face-Off, bo i ciezko bylo na to narzekac od samych zapowiedzi. Wiedzialem, ze tutaj to umieszcze. Ten program jest za dobry. Swoja droga, pamietam to SSeries, o ktorym mowil Punk. Hardys tez dostali gorsza owacje od Punka.

Minusy:

* - Otunga i McGuillycutty za mikrofonem. Mogli sie lepiej przygotowac, bo nie dostali i tak zbyt wiele czasu. Smieszni sa na dobra sprawe, ale szkoda, ze znow wkrecili Lawlera w jakis storyline.

Inne:

* - W poczatkowym segmencie Alberto wreszcie mowil o czyms ciekawszym niz przeznaczenie, ale i tak calosc pozostawiala wiele do zyczenia. Hitman nie powinien sie tu mieszac, a Cena byl przecietny.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Plusy:

+ Orton przegrywa z Codym, po niezłej walce, Heniek ponownie niszczy Ortona czy to znaczy że Orton wygra na NoC

+ HHH vs CM Punk robi się co raz ciekawiej

+ Miz & R-Truth mam nadzieje że zdobędą pasy na NoC, mają potencjał na bycie ciekawszym TT niż AirBoom

Minusy:

- Otunga & McGuillycutty mam nadzieję że WWE ich zwolni jak najszybciej, ani ring skillów nie mają, i żadnej charyzmy, mic skillów...

- szopka z Vickie...

Inne:

- ADR nie mówił ciągle o przeznaczeniu, jednak segment przeciętny

Przeciętne RAW 3/6.

5098708654e2b2a2fd00e6.jpg

Plusy:

- Cody, mimo, że nie czysto, wygrywa z Ortonem

- For Way o US Title - może być ciekawie

- HHH vs Punk

- Tag team Ceny i AdR nie w ME...

Minusy:

- ...Tag Team Ceny i AdR

- Vicky vs Kelly

- Lawler i Sheamus vs Otunga i jego koleżka

Inne:

- Przeciętny segment otwierający

- Miz i Truth nienajgorzej, ale stać ich na więcej

RAW średnie - 3/6

Kolejne Raw Supershow i jak dla mnie zdecydowanie najgorsze. Ostatni segment dla mnie był strasznie nudny i nic nie wnoszący do tego konfliktu za mało walk jest w nim.

Orton znowu na Raw i znowu z przeciwnikiem ze Smackdown to już lepszy byłby jakiś Tag Team przeciwko komuś z Raw. Sheamus tym razem walczył w drużynie z Lawlerem a tydzień temu był z Ceną może znowu coś przeskrobał że musi walczyć tym feudzie może nie dodadzą walki Lawler Otunga na NoC.

Feud o pas jest strasznie nudny i ku uciesze zapewne wielu po raz pierwszy od kilku miesięcy walka Ceny nie powinna być Main Eventem choć na to PPV żadna walka wg mnie nie zasluguje na ten tytuł. Tak w ogóle jedyna gala na której bronione są wszystkie tytuły a tym Main Eventem będzie zapewne walka nie o pas trochę mi się to nie podoba jest tyle innych gal bez nazwy Champions więc na tej jednej Main Eventem powinna być walka o pas.

Po ostatniej gali przed NoC jakoś w ogóle nie wyczekuje na to PPV żaden konflikt mnie nie zaciekawił jak to było poprzedni Cena- CM Punk początek Orton- Christian.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

Ostatni segment dla mnie był strasznie nudny i nic nie wnoszący do tego konfliktu za mało walk jest w nim

Mam nadzieję, że nie chodzi ci o hhh i punka, bo biorąc pod uwagę ich segmenty i cały feud grzechem było by ich rozpisać na którymś RAW do np walki tt.

Coraz bardziej czekam na NoC i walkę Punka z Tryplem. Każdy segment z ich udziałem jest dobry i nie schodzi z pewnego poziomu. Skoro Punk tyle wycisnął z Johna to mam nadzieję, że przynajmniej połówkę wyciśnie z Tryplaka. Drugi ważny punkt gali to żeby była dobra publiczność :P

Mam nadzieję, że nie chodzi ci o hhh i punka, bo biorąc pod uwagę ich segmenty i cały feud grzechem było by ich rozpisać na którymś RAW do np walki tt.

Właśnie o to mi chodzi. Wiem że dla wielu są one świetne ale nie dla mnie wolałbym obejrzeć jakiś TagTeam niż suchą gadkę nawet wolałbym jakieś bijatyki interwencje niż tylko gadanie i gadanie.

I was angry with my foe:

Raczej moje zdanie o tym Raw nie będzie się wiele różnić więc po kolei:

- Cody wygrywa z Ortonem - normalnie święto państwowe, ucieszyłem się jak nigdy. Jedynie szkoda że jako jedyny nie ma walki na NoC (każdy pas na szali?, powinni na SD zrobić jakiś Battle Royal o pretendenta, a walke jakoś wcisnąć)

- CM Punk robi to co najlepiej wychodzi mu z mikrofonem...czyli nawala po głowach. Wg mnie to świetne rozwiązanie gdyż taki czyn jest bardziej wymowny niż kolejny segment (oczywiście ten był bardzo fajny, motyw z SS2006 też)

- Miz & Truth przy majku to bardzo dobra nowina, po raz kolejny dali radę, choć pasów im bym nie dał, niech rozwalają Main Eventerów, a do tego pasy im nie potrzebne. Kofi i Evan niech robią dobre openery na PPV.

- Story Kinga z Hennigiem i koksem numer 4523542 nie powala, zobaczyć Sheamusa to nawet fajna sprawa. Bardziej rzuciło mi się w oczy że Irlandczyk nie ma żadnego angle'a a King ma (liczmy że z Christianem jeszcze się nie rozkręciło)

- Fatal4Way o US, czyli najlepsze rozwiązanie z możliwych. Turnować czy Swaggera czy Zigglera nie ma sensu, a ponieważ jeden z nich będzie feudował o pas US (zakładam że Jack), to Dolph może stracić pas bez obaw o to że stanie się facem (nie widzę go w tej roli), a moze w miedzyczasie jakiś feud z Morrisonem dostanie (choć co on mu da?).

- walcząca Vickie? to po prostu źle...

- ADR, Cena i Bret Hart, czyli segment otwierający. Plusem tej sytuacji jest to że Del Rio zmienił gadkę, stroną neutralną Cena (no jaj nie urwał) i R-Rod (uwielbiam gościa, choć robią z niego popierdółkę) a minusem Bret. Lubie Breta, szanuje Breta za to co zrobił ale jego nazwisko nie wywołuje u mnie takiego zainteresowania jak na początku 2010 roku. Nie chciałem go tak nazywać ale każde jego pojawienie sprawia że powiedzieć "o cholera, $hitman wrócił po raz 35" (szczególnie że za majkiem też nie porywa)

- Ottawa nie była jakaś zajebista, średnio reagowali na ludzi przed Final Face-off (choć tam pokazali się z dobrej strony)

Raw generalnie było niezłe, może ze wskazaniem na dobre, ale brakowało mi takiego pi*rdolnięcia w którejś z walk.

• Reputacja:   1

RAW:

TT:

Dobry, nowy image otrzymał Morrison i Dolph. Nie co podobny do tego jak był na SD. Ładne zmagania Naturala i JoMo. Ładna akcja STO na Swaggerze, nie wiem czemu, ale takiego typu STO, Ura-nage slam akcje mi się najbardziej podobają. Yea !! TKO akcja, której dawno nie widziałem, a jest świetna chociaż teraz była jakaś dziwna, bo z Neckbreakerem nie cutter. Wkońcu pas US dostanie jakiś większy sens, rywalizacja o niego będzie Awesome!!

Segment:

Truth, Miz zauważył ktoś, że na koszulce AWESOME jest napisane M odwróconym logiem

WWE?? Jak zawsze świetne Promo, ale co najlepsze to ładny dobór tych zawodników do TT.

McGillicutty nawet śreni przy micu, ale Otunga ??? NIE

TT:

Liczyłem, że to będzie handicap:( . Że Sheamus sam ich zniszczy, ale trudno dostaliśmy

nie potrzebnie drugiego, pierwszego Kinga Lawlera. Na szczęście, nie kazali nam jego akcji

w ringu oglądać niż jakieś kilka sekund. Chciałbym rozpadu tego TT z du*py i aby Hening

pokazał co potrafi w solowej karierze, być może jest taki sam jak Rhodes, na którego narzekaliśmy (niech będzie, że ja też, ale tak nie było :P .

TT:

Znowu taka sama stypulacja, znowu emeryta (z szacunkiem) kazali nam oglądać. Ricardo w ringu hahahahh, śmieszne jest to, ale żałosne. Cheer dla Ceny git :) . Aż żal patrzeć w jaki sposób Ricardo dostaje łomot.

Rhodes vs Orton

Fuck Yea!! Wkońcu jakiś Mid Carder lub Upper wygrał a tym bardziej cieszę się, że jest to mój 3 ulubiony zawodnik z obecnego rosteru WWE.

Segment: Jak zawsze zaje*biste. Ale jestem ciekaw co za idiota buczał, bo non stop słychać było w tle jedną osobę, jak mówisz HHH buczał, jak Punk też buczał. Chyba to podkład był.

Ogólnie: RAW trzymało nawet dobry poziom, przez co moja ocena to 8+/10

Właśnie o to mi chodzi. Wiem że dla wielu są one świetne ale nie dla mnie wolałbym obejrzeć jakiś TagTeam niż suchą gadkę nawet wolałbym jakieś bijatyki interwencje niż tylko gadanie i gadanie.

Przecież na tym opiera się większość ważnych feudów, nie na tag team matchach w ME, jak to ma miejsce z przezajebiście nudnym programem Ceny i Del Rio, a z segmentami wybijającymi się ponad przeciętność. Żadne "gadanie, gadanie" pomiędzy tą dwójką nie było nudne, tak to można napisać o Ortonie za mikrofonem czy nawet ostatnio o Johnie jestem-w-Kanadzie-i-muszę-się-podlizać-Hartowi Cena. Walki na tygodniówkach znaczą tyle co gadki Hogana na temat nie stawania już w ringu i dużo bardziej wolę oglądać 40-minutową gadaninę, niż głupi tag team match, w którym jeden wyroluje drugiego.

Plusy

-Walka o pas US na NoC

-Promo ADR i gra aktorska Ricardo Rodrigueza na wysokim poziomie:)

-Promo R-Trutha z Mizem było dobre ale i tak mam nadzieję ze nie zdobędą pasów tym bardziej ze Kingston przegrał z Mizaninem.

-Powrót Hitmana

Minusy

-Otunga i jego partner jeszcze są na RAW!? :shock:

-King w ringu(rzygam tą jego gębą a jeszcze muszę patrzeć na jego sylwetke :roll: )

-Dominacja Henrego była bardzo słaba i jak dla mnie wzięta z dupy...może nie tyle z dupy bo powód ma ale czy ja tego na ostatnim SD nie oglądałem i nie będę oglądał w piątek?

+/-

Starcie HHH z CM mnie już osobiście nudzi i ciesze się ze już w tą niedziele PPV.Te gadki o tym jakie to "WWE" jest złe (brak promocji dla właściwych zawodników,układy wewnątrz) czyli push dla Bodybuilderów nie jest już tak ekscytujące jak na początku.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Będzie krótko.

Plusy:

* Rhodes pokonuje Ortona

* Mizanin oraz Truth za mikrofonem. Do tego jeszcze wygrana Miza z Kofim.

* Konflikt Jacka z Dolphem ciągle trwa i mam nadzieję, że nie skończy się na NoC. Liczę, że dalej będą się "bić o nią".

Minusy:

* Lawler/Otunga/McGillicutty - Straszne!

* Pojedynek Del Rio/Ricardo - Hitman/Cena. Kompletnie mnie się to nie podobało, denerwują mnie te zagrywki heelów "Błagam nie bij!''

Inne:

* Ciekawie się zapowiada mecz o pas United States, liczę, że to będzie niesamowite widowisko. Bardzo mnie interesuje ten program, zważywszy na to, że Jack i Dolph (Ci źli) się bardziej nie lubią ze sobą niż z Alexem i Johnem.

18056192365019276624f15.jpg

Ja rozumiem, że niektórzy mogą nie przepadać za długimi segmentami mówionymi ale trzeba pamiętać, że są segmenty mówione i są genialne segmenty mówione. Ten należał po raz kolejny do tych drugich. Znowu były tutaj pseudo shootowe wstawki, masa napięcia i zaciekłości, masa ciekawych zdań i świetne reakcje publiczności. Właśnie takie coś podgrzewa najbardziej feud i sprzedaje PPV.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Ja należę do osób, które przewijają większą część walk a koncentrują się na całej otoczce wokół nich, segmentach itd. CM Punk od czasu pamiętnego speechu nie schodzi poniżej bardzo wysokiego poziomu i nie rozumiem narzekania na końcówkę tego RAW. Dla mnie to był najlepszy moment gali.

A feud między HHH, a Punkiem jak narazie prowadzony jest idealnie.

16476371734edf391100c30.jpg

Żadne "gadanie, gadanie" pomiędzy tą dwójką nie było nudne,

Ale tu jest ciągłe gadanie Raw-gadanie Smackdown-podpisywanie kontraktów dla mnie to już się zrobiło po prostu nudne wolałbym jakieś ataki jednego na drugiego przeszkadzanie w walkach a nie ciągłe segmenty.

Ja wrestling oglądam od nieco ponad roku i mnie zdecydowanie bardziej interesują walki a w szczególności ataki głównie heelów po walkach lub w trakcie segmentów.

Dobrze że w końcu na NoC zobaczę walke HHH-Punk.

I was angry with my foe:

Sam wolę obejrzeć dobrą walkę, ale co odwala CM Punk za mikrofonem. Nie schodzi po niżej pewnego wysokiego poziomu. HHH jak zwykle daje radę. Dla mnie WWE kręci się tylko dzięki sytuacji z Punkiem. Od pamiętnego proma, WWE nie popełniło żadnego błędu w prowadzeniu jego postaci. Sytuacja z Nashem, HHH i Punkiem cały czas ciągnie WWE. Każdy kto ogląda WWE oczekuje walki CM Punka z Triple H. Jest tyle możliwości i mam wrażenie że WWE tego nie spieprzy. Ciekawe w jakiej formie jest HHH, No DQ jest po to żeby zakryć ringowe braki HHH, wszak już dawno nie walczy regularnie.

.Dobrze że w końcu na NoC zobaczę walke HHH-Punk.

Mi się wydaje, że WWE dobrze zrobiło dając tą walkę na PPV. HHH mógł się lepiej przygotować, wszak nie walczy regularnie a ostatnią walkę stoczył na WM.

5098708654e2b2a2fd00e6.jpg