Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Obejrz ostatnie PPV ROH to troszkę zmienisz zdanie :)

1195284124b4f75e5f366c.jpg

• Reputacja:   849
  • Urządzenie:  Windows

RAW oczywiście w tym tygodniu w cieniu Punka. Początkowy segment dosyć słaby, dobrze, że Punk trochę podratował sytuacje. Walki raczej na normalnym, zwykłym poziomie, oprócz Tornado matchu, który wypadł bardzo dobrze. Dobre tempo, mnóstwo zwrotów akcji oraz emocje do końca. Takie walki, aż chce się oglądać. Reszta raczej w cieniu ostatniego segmentu. Punk po raz kolejny pokazał klasę. Niesamowite, genialne, znakomite - o tym promie tylko tak można mówić, w samych superlatywach. Geniusz. Wszystko wyszło niesamowicie realnie - te pojazdy na temat Ceny czy Rocka. Punk wyglądał jakby mówił wszystko od siebie - genialnie mu to wyszło. Wstawki o NJPW czy ROH też mi się podobały. Końcówka przebiła wszystko. Krótko podsumowując RAW - Punk i długo, długo nic. Świetnie to wyszło i nie mogę się już doczekać następnego tygodnia. Promo Punka było chyba najlepsze jakie kiedykolwiek widziałem. :-) Edytowane przez MattDevitto

iguanik.jpg.66e82412e7cf21181021cda981904880.jpg

Twitter...Austina:

@CMPunk just melted my 52 inch TV with a scorching hot

promo...delivery, content, and attitude...one of the best promos I've ever seen.

W sumie nie dziwie się Austin'owi , to promo było jednym z najlepszych w historii WWF/WWE .

Co do RAW to było niezłe poza walkami , które średnio wypadły. Punk troche przyćmił powrót HBK , lecz i on wypadł dobrze na mic'u .

12022074064d579698a41bf.png

Jeżeli to wszystko jest storyline, to jedną z opcji będzie to, że Cena dostanie nowego przeciwnika, Punk zainterweniuje we wcześniejszej walce i zdobędzie walizkę (po raz trzeci) i następnie wykorzysta ją tak jak Kane, na tej samej gali, tylko trochę później.

Co do samego proma - zajebiste.

12501231434d3da85730ba0.png

Pierwszy raz w mojej historii wrestlingu przewijam końcówkę RAW po raz 10!

Kurdę tak logicznie patrzeć to wszystko się tu wyklucza bo z jednej strony tak jak wcześniej domyślałem się mamy storyline ale z drugiej strony kurde to jest jednak PG a shootowe proma to były ale w Atittude era :-)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Co do proma, mam pytanie. Wie ktoś, albo domyśla się, jakie słowo zostało ocenzurowane? Wyciszenie nastąpiło po słowie douchebag.

Pewnie jakieś przekleństwo.Ciekawe jestem co miał Punk do powiedzenia na temat Vince i kampanii przeciw przemocy którą mocno WWE wspiera? Ciekawe czy też Janusz wiedział co się szykuje bo troszkę nie ogarniał :grin: Ogólnie mam taki żal do WWE że nie robią taki storyline-ów przed Wrestlemanią.Dlaczego dostaliśmy The Miz vs Cena zamiast Cena vs Punk z taką otoczką?

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Cały tekst promo:

John Cena, while you lay there, hopefully as uncomfortable as you possibly can be, I want you to listen to me.

I want you to digest this because before I leave in 3 weeks with your WWE Championship, I have a lot of things I want to get off my chest.

I don’t hate you, John. I don’t even dislike you. I do like you. I like you a hell of a lot more than I like most people in the back.

I hate this idea that you’re the best. Because you’re not. I’m the best. I’m the best in the world. There’s one thing you’re better at than I am and that’s kissing Vince McMahon’s ass.

You’re as good as kissing Vince McMahon’s ass as Hulk Hogan was. I don’t know if you’re as good as Dwayne though. He’s a pretty good ass kisser. Always was and still is.

Whoops! I’m breaking the fourth wall! (Punk waves to the camera)

I am the best wrestler in the world.

I’ve been the best since day one when I walked into this company. And I’ve been vilified and hated since that day because Paul Heyman saw something in me that nobody else wanted to admit. That’s right, I’m a Paul Heyman guy. You know who else was a Paul Heyman guy? Brock Lesnar. And he split just like I’m splitting. But the biggest difference between me and Brock is I’m going to leave with the WWE Championship.

I’ve grabbed so many of Vincent K. McMahon’s brass rings that it’s finally dawned on me that there just that, they’re completely imaginary. The only thing that’s real is me and the fact that day in and day out, for almost six years, I have proved to everybody in the world that I am the best on this microphone, in that ring, even in commentary! Nobody can touch me!

And yet no matter how many times I prove it, I’m not on your lovely little collector cups. I’m not on the cover of the program. I’m barely promoted. I don't get to be in movies. I’m certainly not on any crappy show on the USA Network. I’m not on the poster of WrestleMania. I’m not on the signature that’s produced at the start of the show. I’m not on Conan O’Brian. I’m not on Jimmy Fallon. But the fact of the matter is, I should be.

This isn’t sour grapes. But the fact that Dwayne is in the main event at WrestleMania next year and I’m not makes me sick!

Oh hey, let me get something straight. Those of you who are cheering me right now, you are just as big a part of me leaving as anything else. Because you’re the ones who are sipping on those collector cups right now. You’re the ones that buy those programs that my face isn’t on the cover of. And then at five in the morning at the airport, you try to shove it in my face and get an autograph and try to sell it on Ebay because you’re too lazy to go get a real job.

I’m leaving with the WWE Championship on July 17th. And hell, who knows, maybe I’ll go defend it in New Japan Pro Wrestling. Maybe…I’ll go back to Ring of Honor.

(Punk looks at the camera and waves)

Hey, Colt Cabana, how you doing?

The reason I’m leaving is you people. Because after I’m gone, you’re still going to pour money into this company. I’m just a spoke on the wheel. The wheel is going to keep turning and I understand that. Vince McMahon is going to make money despite himself. He’s a millionaire who should be a billionaire. You know why he’s not a billionaire? Because he surrounds himself with glad-handed, non-sensical, douchebag (censored) yes men, like John Laurinaitis, who’s going to tell him everything he wants to hear, and I’d like to think that maybe this company will better after Vince McMahon is dead. But the fact is, it’s going to be taken over by his idiotic daughter and his doofus son-in-law and the rest of his stupid family.

Let me tell you a personal story about Vince McMahon alright. We do this whole (anti) bully campaign

(Mic cut off.)

16476371734edf391100c30.jpg

A i też ciekawa kwestia koszulki Stone Colda być może było to powiedzenia że tym promem choć na 6 min wracamy do Attitude era której SCSA był symbolem.

Komentarz Chrisa Jericho:

"Congrats to @cmpunk and Vince McMahon for doing something tonight that hasn't been done in awhile...make history."

18056192365019276624f15.jpg

Ciekawe...wszyscy wrestlerzy/osoby związane z wrestlingiem/FANI chwalą to promo w internecie. Żadni ''troskliwi rodzice'' na razie się nie pienią. Krótko mówiąc - wszyscy są zadowoleni, nikt się nie wkurza - czy Vince zauważy to? Może był to taki test WWE - ''jeżeli się spodoba to pomyślimy nad wznowieniem TV14, jeżeli nie to trudno''. Ale czy McMahon jest taki mądry? Nie sądzę, ale mam nadzieję, że to da chociaż nutkę ''hardcoru'' i ''wrestlingu'' do WWE.

P.S. Pablo Modjo - zrobisz jakiś komiks/''dla pip'' dot. tego proma?

A tak BTW, to ciekawe, o czym byśmy dyskutowali, gdyby tego proma nie było.

Edytowane przez Sir Vade Ancelot

R.I.P. Maurice ''Mad Dog'' Vachon 1929-2013

R.I.P. Mae Young 1923-2014

R.I.P. Nelson Frazier, Jr. 1971-2014

R.I.P. Ultimate Warrior 1959-2014

Złotousty Attitude Czerwca 2013

3201046834ece6f0da99b6.gif

Nagłe przerwanie transmisji Raw 27 czerwca nie było spowodowane usterkami technicznymi. Decyzję o nagłym przerwaniu programu podjął prezes WWE Vince McMahon, ktory później skomentował:

"CM Punk został zawieszony za swoje nieprofesjonalne zachowanie gdy zachowywał się nieodpowiednio gdy tylko Raw zeszło z anteny."

Ponieważ kontrakt CM Punka miał wygasnąć 17 lipca, możemy podejrzewać, iż "zawieszenie" będzie oznaczało trwałe zakończenie kariery Punka]

to znaczy ze Punk juz nie wystąpi wogóle?nie bedzie walczył o pas?

11432243244f1c49d0369f1.gif

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Panowie to jest wrestling - a promo i reszta to część storyline'u. Proszę o zachowanie powagi ;)

Dla niecierpliwych - są już wyniki i nie tylko tapingu następnego RAW - zerknijcie sobie na forum i wszystko się wyjaśni. No dobra, nie wszystko. Wszystko wyjaśni się na PPV. Bardzo oczekiwanym PPV.

Co do Dla Pip - raczej nie.

16476371734edf391100c30.jpg

Walka nr.1 : Kane vs CM Punk

Szczerze to przewidywałem cały przebieg tej walki, Kane zdenerwowany wszedł na ring i taki pozostał do końca, szkoda że Punk zyskał przegraną na swoim koncie ale widać takie jego "prawo".

Walka nr.2 : Evan Bourne vs Sin Cara

Doczekaliśmy się tego co wszyscy chcieli już tydzień temu, walka bardzo dobra, świetne akcje, szkoda że taka troche bez sensu stypulacja ale i tak wyszło nieźle. Sin Cara kontynuuje swój streak i prawie wykonał La Mistica lecz w ostatniej chwili przeszedł do normalnego przypięcia.. Szkoda ale może pokaże go kiedyś indziej :)

Walka nr.3 : Kofi Kingston vs Dolph Ziggler

No walka dobra, fajne akcje Kofiego i marne kontry Dolpha, ma on umiejętności jednak zbyt kurczowo trzyma się Vickie :(

Walka nr.4 : Big Show vs Alberto Del Rio

A jednak myślałem że tym razem im nikt nie przeszkodzi, szkoda bo Big Show wreszcie mógłby zgarnąć wygraną a tak to znowu Alberto wygrywa przy pomocy Marka Henry'ego, który już nie ma z kim prowadzić feudu i wtrącił się do tego. Najbardziej podobały mi się zniszczone drzwi przez Marka i rozwalona klatka :D

Walka nr.5 : Kelly Kelly vs Nikki Bella

Walka nie za ciekawa ;D bo prawie nie było walki ;( a szkoda bo bardzo się napaliłem na tą walkę ale trudno ;D Bardzo cieszy mnie wygrana Kelly Kelly ;] oby tak dalej. Brawo dla Eve za pomoc jak Siostry biły Kelly ;]

Walka nr.6 : Jack Swagger & The Miz vs Rey Mysterio & Alex Riley

Zdecydowanie najlepsza walka tego wieczoru, stypulacja świetna, poprostu wszyscy pokazali na co ich stać, bez przerwy akcje, widać że Riley i Mysterio się rozumieją i bardzo dobre walki im wychodzą podobnie jak to Edge z Rey'em walczyli :)

Walka nr.7 : John Cena vs R-Truth

Po takiej stypulacji spodziewałem się czegoś lepszego jednak przerwał to wszystko Punk, który został troche brzydko potraktowany na początku gali. Walki nie będę oceniał bo nie ma czego lecz Punkowi za to co powiedział, nie bał się jak inni wrestlerzy i powiedział co miał do powiedzenia, będzie miał na pewno jakieś konsekwencje ale szacun za to co zrobił :)