Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 351
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

1 godzinę temu, Bastian napisał(a):

Poddanie się Ceny w jego ostatniej walce z Guntherem uważam wręcz za konieczność :D 

Jakoś tego nie widzę:D Cena może i powinien to przegrać, ale niech da równą walkę. Zobaczymy jak będzie w sobotę, ale nie nastawiam się szczególnie mocno:icon_wink:

...

• Reputacja:   114

3 minutes ago, Bastian said:

Żeńska część Judgment Day tak bardzo rozpędzona, że zaraz to Liv Morgan, a nie Bron Breakker przejmie WHC z rąk CM Punka. :diabel: 

spacer.png

Absolutnie nie-ironicznie. Yes. Yes. YES!

To w sumie byłoby super rozwiązanie i siedziałbym w nocy na każde RAW i PLE na którym Liv broniłaby pasa WHC :D

• Reputacja:   321
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

9 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Jakoś tego nie widzę:D Cena może i powinien to przegrać, ale niech da równą walkę. Zobaczymy jak będzie w sobotę, ale nie nastawiam się szczególnie mocno:icon_wink:

Równa, długa walka i wygrana Gunthera przez submission. Taki scenariusz przyjmę z zadowoleniem. A będzie pewnie squash z dwiema przerwami reklamowymi. :D

• Lubię to 1

Cena.jpg

• Reputacja:   716

Czytam newsy i widzę ze Knight ma dostać push konkretny od nowego roku i chcą z niego zrobić topowego baby face'a na RAW, jeśli to prawda to cieszę się że podjęli taką decyzję chłop zasłużył na jebitny push :) Ale dobrze wiemy jak to w WWE wygląda Drew jest tego przykładem. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

10 hours ago, Grins said:

Czytam newsy i widzę ze Knight ma dostać push konkretny od nowego roku i chcą z niego zrobić topowego baby face'a na RAW, jeśli to prawda to cieszę się że podjęli taką decyzję chłop zasłużył na jebitny push :) Ale dobrze wiemy jak to w WWE wygląda Drew jest tego przykładem. 

Patrząc na ostatnie tygodnie, to wykopanie go z tego poziomu na którym go zakopali zajmie sporo czasu...mam wrażenie że Akira Tozawa i Otis są teraz w lepszej pozycji niż LA Knight. Co mnie boli bardzo, bo jeśli ktoś czyta mój fantasy booking to LA Knight jest u mnie też na górze i dosyć ważną postacią, wiec jak najbardziej jest za pushowaniem go w górę (*wink, wink* Shameless plug :D ). Nie wiem tylko jaki to będzie efekt, patrząc na to co na razie z nim robią...

• Lubię to 2

• Reputacja:   10

W dniu 11.12.2025 o 09:38, VictorV2 napisał(a):

Patrząc na ostatnie tygodnie, to wykopanie go z tego poziomu na którym go zakopali zajmie sporo czasu...mam wrażenie że Akira Tozawa i Otis są teraz w lepszej pozycji niż LA Knight.

Skąd to wrażenie? Stąd że LA jest ciągle zamieszany w obecnie główny wątek w WWE? A może stąd że pokonał Rollinsa? Albo że pokonał Jeya i wylądował w finale turnieju?

Oglądacie w ogóle wrestling, czy tak sobie komentujecie w ciemno?

• Lubię to 1

1 minute ago, pwjay03 said:

Skąd to wrażenie? Stąd że LA jest ciągle zamieszany w obecnie główny wątek w WWE? A może stąd że pokonał Rollinsa? Albo że pokonał Jeya i wylądował w finale turnieju?

Oglądacie w ogóle wrestling, czy tak sobie komentujecie w ciemno?

Ok. Spójrzmy w takim razie na przebieg kariery LA Knight'a. Skoro zacząłeś od pokonania Seth'a, weźmy to jako początek naszej analizy:

W - 12.07.2025 - LA Knight "pokonał" Seth'a Rollins'a, po tym jak ten symulował uraz więc da facto "podłożył się" Knight'owi. Ciężko nazwać to wygraną, ale oficjalnie w statystkach - W dla Knight'a. 

Z góry mówię - nie liczę house shows/live event'ów, bo wiemy że one nie mają znaczenia.

L - 04.08.2025 - Seth Rollins pokonał Knight'a na RAW, granted - przez interwencję Punk'a, ale patrząc że Knight był 3 sekundy od pocałowania betonu po Stomp'ie, też ciężko uznać to za mocny występ.

W - 11.08.2025 CM Punk & LA Knight Def. BronBrons. Cool. 

L - 25.08.2025 Breakker Def. LA Knight.

L - Clash In Paris - Knight przegrywa w Fatal 4 Way o pas. Meh, Fatal 4 Way, więc 3 osoby muszą przegrać, z matematyką wygrał jak do tej pory jedynie Scott Steiner, więc nie będę tego trzymał przeciwko niemu.

L - 01.09.2025 - BroBrons Def. Jey & Knight. Cool.

L - 08.09.2025 - Bronson Def. LA Knight. Cool.

26.09.2025 LA Knight Def. Breakker - Dark Match na Smackdown. (* - nie było pokazane w TV, więc oficjalnie to nie "canon win", ale wygrał)

W - 29.09.2025 - LA Knight Def. Kofi Kingston...ponieważ...hmmm...nie wiem, no musiał kiedyś coś wygrać więc Kofi zjobbował bo od tego w sumie Kofi jest, to czemu nie. W dla Knight'a.

03.10.2025 - LA Knight Def. Rusev...kolejny Dark Match na Smackdown. Ale wciąż, W dla Knight'a.

W - 06.10.2025 - CM Punk & Knight Def. Uso's. Cool.

L - 13.10.2025 - CM Punk Def. Jey and LA Knight, Triple Threat. 

20.10.2025 - Nie ujmę tego w statystyki, bo to Battle Royal, to się rządzi własnymi prawami - aczkolwiek przegrał Battle Royal.

L - 27.10.2025 - Bron Breakker Def. LA Knight. Cool.

31.10.2025 - LA Knight Def. Solo Sikoa w...tak, zgadłeś. Dark Match na Smackdown. Dark Match Championship soon?

W - 14.11.2025 - LA Knight Def. Zack Ryder. Sztos. Wygrana roku, Hall of Fame speech when?

W - 21.11.2025 - LA Knight Def. The Miz - Tego nie będę liczył przeciwko niemu, bo substitute i wgl. Sprawiedliwie uznam jako fair wygraną.

W - 28.11.2025 - LA Knight Def. Jey - nie był to techniczny majstersztyk, ale nie od tego oni są. Osobiście nie byłem fanem wykonania, ale ciągle Jey to w tym momencie jeszcze było duże nazwisko. +1 W.

L - 05.12.2025 - Gunther Def. LA Knight - będę szczery i sprawiedliwy, biorąc pod uwagę ilość pracy jaką obaj włożyli, LA *powinien* wygrać moim zdaniem i choć jestem fanem Gunther'a, to uczciwie, Knight zasłużył bardziej. Ale oficjalnie, L dla Knight'a.

L - 08.12.2025 - Paul Def. Knight + Knight zostaje obity przez wszystko i wszystkich, łącznie z samochodem na parkingu. Poza tym że L, to obili go jak losowego frajera z ulicy.

Odkąd "pokonał" Seth'a:

7W - 9L

Jeśli zostawimy single matche:

5W - 6L

Na papierze nie wygląda źle, ale przypomnę.  W ostatnie 5 miesięcy ma 5 wygranych w Single Matchach, w tym wygrana nad Kofi'm i Ryder'em które nie miały nic wspólnego z jego bycie wokół WHC i dwie wygrane w Last Time is Now Tournament, który też nie ma nic wspólnego z WHC.

Pozostaje mu 1 wygrana. Która?

Ahhh tak. Słynne "pokonanie" Seth'a Rollins'a, po tym jak ten udawał kontuzję i podłożył się żeby wykorzystać walizkę później z zaskoczenia.

Więc prosze, wytłumacz mi - jako komuś kto ewidentnie tylko komentuje w ciemno i nie ogląda RAW - w jaki sposób LA Knight jest w solidnej pozycji w tym momencie, na dzień 13 Grudnia 2025 jeśli chodzi o bycie realnym pretendentem do WHC, skoro od 5 miesięcy nie ma żadnej wygranej nad nikim kto obecnie kręci się wokół WHC.

Rozumiem że same wygrane nie znaczą wiele w pro wrestlingu i fani wciąż są za nim i jest popularny a popularność jest większym elementem tego kto jest w Main Evencie - ale jeśli zapytam Cię, co takiego LA Knight zrobił ostatnio i co osiągnął, co dałoby pozycję do walki o WHC, jaki będzie twój argument? Jeśli od prawie półroku LA Knight nie był w stanie wygrać żadnego singlowego matchu nad znaczącym przeciwnikiem (Minus Jey, który był już w trakcie swojej drogi w dół już, ale ok, dam Ci to, pokonał Jey'a) to dlaczego ja, jako widz, powinienem go traktować jako sensownego pretendenta? 

TL;DR: Zgodzę się z tobą że LA Knight jest w tym momencie wciąż w Upper Mid Card/Main Event slocie na RAW, ale to co go tam utrzymuje to popularność fanów którzy (Zasłużenie) nie chcą pozwolić mu spaść stamtąd i wciąż go dopingują i kupują merch. Bo od strony WWE, ewidentnie jego booking nie ustawia go w kolejce do bycia mistrzem świata. Ma negatywny winrate w single match'ach i większość jego wygranych jest nad jobberami i midcarderami. Największa wygrana to wspomniany Seth Rollins, więc nie wiem czy można to dać jaką wygraną, szczególnie że rewanż który był jego kolejnym match'em skończył się przez DQ - ale to nie tak że Seth przegrywał i zrobił coś żeby się uratować. 

Więc proszę, to jest moja argumentacja dlaczego mam taką opinię a nie inną. Czekam na twoje kontrargumenty.

• Lubię to 2

• Reputacja:   1 185

Lecimy z odcinkiem. Nowa era rozpoczęta:

Mam nadzieję, że publiczność dopisze, a Gunther dołoży coś ekstra do gorącego jeszcze pieca.

WeAreSoBack.png

3 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Mam nadzieję, że publiczność dopisze, a Gunther dołoży coś ekstra do gorącego jeszcze pieca.

Ja to mam nadzieje że publika dowali nie Guntherowi a po prostu Triple H'owi, chociaż mam powoli dziwne wrażenie że ta sytuacja doprowadzi do powrotu Huntera do WWE TV gdzie będzie odgrywać heelowego bossa ;) A jego pupilem będzie właśnie Gunther, wgl nie zdziwiłbym się jakby cała ta akcja była zaplanowana jeśli tak to będę miło zaskoczony. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   220
  • Status:  Online
  • Styl:  Jasny

5 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

Świetne RAW się zapowiada, nowa era rzeczywiście wjeżdża, same nowe rzeczy. Przecież nie mieliśmy już feudu Rey'a z tym pajacem o pas US, nigdy nie widzieliśmy New Day vs Usos aż do znudzenia, nie mieliśmy pół rocznego feudu Maxxine vs Nile. 

• Lubię to 2

• Reputacja:   191

24 minuty temu, GGGGG9707 napisał(a):

Świetne RAW się zapowiada, nowa era rzeczywiście wjeżdża, same nowe rzeczy. Przecież nie mieliśmy już feudu Rey'a z tym pajacem o pas US, nigdy nie widzieliśmy New Day vs Usos aż do znudzenia, nie mieliśmy pół rocznego feudu Maxxine vs Nile.

Mam nadzieję, że już zacierasz rączki na Cody vs Roman na najbliższej WMce xD

• Haha 4

6427638215a28716991f4b.jpg

Well. Raw się wydarzyło. I w sumie tyle można powiedzieć. Jak na "początek" nowej ery to wyglądało bardzo jak stara era. Jedyne co mam do powiedzenia z pozytywnych rzeczy:

Austin Theory is back. O ile normalnie bym się cieszył, bo lubię go i myślę że chłopak jak najbardziej ma potencjał, to jednak w sytuacji kiedy na czele tego statku stoi HHH. Nie mogę się doczekać żeby zapomnieć o Austin'ie za jakieś *checks notes* 2-3 tygodnie? Brzmi mniej więcej ok. 

Na tym kursie i na tym etapie, zaczynam się obawiać że nie doczekam 5 stycznia i nawet obecność CM Punk'a nie przekona mnie do oglądania RAW, bo najzwyczajniej nie ma czego oglądać na tym show w tym momencie. Nawet tak "duży" moment jak odkrycie kim jest masked man było przyjęte z zerową reakcją widowni i prawie zerową od komentatorów. Nikt nie był zaskoczony, podekscytowany, zdenerwowany ani radosny. Zero. To że Austin nie żadnego powodu żeby tam być, nie jest problemem. Za tydzień wyjaśni że miał dość bycia spychanym na tył i traktowany jako żart etc etc etc i powód się znajdzie. Gorzej z tym że widownia ma absoluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutnie wyjebane a kosmos na to że on tam jest. 

Czy jestem happy? Bardzo. Czy jestem przerażony wizją (Ba dum tsss) tego co się z nim teraz wydarzy? Bardzo. 

Honorable mentions: Nie wiem czy to co zrobiła Maxine było w planach, aczkolwiek bardzo mi się spodobał ten improwizowany Piledriver który jej wyszedł. Jeśli to był przypadek, zostawcie go. Jeśli to był plan, super. Poproszę tego więcej :D

• Dzięki 1

• Reputacja:   321
  • Styl:  Klasyczny

Zaczęła się nowa era w WWE. Era bez Johna Ceny. A :ttrip: zapomniał o tym wspomnieć :D

Mam łęboką niczym Bajkal nadzieję, że WWE nie zdejmie nogi z gazu i dalej będzie promować Gunthera jako największą gnidę w federacji. Tu trzeba iść za ciosem, a nie pakować Austriaka w konflikty z Otisem czy Tozawa. Royal Rumble dla Gunthera i obawa fanów, że ten "asshole" znowu poskłada im jakiegoś pupila na WM to byłoby fajne story. Do pełni szczęścia w tym otwarciu RAW brakowało tylko, aby Gunther wszedł na ring przy muzyce Ceny. :D 

Dobrze, że WWE nie przeciągnęło historii z tożsamością zamaskowanego wrestlera. Już się bałem, że zajadając karpia i pierogi w święta nadal nie będę wiedzieć, kto to jest. Potwierdziły się plotki o Theorym. Swoją drogą, przed długą przerwa jobbnął Jeyowi w minutę, a teraz wraca z poważnym programem. A jego kumpel z A-Town Down Under nadal jobbuje, ale już w pakiecie z New Day.

Vision na początku zyskiwało potężnych gabarytowo członków w osobach Breakkera i Reeda. Teraz dołączyli dużo mniejsi Logan i Theory. Kto następny? Ricky Saints? :D

IC Title kobiet zmienił kolor włosów z rudego na blond i wracamy do memicznego bookingu. Ivy Nile nie było kilka miesięcy, przedtem jobbowała, wróciła, chciała walki o pas, dostała ją i znowu w trąbę.

Edytowane przez Bastian
  • Lubię to 1

Cena.jpg

• Reputacja:   883

To co rozpoczynamy kolejną nową erę! Kurde dopiero co była nowa era na SD chyba ostatnim albo przedostatnim, teraz znowu nowa era, co raz szybciej te nowe ery nadchodzą.

Rozpoczynamy od zawodnika, który zakończył karierę Johna Ceny w sobotę, a więc od Guntherka! Zobaczmy co ma nam do powiedzenia! Najpierw przez długi czas jedynie słucha buczenia fanów na niego i nie może dojść do słowa, ale w końcu mówi, że zmusił Johna Cenę do poddania się i odklepania jak "Little Bitch" i już wychodzi z ringu i chcę iść na backstage, ale jednak wraca do ringu, dalej nic nie mówi i znowu idzie w stronę backstage'u i znowu wraca, ale tym razem wchodzi na stół komentatorski i bierze mikrofon i mówi to samo co na początku, że sprawił, że Cena odklepał "like, a little bitch" ale dodaję jeszcze coś, że to jego czas i znowu odchodzi i tym razem faktycznie odszedł, a kamera za nim i pokazuję jak spotyka na backu ludzi, którzy gardzą nim za to co zrobił i nawet Pearce nazywa go dupkiem i mówi, że skończył na dzisiaj i niech znajdzie wyjście, Gunther wychodzi na parking i spotyka AJ Stylesa, który milczy, a Gunther wsiada do swojego samochodu i miał zamiar odjechać, ale zatrzymał się przy AJ'u i pokazał mu "you can't see me" i odjechał, kurde ale ja to czułem to napięcie, te emocję....WWE zbudowało sobie heela na lata, przecież nie wiem czy kiedykolwiek czułem, że ktoś jest tak nienawidzony, chyba ostatnio czułem to jedynie przy Romanie jak był wciskany jako face, naprawdę i powiem tak mimo wszystko świetna robota pod względem przyszłości, bo Gunther będzie zbierał buczenie niesamowite i naturalne, oby tylko to wykorzystali, a nie faktycznie, jeszcze The New Day było mocno nienawidzone po tym co zrobili Big E'mu rok temu, ale no WWE to zepsuło, oby teraz tak nie było.

The Usos vs The New Day, no w końcu coś nowego, nowa era oj tak, nie widzieliśmy tego feudu X razy xD, w sensie ja nie narzekam, bo to gwarancja co najmniej bardzo dobrego pojedynku, ale no to nic nowego jednak. 17,5 minuty niesamowitej walki oj tak było tutaj co oglądać, te zespoły dalej mają ze sobą niesamowitą chemię i tego nie da się im odebrać, Xavier odkopał nawet po Double Uso Splashu, ale 1D już kończy zabawę i Usosi wygrywają ten pojedynek i są pewnie co raz bliżej mistrzostw World Tag Team, mega przyjemny pojedynek polecam zdecydowanie.

Już mamy zapowiedzi na rocznicowe Raw, rocznica premiery na Netflixie, a także pierwsze Raw w nowym roku i mamy zapowiedziane Punk vs Breakker o tytuł Wagi Ciężkiej. Rhea i Iyo vs The Kabuki Warriors o tytuły WWE Women's Tag Team i na razie tyle, ale mocne walki tutaj trzeba pochwalić, liczę, że będą dobre, emocjonalne i może jakaś zmiana mistrza Wagi Ciężkiej? Brona bym tu widział, bo nie wiem czy chcę widzieć kolejny raz sytuację, gdzie pretendent przegrywa, ale potem wygrywa RR i wygrywa na WM, taka powtórka z zeszłego roku i to z tym samym tytułem, ale zobaczymy co tu wykombinują, widziałbym Brona z tytułem mimo wszystko.

Video promo The Kabuki Warriors. The Vision na backu razem z Loganem, cały czas nie wiem czy Logan jest oficjalnie w tym The Vision czy to jakaś tymczasowa sztama, Bron bardzo chcę dorwać Punka jeśli ten się pojawi dzisiaj, ale Heyman mu to odradza, bo jeszcze tylko 21 dni do jego wielkiej walki.

Rhea i Iyo wbijają na stage i idą w stronę ringu, ale nagle z publiki Asuka atakuję Ripley i mamy mista w twarz! Później zwyczajny brawl i Japonki rozwalają Ripley oraz Sky miał być Insane Elbow na Ripley, ale Iyo wbiła do ringu i położyła się na niej przez co przyjęła Insane Elbow na plecy, kurde to musiało boleć, aż to poczułem, ale widać więź pomiędzy tymi zawodniczkami oj tak. 

Maxxine Dupri vs Ivy Nile, chyba pierwsza obrona Maxxine, bo walka jest o jej tytuł Women's Intercontinental, no ciężko będzie to stracić w walce z niewypromowanym przeciwnikiem i bez feudu, walka powinna być w porządku. Prawie 10 minutowe dobre starcie i w sumie to wszystko, brawa dla Maxxine, za obronę tytułu i lecimy dalej, może z poważniejszym pretendentem. 

Na backstage'u Je'von jest z Pearcem, czyżby jakiś call up do mr? Nie ma oficjalnego call upu, ale podbili do nich Los Americanos i ostatecznie wyszło nam, że za tydzień Je'von zawalczy z jednym z Los Americanos na Raw.

CM Punk wbija na stage i leci w stronę ringu tylko chyba niezbyt jest w nastroju, ale chętnie się przekonam co nam powie. Głównie mówi o tym co się działo przez ostatnie 2 tygodnie kiedy go nie było i czego musiał słuchać, następnie mówi trochę o sytuacji z War Games i że Bron chcę Punka z 2011, ale nie jest w stanie poradzić sobie z Punkiem z 2025! Fajny tekścik, podobał mi się i powiedział też, że wywalczył sobie title shota na tytuł, ale nie zrobił tego samodzielnie, potem mówił trochę o Heymanie i jak wybierał sobie talenty oraz o tym, że jeśli jeszcze raz Bron wypowie imię jego żony, to przejdzie to z biznesu na sprawę personalną szybciej niż może biegać, Punkster to jednak umie w proma oj tak, Punk mówi, że może wyzywać Brona do uczciwej walki, ale wie, że Breakker i tak tego nie zrobi i nie dlatego, że nie ma jaj tylko dlatego, że nie ma serca, nie ma tyle wiary w siebie, żeby trzymać całą federację na swoich barkach i trzymać ten tytuł, więc mówi, żeby wziął ze sobą Heymana, Vision, Masked Mana i nawet wspomina o jego wujku i ojcu, ciekawie i mówi, że jak tylko Punk obroni tytuł to Heyman zostawi Brona dla kogoś lepszego "Next Big Thing" Bronson także go opuści, ale nie ogarnąłem czemu, a zostaną przy nim tylko głupi i głupszy czyli jego ojciec i brat jego ojca, kurde naprawdę dobre promo, jedno z najlepszych w ostatnich miesiącach, nie było generyczne, było emocjonalne, fajnie się go słuchało, no Punk to jednak Punk, mega dobrze wypadł. 

Dominik i żeńska część Judgment Day na backu, ale tylko się wspierają i nic innego.

Walka o tytuł Women's World Stephanie Vaquer vs Raquel Rodriguez! Pojedynek może być ciekawy jeśli dobrze go rozpiszą, a liczę, że tak będzie i Steph zaliczy raczej kolejną obronę. Około 8-9 minut pojedynku, który był w porządku i cyk Nikki atakuję Stephanie, więc chyba Ona wygrała, chyba, że stwierdzą No Contest xD, ale tyle z tego wyszło, feud z Nikki kontynuowany ehh, niezbyt ciekawy on jest.

Na backu Heyman rozmawia z Pearcem, a potem Rhea chcę Asuki i dostanie ją za tydzień. Rey spotyka Punka i tyle. AJ i Dragon chcą bronić swoich tytułów World Tag Team standardowo. Zbulwersowana Nikki na backu i tyle.

Next Week: Ulala świąteczne show i chyba nagrane już niestety, ale jest jak jest, Bayley vs Roxanne Perez, będzie ciekawa waleczka. Je'von Evans vs Rayo, Panowie też mogą wykręcić dobry pojedynek. Rhea Ripley vs Asuka, szkoda, że potencjalnie na nagrywanym show, widziałbym to na pierwszym Raw w nowym roku, ale walka powinna oddać. Zapowiada się dobrze.

Bayley i Lyra na backu i w sumie gadają sobie i tyle.

Rey Mysterio vs Logan Paul, to będzie main event tej gali, ciekawie, zobaczmy co Panowie nam zaserwują. 15 minut takiej, no nie wiem, walka była dobra, ale osobiście mi nie siadła, za wolne tempo i akcję bez impactu jak dla mnie, ale no jest jak jest, solidnie było, Vision próbowało interweniować, jednak Punk skutecznie odstraszył ich krzesłem, znaczy no nawalał ich ile wlezie Brona i Bronsona i aż poszli na backstage, a Loganowi pomógł Masked Man i teraz widać, że jest białoskóry, bo ma otwór na masce taki pasek na oczach i pewnie dzisiaj zostanie ujawniony, bo nawet nie ucieka po wykonaniu akcji na Reyu, a nawet po walce wchodzi na krawędź ringu i jest face to face z Loganem ulala, ale Punk wbił i wszystko zepsuł, Masked Man uciekł, ale jednak tylko na schody w publice i ujawnia się! I tak! Jest to Austin Theory! Punk patrzy na niego i stoi na narożniku, a gdy zeskakuję to cyk inkasuję Speara od Brona! Breakker jeszcze podnosi tytuł, kuca nad Punkiem i mówi, że ma rację to jest biznes i jeśli jeszcze raz będzie mówił o jego rodzinie to już nigdy nie stanie na nogi oczywiście bez mikrofonu to powiedział, a publika chantuję "Austin Theory" I kończymy Raw.

Podsumowanie: Kolejne Raw, które mi ciężko ocenić, z tego Raw podobała mi się, sytuacja z Guntherem, bo czuć ten naturalny heat, nic tutaj nie dowiedzieliśmy się, na razie po prostu zbiera heat, ale dobrze to wygląda i powinni coś z tym zrobić, chociaż mam obawy, że skończy się jak z The New Day po prostu, ale zobaczymy, The Usos vs The New Day bardzo dobry opener, fajnie zaleciało nostalgią i dali dużo tutaj, Promo Punka oraz zakończenie show, Theory odkryty jako Masked Man, Bron ładnie zajechał Punka, jak tak to sobie podsumowałem to naprawdę dobrze to wyglądało, lepiej niż w zeszłych tygodniach, bardziej znaczące rzeczy się dzisiaj działy i takie, które mogą mieć wpływ na przyszłość, także jestem zadowolony, Raw można obejrzeć.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

Ej użytkownicy? Co oni zrobią z tym Theorym? :D  Ja się pogubiłem zamiast typa wystawić przed WM to go teraz wystawili, ale wiecie co pss?! :P zostanie pogrzebany przez Punka szybko nawet jakby w sensie na głowie jajo ogolił to mu nic nie pomoże xD myślałem Masked Man będzie toczył batalię atakował od razu po 2 tygodniach Austin Thoery :D 

Ale syf wracaj Seth :P 

Edytowane przez Grins