Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Punk przez chwile chyba miał łzę w oczach? Podkreslenie słowa "wrestler" było zejebis*e :!: :!: Wypomnienie o tym, ze w ME na WM28 bedzie Rock a CM pokazało cala prawde o lizaniu dupy. Oto ocenzurowane słowo, które padło z jego ust: "WWE IS DEAD.....UFC TOOK OVER" :twisted:

8937594774fac0f0ee7a5f.jpg

ROH ,NJPW to żadna konkurencja dla WWE więc wszystko pod kontrolą

Ja po prostu nie cierpię,jak ktoś coś mówi,a nie ma zielonego pojęcia o tym co mówi.Jasne,pod względem kasy,na pewno nie stanowią konkurencji dla takiego kolosa(z tymże to powoli staje się kolos na glinianych nogach).Ale produkt ringowy,jaki tworzą obydwie federacje jest o niebo lepszy od tego PG-owskiego shitu,jaki WWE teraz robi(NJPW może trochę gorzej,ale za to ROH=najlepszy produkt ringowy na świecie).Widac,że prawdopodobnie nigdy się nie oglądało tych rzeczy,dlatego wypada się zastanowić co się powie.

Ile można razy oglądać walkę Christian vs Randy Orton. Ten feud doskonale opisuje stan WWE

I kolejny zły przykład.Bo o ile Christian i Orton dają za każdym razie dobrą walkę(zaledwie 3 razy ze sobą walczyli w singlu) to o tyle Dolph i Kofi walczyli ze sobą ponad 100 razy i ich trzeba zdjąć,a nie Christiana i Ortona.

Punk po calości pojechał z tym shootem :D

Są trzy wyjścia: albo jego dni w WWE są policzone, albo to jest jakiś fajnie zaczynający sie storyline gdzie punk bedzie miał pas, albo koniec ery PG xD

Mr.Mateuszek - 17.11.08-09.04.10 RIP

PPWF - 11.03.2008-04.10.2010 RIP

http://chomikuj.pl/xMateuszekx

4611212574d4e8f935ade2.jpg

Promo Punka ( jak prawie wszystkich zresztą ) wgniotło mnie w fotel. To przyćmiło powrót Michaelsa ( na którym się zawiodłem, bo dwa segmenty i żadnej decyzji to jak na GM'a za mało ) i pod koniec RAW w ogóle zapomniałem, że odbyła się ruletka. Nie będę oryginalny i powiem, że to promo było najlepszym promem tego roku i coraz bardziej mi szkoda tego, że Punk ( pewno ) odchodzi + dochodzi to, że ( spoiler z przyszłotygodniowego RAW ):

Na następnym RAW Punk w ogóle się nie pojawił. Niby nie dziwne, bo jest ( był ) ''zawieszony'', ale i tak mnie to wkurza, że 2 tygodnie przed prawdopodobnym zwolnieniem nie ma go na RAW.

I pomyśleć, co by było, gdyby takie proma były co tydzień...A co do pozostałych rzeczy:

Trochę bezsensowna walka Kane'a z CM Punkiem, której stypulacji nie zrozumiałem. Mogli już dać Punkowi wygrać. Dalej Sin Cara vs Evan Bourne. Nudna stypulacja, z której nie skorzystali. Jak to możliwe, że z DiBiasem Mistico wykręca minimalnie lepsze walki, niż z Evanem? Dalej Ziggler vs Kingston było...ADR vs Big Show - ździwiłem się tym suplexem w wykonaniu BS. Już myślałem, że się ring zarwie :) . Dalej atak Henia - od razu mi się to skojarzyło z tym failem:

. Fajna rozwałka Henry' ego. Tornado Tag - czy mi się wydaje, czy był to pierwszy 2vs2 tornado tag w WWE od baaaaardzo długiego czasu. No i ME, z którego po awesome speechu Brooksa wszystko zapomniałem :razz: .

R.I.P. Maurice ''Mad Dog'' Vachon 1929-2013

R.I.P. Mae Young 1923-2014

R.I.P. Nelson Frazier, Jr. 1971-2014

R.I.P. Ultimate Warrior 1959-2014

Złotousty Attitude Czerwca 2013

3201046834ece6f0da99b6.gif

Na RAW interesowały mnie w zasadzie 2 rzeczy - rozwój sytuacji z Punkiem i hucznie zapowiadana walka Bourne'a z Sin Carą...

Jeżeli to była ta hucznie zapowiadana walka to ja dziękuję. Jak na takich dwóch świetnych lotników było cholernie wolno i nie powstrzymam się powiedzieć nudno. Ex Mistico jeżeli czegoś ze sobą nie zrobi lub nie wymyślą mu czegoś konkretnego to szybko przepadnie w krainie Vince'a. Facet nie mówi, a do tego nie potrafi w ringu pokazać najważniejszego, czyli opowiadanej nam historii. Nie kupuję kolesia w ogóle w tej chwili... bycie następcą Reya? W tej chwili skwituję to śmiechem. Kończąc temat walki... na zagranicznym forum gdzieś przeczytałem komentarz, że to będzie taka mała odpowiedź na Destination X. Dobre żarty.

Promo Punka... Masakra! Nie będę się rozpisywał o szczegółach, bo już powiedzieliście wszystko, ale to jak poruszył wszystkie shootowe elementy polityki WWE, odniósł się do swoich byłych federacji, pozdrowił zawodnika z ROH i podkreślił z ironią słowo "wrestler" musiało wgnieść w fotel. Murowany kandydat do proma roku.

Cała ta sytuacja wygląda na kapitalnie rozplanowany work. Niektórzy na forum zaczynają już to łykać, więc jest faktycznie świetnie. Panowie, wyłączenie mikrofonu miało tylko podkreślić całą sytuację, uświadomić marków, że tego być nie może. Jakby Punk faktycznie wydarł się po za skrypt gali to zostałoby to o wiele wcześniej wyłączone, skwitowane reklamami, czy coś. Mówiąc krótko, to jest wrestling jak dla mnie!

btw. na oficjalnej nawet nie pokazali na zdjęciach tego momentu kiedy Punk wygłasza promo... No już takie zagrywki mogą sobie odpuścić, ja chcę fotę CM'a w koszulce Stone Colda! :D

Reasumując... przyzwoite RAW, przyzwoite walki, świetny PUNK!

Edytowane przez E_9

Ja po prostu nie cierpię,jak ktoś coś mówi,a nie ma zielonego pojęcia o tym co mówi.Jasne,pod względem kasy,na pewno nie stanowią konkurencji dla takiego kolosa(z tymże to powoli staje się kolos na glinianych nogach).Ale produkt ringowy,jaki tworzą obydwie federacje jest o niebo lepszy od tego PG-owskiego shitu,jaki WWE teraz robi(NJPW może trochę gorzej,ale za to ROH=najlepszy produkt ringowy na świecie).Widac,że prawdopodobnie nigdy się nie oglądało tych rzeczy,dlatego wypada się zastanowić co się powie.

Who cares? Sam nie wiesz, co mówisz - ROH czy NJPW nie robi żadnej konkurencji WWE. Co z tego, że produkt wrestlingowy mają o niebo lepszy? WWE ma to w dupie, fani zgromadzeni na hali w 90% nawet nie wiedzą, że coś takiego istnieje, dlatego Vince i spółka leją na to, że o tym wspomną, bo i tak nie robi im to różnicy. Celowo nie zrobili reklamy TNA, bo w końcu jest tam parę znanych osobistości z WWE (Hardy, Hogan, Flair...), więc wspominanie o nich mogłoby być kłopotliwe.

btw. na oficjalnej nawet nie pokazali na zdjęciach tego momentu kiedy Punk wygłasza promo... No już takie zagrywki mogą sobie odpuścić, ja chcę fotę CM'a w koszulce Stone Colda! :D

I właśnie to może potwierdzać tezę, że wszystko to jest perfekcyjnie zaplanowanym storylinem, który ma wzbudzić większą wściekłość wśród marków (pozostanie złego CM-a), ucieszyć smartów (pozostanie CM-a) + wkręcenie elementu niepewności, co do przyszłości Brooksa. WWE za bardzo chce pokazać swoją wściekłość spowodowaną jego wystąpieniem (brak właśnie fotki czy wyłączenie mikrofonu). Sam CM nie jest na tyle głupi, by kopać pod sobą dołki w miejscu, do którego może wrócić, o ile to info o odejściu to rzeczywiście prawda. Ponadto, gdyby naprawdę go poniosło i nie było to zaplanowane z Vincem, prawdopodobnie dzisiaj już by go nie było w federacji (damn, przecież on powiedział, że będzie lepiej, jak VKM umrze :shock: ). Coraz bardziej jestem skłonny uwierzyć, że ma to być cholernie wiarygodny storyline, analogiczny do zeszłorocznej sytuacji z Bryanem.

Edytowane przez Menez

WWE nie pierwszy raz samo krytykuje swój produkt na potrzeby storylinu. Wystarczy przypomnieć NXT z kobietami i to co robił tam Cole. Więc nie mówiłbym, że to shoot, zwłaszcza, że trwało to za długo, no i dlaczego tylko zawieszenie, a nie zwolnienie? Przecież i tak za chwilę kończy mu się kontrakt, więc po co go trzymać?

Popatrzmy też na skład Money in The Bank Matchu, przecież tam są wszyscy możliwi pretendenci, a Cena chyba musi z kimś walczyć? (choć sam wymyśliłem już scenariusz jak to rozwiązać, wystarczy, że zostawi się w karcie walkę z Punkiem, choć zawieszonym. Cena wyszedłby na ring, ale do walki przyszedłby najnowszy zdobywca walizki, który wyzwałby Cenę. W czasie walki wystarczyłoby znokautować sędziego, pojawiłby się Punk i na pożegnanie z WWE odebrałby pas Cenie ;) ).

To jest to na co czekałem cały tydzień :) Wreszcie zobaczyłem Michaelsa. Chyba nigdy nie przestane za nim tęsknić. Może to głupio brzmi, ale nie dbam o to. Ciekawa konfrotnacja odchodzącej gwiazdy z Hall of Fame'rem. Naprawdę jak głupi liczyłem na match pomiędzy nimi, ale zobaczyliśmy tylko(aż) Sweet Chin Music na 2 przydupasach Puka :). Szkoda tylko, że Shawn tak krótko był na ringu.

Punk vs Kane

Jak już pisałem: wolałbym Punk vs Shawn Michaels, ale mamy co nam dali. Nie uraczono nas w tym pojedynku, duża dominacja Kane'a, Punk praktycznie nic nie pokazał, no i jeszcze zakończenie tej walki. Totalna klapa.

Sin Cara vs Bourne

No i mamy walkę, na którą czekaliśmy tyle czasu. Oglądając to miałem nadzieję, że spełnią się moje oczekiwania jakie miałem wobec nich. Szczerze powiem, że genialnej walki nie zrobili, ale przyjemnie mi się ich oglądało, nie męczyłem się. Pokazali od groma wymyślnych przypięć, parę świetnych akcji. Powiem tak, nie zawiodłem się, ale też jakoś się nie posikałem. Myślę, że Evan będzie chciał rewanżu i zaczną feud. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Ziggler vs Kofi

Znowu, i znowu, i znowu.. Czy to się w końcu skończy? Dali wcześniej ciekawszą walkę, ale ile można oglądać to samo? Przewinę i poczytam wasze komentarze, bo naprawdę juz nie mam siły tego oglądać.

Wychodzi na to, że Big Show jeszcze nie zapomniał o Alberto. Ciekawa stypulacja match'u- Steel Cage. BS przy swoim Entrance fajnie sie zaprezentowal. Walka jako tako, ale ujdzie tłoku. Cieszy mnie wygrana Alberto, mniejsza, ze zrobił to przy pomocy Henrego. Liczy sie zwyciestwo. Choć nie ukrywam, ze wolalbym kompletnie czystą wygrana arystokraty. Coraz bardziej podobają mi sie akcje WSM. Pomysl z wylamaniem klatki po prostu genialny.

Podczas segmentu z Bookerem, DDP zobaczyliśmy McIntyre'a. Dawno go nie widzialem, ale mniejsza o to. Przestraszyłem sie szczerze mowiac, slyszac ten glosny trzask. Nie spodziewalem sie go ani troche :) Dostalismy trzeci Superkick, gala robila sie coraz ciekawsza dzieki temu.

Miz & Swaggar vs Mysterio & Riley

Mogliby sie obejsc juz bez Swaggara. On jest zbednym balastem w WWE na ta chwile. Ta walke uwazam, za najlepszą tego wieczoru. świetne akcje, szybkie tempo w ringu. Oby wiecej takich walk. Musze przyznać, że w tej walce Saggar wypadł nie najgorzej. Nawet nie narzekam na zwycięzców, a to juz coś :)

Main Event

Interesujacy sposob rozgrywki miedzy Truthem, a Cena- Tables Match. Match zakonczyl sie zadowalajacym mnie wynikiem, jednakze czuje niedosyt po tej walce, bo moglismy dostac fajne akcje. To przeciez Tables match, mozna bylo sie wiecej po nim spodziewac. Jednak mój niedosyt uzupelnil speech Punka. Jego przmowienie mozna powiedziec, ze wjebalo mnie w krzeslo. Pobil speeche Miza, Dwayne'a i SCSA razem wzietych. Takie jest moje zdanie :) Widac, ze juz ma wszystko w dupie. Wydaje mi sie, ze po odejsciu z WWE, juz nigdy go tam nie zobaczymy. Szkoda, ze mu na koniec wylaczyli..

Zapraszam na fanpage! Jeśli możesz, zostaw like'a. Dzieki!

Sadiztik Fanpage

Jestem pewien, że to zajebiście ułożony storyline, bo:

Vince McMahon comes out and talks about CM Punk, saying he deserved to be suspended. John Cena comes out and asks Vince if Punk got under his skin. Cena wants answers. Vince couldn't risk Punk taking the WWE Title to another company. Vince told Cena to not be like Hulk Hogan and be a man. Vince says it doesn't matter what anyone wants, CM Punk is gone.

Cena says if he can't wrestle Punk, then he's gone and hands Vince the belt. Vince stops him and says here Cena is walking out on him like everyone else has. Vince reinstates Punk but if Cena loses at Money in the Bank, he's fired.

Biorą pod uwagę, ze WWE miałoby tylko 2-3 godziny na ułożenie tego, nie ma bata, że poszli na spontana. Punk zapewne odejdzie, ale szum jaki zrobił wokół siebie jest niewyobrażalny. Vinnie na tym już korzysta, bo akcje WWE poszły o 1,5 % do góry...

Piękna układanka, która będzie zasługiwać do storyline roku.

Dla niedowiarków:

Warto obejrzeć to promo jeszcze raz i zobaczyć jak "pracowały" kamery. Dlaczego właśnie wtedy kiedy pozdrawiał Colta Cabane akurat pokazała go właściwa kamera ?? W końcu gdyby jechał na totalnym spontanie i byłby nieprzewidywalny, to kamera nie uchwyciłaby go w odpowiednich momentach.

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Oto ocenzurowane słowo, które padło z jego ust: "WWE IS DEAD.....UFC TOOK OVER" :twisted:

yyy...nie wiem czy oglądaliśmy to samo promo ale CM Punk nic takiego nie powiedział....

Heath Slater Future WHC!

5156254754e1d66e4f3040.jpg

bo pausa w tedy była, co wg. mnie jest najlepszym dowodem na to iż, to story.

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

He he ale ten Punk namieszał dawno nie widziałem tak zajebistego Proma , Hogan ,UFC , Cabana , Jezu był to Work ale tego nie spodziewałem się ,ze te nazwiska zostaną użyte . McMahon jest w siódmym niebie to Work . Praktycznie jedynie na tym RAW interesujące było : co zrobi Punk ,co powie Punk . A propos kto chce niech wejdzie na Bleacher Raport , jest tam dużo spoilerów , dla tych którzy nie chcą

Za tydzień Punk ma zostać zwolniony przez McMahona i stracić Title Shoota . MhMahon powie że nie pozwoli by Punk jako Mistrz opuścił Federację . Jednak Punk zostanie przywrócony dzięki... Johnowi Cenie , który zażąda przywrócenia Punka , jeżeli nie to odejdzie. McMahon się zgodzi ,ale pod warunkiem że jak Cena przegra zostanie zwolniony. To się porobiło . Mówi się nawet ze Cena przejdzie Heel Turn ,albo w Walkę wmiesza się Rock. : :twisted:

NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

.Miejmy nadzieję,że jeżeli przejdzie do Total Nonstop Action,to dobrze wykorzystają jego talent.

Nie strasz ludzi.

Nie mam zamiaru opisywać RAW, bo ssało na maksa, ale to co się stało potem - najlepsze promo jakie w życiu widziałem, to było genialne przez duże "G". Bez kitu, to co ten człowiek zrobił jest jedynie dowodem na to, jak wiele WWE straci gdyby naprawdę odszedł (już się zgubiłem totalnie w tej sytuacji, a to chyba dobrze, nie?). Powiedzenie całej prawdy, pojazd po McMahonie, BA! Po całej rodzince! Po Hoganie, Rocku, Cenie, wspominanie o NJPW, ROH - no kurwa, geniusz. Feud roku (już teraz, kogo obchodzi Christian/Orton?), promo życia. Jeżeli to storyline - brawo.

Promo Brooksa wbiło mnie dziś w fotel, z którego nie mogę wyjść.

Czegoś takiego już dawno nie widziałem, a mam już swoje lata w wrestlingowym światku :)

Wiedząc już że jest to oczywisty work, liczę teraz na coś naprawdę grubego w stylu heel turnu Jasia ( teraz prawdopodobne) lub jakieś inne wytłumaczenie ( pojawienie się Trypla lub Y2J jako RAW managera).

A może jeszcze grubiej - sam Shane ze storylinem rozkładającym nas na łopatki.

Ale na razie nie ma co marzyć, tylko skupić się nad tym co mamy.

Jest pięknie i oby tego nie zeszmacili.

1195284124b4f75e5f366c.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Walki w WWE są wiele razy o niebo lepsze niż w NJPW i biorąc pod uwagę potencjał to Tanahashi i spółka dzielnie walczą aby zyskać miano najgorszej federacji wrestlingowej na świecie. No i jeszcze jedno, mam malutkie zaległości z ROH, ale na pewno ostatnio nie była to najlepsza federacja jeżeli chodzi o produkt ringowy na świecie. ;)

15974308365193fac7b7921.jpg