Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak miło.. Doczekałem się bezpośredniego starcia RAW vs. NXT. Zdziwiła mnie trochę obsada, bo nie ukrywam, że nie spodziewałem się tam Regala na przykład. Przy okazji pośmiałem się trochę, widząc jak Bourne, Santino i R-Truth polecieli za przeciwnikami, a po chwili eleganckim truchtem starał się za nimi nadążyć Henry. Main Event również na fajnym poziomie, brak rozwiązania daje do myślenia, bo w związku z tym na PPV może się wydarzyć sporo. Fajny mecz o US title, efektowny Sunset flip powerbomb w wykonaniu JoMo i powebomb R-Trutha również mógł się podobać. Nie ukrywam, że zaskoczył mnie rezultat, bo nie spodziewałem się, że zmieni się posiadacz pasa, a tutaj taka niespodzianka. Szkoda tylko, że szansy na tytuł nie otrzymał Morrison, ale tak widać musiało być. Jeśli chodzi o minusy to z pewnością porażka Regala z Santino i - nie wiem nawet czy nie większą - to starcie tag teamowe z Big Showem i jego kompanem na Teda i Virgila. Widząc wygibasy gospodarza przed elbow, przypomniał mi się Scotty 2 Hotty, ot taka drobna dygresja. Na plus dałbym jeszcze niewątpliwie początek RAW i wypowiedzi wrestlerów, w których błysnął Barrett, Slater i zwłaszcza Gabriel cieniutko, a głos Otungi mnie zawsze śmieszy - nic nie poradzę, słysząc ten słodziutki głosik chichram się niesamowicie. Powinien czytać bajki dzieciom.

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Bret Hart zwolniony z funkcji GMa. Nowy GM woli pozostac anonimowy. Ciekawy pomysl. Jest to cos nowego i daje spore pole do popisu, gdy dojdzie do ujawnienia kto siedzi za komputerem

* - Brak Guest Hosta

* - Maryse u boku Teda. Fajna opcja, a teraz, az prosi sie by mlody DiBiase dostal swoja szanse z pasem US

* - Segment Ortona ciekawie sie rozwinal i byl jasnym punktem gali

* - Jak tylko ogloszono, ze Vince bedzie sedzia podczas Main Eventu liczylem na to, ze Barrett i spolka potraktuja go tak jak wszystkich do tej pory

Minusy:

* - Kontrakty dla zoltodziobow i segment w ktorym ich grupa nazwana Nexus przeprasza wszystkich za wszystko.... Troche za wczesnie na oficjalne dolaczenie do Rosteru. Na cale szczescie jak pokazala koncowka RAW przeprosiny byly zgrabnie zagrane. Minus nie jest w kontekscie storyline'owym ... chodzi mi naturalnie o wykonanie (niektorym po prostu strach dawac mikrofon)

Edytowane przez N!KO

50608915156a3743c1fa34.jpg

1. Bret został zwolniony. Może i dobrze a myślę, że nowym GM RAW będzie HBK.

2. Oni stają się już żałośni a zwłaszcza Barrett. On jest już w WWE. Dostali szanse i nie wykorzystali jej.

18743890924d41ae26e8e9c.jpg

1. Bret został zwolniony. Może i dobrze a myślę, że nowym GM RAW będzie HBK.

HBK mówił że na razie chce poświęcić czas przedewszystkim rodzinie więc raczej to na razie nie możliwe :P

Co do RAW to oglądało mi się je bardzo dobrze, na plus segment Ortona, Ted i Maryśka, zwolnienie Harta no i ta cała akcja z McMahonem jako SF. Do minusów tak jak napisał N!KO troche nienajlepszy pomysł z tymi całymi przeprosinami i wsadzeniem ich do rosteru.

RAW 7-/10

Know your damn role and shut your damn mouth!

13834820434d18ad8a05e25.jpg

Jestem zadowolony z decyzji z wywaleniem Virgila i zatrudnieniem Maryśki. Jestem ciekawy reakcji Miza.

Co do GM'a. Z tą anonimowością to każdy może być GM'em, a wcale go może nie być i te maile sobie będzie wysyłał jakis typ z creative teamu. Co do propozycji HBK'a na tym stanowisku. Oczywiście może się pojawiać raz na jakiś czas i moze zatrudnić swojego pomocnika np. Trypla lub kogoś tam, który będzie wykonywał jego rozkazy.

Co do przeprosin NXT'ów. To wahałem sie czy aby nie przewinąć speecha Gabriela, ledwo tego słuchałem ale jakoś przeszło.

BTW. Nie wiem czy widzieliście ale zadyma na raw była kontynuowana.

9077542924c72bcdfb4ec5.jpg

Raw dobre, walki przeciętne, przeprosiny rookies takie sobie. Cuż, kto jest tym gmem, nie wiadomo, mialem nadzieje ze moze będzie to Abracham Washington, ale raczej takie mailowanie to nie w stylu jego gimmica. Myślę, że wwe idzie powoli w dobrym kierunku.

Akcja po zejściu z anteny mocno utwierdziła Ortona jako face. Możliwe, że szykuje sie feudzik Orton lub Cena vs The Nexus, a może jakiś tt :)? zobaczymy :)

Mam tylko nadzieję, że Maryse nie będzie za długo z DiBiase, bo jest za ładna dla niego :wink: .

RAW ponownie z tematem przewodnim NXT, którzy uwzięli się na Cenę, marzy mi się kolejna akcja WWE Stars vs NXT jak na poprzednim RAW, kiedy chłopaki pokazali żółtodziobom gdzie ich miejsce.

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arke Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści...

188684967255ca7184a53c5.gif

Pierwszy raz obejrzałem RAW w całości - bez żadnego przewijania, każdy segment, każdą walkę obejrzałem dokładnie. I nawiązując do wydarzeń po zniknięciu show z anteny - nie mogli wypieprzyć zmiksowanego tag team matchu i puścić końcówkę? Zdaję sobie sprawę, że WWE chce fanom w hali dać jakiegoś bonusa, że przyszli, zapłacili za bilety, ale to powinno być puszczone. Tag team Orton - Cena? Nierealne, ale byłbym na tak. Potrafią ze sobą współpracować, ale byłoby to trudne do kupienia - dwaj zawodnicy, którzy przez pół roku tłukli się ze sobą na PPV/tygodniówkach nieustannie po następnych sześciu miesiącach mieliby być zespołem? No way.

Walka Y2J'a z Evanem najlepsza ze wszystkich, bezapelacyjnie. Wbrew pozorom nie był pewny zwycięzca, nawet biorąc pod uwagę stypulację. Mam nadzieję, że Chris pozostanie w WWE, bo po odejściu Shawna, pożegnanie kolejnego wielkiego zawodnika byłoby niewątpliwie mocnym ciosem. Cała gala naprawdę w porządku, jedynie starcie Eve i TGK vs. Alicia i Primo było absolutnie niepotrzebne. Swoją drogą łudziłem się, że Fox po zdobyciu pasa będzie wymiatać, a tutaj praktycznie Torres robiła z nią co chciała. Czyżby coś się zmieniało w WWE? Może już nie pamiętam (ale oglądałem galę przed chwilą, więc powinienem), ale nie było żadnego żałosnego segmentu. No i brak GM'ów, również świetna sprawa. Przynajmniej można przeznaczyć ten czas na coś bardziej pożytecznego niż ludzi, którzy przyjdą z Bellaskami, pomachają i pójdą sobie.

• Reputacja:   7

Menez, tu nie chodzi o team.

Oglądając Fatal4Way na stoo procent zauważyłeś jak to Podczas ME publiczność skandowała: na przemian (dzieciaki) Let's Go Cena! (starsi fani) Cena SUCK!

Na Ortona publiczność reaguje ostatnio pełnym chearem (pewnie źle napisałem...).

Orton przejmuje pałeczkę po Cenie?

Ciekaw jestem czy pamiętacie jeszcze newsy w których to była mowa o The Rocku, który "szykuje coś wielkiego z VKM" a miało się to coś wielkiego ziścić na wakacje... Hmm mamy wakacje, lato się zaczęło wczoraj/przedwczoraj (21)... (Mark mod on xD)

Po przeprosinach Nexus'ów zwątpiłem w cały scenariusz, chwała bogu moje zwątpienie zostało rozwiane ostatnim segmentem no i tym afterkiem ;)

Walka Bourne - Y2J trzymała poziom, tak samo tu jak i na PPV.

Bret niestety nie radzi sobie za Miciem więc zabranie mu go było dobrym wyjściem. Ma brać ślub? Niech bierze, życzmy mu jak najlepiej.

Wielki Plus tego RAW to brak Gościa i "zabawnych" segmentów.

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

A gdzie ja napisałem, że tu chodzi o team? Pojawiały się wcześniej głosy (może nawet w tym temacie), że fajnie by było jakby połączyli siły. Nie napisałem nigdzie, że "tu chodzi o team".

Całkiem dobre raw , jedne z lepszych jakie ostatnio widziałem . Dobra walka Jericho i Bournem , Ryder vs Morrison też obleci . Przeprosiny rookies całkiem fajne . Maryse i Ted też na plus . Nie podobała mi się gadanina Ortona , ale to może dla tego że on po prostu mnie irytuje . Zwolnienie Breta z funkcji GMa to też dobry pomysł , ciekawe jak się to dalej rozwinie .

21141536044eac5162deaab.gif

Dopiero oglądnąłem RAW więc się wypowiem

Ocenie co na + a co na -

Cieszę się, że Bret został zwolniony z flanki GM'a nie pasuje mi niestety. Super pomysł z tajemniczym GM. +

Virgil zwolniony i zamiast jego Maryse? Hmm, fajnie i już znam kolejny feud DiBiase - Miz. +

Naprawdę nie potrzebny Mixed tag już bym wolał oglądnąć rewanż Alicia Fox - Eve Torres. -

Dość dobra walka Morissona i Rydera jak na 5 minutek. +

NXT kolejny atak na Cene. Naprawdę mądre zagranie z strony WWE z całym pomysłem NXT. +++++

9026147804b6c2f2fcb752.jpg

Na plus?

- to, że nie doszło do meczu Hart Dynasty vs. Usos & Tamina. Nie przekonuje mnie ten drugi team. Od czasu ich debiutu obiecywałem sobie dużo więcej, miałem nawet wrażenie, że rozruszają cherlawą dywizję tag team. Być może to za wcześnie, by ich oceniać, ale na razie jestem zawiedziony.

- to, że nie kombinowali, tylko wystawili właściwie najlepszych, jakich mieli do wybrania do tego MITB - Orton, Edge, Jericho, Morrison, Miz, DiBiase, R-Truth, Bourne.

- dobry wybór ME, w którym mógł się pokazać i Evan i Morrison, chociaż obaj byli tymi, którzy najdłużej dostawali łomot od przeciwników.

- kolejna inwazja Nexus. Bardzo mi się spodobało ich wejście, chyba sobie ściągnę RAW tylko po to, by móc je zobaczyć raz jeszcze i następny. Sam pomysł ze skopaniem legend też nie najgorszy, chociaż... o tym w minusach.

- ogłoszenie Steel Cage Matchu o WWE title. Z jednej strony to bezpieczne wyjście dla WWE, ponieważ Sheamus nie będzie musiał pinować Ceny, wystarczy, że spierdzieli z ringu. Poza tym fajnie, że będzie przynajmniej jakieś urozmaicenie od DQ/count-outów, bo chyba każdy pamięta jak tytuł bronił w zeszłym roku celtycki wojownik.

Minusy:

- realizm kuleje - ciężko jest kupić, że w jednej chwili GM wysyła pięćset e-maili do Cole'a, by później przez całą galę nie wysłać ani jednego. Nie kupuję również tego, że Edge i Y2J do niedawna feudowali ze sobą, Y2J z uporem maniaka próbował zakończyć karierę Adama, a teraz jak najlepsi kumple walczą w tagu i biją sobie brawo.

- Kozlov vs. Santino. Nie ukrywam, że smutno mi się robi jak widzę to, co dzieje się z Kozlovem. Ok, nigdy nie byłem królem ringu, to jasne. Ale drastycznie spadł z rangi niepokonanego, który wygrał nawet z Undertakerem do roli komika. Na RAW w takiej roli jest już Santino i jeden wystarczy, mam wrażenie. Poza tym po walce Kozlov wpada i ratuje Marellę z rąk Regala. Również dla mnie to dziwne.

- Walki wzięte z kosmosu. Na przykład Mark Henry vs. Sheamus. Poza tym, strasznie prosty wynik do przewidzenia, jak i sposób wygranej - mogłem dać sobie rękę uciąć, że Celtic Warrior wygra po Pump Kick. I jak było? Dokładnie tak. Jedyne zaskoczenie to to, że Henry nie demolował od początku. Widzę, że WWE dało się trochę wyszumieć mistrzowi.

- ogólny sens guest hostów. Szanuję kogoś takiego jak Rob Zombie, ale zamiast go wciskać, można było dać więcej czasu na main event, bądź cokolwiek innego. Nie rozumiem sensu zapraszania znanych - skoro jest już gospodarz, to po co? Mam wrażenie, że niedługo to się skończy, bo z tygodnia na tydzień przynajmniej jest coraz mniej kandydatów do tego grona..

- dziwnie się czułem widząc, jak Dean Malenko po uderzeniu o tę barierkę odgradzającą fanów, odjechał już do końca demolki. Rozumiem, że nie jest już młodzieniaszkiem, ale trochę starszym fanom ciężko będzie uwierzyć w to, że jednym pchnięciem o barierkę go wyeliminowali. A może się czepiam szczegółów?

Uwagi ogólne:

- Orton kontuzjowany, bądź ma problem z wcześniejszym urazem? W ringu pojawił się na moment, by wykonać RKO i odliczyć Teda. Albo po prostu WWE dało mu trochę odpocząć, co również jest możliwe.

- tak sobie myślę nad jedną kwestią - The Rock mówił coś, że szykuje jakąś niespodzianką z Vincem. Teraz mamy General Managera RAW, którego nie znamy... Czyżby wielki powrót do WWE? Ciężko w to uwierzyć, biorąc pod uwagę napięty terminarz Dwayne'a, ale wszystko jest możliwe.

Plusy:

* - Cena ladnie sobie poradzil ze swoja kwestia w poczatkowym segmencie.

* - Ranjin odwraca sie od Khaliego. Wreszcie cos sie dzieje w tym zwiazku.

* - Ricky The Dragon Steamboat i caly segment z nim zwiazany, wraz z gratulacjami innych legend / ikon wrestlingu. Dokument juz mam za soba i sie nie zawiodlem. Fajnie bylo powspominac. Powinni ta historie wykorzystac do powolnego wprowadzenia na gleboka wode mlodego Steamboata.

Minusy:

* - Obecna promocja Uso i wrzucenie ich odrazu na przeciw Hart Dynasty nie wrozy szybkiego sukcesu ich druzynie. Nie czuje jakoby byli oni pretendentami z prawdziwego zdarzenia, ani nie sadze, by wygrali pasy w najblizszej przyszlosci. Atakuja ich, ale jak przyjdzie do walki to beda skazani na porazke.

Inne:

* - Bez Barretta, ktory ma problemy z wiza i podobniez wrocil do Anglii w Nexusie przemowil Tarver. Licze, ze WWE bedzie go trzymalo po tym calym storyline'ie, bo wciaz lubie jego postac.

* - Szalu z tym RAW nie bylo. W zasadzie nie bedzie do czego wracac.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Niezłe Raw. Spełniło swoje zadanie - największy angle show czyli obicie legend nie został przyćmiony, a jednocześnie wypromowano uczestników Money in the Bank.

Plusy:

-Ricky Steamboat, Arn Anderson, Dean Malenko i inni. Promo Andersona w którym wymieniał najlepszą piątkę i jakoś tak niechętnie wymówił "Triple H". Chętnie powiedziałby za to Ric Flair, ale nie mógł tego zrobić :)

-W tym samym segmencie angle wokół którego kręciło się show, logicznie wyjaśniony, za to też plus.

-Relevos Atomicos jako main event fajnie wyszedł.

-Kozlov vs Santino w udawanym MMA jest lepsze niż Kozlov vs Santino w udawanym wrestlingu :)

Minusy:

-Khali był w TV. I jeszcze zaczyna się telenowela z Ranjinem.

-WWE zrobiło coś co zwykle robi TNA. W federacji z Orlando sprowadzano wrestlerów z Meksyku, Japonii i innych krajów na wizy turystyczne, chyba że ich oryginalni pracodawcy zadbali o wizę pracowniczą. Tego ofiarą padła Angelina Love. Wade Barrett już miał wizę pracowniczą, ale WWE zapomniało ją przedłużyć przez co Anglik może nawet na kilka miesięcy zostać w UK. Storyline NXT by na tym ucierpiał, bo prócz Barretta nikt tam nie umie gadać.