Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Cena z poczatkowego segmentu wypadl bardzo dobrze. Podsumowanie Nexus udane. Takiego Johna moge ogladac

* - Nowe pasy WWE (choc brzydkie). Wreszcie mistrzowie tag team nie beda mieli tyle noszenia.

* - Odkupienie Nexus. WWE dalo rade wybrnac po niepotrzebnym zwyciestwie skladu RAW na SummerSlam. Tutaj rowniez dodam, ze najslabsze ogniwo odpadlo i teraz jesli sie go nie pozbeda to powinien dostac swoja szanse w tagu z Percym Watsonem

Minusy:

* - Jak bylem przyzwyczajony do tego, ze w kazdym tygodniu bedzie guest host na RAW to mnie to tak bardzo nie denerwowalo. Dzisiejsi mnie irytowali od samego poczatku...

* - Gabrielowi mogli dac zastepstwo w postaci Evana Bourne'a lub chociazby Tysona Kidda. Wtedy zobaczylibysmy ciekawa walke i Justin moglby nie skonczyc jako chlopak do bicia

Inne:

* - Alex Riley w segmencie na backstage'u wyszedl naturalnie, ale jak wybiegl przeszkodzic Bryanowi to juz nie ustrzegl sie bledow

50608915156a3743c1fa34.jpg

Cena przy mikrofonie ostatnio można słuchać,to samo z walkami,przez ostatnie tygodnie mam wrażenie że coś się poprawił i jego walki już tak nie wyglądają nudno,dobry przeciwnik plus trzy nowe akcje dla Johna i mamy wielki PLUS

Dalej liczę na Face Turn Chrisa,powrót do starego stroju i do starego Gimmicku,obecny gimmick był fajny na początku jego turny,obecnie już się strasznie znudził więc liczę że za niedługo powróci "raw is jericho".

Walka Danielson vs Miz o pas US na NoC jest pewna jak to że Cena w tym roku dostanie pas wwe :P Nie widzę innego wyjścia jak wygranie przez Bryan'a pasu i rozpoczęcie z kim lepszym programu właśnie o ten pas.Osobiście nie widzę go w ME,może za parę lat bo po za tym że jest jednym z najlepszych technicznie zawodników jego gimmick do mnie nie przemawia i po za ringiem raczej nic ciekawego nie pokaże,mam nadzieję że się mylę i za niedługo nas zaskoczy.

Poruszę tylko temat Jaśka... Takiego Jaśka uwielbiałem i uwielbiam słuchać. Cena przypomniał widowni, że na majku potrafi być tak dobry jak chociażby Mr. Anderson. Obecny gimmick go w sferze 'mówienia' ogranicza i dlatego wiele osób sądzi, że Cena to jedynie zamulacz w gadanych segmentach. Cena będąc heelem na prawdę miażdżył cycki na majku i mam nadzieję, że takie chwile powrócą, czy to w roli face'a czy heela, ale niech dostanie więcej swobody na majku, a będzie dobrze lub wręcz cudnie.

btw. nie wiem czemu, ale podoba mi się ta nowa kosziula Ceny... kolor do mnie pozytywnie przemawia, mimo, że nie jest to mój jakiś ulubiony odcień ;)

Salas, w WWE nic nie jest pewne. Danielson miał ten pas wygrać, już hoho czas temu, nie pogniewam się jak go dostanie, bo lepsze to niż jobbowanie Nigela u Dixie. Ale ja tam bardziej wierzę w scenariusz, ze Ted kupuje od Miza pas US. Może nawet za Marysie, czemu nie? :P I nie zdziwię się jak Chris w najbliższym czasie zostanie odesłany od Vince'a. Martwi mnie to, że Miz znowu kręci się poniżej ME, mam nadzieję, że Vince i inne kreatywne i mądre osoby nie zabiorą mu walizki, bo jest to największy postęp w WWE i jedyna osoba która może godnie rozpowszechniać WWE w media.
"Chromowane felgi, to zwycięstwo nie porażka."

Na początek wielki plus za nowe pasy tag teamów. Świetna decyzja, w końcu mistrzowie nie będą wyglądać jak choinka. Dziwny trochę wygląd ich, ale przynajmniej każdy dostanie po jednej.

RAW zostało w pełni poświęcone Nexus, więc o tym słów więcej. Moim zdaniem - fatalny zabookowane walki. Nexus nie mogło się drastycznie rozpaść, więc pewne to było, że znaczna większość utrzyma się. A najgorsze było to, że walki strasznie przewidywalne - Ortona, Edge'a czy Cene nie mogli pokonać, Danielson przegrał przez kolejny kant, Y2J dostawał po tyłku, więc żadna nowość, a R-Truth i Morrison to midcarderzy, więc nie mieli problemu, by kazać im jobbnąć.

Odpada Darren Young czyli potencjalnie najmniej ciekawy z Nexus. Ogólnie mam wrażenie, że WWE ma zajebistą metodę na oddalenie Ceny na jakiś czas od pasa - Cena mógłby eliminować po kolei Nexus (jednego już ma z głowy), ale z drugiej strony mielibyśmy sytuację podobną do TNA, gdzie każda walka Kurta = zwycięstwo. Tutaj zapewne byłoby podobnie. Niestety.

Martwi też pewna niekonsekwencja - Alicia Fox najpierw pojechała wszystkie divy, a teraz była w tagu z Maryse i Jillian, wyściskały się z Hall, misiu, pysiu... Mogli chyba sprowadzić na RAW LayCool, tak mi się wydaje.

No i początkowy segment - bardzo dobry, zawsze mówiłem, że Cena jest świetny przy mikrofonie i nie przynudza, ale obecny gimmick ogranicza go w znacznym stopniu. Gdyby trochę odpuścili w tej cukierkowatości i pozwolili mu na więcej, bankowo mielibyśmy tydzień w tydzień świetne proma, które przypadłyby do gustu nawet największym przeciwnikom Johna.

• Urządzenie:  Linux

Mogli chyba sprowadzić na RAW LayCool, tak mi się wydaje.

Poczekaj tydzień, albo przeczytaj spoiler- nic poza Divami w nim nie ma

Jillian Hall comes out singing but Melina interrupts. Melina defeats Jillian with her finisher and the Divas Title on the line. LayCool appears on the big screen and have an offer for Melina and a match at Night of Champions.

Po tapingu RAW odbył się także dark match main event, który był wcześniej w newsach zapowiadany:

The dark main event after last night’s RAW tapings in Los Angeles saw John Cena win a battle royal with Nexus, Team RAW and Team SmackDown. RAW and SmackDown eliminated Nexus first and the final three were CM Punk, Edge and John Cena. Punk threw out Edge and Cena eliminated Punk to win.

• Reputacja:   66

Świetny początek Ceny,zazwyczaj jego przemówienia wołają o pomstę do nieba jednak to było całkiem dobre.Kolejny plus gali to wreszcie połączenie pasów TT czekałem na to chyba z pół roku i nareszcie się stało,wygląd pasów dosyć oryginalny i interesujących. Jak widać pokaz Danielsona był dopiero początkiem jego dosyć dobrej kariery w WWE,na RAW zaliczył całkiem znośną walkę i jeszcze segment z Mizem też udany,może być ciekawy feud.

Co do Main Eventu który też nie był słaby oczywiście Cena pod koniec włączył supermana i wygrał ale jakoś to mi zbytnie nie przeszkadzało.Tylko pytanie czy takie odpadnie członków Nexusa ma prowadzić do rozpadu stajni??

#SmartFanZone

Bardzo dobry początek gali.Świetna gadka Johna przy mikrofonie.Barrett również dobrze się spisał.Walki między Nexusami a Raw mi się podobały.Wszystkie prezentowały przyzwoity poziom.Ciekawie się dzieje między Mizem a Danielem.Oby my ujrzeli ich walkę na NoC i zdobycie pasa przez Dragona.Feud Rudego i Ortona chyba będzie ciągnięty.Walkę pań jakoś przemęczyłem,słaby pojedynek.Podobał mi się segment między Edgem a Slaterem.Main event wyszedł dobrze.Są jakieś spięcia w Nexus,interesująco się robi.

Pierwsze Raw po SummerSlam wyszło bardzo dobrze.Porządne walki i dobry segment na początku sprawiły,że gala zasługuje na wysoką ocenę.5/6. :-)

21413621404d57aa3f81990.jpg

1Początek bardzo dobry nareszcie można słuchać Ceny, Ładnie skomentował Nexus można powiedzieć wrednie i teraz nachodzi pytanie czy tak bardzo nienawidzi Nexus a może to oznaka ze będzie ten "długo" oczekiwany Heel turn,Zobaczymy.

2 Co tu dużo mówić dobrze że są nowe pasy TT (osobiście uważam że mogli zrobić lepsze ale niech będzie)

3 Miz vs Daniel na 100% ten Feud nie skończy się tak szybko , Bryan znów pokazał co potrafi i jest moim zdaniem jednym z najlepszych zawodników w obecnym WWE , mam nadzieje że pokona miz'a i zdobędzie pas US

4 Raw vs Nexus - wali podobały mi się a najbardziej to ze nie walczył bret może spisał się ba SS ale co by zrobił przeciwko Gabrielowi.Chwała GM że zamienił go na Ortona.

Main Event Daren vs Cena

Opis tej walki jest jak każdej walki Cena na każdym raw

Początek walki cena klinczuje potem przez całą walke dostaje gdy nagle włączą "Legendarne 8 Ruchów" i mamy shoulder block potem Protobomb nagle You Can't See Me, następnie szykuje sie to AA ale daren sie wyrywa gdy nagle :niespodziwanie cena zakłada STFU iwygrywa.

Koniec Raw był dobry bo nareszcie coś się u nich dzieje i wywalili Darena

Ciekawe co będzie dalej

15538835464c695d97ce7ec.jpg

Całe RAW posłużyło Nexus jako Summerslam revenge, to dało nadzieje na kontynuację całego angle'a związanego z tą grupą. Dobrze że writerzy są konsekwentni w budowaniu "potęgi" tych kilku utalentowanych lub też mniej utalentowanych wrestlerów.

Faktycznie Johny boy dał popis swoich umiejętności , świetnie podsumował całe "N". Najlepszy był moment gdy opisał o czym myśli Skip Sheffield.

Akcja z wydaleniem Younga jak najbardziej dobra, tyle że powstaje po nim luka - ktoś musi teraz obrywać razy i być wysyłany na pierwszy front , liczę że powinno się zapchać Justinem a później , zapodać identyczną akcję jak z czarnym Ceną czyli wpie**ol od współbraci a co za tym idzie automatyczny faceturn, tyle że musi wykonywać koronną akcję. Mam też nadzieję że nie zostanie (Darren) zastąpiony jakimś Cottonwoodem co też przebiegło mi przez myśl. Odnośnie walk , to tylko niezła potyczka Edga i Slatera i ewentualnie średniak Jericho vs Barret się do czegoś nadawała , reszta poniżej przeciętnej nawet ta z Danielsonem ssała po całości , wszak sam smok nic nie zrobi mając za przeciwnika Tarvera. Goście specjalni nie dali się oglądać, te pseudo-śmieszne z ich udziałem segmenty maksymalnie obniżały ocenę całości, na co Vince ściąga tych patałachów? Dać trzy minuty ich czasu Jericho, Mizowi, Edge'owi. Najbardziej w tej sytuacji poszkodowany był pan który wygrał pobyt na RAW, który zdążył "tylko" nazwać Danielsona nerdem.

Yep, yep, yep, te rzekome bonusy w NXT to jedna wielka ściema.

Pamiętam jak jeszcze w seazon 1 Wade miał otrzymać swoją własną wejściówkę za wygranie jakiegoś tam Open Mic Challenge, i dostał takie ni chu-chu.

To samo tyczy się wydymania Alex'a na dzisiejszym RAW :D a miałem nadzieję na jakiś match z jego udziałem.

Myślę że te wszystkie akcję mają nas przygotować na fakt że panowie z Nexus będą chcieli zwerbować uczestników z 2 sezonu.

Nie mogą tak po prostu się ich pozbyć. Paru z nich ma naprawdę wielki potencjał, więc pożegnanie się z Alexem, Kavalem czy Husky'm raczej nie wchodzi w grę.

...A pewnie Mustachio i IGot (UN) Lucky rownież jeszcze się pokażą.

-Bring back Sinn Bodhi!

-Screw the legends!

"Quoth the Raven, nevermore."

19057366234c8b27f381178.jpg

RAW całkiem dobre, podobne jak inni takiego Cene mogę oglądać. Dobrze ,że Nexus mimo porażki na SS jeszcze sie trzyma. Young odpadł i dobrze bo w sumie był tym najsłabszym.

Szkoda tylko, że w przeciwieństwie do Edga i Ortona , Jericho musiał czysto zajobbować (nie mam nic do Barreta) ale po SS było sporo opcji by znowu ożywić Chrisa , dobra okazja na Face-turn , co jednak wykluczyło zachowanie Jericho po jego eliminacji na SS ,więc z tego mogli by np włączyć Chrisa do Nexus ale nie , Chris wkurzony atakuje Cene a dzień pozniej walczy dzielnie ze złym Beretem. Mam nadzieję ,że to się zmieni w najbliższym czasie.

Bardzo dobrze zapowiada się wznowiony feud Dragona i Miza. Tylko to że Miz znowu miał idealną okazję by wykorzystać walizkę na Sheamusie a nawet sie nie pojawił to...(troche konsekwencji kreatywni)

Po jaka cholere jeszcze ci guest hosci...

I'm the best in the world at what I do.

17380756574ba4bc495e7d8.jpg

Houston, we have a problem:

According to a house show report from Honolulu, Hawaii, it looks like Skip Sheffield suffered a broken bone in his leg in Hawaii last night and will likely need surgery.

No i cała akcja z Nexus może się WWE posypać, jeśli naprawdę dojdzie do tej operacji. Ciekaw jestem w jaki sposób chcieliby rozwiązać tę sytuację - czyżby Skip miał zostać wywalony z grupy? Akurat jego byłoby szkoda - nie jestem co prawda jego fanem, ani promowania jego dewastującego clothesline'a jako finishera, ale Sheffield to ważne ogniwo Nexus... Naprawdę teraz kreatywni będą mieli okazję się wykazać...

No i cała akcja z Nexus może się WWE posypać, jeśli naprawdę dojdzie do tej operacji. Ciekaw jestem w jaki sposób chcieliby rozwiązać tę sytuację - czyżby Skip miał zostać wywalony z grupy? Akurat jego byłoby szkoda - nie jestem co prawda jego fanem, ani promowania jego dewastującego clothesline'a jako finishera, ale Sheffield to ważne ogniwo Nexus... Naprawdę teraz kreatywni będą mieli okazję się wykazać...

Na dobra sprawe mozna bylo sie spodziewac, ze wielki Skip sie posypie. Zaraz pewnie Otunga sobie krzywde zrobi, ale narazie nie ma ku temu okazji, bo tylko wchodz i schodzi z ringu.

Co do Nexus to nie wiem, czy przypadkiem WWE nie poniesie i nie postanowia ciagnac dalej tej stajni. W sensie, ze dojdzie do rekrutacji zawodnikow z drugiego NXT. Segment w ktorym Barrett bedzie szukal nowych czlonkow i zwerbuje chociazby Huskyego, a ludzie pokroju Percyego czy Luckyego odmowia i dostana łomot. Watson pojdzie do tagu z Youngiem, a nam pozostanie miec nadzieje, ze ludzie pokroju Cannona, Cottonwooda czy Titusa... nie zagrzeja miejsca w glownym rosterze

Plusy:

* - Khali przyjal Walls of Jericho i ladnie odklepal. Szkoda, ze ta jego wyprawa do Indii i dluzsza przerwa od WWE nie stala sie faktem...

* - Miz dal bardzo fajne promo na zapleczu. Odniosl sie nawet do SummerSlam i tego dlaczego nie wykorzystal walizki.

Minusy:

* - Kozlov i Santino wygrywaja z blizniakami Uso. Komediowa druzyna nie potrzebuje zwyciestw nad potencjalna przyszloscia federacji... Poza tym potwierdzilo sie, ze chca znowu wałkować storyline z Wlochem niemotą i silną kobietą...

Inne:

* - Wspomne o poczatkowym segmencie z Sheamusem. O dziwo Rudy dal rade mnie nie uspic. Nie bylo to promo na miare plusa, ale w zwiazku z tym, ze Sheamus zwykle swoja nudna gadka laduje w negatywnych czesciach gal... wypada go docenic

------------

* - RAW skupiajace sie tylko nad promocja Six Pack Challenge. Wynudzilem sie...