Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ogólnie RAW dobre. Jedno z lepszych w ostatnim czasie.

+Alex Riley, przy mikrofonie błyszczy, miz chyba już trochę każdego fana nudzi, ale jego pomocnik świetnie sobie radzi

+CM Punk, jak zawsze zajebista mimika twarzy szczególnie po tym fragmencie jak Big Kane rozwalają masona, wyraz jego twarzy mistrzostwo świata; i wreszcie czysta wygrana walka, bez pomocy, co prawda z mid-carderem ale zawsze odbudowa pozycji

+Kharma, kolejna demolka, ale jedna rzecz rzuciła mi się w oczy, a mienowicie kiedy podeszła do Kelly pstrykneła ją w czoło. Bardzo pomysłowe nawiązanie do jej debiut proma, gdzie pstrykając laleczkom w głowy odrywała je. Właśnie 2xK wygląda jak laleczka barbie. To jak kharma patrzyłe na jej włosy i na nią o tym świadczyło

+R-Truth, zaczne od tego, że nigdy nawet jako mark nie lubiłem prawdy, wydawał mi się nijaki. Teraz bardzo mi się podoba. Świetnie odgrywa heela, to jak gra rozdwojenie jażni i rozwala każdego w zemście za podwójne zabranie mu szansy na walkę o pas. Jeszcze przed ER wydawał mi się niewiarygodnym uczestnikiem w walce o pas. Lecz jak teraz powalczy jak równy z równym z rejem, a potem skończy feud z jomo widziałbym go w roli champa. Taki ostatni title regain w podziekowaniu za kariere (tak jak z kanem).

+taki mały, cudownie obrzydliwie ucharakteryzowana stopa cole'a

+Mały Mr. Perfect, już w NXT 2 widziałem w nim potencjał. Jakiś gimmic spadkobiercy po ojcu i przynajmniej mid-card.

+Zack Ryder, od długiego czasu oglądam Z True Island Story na yt i ten program jest świetny. Zasłużenie jest internet championem. Ostanio często pojawia sie na poniedziałkowej gali i bardzo się z tego ciesze. Może za jakiś czas singlowa walka? Albo jak ostatnio na superstars stworzą znowu Edgeheads? Mam taką nadzieję. Jestem też ciekawy skąd płynie inicjatywa pokazywania rydera na wizji. Czy idzie to bezpośrednio od CT, czy cena prosi o takie segmentyu z nim. W kilku wywiadach opowiadał, że lubi go. Jeśli druga opcja jest prawdziwa to High-five bro. And remember, take care, spike your hair. You know it, bro! Wyyyyyki

+Chanty podczas walki ceny. Wiem, że pojawiają się często ale zawsze pojawia się uśmiech na moich licach gdy to słysze. Wtedy napradę widać kto jest w centrum rozrywki sportowej (to zabrzmiało jakbym markował cena'ie ale nie lubie go jakoś bardzo, nie jestem też hejterem johna, nawet nie wiem co bym krzyczał na gali)

+Miz mówiący, że nie wygra i quit machu przez jebanie cena'y po całej hali. To zwiastuje, że może wykorzystać jakis motym z bohaterem i obrońcą cena'y. Coś takiego jak już wcześniej pisali inni userzy (jakieś porwanie rodziny, czy małego fana). Ale i tak w typerze obstawie twarz największej entertainmentowej federacji na świecie

+jeszcze taki mini, otóż świetny pomysł fanów ubranych w koszulki sędziowskie z plakatami 1,2 i 3.

- Mało i krókie bo gala jak mówiłem była IMO dobra

-David Otunga w ringu, drewno bez przyszłości. Wiem, że nie jestem jakimś jasnowidzem, że to zauważam, ale za każdym razem jak wdze go w kwadratowym pierścieniu myśle "On jest kurwa gorszy od cena i rendego"

-Jack Swagger wystawiony jako groźny przeciwnik dla johna. Really? Really? Really? Facet który wygrywa kantem z emerytowanymi komentatorami. Liczyłem, że Miz wybierze jakiegoś monster hella (chociarz właściwie nie ma takiego ns RAW) i może chairs mach, żeby osłabić przeciwnika przed galą. Niby był no hold barred ale co oni tam takiego niedozwolonego zrobili. Wbijać na barierki to można w każdym pojedynku.

-Wciąż brak pomysły na Dolpha Zigglera, smuci mnie to bo to świetny zawodnik a nie wykorzystany. Świetny feud z Edgem o WHC, a teraz kur...teczka stoi w garniturku na zapleczy. Błedem było przenoszenie go na wiodący szhow spod szyldu WWE. Jedynie faceturn może go uratować.

Edytowane przez CM Styles

Member of Christian's Coalition

There's a love-hate relationship beetwen Mike

Bennet and fans of RoH. Mike love himself an he hates all the fans. ;)

7674352084f2c2dc0ae610.jpg

Niby był no hold barred ale co oni tam takiego niedozwolonego zrobili. Wbijać na barierki to można w każdym pojedynku.

Swagger w walce posłużył się jeszcze krzesłem co jest w meczu bez żadnych stypulacji niedozwolone

Świetnie odgrywa heela, to jak gra rozdwojenie jażni i rozwala każdego w zemście za podwójne zabranie mu szansy na walkę o pas.

O tym już wspominałem, ale większość userów z tego forum najwidoczniej tylko napierdala swoje zdanie i na tym się kończy :D

Mnie się osobiście baaaardzo podoba obecny gimmick Truth'a, podobnie jak kolega, szczerze była mi obojętna jego postać, ale teraz?

Teraz ma chłopak szansę zostać jednym z moich ulubieńców.

Jak już wspominałem, Randy wygląda co najmniej jakby dostawał ataku apopleksji, Truth z kolei jazdę z rozdwojeniem jaźni gra znakomicie, takie "Przypierdolę Ci, ale tego nie chcę" - "Pomogę Ci wstać... ale pierdolnę Cię raz jeszcze" i gadka ze samym sobą, no cudo.

Randy fajnie to odgrywał, na początku.. teraz tylko prycha i miota się niezrozumiale - jedyne co wygląda jeszcze fajnie to przygotowywanie się do RKO - reszta to już po prostu nieporozumienie.

Bring back Sinn Bodhi!

12349846194ddaab2b512c5.jpg

Niby był no hold barred ale co oni tam takiego niedozwolonego zrobili. Wbijać na barierki to można w każdym pojedynku.

Swagger w walce posłużył się jeszcze krzesłem co jest w meczu bez żadnych stypulacji niedozwolone

Przyznam się bez bicia, że oglądałem tą walkę przewijając. Nie zwróciłem uwagi na to krzesło. Dziekuje za sprostowanie.

Member of Christian's Coalition

There's a love-hate relationship beetwen Mike

Bennet and fans of RoH. Mike love himself an he hates all the fans. ;)

7674352084f2c2dc0ae610.jpg

sPX, Zgadzam się, tylko pozostał jeszcze jeden element, który nie daje mi spokoju. Mianowicie jego Theme, bo albo będzie zajebisty, tak jak mial np Nexus, którego Theme uważam nie tylko za jeden z lepszych, ale jeden z bardziej dopasowanych do grupy. Albo dadzą mu taki jak Corre i co tydzień będą zmieniać, aż wyjdzie jakaś metalowa papka (metalowa w sensie walenia kluczem w blache, a nie w sensie gatunku :D ).

W sumie myślę że dobrym posunięciem aktualnie byłoby gdyby Truth właśnie odpuścił sobie wejściówkę.

To jest moje zdanie, ale sądzę że można by zrobić coś na zasadzie Vladimira Kozlowa przy jego początkach w WWE.

Zero wejściówki - postać dominująca, niszcząca wszystko na swojej drodze, a później dostał theme który zajebiście do niego pasował (WTEDY).

Można być dobrej myśli że Truth dopiero z biegiem czasu otrzyma jakiś wybitny theme na miano swojej "psychicznej osobowości".

Najgłupszym posunięciem ze strony WWE to wykorzystać jego starą wejściówke, ale jestem dobrej myśli że CT nie są aż tak głupi (chociaż tutaj już setki razy udowodnili coś zupełnie innego).

Bring back Sinn Bodhi!

12349846194ddaab2b512c5.jpg

W sumie myślę że dobrym posunięciem aktualnie byłoby gdyby Truth właśnie odpuścił sobie wejściówkę.

A ja myśle że wejdzie bez wejściówki,tylko wbije i zaatakuje od tyłu Reya,dla podkreślenia jego heelostwa.

Entertainment > Wrestling

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Plusy:

* - R-Truth radzi sobie w początkowych segmentach. Sporo dobrych (i prawdziwych) tekstów. Myślę, że „Prawda” dojdzie do swojego title-shota, ale podczas walki pojawi się Morrison, i z powrotem wrócą na właściwy tor.

* - Strój Punka podczas Main Eventu

Minusy:

* - Przemawianie o tym, że Cole został pokonany na początku RAW, to jakiś ponury żart. To nie był streak Goldberga, żeby tak się radować z tego powodu. Mogli od razu zacząć od Harta.

* - Otunga i McGillicutty mistrzami Tag Team? To ja już wolę rudą Wendy z tym pasem. Prawdopodobnie ta decyzja jest spowodowana kontuzją Showa, która jest rzekomo dziełem Alberto. Meksykański Arystokrata będzie teraz musiał zabić czas w programie z Kanem

Inne:

* - Riley finalnie odłączył się od Miza. Miejmy nadzieję, że wykopanie się z dołka, w który go wkopali bookerzy, zajmie mu tylko kilka lat…

50608915156a3743c1fa34.jpg

No...RAW moim zdaniem bardzo fajne.

+ R-Truth ogólnie. Świetny heel. I przede wszystkim dobrze bookowany. Pierwszy segment genialny, main event dobry. Heelowie dominowali,a wygrana face'ów przy Brecie do przewidzenia. Punk próbujący sharpshootera. :twisted: A Hart na koniec mógł sobie darować...

+ Riley. Nie spodziewałem się,ze aż tak. Mam nadzieję,że dalej to pociągną. I, że AR wyjdzie korzystnie, bo Mizowi to nie zaszkodzi.

+ Koniec szopki z Colem.

+ Bourne na wizji. Fajnie by było zobaczyć tą walke na PPV.

- Nie podoba mi się,co robią z Alberto. Jakiś dziś był nie w swoim gimmnicku. Mam nadzieję, że feund z Showem (albo Kanem) nie będzie długi i szybko wróci na main event.

- Nie czaję, o co z tą Kharmą chodzi. Liczyłem,że rozpocznie się program z Beth, a tu...Na plus,że można było zobaczyć sporo div (Meliny dawno nie było...)

- zmiana tagów taka jakaś...wydaje sie bez znaczenia, trzeba poczekać, jak sie to rozwinie

Ogólnie mam wrażenie, że WWE ma za dużo heeli i nie ma, co z nimi zrobić. Taki Ziggler, Swagger, Cody, ALberto, czy Miz. Jeden feund z Ceną, a reszta? Moim zdaniem taki Dolph mógłby przejść faceturn, odwrócić się od Vickie i zacząć program z takim Reyem, żeby się wybić znów (Rey teraz taka etatowa trampolina :P )

Ogólnie RAW bardzo pozytywnie.

And if you're not down with that, I've got just two words for ya!

Później ocenie bardziej szczegółowo RAW ale wg. mnie Punk powinien czym prędzej uciekać z WWE. To jak go szmacą to raz, to jak go zabookowali na OtL to dwa , a to co zrobili z nim w ME RAW to już w ogóle jakiś żart..

Później ocenie bardziej szczegółowo RAW ale wg. mnie Punk powinien czym prędzej uciekać z WWE. To jak go szmacą to raz, to jak go zabookowali na OtL to dwa , a to co zrobili z nim w ME RAW to już w ogóle jakiś żart..

Po jasną anielkę piszesz że napiszesz o RAW później? :| Albo się wypowiedz , albo nie pisz wcale no ludzie... I tutaj nie odnoszę się tylko do Ciebie bo zauważyłem że sporo osób tak teraz robi...nabijać posty to sobie możecie w innych działach ehh :|

Odnośnie RAW:

W końcu Riley odłącza się od Miza. Dziwi mnie jednak fakt , że pojechał Mizanina w taki prosty sposób. Nie wiem czemu ale jak tak okładał byłego mistrza WWE poczułem jakąś sympatie do jego postaci, hmm teraz feud z Mizem czy jednak podążenie swoją ścieżką?W końcu to on niby jest na SD! a tam go nie widziałem jeszcze...Ale ten motyw RAW mi się podobał. Z Rileya będą ludzie.

Wiadomo było że Cole przeprosi. Zastanawiam się tylko czy pozostanie heelem. Podczas ME komentował heelowo i chyba jestem za tym żeby tak zostało,albo przynajmniej był takim tweenerem.

R-Truth kolejny raz dobrze się pokazał. Oby tak dalej ;)

Nexusi z pasem? Coś mi się wydaje że Punk odbierze je swoim podopiecznym i w ten sposób rozpadnie się to coś zwane NN.

Alberto vs Kane? Jakoś średnio mi się widzi ten feud. Del Rio już dawno miał chodzić z pasem ,ale przez pech go nie zdobył,a teraz idzie trochę w odstawkę. :( Nie podoba mi się to.

ME znośny. Ale jak słusznie zauważono Hart mógł sobie oszczędzić tej końcówki.

- Strój Punka podczas Main Eventu

Zdziwiłem się że dałeś to w plusach :P Wg mnie to wyglądało beznadziejnie...różowy z żółtym? :roll: Jakoś tak się gryzie xd

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Plusy:

- Truth znowu daje radę i jest coraz bliżej swojego title shota (obstawiam lipcowe Money in The Bank, na Capitol Punishment Cenaminator pewnie zawalczy z Mysterio, dllatego też karłowi dali odliczyć Punka). Pasa i tak już nigdy nie zdobędzie, ale mógłby pokręcić się do końca kariery w Main Evencie (tylko i wyłącznie jako heel, dobra 'Prawa' odpada).

- Odłączenie się Rileya od Miza było kwestią czasu, co nie zmienia faktu, że muszę umieścić to w plusach. Mogą być jeszcze z niego ludzie, publiczność nieźle na niego reagowała.

Minusy:

- Znowu Punk i będę narzekał, dopóki nie otrzyma pushu, na który zapracował jak nikt inny. Pojawiły się newsy, jakoby John Cena bardzo lubił Punka i miał z nim prowadzić w feud w najbliższym czasie, oczywiście o pas. Jeżeli tak mają traktować CM'a (który nie odejdzie, bo podobno podpisał/zaraz podpisze nowy kontrakt), to będzie on potrzebował kilkumiesięcznego wypromowania, by w ogóle być wiarygodnym przeciwnikiem dla Johna.

Zdziwiłem się że dałeś to w plusach Wg mnie to wyglądało beznadziejnie...różowy z żółtym? Jakoś tak się gryzie xd

To pewnie miał być hołd dla Macho Mana. Na OTL wykonał jego akcję, to teraz ubrał się w charakterystyczne dla Savage'a kolory (chyba).

Zdziwiłem się że dałeś to w plusach Wg mnie to wyglądało beznadziejnie...różowy z żółtym? Jakoś tak się gryzie xd

To pewnie miał być hołd dla Macho Mana. Na OTL wykonał jego akcję, to teraz ubrał się w charakterystyczne dla Savage'a kolory (chyba).

Tak,na tribute podczas RAW było wyraźnie pokazane,jak Randy Savage tauntuje właśnie w takich samych kolorach jakie na RAW miał właśnie Punk.

Entertainment > Wrestling

Co do ostaniego Raw:

Kurde ... nie rozumiem jednej rzeczy czemu McGillicutty i Otunga wygrali pasy TT , a Punk i Ryan nie . Czy nie lepiej by było gdyby Punk i Ryan zdobyli by je na OTL przeciez to by nie sprawilo zadnej roznicy , na Raw CM i Mason by obronili pasy i to nie przeszkodzilo by temu segmentowi miedzy Del Rio i ShowKane . Mam jednak nadzieje , że w jakis sposób Otunga z McGillicuttym przekarza pasy Punkowi i Ryanowi.

PS. Jak to rzeczywiscie kontuzja Show'a to czemu na Raw pasów nie odebrali im Punk i Ryan.

CM Punk is the best wrestler in the world

Z racji bardzo utrudnionych możliwości RAW przeleciałem w kilkanaście min. Na uwagę zasługuję na pewno R-Truth, po przejściu na ciemną stronę mocy zyskał baaardzo wiele i w takiej odsłonie mogę go oglądać. Martwi mnie tylko, że jego aktualny push zostanie wykorzystany tylko i wyłącznie na wypromowanie Jo-Mo po powrocie.

Zachowanie Kharmy mnie zaskoczyło. Wcześniej obstawiałem, że będzie ona atakować tylko te divy, które przegrywają w walce, ale po sytuacji z K^2 chyba jednak się myliłem. Podczas jej dzisiejszego wyjścia byłem pewny, że tylu div na raz nie zaatakuje, ale to co zrobiła było dość interesujące i czekam na to co będzie się z nią działo dalej.

A-Ri w końcu rozpocznie solową karierę na SD!. Zobaczymy czy kreatywni mają jakiś plan na niego, czy czeka go rychły spadek w hierarchii i twarde lądowanie w low-card'zie. Miejmy nadzieję, że jednak coś ciekawego jego postać czeka :)

Celebracja pokonania Cole'a była trochę przesadzona, ale cieszy fakt, że feud komentatorów ostatecznie się skończył i czas antenowy, który był przeznaczony na ich program zostanie jakoś miło spożytkowany.

Ogólnej oceny nie wystawiam, bo nie oglądałem na tyle szczegółowo by móc się wypowiedzieć co do całosći.

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg