Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ciekawe jak potoczy się ta sytuacja z punkiem i ogólnym storylinem. Nie mogę się doczekać raw, już jest tak od kilku tygodni, brawo Vince, CT, WWE, Punk.

• Reputacja:   1

if Triple H wins Punk oczywiście będzie musiał zwrócić pas a Vincent wróci na swoją posadkę
Chyba odwrotnie... Po co by w takim układzie Hunter usuwał McMahona ze stanowiska prezesa skoro przy jego wygranej miałby przywracać Vince'a na stołek? Chyba w przypadku wygranej Punka to tu się zgodzę...

Mam tak samo jak rycerski30. Od kilku tygodni niecierpliwie czekam na każdy poniedziałek/wtorek i zwłaszcza w tym drugim przypadku bezpiecznie poruszam się po internecie do momentu obejrzenia gali. Super, że w WWE dzieje się wreszcie dzieje coś bardzo ciekawego. Pozostaje oglądać z zaciekawieniem kolejne wydania RAW i oby było dalej tak ciekawie jak jest teraz. Podobno dzisiaj na RAW obecny ma być CM Punk a więc emocji nie powinno zabraknąć.

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Podobno miał być obecny ostatnio a jednak się zgubił w drodze ;P

O 3 rano, mam nadzieje że na tym RAW zobacze Punk'a. Po tym jak Rey rzekomo wygra pas WWE.

7888236935487467758dd1.jpg

Pierwsza walka:

-Całkiem niezłe tempo i ogólnie walka niezła. Miz się poprawił w ringu i to widać. Jezu Rey wygrywa :roll: naprawdę ,naprawdę...Plastikowy tytuł??? Strasznie sztuczny. Atak Miza i....ADR!! ALBERTO DEL RIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...ni chuja ,nie dzisiaj Albercik.

Evan vs. Dolph:

- Walka świetnych technicznie zawodników. Dobra walka Szybko i dobrze prowadzona.

Coś w końcu musi wyjść z Dolpha i już.

Divy

-

Kings Of Kings ,Cerebral Assasin ,The Game ,Triple H

-Zaczęło się od podziękowań dla Vinca ,później UWAGA Cena vs 619. O ja pierdole. To było trochę mocne. I powrót ,UWAGA JR'a. Bardzo się z tego cieszę ,bo według mnie to najlepszy komentator. Mina Cole'a-Bezcenna. Dobry Speech Cole'a o całowaniu tyłka i nie tylko. Pewny Draft Cole'a. No i Truth ,jak zawsze świetny w roli Heela z rozdwojeniem jaźni. Don't what me! WHAT! Mówisz do mnie! HAHAHHA! Zajebisty segment. mówisz do ludzi którzy nie istniej. Ja pierdolę. POWRÓT JOHNA ,zajebiście.

Michael Cole vs ???

-Niesamowite wejście Cole'a. Zach Ryder na Raw ,a jednak WWWYKI! Bez internet Champa to nie to samo. Bardzo dobrze ,że tak szybko ,dzięki temu walka na plus.

Kofi vs ADR

-Kurde reklamy przez 4 minuty....Walka dobra technicznie ,ale nudna zero emocji.

Cena vs. 619

-No kurwa ,Segment ,wejście Reya i reklamy. Początek ssie na potęgę. Wymiana kopnięć i dźwigni. Ale ,"LET'S GO CENA ,CENA SUCK'' wymiana zdań między fanami obu panów. dalej ssie i...STFU od Reya. Wygrana Johna nie cieszy i nie martwi ,to i tak podróba. o kurde co to. Dobra old Schoolowa muza. Inwazja tak to Punk ,wiedziałem.

Prezentowanie pasów i koniec.

Plusy:

+ Dobry Opener

+ Dobra walka Bourna z Zigglerem

+ Speech HHH'a

+ Powrót JR'a i speech z tym związany.

+ Powrót Johna M. i segment z tym związany

+ Wejście Cole'a w jego walce.

+WWWYKI! Ryder na RAW.

+Cole vs Ryder

+Segment z Mizem

+Punk i dobra muza.

Minusy:

- Rey Mysterio wygrał- Jego z pasem nie chce oglądać i tyle.

- ADR vs KK

Inne:

*W czasie reklam słuchałem attitude mówi to się nie nudziłem.

*Heel'e cieszący się z wygranej Reya...trochę to żenujące

*nowy theme Dolpha. Z początku mi się nie podobał ,ale po chwili go przyswoiłem.

*Cena vs 619. Mam z nią mieszane uczucia.

*Coś czuję ,że ADR nie wykorzysta walizki...Już 2 razy przegrał.

RAW 4+/6

Ps.

2 miliony wejść więcej 15 minut po RAW :twisted:

3644074924fa3e310b8a76.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Piszę komentarz w trakcie oglądania gali.

Mysterio vs Miz - bardzo dobry pojedynek na sam początek gali. Zdziwiłem się, że jednak się rozstrzygnął no i takie rozstrzygnięcie mnie nie ucieszyło, jednakże widząc później na backstage gratulującego Cene Reyowi to pomyślałem o tym, że chciałbym zobaczyć ich walkę i proszę. Będzie taka w Main Evencie. I jeszcze nieudolna interwencja Del Rio. Może później zostanie mistrzem? czyt. dziś.

Ziggler vs Bourne - Dolph wychodzi na ring przy zmienionym theme songu, który wykonuje chyba ten sam zespół, co theme Rileya i Miza. Na plus. Joey Styles pisał, że Vickie może mieć powiększone piersi i być może to prawda patrząc na nią, bo aż za bardzo chyba się "wylaszczyła" :) Zgadzam się z tymi, co mówią, że powinni ją odłączyć od mistrza US. Dolph sam sobie by już poradził, jestem o to spokojny.

Zajebisty segment z Triple H'em. Najpierw przywrócenie JR'a na RAW, później gadka z R-Truthem. Nie trawiłem Prawdy jako face'a, na początku gdy był heelem również uważałem, że ssie, ale ostatnio przechodzi sam siebie. Gadając sam do siebie niszczy wszystko. Do tego powrót Morrisona! Do tego dostał duży pop, nie tak jak na tym RAW All Stars. Szkoda, że wyglądał jak taki pedałek - odebrałem takie wrażenie jak zobaczyłem go w jeansach, bez koszulki, choć pewnie ma tak on podniecać fanki na widok jego osoby. No, ale ważne, że wrócił i szykuje się fajna walka na SummerSlam. Ufam im, że stworzą coś dobrego i wywinduje to Morrisona do Main Eventu, a jak nie to niech przejdzie na Smackdown. Tam na pewno byłby czołową postacią, a face'ów brakuje. Może w okolicach Hell in a Cell zdecydują się na jakieś przejście z brandu do brandu, jak to było rok temu w przypadku Edge'a i CM Punka.

Cole vs Ryder - od razu jak ogłoszono, że Cole będzie miał walkę wiedziałem, że będzie to Ryder. Jakoś tak podświadomie, tak też było i fajnie, że Zack się pojawił. Mam nadzieje, że będzie na RAW co tydzień. I jeszcze wejściówka Cole'a :D Koleś mnie irytował dłuższy czas, ale tym wejściem zaplusował sobie u mnie.

Kingston vs Del Rio - Rewanż z zeszłego tygodnia. Gdy walka się zaczęła pomyślałem, że jest w planie cashowanie jeszcze dziś. Żeby Alberto wygrał z Kofim, a potem został mistrzem. Nie trawię Ghanijczyka i nie dlatego, że ostatnio każdy po nim jedzie. Gdy tylko słysze jego theme mam ochotę czymś rzucić. Wieczny mid-carder i niech tak będzie. Irytuje tak, że nie zwracam uwagi na jego umiejętności ringowe, które jakieś tam posiada. Ale co z tego...Dobrze, że walka była krótka, ale martwi mnie Del Rio, a właściwie jego forma w ringu. Czy zauważył ktoś, że nie jego ostatnie walki nie są zbyt ciekawe? Zaznaczam, że nie oglądałem walki trzech rywali z Reyem i Punkiem sprzed miesiąca. Zaryzykuje stwierdzenie jednak, że wolę oglądać pojedynki Zigglera, Rhodesa niż Meksykańskiego Arystokraty.

Powinni zrezygnować już z Anonimowego GM RAW na rzecz Triple H'a, który myślę, że będzie pojawiał się teraz co tydzień i laptop jest potrzebny tak jak majtki prostytutce.

Cena vs Mysterio - czyli dream match dla marków. W sumie też mnie taka walka ciekawiła. Z ich dwójki wolałbym jako championa Johna. Swoją drogą Rey musi mieć niezłą kondycje skoro wyrabia z dwoma walkami na tygodniówce już drugi tydzień z rzędu. Słychać, że na trybunach zasiadło więcej dzieci. Wystarczy porównać sobie reakcje z RAW do tej z ostatnich gal PPV, no ale trudno oczekiwać, żeby buczeli na niego jak w Chicago. Sama walka - świetna. Naprawdę. Nie wiem, czy tak na mnie podziałały piski publiki, ale samo starcie na najwyższym poziomie na jaki stać było tych panów. Rey "KolanoKiller" (tak pomyślałem jak zrobił coś w kolano Cenie). Fajny motyw z STF na Cenie. Dobrze, że nie musimy oglądać Reya jako mistrza dłużej. Można wiele zarzucać Johnowi, ale w ringu ostatnio daje radę.

Jednak nie było cashowania. Ale za to pojawia się CM Punk. Nowy theme song, nowy titantron. Theme song świetny, ale This Fire Burns moim zdaniem powinno zostać chyba, że ten to coś "większego". Titantron zajebisty, te wstawki w nim z byłym prezydentem itp, czekam aż pojawi się jakaś wersja na Youtube, bo warto na niego spojrzeć. Ale czy skoro Punk"nie jest" on w WWE to nie powinien on sobie normalnie wchodzić zaplecza i mieć wyświetlany titantron itp? Kto go tam wpuścił? No dobra. Mamy teraz dwa pasy i pewnie znamy już ME SummerSlam, a CM Punk pewnie wkrótce powróci, chyba, że stoczy ostatnią walkę przed jakąś przerwą na SS, chociaż ta przerwa byłaby głupotą w takim momencie. Szkoda, że nie wyłączyli muzyki jak obaj unosili swoje pasy. Słychać by było o ile większy cheer dostał przy tym Punk, no ale co się dziwić.

RAW najlepsze moim zdaniem w tym roku, bardzo dobre walki, segmenty. Niczym PPV. Oby tak dalej. Nie mogę doczekać się kolejnej gali! Nie przeszkadza mi to, że nie pojawił się Vince. Moim zdaniem teraz on usunie się w cień i nie będzie pojawiał się w TV.

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Hunter dal dobre promo. Ciesze sie z jego nowej roli. Vince mi sie juz przejadl jako Chairman, bo "wykorzystal sie" w programach na wszystkie mozliwe sposoby. Do tego doszedl Truth i jego wyimaginowani przyjaciele, a dialog tej dwojki (szostki?) byl milym komediowym akcentem RAW.

* - Poza tym nie ma co rozpaczac z jego wieszania butow na kolku, bo nadszedl nowy Krol Kroli :wink: ktorego zaskakujaco zniszczyl Zack Ryder. Czyzby mial sie pojawiac od teraz w TV? Skoro go wpuszczaja jako tego, ktory sie pobawi przy sporym popie z komentatorem, to jest to calkiem mozliwe. Teraz czekam na jakis program o US Title.

* - Punk wraca ze swoim starym themem z RoH. Szkoda, ze publika nie zareagowala jak ja przed monitorem, gdy uslyszeli Cult of Personality. Patrzonko na koniec RAW bylo swietne (ale troche za wczesnie wraca Punk, jesli mam byc szczery), ale boje sie, ze jesli dojdzie do walki Champ vs Champ, to tym razem zwyciezca bedzie inny niz jak na MitB, czyli dostaniemy tego samego "bohatera", co zawsze.

Minusy:

* - Rey Mysterio nabil sobie +1 do zdobytych tytulow. Mizowi nie dawalem zadnych szans, bo i myslalem, ze Del Rio wlasnie od razu wykorzysta walizke. Pozniej bylo chyba jeszcze gorzej. Nie mowie, ze bledem bylo wrzuceniem Jasia na szczyt (choc nie jest to rewelacyjna decyzja), ale walka Rey vs John o pas na zwyklym RAW? Ja bym takie cos odlozyl na wieksza okazje.

Inne:

* - Dolphowi dali theme od Downstait, ktory wrzucalem na forum jakis czas temu. Szczerze przyznam, ze stary jest lepszy, ale zmiany sie nie odczuje.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Ta gala była super! Jakoś nie potrafię znaleźć minusów :

+ Początek i promo HHH

+ Ogłoszenie już 2 meczu o WWE title.

+ Wejście Cole'a :D

+ Pojawienie się Zacka

+ Powrót Johna Morrisona

+ Pojawienie się CM Punka

Inne:

* Końcówka najlepsza kiedy to John i Punk "mierzyli się na pop" (obaj podnosili pasy w jako posiadacze). Okazało sie, że Punk zebrał wiekszy pop( i nic dziwnego).

Jak usłyszałem Cult of Personality to myslalem ze posikam sie ;d

Taki miałem zaciesz na ryju widząc Punka ze ja pierdziele xD

Po za tym czyzby nowy gimmick? best in the world?

Srać to Triple H Boss ;d i Cm Punk heelem z popem większym niz Jasiu :D

Żyć nie umierać.

13618595004ed784dacadc0.jpg

Wrestlezone.com:

Several people have contacted me and said that after RAW went off the air CM Punk grabbed the microphone and said "I'm baaaaack."

It should also be noted since many are confused or asking questions regarding CM Punk using "Cult Of Personality" by Living Colour, he used that as his theme music for a time in Ring Of Honor.

Dobra gala i już;)

+Pojawienie sie PUNKA

+Powrót JoMo

+Promo Triple H

+Wygrana Zacka;D

+Czy mi się zdaje, że punk dostał spory pop?

-Wygrana Reya, dobrze chociaż, że go stracił bo nie wyobrażam go sobie z pasem już wolał bym miza

- Jakoś wolałem to stare theme punka, bardziej heelowskie było, ale to też nie jest złe, myślę że punk będzie face'm gdy powróci.

Zgadzam się z opinią,że Punk wrócił za wcześnie i obawą,że Cena to wygra. Ale wejście Punka świetne, konfrontacja epicka. Punk zasługuje na tą samą pozycję, co Cena.
And if you're not down with that, I've got just two words for ya!