Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Gdybym napisał posta bez czytania innych, to pewnie posądzony zostałbym o plagiat, bo generalnie zgadzam się z większością spostrzeżeń poczynionych przez kolegę Punka.

RAW nie było złe ani super, było po prostu dobre.

Plusy:

- CM Punk wygrywa czysto z Kingstonem z czego się bardzo cieszę. Przez chwilę obawiałem się, że zainterweniuje Nexus, jednak na szczęście CM pokonał go czysto. Mały krok w celu odbudowy statusu ME.

- R-Truth, cholera co raz bardziej go lubię. Nie przepadałem za nim go byl facem, jednak teraz jego postać nabiera kolorów. Dziś nie wiem czemu ale przypominał mi Pope'a z TNA, pewnie przez tą chustkę na głowie i krzyż. Szkoda tylko, że zdecydowali się na turn dopiero teraz, no chłop ma swoje lata.

- Poczatkowy segment wypadł dobrze. Najlepiej wypadł Alex który dostał swoją szansę za mikrofonem.

[...]

Inne:

- Walka CM Punka & Masona Rayana z "BigKanem" ? no ok, tylko nie chciałbym porażki Nexus. McGillicuty z Otungą pokonali Showa i Kane'a, jak to będzie wyglądać jak ich lider i bestią polegną, napewno nie za dobrze. Będę stawiał, że Nexus zdobędą pasy.

[...]

- Dodano walkę Rey vs R-Truth, oby tylko czarny nie jobbnął, ale tak się pewnie stanie.

- Szkoda, ze nie zobaczymy del Rio w żadnej walce na ppv.

No po prostu niektóre stwierdzenia z ust mi wyjąłeś. :)

Natomiast z tym stwierdzeniem:

- Stypulacja walkia Cole'a z Jerrym. Toć to będzie taki cyrk, że szkoda gadać. Mam nadzieję, że Cole przegra i skończą feuda bo już mi się on kompletnie znudził, jak zapewne wszystkim.
... nieco popolemizuję. Ten feud jest cyrkiem od dawna. Ostatnio zwykle to przewijałem. Ale tym razem - chyba z lenistwa - zostawiłem segment z Colem i Jerrym i powiem szczerze, że byłem dość mile zaskoczony. Nie wypadło to źle. Swagger olał Colea co też mnie mile nastroiło - uznałem, że to prognostyk na koniec tego feudu. Pozytywnie odbieram też wybór stypulacji z całowaniem stóp - w przypadku tych panów jest ona bardziej zasadna niż np. w przypadku normalnych wrestlerów. Martwiłbym się, gdyby dostali np. iron man match. A tak - nie ma co narzekać. Oby tylko za długo to nie trwało i skończyło się raz na zawsze.

Też martwi mnie ta sytuacja z brakiem Alberto w karcie o czym już wcześniej pisałem. Gorąco liczyłem, że po tym Raw rozpocznie z kimś na szybko feud - kimś nieobsadzonym oczywiście. Zamiast tego dostałem przegraną del Rio przez dyskwalifikację. Na otarcie łez dali mu trochę pognębić "małego cziłałę" ale to też tak w ramach feudu tegoż z Truthem. Słowem - chujowizna. Ale co tam. Zdarza się. Może będzie lepiej. Sam pojedynek całkiem całkiem.

Wcześniej pisałem też, że CM Punk odchodzi w niebyt i nawet nie liczyłem, ze znajdzie się jakaś walka z jego udziałem na OTL a później jednak dodali go do walki tag-teamowej. Po czystej wygranej z Kofim (miłe zaskoczenie) i wygranej Nexusa z Kanem i Big Showem zaniepokoiłem się, że to tylko takie lekkie podbudowanie przed wp..em na OTL. Ale też niekoniecznie. Chcę wierzyć, że mówiąc o tych plotkach wokół Nexus CM Punk rozwiewał tak naprawdę plotki o swoim odejściu z WWE. I w tej walce tag-teamowej na OTL - wydaje mi się - że jednak na dwoje babka wróżyła.

Dodam jeszcze, że posta napisałem nie dokończywszy oglądania walki Ceny ze Swaggerem. Zaraz dokończę. Ale generalnie to co się dzieje wokół Jaśka i tego przeciągającego się feudu z Mizem średnio mnie interesuje.

No i jeszcze na zdecydowany plus ostatniego Raw należy zaliczyć publikę. Podobali mi się ci "sędziowie" z rogu ringu, którzy podnosili dwójeczkę. :)

14453752125651e0a536c69.jpg

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Ktoś ostatnio zarzucił tutaj wiele lepszym pomysłem - Cenaminator gładko jedzie teraz Mizanina, gładko jedzie kogoś tam na CP, ale potem zaczyna mieć pod górkę. Powiedział, że zmierzy się z Johnsonem na WrestleManii w walce o pas, wiec bedzie chciał obronić go za wszelką cene (coś al'a HBk próbujący 'dostać się' do Takera). Zacznie stosować heelowe sztuczki, aż w końcu po jego stracie (dajmy na to na Survivor Sereis), załamie się i będzie robił wszystko by go odzyskać (i wtedy już nie będzie interesowała go jak). Sorry, ale jeżeli oni mają prowadzić feud na twitterze, to muszą zacząć robić coś z Ceną, bo tak, to będzie wiało nuuudą.

Jak dla mnie to słaby pomysł. Cena nie może się powoli, krok za krokiem, "sheelować". To musi być jedno wielkie pierdolnięcie, bomba atomowa, która zatrzęsie wrestlingiem w posadach a nie jakiś tam heelturnik małymi kroczkami. Zobaczcie jak na ciemną stronę mocy przeszedł Hogan w WCW... Było jedno wielkie pierdolnięcie i jedno wielkie zaskoczenie fanów. Takie zmierzanie małymi kroczkami w stronę ciemnej strony mocy zabiłoby całe zaskoczenie i szok, który ten turn będzie miał spowodować.

Jestem zdania, że jeśli doczekamy się w końcu tego turmu Jaśka, to będzie to motyw że marki posrają się ze zdziwienia, czyli 100-u procentowy good guy Cena odwali komuś (Rock'owi?) taki numer, że dzieciarni klapki spadnę :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Cena odwali komuś (Rock'owi?) taki numer, że dzieciarni klapki spadnę :D

Ale tak szczerze to nie wiem za bardzo co musiałby w erze PG zrobić bym się niesamowicie zdziwił tym turnem bo nie sądzę że w ruch pójdzie coś więcej niż krzesło na plecy bo chyba nie zaatakuję go jarzeniówką albo kosiarką :D

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Cytat:

Ale tak szczerze to nie wiem za bardzo co musiałby w erze PG zrobić bym się niesamowicie zdziwił tym turnem bo nie sądzę że w ruch pójdzie coś więcej niż krzesło na plecy bo chyba nie zaatakuję go jarzeniówką albo kosiarką :D

Tu nie chodzi o to żebyś się zdziwił tym w jaki sposób dojdzie do turnu (wystarczyłoby sprzedanie kilku finisherów Rockowi po walce i obicie go krzesłem, albo chamskie skantowanie podczas pojedynku, wygranie walki i zdemolowanie Dwayne'a po zakończeniu starcia), ale ŻE do niego dojdzie. Hogan też nikomu twarzy brzytwą nie pociął. Wystarczył jeden Leg Drop dający wygraną rywalom i odwrócenie się od partnera podczas walki.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Cytat:

Tu nie chodzi o to żebyś się zdziwił tym w jaki sposób dojdzie do turnu (wystarczyłoby sprzedanie kilku finisherów Rockowi po walce i obicie go krzesłem, albo chamskie skantowanie podczas pojedynku, wygranie walki i zdemolowanie Dwayne'a po zakończeniu starcia), ale ŻE do niego dojdzie. Hogan też nikomu twarzy brzytwą nie pociął. Wystarczył jeden Leg Drop dający wygraną rywalom i odwrócenie się od partnera podczas walki.

Według mnie okantowanie Rocka nie wypełniło oczekiwań dotyczących turnu.

Mamy taką dziwną sytuację, że Rock jest dla smartów facem, a dla marków heelem. Z Ceną sytuacja odwrotna. Więc jeśli Cena miałby przejść heelturn to musiałoby to się stać bez udziału Dwayne'a.

Według mnie okantowanie Rocka nie wypełniło oczekiwań dotyczących turnu. Mamy taką dziwną sytuację, że Rock jest dla smartów facem, a dla marków heelem. Z Ceną sytuacja odwrotna. Więc jeśli Cena miałby przejść heelturn to musiałoby to się stać bez udziału Dwayne'a.

Nie zgadzam się. Pod wieloma względami opcja heelturnu Ceny przy udziale Rocka nie ma sobie równych. W każdej chwili można zrobić storyline z każdą inną gwiazdą WWE pod turn Jaśka. Rocka trzeba już namawiać, sypać mu grubą kasą i wbijać się w czas, żeby wizyty na ringu nie kolidowały mu z udziałem w filmach. To legenda i najbardziej znany po Hoganie wrestler, który trafił do Hollywood. Rock dla marków jest heelem? No k..a... Może dla marków Ceny, którzy uważają za heela każdemu kto coś złego powie na ich "You cant she me" idola. Według mnie Rock jest facem - nie tak słitaśnym jak Jasiek, bardziej ubrudzonym (w końcu to koleś z epoki Attitude) ale jednak.

Oczywiście dzieciarnia mogłaby od razu nie chwycić, że Jasiek stał się zły. Mogłyby dzieci tłumaczyć postępowanie swojego idola następująco "Nie podał mu ręki i jebnął go krzesłem od tyłu, bo ten wcześniej przyczynił się do jego przegranej z Mizem". Ale sytuację z tłumaczeniem przez dzieciarnię postępowania Jaśka mielibyśmy prawdopodobnie przy wszystkich innych wrestlerach WWE. Oczywiście polemizować można, czy nie ciekawszy byłby heelturn Ceny z udziałem np. Takera, Mysterio lub od biedy RKO. Ale Rock tak czy inaczej - to zajebiście głośne nazwisko i można by zrobić heelturn jakiego dawno fani WWE nie oglądali. Ale oczywiście - ja w ten heelturn nie wierzę. Będzie graba, miś i walka ramię w ramię przeciw jakimś heelom a'la Rock i Hogan na WM X8. Wszystko to zapewne po wygranej Jasia.

Edytowane przez Ghostwriter

14453752125651e0a536c69.jpg

Mamy taką dziwną sytuację, że Rock jest dla smartów facem, a dla marków heelem. Z Ceną sytuacja odwrotna. Więc jeśli Cena miałby przejść heelturn to musiałoby to się stać bez udziału Dwayne'a.

Czy Rock jest dla marków heelem, nie powiedział bym ale nie o tym. Zgadzam się z pozostałą częścią wypowiedzi. Zgadzam się również z Ravenem który twierdzi, że heel turn Ceny powinien być jednym wielkim pierdolnięciem. Heel turn Johna z udziałem The Rocka byłby dla mnie nie wiarygodny. Właśnie przez taką sytuację która jest opisana w cytacie. Kolejnym argumentem na nie jest duża oczywistość takiego czynu. Z drugiej strony heel turn Ceny to sprawa tak gorąca, że przy każdej możliwej okazji fani spekulują "a może to będzie teraz" szybki przykład Summerslam 2010 itd. Jak już władze WWE zdecydują się na ewentualny turn będą mieć bardzo ciężkie zadanie przed sobą, aby zaskoczyć tym ruchem absolutnie wszystkich. Opcja z Ortonem brzmi smakowicie :)

Nigdy Cena nie przejdzie heel turnu mówię tutaj o pełnym heel turnie i gwałtownym.Jeżeli by przeszdł to te różne gadzetu które każdy kupuje by nie miały zysku.W federacji nie ma takiego ulubieńca jak Cena.W czasach WCW byli.Orton jeszcze nie jest tym maksymalnym Facem dlatego że jeszcze jest ta cząstka "zła".

Wielkie trio The Rock;John Cena;Hulk Hogan.The rock walczył na WM z Hoganem i wygrał.Obaj byli mocnymi face'ami.Na Wrestlemani 28 również będzie mecz Face vs Face.I za to będzie to ogromna suma gdzie każdy będzie chciał zobaczyć moim zdaniem najlepszych pod każdym względem "supergwiazd" w historii WWE.Nigdy takich dwóch zawodników nie było lecz mogą być(Alberto del rio,Sin Cara którzy jeżeli będą chcieli moga dużo osiągnąć lecz z tym pierwszym nie wiem bo nadal nie ma pasu)

Więc co do meczu na WM jestem ciekaw czy The rock?głupio i bezmyslnie by było abyśmy nie poznali zwycięscy lecz ta dwójka jest najlepsza.

Podsumuwując:Hell turnu nie będzie a taki heel turn który powiecmy od money in the bank do WM mi by nie pasował bo heel turn łatwo przejść lecz na face turn trzeba dużo czasu(bardzo dużo)

If you smell what The Rock is cooking!!!

256089434dd7a45d767df.jpg

W gwoli ścisłości: w starciu Rock vs Hogan, Hulkster startował jako heel, nie jako face.

W zasadzie to nie ma sensu dyskutować nad tym jakim szokiem będzie Heel Turn skoro wszyscy się go spodziewamy. :)

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

W zasadzie to nie ma sensu dyskutować nad tym jakim szokiem będzie Heel Turn skoro wszyscy się go spodziewamy. :)

Rocka też się można było spodziewać jako Hosta WM. Wszędzie pisano o tym, że to on, a jak wyszedł to było to mega zaskoczenie. A dlaczego? Bo nikt nie wierzył, uznawano to za ploty, bo już nie raz miało dojść do powrotu The Rocka. Tak samo z tym turnem Jaśka jest. Wszędzie o tym plotkują co jakiś czas przy okazji różnych feudów Ceny, ale ciągle się to nie sprawdza i ludzie przestają w to wierzyć, mimo, że dalej ktoś o tym pisze. I nagle jak do tego dojdzie to będzie zaskoczenie i mocne pierdolnięcie.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Rocka też się można było spodziewać jako Hosta WM. Wszędzie pisano o tym, że to on, a jak wyszedł to było to mega zaskoczenie. A dlaczego? Bo nikt nie wierzył, uznawano to za ploty, bo już nie raz miało dojść do powrotu The Rocka. Tak samo z tym turnem Jaśka jest. Wszędzie o tym plotkują co jakiś czas przy okazji różnych feudów Ceny, ale ciągle się to nie sprawdza i ludzie przestają w to wierzyć, mimo, że dalej ktoś o tym pisze. I nagle jak do tego dojdzie to będzie zaskoczenie i mocne pierdolnięcie.

Co do Plotek na temat powrotów Rocka przy każdej lepszej okazji to było to normalne.

Moim zdaniem turn Ceny będzie mniejszą niespodzianka niż The Rock na Raw jako GH.Myślę ze większość z nas realnie sprawiała sprawę i myślała ze Dwayne nie zrezygnuje z kariery aktora.A co do Ceny to już od jakiś 1,5 słychać o turnie-to tylko kwestia czasu.

Sęk w tym, że jeśli Vinnie podejmie decyzję o turnie, to będzie miał w dupie reakcję smartów i zabookuje to tak, żeby przede wszystkim kupiła to publika - w większości markowa - gromadząca się na galach i PPV's a na taką, spokojnie wystarczyłby scenariusz o którym napisałem.

Wierz mi, że lepszej sytuacji do turnu niż feud z Rockiem (za którego marki dałyby sobie wyciąć obie nerki) nie będzie (no chyba, że McMahon postawiłby na to, że Cena skantuje Takera na WrestleManii i przełamie streak, ale w to bardzo wątpię).

P.S. Rock jest dla marków heelem? Jak Ty żeś na to wpadł? Marki łykają Dwayne'a jak ciepłe buły (jakoś nie słyszałem chantów przeciwko Rock'owi a przeciwko Cenie - nagminnie). Jasiek na tle Johnsona wypada (ogólnie) "heelowo" bardziej niż na tle jakiegokolwiek innego wrestlera. Szkoda byłoby to spierdolić.

Oczywiście dzieciarnia mogłaby od razu nie chwycić, że Jasiek stał się zły.

Dlatego właśnie nie mogłoby to być jedno pacnięcie krzesełkiem, czy jedno AA, ale totalna demolka Johnsona przez Cenę + np. krwawienie (przy takiej "okazji" Vince mógłby się wyłamać :wink:) i ewentualny speech Cenaminatora (tak żeby nawet najmłodszy debil nie miał wątpliwości) cisnący po jego niedawnych wielbicielach :D

Taaak? A mi się wydawało, że jednak większość (nawet tu na Forum) uparcie twierdzi, że Vince nigdy się nie zdecyduje turnować Jaśka, bo straciłby dochody ze szczyli... Więc jednak zaskoczenie (przynajmniej dla niektórych) by było. Np. dla usera TheRock17:

Nigdy Cena nie przejdzie heel turnu mówię tutaj o pełnym heel turnie i gwałtownym.Jeżeli by przeszdł to te różne gadzetu które każdy kupuje by nie miały zysku.W federacji nie ma takiego ulubieńca jak Cena.

Taaak? A mi się wydawało, że jednak większość (nawet tu na Forum) uparcie twierdzi, że Vince nigdy się nie zdecyduje turnować Jaśka, bo straciłby dochody ze szczyli... Więc jednak zaskoczenie (przynajmniej dla niektórych) by było. Np. dla usera TheRock17:

Z tego co czytałem to sprawa nie wygląda tak że on go nie chce turnować ale uważa ze sam w feudzie z rockiem będzie odbierany mniej przyjaznie.Poza tym co tu dużo pisać on kiedyś przejdzie ten heel turn nawet jak będzie to za 3 lata :grin: ....choć może wtedy już będzie upper midcarderem a z Rockiem sprawa wyglądała tak że wielu uważało że on już nigdy nie wróci (zaskoczenie było duże) tym bardziej ze Vince zagrał na nosie tym "mądrym" i przed ujawnieniem się GH Wrestlemanii 27 zapodał limuzynę z "pięknymi długimi nogami"

..choć może wtedy już będzie upper midcarderem a z Rockiem sprawa wyglądała tak że wielu uważało że on już nigdy nie wrócił (zaskoczenie było duże) tym bardziej ze Vince zagrał na nosie tym "mądrym" i przed ujawnieniem się GH Wrestlemanii 27 zapodał limuzynę z "pięknymi długimi nogami"

Cena upper midcarderem? Nawet gdyby Rock został na zawsze ( :lol: ), Cenaminator nie spadłby w hierarchii, nie ma najmniejszej opcji. Te piękne długie nogi to o ile dobrze czytałem była Stefcia :P.

P.S. Rock jest dla marków heelem? Jak Ty żeś na to wpadł? Marki łykają Dwayne'a jak ciepłe buły (jakoś nie słyszałem chantów przeciwko Rock'owi a przeciwko Cenie - nagminnie). Jasiek na tle Johnsona wypada (ogólnie) "heelowo" bardziej niż na tle jakiegokolwiek innego wrestlera. Szkoda byłoby to spierdolić.

W pewnym sensie tak, ale prawdopodobnie chodziło o tych najmłodszych. Ci, zaczęli popierać Johnsona dopiero po tym, jak ten przestał wiecznie nawijać o Cenie (czyli dopiero po WrestleManii). Gdyby do turnu jednak nie doszło, to raczej John będzie przez nich dopingowany.