Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

warto również spojrzeć na wpis na twitterze Punka kilka godzin przed nagraniem RAW:

CM Punk

I'm in full, "what are they going to do, fire me?" mode.

15 hours ago

btw. Ci którzy oglądali galę na żywo, mogli zauważyć i usłyszeć, że słowo 'douchebag' nie zostało ocenzurowane :) Mi już po usłyszeniu pierwszej czesci proma, ktore mowilo o 'kissing vince mcmahon's ASS' opadla szczeka i pomyslalem sobie jak daleko Punk sie jeszcze posunie, jak widac posunal sie o wiele dalej :-) tuż po wyłączeniu Punk'owi mikrofonu, już nawet myślałem, że za chwilę ujrzymy środkowy palec pokazany do kamery (to, że miał na sobie tshirt SCSA jeszcze bardziej podbudowaloby sprawe) :o

Spokojnie,jest to najprawdopodobniej(choć ręki nie dam sobie uciąć)storyline.Który może doprowadzić do większego feudy np między Punkiem a Vincem(właśnie coś takiego też przyszło mi do głowy)A Cena będzie sobie spokojnie prowadził program z ADR.Pozwolę sobie umieścić parę wypowiedzi które najbardziej mi się podobały:

"Nienawidzę tego pojęcia, że ​​jesteś najlepszy. Ponieważ nie jesteś. Jestem najlepszy. Jestem najlepszy na świecie. Jest jedna rzecz, jesteś lepiej niż ja całowanie Vinca w tyłek"

"To nie jest kwaśne winogrona. Ale fakt, że Dwayne jest w main evencie Wrestlemanii w przyszłym roku a ja nie przyprawia mnie o mdłości!"

"Byłem najlepszy od pierwszego dnia, już kiedy wszedłem do tej firmy"

He he słyszalnie te komentarze Cole"a ,praktycznie cały czas mówił podczas Walki Punka o Wrestlingu , a WWE znów chyba jest World wrestling Entertainment
NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Android

2001 - Paul Heyman

2006 - Joey Styles

2011 - CM Punk

www.boxingnews.pl - najlepsza polska strona o boksie.

Raw Roullete, powrót HBK-a. Czy ktoś spodziewał się, że coś może to przyćmić? Ja nie. A jednak najlepszy WRESTLER świata zrobił to.

Nad geniuszem CM Punk-a można by się rozpływać właściwie po każdym jego promie. Ale to co pokazał wczoraj przeszło wszelkie pojęcie. Całą jego 6-cio minutową przemowe obejrzałem już z 7 razy, a jest dopiero 16. :D To było ZAJEKURWABISTE! Masterpiece za mikrofonem. Na początku myślałem (sikająć z ilości entertanmentu jaki ten segment mi oferował) "Jezu, on już nigdy nie wróci. Wyleją go jak tylko wróci do szatni". Potem myślałem "Właściwie to nie wiem czy to nie był work. Nie odłączyli by mu wcześniej mirofonu? Zobacze na następnym RAW" Następnie wszedłem na atti, wrestlefans/newz, sescoops, nodq, bleacher report i kilka innych. Nigdzie nie było jednego zdania. Niektórzy mówili, że to work, a niektórzy, że to było niezaplanowane. Przemyślałem to i rzeczywiście praca kamer wyglądała na zaplanowaną (np. przy "Hi Colt"). Potem się złamałem i przeczytałem spoilery (Shame on me) :cry: Teraz myśle, że to jednak była zaplanowana "shootowa" wypowiedź. Po za tym http://www.examiner.com/fight-sports-in-national/cm-punk-s-contract-with-wwe-expires-september-expected-to-leave-the-company jeśli by wierzyć tej stronce to kontrakt Phil'a kończy się we wrześniu. Właśnie pamiętam jak były pierwsze inf. o tym, że SES zamierza odejśc były newsy że kontrakt kończy mu się pod koniec lata, a nie w połowie. To dało mi do dużo do myślenia. Wtedy byłem pewny, że to work. Ale jak jeszcze raz obejrzałem ten segment to nie byłem już tak pewnyi już nie cnie wiem. Przecież on mówił o RoH i NJPW! Mówił o lizaniu tyłka chairmanowi. Mówił, że WWE byłoby lepsze gdyby Vince ZMARŁ! Kto do cholery mówi tak o swoim szefie! Niczego nie możemy być pewni na 100%

Tak wogóle nie pamiętam kiedy byłem aż tak podniecony tak krótkim segmentem. Usiadłem do komputera i przeczytałem z miliard artykułów o tym. Troche zmarnowany czas bo w większości były napisane na jedno kopyto. Ale już wszystko jedno.

Ale teraz chciałbym podsumować całą tą sytuację. Pamiętacie informację sprzed kilku dni, że CT się wypalił? Gówno prawda. Po CP i dwóch 3-godzinnych RAW, jebnął coś takiego o czym będzie się mówiło przez wiele lat. Myśle, że to jest początek tego "big bang-u" o którym wspominał Brooks. Możliwe, że ten angle wypieprzy feud Angle vs Jarret z 1. miejsca w "Feudzie roku". Dawno nie było czegoś tak kontrowesyjnego. Założe się, że następne RAW będzie miało rating przynajmniej 516.00. Naprawdę, nie wiem co w ostatnim czasie wywołało taką burze w internecie. Nie będę orginalny "@CMPunk just melted my 42 inch TV (mam mniejszy telewizor od Stone Colda :sad: ) with a scorching hot promo…delivery, content, and attitude…one of the best promos I’ve ever seen."

Shoot promo 20% Wored shoot promo 80%

Tak naprawdę NIC nie wiemy. Czy jest to powtórka z 2001 http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc&feature=related i 2006 rok http://www.youtube.com/watch?v=JWnmYLW54YI&feature=related ?

Przekonamy się 17 lipca.

BTW. Kiedy ostatnio RAW nie leciało live? Ja sobie nie przypominam. To dziwne, że kręcą jeden show zaraz po drugim. Taki Miz ma toczyć 2 walki jednego wieczoru? To musi być męczące.

Oczywiście CM Punk przyćmił całe RAW ale jednak napisze pare słów.

Na + :

~Dobry Totnado TT Match;

~Ciekawy myk w ME z tym odsunięciem stołu przez CM-a;

~Ładne Gore w wykonaniu Trutha;

~Mark Henry dobry w roli heela. Fajnie rozwalili to klatkę.;

~Fajny materiał z Andym

~DDP na RAW;

~Fajny bo krótki match Kofiego z Dolphem...

Na - :

~...lecz niestety czysta wygrana Jamajczyka z Ghany daje możliwoś do kontynuowania feudu;

~Jeżeli Punk ma być wiarygodnym pretendentem to nie może uciekać od walki z mid/upper mid cardem, niezależnie jak duzi oni są;

~Słabiutka publiczność. Nawet na Michaelsa nie umieli dobrze zaragować;

~Przez całe MNR wkurzał mnie Booker. Jak gadał trash, jak się głupkowato śmiał. Był tam niepotrzebny, tylko denerwował;

~Brak Dolpha Zigglera w MitB Ladder Matchu ; ( Mój faworyt odpadł;

Inne +/- :

~Zauważyliście jak a-Ry wysoko skacze? Najpierw gładko wskoczył na 3. linę, żeby wykonać hip toss na mizie. Potem jak Swagger był na linach pod 619 z łatwością konął do w twarz;

~ Sin Cara vs Evan Bourne Walka, która mogła by byś matchem roku była jak na możliwości obu panów słaba. Oprócz kilku fajnych akcji (Standing Moonsault, czy Suicide dive) walka wyglądała tak jakby obaj zapomnieli skryptu i po każdej większym movie musieli sobie przypomnieć co dalej mają zrobić. Match miał potensjał a był co najwyżej dobry;

RAW bardzo średnie. Gdyby nie końcówka nie utkwiłoby mi długo w pamięci.

Edytowane przez CM Styles

Member of Christian's Coalition

There's a love-hate relationship beetwen Mike

Bennet and fans of RoH. Mike love himself an he hates all the fans. ;)

7674352084f2c2dc0ae610.jpg

Padło "ROH", padło "NJPW", ale nie padło "TNA" (słowo zabronione w WWE) - i jak tu nie wierzyć że to było scripted?

Tym razem RAW wypadło bardzo kiepsko oprócz oczywiście segmentu Punka. Z ME nie pamiętam praktycznie nic, w głowie siedzi mi tylko to promo, którym udowodnił, że faktycznie jest najlepszym wrestlerem na świecie. Murowany kandydat do proma roku. Naprawdę jeśli jest to storyline, uznam go za najlepszy storyline ostatnich miesięcy( lat? ) w WWE. W przekonaniu że to jednak story utwierdza mnie fakt, że o jego zawieszeniu trąbią już na pierwszej stronie WWE.com, przecież gdyby nie dostał na to pozwolenia zostałby po cichu wylany i tyle. Co jeszcze zapadło mi w pamięć na tym RAW ? Demolka klatki przez Henry'ego, i bardzo dobry tornado tag team match.

Oceniam RAW na 4/10 a CM Punka na 10/10 :)

1161423919541b3db89050d.jpg

BTW. Kiedy ostatnio RAW nie leciało live? Ja sobie nie przypominam. To dziwne, że kręcą jeden show zaraz po drugim. Taki Miz ma toczyć 2 walki jednego wieczoru? To musi być męczące.

Bodajże co roku tak jest, że dwa RAW są nagrywane jednego wieczora. W zeszłym roku przypadło to po SummerSlam chyba. W każdym razie pierwsze i drugie RAW przed Night of Champions.

Co do RAW to oczywiście promo Punk'a było genialne. Pojazd po Vince'ie oraz Jego rodzince sprawił, że zrobiłem wielkie oczy. Dzięki za wstawienie całego proma w formie tekstowej - idzie do druku.

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

RAW oglądało się zajebiście ciekawie, dawno nie widziałem rozpieprzonej klatki, tornado TT matchu i oczywiście CM Punk, ktróry jest niesamowity, wiem nie zaskoczyłem was zadną nowością. :P

To wszystko to work, wskazuje na to praca kamery, a samo to, że Punk mówił o tym, że chciałby wrócić do WWE mówi samo za siebie. Człowiek, który chciałby wrócić do tej federacji nie jechałby po jej szefie i nie mówił takich rzeczy. Zresztą, promo było genialne.

• Reputacja:   1

Ciekawe jest powiązanie między tymi promami są co 5 lat.

4:42 z proma Heymana rozwala.

Dzięki za wstawkę przetłumaczenia na nasz proma CM Punka, z angielskiego u mnie jest średnio i tylko trochę wyłapałem.

CM PUNK to jebany GENIUSZ !!!!! Te promo mnie rozjebało totalnie :D Wygarnął wszystko co się dało ;) Najlepsze promo od lat ( jest lepsze od proma stylesa z 2006 , na porównywalnym /lepszym poziomie co promo heymana ) Mówiąc o sobie że jest najlepszy przy micu oraz w ringu ma 100% racji , ciezko sie nie zgodzic . Szczerze mówiąc to z raw niewiele zapamiętałem poza tym promem :) Strasznie kusi żeby zoabczyc wyniki z następnego raw ale poczekam :P
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

RAW zostanie zapamiętane chyba tylko przez Punka :) Nie dziwię się, rozwalił wszystko i wszystkich. Wiedziałem, że podczas walki Ceny z Truthem się włączy do akcji, ale żeby potem sobie usiąść w swoim stylu i pojechać po bandzie w taki sposób to już nie wiedziałem :)

Myślałem z początku, że sobie tak mówi, bo i tak kończy z WWE, ale jego powaga, naturalność (z resztą on jest chyba mistrzem w naturalnych promach) i pojaz po Vincie, jego zięciu etc. dała mi do myślenia. Strasznie nie chciałbym, aby się pożegnał z WWE, ale niestety znaki na niebie i w okolicach mówią co innego. Vince straci(ł) najlepszego heela. Ciekawi mnie rozwój sytuacji do MITB.

Strasznie kusi żeby zoabczyc wyniki z następnego raw ale poczekam :P

Też mnie kusiło i jednak spojrzałem, powiem tyle, że dużo się wydarzy :) i jeszcze bardziej czekam na następny wtorek :)

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arke Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści...

188684967255ca7184a53c5.gif

• Reputacja:   1

CM Punk zmiażdżył wszystkich tym promem, posunę się nawet do stwierdzenia że to promo było lepsze niż wszystkie Rocka i Austina razem wzięte :D Byłem zaszokowany gdy Punk jechał równo po Cenie, Rocku, HHH i Stephanie, (przy życzeniu śmierci Vincowi to już mnie kompletnie zatkało) wspomnieniu o ROH i pozdrowieniu Colta Cabany, normalnie szok :shock: Po tym co Punk zrobił mogę powiedzieć tylko jedno: CM Punk he is the best in the world at what he does ;) Na pewno będę do tego speechu bardzo często powracać

posunę się nawet do stwierdzenia że to promo było lepsze niż wszystkie Rocka i Austina razem wzięte

Absolutnie nie. Promo CM Punka było oczywiście bardzo dobre, takie na miare czasów Attitude, ale gdzie mu chociazby do tego:

http://www.youtube.com/watch?v=mV38FRJ6Gas