Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   112
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Nie pamiętam kiedy tak bardzo przewijałem ostatnio RAW. Dywizja kobieca bardzo się nie popisała. O ile od matchu o mistrzostwo sie nie wiele spodziewałem, to Panie i tak zdołały zejść poniżej oczekiwań. Zarówno Steph jak i Jade dostały pas w tak paskudnym okresie, że nic nie jest w stanie ich uratować teraz. Ktokolwiek wygra kobiece RR, powinien na spokojnie wygrać pas na WMce. Nie wiele jest nawet do komentowania w tym epizodzie, bo nie wydarzyło sie wiele co pchało by jakiekolwiek story do przodu.

Punk i Breakker dalej się kłócą, Vision dalej gniecie losowe osoby bez większego storylineu który dawałaby tej grupie jakiś sens, kobieca dywizja tag teamowa dostaje kolejny losowy team do tego tornada które nie ma znaczenia, Gunther po monumentalnej wygranej kontynuuje obijanie jobberów...jak na produkt który opiera się na opowiadaniu historii, zaskakująco mało jakiejkolwiek historii tu jest.

Wisienka na torcie:

Kuzynostwo Romana musiało dostać pasy tag team'owe, bo widocznie komuś ego siadało po tym jak był na szczycie, tylko po to żeby z niego spaść. Nie widzę innego powodu dla którego Usos nagle po (losowym) powrocie do dywizji TT po tym jak kusili nas solowym heel turnem Jey'a, po jednej walce wygrywają pasy. Tak, wiemy, Uso's = Tag Team GOATs. Tą wygraną udowodnili absolutnie nic, wiedzieliśmy o nich to samo co wiedzieliśmy, ta wygrana w żaden sposób nie podbudowuje ich, czysta wygrana nie daje nadziei na większy storyline bo poza standardowym rewanżem nie ma powodu żeby walczyli jeszcze raz - w dodatku wcześniej widzieliśmy że AJ i Dragon będą uwiązani w feud z Evans'em przeciwko Los Americanos. Nepotyzm w czystej postaci. Ciekawe kiedy Naia Jax wygra znowu tytuł kobiet, Jacob jak wróci pewnie wygra któryś tytuł tez...w sumie Solo z chłopakami też zaraz zgarną pasy na SD...Z World Wrestling Entertainment wracamy do Samoan Wrestling Entertainment. Ciekawe kiedy Roman i Rock zdecydują że te pasy "wyglądają lepiej na nich" jak to powiedział Reigns niedawno. 

I nie, nie mam nic na przeciw Uso's. Jeden z moich ulubionych tagów. Bardzo miło mi się ich ogląda - a szczególnie słucha, kiedy dostają mikrofony do rąk. Absolutnie nie przeszkadza mi to że wygrali - przeszkadza mi to *jak* wygrali, bo nie ma to ani sensu, ani nie buduje nic na przyszłość. 

Będę się okłamywał i gaslight'ował, uważając że to kwestia tego że jest koniec roku, zaraz zaczynamy Road to WM, bedzie RR i ciężko zacząć cokolwiek sensownego kiedy w sumie cały rok był dyktowany przez Cene i jego koniec kariery, ale nie powiem żebym miał duże nadzieje że się polepszy. Może to jak z chorobą, musi być gorzej, żeby było lepiej...

• Lubię to 4

• Reputacja:   1 179

Pierwsze RAW w roku 2026. Trzy walki mistrzowskie:

card-for-tonights-stranger-things-raw-01

Plus zapowiedź od łysego, który używa pewnych interesujących słów:

• Lubię to 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   876
  • Styl:  Jasny

Lecimy z pierwszym Raw w 2026 roku! Czy Raw dowiezie tak samo jak SD i dobrze rozpocznie rok? Zobaczmy!

Na początek gali mamy komentatorów, którzy wychodzą z busa, chyba, ze Stranger Things czy coś, bo przecież tematyczny odcinek we współpracy i zapowiadają dzisiejsze rozrywki! Poza tym to zaczynamy bardzo fajnie, bo od walki o pasy WWE Women's Tag Team pomiędzy The Kabuki Warriors, a Rheą Ripley i Iyo Sky, to będzie bardzo dobry pojedynek, czuję to i przeczuwam też zmianę mistrzyń, ale zobaczymy czy w to pójdą! Tak właśnie przeczuwałem i dobrze przeczuwałem! Rhea Ripley i Iyo Sky po 16,5 minutowej batalii zostają mistrzyniami WWE Women's Tag Team! Bardzo dobry pojedynek mega dobry, niesamowicie się to oglądało i ja jestem usatysfakcjonowany, bardzo dobre rozpoczęcie tego noworocznego Raw, bardzo dobre rozpoczęcie roku oj tak zdecydowanie, ja jestem mega zadowolony z takiego obrotu spraw i sama walka też nie zawiodła, brawa dla Iyo i Ripley!

Oj tak świetne wideo hype promo walki Punka z Breakkerem.

Na backu Pearce gratuluję Ripley i Iyo zdobycia tytułów, a potem podchodzi do Guntherka i mówi, żeby okazał trochę szacunku Johnowi Cenie bodajże.

Gunther właśnie wychodzi na ring i zobaczmy co ma nam do powiedzenia! Na początek w drodze na ring to wyjmuję koszulkę ze zdjęciem jak ma zapiętego Johna w Sleeper Holderze i podpis "Tap Like a....." To niezły szacunek xD. Gunther łapie za mikrofon po reklamach i mówi z tego co zrozumiałem, że chcę okazać szacunek, ale co z szacunkiem dla niego? Więc mówi, że chcę szacunku dla tego, że John Cena tap out like a little....nie dokończył, bo wszystko przerwał AJ Styles! AJ chciał coś powiedzieć, ale Gunther cały czas mu przeszkadzał i zapytał się co mały AJ ma zamiar z tym zrobić, no to walnął mu z liścia xD i mówi potem, że to jest to co myślał...nothing! Czyli nic? Nie wiem, ale to chyba początek feudu na WM'kę, dobry segmencik, przyjemne rozwinięcie rywalizacji, czekam na dalsze etapy.

Kolejne solidne, ale nie tak dobre jak to pierwsze wideo promo tym razem walki Maxxine z Becky. Na backu Ivy mówi do Pearca, że nie chcę być na końcu i w sumie tyle, a potem Gunther podchodzi do Pearca i chcę AJ'a i to w przyszłym tygodniu i to dostaniemy, czyli jednak nie na WM, dobrze, nie przespali momentu Guntherka i zaczyna się z nim coś dziać, niech lecą z tym.

Przechodzimy do wyżej wspomnianego pojedynku Maxxine Dupri vs Becky Lynch o tytuł Women's Intercontinental! Kolejna walka kobiet i ciekawi mnie co tu się stanie, bo tutaj również możemy zobaczyć obronę tytułu tak samo jak i nową mistrzynią, ale co się stanie? ZOBACZMY! 11,5 minuty dość solidnej i dobrej walki i wygrała ją Becky dzięki sprytowi i nieuwadze sędziego, w sumie nic więcej nie można napisać o tym, więc brawa dla Becky, dostaliśmy dwie zmiany mistrzowskie, czy dostaniemy i trzecią dzisiaj? No ja na to liczę w sumie, ale teraz nie jestem pewny.

Wideo promo Oba Femiego, który jak widać dalej nie wiadomo gdzie zmierza.

The Usos wbijają! Jednak nie wchodzą na ring tylko są wśród publiki, cały czas nie rozumiem czemu przy theme songu Jeya Uso jedynie skoro wbijają jako tag team, a nawet jako mistrzowie World Tag Team, ale zobaczmy co mają do powiedzenia! Wygłosili typowe promo, że są najlepszym tag teamem, że są mistrzami teraz i że 2026 należy do nich i tyle.

W ringu dostaniemy kolejny wywiad ze Stephanie Vaquer....czyli co znowu dowiemy się po raz enty, że La Primera jest gotowa do obrony tytułu z każdą zawodniczką z szatni w każdej chwili i jak dobrze jest być mistrzynią? Kurde dajcie jej jakiś normalny segment, a nie jeden z najtrudniejszych do tego, żeby zaciekawić xD, ale trzeba przyznać dzisiaj wygląda mega hot. Około połowa proma lub nawet większa część była po hiszpańsku, a po angielsku mówiła tylko to co zwykle xD, ale atakuję ją Raquel, obija jej skontuzjowaną nogę, wykonuję Tejana Bomb i ogólnie dalej ciśnie jej nogę, więc lecimy dalej z tym feudem, tak się zapowiadało tydzień temu po reklamach jeszcze na backu Rodriguez dowaliła Vaquer xD.

Rey Mysterio na backu pociesza Dragona mówiąc, że ten będzie Championem znowu, a potem podchodzi Pentagon do Reya no i rozmawiają o Theorym i Loganie.

Kolejna walka i kolejna kobiet, ale za to jaka! Lyra Valkyria vs Liv Morgan oj to jest mocny kaliber, te Panie o World Title mogłyby walczyć, ale walczą o nic na Raw, to powinna być bardzo dobra walka, przekonajmy się czy taka będzie! Prawie 9 minut bardzo dobrego pojedynku, chociaż ja bym zobaczył dłuższy pojedynek pomiędzy tymi Paniami zdecydowanie, bo to trochę niewiele czasu, ale no jest jak jest, Liv wygrała po tym jak Bayley ganiała Roxanne z krzesłem i nawet przebiegła przez ring i Lyra trochę się zdekoncentrowała, a wykorzystała to Morgan, która zrobiła Oblivion i zakończyła walkę.

Oj tak zaczynamy już main event? Dość szybko już mamy wejście Brona, a na odtwarzaczu 37 minuta, czy ta walka będzie tak długo trwała czy coś jeszcze zobaczymy po walce? Ciekawe, ale dobrze skoro tak ma być to niech będzie lecimy CM Punk vs Bron Breakker o tytuł World Heavyweight! Daje Bron nie daj się i wygraj to! 26,5 minuty pojedynku, ale polecam oglądać dopiero mniej więcej od połowy walki tak gdzieś od 13-14 minuty, bo wcześniej niezbyt wiele się działo, głównie obijanie Punka przez Brona i tyle, ale po tej 13-14 minucie Panowie się mega rozkręcili i mega dobrze się to oglądało, Punk ostatecznie obronił tytuł i mówiąc tak subiektywnie to niezbyt mi się to podoba, w sensie nie podobał mi się sposób, Bron dostał pomoc od swoich kompanów, Punk nawet oberwał Curb Stompa od Austina, na koniec jeszcze Diving Clothesline z trzeciej liny od Brona poza ring na stół komentatorski, który się połamał, dosłownie chwilę zajęło Breakkerowi pozbieranie się i wrzucenie do ringu Punka, a ten jeszcze kontruje Speara, wykonuję GTS i koniec, Bron nawet z pomocą kompanów i po takim rozwaleniu Punkstera i tak to przegrywa, nie chodzi mi tu o samą przegraną Brona, bo uważam, że i tak raczej by to przegrał, ale patrząc z perspektywy widza to Bron słabo tu wypadł i taka porażka mu zaszkodzi, skoro gość obija Punka przez połowę walki i to jest dość jednostronne, dostaję pomoc od swoich sojuszników i jeszcze masakruję Punka na koniec, a ten i tak się podnosi i wygrywa no to Breakker tu wygląda na leszcza co dokończyć dzieła nie umie, a nie na taką osobę był promowany, Punk tutaj powinien wygrać sprytem i jak miał wygrać to nie powinno być ingerencji nikogo, uważam, że wtedy Bron by stracił o wiele mniej, a tak to no stracił trochę o ile nie sporo moim zdaniem, ale no jest jak jest brawa dla Punkstera i ciekawe czy w takim wypadku dalej będziemy szli w walkę Brona z Punkiem na WM czy zobaczymy coś innego, na ten moment nie widzę tego rewanżu, nie ma żadnych podstaw, ale to WWE, Drew też nie ma podstaw do kolejnej walki z Codym, a jednak ją dostaję, więc no zobaczymy.

Podsumowanie: Dobre Raw, ale nic poza tym uważam, nie dostaliśmy żadnych ciekawych niespodzianek, opener był bardzo dobry i main event, środek show to takie przeczekanie miałem wrażenie w większości, nic kluczowego się nie wydarzyło, niby Becky odzyskała tytuł, ale to też takie bez pompy według mnie, nie był to słaby czy nawet przeciętny odcinek dla mnie był dobry, ale trochę mnie zawiódł, bo faktycznie oczekiwałem czegoś więcej, a dostałem dobry solidny odcinek, no dobrze niech i tak będzie.

• Lubię to 1
  • Dzięki 2

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   711

Tak jak się spodziewałem średnia tygodniówka która nie urywa dupy nie było tragicznie ale nie było też jakoś zajebiście średnie show i tyle jak na początek roku... 

Main Event no cóż, chyba nie są jeszcze gotowi na to aby postawić na Brona, w sumie jest mi on obojętny jako zawodnik, ja się cieszę że po tylu latach Punk jest doceniany we federacji tak to powinno wyglądać w latach 2013-2014, Hunter jako booker mu służy i wręcz aż dziwne po tym co się słyszało że wiecznie na zapleczu mieli jakieś spiny lata temu... Coś czuje że to się skończy Triple Theart Matchem na WM znowu. 

Jeden debiut? Zero powrotów? Cóż nie znałem na SD i tak dostaliśmy solidną paczkę powrotów, debiutów więc nie będę narzekał, na RAW jakoś się nie napalałem, ale fajny klimat w stylu Stranger Things tak sobie patrzałem na te świetlik i od razu do głowy przyszedł Bray szkoda że go już z nami nie ma :( On by dodał uroku tej tygodniówce spod szydlu Stranger Things, a tak to tylko zwykła oprawa i nic więcej, w sumie ze Stranger Things mam tak jak z WWE, srogo się zawiodłem ale nie tak jak na WWE wiele razy, chociaż twórcy nie mają najebane pod kopułą i nie zabijają swoich najlepszych postaci. 

Stephanie Vaquer z kontuzją? Serio jak już widzę że dana zawodniczka ma kontuzję to już się boje o jej przyszłość, przeważnie jak komuś się to przydarza to zawsze kończy to się w chujowy sposób WWE to nie AEW aby jakoś rozegrać sytuacje z kontuzją aby nie zakopać zawodnika.

Gunther wygląda jak jakiś upośledzony z tym wiecznie uśmiechniętym ryjem, ja nie zdzierżę jak on przez cały rok będzie chodził uśmiechnięty jak jakiś przyjebany to nie Solo aby być funny... Wgl chyba program ze Stylesem będzie na początku roku, uff na całe szczęście oby to zwiastowało jedno to nie Gunther będzie ostatnim przeciwnikiem AJ'a, oby się okazało że Styles odwiesi buty właśnie w ringu TNA w tym roku. 

Becky Lynch odzyskuje IC, to po co w takim razie ogarnęli zwycięstwo Dupri? Po to żeby ją podłożyć na sam początek roku, szkoda ale cóż AJ musi zdobyć jakiś pas na WM a na główny tytuł raczej jej nie dadzą w tym roku. 

Jericho ma wrócić w nowym gmmicku na Royal Rumble więc pewnie i on będzie główną atrakcją tegorocznej WM tylko z kim on mógłby stoczyć walkę. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   683

3 godziny temu, Kaczy316 napisał(a):

wyjmuję koszulkę ze zdjęciem jak ma zapiętego Johna

Takie rzeczy teraz w WWE? :D Myślałem, że PG Era dalej trwa? :P

• Haha 7
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   310
  • Urządzenie:  iPhone

Triple Hitler co chwila zmienia Erę, idzie się pogubić jaka jest teraz.

• Lubię to 2

wrestlers-on-the-road.jpg

16 minut temu, HeymanGuy napisał(a):

Triple Hitler co chwila zmienia Erę, idzie się pogubić jaka jest teraz.

To prawda. Na szczęście znalazłem zdjęcie, o którym pisał @ Kaczy316

memik.jpg

• Lubię to 1
  • Haha 4
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

1 godzinę temu, CzaQ napisał(a):

Takie rzeczy teraz w WWE? :D Myślałem, że PG Era dalej trwa? :P

Chłopie tam co tydzień jest nowa Era według łysego nochala :D Dziś wyświetlił mi się twój post o nowej erze Netflix nie minęło rok dużo się nie zmieniło dalej syf :D 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   315
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Adam Pearce zapowiadał "break down the walls" i co? Jajco! Takie samo jak na głowie generalnego menadżera RAW. :D 

Jajca też w walce o IC Title, choć walczyły kobiety :krzywy: Becky Lynch odzyskała pas, co ma jeden plus. Rudej raczej nie grozi wygrana w Royal Rumble i złoto na WM42. A Maxxine? Chyba chcieli zrobić z niej nieco więcej niż prześliczną maskotkę, dając midcardowy tytuł. Odzyska go raczej nieprędko, ponieważ pani Dupriczko, dla pani będą segmenty na zapleczu i walki o nic, a WM, złoto i inne zaszczyty są dla ulubieńców zarządu...

Generalnie te pasy drugiego sortu dla gwiazd świadczą o tym, że wkraczamy w drogę do WM. Dokleić inne gwiazdy do Ripley, Sky i Becky i kobieca elita zadowolona.

To, co wyprawia się z kobiecą dywizją na RAW woła o pomstę do nieba. To chyba jedyna rzecz, która w WWE stoi na wysoki poziomie, ale te jełopy robią wszystko, aby tak nie było. Ivy Nile żebrząca o kolejny title shot na pas IC, choć niedawno dostała od Maxxine. Stephanie Vaquer ma złoto, mecze marzeń tylko czekają na przyklepanie, a tymczasem dostajemy niekończącą się opowieść z Raquel. Rodriguez dostała dwa razy w czapę. Po cholerę kolejna ich walka? Oby ten "brutalny" atak Raquel nie był tylko zapowiedzią zwakowania pasa przez Steph i faktycznej kontuzji.

Liczyłem po cichu, że Breakker przejmie złoto, a Punk skręci na WM42 w drogę innych starych dziadów pokroju Lesnara czy Reignsa. A tak Bron wyszedł na tego, kto - dosłownie i w przenośni - dużo szczeka i niewiele z tego wynika. Byłoby miło, gdyby Breakker dostał na WM kogoś ze starej gwardii (Seth, dasz radę się wyleczyć?) i go poskładał, ale skończy się pewnie na 2137 walce z Rycerzem. :D 

Tydzień temu martwiłem się, że Dragon Lee przepadnie po utracie pasów TT, a tu proszę, chłop odegrał ważną rolę w walce o WHC :D A co do samej walki to irytujące jest to robienie z Punka underdoga. Kiedyś lubiłem oglądać go w ringu. Bezczelność w akcji, ciekawe kontry, fajne akcje. A teraz jakbym oglądał Cenę z 2010 roku, ale z purpurowym ciałem, brodą, wyglądającym jakby się miał przewrócić pod naporem ciała rywala.

Nigdy nie widziałem żadnego odcinka "Stranger Things". Jeśli ten serial ma taki sam poziom jak poświęcony temu show epizod RAW, aż żal odpalać Netfliksa. :D Wystarczy już, że WWE mnie katuje 3/4 razy w tygodniu...

• Lubię to 4

Cena.jpg

• Reputacja:   1 337

@ CzaQ  kolega pyta jakiego programu używasz do robienia grafiki - excel czy jednak notatnik lepszy?:D

...

18 minut temu, MattDevitto napisał(a):

kolega pyta jakiego programu używasz do robienia grafiki - excel czy jednak notatnik lepszy?:D

na kalkulatorze :D Nawet Dooma odpala! :D

• Haha 2

Serio właśnie widze że jest nowym Theme Song RAW, serio poszli znowu w rap XDDDD Na serio nie ma żadnych rockowych zespołów. 

• Reputacja:   112

Największa atrakcją tego RAW był chyba collab ze Stranger Things...i to chyba najlepsze podsumowanie tego odcinka. 

Pasy TT kobiet - zaprawdę powrót do przeszłości w czasy Stranger Things. Nobody cares. Na tyle co gadają o równouprawnieniu i jak to kobiety są takimi samymi "superstar" jak faceci, to wyjazdy do Arabii Saudyjskiej i booking ich walk pokazuje że wracamy do ery "Eye Candy" jeśli o nie chodzi.

O ile jestem fanem Maxxine i widzę w niej potencjał na coś więcej...to ta walka była brutalnie ciężka do obejrzenia. Nie wiem nawet jak nazwać ten dziwny Double Underhook Cokolwiek-To-Miało-Być po którym nawet Becky nie wiedziała jak ma to sprzedać :D Może za dużo za szybko, może to ja wdycham za dużo copium na jej temat - ale nawet ja nie mam jak tego bronić. 

Stephanie - RIP, ostatni sesnowny storyline miała z Giulią w NXT i nie zapowiada się żeby miało się to zmienić.

Z ciekawszych rzeczy...Main Event wyszedł lepiej niż się spodziewałem, całkiem solidny match wykręcili. 

I...w sumie tyle? Jak na specjalny odcinek z dużym collabem to rzeczywiście nie wykorzystali tego absolutnie. Road To WM/RR zaczęła się z hukiem, faktycznie...

• Reputacja:   208

RAW nie było takie złe jak większość ludzi w necie mówi. Było dobre jak na RAW, tylko że było reklamowane jako specjalne RAW. Dla mnie skoro był motyw Stranger Things to powinno być więcej motywów z serialem. Nie wiem, jakiegoś aktora ściągnąć czy coś, paru zawodników mogłoby wyjść w strojach inspirowanych serialem (WWE wypuściło koszuli WWE ST ale żaden zawodnik w takiej nie wszedł).

No i przede wszystkim różnica między RAW (ocenianym słabo) a SD (ocenianym wysoko) była taka, że na SmackDown praktycznie wszystko było świeże (nie licząc Cody'ego czy Blacka) a na RAW nie widziałem ani jednej świeżej rzeczy...

Edytowane przez GGGGG9707
  • Lubię to 2

• Reputacja:   876

Lecimy z kolejny Raw w drodze do Royal Rumble, drugim Raw w nowym roku i pierwszym podczas touru po Europie, także zobaczmy co Tryplak nam zgotował! Zapowiada się w porządku, ale może będzie lepiej.

Gale rozpoczynamy tak jak było w zapowiedzi od naszych nowych mistrzyń WWE Women's Tag Team czyli Ripley i Iyo! W sumie zobaczymy co dalej mają zaplanowane dla nich, może coś ciekawego. Rhea mówi, że przez ostatnie tygodnie biły się nie tylko fizycznie ale i mentalnie z The Kabuki Warriors, ale w końcu posłały je tam gdzie ich miejsce i zdobyły tytuły WWE Women's Tag Team! Piękne chanty "You deserve it!" Iyo przejęła mikrofon i głównie mamy powiedzonko "Nobody is ready for RHIYO!" Ripley coś chciała jeszcze powiedzieć, ale wszystko przerywa Liv oraz Roxanne! Morgan mówi, że dawno się nie widziały(pewnie skierowane do Ripley) ale są pierwsze, które chcą pogratulować Ripley i Sky, a potem przechodzą do rzeczy i Liv mówi, że chcę z powrotem swój tytuł, którego nigdy nie straciła, a wszystko przerywa Bayley i Lyra! Bayley mówi, że dobrze widzieć znowu Liv i potem pobudza publikę, żeby chantowali dla niej i to się udaję, ostatecznie dochodzi do małej wymiany zdań i kłótni pomiędzy Bayley i Lyrą, a Liv i Roxanne, natomiast poza ringiem pojawiają się Kairi i Asuka, które wyciągają z ringu Ripley i Iyo i same do niego wchodzą, a ostatecznie przeradza to się i tak w brawl, który wygrywają Rhea i Iyo i w sumie tyle, tak naprawdę o niczym się nie dowiedzieliśmy, szkoda, ale obejrzeliśmy sobie lekki brawl.

AJ Styles wywiadzik o Guntherze. Liv Morgan na backu ma problemy do Finna.

Je'von Evans vs Bravo Americano, była walka z Rayo to teraz z Bravo, zobaczmy jak wyjdzie. Dobry około 6 minutowy pojedynek i pokazanie umiejętności Je'vona po raz kolejny, niech pnie się powoli co raz wyżej, a po walce widzimy atak na Evansa przez Los Americanos, chociaż ostatecznie Evansowi udało się uciec dzięki temu, że jest bardzo "bouncy" i dobrze, ale znaczy, że feudzik trwa dalej.

Na backu Pearce mówi do Heymana, że jeśli Bron ma zamiar pojawiać się dzisiaj na Raw ze złymi intencjami to odsyła go od razu do domu i niech Heyman mu to przekaże, bo Pearce nie jest dzisiaj w nastroju.

Lecimy z CM Punkiem, który wbija na ring i zobaczmy co nam powie! Mówi, że jego plan to być mistrzem na zawsze, ale zdarzają się takie rzeczy jak jego przyjacielowi Rhodesowi, ale jeśli ma takich ludzi jak Oni za plecami to można zrobić niemożliwe, mówi, że uporał się z The Vision w zeszłym tygodniu i teraz patrzy w przyszłość i nowe szanse dla innych, Punk żegnał się już z Niemcami, ale przerywa mu Balor! Ciekawe, tego się nie spodziewałem, może to zabrzmi dziwnie, ale Balor brzmi bardzo ciekawie i świeżo w tym zestawieniu z Punkiem, chętnie bym zobaczył taki pojedynek nawet na Royal Rumble, Balor mówi, że nie będzie czekał na Royal Rumble ani na Elimination Chamber, chcę title shota, bo Punk wymienił go jako jednego z zawodników, z którymi chcę się zmierzyć, a Punk go pyta gdzie był 2 miesiące temu kiedy to mówił, Punk mówi, że Balor grał w gry wideo, pomagał Domowi, pomagał JD'emu i kłócił się z Liv, ale ostatecznie chcę się z nim zmierzyć i to nawet dzisiaj i jest fanem Finna Balora, Balor mówi, że nie będzie to dzisiaj, ale nie musi się martwić o Doma i o JD'ego ich nie będzie, ale nie będzie sam, bo chcę tej walki za tydzień w Belfast w Irlandii! Punk się na to zgadza i ogólnie dobry segment fajny segment, podobał mi się, Irlandia będzie miała fajny moment, bo ich zawodnik zawalczy o World Title, a Balor będzie fajnym odświeżeniem, niech będzie mi pasuję.

Czas na walkę o pretendentki do tytułów WWE Women's Tag Team The Kabuki Warriors vs Judgment Day vs Bayley & Lyra Valkyria, no ta walka powinna wyjść bardzo dobrze, w sumie liczę tutaj na Judgment Day mimo wszystko, ale chyba wygra Lyra i Bayley, bo za tydzień Irlandia to Lyra będzie walczyła zapewne, ale mi to nie przeszkadza, Bayley i Lyrę też lubię. Jooooo około 13-14 minut jakże świetnego pojedynku, ale dobrze się to oglądało, toć to była perełka, main event będzie miał ciężko to przebić i wygrały te co chciałem, żeby wygrały czyli Liv i Roxanne! Bardzo dobry wybór, świetna walka i zawalczą o tytuły WWE Women's Tag Team nie za tydzień, a na Saturday Night's Main Event! Dobrze, będzie ciekawie, ale mega dobra walka polecam!

Wideo promo Becky Lynch na temat tego, że odzyskała swój tytuł w pełni sprawiedliwie w zeszłym tygodniu po tym jak 2 miesiące temu został jej zabrany niesprawiedliwie i ogólnie promo na temat tego całego zamieszania i dowiadujemy się, że za tydzień dostaniemy kolejny zwykły pojedynek Maxxine vs Becky o tytuł Women's Intercontinental, dawno nie było, może na WM też to planują?

Wywiad z Maxxine na temat jej walki z Becky za tydzień.

Z jednego wywiadu przechodzimy do drugiego tylko tym razem nie na backstage'u, a na stage'u, zmiana otoczenia, trzeba jakoś urozmaicać te segmenty, WWE to w to umie oj tak. Raquel trochę podenerwowała się na fanów, na Cole'a, na Stephanie i nagle wyszła Vaquer, która ponoć kontuzjowana, ale do Europy przyleciała i tylko po to, żeby zebrać oklep od Raquel ponowny.

The Vision wbija na ring, ale bez Brona, więc pora na walkę Austin Theory i Bronson Reed vs Dragon Lee i Pentagon! Walka może wyjść mimo wszystko dobrze, ale ciekawi mnie kto tutaj wygra, bo to wcale nie jest takie pewne. 10 minut walki i wygrali Dragon oraz Pentagon, ale przez DQ po tym jak Bron poza ringiem sobie wbił i wykonał Speara na Dragonie, a później jeszcze zaatakował Pentagona, ale szybko Pearce przyszedł i zaczął ochrzaniać, a w tym czasie pozostali członkowie Vision atakowali Luchadorów i potem Pearce ich ochrzaniał, a Bron zaczął atakować Luchadorów xD, na sam koniec nawet Pearce prawie oberwał, Bron wyglądał kozacko, ale ostatecznie udało im się uspokoić Breakkera i ciekawe co z tego wyniknie ostatecznie, walka była dobra i w sumie tyle, ale to co po walce było lepsze.

Na backu dowiadujemy się, że Bron zostaje zawieszony na czas nieokreślony, ale Heyman podchodzi i w sumie chyba trochę przeraził Adama, bo powiedział mu, że wedle tego co widział to Adam podniósł rękę na Brona pierwszy i widać było przerażenie lekkie na twarzy Pearca, ciekawie może być oj ciekawie, chyba, że ja coś źle zrozumiałem.

Next Week: Becky Lynch vs Maxxine Dupri o tytuł Women's Intercontinental meh, CM Punk vs Finn Balor o tytuł World Heavyweight oj tak to chętnie obejrzę! To w sumie tyle, jedna walka niezbyt ciekawa i jedna na którą czekam, zapowiada się w porządku.

Main event time! Gunther vs AJ Styles! Zobaczmy co tutaj się wydarzy, może coś co doprowadzi do ich starcia na WM? We Will See. Walka była niesamowita, świetne starcie Gunthera z AJ'em około 18 minutowe, ale nie rozumiem tej końcówki, w sensie po co taka końcówka, Gunther mógł tutaj czyściutko wygrać, ale ciężko to odebrać, z jednej strony można powiedzieć, że Gunther wykazał się sprytem i chyba wolę tę wymówkę niż taką, która mówi, że Gunther leci w stronę cipo-heela, mam nadzieję, że nie wracamy do tego Guntherka oby nie, ale zobaczymy co dalej.

Podsumowanie: Raw było w porządku, moim zdaniem dostaliśmy dwie niesamowite walki dzisiaj, Triple Threat Tag Team kobiet i main event, segment Punka i Balora spoko, a także sytuacja z Breakkerem ciekawa i zastanawiam się jak to dalej wyjdzie, nie podobała mi się znowu końcówka main eventu, ale no cóż jest jak jest, mimo wszystko w porządku Raw takie dobre Raw.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)