Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   744
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Przeklęte pasy.

Edytowane przez KyRenLo

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

• Reputacja:   54

Te pasy powinny wylądować tam, gdzie pas 24/7.
Naomi z Sashą odeszły
Ronda odchodzi
Liv kontuzjowana
Sońka kontuzjowana
Dakota kontuzjowana
Aliyah kontuzjowana...

Monday Night RAW:

Rhodes/Rollins/The Judgment Day

Fajną reakcję Cody zebrał. Interesujący ubiór naszego mistrza. Oczekiwane pojawienie się Judgment Day. Niezły start.

Gable vs Riddle vs Ricochet vs Ciampa

Bardzo dobra walka, ale taki skład to nie ma co się dziwić. Wybór zwycięzcy dobry i spodziewany. Gable vs Gunther to super opcja.

Miz/LA Knight

LA Knight na RAW. Spoko.

Nakamura vs Reed

Przeciętna walka. Nakamura od powrotu nic wybitnego nie pokazał.

Kaiser/Alpha Academy

Eleganckie.

Becky/Stark/Baszler

Ależ piękność wbiła na scenę. Becky dobra robota. Resztę szkoda komentować.

JD/Finn Balor/Priest/Ripley

Dobre. Ripley fajnie wypadła.

Baszler vs Stark.

Gdyby nie fakt, że pokazywali Becky to bym olał takie starcie. Waleczka niskich lotów.  Baszler z kolejną wygraną. Kiedyś tam zostanie pretendentką do pasa.

JD/Zayn

JD do JD.

Kaiser vs Otis

Krótko. Dobrze, że Kaiser wygrał.

Miz/LA Knight

LA Knight na RAW. Spoko. Niech go pokazują jak najwięcej. 

New Day Sucks vs Viking Raiders

Słabe starcie. Wrócili, ale ja tam nie tęskniłem.

Becky

Dzięki.

The Judgment Day vs Cody/Rollins/Nakamura

Dobry Main Event.

Nakamura vs Rollins? Nakamura vs Rollins vs Balor? Nakumara vs Rollins vs Balor vs Priest?

Zobaczymy.

F2-Np3CX0AAPEG8.jpg

• Reputacja:   625

W dniu 8.08.2023 o 14:08, KyRenLo napisał(a):

Becky/Stark/Baszler

Ależ piękność wbiła na scenę.

Rozwiń  

No wiadomix - w końcu z Shayny jest jedna z najlepszych dup :twisted:

Nie porwało to RO 

Są spięcia na linii - Seth/Homelander, ale to było do przewidzenia. Dziwne jest to, że mistrz wyszedł do Blondasa, a nie na odwrót. Judgment Day kontra zlepek? Okej. Kiedyś w WWE było mało stajni, a teraz Sasha nawet nie wiedziałaby gdzie się stołować , bo do wyboru do koloru :D

Fajny Fatal 4 Way, szkoda tylko, że wygrał Gable, który już walczył z Guntherem. Najbardziej pasował tutaj niedoceniany Ciampa.

Nie stawiałem na Knighta w Battle Royalu, bo to było zbyt przewidywalne... i wygrał. Teraz go promują. I jest facem. 

... Za to heelturn przechodzi Nakamura. Shinsuke vs Seth to nie jest coś co chce oglądać. Mam flashbacki z kiepskich walk ze słabą chemią. Strong style nie pasuje do WWE. 

Maxxxine <sex> :D 

A, również nie tęskniłem za New Gay. Za Big E też nie tęsknie i z tego co czytałem to chyba już nie wróci.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   827
  • Status:  Online

W dniu 8.08.2023 o 14:46, CzaQ napisał(a):

No wiadomix - w końcu z Shayny jest jedna z najlepszych dup :twisted:

Rozwiń  

Ja od razu pomyślałem o Niji (jak to się odmienia:D) Jax - pojawiają się jakieś ploty o jej powrocie do federacji. Inna wiadomością jest to, że ponoć (nie sprawdzałem) schudła, więc teraz to już droga do WM. Ktoś musi zabrać ten pas Romanowi;-)

PS - Roł nie sprawdzałem, bo po ppv mam wstręt nie tylko do WWE, ale i do siebie, że to nawet włączyłem:-P

Edytowane przez MattDevitto
  • Haha 1

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

Becky vs Trish:

Brock Lesnar:

Należy mu się. Naprawdę wniósł IC na ponowne wyżyny. 

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

Becky po wygraną, a później po pas.:classic_love:

• Reputacja:   827
  • Status:  Online

Co tam jakas Becky czy Trish, czekam na speech Nakamury:twisted:

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

• Reputacja:   638

i lecimy z Monday Night Roll....a nie to Monday Night Judgment Day, ale nvm lecimy.

Pierwszy seg, JD są wszędzie, ale dobrze, są na fali to niech WWE to wykorzystuje, a szczególnie, że teraz sporo dzieje się wokół nich i każdy ma story wspólne, ale także swoje z osobna, także podoba mi się to, segment typowy dla JD wyszli sobie tym razem bez Finna, pogadali trochę, ale nic konkretnego dopóki nie pojawił się McDonagh ahh w końcu lecą w to story, JD jako posłaniec Finna jak na razie, chciał tylko przekazać wiadomość, a został trochę zjechany, żeby nie wtrącać się w sprawy JD, leciutko, ale jednak i atak Samiego co prowadzi do fightu, logiczny booking jak na razie, Sami z JD dali spoko starcie, Sami musiał tu wygrać, ale JD ładnie sobie radził i dużo dało mu to starcie moim zdaniem, bo jednak nie jest długo w Main Rosterze, a walczył już z jedną z czołowych postaci na Raw i to przez prawie 12 minut, dobry pojedynek, Balor chciał zaatakować, ale no cóż nie pykło.

Na zapleczu babki i pasy kobiet Chelsea Green to jedna z naprawdę nielicznych lasek, które mnie w Main Rosterze interesuje, ciekawie opowiadają jej historie, kurde jak pojawiły się Katana i Kayden to liczyłem, że Pearce ustali walkę o zvacatowane tytuły i jeszcze na tym Raw Katana i Kayden zdobędą je, ale no cóż jednak Piper Niven i nie wiem czy ona jest już mistrzynią? Na oficjalnej stronie widnieje w grafice jako Mistrzyni, więc chyba....tak? Trochę nielogiczne Pearce mógł chociaż dać jej walkę w Tagu z Green i wtedy by mogły wygrać i udowodniła, że zasługuje na te pasy, a tak to przyszła, rozwaliła piękniejsze i bardziej utalentowane laski od niej, wzięła pas i....jest Champem....OK.

Love Story z Ludwigiem i Maxinne mi się mega podoba, dawno jakiegoś takiego story nie było, a tutaj to nawet pasuje i Kaiser sprawdza się idealnie w roli takiego aroganckiego typa, gość jest mega charyzmatyczny i ma super Mic Skilla od razu przechodzimy do walki Vinci vs Gable i po takiej zwykłej walce, w sensie ani to squash ani jakaś długa walka, taka 5 minutowa waleczka, Chada to podbudowuje, Boldy niestety kolejny raz przegrywa, a my już lecimy do kolejnego pojedynku, żeby tym razem pokazać, że Gunther jest przekozakiem i rozwala sobie Otiska no Chad rozwalił pomagiera Gunthera, a Gunther sojusznika Gigachada są chyba kwita, fajnie że Gable ma jakiś feud, ale szkoda, że po tym feudzie pewnie znowu zajobbuje jakimś Viking Raiders, którzy też są Jobberami meh.

Riddle to ma szczęście do tych TT partnerów sami Main Eventerzy, najpierw Orton teraz Drew, ale to pasuje do niego, w Tag Teamie jakoś lepiej mi się go ogląda niż Solowo także jak dla mnie spory plus, jednak szkoda w tym wszystkim McIntyre'a, bo to oznacza, że pobawi się trochę z Riddlem i możliwe że na pasy Tagowe pójdą w przyszłości, chyba że jednak WWE planuje Heel Turn Drew, krótki feud z Riddlem i pójście na Rollinsa kurde marze o tym cały czas, Survivor Series to idealna okazja na to o ile Rollo nie straci pasa wcześniej, a raczej nie powinien, bo wydaje mi się że Nakamure rozjebie na Payback, a na Fastlane przeczuwam Rhodes vs Rollins, ale Cody nie zdobędzie tam pasa imo, za mała gala na to to po 1, a po 2 Rhodes raczej poleci na Romka i jemu odbierze pas, chociaż cały czas liczę na tego Jeya xD, pokonali Vikingów czyli Jobberów no to już jakaś podbudowa jest potem segment z TND i mamy GlasBros ten Riddle to ma pomysły na nazwy naprawdę, ale dobrze jakoś to pasuje i za tydzień mamy TND vs The GlasBros, ciekawe starcie to może być i pewnie wygrany poleci na pasy Tagowe, w końcu jakieś odświeżenie i nowe TT się biją, bo TND dawno nie było przy pasach, a GlasBros nowy TT, więc może być ciekawie, a może jakiś Triple Threacik na Payback? Super sprawa by to była.

Rhea squash***je Indi.....bez komentarza w sensie Rhea zajebista, ale Indi jak zwykle jebana, a wkroczyła do MR jako NXT Women's Champion.....szkoda gadać.

Nakamura krótki wywiad z Colem gdzie pogadał po Japońsku, chce tytułu wychodzi Rollo i mówi, że wystarczyło zapytać....dziwne to story Nakamura wychodzi w tym story na idiotę moim zdaniem, Rollinsa mało dzisiaj tylko w tym krótkim segu szkoda, Seth jako Champion jest świetny, ale po MITB tak średnio to wychodzi, zazwyczaj jest w środku gali, a nawet jak w ME to w Six Manie, rzadko ostatnio otwiera gale i jest w głównym obrazku mimo że jest champem, cały czas czuje, że to JD jest najważniejsze na Raw oraz Rhodes, nie jest to niby nic złego, bo też powinni być ważni, ale....to Rollins jest Champem tygodniówki, więc powinien być co najmniej równie ważny, no cóż jest jak jest, mam nadzieję, że to się zmieni, segment taki okej, dowiedzieliśmy się o Seth vs Shinsuke i liczę, że dostaniemy to na Payback, Nakamura jeszcze na koniec poczęstował Rollinsa Kinshasą podkreślając tym samym, że to on jest tym złym.

Wywiad z Mizem, trochę się uśmiałem, Miz zawsze wywołuje u mnie uśmiech na twarzy, cudowny zawodnik, szkoda, że nie ma go więcej na tygodniówkach w segmentach.

Lynch vs Stratus jebie mnie ten feud, jebie mnie ta walka wydłużajmy dalej jupiiii nie mogę się doczekać kolejnego ich starcia i co tydzień gadania tego samego.

No i cyk Main Event Balor vs Rhodes, walka, którą myślałem, że ujrzymy na Payback, ale jak widać dostajemy ją już na Raw, Cody odchodzi od obrazka głównego tytułu po kolejnym jednorazowym segmencie z Rollinsem, bo pierwszy raz to było chyba po MITB albo przed jak Rhodes chciał walczyć o tytuł, tylko miał jeszcze na pieńku z Lesnarem z tego co pamiętam, ale skupmy się na tym co teraz, a teraz dostajemy przyjemny Main Event w końcu 1v1, a nie Six Many, kolejne zgrzyty w JD, Priest zbyt mocno podał walizkę, a Balor fajtłapa nie złapał jej i Rhodes aka Cena v2(mógłbym powiedzieć, że v3, bo Reigns był teoretycznie robiony na Cene v2, ale różnica jest taka, że z Rhodesem to wychodzi, dlatego Rhodes jest v2, a Reigns to nieudany prototyp) zdobywa kolejne zwycięstwo i ciekawi mnie do czego to prowadzi na Payback, Sami przybiega z pomocą, bo Cody'ego zaatakowało JD i prawie mu się by udało gdyby nie ten wścibski McDonagh, Sami i Cody zniszczeni, Stajnia świętuje, a McDonagh jeszcze poza głównym obrazkiem, ale czuje, że do czasu i on jeszcze namiesza w JD. Ale ciekawi mnie do czego to prowadzi czy do jakiegoś Six Manu SamiKO i Cody vs JD na Payback, czy może do Sami i Cody vs Priest i Balor, a może Cody vs Priest? Nie no to chyba by najmniejszy sens miało, wydaje mi się że jakiś Tag Team będzie na Payback, ale we will see.

Ocena 5,7/10

Podsumowanie: Raw takie zwyczajne, lepsze od SD, ale dupy nie urwało, kolejne takie samo zakończenie jak praktycznie co tydzień czyli JD kogoś niszczy, Sami dobry samarytanin przybiega na odsiecz, ale tym razem zwrot akcji, bo JD też się pojawił, feudy poszły do przodu, Chad vs Gunther będzie bardzo dobre liczę na to, Becky vs Trish rzygam tym feudem już od dłuższego czasu, Drew i Riddle mogą mieć fajne story razem i cały czas liczę na ten Heel Turn Drew w przyszłości, Nakamura i Rollins jakiś dziwny ten feud tak jak pisałem, poszło coś do przodu, ale nie kupuje tego Nakamura wychodzi tutaj naprawdę na idiotę, pasy Tagowe kobiet bez komentarza, Rhea singlowo nic nie robi jako Champ no tak naprawdę to po prostu okej Show, walki były dobre, segmenty w miarę okej, poszliśmy trochę do przodu, ale dupy nie urwało, ocena trochę zmniejszona, za to, że co tydzień oglądamy ten sam obrazek po Main Evencie Raw, jedynie zmienia się wygrana strona od czasu do czasu, ale Ci sami aktorzy w większości.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

Jak dla mnie - JD nie jest źle bookowane, ale dobrze też nie. Powinno być lepiej.

Sami vs Bighead - wielkogłowa wersja Balora mnie nie obchodzi, a Sami od końca Bloodline stał się tak nijaki jak przed.

Pasy TT kobiet to jak zawsze joke - zamiast wakować pasy, przychodzi laska zbiera pas z ramienia mistrzyni i... zostaje mistrzynią :D Gruba pijesz? :D 

Rozbijmy story Maxxxine na części pierwsze : 

Pakują ją w love story z Niemcem, a ma do wyboru : 

- Lidera imperium, który jest ultra szefem

- Johnny'ego Sinsa :D 

- Chada Gable'a, który jak same jego imię wskazuje jest Chadem,

- Przystojniache Otisa. 

Ale szwab do niej startuje?! Nierealistyczne :D Poza tym ja ją chce ;< 

Aż mnie dziwi, że Drew nie przeszedł heelturnu na Riedlu :D cóż, co się odwlecze... rywalizacja z New Day :shock01uow9xw: 

Seth vs Naka :shock01uow9xw: Nie chce tego oglądać. Ledwo mistrzostwo się zaczęło, a już słabe starty. 

Jak jeszcze raz usłyszę z publiki podczas theme songu Kodasa "WHOA/Łooooo" to się porzygam. 

To ekwiwalent Wonder Woman, którą non stop pokazują w zwolnionym tempie z pedalską muzyczką w tle....

JD pasuje do tej stajni jak ja do Maxxine... jedyne co się zgadza to inicjały :D 

Średnie RAW. SD było znacznie lepsze... chyba wracamy do ery sprzed 15 lat gdzie SD zmiatało czerwonych z planszy. 

• Lubię to 2

• Reputacja:   427

RAW ujdzie, nie najgorszy sort bywały gorszę tygodniówki spod czerwonego znaku.

• JD jest budowane na silną stajnie, ale to jako bookowana jest Rhea Ripley to już lekka przesada, wiem że Hunter jest jej fan boy'em i chce ją pokazać jako dominując kobietę w dywizji kobiet i w stajni ale no co za dużo to nie zdrowo to jak potraktowali Indi Hartwell która jest mega utalentowaną zawodniczką nie co mnie wkurwiło... Nie zasługuje na taki booking, widać że tutaj brakuje Stefki pod względem dywizji kobiet...
  • Finn Balor gość który rozwala ze swoją stajenką wszystkich co RAW a przegrywa większość pojedynków, kompletnie nie rozumiem takiego bookingu ale to w końcu WWE tutaj nic nie jest logiczne, Balor juz ma 40 na karku i czas najwyższy jeszcze dać mu jakiś tytuł.
  • Maxxxine ulubienica @CzaQ jest powoli wplątywana w jakieś romansidło z Niemcem Sieg H*il! Nie mogę z tego Ludwiga Kaisera i z jego postawy i mowy, no klasyczny Niemiec! Klasyczny! Jakby jeszcze zasalutował pozdrowienia SS Waffen to już całkiem wypisz wymaluj. 
  • Coś mi śmierdzi że przygoda Drew McIntyre'a z WWE dobiega końca, nie dostaje nic konkretnego więc bardzo możliwe że nie przedłuży kontraktu a teraz mam tylko odbębnić kontrakt do końca i wyjazd z WWE, niemal niż pewne że Drew is Elite, a co jak co Drew to murowany Main Eventer więc niemal niż pewne że by zawojował w AEW.
  • Cody Rhodes... Portale zagraniczne sugerują że on rzeczywiście ma dostać rewanż z Romanem na WM 40, niestety... No publika go niby kupuje ale bardziej widziałbym go z pasem WHC niż z głównym mistrzostwem... 
  • Gunther pobije rekord, ale kto go poskłada? Z nim jest taki problem jak z Romanem, ogólnie ten booking sugeruje że chłop szybko znajdzie się w Main Evencie i będzie rywalizował o główny pas... Ale nie ważne kto go pokona to z automatu będzie to duże zywcięstwo. 
  • Seth Rollins jako mistrz dobrze się sprawuje, moim zdaniem Nakamura to taka odskocznia chcą go w jakiś sposób przywrócić do Main Eventu ale to pewne że Seth normalnie rozłożył Japończyka, jedynym zawodnikiem który zgładzi Setha będzie Priest... 

Oczywiście podzielam zdanie CzaQ niebieska tygodniówka dyma obecnie czerwoną tygodniówkę, na niebieskiej mają lepszy roster. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

The Judgment Day:

Pokaż ukrytą zawartość

• Reputacja:   54

Chętnie bym zobaczył taki trade. Devlin i tak nic solo nie osiągnie, a przy Balorze mógłby się ładnie wyrobić. No i sam sobie w 2K23 zrobiłem Devlina jako członka JD także no :D