Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   721
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Nie żeby coś ale co oni ostatnio tak teasują ten moment? :P Na ile Jeff podpisał kontrakt z TNA? Nie wiedziałem w jakim temacie napisać to pomyślałem że tutaj bo w końcu Punk jest na RAW, myślicie że jest jakaś szansa że te nie ogary ściągną jeszcze Jeffa na jakiś pożegnalny run? A może go ściągną z TNA na jedną walkę z Punkiem :P Albo chociaż segment, bo nie bez powodu w ostatnim czasie wspominają ten moment, nie powiem sprawiło by mi to uśmiech jakby coś takiego zorganizowali ale dobrze wiemy jak to z nimi jest pożegnalny run Cena jest tego przykładem. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Nowy wygląd Theory'ego nawet spoko, w sumie jak sobie tak to obejrzałem to obecnie tylko on jest w tym gronie najmłodszych zawodników w WWE więc moim zdaniem powinni w niego inwestować, chłopak niejednokrotnie potrafił się odnaleźć przy większych nazwiskach i moim zdaniem jest obecnie jedyną osobą razem z Bronem którą warto pchać do przodu, bo tak patrząc na ten roster czy to z RAW czy SD to słabo z tą młodzieżą którą można byłoby podpromować więc Theory i Bron najlepiej się do tego nadają ;) New Look, New Ring Gear na prawdę na plus może jest jeszcze dla niego jakaś nadzieja o ile Hunter go nie spuści w klozecie... 

Gunther już konfrontuje się z Punkiem ale ta rywalizacja do mnie nie przemawia, jakoś to wszystko włoku Gunthera dalej jest takie nijakie wygrał z Cena i nic szczególnego się z nim nie dzieje... I oni serio idą we walkę AJ kontra Gunther? Błagam litości AJ zasługuje na kogoś lepszego, kogoś komu mógłby przekazać pałeczkę i wypromować, budowanie Gunthera na jakiegoś legend killera jest spierdolone bo legend killer jest tylko jeden Randy Orton i to się nigdy nie zmieni. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   889
  • Styl:  Jasny

Kolejne Raw, tym razem świąteczne, ale szkoda, że nagrywane, ale zobaczmy co tam Papa Hunter dla nas przygotował!

Pierwsze co widzimy to powtórkę z zeszłego tygodnia, a następnie The Vision na backu i Heymana, który podchodzi do Austina i rozmawia z nim, Theory mówi, że chciał zostać zauważony i że wie, że dzisiaj Vision ma walkę i chcę wykorzystać tę szansę, Heyman pyta się czy naprawdę i Austin mówi że naprawdę, ale Heyman odchodzi i ciekawe co z tego wyniknie.

Część w ringu zaczynamy od Ripley! Która wbija na ring, więc pewnie zaczniemy od walki z Asuką, oj tak będzie się działo! Kurde 11 minut walki w TV, były dwie reklamy no ten pojedynek możliwe, że trwał z 16 minut albo i więcej, ale dobrze, bo był bardzo dobry albo i świetny, mówiąc wprost to taki pojedynek to bym nawet na PLE albo i na WM przygarnął, ogólnie tak dobrze budowali walkę pomiędzy tymi dwiema i historię, że na WM to by się nadawało zdecydowanie, a zostało zrobione na nagrywanym Raw xD, ale no jest jak jest, walka godna polecenia zdecydowanie, Rhea niestety przegrała po tym jak Iyo chciała jej pomóc, ale była niedopuszczona do akcji w ringu i kontuzjowana co wykorzystała Kairi i zaatakowała ją, a Sky leżała na krawędzi i cierpiała co odwróciło uwagę Ripley i dlatego przegrała przez School Boya, brawa dla Asuki, też musi być promowana, a jest fajnie prowadzona.

The Vision na backu i chyba Bron i Bronson mają wątpliwości co do Austina, ale Heyman ich uspokaja mówiąc, że ma wizję co do Austina, bo On i Bronson zawalczą dzisiaj w main evencie przeciwko Punkowi i Reyowi Mysterio i Austin ma zrobić wszystko i to wygrać razem z nimi albo Vision zrobi wszystko, żeby wykopać Austina z WWE, ciekawie.

Becky Lynch wbija na ring! Zobaczmy co ma do powiedzenia! Becky mówi o Maxxine i że Dupri skorumpowała sędzię, dopuściła do nielegalnej interwencji po czym mówi, że to Lynch jest mistrzynią Interkontynentalną i oczywiście wykłóca się z publiką, wszystko jednak przerywa Maxxine! Która mówi, że wszyscy słyszymy Becky i że Sports Illustrated miało rację, że Becky to Greatest Of All Time,  a Ona to rookie, ale ta rookie pokonała Becky i to 3 razy, Maxxine też mówi, że Becky nie wygląda jak Greatest Of All Time tylko wygląda jak ktoś kto wie, że najlepsze lata ma za sobą, dobrze Dupri wyszła tutaj na micu, po tych słowach Lynch ją zaatakowała, ale ostatecznie to Dupri wyszła zwycięską ręką i zapięła Ankle Locka na Becky i chciała, żeby przyznała, że Maxxine jest lepsza, nie słyszałem, żeby Becky to powiedziała, ale odklepała xD, Dupri sprawiła, że Becky odklepała ciekawie, co prawda nie w oficjalnej walce, ale to też ciekawe, dobry segmencik, który moim zdaniem pokazał w dobrym świetle Maxxine i dobrze ją promują, będzie ostatecznie kolejny mocny mid carder według mnie.

Uuuaaa, za tydzień dostaniemy AJ Styles & Rey Fenix vs The Usos o pasy World Tag Team! To chętnie zobaczę, może Usosi przejmą pasy, ale nie wiem czy ta zmiana byłaby aż tak potrzebna, w sensie może i tak, bo AJ i Rey jedynie bronią tytułów, żadnych feudów nie mają ani nic, a Usosi jako mistrzowie mogą to zmienić, ale no cóż poczekamy zobaczymy.

Rayo Americano vs Je'von Evans przed nami, ten pojedynek może być naprawdę dobry i w sumie na to liczę! Prawie 7 minut walki w TV, dobrej solidnej walki w TV, spodziewanie wygrywa Evans i zobaczymy jak to dalej się potoczy, coś tam słyszałem od komentatorów, że jest free agentem obecnie, ale nie wiem ile w tym prawdy, trzeba będzie się przekonać, brawa dla Evansa!

Wywiadzik z AJ Stylesem i Dragonem Lee na temat przyszłej obrony tytułów z The Usos. Wideo promo Brona na temat walki z Punkiem, krótkie i szybkie.

Komentatorzy coś mówią i kamera jest skierowana na nich, ale Nikki nagle wychodzi od razu z mikrofonem przy stole komentatorskim i zaczyna się pysznić i poniżając miasto, w którym odbywa się Raw potem przechodzi do Stephanie i mówi, że za tydzień zniszczy Stephanie Vaquer i że w końcu World Title będzie miało prawdziwą mistrzynię oraz, że nikt nie zapomni wtedy kim jest Nikki Bella.

Bayley wbija do ringu, a to oznacza walkę z Roxanne! Oj to może być bardzo dobry pojedynek, czekam na to co zaprezentują w ringu! ponad 7,5 minuty, prawie 8 minut bardzo dobrego pojedynku pomiędzy tymi Paniami i brawa dla nich, bo to się oglądało mega dobrze według mnie, ostatecznie po sporym chaosie, który był poza ringiem i Liv mega pomogła Roxanne, a z kolei Raquel bardzo przeszkodziła w wygranej Perez i były pretensje podczas walki co wykorzystała Bayley oczywiście, a skoro mowa o Bayley i Lyrze to Valkyria bardzo fajnie nauczyła się kontrolować te osobowości Bayley i je zmieniać mam wrażenie, dobrze to wygląda, wali z liścia Bayley i ta zmienia się xD.

Noworoczne Raw za 2 tygodnie: Stephanie Vaquer vs Nikki Bella vs Raquel Rodriguez o Women's World Title, bardzo fajny pojedynek, raczej nie ma szansy na stratę pasa, ale walka może być naprawdę bardzo dobra. Maxxine Dupri vs Becky Lynch o tytuł Women's Intercontinental oj tak to też przygarnę, fajny rewanżyk. CM Punk vs Bron Breakker o tytuł World Heavyweight to już się wypowiadałem, czekam na ten pojedynek! Może to być naprawdę dobre Raw.

Judgment Day na backu i jest problem, bo Raquel przeszkodziła w wygranej Roxanne, ale Ona nie widzi problemu, bo chciała pomóc.

Guntherek wbija na ring! Oj tak zobaczmy co nam dzisiaj powie! Przez długi czas nic nie mówi i jedynie bawi się z publiką, która w sumie ma świetny ubaw chantując do niego różne frazesy, ale w końcu się odzywa, pyta się, czy naprawdę fani są na niego źli? Oczywiście nie liczył na odpowiedź i powiedział, że powinni być źli na gościa, którego zmusił do odklepania jak "Little Bitch" xD, wszystko przerywa CM Punk! Mamy face to face z Guntherem, ale Punk wbił tutaj, bo ma walkę niedługo i patrzy jak Gunther opuszcza ring, a Guntherek jeszcze pokazuję do niego "You Can't See Me" xD, Gunther idzie stagem i wbija Rey! Mysterio też nie przepada za Guntherkiem, a ten tylko się śmieję, ogólnie tak średnio mi się to podoba, w sensie rozumiem sam zamysł, ale patrząc logicznie to Gunther jest gardzony przez każdego face'a, za to że po prostu wygrał pojedynek, wiem w jaki sposób, ale to nie był jakiś nadzwyczajny sposób, On tak wygrywa też walki za pomocą Sleepera to też jego finisher, także po prostu ludzie nim gardzą, bo Cena odklepał, no cóż jest jak jest, ale chociaż działa, więc niech będzie, Gunther na backu jeszcze spotyka AJ'a i Styles mówi, że powinien siedzieć cicho, ale Gunther odpowiada, że nie i się śmieję xD.

Next Week: AJ Styles i Dragon Lee vs The Usos o World Tag Team Title, to chętnie obejrzę i w sumie chyba tyle, to mógłby być main event dla mnie.

Pora na main event dzisiejszego show! Bronson Reed i Austin Theory vs CM Punk i Rey Mysterio! Takiego zestawienia jeszcze nie było, więc może będzie to ciekawy pojedynek, zobaczymy czy Austin wyleci z The Vision i całego WWE czy w nim zostanie jak to mówił Heyman, że może być. Ponad 15 minut w TV standardowego tag team matchu tak mówiąc wprost, jak się rozkręcał to już się zakończył, tak walka dość bez historii, Theory przypiął Reya po Curb Stompie dzięki czemu jego drużyna zgarnęła zwycięstwo i w sumie tyle po walce brawl i wbija jeszcze Bron i po krótkiej wymianie i pomocy Austina to Bron wykonuję Speara na Punku i tyle koniec show.

Podsumowanie: Kolejna gala, która jak na nagrywane show to była niezła, main event to chyba najgorsza część tego show, bo cała reszta mi się podobała, Rhea i Asuka dały mega dobre starcie, Bayley i Roxanne tak samo fajnie się oglądało, Gunther, na razie jadą na tym heacie naturalnym, który wywołało to, że John odklepał, ale na razie działa, oby tylko wiedzieli kiedy pociągnąć za sznurek i nie przegapili dobrego momentu na pchnięcie Gunthera dalej, Segment Becky i Maxxine też był spoko, reszta po prostu się odbyła i w sumie tyle, ale tak jak mówię jak na nagrywany odcinek to solidnie.

• Dzięki 3

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   229
  • Urządzenie:  Android

IMG_20251224_182333.jpg

WWE ogłosiło że 5 stycznia odbędzie się specjalne RAW Stranger Things.

Generalnie bym się cieszył ze specjalnego RAW, może jakiś fajny cinematic match, może jakieś stroje inspirowane serialem, może coś ciekawego.

Jednak dalej myśląc o WWE promującym film / serial mam przed oczami Zombie w 2020 roku chyba. Zjedli Miz'a.

I to było tak słabe, tak cringe że teraz też spodziewam się najgorszego. Będą jakieś nadprzyrodzone motywy, supermoce no i niestety spodziewam się interwencji w walkę Punka z Breakkerem, jednak nie logicznej interwencji która coś wniesie tylko coś z serialu 

Edytowane przez GGGGG9707
  • Lubię to 1
  • Dzięki 1

1 godzinę temu, GGGGG9707 napisał(a):

WWE ogłosiło że 5 stycznia odbędzie się specjalne RAW Stranger Things.

Jak sam podtytuł wskazuję, wejdziemy w nowy rok i będą się działy dziwne rzeczy, więc od początku nas już na to przygotowują, dobrze, że tym razem uprzedzają, to będziemy przygotowani.

• Lubię to 1
  • Haha 1

Top 3 Walk 2k18

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

• Reputacja:   333
  • Styl:  Klasyczny

Nadrabiamy RAW. Nagrywane, czuć było klimat świąt.

Breakker tak bardzo gniecie Punka przed ich walką, że coraz bardziej prawdopodobna jest porażka Brona w walce o WHC.

Najpewniej to niechcący, ale dobrze, że Gunther jest na kosie ze starą gwardia pokroju Punka, Stylesa i Reya. Powinni czuć strach, że mogą być następni. 

I przy okazji wyszedł na wierzch jeden z wielu problemów obecnego WWE. Brak na RAW młodych face'ow w wieku Breakkera czy Theory'ego. Jedynym jaki przychodzi mi do głowy jest Je'Von Evans.

Roxanne Perez kontra Bayley. Aż mi się przypomniało jak to szykowali na WM41, a potem nagle porzucili. :D Na logikę, po tym liściu Valkyrii na Bayley sędzia powinien dać DQ. :co:

Nikki Bella gada, a gdzie Vaquer? Gdzie Raquel? Dlaczego ta walka ma mnie jakkolwiek obchodzić? 

Cena.jpg

Dalej leci najlepszy theme song w historii WWE! I nawet nie mówcie że nie :D Bo znajdę i się rozprawimy. 

• Reputacja:   191

2 godziny temu, Grins napisał(a):

Dalej leci najlepszy theme song w historii WWE! I nawet nie mówcie że nie :D Bo znajdę i się rozprawimy. 

Czy w historii to nie wiem, ale jak oglądałem WMkę i leciał ten filmik przed wejściem Punka z This Fire Burns właśnie, no to jakaś łezka nawet mi się w oku zakręciła i serducho zabiło szybciej. Pewnie w dużej mierze to zasługa nostalgii i całego bagażu wspomnień, jaki niesie ten theme song, no ale cóż, liczy się.

6427638215a28716991f4b.jpg

Ostatnie Raw w tym roku, czy czymś nas zaskoczy WWE? Przekonajmy się!

Najpierw mamy powtóreczkę dotyczącą Austina Theory'ego i The Vision, a zaczynamy ogólnie od The Vision, które wbija do ringu! Zobaczmy co nam powiedzą! Heyman ma mikrofon i wkurza się o to, że ludzie skandują "CM Punk" xD. Przedstawia także nowego członka The Vision czyli Austina Theory'ego i przekazuję mu mikrofon, Austin mówi, że czekał całe życie na ten moment i czekał na niego całą karierę, mówi, że ma dużo rzeczy o których chciałby porozmawiać, najpierw chciałby porozmawiać o nowym World Heavyweight Championie Bronie Breakkerze! Ostatecznie wszystko przerywa CM Punk! Który wychodzi, ale tylko na stage i ma mikrofon i w sumie trochę tam mówi i chcę, żeby koledzy Brona opuścili ring, żeby mógł wejść do ringu i zrobić face to face z Bronem i pyta się czy Breakker jest przestraszony, ale Bron odpowiada, żeby Punk wszedł do ringu i się nie bał, nie skrzywdzą go, Punk wchodzi na krawędź ringu, a reszta The Vision poza Bronem opuszcza ring i mamy face to face Brona z Punkiem. Ale Bron nawala na tym mikrofonie, przecież gość jest z każdym tygodniem co raz lepszy, a już jest świetny, genialnie się go słucha, to będzie niesamowity main eventer, Punk mnie zdziwił jak przejął mikrofon, zazwyczaj doświadczeni zawodnicy mówią, że młodzi nie są gotowi, a Punk stwierdził, że Breakker jest bardziej gotowy niż ktokolwiek z backstage'u i niż ktokolwiek inny z The Vision, ciekawe i problem w tym, że to Punk nie jest gotowy, nie jest gotowy, żeby oddać swój tytuł i nie jest gotowy, żeby przestać być Championem, mówi też, że pewnego dnia ktoś go pokona o ten tytuł, ale to nie będzie Breakker, ale świetny segment, starcie tytanów na mikrofonie, Breakker musi jeszcze się trochę poduczyć, dalej Punk jest niesamowity na mikrofonie jak się rozkręci, ale Bron niewiele mu ustępuję, jeszcze chwila i naprawdę będzie giga wysoko i tak jest bardzo wysoko w swoich umiejętnościach jak na tak młody wiek, czekam na Punk vs Breakker za tydzień, to będzie dobry pojedynek, to mógłby być main event WM i może będzie, bo jest taka walka w planach na WM.

Wywiad z Raquel na backu i koleżanki z Judgment Day życzą jej powodzenia, ale Rodriguez mówi, że tego nie potrzebuję.

Akcję dzisiaj otwieramy pojedynkiem, który może wyjść dość solidnie, Stephanie Vaquer vs Nikki Bella vs Raquel Rodriguez o tytuł Women's World, zmiany mistrzyni się nie spodziewam za bardzo, ale tak jak mówię walka może wyjść ciekawie. 17 Minut jak dla mnie bardzo dobrego pojedynku, przyjemnie się to oglądało, Vaquer obroniła tak jak się spodziewałem, ale w dość dziwnie heelowy sposób, Raquel wykonała finishera na Nikki, Steph wywaliła ją z ringu i przypięła Nikki, czy to jakiś zalążek heel turnu? Raczej wątpię, ale kto wie, zobaczymy jak to się rozwinie, mam nadzieję jednak, że Nikki już nie będzie się kręciła przy obrazku tytułowym, co za dużo to niezdrowo.

Na backu Gunther udzielił krótkiego wywiadu, a wszystko przerwał R-Truth i możliwe, że dzisiaj zobaczymy Truth vs Gunther.

The Kabuki Warriors wbijają na ring i zobaczmy co nam mają do powiedzenia! Z tego co udało mi się zrozumieć to chyba jedynie powiedziały o tym co zrobiły i wszystko przerwały Rhea i Iyo! Jednak nie biorą się za mikrofony, a od razu przechodzimy do rękoczynów i cyk brawl! Ostatecznie Ripley i Sky wygrały ten brawl, ale przez problemy z plecami Iyo mogło być różnie, ale czy to oznacza, że Japonki ostatecznie obronią swoje pasy? Kto wygrywa brawl przed walką ten przegrywa walkę jak to się mówi, według starej niepisanej zasady, zobaczymy czy tym razem też tak będzie, feud trwa dalej!

Rey i Punk znowu na backu sobie rozmawiają.

Gunther vs R-Truth! Czy to będzie squash? Pewnie nie, ale raczej długi pojedynek to nie będzie. 3,5 minuty walki, bo Gunther się trochę poznęcał nad biednym Truthem, wiadomo chodziło tylko o pokazanie swojej dominacji, walki nawet nie ma co oceniać, ale niech powoli dają Guntherkowi coś większego, bo niedługo może minąć odpowiedni moment.

Usosi na backu, Jimmy się pyta czy Jey jest gotowy na odzyskanie tytułów World Tag Team! Jey mówi, że jest git, ale nie wygląda na zbytnio przekonanego w tym co robi. Jakieś wideo promo Oba Femiego, czyżby jakiś debiucik w głównym rosterze obecnego NXT Championa? Na backu do AJ'a i Dragona podchodzi Je'von i sobie rozmawiają, ale wszystko przerywają Los Americanos i chyba dojdzie kiedyś do Six Man Tag Team Matchu tak czuję. The Vision na backu, którzy gratulują Austinowi dołączenia do Vision, fajna relacja się nawiązuję pomiędzy tymi zawodnikami.

Lecimy z Rey vs Austin! Ciekawi mnie czy tutaj też Austin to wygra i to za pomocą Curb Stompa, Austin dostał nowy theme song, nie wiem czy lepszy, może trochę, taki rockowy dość mam wrażenie, ale A-Town Down mi się też bardzo podobał, chociaż ten jest chyba taki poważniejszy i bardziej pasujący do jego postaci obecnej, więc jest git. Około 7,5 minuty dobrego pojedynku i ostatecznie mamy DQ, bo Logan zaatakował Reya i sędzia to widział i po walce powraca Pentagon, więc dostaniemy niedługo zapowiedź Tag Team Matchu zapewne.

Mistrzyni Women's Intercontinental wbija na ring! Maxxine łapie za mikrofon i zobaczymy co nam powie. Zapytała się jak minęły nam Święta i że poddała Becky Lynch i zrobi wszystko, żeby ponownie obronić swój tytuł, a wszystko przerywa Becky! Która mówi, że nie odklepała, ogólnie dość nieciekawe stają się te segmenty, ten feud trwa już sporo i zły nie jest, jest dość przeciętny, cały czas Becky kłócącą się z fanami i Maxxine, która mówi jak to wygrała z Becky X razy, więc kolejny raz też zrobi wszystko, żeby ją pokonać, taki zwyczajny segment o którym nie będę pamiętał jutro.

Trick na backu z Adamem Pearcem i oj czuję tutaj jakiś call up, Trick ustawia sobie grunt zarówno pod SD jak i Raw, ciekawe gdzie go ostatecznie zobaczymy. Lyra i Bayley podchodzą do Pearca i chcą być kolejnymi pretendentkami do tytułów WWE Women's Tag Team, ten tekst Adama to już chyba kultowy będzie zupełnie jak "Tag Team Playa" Teddy'ego Longa to Adam ma "Somebody Get Me A Drink?" xD mnie śmieszy.

Next week: Raw noworoczne i tematyka to Stranger Things, dobrze, że nasz uprzedzają o tym tak jak wspominałem i lecimy z zapowiadanymi walkami The Kabuki Warriors vs Rhea Ripley i Iyo Sky o tytuły WWE Women's Tag Team, mi siedzi ten pojedynek, Panie potrafią bardzo ładnie walczyć co widzieliśmy na Crown Jewel. Maxxine Dupri vs Becky Lynch o tytuł Women's Intercontinental, dużo razy już ten pojedynek widzieliśmy, raczej niczego nowego nie uświadczymy, ale jest niepewność co do wyniku, także chętnie obejrzę, bo uważam, że zarówno Maxxine może obronić jak i Becky odzyskać tytuł ze względu na to, że tytuł może być ciekawy w feudzie AJ i Becky. Oczywiście CM Punk vs Bron Breakker o tytuł World Heavyweight, też chętnie obejrzę i tu liczę na nowego mistrza, ale jak Punk wygra to też nie będzie zła decyzja, ważne, żeby Bron i tak ostatecznie doczłapał się do tego tytułu i to wszystko, w sumie dwie walki, na które czekam i jedna walka, którą widzieliśmy już sporo razy na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy, nie zapowiada się źle, ale jak na noworoczne Raw to mogłoby być lepiej według mnie.

Czas na main event i walkę o tytuły World Tag Team AJ Styles i Dragon Lee vs The Usos! Tu może się wydarzyć coś ciekawego albo z Jeyem albo po prostu Usosi przejmą tytuły, ciężko mi uwierzyć w zwyczajną obronę AJ'a i Dragona i potem kompletnie nic, jakiś zalążek musi być czegokolwiek jeśli Usosi przegrają, a walka powinna być super, nie mogą tego zepsuć z takimi zawodnikami. Prawie 19 minut niesamowitego pojedynku, dość długo się rozkręcał mam wrażenie, ale jak się rozkręcił to wyszedł mega dobrze i oczu się oderwać nie dało, mamy nowych mistrzów World Tag Team! Gratulację dla The Usos i dzięki temu już jedno przewidywanie mi się spełniło na 2026, bo Usosi wejdą w nowy rok jako mistrzowie tak jak się spodziewałem, ogólnie Usosi mam wrażenie, że widocznie heelowali w tej walce, czy to oznacza heel turn obu? Zobaczymy, ale i tak brawa dla nich i mega przyjemna walka, można obejrzeć.

Podsumowanie: Co mogę powiedzieć, początek i koniec bardzo fajny, środek dość przeciętny, mało się działo według mnie i tylko pierwszy segment oraz walkę można obejrzeć, a potem main event, no to w sumie około połowa Raw do obejrzenia jak nie więcej, bo pierwszy segment był długi, a zarówno pierwsza walka jak i main event też trwały długo, razem to wszystko około godziny trwało, no to godzina do obejrzenia z prawie 2,5h show to nie tak źle wydaję mi się.

• Dzięki 2

Top 3 Walk 2k18

Jey Uso kończy rok jako Tag Team Champion. Gdy wygrywał Royal Rumble i poddawał Gunthera na WM41 pewnie nie tak wyobrażał sobie finał 2025 r. Moim zdaniem miejsce braci jest w dywizji TT. Zyskają też inne ekipy, bo Usosi z pasem to bycie co tydzień w TV, a wraz z nimi będą też pretendenci.

Pas luzuje AJ Styles, co chyba oznacza, że jego kariera wkracza na ostatnią prostą. Gunther? Nie jest to mój wymarzony rywal, ale lepszy Austriak niż sklejony w 5 minut mecz z kimkolwiek. Styles swój moment na koniec dostanie. Pytanie, co dalej z Dragonem. Tutaj chyba wielkich perspektyw nie ma.

Nie jestem wielkim fanem Vision. Twierdzę wręcz, że po odejściu Rollinsa ta stajnia nie żadnej historii. Po prostu grupa młodych dość gości, którzy chcą się wybić na plecach Heymana. Trzeba oddać jednak, że jest w tej grupie jakiś ruch. Nie ma Setha, jest Logan. Ledwo się z nim oswoiłem, mamy Austina. To samo przydałoby się w grupie dobrych. Jest Punk. A dalej? Do niedawna był LA Knight, na logikę powinien wrócić i się zemscic, tak w ramach tego zapowiadanego pushu :diabel: Mam już dość kolejnych powrotów Reignsa. Zamiast Reya wolałbym kogoś z NXT. Taki Oba Femi byłby fajna kontra dla Reeda. Wrócił Penta. To już mogli go dać na Smackdown i skleić w TT z innym Reyem. :oczko2:

Jakoś mi zgrzytala walka Vaquer z Raquel i Nikki. Mogła to być fajna konfrontacja umiejętności Steph, siły Rodriguez i sprytu(?) heelowej Belli. Tymczasem mocy u RR było mało. Koleżanki z Judgment Day zostały w szatni, zamiast nieudolnie pomóc i podsycic konflikt. Vaquer będzie chyba jechać na niskim nakładzie sił, żeby się duża walka na WM42 nie wysypała przez kontuzję. A Nikki zamiast heelowac to robi jakieś hołdy dla Ceny (rychło w czas) i zapina STF, chyba z tęsknoty za tym, jak Jachu zapinał ją. :diabel: Mistrzyni broni pasa niczym rasowy heel. 100 dni panowania "La Primery" minęło, idzie europejskie tournee, WM, czas na wielkie walki, chociaż na papierze. A Nikki niech robi reunion z Brie albo niech jobbuje dalej, np. Valkyrii.

Zostając przy paniach. Becky, jobbnij grzecznie za tydzień i zacznij gadać, że lecisz po Royal Rumble. No chyba, że IC Title wróci do Irlandki, żeby mieć o co walczyć na WM42 z AJ. Nie zdziwi mnie ta opcja, WWE lubi na "ważnych" galach dawać pasy dużym graczom.

Bawi mnie to oburzenie Trutha i innych ze starej gwardii, jak to Gunther nie uszanował Ceny. Austriak nawet nie wygrał kantem, nie wysłał Jasia na wózek inwalidzki, więc trochę naciągana ta nienawiść względem niego. :D

A bookowanie Gunthera jako największej gnidy w rosterze to chyba jedyna sensowna strategia w obecnym WWE. Do pełni szczęścia brakuje tu tylko przejęcia STF jako finiszera. :D

Jeśli cały rok jest taki jak jego koniec to nie dziwota, że za mną dość przeciętne RAW. :D

• Lubię to 4

Cena.jpg

11 minut temu, Bastian napisał(a):

Bawi mnie to oburzenie Trutha i innych ze starej gwardii, jak to Gunther nie uszanował Ceny. Austriak nawet nie wygrał kantem, nie wysłał Jasia na wózek inwalidzki, więc trochę naciągana ta nienawiść względem niego. :D

Mam to samo zdanie w tej kwestii i już je chyba nawet wypowiadałem na którymś Raw po tym jak Gunther pokonał Cenę, że ta nienawiść do Gunthera jest giga sztuczna przez zawodników z szatni, w sensie no zrobił to co zrobiło wielu przed nim, pokonał Johna Cenę, ale pokonał go czysto, Cena sam odklepał z własnej woli, poddał się, jakby ten booking jest trochę upośledzony pod tym względem, nienawiść na Gunthera, za to, że pokonał Cenę za pomocą swojego finishera xD.

Top 3 Walk 2k18

36 minut temu, Kaczy316 napisał(a):

Mam to samo zdanie w tej kwestii i już je chyba nawet wypowiadałem na którymś Raw po tym jak Gunther pokonał Cenę, że ta nienawiść do Gunthera jest giga sztuczna przez zawodników z szatni, w sensie no zrobił to co zrobiło wielu przed nim, pokonał Johna Cenę, ale pokonał go czysto, Cena sam odklepał z własnej woli, poddał się, jakby ten booking jest trochę upośledzony pod tym względem, nienawiść na Gunthera, za to, że pokonał Cenę za pomocą swojego finishera xD.

Idąc tym tropem, The Undertaker powinien być znienawidzony przez szatnię za skończenie kariery Shawna Michaelsa. Celowo użyłem tego porównania, bo na WM26 dostaliśmy Streak vs Career, coś za coś, jakoś się tam booking spinał. A Cena i tak miał kończyć 13 grudnia, nawet gdyby zdobył tam złoto. :D

• Lubię to 1

Cena.jpg

• Reputacja:   229

Myślę że to bardziej chodzi o to że szatnia reaguje jak fani, że gdyby wygrał przez pin to ok ale on chciał dobić Cenę, złamać go, upokorzyć na sam koniec choć miał go ledwo przytomnego i mógł go przypiąć. Taki brak szacunku do legendy (oczywiście z naciąganego punktu widzenia). I chyba o to chodzi, nie że wygrał tylko jak wygrał a wygrał przez sub. Do tego były też filmiki jak podczas walki zawodnicy oglądają tą walkę z trubun i np Punk i Bayley nie wierzyli jak Cena klepał, spojrzeli się na siebie zdziwieni.

• Lubię to 2

10 minut temu, GGGGG9707 napisał(a):

Myślę że to bardziej chodzi o to że szatnia reaguje jak fani, że gdyby wygrał przez pin to ok ale on chciał dobić Cenę, złamać go, upokorzyć na sam koniec choć miał go ledwo przytomnego i mógł go przypiąć. Taki brak szacunku do legendy (oczywiście z naciąganego punktu widzenia). I chyba o to chodzi, nie że wygrał tylko jak wygrał a wygrał przez sub. Do tego były też filmiki jak podczas walki zawodnicy oglądają tą walkę z trubun i np Punk i Bayley nie wierzyli jak Cena klepał, spojrzeli się na siebie zdziwieni.

Wytłumaczyłeś to zrozumiale i tylko takie tłumaczenie jest tylko no moim zdaniem to jest mega dziecinne zachowanie, jak dla mnie to robią trochę upośledzonych z zawodników w szatni, dużo heelów chcę upokorzyć swoich przeciwników i to w o wiele gorszy sposób i w dodatku nieczysto, a Gunther to zrobił wszystko zgodnie z zasadami, w pełni legalnie, wygrał czyściutko pomimo tego jakie cele sobie postawił przed walką, ale to były jego cele i osiągnął je zgodnie z zasadami, także to nienawidzenie Gunthera przez fanów jest zrozumiałe, bo wiadomo fani, ale przy szatni jest to strasznie naciągane, w sensie takie jest moje zdanie na ten temat oczywiście subiektywne i każdy może na to spojrzeć inaczej.

• Lubię to 2

Top 3 Walk 2k18

32 minuty temu, Kaczy316 napisał(a):

Wytłumaczyłeś to zrozumiale i tylko takie tłumaczenie jest tylko no moim zdaniem to jest mega dziecinne zachowanie, jak dla mnie to robią trochę upośledzonych z zawodników w szatni, dużo heelów chcę upokorzyć swoich przeciwników i to w o wiele gorszy sposób i w dodatku nieczysto, a Gunther to zrobił wszystko zgodnie z zasadami, w pełni legalnie, wygrał czyściutko pomimo tego jakie cele sobie postawił przed walką, ale to były jego cele i osiągnął je zgodnie z zasadami, także to nienawidzenie Gunthera przez fanów jest zrozumiałe, bo wiadomo fani, ale przy szatni jest to strasznie naciągane, w sensie takie jest moje zdanie na ten temat oczywiście subiektywne i każdy może na to spojrzeć inaczej.

Co więcej - to Cena uznał, że będzie turniej wyłaniający rywala, a jego ziomki obrażone, że ktoś to wygrał, a potem wygrał walkę :D Mogli wziąć udział, wygrać turniej i podłożyć się Jasiowi. xD

• Lubię to 1

Cena.jpg