Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   394
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Nie no dzisiejsze RAW było jedno z najlepszych RAW od bardzo, bardzo dawna... Był mega klimat i ogólnie zostawiłbym ten stage już na stałe w programach... Oczywiście największą robotę odwalił tu The Rock! Co za końcówka i ten deszcz, klimat, krew mam wrażenie że The Rock jakimś cudem przywróci bardziej ostrzejszy produkt i że to taka powolna zmiana produktu dlatego nie szczędzi się w języku ani w brutalności, zajechało The Rockiem z 1999 roku jakbym oglądał go w Full HD w tam tych czasach :D Niby FOX nie ma nic przeciwko takim segmentom na SmackDown więc The Rock ma zielone światło, na RAW to wygląda całkowicie inaczej bo RAW jest na USA Network ale musieli to uzgodnić tuż przed, ogólnie to ostatnie miesiące gdy RAW będzie na USA Network, bo później tygodniówka przejdzie na Netflix chociaż nie przepadam za tą platformą to uważam że produkt na tym zyska i przywrócą nie co ostrzejszy klimat tygodniówkę bo stacja nie będzie miała już możliwości niczego cenzurować :) Więc w najblizszych miesiącach będziemy pewnie świadkami jakiś zmian, a The Rock przywracający klimat z Ery R-Agression czy Attitude to najlepsze co może być. 

CM Punk wraca, dostaje ogromny pop bo jest u siebie, dostajemy segment z Rollinsem i Drew'm, wszyscy się napalali że będzie sędzia jednak będzie komentatorem co uważam za bardzo dobry ruch, Punk jako komentator zawsze wgniata więc będzie to przyjemne dla ucha... Coś się w tej walce od kisi Punk zapowiedział jakąś niespodziankę dla Drew'a zobaczymy co to za niespodzianka. 

Bronson coś wygrywa? Dziwna zagrywka ale zapaliło mi to zieloną lampkę że to celowe zagranie i Sami zaś się jest budowany na underdoga który może nie wygrać z Guntherem a okaże się że z nimi wygra, no nie wiem czy Sami jest tym który może przerwać panowanie Gunthera, z jednej strony to będzie mega kopniaka dla Zayna z drugiej taki Gable'owi bardziej by się przydało tak duże zwycięstwo... 

Becky co za punch... Dominik zresetowany na bank po tym strzale :D program dupek jak to program dupek, segment zwykle ten sam, Dominik i ten strzał najbardziej przykuł moją uwagę. 

Andrade Face'uje? Wyczuwam program z JD po WrestleManii, dobrze by było jakby zaczęli w niego inwestować, z chęcią bym zobaczył jego potyczkę z Dominikiem. 

JD mocarnie rozpisane rozwalają DIY, Awesome Truth, New Day ale taki booking daje jasny sygnał że za dwa tygodnie wtopią walkę i to pewnie Awesome Truth albo DIY zostaną mistrzami.

Ogólnie jeszcze dwa tygodnie do WM, nie powiem czekam na tą galę bo obecnie to jedna z najlepszych RTWM tych lat tylko zbyt dłuży się to i zalatuje już nieco tasiemcem. 

• Lubię to 4

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   581

Czas na przedostatnie Raw przed WM! Powtarzam się, ale ten czas naprawdę zapierdala jak szalony.

Zaczynamy od Kodeusza, stage zmniejszony, ale to chyba kwestia areny i dlatego tak, co ma nam do powiedzenia American Nightmare?! No w sumie zrobił to co zawsze, przywitał się z publiką, pogadał o Rocku i Romanie i powiedział, że ich pokona, ale pojawił się też The Rock, super reakcja na Face to Face Rocka i Rhodesa no ciekawie, ale tak jak pisałem to ich feud, a Roman to tylko tło xD, a publika jeszcze chcę żeby do tej dwójki dołączył Punk, no w okńcu Chicago. W sumie wszedł zrobił face to face, wyszedł xD śmiesznie to wyglądało, ale star power aż wylewał się z ekranu, w sumie wolę takie coś niż kolejne gadanie, jest to chociaż coś innego, początek show jak najbardziej okej. Rock jeszcze coś szepnął Cody'emu no tak mi się wydawało.

Mami dobrze powiedziała na odchodne do Doma i McDonagha "Go win something" xD też bym tego chciał, a my przechodzimy do Ricochet vs JD McDonagh. No no muszę powiedzieć, że świetna walka i panowie dostali mega dużo czasu prawie 8 minut czasu TV i dwie reklamy to dodatkowe 6 minut czyli z 14 minut czasu na walkę i to dwóch zawodników, którzy mało co znaczą mimo wszystko, ale dali z siebie wszystko i naprawdę cudownie to wyglądało i to finalne Shooting Star Press na stojącym McDonaghu, to mogło źle się skończyć, ale wyszło bardzo dobrze i bezpiecznie ogólnie mega polecam, super pojedynek i Rico z wygraną.

Dziwne miejsce w karcie, w sensie nie ma nic sensownego zapowiedzianego na ME, a spodziewałem się raczej Punka w segmencie otwierającym albo ME, a on tak o w środku karty, on ale cóż zobaczymy co z tego wyjdzie. Bardzo dobre promo Punka w ringu, sporo go nie widzieliśmy, więc miał o czym mówić, czy będzie na WM? Co może na  niej robić? Wspominał o ludziach, którzy o nim mówią i....nie mówią choć powinni jak The Rock, wszystko przerywa Drew no i w sumie mamy wymianę uprzejmości pomiędzy panami, Punk zaprasza go do ringu, ale Drew ma wymówki, że nie chce skrzywdzić Punka albo że Punk ma pewnie broń i chcę wyrzucić Drew z WM, fajne smaczki, Drew mówi o sobie "Chosen One" a Punk się pyta kto go wybrał xD, kurde ten feud będzie zajebisty czekam na niego z niecierpliwością i jeszcze Drew sobie siedzi na stole komentatorskim, Punk się położył w ringu, nie no piękny segment, a wszystko przerywa Seth, reakcja Punka na jego Theme bezcenna xDDD. Ale ten segment jest gigachadem, Punk się rozkręcił na micu, Drew se na chillku siedzi przy stoliku komentatorskim i jeszcze upomina Punka "PG Brother" xD piękny segment, polecam z całego serca to chyba 1 albo 2 najlepszy segment podczas tej drogi do WM, świetnie wyszedł trzeba obejrzeć i dowiedzieliśmy się, że Punk będzie chyba komentatorem podczas walki Setha i Drew, a segment skończony Curb Stompem na Drew.

Nakamura chcę obrócić marzenia Jeya w koszmar okej xD.

Ivy i Candice znowu nie dostały wejściówek....ok. 2 minuty walki, ale dalej wokół Candice coś się dzieję.

Na backu DX, The New Day i Awesome Truth, a za nimi....Drew robi układy z Heymanem oj nieładnie Drew nieładnie.

DIY vs The New Day, DIY dostało znowu nowy Theme? Takie mam wrażenie. No i z bardzo dobrej walki tak około 6 minutowej, bo 3 minuty TV i jedna reklama zrobił się brawl, bo JD zainterweniowało i mamy podbudowę pod Ladder Match no i JD rozwaliło pretendentów, a na koniec biednego R-Trutha smutne.

Cody na backu i dalej nie wiemy co Rock mu szepnął na uszko. Gunther na backu nie wierzy że Sami może go pokonać i że może pokonać Bronsona.

Andrade vs Giovanni raczej szybka walka to powinna być. Niecałe 4 minuty walki w TV i reklama, więc około 7 minut walki, krótkie dzisiaj te pojedynki poza pierwszym, ogólnie dobrze to wyglądało, Andrade wygrał tylko co to za nowy słaby finisher, oddawajcie Hammerlock DDT.

Hmm segment Ripley i Becky, nie wiem co powiedzieć, wiemy, że obydwie są bardzo dobre na micu, ale nic tutaj takiego nie powiedziały, ale w końcu dostaliśmy brawl 1v1 teoretycznie, feud jest dziwnie prowadzony dla mnie jakby Becky musiała coś udowadniać, kurwa typiara wygrała 1 Main Event WM Kobiet, jest w Main Evencie od kilku lat, zarabia chyba najwięcej hajsu ze wszystkich lasek w WWE, co ona ma jeszcze udowadniać xDDD, także segment okej, a feud dziwnie prowadzony, ale to subiektywna opinia.

Sami i Gigachad to teraz mordeczki widzę xD.

Bronson vs Zayn, walka może być ciekawa, zobaczymy ile czasu panowie dostaną. Prawie 6 minut czasu TV i jedna reklama to z 9 minut i.....Sami przegrywa, w sensie rozumiem to, bo budują go jako underdoga i nie zdziwi mnie jak Sami drugi rok z rzędu zakończy rekordowy Title Reign na WM, bo pamiętajmy, że Usosi też byli wtedy rekordzistami jeśli chodzi o długość reignu. Ogólnie dobry pojedynek, nic wybitnego, ale może być.

Hmm Jey, Solo i Jimmy na backu, bo Jey nie może powiedzieć Yeet inaczej pewnie go rozjebią xD. Sami też wkurwiony na backu, ale Chad próbuję mu pomóc.

Next Week Wrestlemania Raw jednak nie zrezygnowali z tej tradycji xD: DIY i The New Day vs JD, chętnie zobaczę. Rock i Roman się pojawią no no. Mało trochę zapowiedziane jest, ale no ok.

Main Event Jey Uso vs Nakamura, walka może być git, ale czy coś się wydarzy? A walka trwała 5 minut niecałe czasu TV i reklama to z 8 minut, jak na ME to krótko, ale pojedynek dobry, mógł potrwać dłużej, a pojawili się oczywiście Bloodline oraz Cody i Seth, a nawet Drew zobaczymy co będzie dalej. Brawl w którym uczestniczył nawet sam The Rock, dobrze to wyglądało, Rhodes krwawił i brawl na parkingu oj ten feud wygląda naprawdę super i to jak Rock wygląda w nim jako Heel to jest miodne i to mówienie do "mamy Rhodes" xD Świetnie to wygląda ja czekam i to bardzo co się wydarzy dalej i być może doprowadzi to do singlowej walki Rock vs Rhodes w późniejszej części tego roku, nagle ta walka stała się dla mnie większym Dream Matchem niż Reigns vs Rock xD.

Plusy:
Segment początkowy
Ricochet vs JD McDonagh
Segment Punka, Drew i Setha
Sytuacja wokół Candice
Podbudowa Ladder Matchu o pasy Tagowe
Zwycięstwo Andrade
Bronson vs Sami
Main Event i brawl po walce

Neutral:
Feud Ripley z Becky

Podsumowanie: No walkami to to Raw nie stało zdecydowanie, tylko jedna walka trwała ponad 10 minut, reszta to krócej zdecydowanie, ale też były dobre, jednak na tym Raw to liczyły się segmenty i momenty, także ja uważam że spokojnie walki można pominąć poza JD vs Ricochet, bo ta była niesamowita moim zdaniem, a obejrzeć same segmenty, bo były bardzo dobre, a seg z Punkiem świetny, Raw ogólnie bardzo dobre i jedno z najlepszych w tym roku to na 100%.

• Lubię to 3
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   681

Monday Night RAW. Czerwona tygodniówka.

CM Punk, a później powtórka Smackdown.

Cody jak na największego gwiazdora RAW przystało otwiera tygodniówkę.

Kodeusz daję gadkę na swoim poziomie. Ooo to mnie zaskoczyli. Jest The Rock na RAW. Dobra ta rywalizacja The Rock vs Cody Rhodes o pas. Podoba mi się to muszę im przyznać.
This is awesome/CM Punk, a Blondas i Dwayne sobie stoją. Ostatecznie The Rock się zbliżył i coś tam wyszeptał. Aaa i sobie polazł po tym.
Ciekawy początek. Coś mi nos podpowiada, że to nie koniec.
Publika na plus, ale przecież to Chicago, więc wiadome było.

Rykoszet się rozgrzewa. Zaraz będzie w akcji. Czyli kolejna porażka dla członka The Judgment Day w drodze. Zaczyna mnie to trochę wkurzać.

The Judgment Day
Tak, tak JD pokona Rykoszeta. Ta. Już to widzę.

Ricochet vs JD
Ło K… ależ pojedynek klasy światowej. W trakcie walki oczywiście Dom ku radości fanów został wyrzucony. Samą walkę rzecz jasna musiał wygrać Ricochet.
Zły na wynik to jasne, ale walka bardzo elegancka. Tak na tygodniówkach od WWE też są dobre walki.

CM Punk
Wskoczył na stół komentatorski, a wcześniej się przywitał z Samanthą.
Ooo to jawny znak, że będzie komentował WM. Punk potwierdza, że będzie na Wrestlemanii. Punk na mikrofonach super robota.
Dołączył Drew, a później Seth. PG Brother to mnie rozwaliło. Ostatnio zrobiło się troszkę ostrzej na mikrofonach i bardzo mi się taki kierunek podoba.
Punk będzie komentował walkę Seth vs Drew. Czyli połowicznie trafiłem, bo myślałem, że zrobi całą galę, ale ok. Dobre i to. Na sam koniec Drew dostaje Stomp.

Candice vs Ivy
Panie dostały minutkę z kawałkiem.
LeRae znowu wygrała.

New Day Sucks vs DIY
Średnia walka. Zobaczyłem The Judgment Day w akcji, a to już dobre było. Rozjechali wszystkich i po balu.
Coś takiego może sugerować, że stracą pasy na WM. Trochę szkoda, ale jestem na to przygotowany. A i R-Truth jak zwykle na duży plus.

CATHY! i Gunther
Tak byłem skupiony na Cathy, że średnio się wsłuchiwałem w mistrza.
Gunther wybacz.

Andrade vs Vinci
Solidna walka. Mąż Charlotte wygrał.

Mami i Dom
Teraz dostanę też Rudą? Bardzo dobrze.
Dom powiedział Becky i ta jak na zawołanie wychodzi do swojej muzyczki. Bardzo dobre 10 minutek. Dom bardzo fajnie odegrał tego strzała co wyłapał od Rudej.
Panie się trochę pobiły. Generalnie jestem bardzo zadowolony.

Bronson vs Sami
Wyszło porządnie. Wygrał Bronson. Wiadomka. Wcześniej chwilkę Gable z Samim pogadali. Zobaczymy, co to wyjdzie ostatecznie. Pewnie Gable nie zostanie już dodany do walki, ale może zgarnie ten tytuł na RAW po WM.

Main Event Jey Uso pogadał może i by coś wygrał w końcu?
Był Solo i NO YEET

Przypomnienie jak Dom wyłapał na twarz. Fajnie.

Sami zdenerwowany, a przy jego boku znowu Chad. Co oni kombinują? Co z tego wyniknie? Zobaczymy.

Jey vs Shin
Walka dobra pooglądałoby się dłużej.
W tle Seth/Cody/Solo/Jimmy. Jey wygrał.

Kodeusz bije Hana Solo, a tu nagle zjawia się The Rock. Dobrze czułem, że to nie był koniec.
Blondas zebrał mega klimatyczny wpierdziel. Nawet krew się pojawiła. Ostrzej znaczy lepiej. Krew na Kodeuszu/Krew na pasie. Dojechali końcówkę RAW na maksa.
No wrażenie na mnie spore to zrobiło.

Najlepsze RAW w tym roku.

• Lubię to 3

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

RAW oglądam naprawdę od święta, na bieżąco śledzę jednak wyniki i newsy ze świata WWE ...

I mam nieodparte wrażenie, że to RAW to nie była zapowiedź lepszego produktu, a pstryczek w nos krzykaczów, którzy twierdzą, że na zapleczu panuje niesprawiedliwość społeczna w kontekście wolności słowa. Fajnie podsumował to moment, kiedy Punk bluzgał, a Drew wygarnął mu z przekąsem, że to "PG brother" ?. Z resztą, WWE robiło już takie wyjątki przed WM i ubarwiało "czerwienią" oraz przekleństwami programy - wystarczy przypomnieć sobie feud Reigns vs HHH.

Brak wiary w zmiany na stałe nie zmienia jednak faktu, że tygodniówkę oglądało mi się cholernie dobrze ! Akcja Dwayne'a na zapleczu oraz segment na linii Punk-Drew-Seth to w 100% połączenie wrestlingu ze sportową rozrywką i takiej jakości produkt na dzień dzisiejszy zaakceptowałbym w całości, spokojnie by mnie tym przekonali do częstszego zaglądania w ich repertuar. 

Dodając do tego tyłki ? duetu Irvin i Ripley bezapelacyjnie akceptuję takie wypociny od TKO ! ?

Edytowane przez TheRealE9
  • Lubię to 3

• Reputacja:   583

2 tygodnie do WMki i w końcu zaczynają się wszyscy spotykać twarzą w twarz, a nie segmenty solo. 

Tydzień temu Romololo z Kodasem, a dziś Skała z Homelanderem. 

Niezła reakcja na Judgment Day - coraz bardziej się wyrabiają. I to tylko pokazali ich na zapleczu, a ryk na publice był.

Rico vs JD. Słabsza wersja O'Spreaya wygrywa, ale nie ma nic dla niego na WM.. może wygra Andre the Giant Memorial Battle Royala? 

Pancur wbija i.... bardzo podoba mi się dynamika między nim Drew, a Rollo. Cała trójka po WM będzie zamieszana w jeden feud tylko pytanie w jakiej konfiguracji - kto będzie mistrzem, a kto będzie gonił? I kiedy Punk wyleczy kontuzje i kogo oszuka na WM - bo nie oszukujmy nie lubi obu. 

Jak na moje wstępnie - Drew pokona Setha dzięki Punkowi i dzięki temu, że Rollo będzie 'zmęczony' walką z dnia poprzedniego. 

McIntyre ostatnio przedłużył kontrakt - z dupy dostał niezły push (bo kto obstawiał, że na WM dostaniemy Rollo vs Drew o pas?), więc i może ma zapisany run. (co prawda nawet krótki, bo Ksiądz Damian z walizką czyha).

DIY z New Day się kłócą. Może będą feudować po WM, ale pewnie bez pasa, bo faworytami według mnie jest Awesome Truth, które potem jeszcze pobuja się z JDay. 

Andrade się pokazuje, wiemy na co go stać - jest dobry. Pokonuje Giovanni Vinciego. (który jest równie utalentowany, ale nie ma pushu ;/)

Rhea vs Becky jest ciekawe. Może to pójść w dwie strony. Według mnie bankowo Bayley wygra z IYO, więc czy druga zmiana pasa też się odbędzie?

Gable doradza Samiemu... coś tu się kroi. W dalszym ciągu nie wiem co. Widzę kilka scenariuszów co jest ciekawe :

- Chad stoi w narozniku Zayna i chce wyrolować Gunthera, ale Sami to widzi i nie chce tak zdobyć pasa przez co Walter broni, a Sammy feuduje z karyplem,

- członek Alpha Academy stoi w narozniku Zayna i robi to samo, ale Rudy zdobywa pas. Chada potem zdradza 'przyjaciela' po to by mu wyjawić że zrobił to tylko dlatego, że jest łatwiejszym celem niż Guntha, który później nie przejmuje się już żydowskim pasem tylko leci wyżej.

- Gable po prostu wkrada się na trzeciego do walki.

Każda opcja możliwa i dosyć spoko. 

Jey pokonuje Nakamurę. Ludzie się dziwią, że Okada do WWE nie chcioł iść :D 

Świetny brawl na koniec gdzie Rocky skopuje dupsko Cody'emu - czy tylko ja myslałem, że będzie fatalita rodem z Mortal Kombat 2 gdzie Dwayne wyrzuciłby Kodasa w tę dziurę na sam koniec, a nie setny raz na ciężarówkę? :D W każdym razie i tak spoko wyszło. 

Dosyć niezły odcinek - tylko jest jeden problem - taki poziom powinien być na całej długości Road to Wrestlemania. 

Niemniej jednak - fajnie. 

• Lubię to 1
  • Dzięki 2
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

The Rock/Cody Rhodes

Bardzo fajny materiał.

Jednak dobrze się stało, że Dwayne postanowił poświęcić swój czas na WWE. 

https://www.fightful.com/wrestling/rock-continued-attack-cody-rhodes-after-wwe-raw-i-hate-constraints-and-bullshit-rules

Godzinę temu, KyRenLo napisał(a):

The Rock/Cody Rhodes

Bardzo fajny materiał.

Jednak dobrze się stało, że Dwayne postanowił poświęcić swój czas na WWE. 

https://www.fightful.com/wrestling/rock-continued-attack-cody-rhodes-after-wwe-raw-i-hate-constraints-and-bullshit-rules

Ogólnie warto obczaić że materiał nie został zacenzurowany, chodzi o krew normalnie wisi na shortach, na fb jak Cody krwawi więc możliwe że krew zagości na dłużej w programach, mam wrażenie że to robota The Rocka, tym bardziej że zbliżamy się do końca umowy z USA Network gdzie śmiało nie będą musieli cenzurować przekleństw :) bo będzie komunikat przed każdą galą powyżej że w programie będą przekleństwa czy tam agresja... Za każdym razem gdy pojawiła się krew robili szary ekran tym razem tak się nie stało choć program był nadawany w PG coś wydaje się dosć dziwne :) Coś czuje że na WM we walce Romana z Cody'm też dostaniemy jakaś krewi nawiazanie tym do Bloodline, bo to będzie dość posrane jeśli Cody nie odgryzie się za ten atak... Ja tam sie nie zdziwię jak sami Austin wbije i coś tam odwali zwiazanego z Rockem. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Godzinę temu, Grins napisał(a):

Ogólnie warto obczaić że materiał nie został zacenzurowany, chodzi o krew normalnie wisi na shortach, na fb jak Cody krwawi więc możliwe że krew zagości na dłużej w programach, mam wrażenie że to robota The Rocka, tym bardziej że zbliżamy się do końca umowy z USA Network gdzie śmiało nie będą musieli cenzurować przekleństw :) bo będzie komunikat przed każdą galą powyżej że w programie będą przekleństwa czy tam agresja... Za każdym razem gdy pojawiła się krew robili szary ekran tym razem tak się nie stało choć program był nadawany w PG coś wydaje się dosć dziwne :) Coś czuje że na WM we walce Romana z Cody'm też dostaniemy jakaś krewi nawiazanie tym do Bloodline, bo to będzie dość posrane jeśli Cody nie odgryzie się za ten atak... Ja tam sie nie zdziwię jak sami Austin wbije i coś tam odwali zwiazanego z Rockem. 

Co do krwi - pełna zgoda, piona ! ?

Co do Austina, jak on się ma do tego story? ? Jego pojawienie się tutaj nie trzyma się kupy i jest bez sensu. Historia z The Rockiem to swoje, ale pojawienie się Stone Colda w obecnych czasach to raczej atrakcja na daną chwilę, ubarwienie jakiegoś segmentu, ale na pewno nie element najważniejszego story federacji na chwilę obecną. Wpadający do ringu i sprzedający finishery na lewo i prawo Austin ubierze to raczej w komedię i fanfest, a nie spuentuje fajną historię. Osobiście nie chciałbym tego zobaczyć ... ?

• Lubię to 1

19 minut temu, TheRealE9 napisał(a):

Co do krwi - pełna zgoda, piona ! ?

Co do Austina, jak on się ma do tego story? ? Jego pojawienie się tutaj nie trzyma się kupy i jest bez sensu. Historia z The Rockiem to swoje, ale pojawienie się Stone Colda w obecnych czasach to raczej atrakcja na daną chwilę, ubarwienie jakiegoś segmentu, ale na pewno nie element najważniejszego story federacji na chwilę obecną. Wpadający do ringu i sprzedający finishery na lewo i prawo Austin ubierze to raczej w komedię i fanfest, a nie spuentuje fajną historię. Osobiście nie chciałbym tego zobaczyć ... ?

The Rocka ma zawalczyć na gali w Arabii Saudyjskiej na 80% ja się nie zdziwię jak Araby wyproszą aby The Rock zmierzył z Austinem w jakimś tag team matchu xD Ja nie jestem zwolennikiem tego pomysłu ale dobrze wiemy że Arabusy mają swoje fanasty bookingi XD 

• Reputacja:   270

2 godziny temu, Grins napisał(a):

The Rocka ma zawalczyć na gali w Arabii Saudyjskiej na 80% ja się nie zdziwię jak Araby wyproszą aby The Rock zmierzył z Austinem w jakimś tag team matchu xD Ja nie jestem zwolennikiem tego pomysłu ale dobrze wiemy że Arabusy mają swoje fanasty bookingi XD

Opierdolą na łyso Theory'ego i nawet nie będą musieli kłamać, że to Austin, a turbaniarskie lamusy i tak się nie pokapują. Pamiętacie jak sobie zażyczyli Ultimate Warriora i Andre The Gianta, kiedy ci od lat już użyźniali glebę? :oczy:

Edytowane przez -Raven-
  • Haha 2

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   583

W dniu 29.03.2024 o 23:45, -Raven- napisał(a):

Pamiętacie jak sobie zażyczyli Ultimate Warriora i Andre The Gianta, kiedy ci od lat już użyźniali glebę? :oczy:

Weekend jest i święta, a Ty musisz mi o robocie przypominać :D

• Haha 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Ostatnie RAW przed Wrestlemanią.

Na RAW pojawi się Roman:

• Lubię to 1

• Reputacja:   746
  • Status:  Online

4 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Na RAW pojawi się Roman:

Czym sobie zasłużyliśmy na taki gest?:D Zawsze mógł zostać na chacie:P

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   581

Wrestlemania Week czas zacząć! Kilka dni do WM, a jeszcze czekają nas dwie tygodniówki, znaczy Raw już było to jeszcze jedna, sprawdźmy to!

No i zaczynamy The Rockiem, no trzeba korzystać skoro pierwsza godzina bez reklam, a Cody ponoć nie jest dopuszczony dzisiaj na Raw ze względu na stan zdrowia, no ciekawe, ale uważam że i tak się pojawi, chociaż może to też zrobić dopiero na SD. Pokazali reakcję młodszej siostry Rhodesa kurde grubo, nawet dziecko w to wpakowali. The Rock w sumie dał typowe swoje zajebiste promo, a potem pogadał o tym, że jest to w końcu profesjonalny wrestling i zapowiedział że nie jest tu sam no i wychodzi Romuald razem ze swoją watahą, trochę powkurwiał fanów, pochwalił Rocka, podziękował, aż przeszkodził mu WH CHAMPION!, który chcę dzisiaj walki z Romanem lub Rockiem, a dostaję walkę z Solo i to w Bloodline Rules Matchu xD możliwe że dostaniemy dzisiaj przedsmak tego co będzie działo się na WM, dobry segment i prawie 40 minut zabrane z bez reklamowej godziny.

Pierwszy pojedynek do 8-Man Tag Team Match The New Day i DIY vs Judgment Day, zobaczymy co tam wykombinują. Hmm mimo że fajny pojedynek to....krótki 5 minut walki, JD wygrywają i to raczej zapowiada stratę przez nich pasów na WM, ale Priest cały czas promowany, prawie zawsze to on rozwala każdego w ringu i prawie zawsze zgarnia przypięcia dla swojej ekipy. Cash In chyba co raz bliżej.

Bardzo dobre wideo promocyjne z treningu Samiego przez Gigachada i jeszcze ta emocjonalna rozmowa, kurde super to wyglądało.

JD takie niezbyt zadowolone z tego, że Dom brata się z Legado Del Fantasma, czyżby problemy? Jakiś rozpadzik?

Sami vs Bronson lecimy! Bardzo fajny pojedynek, tylko w końcu nie wiem czy poleciało DQ czy co, bo gongu nie słyszałem po ataku Gunthera, ogólnie ciekawa sytuacja, Gigachad najebany, Sami najebany, Gable się zemści? Nie wiem, ale wypadałoby na takim Raw po WM, cały czas mam wiarę, a z drugiej strony Sami cały czas dostaję wpierdol, czy to nie zwiastuje jego wygranej na WM? We Will See dalej trzymam się scenariusza z przegraną Zayna na WM i wygraną Gable'a pasa IC na Raw po WM, a walka do obejrzenia jak dla mnie, nie wiem do końca ile czasu dostali, ale z reklamą to może z 10-12 minut? Coś koło tego chyba.

Hmm mamy rewanżyk Tagowy Candice i Indi vs Ivy i Maxxine, a to nie miał być Singles Match Ivy vs Candice? Chyba miał być, ale no cóż zmiany zmiany zmiany. 3,5 minuty walki i kolejne kłótnie pomiędzy Candice oraz Indi i w sumie tyle nic nowego, story trochę stoi w miejscu.

Seth będzie miał plecy w postaci Jeya, tak czułem. Bardzo dobre promo Drew na temat Setha i Punka oraz jego walki na WM, fajne wykonanie naprawdę.

O zapychacz Ricochet vs Ivar, ale ringowo może być dobrze. Kurde ale to była dobra walka 6 minut świetnego wrestlingu, ale miałem wrażenie, że trwało to dłużej, z reklamą to z 9 minut trwało, Ricochet jest szykowany do wygrania czegoś, ale pytanie czego czy AtG Memorial Battle Royal czy może będzie pierwszym WWE Speed Championem? W sumie obstawiam to drugie.

Segment, a właściwie brawl Becky z Rheą, jakby nic nowego nie zobaczyliśmy, więc do skipa, brawl też taki jak kazdy, sam feud do zapomnienia.

Kolejny zapychacz, Six Woman z niczego tak naprawdę, ja to chyba skipne. No jakieś 6-7 minut czasu antenowego i wygrały Damage Control i tyle.

Oooo pokazują którego dnia WM jakie walki będą no i świetnie.

Czas na Main Event! Bloodline Rules Match, Seth vs Solo, walka może być świetna. Bardzo dobry Main Event, nawet potem jak weszło po kolei całe Bloodline, Rhodes nawet pojawił się, tak jak myślałem i Jey, super to wyglądało, świetny brawl, idealne zakończenie ostatniego Raw przed WM, Bloodline dzisiaj górą, więc na WM raczej górą nie będą, a przynajmniej mam taką nadzieję. Brawo Tryplak świetnie rozpisana Road To WM ze strony Raw, a przed nami jeszcze jedno SD, ogólnie to był też idealny moment na Cash In, Rollins leży na łopatkach totalnie rozjebany, Priest to chyba zapomina że ma walizkę.

Plusy:
Segment początkowy
8-Man Tag Team Match i promowanie Priesta
Wideo z trenowania Samiego przez Gigachada
Sami vs Bronson i podbudowa feudu o pas IC
Promo Drew
Ricochet vs Ivar
Main Event i sekwencja końcowa

Minusy:
Story Indi i Candice stoi w miejscu
Feud Becky i Ripley
Six Woman zapychacz

Podsumowanie: Powiem tak nie czułem że jest to jakiś specjalny odcinek, ale segment początkowy super wyszedł, walki w tym tygodniu poza kobietami to na naprawdę wysokim poziomie, feudy bardzo podbudowane, kobiety jedynie obniżyły poziom show, ale nie jakoś znacząco, reszta była świetna i oddała zdecydowanie, a zakończenie szczególnie, czekam na SD i WM oj tak będzie się działo. To Raw poza babkami jest godne polecenia i obejrzenia.

• Lubię to 1
  • Dzięki 2

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

Monday Night RAW:

The Rock na wysokim poziomie, ale to nic nowego. Roman przesadnie nie porwał. Był też Rollins, a odezwał się nawet Han Solo. Ostatecznie mamy walkę Seth vs Solo, która pewnie zakończy się jakąś rozwałką.

Powtórka z MMA Hour. Becky i Rhea. Nie podobało mi się. Lepiej posłuchajcie Punka. Fajnie wypadł.

New Day Sucks/DIY vs The Judgment Day.
Jak dla mnie za krótko. Wygrywa oczywiście The Judgment Day, a to znak, że stracą pasy. Priest będzie atakował zdobycie tytułu na WM? No kiedyś walizkę trzeba wykorzystać.

Heyman zostanie wprowadzony przez Romana. Dobrze. Roman ucieka, ale pewnie wróci.

Gable i Zayn
No ładnie Gable zagrał.

The Judgment Day
Ooo Santos wbija na miejscówkę. Rzucanie do tarczy i te sprawy. Co tutaj za kombinacje odchodzą? Po Wrestlemanii jest coś szykowane? W pełne zakończenie misji grupy The Judgment Day nie wierzę, ale nie wykluczam pewnych zmian.

Reed vs Zayn
No contest. Gable dostał po uchu od Mistrza, a później to samo spotkało Samiego. Mimo wszystko poglądu na walkę nie zmieniam, bo Gunther to wygra. 

Drew był zajebisty.
To wygra pas na WM, czy na Clash at the Castle? Zobaczymy.

Ricochet vs Ivar
Bardzo dobra waleczka. Ricochet w ringu elegancki. Szkoda, że nie ma żadnej walki na Wrestlemanii.

The Judgment Day
JD ogranie sprawę, a jak nie to Dom ma kandydata. Oczywiście to Andrade. Andrade wyrzuci podczas Battle Royal JD i dostaniemy rywalizację z Dominikiem?  Będzie się działo z udziałem The Judgment Day to jasne.

Ripley i Lynch się trochę pobiły. Fani dali pozytywną reakcję. Jest ok.

Dakota pięknota dobrze pogadała.

Damage CTRL w akcji:
Solidna walka. Damage CTRL z wygarną przed Wrestlemanią. Było to potrzebne.

CATHY i Seth
Plan b? Aha, czyli Kodeusz przyleci do pomocy.

Seth vs Solo
No Contest numer dwa. The Rock zbliża się do Rollinsa, a ten ma uśmiech na twarzy. Muzyka Blondasa, a publika szaleje. Oczywiście Roman powrócił i Seth/Blondas dostali po dupie.
No to teraz porażka pierwszego dnia i Cody odbija sobie to wszystko później zdobywając pas.

Dobre RAW.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1