Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Raw było całkiem dobre , poziom tego show jak by się ostatnio nieco podniósł , miejmy nadzieje że tak już zostanie .

Walka rozpoczynająca show bardzo dobra , zwycięstwo Ortona do przewidzenia , ale przynajmniej Y2J nie został znowu odliczony(choć w ogólnym rozrachunku niema to znaczenia).

Następnie fajny segment Jericho i Edga , a w finale pobicie ich przez Nexus . Skip zrobił całkiem fajnego speara na Edgu :>

Walka Div jeszcze krótsza niż zwykle , nie trwała nawet zwyczajowych 2 minut . Maryse niestety przegrała ;/

Pogaducha Sheamusa i Miza trochę nudnawa , ale nie było źle. Dobrze że po walce rudego z Evanem Prawda przeszkodził Mizowi w użyciu walizki. Jeszcze zbyt wcześnie , niech go jeszcze trochę wypromują.

Walka TT króciutka - Kozi i Santino wygrywają z Ryderem i Regalem. Swoją drogą Ciekawe czy Zack dostanie jeszcze kiedyś push , mam nadzieje że tak.

Mark vs Wade . W końcu jakaś walka Barretta . Wynik nie dziwi , finisher wyszedł całkiem nieźle.

Skład Raw całkiem niezły , ale Khali mi tam przede wszystkim nie pasuje. Fajne były reakcje członków Nexus na poszczególnych zawodników :)

21141536044eac5162deaab.gif

Oglądam to RAW już któryś raz i prezentacja Cena Team robi na mnie cały czas wrażenie. Świetnie to wyszło, w pewnym momencie bałem się, że Nexus zmusili Johna do wyjścia z ringu podczas gdy on zawsze mówi, że przyjmuje każde wyzwanie. A tu prosze, chciał się pogodzić, oni nie chcieli więc załatwimy to inaczej. Pięknie to wyglądało :)
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arke Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści...

188684967255ca7184a53c5.gif

Bardzo dobre Monday Nigt Raw.Fajna walka na początek.Cieszę się z wygranej Ortona.Walka pań nic specjalnego.Ciekawie się zapowiada program między Morrisonem a Tedem.Podobał mi się segment-Sheamus i The Miz.Później niezłą walka z Evanem.Szkoda,że Miz nie zgarnął WWE title.Ten tag team match to nuda.Wade Barett vs Mark Henry też zmuła.Końcówka bardzo interesująca.Niezły skład teamu Raw.Podsumuwując bardzo dobre RAW.

:-)

21413621404d57aa3f81990.jpg

RAW zaroxowało, opener zaskoczył swoim wysokim poziomem, szczególnie że brali w nim udział Orton, Edge i Jericho, emocjonująca walka, wynik trochę mnie rozczarował ale szczerze innego się nie spodziewałem. CT w WWE nieco pokazał że jest ograniczony bo Sheamus ledwo kilka miesięcy jest w ME a już miał dwa feudy z Ceną a teraz kolejna walka z Ortonem, wcześniej walczyli na Royal Rumble ale tamta walka to był totalny zapychacz, a teraz mam nadzieję że jednak Sheamus zatrzyma pas ale na pewno na Summerslam to się nie skończy. Potem Edge z Jericho się posprzeczali, już myślałem że to może nawet doprowadzić do ich walki na Summerslam ale potem znów Nexus i przez chwilę myślałem że jednak Jericho stanie po ich stronie jak też kiedyś było w planach ale potem super sprawa która podkreśliła heelowy charakter Nexus czyli zlanie Jericho który był przecież pro Barretta który wygrał pierwszy sezon NXT. Nie dość że bezlitośni i niepokorni to jeszcze niewdzięczni XD Przejdę od razu do segmentu Miza z Sheamusem, Miz wymiótł przy mikrofonie, padłem jak naśladował Sheamusa, potem szkoda że Bourne musiał jobbnąć no i szkoda że Miz nie wykorzystał walizki ale jak widać najpierw musi stracić pas US, mam nadzieję że na rzecz Bourne'a bo jakoś R-Trutha nie widzę jeszcze raz z tym pasem tym bardziej że jest kontuzjowany. Coś czuję że Miz już na Summerslam może wykorzystać walizkę po wygranej Ortona, cieszę się że ma szanse na stałe wskoczyć do Main Eventów bo przy mikrofonie jest świetny a tacy ludzie są potrzebni w ME, nie tylko ludzie z dobrymi ring skillami (szczególnie że Miz w ringu nie ssie) Jeszcze przejdę do walki Barretta i Marka Henry'ego, tragedii nie było, Wasteland trochę nie wyszedł ale według mnie to była wina Henry'ego bo za długo trzymał się lin, Barrett już chciał wykonać tą akcje ale Henry szarpnął i trochę Barretta przeważyło, także moim zdaniem nie warto mieć pretensji do Wade'a, ba... ja się cieszę że jakoś z tego wybrnął. Potem dobry segment z Nexus i Ceną, już myślałem że Cena wstąpi do Nexus ale tak się nie stało, ciekawy skład na walkę z Nexus, Jericho i Edge razem i to jeszcze w drużynie z Ceną, do tego Khali który raczej jest niewypałem, że niby ma wystraszyć Nexus swoimi rozmiarami ale uważam że na którymś RAW lub już na Summerslam Khali zostanie przez nich wyeliminowany i wskoczy za niego Triple H a wtedy widzę opcję że dzięki Triple H'owi Nexus wygrywa i dalej mamy feud Nexus i Triple H vs Cena i jego kolesie. Bret raczej za długo w ringu nie będzie przebywał i nawet nie mam nic do tego że on jest w tej walce, o to chodzi żeby był jakiś lep dla fanów a w tej walce jest masa innych wrestlerów którzy mają zapracować na poziom tej walki.

Ogólnie jak na razie udane dni dla WWE, MitB było dobrym PPV, teraz bardzo dobre RAW które jest dowodem że nawet w PG można zrobić dobre show. Jeżeli sprawdzą się moje przewidywania co do Summerslam to w tym roku z reguły nudna jesień w WWE będzie ciekawsza niż Road to Wrestlemania. Naprawdę ten feud ma olbrzymi potencjał i przy dobrym poprowadzeniu może ciągnąć się nawet do Wrestlemanii 27 (ale żeby przez tyle czasu to się nie znudziło to CT musi się mocno postarać) a na pewno nie powinno skończyć się przed Survivor Series. Jak na razie muszę to powiedzieć... Brawo WWE i oby tak dalej, RAW oceniam na 9/10 (dałbym 10 jakby Cena wstąpił do Nexus) ;')

RAW faktycznie było ciekawe,bardzo fajnie się zaczęło.Zaczynając oglądać pierwszą walkę myślałem, że znów zobaczymy gówno ale jednak tutaj było inaczej,nie przewinąłem w ogóle,obejrzałem całą walkę i tego nie żałuje,cieszę się że wreszcie coś ta trójka pokazała,całą walkę bardzo ładnie się oglądało,co do zwycięzcy to jest dobry,ten gimmick do mnie przemawia i liczę że Orton przypomni sytuację z Summerslam 2004 i na najbliżeszj gali ppv zgarnie pas.Można się przyczepić do tego, że dość nie dawno był ten feud ale nie ma co płakać,WWE cały czas pracuje nad promocją młodych więc za niedługo na pewno będziemy widzieć nowe twarze w ME.Ładny segment Chrisa i Adama,później Nexus wkroczyło i ogólnie fajnie,nie ma co tu się rozpisywać.Maryse musi Jobbować temu gównu...daaamn! I teraz był jeden z najlepszych segmentów na gali,od jakiegoś czasu coraz bardziej lubię naszego rudego kolegę,to samo tyczy się Miza,nigdy nie byłem jego fanem.Co do speechu tych panów to wyszedł super,później dość ładna walka,szkoda że Evan jobbnął, po walce Miz chciał wykorzystać walizkę,kiedy dał walizkę sędziemu aż wstałem z fotela, nie byłem jego fanem ale liczyłem na to że zabierze pas rudemu koledze ale tutaj musiała uderzyć muzyka Trutha i cała podnieta przepadła xD Końcówka gali jak i skład na Ceny na Summerslam ciekawy gdyby nie to, że jest tam Khali i Bret, do tego drugiego nic nie mam ale on raczej walczyć nie będzie,może założy submission i tyle.

Ogólnie raw bardzo ciekawe,po ładnym ppv WWE dało nam ładną tygodniówkę,mam nadzieję, że SD nie będzie gorsze i też będzie trzymać wysoki poziom.Teraz tylko czekać na następną galę.

łałałiła, jak mnie ten RAW zmiażdżył openerem w wykonaniu trzech poteżnych main eventerów, gdzie Randy rozjebał towarzystwo i zasłużenie chyba zacznie swoje podchody pod rudego mistrza.

Dobrym był segment tuz po tej walce. Oczywistym stało się, że Nexus nie oszczędza nikogo, w tym swoich byłych pro- patrz niesamowita wściekłość Barreta na Jericho :twisted:

Marysie dziwnie zjobbowali, nie wiem, co o tym myśleć. Walka była chyba po to, by później wpadł Morrison i dołożył coś do feudu z diBAse.

Kolejna walka Seamusa i Bourne'a? To już za często było grane, więc trochę nuda. A Miz nie zrealizował kontraktu? I chyba długo go nie zrealizuje, dopóki nie upora się z R-Truthemoraz silnie go nie podbudują, by nie powtórzyć głupoty ze Swaggerem.

Ciekawe, ile rpzertwa team Kozlov-Santino, który dla urozmaicenia, mógłby dostać title shoot na pasy. Jak sie bawić, to się bawić, jakąś walkę z Hartami mogliby sklecić :P

Barret źle machnął Henry'iego, no zdarza się i oby była to pojedyncza wpadka lidera Nexusa.

Końcowa konwersacja była nawet emocjonująca, lecz team Ceny wygląda przedziwacznie- dwóch teoretycznie nienawidzących się Kanadyjczyków plus stary Kanadyjczyk plus olbrzym z Indii plus dwóch midcarderów wziętych do tej rywalizacji, gdyż akurat są face'ami.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

• Urządzenie:  Linux

Z newsów

Prawdopodobnie main eventem poniedziałkowego RAW będzie Handicap match: Sheamus/Nexus vs John Cena/Randy Orton.

Jeżeli ta walka dojdzie do skutku i może dorzucą do tego eliminację, czyli Elimination Handicap Match, to walka może wyjść zajebiście, biorąc pod uwagę, że Randy i John dobrze ze sobą współpracują. Ach, pamiętna walka teamu John/Randy vs RAW Roster ;) W końcu będzie to 2 vs 8.

Dla przypomnienia w spoilerze walka Cena/Orton vs RAW Roster

Ja dopiero co wróciłem z wakacji i prosiłbym o odpowiedzi. Czy ktoś z siódemki Nexusa oprócz Baretta walczył już w pojedynczej walce?
http://wwepoland.npx.pl/news.php [Poszukuję newsmena] Summerslam na żywo!

Ja dopiero co wróciłem z wakacji i prosiłbym o odpowiedzi. Czy ktoś z siódemki Nexusa oprócz Baretta walczył już w pojedynczej walce?

Nie. Jak narazie WWE nie dało szansy wykazania się ani jednemu członkowi Nexus.

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Postawa Edge'a podczas segmentow RAW

* - Elimination Match

Minusy:

* - Dobrze, ze ciagna motyw z Mizem, ktoremu ciagle ktos przeszkadza wykorzystac walizke, ale ze wzgledu na fakt, ze oddal juz kontrakt .. to pomimo RKO walka powinna byc kontynuowana. W innych przypadkach (wczesniej Swagger czy tydzien temu Miz) pretendenci byli w stanie zabrac ich wlasnosc i dalej z nim paradowac o ile dobrze pamietam, a tutaj? Przerwa i wracamy, gdy juz wszystko jest "wyjasnione"

* - Pamietam jak w pewnym momencie wszystko wskazywalo na fakt, ze Ranjin sie obroci przeciwko Khaliemu, ale WWE szybko porzucilo ten plan bez wiekszego wyjasnienia. Byla nadzieja, ze cos sie zacznie dziac z ta postacia, ale szybko znikla...

Inne:

* - Poczatkowy segment poprawny. Wszystko ok, ale daleko bylo do plusa. Mimo, ze byli na ringu dwaj dobzi mowcy to nie porwali mnie bardziej w ta cala historie z Nexus. Ciekawie zaczelo byc w momencie gdy Chris zaczal porownywac zagrozenie jakim jest Nexus do zagrozenia dla biznesu jakim jest John Cena. Ten motyw zasluguje na pochwale, ale pojawil sie za pozno w segmencie by zmienic caloksztalt. Mam nawet nadzieje, ze Y2J pomoze zoltodziobom wygrac i dolaczy do nich jako ten lider, ktorego WWE szukalo dla nich.

* - Hitman nie ma nikogo do pary, zeby sie poklocic w Team RAW

50608915156a3743c1fa34.jpg

Oglądając teraz RAW, jestem w momencie elimination matchu i zauważyłem, że Yoshi znowu zapomniał o chopach, ciekawe czy Vince wyciągnie z tego jakieś konsekwencje czy ponownie mu daruje(nie mówię od razu o zwolnieniu).

Zainteresowała mnie także wypowiedź GM'a, "And If you not down with that I've got two words for you", WWE znowu sobie pogrywa i jeżeli to nie będzie ktoś wielki to będzie kiepsko. Można powiedzieć, że jak na razie dwie największe federacje pakują się w to samo bagno(GM i zapowiedź Jarretta), choć jestem skłonny uwierzyć, że WWE nie straci swoich fanów, do których kieruje swój produkt, tak wątpię aby TNA dobrze się trzymało dalej, jeżeli będą robić w bambuko swoich widzów.

Resztę opinii o RAW dodam wkrótce...

7614081404f146f966c931.jpg

Zauwazyliscie jaki Pop dostał Jericho gdy Cena przedstawił go jak zawodnika ze sowjego teamu ? ;)

15733752564c2c578fdaea8.jpg

Tak rzeczywiscie ludzie sie cieszyli :D Raw dobre ale i tak slabsze niz tydz temu.Jezeli cos zle pojdzie to kto do cholery bedzie w TEAMIE RAW?! Tu chyba wkroczy ROCK . Nowym GM zdaje sie byc Eugene.

...BĘDĘ KIMŚ, KIM WY ZAWSZE CHCIELIŚCIE BYĆ...

2013

10024833945152d0b1740ad.jpg

Całkiem dobre Raw moim zdaniem , fajnie że utrzymują niezły poziom( odkąd 3h pauzuje poziom tego show jest wyższy . Ciekawe...).

Początkowy segment całkiem dobry , panowie nie przynudzali i dobrze się ich słuchało.

Orton vs Jey Uso . Zdecydowanie lepszym pomysłem był by handicap match . Walka dość krótka i oczywista wygrana Vipera. Po zakończeniu znokautował jeszcze Jimmiego i Sheamusa i przeszkodził Mizowi w zcashowaniu walizki . Dobrze się stało bo to zdecydowanie zbyt wcześnie.

7-7 Elimination Tag Team Match to był prawdziwy pogrom , ale dobrze się stało . Umacniają Nexus przed SS. Zdewastowanie Bourna po walce może wskazywać na to że zobaczymy go w teamie Raw( chociaż wątpię ).

Walka div króciutka . Wygrana Fox oczywista, niema o czym pisać.

ME mi się podobał. Fajnie ustawili Teamy . Jericho z Cena , a Miz z Sheamusem.

Walka trzymała dobre tempo , zawodnicy nie zamulali. Dziwi mnie trochę że John nie przebił codebreakera tak jak to zazwyczaj robi , ale w sumie to już by była przesada.

Po walce Y2J zakłada Walls of Jericho , Cena STF , Khali próbuje ich rozdzielić i wkońcu mamy cały aktywny team raw kłócący sie w ringu. Wcześniejsze segmenty na Backstagu z Edgem i jego walka z Khalim ,plus zgrzyty po między Prawdą i JoMo po jego walce z Tedem. Świetnie podgrzewają atmosfere przed SummerSlam. ;>

21141536044eac5162deaab.gif