Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

PH93, nie ma opcji, żeby zapuszczał włosy, bo ostatnio widziałem filmik z jego udziałem, w którym mówi o swoim nowym tatuażu związanym z Fozzy. Fryzurę ma taką samą jak wtedy, gdy odchodził z WWE. Niemniej jednak myślę, że powrót jako face będzie możliwy. Tylko wtedy, jeśli na Smacku miałby powrócić, to musiałby jakoś "pogodzić" się z Ortonem. Wiecie o co chodzi :)

• Reputacja:   0

Niemniej jednak myślę, że powrót jako face będzie możliwy tylko wtedy, jeśli na Smacku miałby powrócić, to musiałby jakoś "pogodzić" się z Ortonem. Wiecie o co chodzi

Ortona kreują na bardzo przyjacielskiego, lubi każdego kto jest milutki i kochany przez publikę. Wydaję mi się, że takie pogodzenie może nastąpić poprzez pomoc Randalla dla Jericho, gdy zaatakuje go np. Sheamus.

1161423919541b3db89050d.jpg

Raw w porównaniu do poprzednich bardzo dobre. Wyróżnię parę osób i jedną walkę, które zapisały się na plus tej gali.

Stone Cold

Wszystko co na tym show robił było na wysokim poziomie i wspaniale się to oglądało. Ciekawe czy utrzymywałby taką formę gdyby na dłużej zagościł w czerwonym brandzie. Tym Raw pokazał ile traci WWE kiedy nie ma Austina.

Alex Riley

Dopiero 3 tydzień kariery solowej, a już taki pop ze strony publiki. No i tu nasuwa się pytanie. Czy to faktycznie dlatego, że odgrywa swoją rolę dobrze czy Miz jest tak znienawidzony? Przekonamy sie dopiero za parę miesięcy. Wade też się wspaniale zapowiadał.

Dolph Ziggler

Mam nadzieję, że już koniec z Vickie i zdobędzie US Championship. Ma potencjał wraz z paroma innymi zawodnikami, aby ten pas znaczył trochę więcej niż czapeczka Ceny. Kingston powinien walczyć w actionach

bezavatarovców
typu Bourne, a nie trzymać pas.

Punk

Fajny segment z Austinem. Niestety CM wygrał, a to wróży mu przegraną na CP. Chyba, że znów Rey się poświęci i zajobbuje Punkowi. Szkoda mi pana Straight Edge. Ma potencjał na bycie jednym z najlepszych oraz najbardziej kompletnych heeli w WWE, a odświeżają feud sprzed roku.

Divas Tag Team Match

Bardzo szybko się skończyło :)

79363325354627f1096144.jpg

Divas Tag Team Match

Bardzo szybko się skończyło :)

Dokładnie, po co ta cała szopka z 7 on 7 Tag Team meczem, jak można było zrobić 1 on 1 a reszta jako Lumberjill.

18056192365019276624f15.jpg

Strasznie mnie nużyło to Raw.

Liczyłem, że Alberto czysto pojedzie Kane'a ale zamiast tego mieliśmy przegraną przez DQ. Od początku wydawało mi się, że Alberto na CP wygraną z Big Showem ma jak w banku. Ale po przeanalizowaniu, patrząc na to co ostatnimi czasy działo się z nim (i w ogóle z heelami w WWE) - zaczynam mieć wątpliwości. Na korzyść del Rio przemawia mocno fakt, że ma walczyć (podobno) z Johnem Ceną. Feud z Showem nie jest najgorszy. Ale ostateczna ocena tegoż zależy od finału. A ten - moim zdaniem - powinien należeć do zwycięzcy ostatniego Royal Rumble. Jeżeli stanie się inaczej - będzie to po prostu wielki bezsens.

Wydawało mi się, że Raw zapamiętam jako kompletnie złe, gdy nadszedł main event (oglądałem pół okiem przypuszczając, że Jasiek po prostu pojedzie Brooksa jak szmatę) i zaskakująca wygrana CM Punka. I to nawet dość czysta jak na możliwości heeli WWE. Zamiast armii wrestlerów czy interwencji samego diabła z zastępem demonów mieliśmy tylko R-Trutha odwracającego uwagę - zatem wygrana warta uwagi zważywszy, że Cena to największa gwiazda federacji Vince'a. Są dwie możliwości: była to szybka podbudówka CM Punka, żeby podłożyć go Reyowi (po ostatnich przegranych 619 trzeba zafundować malcowi jakiś sukces konkretny - a takim jest pokonanie "pogromcy" Janusza) lub szefostwo dogadało się z CM Punkiem i nastaną czasy świetności dla jednego z dwóch najlepszych heeli WWE.

Dodam jeszcze, że mi też podobał się segment Punka ze Stone Cold'em. Zresztą Steve uważa, że Punk to najlepszy obecnie wrestler WWE. Ma chłop głowę na karku. :)

14453752125651e0a536c69.jpg

+:

- Wygrana Punka

- Piper Pits

- Segment Stone Colda z Punkiem

- Motywy z AllStars

-:

- Powrót JoMo (mogli z tym poczekać zamiast odwalać taką szopke)

- GM RAW (jest Austin nie ma anonima)

- Walka Big Show z ADR

Ja chce heelturn Jasia

Na RAW Punk ma ogłosić coś "Monumentalnego"... Mam nadzieję że nie jest to zakończenie kariery...

1822912563511427a3754ee.jpg

CM Punk tweeted the following today: "Last night at Capitol Punishment, I not only defeated Rey Mysterio, I also vowed to perform the most honest act in WWE history. Join me on tonight's Power to the People episode of Monday Night Raw, and witness the genesis of something monumental."

Raczej coś nowego :)

1195284124b4f75e5f366c.jpg

Coś nowego to może również być rozpoczęcie kariery w RoH... chociaż... Tak myślałem o tym, może ogłoszenie walki ze Stone Coldem? Dobra, już nie fantazjuje.:) Ale może oderwie się od neXusa, albo... Jakiś nowy członek N? Zapowiada się ciekawie...

1822912563511427a3754ee.jpg

A to Power to the People będzie głosowanie podczas RAW na stronie WWE.com czy ja jakiej to zasadzie będzie polegało ?

12658356164fd73b28cd7c3.jpg

Oj nie mogę się doczekać. Mam wielką nadzieje, że powie o odejściu z Nexus i rozpoczęciu solowej kariery. Ale znając życie nie będzie to nic niesamowitego.

1161423919541b3db89050d.jpg

Najlepiej niech tą ważną rzeczą będzie zakończenie PG Ery :twisted:

48798430952f294e69c1e4.jpg

Mam nadzieje na wielki feud z Stone Coldem bez szadnych tam nexusów czy straight edge'ów(oczywiście oprócz Punk'a) żeby choć w połowi były harkorowe jak za czasów ery attitude ahhh rozmarzyłem się..... Ale znając realia będzie to feud o WWE Champ albo odejście z Nexus'a i feud z jakimś midcard'erem..

7888236935487467758dd1.jpg

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Niezłe promo Punka, w których werbalnie zostali zmiażdżeni mieszkańcy Baltimore i GM Raw. Problem był jedynie z tym oświadczeniem. Mogą z tego zrobić ciekawy storyline – zawodnik „bez kontraktu” mistrzem – ale mam nieodparte wrażenie, że dojdzie do tej zapowiadanej i zasłużonej przerwy. „Na Na Na Na…” będzie śpiewane na MitB

* - Frustracja Christiana, Trutha i Miza w segmencie! To nie mogło wyjść źle.

Minusy:

* - Gdyby World Strongest Man czysto wygrał Arm Wrestling to nic by na tym Kane nie stracił. Zawsze w takim przypadku idą w słabe kanty heelów. Oklepane do bólu.

* - Tańcząca Vickie to nie jest dobry widok przy śniadaniu, To nie jest entertainment. „The horror! The horror!”

Inne:

* - Kelly Kelly ma fatalną facjatę. Szczególnie gdy „płacze” po zdobyciu złota. Decyzja ma swoje minusy – Kelly mistrzynią – jak i plusy – przynajmniej Bella nie trzyma tej zabawki.

* - Taboo Tuesday, czy Cyber Sunday w wydaniu RAW było bardzo nudne. Żałuję, że musiałem to oglądać przed pracą… Mason Ryan wygrał w głosowaniu z Sin Cara? Power to The People? Jaaasne, że tak ;)

50608915156a3743c1fa34.jpg

Houston, mamy problem. WWE od kilkunastu miesięcy skutecznie pracowało nad tym, by stracić Punka i mogą teraz wszyscy chórem krzyknąć "yes, we can". Wyraźnie widać, że WWE się łudziło co do tego, że nagła odmiana losu sprawi, że Punk pozostanie jednak w federacji. Jak się okazało po wczorajszej gali, do tego nie dojdzie. Nie traktuję tych wypowiedzianych słów jak elementu storyline'u czy czymś podobnym, po prostu tak będzie i trzeba się do tego przystosować. Tym bardziej WWE nie spełni zapowiedzi Punka z daniem mu pasa po upłynięciu terminu ważności kontraktu, gdyż nie wiadomo, jak potoczy się jego dalej kariera. I załóżmy, że stanie mu się coś z głową i pójdzie do TNA z pasem mistrzowskim WWE? Będą starać się uniknąć czegoś takiego. Naprawdę ciężko się dziwić, że ratingi spadają na łeb, na szyję, skoro tracą coraz to lepsze gwiazdy (Jericho, Edge, Punk).

Natomiast głównymi bohaterami wczorajszego Raw był Christian, R-Truth i Miz. O dziwo, bo miałem obawy, że po pojawieniu się tego trzeciego, segment straci na swojej wartości, ale Mike dał radę coś dorzucić od siebie i dostaliśmy prawdziwy "entertainment", a nie karła, który raz potrafi mówić, za drugim razem już nie.