Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ok, wszystko pięknie, McMahon przywrócił Punka, będzie mecz, jak Cena przegra to wyleci = wszystko to, co już przeczytałem ze spoilerów. Ale jedno mnie boleśnie zabolało - jak można było zepsuć taki fajny segment z Zigglerem i Vickie, wpuszczając tam Kingstona? Przecież to jest wrestlingowy kryminał, by dać mu szansę zniszczyć coś tak fajnego. Oczywiście wiadomo było, że Vickie zostanie ośmieszona, bo to w WWE standard, no ale nie przez to beztalencie, które już dawno powinno wylecieć z federacji, bo większy poziom rozrywki dostarcza promo Money in the Bank z Hornswogglem i Showem. Szanujmy się. Już wolałbym, by Slaughter zamiast dostać walkę z kosmosu, jako obrońca Ameryki pojawił się i sam, ewentualnie z Bournem, ośmieszył to duo, no ale nie Kingston :|

Ale jedno mnie boleśnie zabolało - jak można było zepsuć taki fajny segment z Zigglerem i Vickie, wpuszczając tam Kingstona? Przecież to jest wrestlingowy kryminał, by dać mu szansę zniszczyć coś tak fajnego.

W ogóle segmenty z Zigglerem i Kingstonem już się tak przejadły(przynajmniej mnie), że powinny zostać zakazane. :P

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

W ogóle segmenty z Zigglerem i Kingstonem już się tak przejadły(przynajmniej mnie), że powinny zostać zakazane.

Kingston to powinien po prostu wejść do ringu, poskakać, wyjść i nigdy nie wkroczyć w bramy Main Eventu. Dawanie mu mikrofonu jest w chwili obecnej samobójstwem (nie mam pojęcia o jaki segment chodzi bo RAW obejrze jutro, ale domyślam, się że coś powiedzieć musiał).

Kingston to powinien po prostu wejść do ringu, poskakać, wyjść i nigdy nie wkroczyć w bramy Main Eventu.

On zostanie chyba wiecznym mid-carderem. :D

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

"...John Cena youuuuuur fired! "

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Jedynie co mogę napisać od Siebie na temat tego RAW to, to że jeżeli nikt po tym RAW nie miał ochoty zaliczyć Viki to nie wiem co powiedzieć :twisted: :twisted:

908338894e6b71b552bb7.jpg

Jak widać CM Punk znowu pokazuję że to on jest najlepszy ;) Coś mu włosków zabrakło oO

Teraz tylko czekać na RAW, bo jest po co czekać :)

WRESTLING MATTERS

9657492044e1233de491d5.jpg

Mam raport ME MITB jakby ktoś chciał

"Cena demoluje Punka i jako ostatni sprawiedliwy wyzwala nas od złego nie dając w ręce pyszałkowatego CM pasa WWE-THE CHAMP IS HERE:Wszyscy możemy odetchnąć z ulgą bo i John zostaje z pasem i Punk odchodzi...ach to mój najszczęśliwszy dzień Ever.!"

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Co tu o tym RAW powiedziec, hmmm.. Podobal mi sie segment z Cena i Vinciem, nie podoba mi sie to co z Otunga i McGillicutty'im, mam nadzieje, ze Usos z nimi zawalcza na PPV oraz o co chodzilo Ryderowi. Tyle na temat :)

18056192365019276624f15.jpg

Ale jedno mnie boleśnie zabolało - jak można było zepsuć taki fajny segment z Zigglerem i Vickie, wpuszczając tam Kingstona? Przecież to jest wrestlingowy kryminał, by dać mu szansę zniszczyć coś tak fajnego. Oczywiście wiadomo było, że Vickie zostanie ośmieszona, bo to w WWE standard, no ale nie przez to beztalencie, które już dawno powinno wylecieć z federacji, bo większy poziom rozrywki dostarcza promo Money in the Bank z Hornswogglem i Showem.|

Zgadzam się. Ten segment ładnie się rozwijał. Cudownie brzydka Vickie próbuje nieudolnie naśladować Marylin Monroe, a Dolph jakiś taki zażenowany... :D Przyznam, że jak wbiegł Kofi to miałem ochotę od razu przewinąć, bo obawiałem się jakiejś walki (i pomimo, że obaj potrafię stworzyć naprawdę dobre widowisko na ringu - to mogliby Dolpha wepchnąć w jakiś inny feud w końcu). Gdy zobaczyłem, że segment kontynuują to zostawiłem. Vickie jest świetna, gdy ją ośmieszają. Taka nerwowa kobitka, która ze złości tupie nóżkami. :)

Cieszy mnie zwycięstwo Alberto. Znowu czysto polecieli z Reyem. A przecież przypinować del Rio mógł R-Trutha. Zauważyliście to lekceważące odepchnięcie butem Reya przez del Rio? Podobało mi się. Tylko jedna smutna rzecz mi się nasuwa: Truth przy micu jak zwykle ciekawy a Alberto ciągle te same gadki: przeznaczenie i "ale ty już o tym wiesz" (coś nowego mogliby mu napisać). No i przy okazji ważne pytanie: kto zastąpi Alberto w MitB? Już widzę te rozkminy. Pewnie najczęściej będą padały dwa nazwiska: Jericho i Morrison. A może CM Punk? :)

Promo Ceny z Vincem fajne. Nie pamiętam, kiedy ostatnio McMhon pojawił się na Raw. Bodajże przy okazji Rocka i wygłosił nędzny speech. A tutaj dostaliśmy Vince'a-prosiaka niedobrego. I właśnie takiego chcę go widzieć. Co do tego zwolnienia Jaśka. Chyba szykuje się jakiś remis, zwycięstwo Punka przez DQ lub storylineowy Montreal Screwjob (teraz wiem dlaczego Vercyn zasugerował to podczas AM42).

14453752125651e0a536c69.jpg

Chyba to niebędzie jakiś wielki spoiler jak ocenie teraz;). Dzisiejsze Raw bardzo dobre jeśli chodzi o poziom segmentów. Szkoda tylko że niebyło na żywo :( było mniej jeśli chodzi o zaskoczenie ale i tak jak dla mnie Raw bardzo fajne. Tradycyjnie na plus i na minus:

Na plus:

-cały segment początkowy i końcowy. Cena sie przyłożył! Bardzo fajnie mu to wszysko wyszło (szczególnie naśladowanie Vinca :D). W sumie to taka gadka szmatka i tak większośc wiedziała co sie zdarzy ale mimo wszystko mi sie podobało. i oczywiście chamski Vinc to to co lubie;p no i niebyło "kissing Vinc ass";

-fajna walka o no#1 contendera:) ADR vs R-Truth vs Mysterio, dużo zmian, niebyło wyraźnej przewagi jednego. Co mi sie podobało? Oczywiście wynik! Wygrana ADR i to przez submission na Ryjku ;) Swoją drogą Mysterio ostatnio bardzo mi imponuje tym promowaniem innych na swojej osobie ;P .

-mówcie co chcecie ale TT match stał na znośnym poziomie! bardzo fajne akcje wspólne no i wygrana Nexusa ;) jedynym minusem tej walki był chyba Santino i Kazlov ;P no i wkońcu wiadomo gdzie sie pasy TT podziewają xD;

-dalej tez na plus Miz vs Riley. co prawda w ringu to oni nieczarują ale podoba mi sie prowadzenie ich konfliktu i mimo przegranej Miz sie przypomniał po walce i pokazał kto niedawno był mistrzem ;)

-no i oczywiście pojawienie sie (WKOŃCU) Rydera! :D "Woo woo woo you know it!" :D

na minus:

-największy minus z tego i tamtego tygodnia.. oczywiście publika! momentami czułem jakby wogóle pósta chala była... -.- dobrze ze Raw opuszcza Vegas...

-cały segment ze Swaggerem i SGT. było to nudneeee a walka wręcz żałosna..... nawet niewarto komentowac..... ;/

-jak juz ktoś napisał! Urodzinki u Dolph'a miały potencjał. mogło byc śmiesznie i fajnie (chociaż Viki w torcie :D) ale niestety wszystko spieprzył Kofi... ten cały i feud jest nudny i MY JUZ TO MIELIŚMY!!!!! rzygam na to....-.-

Podsumowując Raw na plus!;) Sytuacja z CM Punkiem sie rozwija! Pozostaje czekac do następnego tygodnia no i na MitB! ;)

SAVE.US_Y2J

17687217464e10cc730bfc8.jpg

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Mimo wszystko milo zobaczyc Slaughtera w jakiejs okazjonalnej roli na RAW. Byl na Over the Limit, ale tylko w krotkim segmencie, ktory sie skupial na marnym parodyscie. Tutaj sobie mogl sierzant troche popluc z innym patriota.

* - Dolph dostal mikrofon i udowodnil, ze wie co z nim robic, ale caly segment zapewne zawiodl oczekiwania zarzadu.

* - Bardzo dobra koncowka RAW.

Minusy:

* - Jesli przywrocenie Punka nie skonczy sie na kolejnym rewelacyjnym promie, to kiepsko to rozegrali. Swoja droga, co w takim razie wygral Alberto?

Inne:

* - "Decyzja jest do niczego. Punk powiedzial jak sie czuje" - Jak zawsze Cena mowi to, co fani chcieliby uslyszec. Nie chca go jakkolwiek narazac. Segment byl w porzadku, ale to usilne wciskanie nam Jasia jako tego ultra-dobrego, jest smieszne. Najwieksza gwiazda federacji, jej twarz na dobra sprawe, musi sie chwytac takich rzeczy, zeby sie utrzymac na szczycie? Ryder buduje sobie fanbase, to Cena musi mu podawac reke w krotkich wstawkach RAW. Punk zrobil szum w okol siebie, a fanom sie to niezmiernie podobalo, to John, ktory notabene przegral przez niego, zaczyna go bronic...

* - Gimmick Silent Rage moze okazac sie niebezpieczny. Nowicjusza poniesie, bo bedzie chcial pokazac swa zlosc, i przeciwnik moze ucierpiec. Nie wiem czemu mam takie wizje, ale srednio wierze w sukcs zwyciezcy Tough Enough.

* - Zwyciestwo Rileya mnie zaskoczylo. Myslalem, ze z racji triumfu na PPV, teraz polegnie.

50608915156a3743c1fa34.jpg

. Nie pamiętam, kiedy ostatnio McMhon pojawił się na Raw. Bodajże przy okazji Rocka i wygłosił nędzny speech.

Vincent pojawił się też na początku czerwca, przy okazji ogłoszenia zwycięzcy Tough Enough.

Plusy:

- Sam speech Ceny z początku był za krótki by go oceniać, ale jedna rzecz mi się podobała - oni wiedzą, że kierunek w którym zmierza federacja niekoniecznie jest dobry i nawet na wizji pozwalają mówić o PG.

- Segment między Kingstonem i Zigglerem naprawdę niezły, jak Ghańczyk czegoś nie zepsuje to wiedz, że coś się dzieje. Vickie jak zwykle musiała zostać ośmieszona, ale jakoś dziwnie mi to nie przeszkadza. Jeżeli Dolph w najbliższym czasie dostanie lepszego rywala do feudowania (na przykład cholera jasna Bourna), to jest nadzieja, że prestiż pasa który obecnie nosi zostanie podniesiony. Boję się jednak, że dostaniemy powtórkę z rozrywki i "perfekcyjny" zmierzy się z Kingstonem jeszcze na SummerSlam, chyba bym tego nie zniósł.

- No i końcowy segment jak najbardziej na plus, McMahon za mikrofonem zawsze daje radę. Niektórzy narzekają, mi ta sytuacja się podoba, tylko mam coraz większe obawy, że Punk po Money in The Bank zrobi sobie jednak trochę wolnego. Nie zmienia to faktu, że wykupień to PPV powinno zebrać sporo.

Minusy:

- Brak większych minusów, co nie oznacza, że tygodniówka była idealna.

Inne:

- W walce pań, najpierw Eve Torres wymachuje tyłkiem, a potem Kelly Kelly wspierana okrzykami "PG" nim "atakuje". Być może przesadzam i cały czas próbuję dopatrzyć się jakichś zmian, a może nie...?

Raw było ciekawe i mógłbym się rozpisać, ale bardzo mnie nurtuje jedno pytanie. Skoro na MitB będzie Punk vs Cena to po co był pojedynek o pretendenta? I co dalej z ADR, bo w końcu wygrał, ale jak się okaże jedno wielkie nic. Chyba, że zrobią walkę triple threat, aby to Punk miał mniejsze szanse.

• Reputacja:   1

RAW na + i -:

+:

-Pojawienie się Slaughtera i szansa walki z Swaggerem

-Dobry Fatal 3 way mecz.Również i w tym dobrych akcji nie brakło, bardzo dobra walka.Del Rio ja w swoim movesecie Backstabber akcje kończącą Carlita :o.

-Segment z Zigglerem i Vickie bardzo dobry,ale...zaraz w minusach ciąg dalszy

-Miz vs Riley nie wiem czemu, ale walki tych dwóch lubię oglądać.Są ciekawe takie starcia lub TT, gdzie jest dwóch zawodników podobnych do siebie.

Minusy:

-...Pojawienie się Kingstona i już moje zainteresowanie segmentem znikło.Pomijając tego zawodnika segment bardzo dobry.