Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W sumie to nie miejsce na tego typu post ale nie zauważyłem aby na forum był temat o WWE jako o federacji. Z ostatniej chwili. Właśnie wyczytałem na tnawrestlingnews, że Vince zbanował "chopsy" aby publika nie krzyczała "wooo" co się kojarzy z Flair'em a jak wiadomo on jest u konkurencji. TOTALNY BEZSENS. Ciekawe co następnie zbanuje.

• Urządzenie:  Windows

Czemu bezsens? Flair to konkurencja, więc jak dla mnie bardzo logiczne jest zbanowanie tego ciosu.

Plusy:

* - Caly atak Nexus na szefa McMana zostal owiany tajemnica, a nie potraktowany jako "przypadkowy" atak podobny do innych.

* - Arn Anderson w segmencie z Sheamusem. Rudy na chwile obecna radzi sobie lepiej z pasem nizeli za pierwszym runem.

* - Cutting Edge, a szczegolnie spodobal mi sie poczatek o R-Truthie

Minusy:

* - Duzymi krokami wszystko zmierza do tego, ze Cena bedzie pogromca calej grupy NXT. Nie mowie, ze dojdzie do tego za tydzien w walce 7on1, ale z biegiem czasu ... jeden po drugim... Nexus polegnie z rak Johna..........

Inne:

* - WWE postanowilo rzucac podpowiedzi co do tozsamosci GM'a. Stone Cold to mimo wszystko bardzo watpliwa opcja

50608915156a3743c1fa34.jpg

+Nie bylo walki TT

+ladnie Maryse wygladala xD

+Segment kiedy John zalozyl STF(krzywo)na Darrenie

+Emaile z podpowiedziami

+Evan jako pierwszy pobiegl na pomoc Johnowi(co moze oznaczac jakis push w jego kierunku)

-Cena bedzie eliminowal Nexus, a juz myslalem ze zostanie wplatany w pobicie Takera

-Slaba walka Morissona z Tedem.

-Dalej nie wiadomo kto jest GM (ale to na 99% Rock, te Hell Yeah bylo zmylka)

...BĘDĘ KIMŚ, KIM WY ZAWSZE CHCIELIŚCIE BYĆ...

2013

10024833945152d0b1740ad.jpg

Teraz WWE kroczy po cieniutkiej linii nad przepaścią. Dlaczego? Z prostej przyczyny - ten cyrk wokół GM'a, te teksty nawiązujące do Stone Colda, wszystko wokół tego robi takie zamieszanie, że to musi być elektryzujące nazwisko, co najmniej na poziomie właśnie Rocka, SCSA czy... Shawna Michaelsa. Jeśli się okaże po tym wszystkim, że nowym GM jest np. Abraham Washington, to będzie to straszna bieda. Abraham to nie jest postać takiego kalibru, aby wokół niego robić tyle zamieszania.

Plusy :

- GM Raw (czyli The Rock lub Austin :D)

- Walka 7 na 1(Mam nadzieje że Cena przegra)

- Rapujący The Miz :D

- Dobre Walki

- I Wreszcie widać ten push dla Evana

Minusy :

-(Chyba) Heel Turn Ortona :|

-Krzywe STFU

Ogólnie RAW oceniam na 4\5

"Wydałem dużo kasy na alkohol, laski i szybkie samochody. Resztę po prostu zmarnotrawiłem" - George Best.

15301926994dcadd2b7a987.jpg

Hmm.. ciekawa sytuacja nam się rozwija z GM Raw. Nawet już sobie przygotowałem wstępny plan jak to może wyjść, w tym tygodniu GM naśladował Austina, za tydzień będzie naśladował Rocka dając jego teksty. Za 2 tyg. być może ujrzymy kopię HBK'a, a na końcu GM'em okaże się któryś z nich, lub... Shane McMahon, jednak w to wątpię. Trzeba przyznać, że cała sytuacja z Generalnym Managerem może wyjść mega bombą na wakacje lub wielką kichą. Wszystko zależy od kalibru GM'a, jak już to napisał Menez. Jeżeli GM Raw okaże się HBK, The Rock, Steve Austin, Shane McMahon to zapewne fani wpadną w szał, a jeżeli będzie to ktoś pokroju Washingtona, Michaela Cole bądź jakaś średniawa gwiazda to nie będzie za ciekawie. Swoją drogą, czy w tym roku odbędzie się turniej King of the Ring ?

7614081404f146f966c931.jpg

Raw było niezłe , poziom tego show jakby niedawno trochę się poprawił . Zacznę od segmentów mówionych. Początkowy segment jak najbardziej mi się podobał(dobrze że Barrett wrócił) , nie spodziewałem się ataku heelów :) Cutting Edge też wyszło bardzo fajnie . Teraz przejdę do walk: Ted vs JoMo fajnie się zapowiadała , ale zdecydowanie za krótka . Miz vs R-truth , w sumie dobrze że do tej walki nie doszło bo niezbyt podobają mi się starcia tych panów . Walka TT między Santino i Kozlovem a Khalim i Regalem , hmmm co o tej walce można powiedzieć ? z pewnością plusem jest że Khali w niej praktycznie nie uczestniczył i to by było chyba na tyle . Walka TT między Jericho i Edgem a Ortonem i Bournem dała rade .

-(Chyba) Heel Turn Ortona :|

nie sądzę Orton jest Tweenerem , a oni czasem stosują heelowskie zagrania

* - Duzymi krokami wszystko zmierza do tego, ze Cena bedzie pogromca calej grupy NXT. Nie mowie, ze dojdzie do tego za tydzien w walce 7on1, ale z biegiem czasu ... jeden po drugim... Nexus polegnie z rak Johna..........

Mam nadzieję że ten czarny scenariusz się nie sprawdzi

21141536044eac5162deaab.gif

Generalnym musi zostać Stone Cold. Gdy usłyszałem- cause general manager said so -to zacząłem klaskać. Inna decyzja i igranie na emocjach starych fanów byłoby przegięciem.

I teraz, czy powstanie stajnia z najwiekszych wykrętów WWE- Santino, Kozlov, Khali? Byłoby ciekawie, śmiesznie i paradoksalnie bez sensu, upchanie do kooperacji trzy dziwne atrakcje federacji.

Dobra zmiana na poważnie Miza, no, zmiana, bardziej sadystyczne podejście do kwestii odnoszenia tytułów może przynieść tylko plusy temu zawodnikowi. :twisted:

No i Morrison musiał jobbnąc Tedowi, który ewidentnie zatrzymał się w rozwoju. W czasach Legacy, nie mogłem patrzeć na Rhodesa, który paradoksalnie w pojedynkę niesamowicie się rozwinął, nie jest jakąś porażająca gwiazdą, lecz postęp widać. A million dollar panicz :lol: ? Może cały roster div by pomógł jego postaci w kreacji.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Generalnym musi zostać Stone Cold. Gdy usłyszałem- cause general manager said so -to zacząłem klaskać. Inna decyzja i igranie na emocjach starych fanów byłoby przegięciem.

Mysle, ze sam fakt podania tych tekstow SCSA przemawia za tym, ze to nie bedzie on. WWE raczej by trzymalo taka "petarde" na wejscie Austina. Bardzo prawdopodobna jest opcja "ujko", ze za tydzien dostaniemy serie tekstowe innej, bylej gwiazdy WWE. Osobiscie nie liczylbym na Rocka czy Steve'a. Oni sie poswiecili teraz kreceniu filmow, a pozycja GMa wymaga czestego pojawiania sie w poniedzialkowe wieczory. Przeciez nie zrobia tak, ze sie ujawni ktorys z nich jako GM, a pozniej wroci do pisania mailow. Mozliwe, ze WWE samo jeszcze nie wie jak zakonczyc ten wątek i rozpatrują na chwile obecna roznych GMów.

Nie obrazilbym sie jakby Washingtonowi dali ta zaszczytna funkcje.

Edytowane przez N!KO

50608915156a3743c1fa34.jpg

Wy też nie mieliście komentarza przez większość gali ? czy ja po prostu trafiłem na jakąś ciulowatą wersję bez komentarza ?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

czester666 to nie jest temat od tego

RAW mi się podobało. Ciekawi mnie coraz bardziej kim jest ten GM. Mam nadzieję, że będzie to ktoś z trójki HBK-SCSA-Rock. Na pewno, jak już wielu tak wspomniało, będzie to wakacyjna bomba. Tylko żeby ten GM był dłużej niż 3 gale. Coraz ciekawsze są też ataki Nexus'ów. Jedno z lepszych RAW w ciągu ostatnich tygodni.

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Nexus przyszli. Barrett spoko, Sheffield uciszył publiczność. I nie mam na myśli, że po prostu heat dla segmentu trochę spadł. Publiczność po prostu poza kilkoma słabymi glosami nie wydawała żadnego dźwięku. Przyszli Cena i banda, zaatakował ich Sheamus i banda, Barrett i banda uciekli, GM przysłał kilka wiadomości, udają że to Stone Cold co nie jest prawdą. W każdym razie nieźle się to rozwija.

Ted DiBiase vs John Morrison. Od początku było wiadomo, że Maryse będzie największym plusem tej walki. Nie oglądałem walki zbyt uważnie. Najpierw słuchałem Maryse(bardzo fajna wymiana z Colem), potem oglądałem Maryse. To mógł być 5 star, ale wątpię.

Santino i Kozlov. Uwielbiam ich. Regala też. Khaliego nie. Match... powiedzmy, że match po prostu tam był.

WWE podkreśliło fakt, że Nexus to muzułmańscy terroryści.

WWE robi świetne paczki wideo i ta nie odstawała od standardów. Mają jakieś tam plany wobec Nexusów, ale tam tylko jeden gość ma charyzmę.

Promo Sheamusa i Andersona dobre, Sheamus ma wg gimmicku ego równe prawdziwemu ego Hogana.

Straszą walką o pas Div. Divy WWE poza nielicznymi wyjątkami ni powinny się pojawiać w ringu.

Rap Mizanina był... był. Jego talent muzyczny na plus :) Więc Miz wyszedł, zabił rękę Trutha i na tym się skończyło. Lepsze to niż ich walka na Fatal 4 Way.

It's time for Cutting Edge! Pojazd na R-Trutha piękny. Dobry Cutting Edge, promosy ze strony Y2J'a i Edge'a dobre, nie zapominali o swoich pojedynkach. Walczą o przywództwo nad Nexusami, co znaczy, że żaden z nich tym przywódcą nie będzie. Bourne przybiegł, wybiegł, GM dostał Hell Yeah i mamy tag match.

Naprawdę dobry tag match! Pod koniec walki Edge zaatakował Jericho Spearem, Shooting Star Press i Bourne pinuje Y2J'a. Na szczęście to nie był jednotygodniowy push jak większość mówiła i chyba mają jakieś większe plany wobec Evana. RKO dało się wyczytać z twarzy Ortona. Ale spodziewałem się, że to będzie takie RKO, które Randall zrobi gdy Bourne będzie zeskakiwał z narożnika.

Kolejne promo Nexus. Chyba jednak co za dużo to nie zdrowo.

Nexusy rozmawiają z Ortonem, ostrzegają. Nic do zapamiętania.

R-Trutha nie będzie w MITB. Ok. Niezbyt to przejmujące.

Harts vs Usos na MITB. Też Ok. Tamina jest spoko. Jimmy i Jay mają fajny gimmick.

Przyszła Alicia Fox. Teraz już wiadomo czemu przez 2 tygodnie odkąd zdobyła pas nie było z nią wywiadu.

Walkę Div przewinąłem. Widzę, że Alicja obroniła pas. Tyle.

Nexus. Dość.

Pokoju nie będzie. Jest za to brawl. Yoshi Tatsu ma kłopoty, bo robił chopsy. Biały Cena zabił Czarnego Cenę więc za tydzień będzie 7 vs 1 Handicap Match. Z Johnny'ego zrobił się złodupiec robiący european uppercuty. Wkurzony Cena to najlepszy Cena. Czuję, że Cena naprawdę się zdenerwował, że jakiś nigga ukradł mu rysy twarzy.

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Biały Cena zabił Czarnego Cenę

bardzo trafna uwaga, od początku wiedziałem że gość mi kogoś przypomina tylko skojarzyć nie mogłem :)

Wyjątkowo rzuciłem okiem na ten odcinek Raw i co mogę napisać?

Akcja z mailami od GM'a to mega absurd. Czegoś głupszego już dawno nie widziałem - równie dobrze GM mógł wysyłać sms'y do Cole'a albo Kinga. Było to tak nierealistyczne, że wręcz nie dziwiłem się buczeniu publiczności.

Angle z inwazją NXT to jedyne co w chwili obecnej ratuje WWE. Nie jest to żaden rewelacyjny scenariusz, ale jedyny ciekawy od niepamiętnych czasów. Gdyby nie to, to na pewno nie sięgnął bym po żadną galę WWE w tym roku.

Czy tylko mi się wydaje, że Jay Uso wygląda jak The Rock w długich włosach? Wiem, że to rodzina, ale gość jest niesamowicie do niego podobny. Swoją drogą - w końcu jakiś interesujący tag team w tej federacji.

• Reputacja:   270

Czemu bezsens? Flair to konkurencja, więc jak dla mnie bardzo logiczne jest zbanowanie tego ciosu.

Przecież to bezsensu. A Michaelsowi (kiedy jeszcze był w WWE) powinni zabronić wykonywać Super Kicka, bo w TNA robi go James Storm i jak widziałem finisher HBK'a, to z biegu miałem skojarzenia z Beer&Money :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg