Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   306
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Troche jedyne martwi mnie to, że obecnie walka Ceny i Rock'a nie jest o pas WWE a Cena na każdej swojej WM walczył o jakiś pas, może WWE będzie to chciało w przyszłości wykorzystać i dadzą Cenie pas WWE przed tą walką, może znów na Elemination Chamber?

Walka Ceny z Rockiem sama w sobie będzie wielkim wydarzeniem, więc nie potrzebny jest tam dodatkowo pas WWE.

Lepiej żeby albo Punk bronił na Wrestlemani pasa WWE albo go tam zdobył.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   0

Choć zaskakuje mnie argumentacja zwolenników pojedynku Cena vs. Rock - bo zdają się oni sugerować, że będzie to ciekawe wydarzenie, w którym udział kogoś innego jest niepotrzebny. Naprawdę nie wiem co jest ciekawego w tym, że robi się walkę dominatora kijowej ery PG z legendą, której wynik jest wiadomy i nie nastraja optymistycznie (Janusz po raz kolejny udowodni, że jest debeściakiem)

Sorry ale kompletnie nie rozumiem co chciałeś udowodnić tym zdaniem. Co z tego, że wynik jest praktycznie znany, że zawalczy nieznoszony przez wielu Cena i Rock, który jest cieniem samego siebie - ta walka to będzie coś ciekawego, ba to będzie wielkie wydarzenie. Jakkolwiek by na to nie patrzeć, starcie Jasia z Rockiem jest jednym z najbardziej oczekiwanych pojedynków w historii tej rozrywki. Fani od dawno porównują Cene do Great One i odwrotnie i każdy z nich zapewne nie raz wyobrażał sobie jakby to było gdyby razem stanęli w ringu. Na Wrestlemanii 28 marzenie wiele stanie się faktem więc wpychanie tutaj jeszcze kogoś dodatkowego byłoby solidnym laniem wody w ogień. Z pewnością na tej gali będzie wiele lepszych walk ale zostawmy właśnie tej budowanie całej otoczki.

Ghostwriter napisał/a:

Choć zaskakuje mnie argumentacja zwolenników pojedynku Cena vs. Rock - bo zdają się oni sugerować, że będzie to ciekawe wydarzenie, w którym udział kogoś innego jest niepotrzebny. Naprawdę nie wiem co jest ciekawego w tym, że robi się walkę dominatora kijowej ery PG z legendą, której wynik jest wiadomy i nie nastraja optymistycznie (Janusz po raz kolejny udowodni, że jest debeściakiem)

Sorry ale kompletnie nie rozumiem co chciałeś udowodnić tym zdaniem. Co z tego, że wynik jest praktycznie znany, że zawalczy nieznoszony przez wielu Cena i Rock, który jest cieniem samego siebie - ta walka to będzie coś ciekawego, ba to będzie wielkie wydarzenie. Jakkolwiek by na to nie patrzeć, starcie Jasia z Rockiem jest jednym z najbardziej oczekiwanych pojedynków w historii tej rozrywki. Fani od dawno porównują Cene do Great One i odwrotnie i każdy z nich zapewne nie raz wyobrażał sobie jakby to było gdyby razem stanęli w ringu. Na Wrestlemanii 28 marzenie wiele stanie się faktem więc wpychanie tutaj jeszcze kogoś dodatkowego byłoby solidnym dolaniem oliwy do ognia. Z pewnością na tej gali będzie wiele lepszych walk ale zostawmy właśnie tej budowanie całej otoczki.

Mnie ten pojedynek wisi, ale dodanie kogoś innego byłoby jeszcze gorsze. Nie lubię walk, takich jak ta, bo znam wynik. Jest 0% szans na to, że Rock wygra, a ringowo pewnie nie zachwyci. Czyli nie dość, że trzeba odjąć od dramaturgii, zakończenie(czyli 50% całej dramaturgii, a nawet więcej), to jeszcze gdzieś tak 5-10% ringowej magii(dla mnie liczy siętylko entertejnment). Walka mnie po prostu nie zachwyci, jeżeli Vince i spółka nie wymyślą czegoś takiego z pierdolnięciem[heel turn(praktycznie nie możliwy), czy coś takiego].

3644074924fa3e310b8a76.jpg

Walka mnie po prostu nie zachwyci, jeżeli Vince i spółka nie wymyślą czegoś takiego z pierdolnięciem[heel turn(praktycznie nie możliwy)

I tutaj się z tobą nie zgodzę. Heelturn Ceny, jak dla mnie jest bardzo możliwy, momentalnie stałby się heelem nr.1 w WWE. Aktualnie WWE zaczyna coraz mniej potrzebować Ceny, jako cukierkowego babyface'a. W końcu jest teraz niezniszczalny Orton, no i wyrastający powoli na drugiego SCSA CM Punk. Odbiegając od tematu, byłoby trochę głupio gdyby ta Wrestlemania była ostatnią WM'ką Grabarza, i ten nie znalazłby się w Main Evencie, a na to z pewnością zasłużył. Jednak nie oszukujmy się, nic nie ma szans wypchnąć Ceny i Rocka z ME w Miami.

1161423919541b3db89050d.jpg

Sorry ale kompletnie nie rozumiem co chciałeś udowodnić tym zdaniem.

Kiedy piszę coś na forum - to nie tyle, żeby komuś coś udowodnić (jak insynuujesz) ale żeby wygłosić swoją opinię w danej kwestii. Mogę nie zgadzać się z kimś - tak samo jak ktoś może nie zgadzać się ze mną. Staram się szanować ludzi, z którymi dyskutuję Xero...

Co z tego, że wynik jest praktycznie znany, że zawalczy nieznoszony przez wielu Cena i Rock, który jest cieniem samego siebie - ta walka to będzie coś ciekawego, ba to będzie wielkie wydarzenie.Jakkolwiek by na to nie patrzeć, starcie Jasia z Rockiem jest jednym z najbardziej oczekiwanych pojedynków w historii tej rozrywki. Fani od dawno porównują Cene do Great One i odwrotnie i każdy z nich zapewne nie raz wyobrażał sobie jakby to było gdyby razem stanęli w ringu. Na Wrestlemanii 28 marzenie wiele stanie się faktem więc wpychanie tutaj jeszcze kogoś dodatkowego byłoby solidnym laniem wody w ogień. Z pewnością na tej gali będzie wiele lepszych walk ale zostawmy właśnie tej budowanie całej otoczki.

Jak na razie ta otoczka - moim skromnym zdaniem (nie myśl, że próbuję ci coś "udowodnić" czy coś w tym stylu Xero) dupy nie urywa. Pewnie jakoś to podkręcą ale z uwagi na rzeczy, o których sam wspomniałeś (+ tych o których wspomniałem wcześniej) nie zapowiada się to jakoś szczególnie.

Jakkolwiek by na to nie patrzeć, starcie Jasia z Rockiem jest jednym z najbardziej oczekiwanych pojedynków w historii tej rozrywki.

Widzisz Xero... I co z tego? Ja nie będę piał z zachwytu, bo inni pieją. Obejrzeć, obejrzę. Może nawet stwierdzę, że walka był zajebista i powinni jej walnąć pięć gwiazdek. Może stwierdzę, że się myliłem (np. Cena przejdzie pożądany heelturn - chociaż wydaje mi się to mało prawdopodobne) i że powinni Cenie postawić pomnik. Ale na razie jestem co do tej walki sceptyczny.

14453752125651e0a536c69.jpg

Ghostwriter twoje posty przypominają mi trochę wypowiedzi co po niektórych fanów o pojedynku Takera z Shawnem sprzed WM26, czy sprzed ostatniej walki z Tryplem. Też wtedy były głosy, że nie dadzą rady, że to będzie nic specjalnego i w ogóle po co ta walka. I co? I wyszły dwa pojedynki które dały mnóstwo emocji, skradły show i uratowały honor tych Wrestlemanii, choć wynik też był(przynajmniej w starciu z HBK)na 99% pewny. Ja osobiście uważam, że obecnie, przy tak wielkich nazwiskach wcale nie jest potrzebne robienie na siłę jeszcze jakiejś specjalnie wielkiej podbudowy, bo takowa już istnieje. Poza tym jest to walka z pewną historią, przecież od lat mówiło się, że bardzo wiele osób chciałoby zobaczyć starcie Peoples Championa i Cenaminatora czyli ulubieńców tłumów Ery Attitude i PG. Zresztą do WM jeszcze dużo czasu i kiedy zacznie się coroczna Road to Wrestlemania, pojawi się Rock, to napięcie będzie rosło z tygodnia na tydzień. Ja tam chętnie zobaczę tę walkę, bo choć ringowo pewnie rewelacji nie będzie, to zapewne odrobi to emocjami i jeśli zostanie dobrze zabookowana, a od czasu do czasu WWE pokazuje, że umie to robić to jest szansa na pojedynek o którym będzie się wspominać jeszcze latami jak o walce Rocka z Hoganem.

• Reputacja:   306

Ja tam chętnie zobaczę tę walkę, bo choć ringowo pewnie rewelacji nie będzie, to zapewne odrobi to emocjami i jeśli zostanie dobrze zabookowana, a od czasu do czasu WWE pokazuje, że umie to robić to jest szansa na pojedynek o którym będzie się wspominać jeszcze latami jak o walce Rocka z Hoganem.

Jeśli chcemy się zachwycić nad jakąś walką ringowo to trzeba obejrzeć walkę zawodników dywizji cruser, (która w WWE mam nadzieję, że niebawem się odbuduje) lub X division w TNA. W takiej walce jak Cena vs Rock chodzi o emocje, reakcje widownie i całą otoczkę walki. Z całą pewności nie powinno tego zabraknąć w tej walce i z przyjemnością ja obejrzę.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Ghostwriter nie przesadzaj i nie pisz ze walka Ceny z Rockiem może być nieciekawa bo to jest sprzeczność z samego założenia.Wszyscy czekają na tą walkę i na reakcje publiki via Toronto 18' a nie na to by pojawił się tam ktoś 3.Zresztą po co wykluczać udział jednego zawodnika w tym przypadku Punka z innej walki która może być równie ciekawa co ME. Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Ghost opamiętaj się

...

i nie pisze ze walka Ceny z Rockiem może być nieciekawa bo to jest sprzeczność z samego założenia.

Kto pisze? Ja czy on pisze?

Ghostwriter twoje posty przypominają mi trochę wypowiedzi co po niektórych fanów o pojedynku Takera z Shawnem sprzed WM26, czy sprzed ostatniej walki z Tryplem. Też wtedy były głosy, że nie dadzą rady, że to będzie nic specjalnego i w ogóle po co ta walka. I co? I wyszły dwa pojedynki które dały mnóstwo emocji, skradły show i uratowały honor tych Wrestlemanii...

Masz rację. Zresztą ja sam byłem w gronie osób, które spodziewały się kichy w starciu Undertakera z Triple H. Później uderzyłem się w pierś (bo walka bardzo mi się podobała) i nie wykluczam, że tym razem będzie podobnie - o czym już wcześniej pisałem.

Wg mnie co do walki Ceny z Rockiem to może być ciekawie jak wprowadzą do walki no-dq + walke na finishery. W innym przypadku walka będzie podobna do walki Ceny z Mizem.

48798430952f294e69c1e4.jpg

No ty.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

No ty.

Nie skumałeś - chodziło mi o literówkę. Resztę napiszę ci na pw. :)

TakeR napisał/a:

Troche jedyne martwi mnie to, że obecnie walka Ceny i Rock'a nie jest o pas WWE a Cena na każdej swojej WM walczył o jakiś pas, może WWE będzie to chciało w przyszłości wykorzystać i dadzą Cenie pas WWE przed tą walką, może znów na Elemination Chamber?

Martwi cię to?

Kurcze źle dobrałem słowa.. :oops: Chodziło mi o to, że Cena pewnie zdobędzie pas WWE by pociągnął tradycje, że na każdej WM walczy o pas WWE i do walki z Rock'iem przystąpi jako WWE Champion. Kurde jak tak dalej pójdzie to Cena na koniec kariery będzie pewnie trzydziestokrotnym WWE Champion'em.

jest 0% szans na to, że Rock wygra

Czy ja wiem, wiem, że to na na 99% niemożliwe żeby Rock wrócił na stałe jednak gdyby tak się stało to byłby szanse na jego wygraną, zresztą jakoś nie widzę troche też, że jest walka, Cena wygrywa, po walce Panowie podają sobie ręce i Rock po prostu odchodzi. Coś pachnie mi tu jakimś heel turn'em Rock'a po walce, że pociśnie fanów, powie, że to przez nich i spokojnie odejdzie. A jak znów się pojawi za jakiś czas to ludzie o tym do tego czasu zapomną i dalej będzie People's Champion'em jak to z legendami bywa..

Coś pachnie mi tu jakimś heel turn'em Rock'a po walce, że pociśnie fanów, powie, że to przez nich i spokojnie odejdzie

Nie no w to wątpię, żeby takie coś odwalili. To by było według mnie po prostu głupie. Bardziej bym liczył na coś takiego jak było Rock - Hogan, że po walce atakuje ich grupka ludzi, Ci dwaj panowie się ich pozbywają i razem odchodzą.

18056192365019276624f15.jpg

• Reputacja:   2

Po tym jak obejrzałem Money in the Bank i reakcje na Punka na niego w walce z Ceną to na trzeźwo patrząc teraz, to Punk nie mógł tego przegrać. To samo na One Night Stand 06 z RVD. Wrestlemania 28 jak wiemy odbędzie się w rodzinnym mieście The Rocka, więc patrząc na wydarzenia z przeszłości, to wcale nie byłbym taki pewien tego, że Cena wyjdzie z areny jako zwycięzca. Oczywiście - to największa gala roku, a nie jakieś zwykłe PPV, więc rządzi się to swoimi prawami, ale nie będę dawał Johnowi 100% szans na triumf. Chociaż nie wiem po co byłaby Rockowi ta wygrana...No, ale o tym popiszemy za pół roku. Ja mam nadzieje, że nie będzie to walka o WWE Title. Wtedy o co walczyłby zwycięzca Royal Rumble Matchu? Walka o WHC jest zarezerwowana dla Bryana, walka o pas WWE wtedy to Cena vs. Rock, a dla wygranego Królewskiego Łomotu coś zostanie? Nie. Więc wierzę, że pas mistrzowski nie będzie na szali tego pojedynku