Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   579
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

22 minuty temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Kodeusz heel turn i full Homelander mode to jest najlepsza opcja!

Patrząc jak dobrze sprzedaje się jego merch to raczej nie ma na to większych szans:D

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-627983

• Reputacja:   249
  • Status:  Offline

6 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Patrząc jak dobrze sprzedaje się jego merch to raczej nie ma na to większych szans

Romek będąc heelem sprzedawał masę merchu, więc to czy jesteś facem czy heelem nie jest czynnikiem decydującym.

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-627991

• Reputacja:   76

18 godzin temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Kodeusz heel turn i full Homelander mode to jest najlepsza opcja!

W Stanach pewnie jakaś część ludzi miałaby problemy z ogarnięciem, czemu Homelander == heel :D 
Cody jako heel byłby całkiem spoko, o ile miałby coś ciekawego do roboty, jak w AEW. Jako generyczny, dablju dabljlułoski bad guy nadal byłby nudny. Creative freedom ftw.

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-627994

12 godzin temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Romek będąc heelem sprzedawał masę merchu, więc to czy jesteś facem czy heelem nie jest czynnikiem decydującym.

Może tak, ale jednak przykład Romana moim zdaniem nie jest trafiony. Z całym szacunkiem do Rhodesa, ale on do Reignsa nie ma podjazdu w kwestii wypromowania. Rhodes jest obecnie na topie w WWE, ale jeszcze przed chwilą bujał się poza fedką. Dla typowego fana WWE nie ma żadnego znaczenia co robił gdzieś indziej. Natomiast merch Reignsa zawsze będzie się sprzedawał, nawet kiedy gość ma przerwę. Powód jest banalny - lata promocji o jakiej każdy mógłby pomarzyć. Reigns od lat jest w ME, praktycznie nie przegrywa - idealny idol każdego dzieciaka. Przecież młody jak wchodzi w wrs to nie będzie kibicował jakiemuś midcarderowi tylko zawodnikowi, który leje wszystkich po kolei. Stąd też myślę, że w przypadku Romana nie ma znaczenia czy jest tym dobrym czy złym. Co do Rhodesa nie mam jednak już takiej pewności...

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-627995

• Reputacja:   611

WWERaw2024Emoji.png

Gaa8gfZWQAA-x1v?format=jpg&name=900x900

Cytat

WWE Intercontinental Championship: Jey Uso (c) vs. Bron Breakker

WWE World Tag Team Championship Contenders Tournament: New Day (Kofi Kingston & Xavier Woods) vs. Authors Of Pain (Akam & Rezar)

WWE World Tag Team Championship Contenders Tournament: Rey Mysterio & Dragon Lee vs. American Made (Brutus Creed & Julius Creed)

Bronson Reed and Seth Rollins face-to-face

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628033

• Reputacja:   39

Jey Uso (c) vs. Bron Breakker:
No to co? Jey traci pas i wciągamy go w WarGames i ponownie w Bloodline? Jeśli tak, to szkoda tego runu i że Bron musiał uwalić pas. Jeśli nie, to Roman nie ma zaplecza na Survivor Series. Patowa sytuacja trochę.

Turniej o pasy tagowe:
AoP i Creedersy muszą to ugrać. Muszą. Po prostu muszą. I jak najszybciej odebrać pasy jobberom z Dnia Sądu...

Bronson/Seth:
W sumie to czekam. Bronsona lubię od pierwszych kroków w NXT, a Rollins to Rollins. Wiadomo - klasa sama w sobie, ale błagam zmieńcie mu już ten klaunowy gimmick i zabierzcie tego freakina z nickname'u.

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628036

• Reputacja:   151
  • Urządzenie:  iPhone

Nie szkoda będzie tego reignu Jeya przynajmniej mi. Dzięki niemu nie został wplątany w sztuczny i wymuszony romans z Rheą.

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628037

• Reputacja:   461

Czas na kolejne Monday Night Raw!

Zaczynamy od pięknej sprawy, bo od ataku Setha na Bronsona na backstage'u, a potem gość jeszcze wychodzi na ring i wyzywa od razu Bronsona na pojedynek, jednak wychodzi Pearce i zaraz za nim w sumie Bronson i mamy brawl. No i w sumie to wszystko, fajny brawl przyjemne rozpoczęcie Raw, raczej nie mam nic do dodania, feud trwa w najlepsze i czekam na ich pojedynek.

The New Day vs AoP, raczej liczę tutaj na TND, ale zobaczymy kto wygra, walka powinna być przyjemna. Solidne 5 minut walki w TV i jedna reklama to z 7-8 minut panowie dostali, TND wygrywa z pomocą R-Trutha, który odwraca uwagę TFT po ataku na Mizanina, po walce jeszcze atak na Trutha od TFT, Xavier nie chcę, żeby Kofi mu pomagał ciekawe, ale mamy też W6! Ajj tak czułem, że pójdą w feud z TFT, to może być ciekawe oj tak, chociaż z Mizem też coś się chyba będzie kroiło, super się ich ogląda, czekałem na ich powrót.

Na backu znowu Seth i Reed nakurwiają się, jakiś motyw tego Raw to chyba będzie i doprowadzi w końcu do ich walki, może na CJ.

Tagi kobiet meh, ale Jakara i Lash chociaż sobie rozwalają trochę i fajnie na razie są prowadzone imo, a po walce nawet pojawia się Rhea i oczywiście niszczy Raquel oraz Liv, a potem nawet i Doma, story budowane dalej.

Seth i Bronson w końcu dostali pojedynek i to na CJ oj tak, czekam na to. JD ma znowu mini segmenty na backu, ciekawie.

American Made vs Rey i Dragon Lee, tutaj mam dylemat kto to wygra, idąc logiką to raczej American Made wygrają, bo heel vs face wtedy dostaniemy w "finale" turnieju, ale Rey i Lee też złą opcją nie są i nie byłbym zły jakby wygrali, niemniej jednak sam pojedynek AM vs lWo powinien wyjść bardzo dobrze. Miałem rację, walka była solidna, spodziewałem się czegoś trochę lepszego, ale dostałem dalej solidny pojedynek prawie 8 minut czasu w TV i reklama to z 10-11 minut chyba panowie dostali, lWo wygrywa w sumie co mnie zaskoczyło, ale tak jak mówię zły nie jestem, nie było tutaj złego zwycięzcy, walka solidna, a lWo vs TND za tydzień też może być całkiem niezłe.

Pearce na backu najpierw z DMG CTRL, a potem z Carlito i nie może ze śmiechu jak ten proponuję Dominika jako preta do WHC xD, ale dobra w przyszłym tygodniu Dom musi pokonać byłego WH Championa i wtedy dostanie walkę o tytuł WH, zgaduję, że będzie to Priest. Uuuu Gunther ma wywiad, a potem pojawia się Priest oj tak dajcie mi to Priest vs Gunther, na SS oddali fest, więc dajcie mi to po raz drugi, chętnie obejrzę.

Lecimy z tym Jey Uso vs Bron Breakker o tytuł Interkontynentalny rewanżyk, mam nadzieję, że jednak zaskoczą tutaj i Jey obroni czy coś, a nie polecą po najmniejszej linii opory i Jey straci przez ingerencję nowego Bloodline, ale zobaczymy, sama walka z młodym Steinerem będzie bardzo dobra, ich pierwsza walka to złoto, a druga raczej gorsza być nie powinna. No i kto by pomyślał na trybunach pojawia się nowe Bloodline i mają bilety na show, o dziwo Solo mówi, że chcę mu pomóc obronić tytuł xD, ale chyba tak niezbyt to zrobi zgaduję. Jey atakuję Tange i Tame, Solo ma do niego pretensję, bo on próbuję mu pomóc potem przypadkowy Spear od Bronika dla Solo, kurde dzieję się trochę, a Jacob wbija przez barierki i patrzy na Brona za to co ten zrobił jego Tribal Chiefowi, kurde fajnie to wygląda, lecimy dalej. No i Bron wygrywa po świetnej walce i Jacob zaatakował Jeya pod nieuwagę sędziego, gdy ten interesował się zamieszaniem związanym z resztą Bloodline i Pearcem, Super Spear i koniec walki BRON 2 TIME INTERCONTINENTAL CHAMPION! Inaczej to zrobili niż myślałem, bardziej logicznie, Nowe BL chciało, żeby Jey do nich dołączył i chciało mu pomóc, ale Jey to odrzucił, miał wyjebane, ja to kupuję, logicznie zrobione, a sama walka świetna.

Plusy:
Początkowy brawl
TND vs AoP i pojawienie się W6 po walce
Rey i Dragon vs American Made
Main Event i story z Bloodline

Neutral:
Story Ripley z Liv stoi w miejscu niestety, przez durne rozwiązania w ich walkach

Podsumowanie: Podobało mi się to Raw, fajne motywy, które potrafiły trwać przez całe show jak Seth z Bronsonem, bardzo dobre walki, świetny Main Event i pomimo tego, że nie mieliśmy żadnego większego segmentu to sporo story poszło do przodu uważam i nie było tutaj większego minusu, powrót W6 też wypadł przyjemnie i fajnie ich w końcu znowu zobaczyć, ja ogólnie jestem bardzo usatysfakcjonowany i czekam na kolejne Raw oraz CJ.

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628044

WWERaw2024Emoji.png

Ostatnie RAW przed galą Crown Jewel:

card-for-tonights-raw-10-28-v0-vcyzmn6bw

Ooo widzę Dom dostanie jakiegoś rywala z wyższej półki. Ciekawe. Jak myślicie, kto to będzie?
Pewnie skończy się tym, iż to będzie Priest, który w miarę szybko rozprawi się z Dominikiem i tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628124

Ostatnie Raw przed CJ, sprawdźmy co z tego wyszło!

Zaczynamy od Jeya Uso, no powiedz nam coś ciekawego mordeczko. No i w sumie wywołał Jimmy'ego Uso, bo chciał z nim pogadać, dostaniemy pojednanie oj tak. No dostaliśmy w sumie wyjaśnienie wszystkiego pomiędzy braćmi i to teoretyczne pojednanie, a potem zapowiedź, że Jey pojawi się na kolejnym SD, bo OTC tam będzie, który chcę go widzieć, oczywiście mamy atak nowego Bloodline na Jeyu i Jimmym smutek, bo OTC im nie pomógł, ale Jey i Jimmy o dziwo sobie poradzili xDDD, no tak nawet Jey i Jimmy sobie radzą z całą 4 Nowego Bloodline, co to za booking xD, segment solidny i przyjemny, także tego zabrać mu się nie da, ale nie podoba mi się kompletnie, że nowe Bloodline nie potrafi rozwalić dwóch zawodników WE CZWÓRKĘ!!

No tak myślałem Dom zmierzy się z Priestem jako byłym World Heavyweight Chamopionem.

Sheamus vs Ludwig Kaiser, chyba widzieliśmy już ten pojedynek, ale Ci panowie potrafią dać świetną walkę, więc niech walczą! No około 6,5 minuty czasu w TV i jedna reklama to może z 9 minut panowie dostali, w sumie dobry czas jak na nich, nie są jakoś mega wysoko, mega nisko też nie, a dobrze się ich ogląda, więc dobry czas, przyjemna walka i ja jestem zadowolony, Sheamus wygrywa i ciekawe co dalej dla niego, może jakiś Bron i pas IC? We Will See.

Na backu The Usos spotykają Samiego i Zayn chcę pogadać sam na sam z Jeyem, No Jey powiedział okrutną prawdę, Sami nie rozumie, bo nie jest rodziną, smutne, ale prawdziwe. 

Zelina vs Ivy, zastanawiam się czy pomijać czy nie, dwie nic nie znaczące zawodniczki i Ivy pewnie to ugra, meh skipuję. Miałem rację, to jeszcze była szybka walka xD.

Znowu Usos na backu sobie rozmawiają, Jey dalej nie jest pewny.

WELCOME TO MONDAY NIGHT ROOOOOOŁLIIIIIIINNNNSSSSS! SETH FREAKING ROLLINS IS HERE! Chętnie go posłucham. No w sumie nic konkretnego nie powiedział, ale przerwał mu Bronson na titantronie, który powiedział, że jeśli chcę polować na potwora to on jest na parkingu i Seth idzie do niego xD no i mamy parking lot brawl Curb Stomp na maskę samochodu wyglądał świetnie, ale to nie koniec i ostatecznie to Bronson rozwalił Rollinsa i zakończył brawl po Death Valley Driverze na stoły, dobry brawl.

R-Truth to złoto naprawdę xDDD Reunion z Mizem i potem omijając Dunne'a "Hey Butch, You Shouldn't Be Pete" xDDDDDDDDDDDD.

Czas na w sumie Triple Threat o pretendentów do pasów Tag Teamowych, ale czemu jest to Triple Threat? To wie chyba tylko WWE, bo przecież to lWo i The New Day wygrali swoje walki kwalifikacyjne, a War Raiders zostali dodani tutaj tak totalnie z niczego, dziwne, ale no jest jak jest, sama walka powinna oddać. Tak jak myślałem, świetna walka Tag Teamowa o pretendentów i o dziwo naprawdę długa, dostali sporo czasu co mi się mega podobało, ale co mi się nie podobało? To, że były dwie reklamy w tej walce z tego co zauważyłem, no nie jest to raczej coś co chcemy oglądać, bo chcemy oglądać jak najwięcej walki w walce, a nie reklam, ale no cóż jest jak jest, walka i tak wyglądała wybitnie, bo taka była, Xavier znowu zaprzepaścił szansę na wygraną dla The New Day, a American Made przeszkodziło w wygranej Reyowi i Dragonowi, sama walka trwała około 10 minut czasu w TV i dwie reklamy no to może tak z 15-16 minut potrwała, War Raiders wygrało i być może oni odbiorą tytuły JD, zobaczymy, ale walka świetna, polecam.

Hmm Miz ma znaleźć dzisiaj Bo Dallasa i popytać go, bo inaczej Karrion złamie mu nogi, groźnie. Uuuu Solo rozmawia z Samim na parkingu, ciekawe o co chodzi.

Damian vs Dominik oj tak dajcie mi ten pojedynek! Dom atakuję Priesta z zaskoczenia jeszcze przed gongiem, ale za wiele to nie daję, Priest szybko zdobył przewagę. Walka była solidna i Dom nawet miewał chwilę przewagi, ale większość to Priest go rozwalał standardowo, JD się wtrąciło, Priest rozwalił, ale tym razem przegrał walkę i Dom chyba faktycznie zawalczy o pas WH z Guntherem, chętnie zobaczę taki pojedynek, a po walce Damian rozwala jak zwykle JD standardowo i w sumie tyle z zakończenia, Priest jest przekozakiem i tyle można powiedzieć.

Plusy:
Segment otwierający
Sheamus vs Ludwig Kaiser
Brawl Rollinsa i Reeda
R-Truth to dalej złoto
Triple Threat Tag Team Match
Main Event

Minusy:
Mid card kobiet

Podsumowanie: Czy poszliśmy jakoś mega do przodu ze story? Poza Bloodline, które jest bardziej story z SD to raczej nie, czy Raw było mega przyjemne do obejrzenia? Jak dla mnie zdecydowanie tak, bardzo dobre segmenty, znaczy jeden w ringu i reszta na backu, super walki i nawet w ME się zaskoczyłem, bo myślałem, że Dom dostanie wpierdol, fajne Raw, raczej nie jest to Raw do zapamiętania, ale można się przy nim dobrze bawić.

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628135

Mocna walka została zapowiedziana na RAW:

Spoiler

GbZ1Z6xacAEITRP?format=jpg&name=900x900

Kto zgarnia wygraną?

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628224

12 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

Kto zgarnia wygraną?

Na pewno nie blady:diabel:

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628228

Uwaga: omijać newsy jeśli ktoś nie chce dostać spoilerem w twarz, bo jak się okazało Roł był nagrywane u Arabów....

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628245

Pierwsze  Raw po CJ, niestety nagrywane, ale spoilerów nie widziałem, więc lecimy!

No i zaczynamy od Liv Morgan tak jak było napisane w zapowiedzi, co ona nam powie?  W sumie mówi, że zrobiła to co chciała zrobić i że Revenge Tour dobiegł końca, a pora zacząć World Championship Tour, ale przerywają im najnudniejsze kobiety w rosterze czyli Jade i Pianek meh. No i w sumie miała się wywiązać z tego walka o pasy Tag Team kobiet, ale ostatecznie Pearce przerwał i zapowiedział Battle Royal o pretendentkę do pasa Women's World, segmencik no solidny, minusem tego bym nie nazwał.

Cyk Battle Royal o pretendentkę do pasa Women's World lecimy, ale czemu w tej walce są prawie same Tag Teamy? A no tak, bo kleimy zlepki z każdego kogo popadnie xD. Powiem tak skipnąłem ten pojedynek całkowicie, trwał około 9-10 minut czasu w TV i nie wiem czy była jakaś reklama, wygrała Iyo i tyle, po prostu patrząc po składzie to dla mnie mógł tego nawet nikt nie wygrywać, nic ciekawego.

The New Day na backu i kłótnia, ale w tym samym czasie przerywa im filmik W6 i pokazują porwanego Mizanina zapowiada się naprawdę fajne story.

The New Day vs The War Raiders, tutaj chętnie to obejrzę, liczę na solidny ringowo pojedynek. Około 5,5 minuty solidnej walki w TV i jedna reklama to może z 7-8 minut panowie dostali, dobry pojedynek, dość krótki, ale War Raiders się promują przed swoim shotem, którego wygrali na pasy World Tag Team ostatnio, ale nie wiem czemu jeszcze nie walczą o te pasy xD, a The New Day dalej przegrywa i może w końcu Xavier pęknie xD.

Czas na Samiego Zayna! Sami chcę wyjaśnić sytuację z CJ pomiędzy nim, a Romanem, ale przerywa mu Jey Uso! DAY ONE ISH! Jey dziękuję Samiemu, a potem pomimo obejrzenia powtórki chcę mieć pewność, że to, że Sami zaatakował Romana to był przypadek xD, no ciężko to stwierdzić po obejrzeniu powtórki naprawdę, wszystko przerywa Jimmy, który mówi, że Sami zrobił to celowo xD, no tutaj robi się z nas debili ewidentnie niestety i ostatecznie dowiadujemy się, że Sami nie chce robić tego ponownie i wychodzi z ringu, Jey jednak go zatrzymuję i zaprasza Samiego na SD, żeby wszystko wyjaśnić jak to w rodzinie powinno być, Jimmy mówi, że Sami nie jest rodziną, ale Jey wyprowadza go z błędu oj tak, bardzo dobry segmencik, podobał mi się.

Seth jest dobry xD 3 The Best Of Wrestlers and Dominik Mysterio xDDDD Jakoś tak to powiedział, nie pamiętam już dokładnie, mimo, że to było minutę temu xD.

Dragon Lee vs Gigachad Gable no miejmy nadzieję, że Gigachad to ugra no i liczę na bardzo dobry pojedynek, Ci zawodnicy powinni to dać. Po genialnej walce niestety Gigachad to przegrał, ale przez swoją decyzję, wolał skupić się na Reyu niestety, niemniej jednak walka naprawdę świetna i mógłbym ją obejrzeć ponownie i chętnie bym to zrobił, polecam mega, panowie dali z siebie mega dużo i sporo czasu dostali, bo ponad 8 minut w TV i reklama to z 11 minut dostali, jak na pozycję jaką mają to sporo.

It's Main Event Time! Kurde jak szybko to zleciało Priest vs Dom vs Seth vs Sheamus, dziwna sprawa, bo przecież Dom miał mówione, że dostanie shota jak pokona byłego World Championa, pokonał Priesta i.....jest razem z nim w walce o pretendenta, bezsens, ale no jest jak jest, liczę na solidny pojedynek oj tak i wygraną hmm, w sumie nie wiem, ale raczej Priest to ugra, Dom nie ma szans dla mnie, Sethowi przeszkodzi Reed, a Sheamus no on nie wygrywa takich walk, chyba, że potem odbębni shota na tygodniówce, żeby jobbnąć Guntherowi po raz enty xD, ale walka byłaby świetna jak zawsze pewnie, więc wygrywa Priest tutaj, a drugim wyborem jest raczej Sheamus imo, no zobaczymy kto to ugra. No i mamy świetny F4W, tak jak przypuszczałem, z takimi zawodnikami to ciężko o kiepski pojedynek, ktoś by musiał się naprawdę postarać, Reed nawet zaatakował Sheamusa i Priesta, a potem dorwał Rollinsa, tak jak przypuszczałem, ale przez atak na pozostałych członków to Bronson niestety też ma problemy, lecz sobie z nimi poradził i wrócił do Setha, no powiem tak nie spodziewałem się, że Bronson rozwali tak o 3 kozaków, niezła ta promocja jest pomimo, że oni byli wyczerpani to dalej rozwalenie w sumie 3 byłych world championów, ładnie ładnie, ale to jest to co mówiłem, Bronson nic nie stracił na porażce z weteranem i na sam koniec tej genialnej walki Priest wygrywa po około 11 minutach walki w TV i dwóch reklamach, więc pewnie 17-18 minut miał pojedynek, ale tu mnie mieli, myślałem, że już Dom to ugra po tej interwencji Monstera, ale jednak Priest to ugrywa i ciekawe kiedy zobaczymy ten pojedynek, liczę, że nie każą nam czekać na to ponad miesiąc na ten Saturday Night Main Event i dadzą to już na Survivor Series.

Plusy:
Segment początkowy
Story W6 i Miza
War Raiders vs The New Day
Segment Samiego, Jeya i Jimmy'ego
Dragon Lee vs Gigachad Gable
Main Event

Minusy:
Nudny Battle Royal

Podsumowanie: Bardzo przyjemne Raw, tak naprawdę poza Battle Royalem to minusów większych tutaj nie widziałem, cała reszta dowiozła, a BR pewnie też dowiózł tylko ja skipnąłem patrząc na uczestników xD, ale story poszło do przodu, dostaliśmy naprawdę bardzo dobre walki lub nawet świetne, dużo czasu podostawały, no ja jestem mega usatysfakcjonowany i uważam to za naprawdę bardzo dobre Raw, które można obejrzeć.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628254

Kolejne Monday Night Raw w drodze do Survivor Series no zobaczmy jak wypadnie.

Zaczynamy od World Heavyweight Championa i potwierdzenia, że do walki z Priestem jednak dojdzie na Survivor Series, także jestem zadowolony, w sumie Gunther jeszcze nic nie powiedział, a Priest już się zjawił, Damian mówił solidne rzeczy w stronę Gunthera, a ten nawet słowem się nie odezwał, ale wszystko przerwał Kaiser, który broni Gunthera, ale ten chcę, żeby Ludwig przestał, jednak Kaiser nie zamierza tego robić, lecz i tak przestaję, bo Priest go atakuję xD potem Gunther chcę to wykorzystać i zaatakować Priesta, ale ostatecznie wychodzi na to, że jest....przestraszony? W sumie nie dziwię się, Priest wyrósł w tak krótkim czasie na giga szefa i stałego main eventera, podoba mi się to, fajny segmencik, podbudowuję feudzik i w sumie potencjalny rozpad relacji Gunthera i Kaisera.

Na backu Kofi dziękuje Truthowi, za pomoc w walce z Final Testament, ale wbija Pete i ma problem do Trutha, bo ten nie pamięta jego imienia xD, a potem dowiadujemy się, że dostaniemy chyba dzisiaj walkę Kofi vs Pete, o to chcę zobaczyć.

Damage Control vs Pure Fusion Collective meh do skipa.

Sami, Jey i Jimmy na backu i jednak dowiadujemy się, że to będzie walka 5 on 5 na Survivor Series w War Games, a Sami ma jakiegoś sojusznika w zanadrzu, Kevin Owens? W sensie tylko on mi przychodzi do głowy, chyba, że Cody Rhodes, ale też nie jestem pewny, a dla nowego Bloodline? Może The Rock? Zilla Fatu? Hikuleo? Nie wiem zobaczymy, ale to mnie ciekawi.

Pete vs Kofi oj tak dajcie mnie to. 5,5 minuty solidnego pojedynku w TV i reklama, więc z 7-8 minut panowie dostali i dobrze, Kofi przegrywa, bo ma problem do Xaviera o to, że ten wtrąca się w walkę, no ok niech będzie, potencjalny rozpad The New Day na horyzoncie, ale 10-lecie tej stajni też jest na horyzoncie, więc ciekawe co się tutaj stanie, ale walka naprawdę fajna.

Na Backu Finn ma problem do Doma, a potem ustalamy walkę Tagową z War Raiders i chyba zawalczą przeciwko nim Dom z Carlito z tego co zrozumiałem, problemy w JD się robią znowu jak widać xD.

Bronson w ringu, który mówi do Rollinsa i mówi, że jeśli chcę zemsty to Reed jest tutaj i czeka i wywołał wilka z lasu! Na Arenę wychodzi Seth Rollins! OJ TAK DAJCIE MI GO!!!! Lecimy bez zbędnego gadania od razu brawl, solidny brawl, który przerywają ochroniarze i Pearce i dowiadujemy się, że Adam chcę końca tego wszystkiego i odbędzie się to w przyszłym tygodniu, będzie ciekawie, pewnie dostaną jakąś stypkę, znaczy mam nadzieję, a potem jeszcze do Setha podchodzi Sami Zayn, który chcę go jako 5 członka w Teamie Bloodline? Powiem tak grubo się dzieję, jeśli Seth się zgodzi kiedykolwiek na pomoc Romanowi to będzie słabe, ale na szczęście nie zgadza się i mam nadzieję, że to już jest definitywne.

Priest vs Kaiser, walka może być ciekawa to na pewno, raczej Priest wygra, a Gunther będzie miał kolejne pretensje do swojego sojusznika. Kurde to wyglądało lepiej niż się spodziewałem, naprawdę, nie spodziewałem się, że Ci zawodnicy mają taką chemię między sobą, a mają ogromną, chociaż w sumie z kim Priest jej nie ma? To świetny worker, ale z Ludwigiem wygląda to naprawdę epicko, szkoda, że sama walka dość krótka, bo około 4,5 minuty w TV czyli z reklamą to z 6-7 minut wyszło, ale no jest jak jest, Damian pokazał swoją dominację i że trzeba się z nim liczyć no powiem, że jako WH Champion mi się mega podobał i nie narzekałbym jeśliby odzyskał tytuł na Survivor Series albo na tym Saturday Night Main Event czy jak to się tam nazywa, Gunther po walce przygląda się oczywiście Priestowi ze stage'u.

Bron na backu, coś tam działo się na Speed, ale niezbyt mnie to interesowało, jednak chodziło o walkę z Sheamusem i teraz także się on pojawia, więc chyba dostaniemy Bron vs Sheamus o tytuł Interkontynentalny tylko pytanie kiedy, ale ja tego chcę, oj chcę ten pojedynek zobaczyć i dostaniemy to! Bron vs Sheamus o pas IC Next WEEK! Na koniec jeszcze Jimmy podbija do Brona, ale nie wiemy po co, bo obraz gaśnie, pewnie chcę go zwerbować.

Miz zdołał uciec W6 jakoś xD, podchodzi do niego Final Testament i Karrion ma problem do Mizanina biednego i ostatecznie wyciągają go do ringu i szukają Wyattów, ale oni sami się pojawiają! Oj tak są w ringu, Miz od tyłu zaatakował Ericka, Howdy nawet się tym nie przejął xD, ale ostatecznie Final Testament rozwalają W6 to jest ciekawe, a Karrion z Mizem to nagle ziomki xD. Generalnie dobrze to wygląda, zaczyna się ciekawy feud na linii W6 vs The Final Testament, Uncle Howdy oczywiście ma beke z nich xD.

Na parkingu nowe Bloodline chcę, żeby Seth dołączył do nich, ciekawe i już o wiele bardziej logiczne by się to wydawało jakby właśnie Rollins dołączył do nich przeciwko Romanowi, ale Seth dobrze powiedział, że nie połączy sił z Romanem, ale też nie połączy sił z osobą, która chcę być Romanem, logiczne, podoba mi się podejście Rollinsa.

Next Week: Seth Rollins vs Bronson Reed oj tak to chcę obejrzeć, ale tak bez stypki? Kiepsko. Sheamus vs Bron Breakker o pas IC, to też chcę GIVE ME THAT! I tyle i AŻ TYLE! Fajnie wyglądają te dwa pojedynki bardzo fajnie.

Dywizja Tagowa kobiet dostaję ME? Serio? Meh Liv i Raquel vs Pianek i jade, pewnie pasy zmienią właścicielki, w sumie powinny. No i co ja mogę tu powiedzieć Pianek i Jade wins lol tyle mogę powiedzieć xD, walka jak na ME to średnia i krótka, mieliśmy dzisiaj o wiele lepsze walki, a to był jedynie pretekst do podbudowy randomowego War Games Matchu kobiet, już znamy składy poza 5 osobą, chyba, że zrobią 4 on 4 w przypadku kobiet, ale nie jestem pewny, nawet do story z Bloodline na siłę wciskają 5 osobę, więc tutaj też pewnie ktoś 5 poleci z obu stron, na razie zapowiada się Pianek, Jade, Iyo, Naomi vs Liv, Raquel, Nia i Tiffany, zgaduję, że do face'owych zawodniczek dołączy Bayley, ale kompletnie nie wiem kto wzmocni heelowe zawodniczki....może Candice? W sumie miałoby to sens, ale no nic ciekawego to nie jest, randomowy zlepek niestety i taki z niczego jak zwykle u kobiet, nawet nie wiedziałem, że Iyo jest facem, myślałem, że Damage Control to typowo Heelowa stajnia.

Plusy:
Segment otwierający
Pete vs Kofi i problemy w The New Day
Problemy w JD
Feud Setha i Bronsona
Priest i Kaiser mają niesamowitą chemię
Story The Final Testament i Wyatt Sicks

Minusy:
Dywizja Tagowa kobiet do wywalenia
Main Event

Podsumowanie: Ogólnie od początku do prawie końca to był bardzo dobry odcinek Raw, sporo story poszło naprzód, mieliśmy parę fajnych segów oraz sytuacji na backu, walki było solidne w większości, ja nie narzekam, nie było to jakieś giga wybitne Raw, ale takie dobre do obejrzenia, do wieczornego piwerka czy coś, można się przy nim fajnie i dobrze bawić, dość luźne mam wrażenie, a kolejne zapowiada się jeszcze lepiej.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1188/#findComment-628336