Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dokładnie, Sebu, myślałeś, że nagle wszyszcy Amerykanie włączą swoje TV, bo jakimś magicznym sposobem dowiedzą się, że CM Punk wali shootowe promo?

12501231434d3da85730ba0.png

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Nic mnie innego nie interesuje z wczorajszego RAW niż promo Punka. Moim zdaniem nie powinien się nazywać CM Punk tylko....MM Punk, czyli....Microphone Master Punk. To pozdrowienie Colta, gadka o lizaniu dupy Vinca......cud, miód i rozjebany system :P .

Czyli co, na MitB zobaczymy pojedynek Ceny i Punkera i można powiedzieć, że będzie pod stypulacją You are Fired! Match. Oby tego nie przerąbali przegraną Ceny i powrotu "zwolnienia" z zeszłego roku. Jeżeli Punk przegra....wątpię, aby przedłużył kontrakt.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Sytuacja porównawcza. Leci w tv mecz mistrzostwa europy 2012, Polska-Anglia. Masz wyjebane na mecze reprezentacji, ale nagle dostajesz SMS-a, "Gol, kurwa gooooooolllllll! Wygrywamy!" Nie włączył byś szybko na TVP2?

tak samo tutaj:

"OMG! Paul włączaj RAW, CM PUNK wali shootowe promo i jedzie po McMahonie jak po burej suce!"

16476371734edf391100c30.jpg

Dokładnie, Sebu, myślałeś, że nagle wszyszcy Amerykanie włączą swoje TV, bo jakimś magicznym sposobem dowiedzą się, że CM Punk wali shootowe promo?

Ja myślę, że plan był taki, żeby włączyli TV jak CM Punk będzie walczył z Jasiem na MitB. Myśl perspektywicznie.

14453752125651e0a536c69.jpg

Źródło: wrestlingforum.com

No serio, teraz nie wiem, co musi się dziać, by amerykanie byli zadowoleni. :roll:

To promo Punka narobiło naprawdę dużo szumu, ale dziwi mnie, że oczekujecie wzrostu ratingu gali na której się to działo. To nie piłka nożna, że ktoś nie wytrzyma emocji i będzie musiał zobaczyć Punka za mikrofonem. Jeżeli rzeczywiście w USA też się o tym dużo mówi to odbije się to pozytywnie na ratingu za tydzień lub ewentualnie na poszczególnych segmentach z Punkiem, bo ludzie albo obejrzą z ciekawości całą galę albo będą przeskakiwać i czekać na sprawcę całego zamieszania. ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Ważne, żeby PPV miało dużo więcej wykupień - co przy obecnym szale jest bardzo możliwe.

16476371734edf391100c30.jpg

Według mnie Shawn wypadł nienajgorzej.

Według mnie również. Ale jako, że był... nie wiem już czy w końcu tym GM'em czy nie, ale mimo wszystko jako TAKI gość powinien wystąpić w więcej niż dwóch segmentach. I ja tu Shawna nie obwiniam za nic, bo naprawdę zrobił co mógł i fajnie się go oglądało. Ja tu obwiniam bardziej WWE, że na powrót tak wielkiej gwiazdy, jednego z najlepszych (o ile nie najlepszego) zawodnika w historii przygotowano tak mało. Nie wykorzystano jego osoby, po prostu.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Dokładnie, dostaną SMS'a bądź też ktoś do nich zadzwoni. Choć poczekajmy jak będzie za tydzień, rating z powrotem The Rocka miał 3.1, a tydzień później 3.9.

Według mnie Shawn wypadł nienajgorzej.

Według mnie również. Ale jako, że był... nie wiem już czy w końcu tym GM'em czy nie, ale mimo wszystko jako TAKI gość powinien wystąpić w więcej niż dwóch segmentach. I ja tu Shawna nie obwiniam za nic, bo naprawdę zrobił co mógł i fajnie się go oglądało. Ja tu obwiniam bardziej WWE, że na powrót tak wielkiej gwiazdy, jednego z najlepszych (o ile nie najlepszego) zawodnika w historii przygotowano tak mało. Nie wykorzystano jego osoby, po prostu.

Generalnie zgadzam się z tobą w tej kwestii. Z drugiej strony można też się zastanowić, czy HBK był potrzebny na tym Raw skoro za pazuchą mieli bombę w postaci CM Punka? Być może gdyby zostało to lepiej rozwiązane to różnica między CM Punkiem i Shawnem aż tak bardzo by nie waliła po gałach. Dla mnie jest to szczególnie ciężkie więc próbuję tłumaczyć mojego ulubionego wrestlera wszelkimi sposobami (wyszedł z wprawy, siedział z łukiem w lesie zamiast za miciem i na ringu, face ma mniejsze pole do popisu niż heel itp.) i chętnie czytam tłumaczenia innych (to WWE wszystko spieprzyło a nie Shawn :) ) ale też jakoś nie mogę nie przyznać, że ostateczny rozrachunek wygląda tak, że Punk wypadł fenomenalnie a HBK - mimo nienajgorszych segmentów - stał w cieniu młodszego kolegi.

14453752125651e0a536c69.jpg

Punk śpiewa po zejściu RAW z ekranu.

http://www.youtube.com/watch?v=YtlzMgdFwSM

Jak Vince już go wywali, to Punka zobaczymy w X Factorze :lol:

Cytat:

Last night's WWE Raw featuring the return of Raw Roulette, Shawn Micheals and CM Punk's awesome promo did a 3.1 cable rating off hours of 3.1 and 3.14 with an average viewing audience of 4,943,000 viewers on the USA Network.

Źródło: wrestlingforum.com

No serio, teraz nie wiem, co musi się dziać, by amerykanie byli zadowoleni. :roll:

Po prostu, skąd mieli wiedzieć, że to RAW będzie tak zajebiste (WRÓĆ! Speech Punka) skoro nigdy wcześniej coś takiego się nie wydarzyło? Ja bym poczekał na przyszłotygodniowy rating, może odniesie większy sukces.

Co do samego Raw, włączyłem je tylko dzięki waszym zachwytom nad promem Punka. Co do samej tygodniówki mam mieszane uczucia. Był w tym trochę rozrywki, ciekawa walka Sydala z Mistico, nawet dobre starcie Tornado Tag Team. Nie kulał też booking ME (uczyć się tam, w Orlando!). Jednak mimo wszystko bez spicza CMa nie porwałoby mnie to Raw

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Ważne, żeby PPV miało dużo więcej wykupień - co przy obecnym szale jest bardzo możliwe.

Myślę, że MITB i tak dałoby rade, bo ludzie raczej łykają z przyjemnością gimmick matche z drabinami w tle, a jak do tego dojdą takie podteksty to może się amerykańce jeszcze bardziej skuszą. Nie wiem jak było rok temu z MITB, ale chyba nie było źle i myślę, że w tym roku ilość wykupień będzie zadowalająca tym bardziej, że to ostatni przystanek przed The Biggest Party Of The Summer.

Dokładnie, dostaną SMS'a bądź też ktoś do nich zadzwoni. Choć poczekajmy jak będzie za tydzień, rating z powrotem The Rocka miał 3.1, a tydzień później 3.9.

No, dokładnie o czymś takim myślałem. Już dawno temu zauważyłem, że w USA ludziska mają wszystko zaplanowane i wolą oglądać jakiś serial jak się wkręcą niż przełączać żeby zobaczyć co działo się na gali wrestlingu. Nadrabiają natomiast za tydzień i ciekawi mnie czy będzie tak też w tym przypadku, chociaż może nie być tak różowo, bo na niekorzyść WWE działa fakt, że był to taping i niektórzy mogą sobie poczytać o tym co się tam działo.

15974308365193fac7b7921.jpg

Tylko jeżeli za tydzień ma być lepszy rating to Vince mega faila zaliczył. Dlaczego? Bo następne RAW było tapingiem i 3/4 fanów zna wyniki.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości to w NXT w Raw rebound jest pokazana cześć proma Cm Punka: http://www.youtube.com/watch?v=94LhCbIhn8U&feature=feedu (od 7:05)

A czy ktos wpadł na pomysł ze to po prostu maskowanie tego co sie stało? Według mnie cos na tym Raw poszło nie tak jak powinno, za głosno jest zbyt duzo ludzi sie na ten temat wypowiada. Po zakonczeniu Raw nagle wszystkie gwiazdy wypowiadaja sie o promie punka. Kiedy ostatni raz cos takiego było?Moim zdaniem punk miał wygłosic jakies promo tylko nie zrobił tego tak jak bokerzy mu kazali. Punk zrobił to na swój sposob. Nie chce byc tutaj jak ludzie ktorzy analizowali film pt ''Smolensk'' i '' w 30 sek slychac strzaly'' ale czy ktos zauwazyl to ze cena niewiedzial co zrobic? Obejrzyjcie te shootowe promo jeszcze raz i zwroccie uwage na naszego SUPER HERO.

Tak wiec podsumowując twierdze iz nie wszystko poszło tak jak mialo pojsc i teraz wszyscy robia wszystko (dziwnie zabrzmialo nie? :twisted:) aby to zatuszowac i przekonac kazdego ze to był work.

You'll Never Walk Alone

Wrestling > Entertainment

16011289824e0842330e2ed.jpg

Z drugiej strony można też się zastanowić, czy HBK był potrzebny na tym Raw skoro za pazuchą mieli bombę w postaci CM Punka? Być może gdyby zostało to lepiej rozwiązane to różnica między CM Punkiem i Shawnem aż tak bardzo by nie waliła po gałach. Dla mnie jest to szczególnie ciężkie więc próbuję tłumaczyć mojego ulubionego wrestlera wszelkimi sposobami (wyszedł z wprawy, siedział z łukiem w lesie zamiast za miciem i na ringu, face ma mniejsze pole do popisu niż heel itp.) i chętnie czytam tłumaczenia innych (to WWE wszystko spieprzyło a nie Shawn ) ale też jakoś nie mogę nie przyznać, że ostateczny rozrachunek wygląda tak, że Punk wypadł fenomenalnie a HBK - mimo nienajgorszych segmentów - stał w cieniu młodszego kolegi.

Shawn dla marków takich jak ja był bardzo potrzebny :) Myślę, że WWE chodziło o swojego rodzaj dopełnienia gali nie tylko pod względem fanów, ale jak koledzy wcześniej pisali, pod względem ratingów. Vince chce żeby Amerykanie myśleli w sposób: ''Zajebista gala, tu Shawn, tam mistrzowski speech Punka. To co będzie za tydzień!?'' i tak jak również było pisane wcześniej: wiadomości o wydarzeniach na Raw dojdą sms'ami i plotkami do większej grupy odbiorców i zamiast obejrzeć denny serial czy talk show włączyć galę Raw w przyszłym tygodniu i czekać na rozwój wydarzeń.

Zgadzam się, że WWE nie wykorzystało potencjału jaki ma Shawn do robienia show. Przed Wrestlemanią XXVII HBK skradł show podczas konfrontacji Undertakera z Tryplakiem swoim niezapowiedzianym występem. Sądzę, że tym razem mogłoby być choć ciutkę podobnie gdyby pozwolono mu na coś więcej i rozpisano jego segmenty(więcej niż 2) :)

Zapraszam na fanpage! Jeśli możesz, zostaw like'a. Dzieki!

Sadiztik Fanpage

Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości to w NXT w Raw rebound jest pokazana cześć proma Cm Punka: http://www.youtube.com/watch?v=94LhCbIhn8U&feature=feedu (od 7:05)

A czy ktos wpadł na pomysł ze to po prostu maskowanie tego co sie stało? Według mnie cos na tym Raw poszło nie tak jak powinno, za głosno jest zbyt duzo ludzi sie na ten temat wypowiada. Po zakonczeniu Raw nagle wszystkie gwiazdy wypowiadaja sie o promie punka. Kiedy ostatni raz cos takiego było?Moim zdaniem punk miał wygłosic jakies promo tylko nie zrobił tego tak jak bokerzy mu kazali. Punk zrobił to na swój sposob. Nie chce byc tutaj jak ludzie ktorzy analizowali film pt ''Smolensk'' i '' w 30 sek slychac strzaly'' ale czy ktos zauwazyl to ze cena niewiedzial co zrobic? Obejrzyjcie te shootowe promo jeszcze raz i zwroccie uwage na naszego SUPER HERO.

Tak wiec podsumowując twierdze iz nie wszystko poszło tak jak mialo pojsc i teraz wszyscy robia wszystko (dziwnie zabrzmialo nie? :twisted:) aby to zatuszowac i przekonac kazdego ze to był work.

You'll Never Walk Alone

Wrestling > Entertainment

16011289824e0842330e2ed.jpg