Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Mówię grupka fanów, bo pewnie tak podchodzi do nas Vince, a najważniejsze dla niego jest WWE Universe, które nie przyjmie Punka jako face'a. Po prostu nie wierzę w to. Zresztą wolę chyba nawet, żeby Punk pozostał heelem, ale takim jak na MitB, czyli walczącym jak równy z równym, nie uciekającym itd.

I widziałem feudy dobry vs dobry, ba, nawet w tym roku mieliśmy Christian vs Orton jako dobrych i wykręcili oni właśnie dzięki temu moim zdaniem najlepszą walkę roku ;)

Po co Reyowi dawali ten pas? :| Nie mogli zrobić tak, że Triple H dodaje Cenę do walki Miza z Reyem i na koniec by wszystko było tak samo?

CM Punk może trochę za wcześnie wraca, bo chyba nikt nie miał wątpliwości, że kontrakt z WWE ma :)

PS. To, że Zack Ryder będzie dzisiaj na RAWie było pewne od dawna :) Bo właśnie w poniedziałek debiutowała jego nowa koszulka :) Oby teraz częściej pojawiał się na RAWie. Take care, spike your hair, WWWYKI!

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Punka przecież nie cheerują tylko internetowi fani. Dostali on wielki cheer wszędzie, gdzie się pojawi, nawet gdy go nie ma na gali przejawiają się chanty "CM Punk!" "CM Punk!" - choćby tydzień temu jak i dzisiaj i jestem pewien, że na następnym RAW zostanie przywitany równie "ciepło".

Myślę jednak, że Punk może zostać face'm, ale nie będzie taki przesłodzony jak Cena, czy Mysterio (co oczywiste) Trudno mi znaleźć na to słowo. Albo po prostu zostanie twinnerem, który nie będzie zwracał uwagi na cheer jaki dostaje, ale nie będzie też obrażał fanów.

Ja trochę zmienię temat i dam wam trochę do myślenia.

Ring of Honor stars Claudio Castagnoli & Chris Hero WILL NOT be going to FCW. WWE has made the decision to bump these two straight to the main rosters when they sign their contracts.

1195284124b4f75e5f366c.jpg

Stajnia RoH - Punk, Cabana i byli mistrzowie tt - Hero i Castagnoli :) już dzisiaj w konferencji na skype o tym pisałem. Tylko mam nadzieję, że ta stajnia pokaże prawdziwe umiejętności Punka, jako lidera.

Jak dla mnie Punk automatycznie przeszedł turn kiedy wstawił się za publicznością, walczył o dobro federacji. Podobny turn przeszedł Orton, po prostu poszedł za głosem ludu...

Grupka fanów? Koleś obecnie zaczyna być traktowany jak Stone Cold, lud go po prostu kocha za swoją buntowniczą osobowość... Vince byłby idiotą jakby tego nie wykorzystał, bo Punk w tej chwili jest na ustach wszystkich.

W Chicago dostał ogromny pop, ale nie zachowywał się jako heel, walczył jako face. Nigdy nie było tak (a przynajmniej nie przypominam sobie), że zawodnik na wizji przechodził turn na jedną galę.

Nowy theme, nowy titantron (gdzie jest pokazany chociażby moment kiedy pobudza publiczność) może być wyraźną wskazówką, że ten turn następuje lub już nastąpił. Z resztą, na filmiku wrzuconym na wwe.com widać jak Punk tą publikę próbuje pobudzić, do tego wspomina coś o koszulce, które w końcu bd można dostać (jeżeli dobrze zrozumiałem).

Jeżeli na SSlam dostaniemy walkę face vs face to mamy szansę na kolejną epicką walkę... I wtedy akurat jest szansa, że Punk wyjdzie z tego z pasem.

;)

Ja trochę zmienię temat i dam wam trochę do myślenia.

Ring of Honor stars Claudio Castagnoli & Chris Hero WILL NOT be going to FCW. WWE has made the decision to bump these two straight to the main rosters when they sign their contracts.

Czyli zaczyna się potwierdzać to co pisałem na poprzedniej stronie :D Choć troche mało lduzi jak na "inwazję " Chyba że ktoś dojdzie :D Może brock lesnar ? :D + heyman jako ich manger :D

Wyobrażacie sobie to ?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

Ja bym jednak studził emocje, jeśli do czegoś dojdzie to na pewno jeszcze nie teraz.

Jest jeszcze Black i Moxley zresztą. ( o Sydalu i Danielsonie nie wspomnę).

Jeżeli Cena - Punk jako face vs face - nie ma bata żeby Jasio to przegrał. Nie ma takiej opcji.

1195284124b4f75e5f366c.jpg

Tak z innej beczki. Po walce Rey vs Cena, John podszedł do Reya i mu pomagał. Już mi się chciało krzyknąć "Jebnij tego karła tym pasem", ale zapomniałem, że w tej sytuacji nie byłoby sensownego face (nie brałem pod uwagę Punka). Mi się zdaje, że prędzej czy później Cena przejdzie ten turn na koniec feudu z CM Punkiem, by potem na Survivor Series podbudować walkę z Rockiem. Wkońcu to wiadome, że Cena nawet będąc fejsem przejdzie turn jednorazowy na walke z Rockiem.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Plusy:

- Segment z Triple H, Colem i R-Truthem. Naprawdę, gdy HHH zaczął rozmawiać o czyimś powrocie myslałem, że chodzi o Punka, a tu Jim Ross. Podoba mi się Triple H na takiej pozycji. Wejście R-Trutha też dobre, fajnie odgrywa tego heela, ale teraz pewnie odpocznie sobie od pasa.

- Wejściówka Cole'a. Śmiałem się przez całe wejście :P Widać, że Cole chciał zrobić na złość nowemu "szefowi", choć ten będzie na SmackDown!, i kiedy Cole tam będzie, może znowu nie mieć łatwego życia.

- Powrót Morrisona. Szkoda, żeby po takim wejściu w upper midcard R-Truth gdzieś zaginął, dobrze to rozwiązali. Liczę na ich walkę na Summerslam.

- Main event. Mimo że Cena cały czas jest utrzymywany w ME, to widać, że się poprawia w ringu i daje z siebie wszystko.

- Wejście CM Punka. Naprawdę, gdy usłyszałem ten theme zacząłem się cieszyć, wiedziałem że to musi być Punk, ale widzowie na Raw - niezbyt :P Dostał cheer większy od Ceny (tak przynajmniej mi się zdawało przy podnoszeniu pasów) Niestety, myślałem, że potrzymają jeszcze trochę nas w niepewności, co do przyszłości Punka w WWE, a nie po tygodniu od odejścia dają mu returnować. Zmiana theme w sumie może oznaczać jakąś stajnię z ROHa, jak Vercyn pisał - Punk, Cabana, Hero, Castagnoli, a być może ktoś jeszcze do niej dołączy.

Minusy:

- Kingston vs Del Rio. Kingston mnie już strasznie nudzi, co tydzień tylko modlę się, aby jak najkrócej był na Raw. Z Del Rio też póki co robią cipo heela, który nie może poradzić sobie z Mysteriem po walce.

- Rey Mysterio z pasem przez niecałe półtorej godziny. Niepotrzebne jest takie nabijanie statsów (poza Reyem, to Cena jest już jedenastokrotnym World Champem). Niby na zakończenie kariery chcieli Reyowi dać ten pas, ale szkoda, że w takim momencie, mógłby go potrzymać dłużej po skończeniu się feudu Punka z Ceną.

Raw oceniam na 7/10

Edytowane przez Kubiko

Ja nie wiem, może ja na to inaczej patrzę, ale jakoś nie wierzę w to, że Punk będzie w pełni facem, nawet jeśli będzie dostawać cheer od publiki. A jeśli pojawi się stajnia ROH, to myślę, że możemy być niemal pewni, że będzie ona heelowska.

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Taki w pełni facem to on na pewno nie będzie, bo nie wyobrażam sobie, żeby miał teraz przybijać sobie piątki z fanami i lizać im wiadomo co w speechach, ale coś na wzór Ortona sprzed roku?

Co do tej 'inwazji' to myślę, że nie będzie żadnej gwiazdy na SS a właśnie będzie owa 'inwazja' Punk zawalczy z Ceną a pod koniec walki pojawią się Cabana, Kings of Wrestling i Black. Bo Danielson jakby nie patrzeć to już 'chłopak' WWE tak samo Evan. Mało kto z fanów WWE (marków) raczej wie, że oni w RoH byli.

Jeśli ma dojśc do tej Inwazji (strasznie na to czekam), to myśle w Skład wiadomo będzie wchodzić Punk, Cabana, King of Wrestling i Black, a także myślę że mogą kogoś jeszcze dorzucić, tak jak to było w 2001 roku, gdzie byłi z WCW i ECW, ale także dorzucili i Stone Colda i Kurta. Może to być coś na podobieństwo 2001 roku, tylko tu nie będzie myśle Managerów i przedstawicieli jak tam Heyman i Shane, tylko poprostu Punk lider i Koniec. Co do RAW to dla mnie bomba, te wejście punka i przy tym themie, jarałem się tym. Mimo że to takie nic, to jednak bardzo ucieszyło. Fajno też że dali wkońcu Zacka. Widziałem narzekanie po co Reyowi dali pas, ale dla mnie to dobre wyjście że dali 2 walki, niż Triple Threat, walka Ceny z Reyem jako całokształt dobra, ale kilka botchów było, np. Leg Drop ceny z lin wyszedł jak Rough Ryder z lin , bądź Senton Reya, Rey dropkickiem na 619 perfidnie nie dotknał ceny, i ten powerbomb (chyba) mega botch.

Ależ Punk pobudza fantazję forumowiczów. :) Ja bym się jednak nie napalał. Dwie inwazje,rok po roku...nie, to nie to. Ale tak,czy inaczej coś się dzieje. I to dzieje sie dobrze. Szkoda,że tak jest tylko przrd dwiema najważniejszymi galami w roku.
And if you're not down with that, I've got just two words for ya!