Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

N!KO wszystko by Pasowało ,gdyby nie Alberto . Wydaje mi się że WWE będzie chciało zrobić kumpli z Ceny i z Punka , ponieważ wydaję mi się że wydyma obydwu przy pomocy Huntera.
NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

Przed Summerslam mogą zrobić jakąś walkę tag teamową Punk and... vs Cena and...

Za pewnie będą takie pojedynki, ale jako Dark

albo kilkuminutowe mistrzostwo tag-teamów :D

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Z takich ciekawostek skończyły sie koszulki CM Punka w sklepie WWE dostałem mail że dopiero za 30dni mi wyśla :cry: :cry: . Taka pro po tego że tylko marki kupują merchandise w WWE...

Segment z Hunterem

RAW rozpoczynamy dobra gadaniną HHH'a. Najpierw mówi o zminach zachodzących w WWE, o dwóch mistrzach WWE i o walcę na SS która to wyłoni WWE undisputed Championa. Później ogłasza walkę Ceny.

Cena vs Jack Swagger

Walka strasznie nudna, wtórna, w stylu Ceny...

Zapowiedź SummerSlam

Całkiem niezłe wspominki

Wywiad z ADR

ADR znowu udowadnia, że jest dobry za majkiem...i nic poza tym.

Wywiad z Truthem

On jest po prosu zajebisty jako Heel. STOP WHAT ME! WHAT! Szkoda, że jest na RAW, bo tu nie ma szans na pas.

Miz vs Mysterio

Wściekły atak Miza na Reya, przed walką, jest pewnie spowodowany tą kontuzją, co była w Newsach.

Na ostatnich live eventach WWE kontuzji doznały dwie gwiazdy rosteru RAW. Są to Dolph Ziggler i Rey Mysterio. Ziggler naciągnął mięsień brzucha,a Rey odniósł kontuzję na lewym kolanie. Ziggler walczył na kolejnych house showach, więc kontuzja raczej nie była poważna, jednak Rey prawdopobnie będzie musiał pauzować przez krótki czas.
Miz prosi, żeby sędzia ogłosił go zwycięzcą, ale Hunter ogłosił prze tego właśnie śedziego kolejny pojedynek z ...Kingstonem.http://www32.patrz.pl/u/f/11/19/09/1119099.jpg

Kingston vs Miz

Szczerze ten pojedynek olałem na samym wejściu...Wynik cieszy.

Wywiad z Punkiem

Dobry wywiad, określający jego postać. Czyli coś jak face, ale trochę bardziej zły niż dobry.

CM Punk vs Alberto Del Rio

Cheer dla Punka. Dobra walka. Bez fajerwerków, ale na +. Dynamiczna i szybka, tak po prostu.

Beth Pheonix vs Eve Torres

Nic nie widziałem, nic nie słyszałem.

Dolph Ziggler vs A-RY

Dobra technicznie. Jak na razie, zdecydowanie na plus. EDIT. Walka do dupy i tyle.

Podpisanie kontraktu pt I

Dobre wspominki.

R-truth vs John Morrison

Bardzo dobra walka. Świetna technicznie, dynamiczna i w ogóle wyśmienita. Znakomity MainEvent. Jedynie to szmacenie Johna...

Podpisanie kontraktu

Wiedziałem, że głosowanie takie będzie. Nie chodzi o to, że Cena wygrał, tylko o to,że znowu taką ilością. Naprawdę myślicie, że przy takiej modzie na Punka, Punk by przegrał??

Ogólnie dobra gadanina. The Rock się pojawił i zaczął najeżdżać na Cene. Nadal jest świetny na majku. Cena odpowiada na słowa rocka i mówi, że jest nowoczesnym Hoganem. Hunter mówi, że Punk nie ma jaj, a Punk przysrywa Lorlentanowi w związku z zwolnieniami. Podpisanie kontraktów. Cena znowu się odgryza. I Brawl, krótki ale brawl.

+/-/*

Plusy:

+ Segment Huntera.

+ Wywiad z Truthem.

+ Wynik walki SamiWiecieKogo z Mizem.

+ Punk vs ADR.

+ Truth vs Morrison.

+ Podpisanie kontraktu.

Minusy:

- Walka Ceny ze Swaggerem.

- Brak pomysłu na Alberto.

- Miz vs TenKtóregoImieniaNieWolnoWymawiać...

- Zakończenie walki A-RY vs Ziggler.

- John jest szmacony.

Inne:

* Cole przypadkiem nie miał być na SmackDown!?

* Znowu zagłosowałem, chociaż wiem, że to ustawione. Różnica będzie niewielka na rzecz Ceny(53% vs 47%).

* Żaden z nich nie jest Facem, ani Heelem. Są lubiani w swoich kręgach, i tyle.

Moja ocena:

+3/6

Edytowane przez mieciubur

3644074924fa3e310b8a76.jpg

Plusy:

-Doby początek w wykonaniu Triple H i on specjalnym sędzią coś mi się wydaje , że nie będzie czysto sędziował :]

-Ciekawe pojawienie się Alberto , niby zapowiadany CM.

-R-truth jak zwykle się popisał don't what me !

-Mizanin atakuje Reya czyli pewna walka na SummerSlam następnie wkurwiony Miz fajnie to wyszło.

-Dobra walka Del Rio z Punkiem, coś czuje, że to Punk wygra z Cena i będzie miał feud z arystokratą, który na nim wykorzysta walizkę.

-ciekawa walka Morrisona z R-truthem ale wynik.WTF?Myślałem ,że ta walka odbędzie się na SummerSlam, a tu John zajobował czyściutko prawdzie na RAW ?

-Zajebisty Segment końcowy, normalnie cud miód.Punk wspominał Kozlova , Mastersa.Cena atakuje pierwszy i stoi razem z HHH jak by miało znaczyć ze go na SummerSlam wyrolują.

Minusy:

-Walka Swaggera i Ceny jakoś mi do gustu nie trafiła

-walka Miza z Kofimi , tylko usłyszałem "boom boom boom" i już wiedziałem , że będzie słabo.

-walka div

Inne:

-nowy theme Eve

-Kłótnia Dolpha z Vicki mam nadzieje doprowadzi do ich rozpadu bo Zigglerowi nie jest ona już potrzebna.

RAW bardzo dobre , podobało mi się .

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Przede wszystkim CM Punk znów robi dobrą robotę,kolejny raz na micu sprawdza się świetnie,ale puszczenie nagrania Rocka sprzed miesiąca ...troszkę nie na miejscu ^^

Pojedynku Miza nie komentuje...szkoda słów.

Ogólnie na SS dobrze,że mamy porządną walkę z rosteru Raw,bo na Smackdown niestety kolejny raz to samo ^^

Głosowanie bez sensu,bo Cena jest robiony przecież pod dzieci i wygrana jego jest oczywista,mimo wszystko,niecierpliwie czekam na najbliższe PPV.

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - HHH sedzia w pojedynku dwoch mistrzow. Mysle, ze to on zdecyduje kto wygra. Zaatakowany zostanie Jas albo Punk, i obecnie stawiam na tego pierwszego.

* - Ostatnio wszyscy gadaja tylko o Punku, wiec Miz zniszczyl bylego mistrza, i w dobrym promie przypomnial o sobie.

* - A-Ry czesciej dostaje mikrofon. Mam nadzieje, ze WWE odzyska nadzieje w jego osobe. Na Vickie nie trudno sie wypromowac. Ciekawe jest to, ze swinka kosztowala swojego pupila walke. Mam nadzieje, ze to poczatek konca, bo do niej moga dolaczyc jakas mloda gwiazde. Ziggler sobie poradzi.

* - Punk na zapleczu przed swoja walka (choc mogl wiecej powiedziec o nosie HHH), i Punk podczas podpisywania kontraktu... Wymiana zdan z HHH o Chaperone byla zajebista. Do tego dorzucili Rocka. Ciezko mi narzekac.

Minusy:

* - Truth vs Morrison. Czemu to sie odbywa na pare dni przed SummerSlam? Chca zrezygnowac z tego starcia na PPV, choc budowali go od miesiecy?

* - Nie moge zniesc Jasia ostatnimi czasy. Wczesniej stalem obok najezdzania na jego osobe, bo mimo, ze jest) slabym wrestlerem, to ma swietne umiejetnosci za mikrofonem i za to go szanowalem. Problem w tym, ze ostatnio jego postac wyglasza takie pierdoly, ze nie moge tego sluchac. Zawsze musi byc glosem rozsadku. Zawsze musi powiedziec wszystko politycznie poprawnie. Bije brawa, jak inni dadza dobre promo - mimo, ze pojechali po jego osobie - i wiecznie chce sie przypodobac.

Inne:

* - Poprzedni theme pasowal bardziej do Eve

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   1

RAW:

Swagger vs Cena

Czyli jobber vs Mega BabyFace.Oglądałem, ale tylko końcówkę.Napewno walka była słaba.

Kingston vs Miz

Chciałbym, aby Kingston....pożegnał się z federacją.Po raz kolejny napisze jest taki jak Tatsu, tylko, że wolałbym oglądać już tego drugiego.Walka przewijałem. Jedynie ciekawa końcówka przy wykonywaniu Skull CRUSHING Fianle!!

Punk vs Del Rio

Bardzo dobry skład walki.Bardzo dobry nowy image Alberta czy to smok jest na jego patiensach???Złoty nie był dla mnie ciekawy z tego powodu, że od złotego głowa mnie boli xD.Świetna walka.

Riley vs Ziggler

Zawsze byłem ciekawy tej walki od NXT 2 sezonu.Albo Miz vs Ziggler albo Riley vs Ziggler.Noi ją dostałem.

Ziggler:''Yod Dead Man'' krzyczał???Początek końca.Vickie

przy schodzeniu:''It's Over!!''

Walki nie będe oceniał, bo to nie była typowa walka.Tylko namieszanie pomiędzy Doplhem z Vickie.

Truth vs JoMo

Wielka szkoda z jednego powodu, tak jak N!KO napisał czyżby ich walka nie powinna być dopiero na SummerSlam???Nawet się nie spostrzegłem, kiedy walka dobiegła końca.Była ciekawa.

Ogólnie:RAW dobre, ale nic szczególnego nie było prócz podpisywania kontraktu.

-9/10

Żeby nie storyline z Punkiem to RAW ssałoby na potęgę... w ogóle nie czuję tego, że PPV już w niedzielę, po za genialną podbudową w.w. historii praktycznie nic się nie działo...

Można było to powiedzieć już wcześniej, ale zrobię to teraz... Punk to wrestlingowa maszyna, geniusz z najczystszego złota. Koleś kiedy się nie pojawi to nie zachowuje się sztampowo, co chwilę wciska coś nowego, coś świetnego. Każde zachowanie tego faceta cieszy moją łypę i dlatego mogę swobodnie powiedzieć, że jest obecnie najlepszym i co więcej, najbardziej kompletnym wrestlerem w main streamie.

Cieszy gładka wygrana Beth nad Eve... Amazonka poszła chyba w ślady faceta i też zaczyna zbawiać federację od "sztucznych lalek". Mam cichą nadzieję, że podominuje na RAW przez dłuższy czas, a na WM przygotują jej program z wracającą Awesome Kong. Byłaby to pierwsza walka Div, którą z chęcią bym zobaczył.

Żadnych wzmianek na temat nowych walk na SSlam? Aż się prosi o walkę JoMo vs R-Truth, program Alexa i Dolpha w zasadzie jest mi obojętny, więc za tą walką płakać nie będę.

Rzygam Kingstonem... mówię to oficjalnie! Koleś jest tak mdły, że po prostu nie chcę go więcej widzieć (a pomyśleć, że kiedyś go lubiłem). Walka z Mizem wyglądała jak karykatura wrestlingu, takie pojedynki zabijają moją fantazję i karzą mi myśleć "Ja pierd*le, jakie to sztuczne". Cieszy wygrana Mizanina, facet się przypomniał i po krótkiej przerwie Rey'a pewnie dostaniemy ich program.

To w sumie tyle... Nuudy Vince, nudy.

Edytowane przez E_9

Plusy:

- Początkowy segment HHH, czyli początek do doprowadzenia walki jego z Punkiem

- Początek końca Vickie z Doplhem. Dobrze bo DZ spokojnie sam już sobie poradzi bez pomocy Vickie.

- Końcowy segment, czyli krótko mówiąc Punk jest zajebisty.

- Promo Miza, dawno nic z nim takiego nie było.

- Walka Punka z Albertem.

Minusy:

- Walka Ceny z Swaggerrem.

- Peplanina Ceny, której się już nie chce słysześ bo to jest nudne jak cholera.

- Walka JoMa z R-Truth, z tego co wiem to miało być 6 dni póżniej, wiem nie wiem po co dają ich walke na RAW.

I hate this idea that you’re the best. Because you’re not. I’m the best. I’m the best in the world.

19312349914e3eb39c0d352.jpg

RAW bez rewelacji.

@Walki były mocno przeciętne.

-Starcie Ceny ze Swaggerem z mocno przewidywalną końcówką. Nie wgniotło w fotel, chociaż lubię styl ringowy Jacka.

-Na pojedynku Punka i Alberto niesamowicie się wynudziłem, jedyną rzeczą wartą uwagi była świetna, jak zawsze, prezencja Meksykańskiego Arystokraty.

-Konflikt Trutha i Morrisona mnie nie rajcuje. Na dodatek John sprawia miejscami wrażenie zagubionego w ringu, jego walki kuleją z powodu braku płynności. Ot taka maszynka do spotów, która sprawdza się w walkach z ciekawą stypulacją. Jak dla mnie zwykły single match jest nie do przełknięcia. Przykro mi mówić, ale Morrison jest mi całkowicie obojętny.

"Prawda" jak zawsze poprawił mi humor.

-Kingston musiał się pojawić i trafiło na Miza, który znowu jest staje się moim nowym ulubieńcem, bo konsekwentnie trzyma wysoki poziom na micu. Ale ringowej chemii między nim i Kofim nie ma wcale.

-Dobrze, że nie doszło do pełnego pojedynku Rileya i Dolpha, niech zostawią to na SummerSlam.

Co najbardziej raziło w tych pojedynkach, to znany od początku zwycięzca.

@Segment początkowy był totalnie w stylu HHH, czyli zdecydowanie za dłuuugi.Dobrze, że w końcu wspomniał, że zostanie sędzią Main Eventu SummerSlam.

@Podpisywanie kontraktu wypadło bardzo dobrze, segmentów mówionych, zarówno Jaśka jak i CM'a, świetnie się słuchało. Mógłbym się przyczepić do uśmieszków, braw Ceny oraz niepotrzebnego wymieniania zwolnionych zawodników przez Punka (śmierdziało to tanim popem).

INNE:

@Publiczność mocno mnie rozczarowała, reaguje żywiołowo w zasadzie jedynie na bohaterów głównego feudu tego lata.

@Podbudowa pod SummerSlam innych pojedynków (oprócz tych o pasy WHC i WWE) jest słaba, co nie napawa mnie optymizmem przed tą prestiżową galą.

@Oglądając RAW mam wrażenie, że roster jest bardzo mały. Wciąż widzę te same twarze.

I don't own a TV, I don't eat meat. I'm Bryan Danielson and I DO WRESTLE.

Żeby nie storyline z Punkiem to RAW ssałoby na potęgę... w ogóle nie czuję tego, że PPV już w niedzielę, po za genialną podbudową w.w. historii praktycznie nic się nie działo...

Gdyby baba miała wąsy.. te całe pisanie "gdyby nie storyline z Punkiem..." jest tak samo śmieszne, jak dyskusja na temat tego "co będzie gdy nie będzie Meliksona" we wczorajszym Cafe Futbol. JEST STORYLINE Z PUNKIEM, WIĘC KOGO OBCHODZI JAKIE RAW BYŁOBY BEZ NIEGO?

Plusy:

- Federacji najwyraźniej spodobały się historyjki z ratowaniem WWE i teraz chcą wkręcić w to divy, przez co jest nadzieja na lepszy poziom walk pań w najbliższym czasie. Najpierw Beth, potem Natalya, who's next? Mogłaby być Kim, no ale..

- Epicki ostatni segment. Śmierdzi mi tu konfrontacją Ceny z Triple H'em prawdopodobnie na Survivor Series, czyżby HHH przeszedł pełny turn właśnie na SS i pomoże Punkowi w zwycięstwie? Oby. Genialne też wstawki z Rockiem.

Minusy:

- Człowiek czeka na "nowego" przeciwnika dla Miza, emocje rosną.. Kofi Kingston. Dajcie mu jakiegoś rookiego w następnej edycji NXT, niech nie pojawia się na czerwonej gali, bo mam typa dość. Dobrze chociaż, że został czyściutko pojechany i nie został zaatakowany przez Alberto, nie chcę ich walki na SummerSlam.

Inne:

- Coś mało walk w karcie, na SmackDown dojdzie może jedna.. ciężko zrobić tego scramble'a? 20 minut z głowy, a i midcarderzy czas dostaną.

Dla mnie RAW ssało mimo obecności CM'a i momentów, w których występował... jedna jaskółka nie uratuje tygodniówki, bo resztę trzeba było przewijać w większości. Smutna prawda przed jednym z ważniejszych PPV...

Bez napiny, każdy ma swoje zdania... peace.

Dla mnie RAW ssało mimo obecności CM'a i momentów, w których występował... jedna jaskółka nie uratuje tygodniówki, bo resztę trzeba było przewijać w większości. Smutna prawda przed jednym z ważniejszych PPV...

Po prostu źle zrozumiałem Twoje zdanie...

Problem polega na tym, że pasy IC/US obecnie są tak samo ważne, jak tytuł kobiet i zupełnie nie zasługują na to, by wepchnąć ich posiadaczy do obrony na PPV. Jackson to tragedia, który miał potencjał na bycie dominującym mistrzem, ale w chwili obecnej WWE zupełnie nie wykorzystuje jego gabarytów i nie decydują się na kreowanie go na destroyera (zresztą - słusznie, bo wrestlerem jest tragicznym, zatem... po co dawać mu pas?), Ziggler jest świetny i on dałby radę promować pas US, ale nie da się tego zrobić, kiedy tkwi się w programie z tą latającą niedorajdą bez osobowości. Dolph dla mnie to materiał na world champa, ale niestety nie ma gabarytów (prawdę powiedziawszy, wolałbym go od Miza - charyzmy wcale mniejszej nie ma, a umiejętności ringowe - dużo lepsze).

Z Raw warto też zapamiętać Beth niszczącą laleczki. Wyeliminować takie 2xKelly czy Eve z dywizji? Bardzo chętnie. Mogliby tylko pozwolić Phoenix i Natalce niszczyć też te złe, ale nie ma co oczekiwać od WWE zbyt wiele kreatywności. Kolejny problem polega na tym, że WWE niby rusza z odświeżeniem dywizji kobiet, może postawią na walki, nie wygląd i... postanowili pozwolić odejść Gail Kim, która w tym roku stoczyła najlepszą walkę kobiet w 2011 (vs. Beth, Superstars). Powinni dać Beth pas na SummerSlam i wtedy ruszyć z Gail jako tą dobrą (i umiejącą walczyć...) pretendentką (co prowadziłoby do naprawdę dobrych walk) lub też zostawić Melinę i dać jej przejść face turn (głupota, ale lepszy rydz...).