Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   703
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Nowa blondina przeprowadzająca na backu wywiady - bardzo ruchable.

Miz i Romualdo? Niespotykany tag, na szczęście duch Teddy'ego Longa wiecznie żywy.

Mam nawet nazwę tego teamu - "przeciętniacy" :D

Nikki Cross.... schudła? I tak jak mówiono - zmieniła gimmick. Ciekawe co na to jej lover JackDoomsday? :D

Swoją droga Alexa świetnie gra twarzą.

Cały czas myślałem,że Becky w końcu straci oba pasy, ale po dzisiejszym segmencie... już sam nie wiem.

Mojo w głównym rosterze w nowym gimmicku - wcześniej pojawił się bodajże na main event.

Ale to głupie :D Co on ma na ryju? To mają być żyły? Jeśli tak to kojarzy mi się to z jednym kariera Mojo żyła lat... nie w sumie, nie żyła :D

Wowser! Bray jest nowym członkiem Slipknota! W sumie wygląda to spoko i fajny jest ten hm dualizm postaci, ale bańka pęknie kiedy wjedzie na ring :D :D :D

Sami zamiast Dauna w ladder matchu? Na propsie! W dodatku ma szansę na wygraną. On lub jego bardziej prawdopodobny kolega Drew.

Takie sobie RAW.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Nikki Cross.... schudła? I tak jak mówiono - zmieniła gimmick. Ciekawe co na to jej lover JackDoomsday?

W moich oczach przesadnie nie schudła, dalej jest za co złapać :wink:

Z drugiej strony wg cytatu Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego "Nie wystarczy pokochać, trzeba jeszcze umieć wziąć tę miłość w ręce i przenieść ją przez całe życie." ..... no to teraz będzie łatwiej ją przenieść :twisted: #LoveForever

Udało się wam WWE. Możecie kompletnie wywalić podział na brandy, bo dopiero teraz, pisząc swoje przemyślenia o gali zwróciłem uwagę na to kto jest ze Smacka na tej gali i korzysta z nowej reguły.

Samo Miz TV spoko. Troszkę wyniosło Miza wyżej, choć mnie dużo bardziej cieszy stałe pojawianie się Eliasa. Z Romkiem zapewne przegra na PPV, ale daje to nadzieję że będzie ważnym pionkiem na niebieskiej tygodniówce.

W końcu mamy Mojo w ringu. Nie wiem tylko po co. Wywalcie go.

Becky podpisująca kontrakt z bliźniaczkami ;) Fajne, bo i nietypowe przez to że było 2 vs 1. Podobał mi się obrazek na końcu gdzie obie pretendentki stały ze "swoim" pasem.

Baron znów wygrywa. Internety znów będą mieć ból dupy :D

Dziwnie oglądało mi się segment Alexy i Nikki Cross. Czytałem, że Nikki ma być bardziej "normalna", ale zrobili to tak nagle że aż wydawało mi się nienaturalne.

Za to na czarnego konia kobiecego MitB wyrasta mi Dana Brooke. Tu dostała ładny spot, już wcześniej troszkę ją tam promowali. Czemu nie? Zawsze to ktoś nowy w dywizji pań.

Cesaro vs Rey - w ringu nie mogło się nie udać. Problem mam z historią wokół Reya. Cały czas mieszają tu wątek jego syna. Po segmencie Samoa Joe wręcz mam wrażenie że szykuje się nam debiut w ringu. Kompletnie nie wiem co o tym myśleć.

Oby to nie był koniec Firefly Fun House. Bray może sobie biegać w tej masce, ale niech będzie to na zasadzie rozdwojenia jaźni. Za dobre to jest by tak to porzucać i zrobić z Braya zwykłego generycznego monster heela.

Widzę, że wracają z Braunem do starego bookingu, gdzie eliminują go grupowo z innych walk, bo niby jest tak wielkim zagrożeniem. Zobaczymy, czy przywróci go to na stare tory i znów będziemy chcieli go z pasem na ramieniu.

A skoro Sami przejmuje spot w MitB, to trzeba go wrzucić do grona faworytów tej walki. Chyba nawet będę mu kibicować, bo mam takie przeczucie że z całego grona zrobiłby z tego największy pożytek.

• Styl:  Jasny

Apollo przeszedł na SD, by jobbować Mojo na Raw. Najs.

Nikki Cross na backu gadała jak normalna osoba, a potem w ringu znów psycholka. Jakby nie byli pewni, co z nią zrobić. Do tego wygrała dziś 4-waya, mimo że bardziej przydałoby się to reszcie, bo zawalczą o walizkę. Dziwnie.

To podanie ręki dzieciakowi i ucieczka przed pocałunkiem - złoto od Lacey :D

Becky 2 Belts vs Vince'a 2 Blondyny. Ech, oby wygrała te dwie walki.

Nie mam zamiaru oglądać walki Corbina, ale przyznam, że końcówkę Ricochet ogarnął zawodowo. Ta kontra na End of Days.

Dalej nie wymyślili nic lepszego na wejście Cesaro?

Firefly Fun House szybko poszło w na maksa mrocznym kierunku. Mogli to dłużej pociągnąć, ale trudno. Nowy Wyatt, szczególnie maska, wygląda kozacko. Zbliża się chwila prawdy - czy jak wejdzie do ringu, to wszystko się sypnie, czy nie?

Znaleźli materiał z tej jedynej walki Stylesa z Rollinsem z przeszłości. Spoko, jednak podbudowa starcia na PPV jest marna.

Grupowo pozbyli się Strowmana z walki o walizkę, a za niego wejdzie Sami Zayn. Zmiana zdecydowanie na plus, nie grozi nam druga wygrana Brauna. A ten i tak trafi na PPV, bo jak nic wparuje w trakcie walki i dobije Zayna.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Faktycznie brand split można uznać za zakopany. Użyli na tym Raw ludzi z niebieskiego brandu tak casualowo, że naprawdę można było zapomnieć o tym, że dany zawodnik walczy na innej tygodniówce. Ba, oglądając tygodniówkę siedziałem zadowolony myśląc "No... WWE poznaje się na głupocie zasady dzikiej karty i już zaczyna ją po cichu wycofywać"... a potem do mnie dotarło, że na tym Raw wystąpiło czterech zawodników ze SmackDown(Nie licząc Shane'a)... what the hell!?

Poza tym, wprowadzili Wildcard Rule celem zwiększenia ratingów tygodniówek... w jaki sposób Apollo Crews jobbujący Mojo Rawley'owi zwiększa rating? ;v

Jedyne sensowne wykorzystanie Wildcard Rule od czasu jej powstania to... contract signing walk o obydwa mistrzostwa kobiet. Już przed WM'ką WWE przerzucało sobie swoje najważniejsze kobiety między brandami tylko na potrzeby feudu ale teraz pojawienie się Charlotte przynajmniej miało ręce i nogi... oraz sens(Nie to co wizyty Romka czy Eliasa). Fajny segment między paniami, wciąż trzymam się opinii, że Irlandka w niedziele pożegna się z jednym złotkiem.

Corbin czysto ciśnie Rico... naprawdę mam wrażenie, że promują go na walkę z Rollinsem.

Dalej nie wymyślili nic lepszego na wejście Cesaro?

Sęk w tym, że oni chyba nie chcą wymyślić. Chyba już zrobili z tego stuff Czarka a Sheamus poszedł w odstawkę. Czytałem, że Vince namawia go do zakończenia kariery ale przecież nie było jeszcze oficjalnego oświadczenia od Irlandczyka. Trochę zbyt pochopne jest przerzucanie całego gimmicku na inną osobę... zbyt pochopne i niestety bardzo w stylu WWE gdy stawia na kimś krzyżyk. A z Bryanem dla przykładu Papie się przecież nie udało ;).

Firefly Fun House... czyżby docieramy do kulminacji? Z jednej strony szkoda, że już... z drugiej strony nie chce by przeciągali to za długo i by pojawiło się poczucie, że tak naprawdę w WWE nie wiedzą jak tego Braya wykorzystać(#Emmalina). W ringu to on się na pewno nie zmienił, nie czarujmy się... ale moim zdaniem nie to zadecyduje o tym czy jego postać pryśnie a booking postaci. Powtarzalne feudy, brak pomysłu, strach przed pociągnięciem za spust w odpowiednim momencie... brzmi znajomo?

Puścili też promo walki Rollinsa ze Stylesem... zrobione bardzo podobnie do proma walki Rollins-Reigns z Money in the Bank 2016. Tamto promo podobało mi się zajebiście(do tej pory lubię sobie je od czasu do czasu odpalić) ale to było niestety słabe. Na walkę nie nakręciło mnie wcale.

Sami Zayn przypina Brauna... co prawda przy niemałej pomocy Corbina i McIntyre'a ale wciąż, jeszcze rok temu byłoby to nie do pomyślenia. Do tego wypisują Strowmana z Ladder Matchu a Zayn zajmuje jego miejsce. Protekcyjny booking Bronka ale i tak upatruje się w nim spadku w hierarchii. Pasa miesiączkowego przez najbliższy czas raczej nie powącha.

Jak ta zmiana ma się do Ladder Matchu? Strowman mi nie wadził, wręcz przeciwnie, uważam, że w zeszłym roku wniósł do pojedynku wiele fajnego(najlepsze spoty należały do niego). Zayn to mniejszy starpower, lepszy w ringu ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że będzie tam robić za Zigglera(jako ten, który po prostu tam był). Szans na zwycięstwo według mnie raczej nie ma, wciąż stawiam na przewidywalność - McIntyre.

Raw... no cóż, gorzej niż w zeszłym tygodniu być nie mogło ;)

Edytowane przez DashingNoMore

• Reputacja:   6

Miz jako face zaczyna w końcu coś znaczyć. Ale na poważniej będzie można go brać dopiero jak pokona Shane'a na MITB i potem dostanie solidnego, heelowego rywala. A obawiam się, że niestety pójdzie w kierunku kogoś typu Elias/Corbin :roll:

Myślałem, że Mojo po zmianie gimmicku będzie mniej irytujący. Przeliczyłem się.

W tego typu sytuacjach, gdy heel skopał dupsko face'owi na ostatniej gali przed PPV zwykle wydaje się, że face potem wygra. To co, Becky nadal z dwoma pasami po MITB :wink:

Rzadko chwalę WWE, ale kolejna winieta z Wyattem była świetna. Można czepiać się, że za wcześnie idą znowu w stronę psychola. Można obawiać się, że znowu pośpieszą się z kreowaniem postaci. Ale właśnie - mało jest teraz ciekawych elementów w storyline'ach, więc plus za to.

Żal, że w głównym rosterze nie wykorzystali bardziej tej szalonej Nikki. Przy Alexie będzie się marnować...

Wywiadziki z Rollinsem i Stylesem. Czyli tak jak można było się spodziewać - nie mieli większych pomysłów na ten feud.

No i... dobrze, że wywalili Strowmana z MITB Matchu. Nie był tam potrzebny. A ponowny brak Zayna w karcie byłby niesmaczny... a mam wrażenie, że Braun i tak w niedzielę pojawi się i zainterweniuje w pojedynek, wywołując zamieszanie.

Szału nie było... podział na brandy powoli idzie w pizdu. Oby po MITB w końcu coś ruszyli z storyline'ami, bo ta nijakość na Raw zaczyna coraz mocniej dręczyć z każdym tygodniem.

I znowu jestem, jak widzę, w mniejszości, bo mi się to Raw qrde, podobało. Fajnie że szansę pokazania się dostają ostatnio nowi ludzie (Evans, Dana, w sumie też Sami), fajnie też, że ten nieszczęsny brand-split umiera śmiercią naturalną. Miało to sens na początku, shake-upy i wymiany połowy rosterów co pół roku obrzydziły mi go jednak doszczętnie. Niech po prostu w tv pokazują się ludzie na których jest pomysł, a nie byle kto zapychający pustkę w karcie.

Słodzący sobie Miz i Romek to dziwny widok. Choć tekst o "starym Mizie" dobry.

Charlotte i Evans byłyby dobrym tag-teamem - 2 Belt Ladies, book it Vince. Lacey cholernie zresztą zyskała w mych oczach dzisiejszym występem - posadzili ją koło starych wyg i przed drapieżną publiką, nie spaliła się, brawo.

Rico jobbuje Corbinowi, good.

Sami w MiTB, even better. Z miejsca trafia do top 3 moich faworytów całego meczu - historia jakieś jest, reakcję od powrotu zbiera kozacką, ringowo wiadomo, jako postać też jest mega ciekawy (znacznie ciekawszy od Wyatta z przehype'owanych winietek). No i cholernie by mu to pomogło - znacznie bardziej niż takiemu Drew, który pas powinien wygrać 1-on-1 już z pół roku temu i do którego taka "łatwa wygrana" po prostu nie pasuje.

Żeby nie było za różowo: Mojo dalej ssie, feud o główny pas zaś praktycznie nie istnieje. Cóż, nie można mieć wszystkiego.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Może to tylko tak mój fantasy booking, ale ten psycholski uśmieszek Nikki Cross na sam koniec rozmowy z Alexą na backu sprawił, że mam wrażenie, iż Szkotka nie tylko mogła maczać palce w akcji z walizkami Lil' Miss Bliss, ale też po prostu sobie z nią pogrywa. (#PlayWithNikki) Nie zdziwię się jeśli w jakiś sposób była członkini Sanity zajmie miejsce ubiegłorocznej triumfatorki w MITB matchu, a może nawet zgarnie walichę. :D

• Reputacja:   2

MizTV

Przez moment mogło trochę zapachnieć Heelowym Mizem po tym monologu Romana. Turnu póki, co nie będzie. Dobrze niech promują go jako Face'a.

Pierwsza walka - The Miz & Roman Reings vs Bobby Lashley & Elias

Zapomniałem, że Elias przeszedł na SmackDown! z Romkiem. :lol: Ładnie szło Mizowi, inwestują w niego, co mnie cieszy.

Widzę, że Shane śmiało rządzi również na RAW. :roll: Sami odważnie postąpił z tym Falls Count Anywhere. :twisted: Stawka jest taka, że aż może to jakoś ugrać.

Druga walka - Mojo Rawley vs Apollo

Mojo wygrał, ponieważ rywal źle wylądował robiąc fikoła. Booking promujący nowy gimmick jobbera. :twisted:

Najpierw mocno się zdziwiłem widząc Nikki Cross... Normalną? :shock: Potem nawet się zaśmiałem jak Alexa zaczęła gadać o porażce przez buty. :lol: Lubię kiedy coś kombinuje.

Podpisanie kontraktu odnośnie walk o Women's RAW i SmackDown! Championship na MiTB między Becky Lynch, a Lacey Evans i Charlotte Flair

Z dwiema na raz nie dała rady. Tak patrzę na końcowy obrazek i muszę powiedzieć, że obie blondyny pasują do tytułów o jakie walczą. :P Charlotte zawsze spoko, Evans spisuje się naprawdę nieźle. Póki, co ją kupuje. Nie będę mieć nic przeciwko jeżeli w przyszłości sięgnie po złoto. Jeżeli Irlandka obroni te tytuły to zyska jeszcze bardziej. Kto ostatni zdobył/utrzymał 2 pasy na jednym PPV? HHH?

Trzecia walka - Baron Corbin vs Ricochet

Powiem, że ostatnio to się powodzi Baronowi. Aż przestaje wierzyć, że znowu zgarnie walizkę. :twisted:

Joe się udało sprowokować Reya. Uderzenie w bliskich zawsze działa. Tylko czemu się Szwajcar wtrącił?

Czwarta walka - Naomi vs Dana Brooke vs Natalya vs Nikki Cross

Nikki znowu świruska. Czyżby wpływ Alexy poniekąd negatywny, no bo w końcu czarny charakter manipuluje kimś innym sprawiał, że Szkotka będzie bardziej zrównoważona? zobaczymy gdzie to zajdzie.

Dana dostała spot. Spoko walizki nie zgarnie, ale może się pokaże z dobrej strony.

Piąta walka - Rey Mysterio vs Cesaro

Błyskawiczna odpowiedź Joe i znowu uderzenie w syna. Uwielbiam jak ten gość pogrywa. :D

Walka bardzo dobra. Widać, że ci dwaj potrafią się zgrać. Mysterio wygrywa przed PPV, co nie jest absolutnie zaskoczeniem.

Wyatt wyjawił, co go opętało. Zobaczymy, może się przyjmie.

Młody Rollins 15 lat temu już walczył ze Stylesem. Dobrze wiedzieć. Czasy się zmieniły, ale w ich przypadku na pewno na lepsze. Liczę na niezły pojedynek.

Szósta walka - Sami Zayn vs Braun Strowman

Mogłem się domyślić, że ktoś spróbuje wyeliminować Brauna z rywalizacji. Tym kimś oczywiście Corbin i McIntyre. :roll: Chętnie bym zobaczył na MiTB jak wkurzony Strowman wjeżdża w ekipę rozrzuca drabiny po arenie, ale ten Chokeslam po walce chyba wystarczy za rewanż.

Zayn melduje się na drabinach i nawet byłbym w stanie uwierzyć w jego sukces.

Coś się działo, są małe plusy, więc możemy uznać, że to najlepsze RAW od WM'ki.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

A jednak Nikki Cross za Alexę Bliss w MITB matchu...ponoć Blissówna nie dostała zielonego światła od lekarzy.

• Reputacja:   1

Heyman rozkręcił się, kiedy przyszedł Seth do towarzystwa. Poza docinkami z jego strony, to mocno przewidywalny segment. Dziwnie się oglądało mistrzów proszących się o walkę z takim pretendentem. Wiadomo, że muszą być heroiczni, ale człowiek miał wrażenie, że Lesnar poskładałby ich w handicapie.

Przebąkiwali o Cenie na WrestleManii, a jest Lucha House Party na RAW. Brzmi fair... :lol: Wszystko wskazuje na to, że jeszcze trochę będziemy oglądać te demonstracje siły.

Pisałem, że forma Firefly Fun House się zmieni. Obawiam się, że zostały już nam tylko takie wspominki. To było jeszcze fajnie zmontowane, ale najwyższy czas szykować Brayowi jakiś program. Teraz już nie ma co przedłużać.

Alexa ma tylko stać i ładnie wyglądać. Poradzi sobie z tym zadaniem, ale jeśli dalej tak to będzie wyglądać, to wyczuwam frustracje Blissówny. Jak lekarze dadzą zielone, to The Man będzie na celowniku.

24/7 title. Przy reakcji się człowiek popluł herbatą. Ludzie nie mogli mieć bardziej wyjebane. To jak na komediowych segmetnach z TV - tam z tyłu jakiś gość na telefonie siedział :lol: Jeśli jednak mam oglądać nudne walki w ringu, czy bezpłciowe segmenty, to wolę coś takiego. Przynajmniej na jakiś czas. To mega naiwne, ale tam też chciałbym jakiegoś ustabilizowanego mistrza. Gościa, który wypromuje się tym, że będzie sprytniejszy od pozostałych. Nie od razu, bo teraz będą przerzucać pas, żeby pokazać jakie to nieprzewidywalne, ale w przyszłości. Niech miesiąc to potrzyma. To już by było coś.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   61
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Why oh whyyyyyy Brock did not cash in his contract to became the very first 24/7 champion... :( Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Ale mi się Lesnar z walizką podoba - to ma taki fajny potencjał. Wczoraj pisałem że heelowie powinni unikać title matchy bo mogą przez przypadek wygrać pas i sobie spierdolić życie narażając się na Bestię. Co dzisiaj Seth powiedział daje fajny motyw dla fejsa - koleś powiedział że nie chce aby Brock wisiał mu nad głową z konktraktem. Czyli? Jakby zagrać to długofalowo to czy Rollins czy ten drugi mogą popaść w obsesję chęci walki tylko z Bestią, z czasem przechodząc na cipoheelową stronę mocy. Dlaczego miałbym chcieć walczyć z Tobą skoro wiem że Brock w każdej chwili może mi wyskoczyć zza pleców i mnie ujebać - walką z Tobą tylko zrobi ze mnie łatwiejszy cel, spierdalaj, nie jesteś Lesnarem. Dać takie teksty fejsowemu mistrzowi i to wszystko samo zagra. Takie story bardzo by mi się podobało gdyby zrobić to z Kingstonem - nie dość że doszłoby do małego rewanżu za rozpierdol w Tokio ileś lat temu, to jeszcze przy takim powolnym turnie, można wykorzystać Xaviera Woodsa, który wytykał by Kofiemu co jakiś czas, że wpadł w obsesje i paranoje, oraz że przestał być tym walczącym mistrzem jakim tak bardzo chciał być.

Gdzieś tam szkoda, że takie rzeczy sam muszę sobie dopowiadać, a Dabju pewnie pójdzie na łatwiznę, ale cholera to wszystko mi się układać w taką piękną całość <3 Swoją drogą dochodzimy do pięknego paradoksu - najważniejszą nagrodą w Dabju nie jest pas główny, tylko narzędzie prowadzącego do pasa głównego. Blyatiful.

Ależ przysłodzili Lesnarowi tym otwierającym segmentem. Dwóch głównych mistrzów w federacji chce się z nim klepać o swoje mistrzostwa. Fakt, Lesio prawdopodobnie ma wyjebane na to, że właśnie postawili go nad pasem Universal i pasem WWE bo dla niego tak powinno być ale człowiek jednak trochę zgrzyta zębami widząc taką telewizje. Napisze to co napisałem wczoraj w temacie o MitB - da się coś wykrzesać z Bestii z walizką, wciąż mi jednak nie pasuje to, że to Bestia z walizką. Na pewno wykorzystali go na tym Raw lepiej niż na wszystkich Raw do tej pory na przestrzeni ostatnich paru lat, to już coś. Dopóki Brock będzie Bestią w banku, będzie dobrze... ja po prostu nie chce by on cash'ował... NIGDY...

Chciałbym też zwrócić uwagę na to, że drugi raz od wprowadzenia Wildcard Rule mistrz WWE pojawia się na Raw(a już trzeci albo czwarty od samej Wrestlemanii) gdy mistrz Univerka ani razu nie pojawił się na SmackDown. RAW-IS-BETTER!

A Strowman sklepał Żółwika Samiego, było fajnie ale się skończyło.

AJ za to najwidoczniej bierze się za Corbina. Feud na zabicie czasu antenowego ale zbytnio mi to nie przeszkadza. Pamiętam ich całkiem fajny pojedynek na SmackDown z czasów gdy klepali się o US Championship... odskocznia od normy czy może jednak chemia?

A Shane twierdzi, że skończył z The Mizem. Jeśli to naprawdę koniec ich programu to słabo. Nie to bym chciał by go kontynuowali ale Miz jest teraz w ciemnej dupie. Przebimbał feud z non-wrestlerem, przegrał z nim 2 razy, nie pomścił ojca a do tego wygląda jak idiota bo najpierw przegrał przez chęć zemsty a miesiąc później Shane był po prostu sprytniejszy. Nie mówiąc już o tym, że był to jego pierwszy feud po face turnie i od niego zależało całe jego momentum. Teraz "młody" McMahon idzie na Romualda... tej walki już pewnie nie wygra. Starcie na Super Showdown po mnie spływa... liczę na Coast to Coast skontrowane Spearem.

Dostaliśmy wydłużoną wersje jingle'a Firefly Fun House! Marzenia się spełniają! Dzisiaj jednak z samej winietki nic nie wynikło. Zgadzam się z N!KO, trzeba szykować debiut i jakiś program. Oby z mocnym wejściem.

Wow, WWE przypomniało sobie, że mają żeński set mistrzów Tag Team oraz że mogą im dawać mikrofon bo są DOBRE! Co prawda jobbnęły kontynuując szybki regres tych ślicznych pasów do kick-off'u Stomping Ground ale ei... to wciąż lepsze niż podkładanie ich bez podbudowy!... Prawda?... PRAWDA!?

Zaczęli też jako tako podbudowe przyszłego feudu między Becky a Lexie. Bardzo lubię takie powolne starty do rywalizacji, niby nic się między paniami nie wydarzyło ale czuć między nimi niechęć. Alexa długo odpoczywała od title picture więc przywitam ją w nim znów z otwartymi ramionami. Tylko czy jest to dobry pomysł biorąc pod uwagę jej ostatnie problemy zdrowotne? Not so sure, mam wrażenie, że kariera Alexy może już stompać po bardzo cienkim lodzie.

24/7 Championship. Nazwa niezbyt wyszukana ale akceptowalna. Design, okropieństwo, szkarada, szpetność, dziecko Golluma i Shayny Baszler oraz inne określenia brzydoty. Formuła w jakiej w WWE funkcjonował pas Hardcore nigdy mi się nie podobała to podobny zabieg nie spodoba mi się i teraz. Nie lubię gorących ziemniaków, nawet jeśli pas ma w zamyśle bycie gorącym ziemniakiem. Do tego segmenty z nim związane już pokazały, że będzie to raczej humor bardziej na poziomie Usos-Revival niż coś naprawdę śmiesznego. Więcej do przewijania... ja się ciesze.

Do tego cięć kosztów ciąg dalszy. Potem dziw bierze, że WWE ma coraz więcej pieniędzy gdy produkt leci na łeb na szyje a oglądalność spada... to dlatego. Teraz już oszczędzają nawet na prądzie, ograniczenie oświetlenia oraz grafiki na stage'u... kwestią czasu jest to jak WWE zacznie używać na tygodniówkach stage'u house show'owego, róbcie screena. DAMN I'M BRILLIANT! Przeczytane głosem Vince'a McMahona

Raw przeciętne/słabe. Niewiele z niego wyciągnąłem. Pozaczynali jakieś feudy ale żeby coś ciekawego się działo to nie bardzo.

24/7... mogliby zrobić lepszą nazwę... no nie wiem... Iron Man 24/7... chociaż nie, bo taki rodzaj walki jest... ale chyba wiecie o co chodzi. I na pewno lepsze te 24/7 niż jakiś WWE Legends czy WWE Hardcore w erze anty-hardcore o czym niektórzy pisali.

A wiecie po co ten pas? Już wam mówię - dla internetu. Filmiki na YT z House Showów, wincyj udostępnień (bo wincyj materiału) na facebooku... Tu akurat o dziwo pomyśleli

A tak btw. Roode to naprawdę młody talent - póki co najmłodszy posiadacz 24/7 Title... a było ich już 3 ;)

Edytowane przez TheVillain