Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Zacznijmy od tego, że cashowanie walki na Lesnarze, jest motywem przykrym. Jest opcją bardzo ochronną dla gościa, który stoi sobie w rozkroku między WWE a UFC. WWE poświęciło dla Brocka wiele. Poświęcili swój pas dla sprzedaży "Bestii", poświęcają kolejne PPV, kiedy brakuje walki o najważniejszy pas, a w walkach wieczoru walczy się o pietruszkę, albo wymyślone na biegu rzeczy. Inkasowanie kontraktu jest zawsze wygraną z przymrużeniem oka. Wygrałeś, ale zrobiłeś to na obitym rywalu, czyli pas przejąłeś, ale on swoją duszę utrzymał, wizerunek zachował. Na Lesnarze powinni kogoś wypromować. Tak się robi biznes. To teraz jest Undertaker na WrestleManii. Zrobiliśmy mega championa, daliśmy długi reign, a jego porażka musi być wydarzeniem. Możemy teraz dojść do przykrego wniosku, że mogą to dać Romkowi, ale to już temat, którego nie ma sensu ponownie poruszać

50608915156a3743c1fa34.jpg

Ponad miesiąc do MitB, a tu już zaczynają promocje i walki eliminacyjne? Szybko. Podczas gadki w uszy rzuciło mi się rzadko używane słówko "catchphrase". Zdałem sobie sprawę jak niewiele tego mamy w obecnych czasach.

Ja mam dokładnie odwrotne wrażenie, wydaje mi się, że 3/4 zawodników wygłaszając proma dąży wyłącznie do tego, by wpleść jakoś w wypowiedź swój catchphrase, nawet jeśli ni cholerę nie pasuje on do reszty wypowiedzi, i pójść sobie... "Who want's to walk with Elias" + "WWE stands for Walk With Eliast". Something something "is gonna be absolutely (macha łapkami) glorious". Ple ple ple "and he will et these hands". Bla bla bla, 'cause we don't set the bar, we are the Bar!". Pierdu-pierdu "she will feel the glow". I tak każde promo...

Zawsze mnie to drażniło, bo normalni ludzie nie porozumiewają się przecież w ten sposób...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Kurta Angle'a

Na razie nie ma słowa o mitycznej trzeciej walizce. W przypadku walk eliminacyjnych mamy dwie osoby, które mogą wygrać i jeden dodatek. U facetów jest nim Sami. Chętnie zobaczyłbym go na drabinach, ale Finn i Romek na przeciwko. Gdybym nie wiedział o wynikach i tak myślę stawiałbym na Irlandczyka. W przypadku kobiet miałbym zagwozdkę - Sasha lub Ember.

Pierwsza walka - o udział w Money in The Bank: Braun Strowman vs Kevin Owens

Braun ma chyba nowy signature move - taranowanie Owensa poza ringiem. :twisted: Trochę przykro się patrzy jak Kevin dostaje rolę worka treningowego, a w tym przypadku nawet piłki lekarskiej.

Romek zawsze niestety będzie wyglądał na faworyta. Naprawdę szkoda mi Joe. Nie wierzę, że muszę się zgodzić z Jinderem. :P

Mahal dostanie szansę. Wolałbym Goldiego. :P

Druga walka - The Tytus Brand/Worldwide vs The Revival & Baron Corbin

Jose ponownie nie miał się jak za bardzo pokazać i jeszcze go podkładają Baronowi. :roll:

Trzecia walka - o udział w Money in The Bank: Sasha Banks vs Ruby Riott vs Ember Moon

Niezłe starcie. Tak jak przewidywałem Ruby dostawała tutaj lanie, nawet Sasha postarała się o wykonanie tego samego ruchu, co wcześniej Riott zrobiła na Bayley. Poszli dosyć bezpieczną drogą. Ember dostaje miejsce w boju o walizkę, a Banks znowu krzyżuje drogi z przytulaską.

Tutaj częstują nas promem o życiu Lashleya, a tymczasem nie jest jakoś bardzo wykorzystywany.

Owens już nie bardzo nabiera się na uśmieszki ziomka. Koniec przyjaźni wydaje się zbliżać.

Czwarta walka: Jinder Mahal vs Chad Gable

Praktycznie squash. Wcisną Mahala do tej walki to pewne.

Zack żyje, dobrze wiedzieć.

Piąta walka - Heath Slater & Rhyno vs Drew McIntyre & Dolph Ziggler

Kolejna przerwa na siku. Spoko akurat muszę.

ależ robią reklamę z tego upadku Tytusa. Powinno być "That moment when Tytus realised he... Fucked up". :twisted:

Szósta walka - Elias Samson vs Bobby Roode

Za dobrze szło Eliasowi, aby to ugrał. Porażka dla Roode byłaby bardziej krzywdząca.

Siódma walka - Intercontinental Championship: Seth Rollins © vs Mojo Rawley

Seth już sobie tak poczyna, że organizuje open challenge. Zdziwiłem się widząc Mojo, który dał dobry speech i sama walka też nie była wcale zła. Mojo po raz kolejny pokazał, że potrafi być spoko Heelem.

Ósma walka - Bo Dallas & Curtis Axel vs "Woken" Matt Hardy & Bray Wyatt

Dopiero teraz porzucili miano Miztourage i wchodzą do muzyki Curtisa. Zdecydowali, że będą po prostu Bo Dallasem i Curtisem Axelem. Proszę jakie to proste!

I jeszcze jedna przerwa na WC. Gdybym się faktycznie nie opił Pepsi to bym narzekał. :roll:

Dziewiąta walka - o udział w Money in The Bank: Finn Bálor vs Sami Zayn vs Roman Reigns

To była dobra walka. Wiele się działo i liczyło żeby Romek nie wygrał. :twisted: Fajny moment kiedy Finn z Samim go okładali i od razu publika ożyła. :twisted: Poszli na łatwiznę z Jinderem, bo przecież Roman nie może wtopić czysto. Kij tam z walizką... Ważne żeby znaleźć się na PPV, co nie Mahal? :P Pytanie, co z Joe? Czemu nie on? Tak kozaczył i nawet się nie pojawił po jednej porażce? Mam nadzieję, że chociaż trafi do walki o walizkę. Może to i lepiej żeby Reigns rozjechał Hindusa, a nie mocnego Heela.

Wygrana Finna nie zaskakuje. Będzie dobrym dodatkiem do drabin.

Zbierałem się długo do obejrzenia i znowu moja podświadomość się nie myliła. Nawalili tych walk z czego prócz trzech meczów kwalifikacyjnych reszta to kilku chwilowe zapychacze.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Część mnie jest załamana jakością otwierającego segmentu. Mały pierwiastek jednak wciąż zastanawia się, czy ja aby na pewno chcę, żeby w tym segmencie były jakiekolwiek gadki z mikrofonami w rękach.

Mistrz z dupy, wyzywa do walki pretendenta z dupy? Musiało to zostawić grymas na mojej twarzy. Jestem jednak ciekaw, jak z tego wybrną. Ronda wygrywa, ale nie zgarnia pasa? Ronda przegrywa, ale daje wyrównany pojedynek? Może wyjdzie z tego promocja szarego champa? Czy nie szarpiemy się na udziwnienia i dajemy Rousey pas tak szybko? Media mocno się interesują, więc wyszła bardzo dobra promocja show.

Bobby Roode w drodze po walizkę - bałem się, że postawią na tego, o którym zawsze słyszę, że czeka go push. Jeszcze niech czeka kilkanaście lat i spokój.

Oczywiście rzucili na pożarcie Breezango... :evil:

Alexa Bliss - jedyny słuszny wybór.

Kevin Owens dostał drugą szansę. Słabo, gdyby ją zmarnował. Sami za to podgrzewa swój feud z Lashleyem, gdzie jest skazany na pożarcie. Szkoda tylko Eliasa, którego bym widział w walce o walizkę, i pewnie po cichu bym upatrywał, że ją ściągnie.

Mają jaja by rozpocząć Raw w Wielkiej Brytanii Romanem Reignsem ^^. Myślą, kombinują kogo przeciw niemu postawić aby wreszcie zebrał dobrą reakcję... a tu dupa. Ludzie już nawet Jindera Mahala wolą. Nie chce już mi się nawet o tym Reignsie gadać... ile można?

Bobby Roode w ladder matchu... cóż z członków Triple Threata w którym brał udział był najlepszą opcją. Szansy na kontrakt nie ma ale na pewno nie będzie też wadzić.

The B-Team... całkiem fajny z nich comedy act... niekoniecznie pretendenci do pasów Tag Team. Niby tyle Tag Team'ów u czerwonych a kończy się na tym, że dwa pełnoprawne Tag Teamy zostały na tym Raw podłożone, jednemu teamowi przyszłych jobberów i drugiemu - mistrzowskiemu zlepkowi(#PushTheRevival). Plus całej sytuacji jest taki, że Dallas i Axel mają fajny theme song... na dobrą sprawę mogliby dać tą piosenkę każdemu ale jest rockowa, posiada słowa więc ja jestem zadowolony ^^.

Swoją drogą bookerzy WWE powinni się czasem naprawdę zastanowić nad tym co robią. Dallas i Axel nie dostaną title shota z dupy, na życzenie... ale Ronda Rousey chwilę wcześniej już tak ^^. Nie mówiąc już o Owensie walczącym o pas IC w openerze Raw.

Segment Zayna był... dziwny. Fajnie, że wrzucają go do feudu z Lashleyem... ogółem wygląda na to, że Sami wraca do tego co robił w trakcie swojego poprzedniego runu na Raw... będzie promować innych. Na pewno pomoże Bobbiemu, podciągnie go w ringu i Gumiś z kolorowym, szczęśliwym życiem wyjdzie z tego feudu bardziej wypromowany. Chciałbym jednak aby Zayn nie skakał tyle po ringu... denerwujące to jest xD.

Alexa w MitB kobiet(tak BTW zmienili design walizki na zeszłoroczny... ładna jest ale wersja z zeszłotygodniowego Raw też nie była zła)... dobra decyzja i w sumie tyle mam do powiedzenia. Walka drabin kobiet ma już w tym roku większy starpower niż w zeszłym... przynajmniej na tą chwilę bo nie wiadomo przecież czy Charlotte w ogóle zawalczy.

PS: Przyglądam się tym cyckom Lexie, przyglądam... i nie wiem czy je powiększyła :|

Ziggler i McIntyre vs Strowman i Balor? Dziwne zestawienie... w którym na dobrą sprawę żaden z tej czwórki nie powinien przegrywać. Przypięli Balora, który do stracenia miał najmniej ale i tak nie wiem czy to było konieczne.

Przypadkowo czy nie przypadkowo, bardzo mnie cieszy to, że McIntyre rozjebał to bezwartościowe trofeum ^^.

A w Main Evencie KO za pobitego Mahala... szansa numer 2 wykorzystana, Owens w Money in the Bank... zapewne podobnie jak w zeszłym roku, posłuży do przyjmowania bumpów ;).

• Reputacja:   422

Nie żeby coś ale Mahalradża dostał pop jak zaczął okładać chwilowo Regins'a, ja pierdole jak ludzie muszą nie cierpieć Romeusza żeby aż dopingować Mahalowi...

To RAW było przeciętne, lepsze były tygodniówki w Wielkiej Brytanii.

*Ronda rusza na pas, rzecz jasna że go zgarnie, albo Nia jakimś oszustwem wygra pasik ale mam dziwne wrażenie że w tym roku skasują walizkę na mistrzyni z RAW, ale błagam żeby to nie była Bliss niech chwilę odpocznie od pasa i niech nawet ta Ember Moon dostanie tą walizkę będzie ciekawiej.

* Austin miał rację co nie co do bookingu Strowmana w ostatnim wywiadzie, Braun za słodko pierdzi i może to się obrócić przeciwko niemu, on ma demolować a nie słodzić publice...

* Owens wygrywa walkę i dostaję się do MITB Matchu, jeny jak mi się to nie widzi połączyłbym go ze Zayn'em w Team i puścił na pasy Tag Team'owe, nie żeby coś ale rzygam nimi już...

Ich Booking jest tak beznadziejny że czasami idzie się tak wynudzić...

Byłem za tym żeby to Elias w tym roku dostał się do tej walki i ściągnął walizkę, ale oczywiście nie odsuwam go na bok i zaś do komediowych segmentów.

* Ziggler i McIntyre dobry team, ale czekam na solowego Drew'a bo widze w nim potencjał...

Jakoś mi pasuje do tego całego drewnianego Main Streamu w WWE bo nie od dziś wiemy, że tam trzeba być zbudowanym i dużym on akurat to ma.

Edytowane przez Grins

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Ronda zawalczy o pas na MITB. I jeszcze te gadanie, że niee, że ona miała jedną walkę, że inne zasługują, ale to Nia ją wyzywa. Walka mi nie przeszkadza, ale kto im pisał te teksty?

O walizkę zawalczą:

Roode, który mógłby przejść turn przy cash-inie, ale nie z Lesnarem i i tak nie wygra

Alexa, która walizki na pewno nie potrzebuje

Owens, dla którego to była kolejna szansa - a po co dawać więcej szans, jak się nie chce nic z gościem zrobić?... może wygrać

B(est) Team? Niekoniecznie, ale muzę im dali bardzo fajną! Wygląda na to, że Axel i Dallas jeszcze dostaną szansę... Za to Fashion Po Po znów jobbują. Musi być równowaga :(

Wreszcie wypuścili Matta i Braya przed publikę, która nie ma ich gdzieś - miło :D

Lubimy słuchać Samiego, jak ma coś ciekawego do powiedzenia. Dzisiaj nie miał. A z napastowania Lashleya nie wyjdzie nic dobrego. Nie widzę feudu, po prostu Bobby mu raz wklepie i nara. Za to segment za tydzień może być zabawny.

Zygę i Drew nadal traktuję jako zlepek z dupy wzięty, ale Balor i Strowman to jeszcze większy zlepek, więc dobrze, że przegrali.

Nicholas > Finn Balor po tej walce

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

To zobaczmy czym uraczyli Brytyjską publikę... .

Segment z Romanem Reingsem i Kurtem Angle

Romek na powitanie Brytoli. Odważnie. :twisted: Gdy taka publika dopinguje Jindera, wiedz, że coś się dzieje.

Pierwsza walka - Intercontinental Championship: Seth Rollins © vs Kevin Owens

Open Challenge trwa. Początkowo całkowita przewaga Owensa trochę zamulała, ale potem już pojedynek się wyrównał. Mimo, że od początku było wiadomo kto wygra to zrobili całkiem przyjemne dynamiczne starcie, pełne wymian i kontr.

Wiadomość z ostatniej chwili

Nia zmierzy się z Rondą. Wyzwanie w przyjacielskiej, honorowej formie. Można się przyczepiać, że zdecydowanie za szybko chcą odebrać Jax pas. Tak myślę, bo raczej nie dadzą jej przegrać pierwszej solowej walki. Ponad to jest szansa, aby pokazała jakim jest żeńskim koksem skoro stanie do boju naprzeciw największej gabarytowo członkini rosteru.

Jobberski team ma teraz nazwę. Od teraz to The B-Team od "the best". Z taką nazwą podbiją świat. :twisted:

Druga walka - o udział w Money in The Bank: No Way Jose vs Baron Corbin vs Bobby Roode

Za wcześnie dla Jose. Baron mocno dominował jak to ma w zwyczaju, więc Roode zdawał się bezpiecznym wyborem.

Kevin idzie się popłakać Stephanie, bo nie dostał kolejnej szansy, tymczasem Kurt co raz częściej używa zwrotu "best for business".

Trzecia walka - The B-Team vs Breezango

Chyba szykują coś dla Bo i Axela. Ciekawe ile to potrwa. I dostali całkiem fajny theme song.

Czwarta walka - Sasha Banks, Natalya & Ember Moon vs The Riott Squad

Riott przegrały, lol. :twisted: Plus, że walkę kończy Nattie i Ronda nie musi jej tyłka ratować. :roll:

Piąta walka - The Revival vs "Woken" Matt Hardy & Bray Wyatt

Revival prawie zesquashowane. Smutne to.

Sami Zayn wyjawia prawdę o Bobbym Lashley

Dziwne, że Bobby w jego nie wjechał, ale to kwestia czasu. Już widzę Lashleya jak zamiata ring biednym Kanadyjczykiem.

Szósta walka - o udział w Money in The Bank: Alexa Bliss vs Mickie James vs Alexa Bliss

Zrobić Triple Threat wiedząc, że dwie z uczestniczek się kumplują. :roll: Tak jak przewidywałem Mickie choć nie zamierzenie ratuje pupkę Alexy i to ta kwalifikuje się do walki. Dobry wybór.

Jinder dostał w tym tygodniu wpierdziel od Romka. Powiedziałbym, że się zrewanżuje, ale Romek... .

Siódma walka - Finn Bálor & Braun Strowman vs Dolph Ziggler & Drew McIntyre vs

Grubą parę przeciwników dostał Dolph ze Szkotem. Zdecydowali się dać im wygraną. Próbują kreaować Drew na kozaka, który nikogo się nie boi również jest kawałem mięcha. Wzrost ma, ale wciąż mu daleko gabarytami do Brauna. Widać wyraźne było, że Strowman trochę z mniejszą siłą wleciał w niego poza ringiem, aby McIntyre nie odleciał na metr. :P

Stefka wymusza na Kurcie, aby to Owens zastąpił Jindera. to było do przewidzenia, że Angle się ugnie. :roll:

Ósma walka - o udział w money in The Bank: Elias Samson vs Kevin Owens vs Bobby Lashley

Po czymś takim Owens musiał zostać wepchnięty. To część jego postaci - kombinować, wkupywać się w łaski i szukać tysiąca okazji do osiągnięcia celu.

Sami zaatakował Lashleya z premedytacją. Tego czarnoskóry już nie powinien popuścić.

RAW w Anglii bez szału.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Stefcia już miesza się w walkę o pas kobiet. Newsy o heel-turnie Jaxowej zaczynają nabierać rumieńców na długo przed PPV. Ale żeby tak zdradzić Kevina, to by się kobieta wstydziła.

Sami dostał swój segment. Czasami to są momenty "make or break". W tym przypadku bliżej mi do negatywnej recenzji. I to nic, że Sami jest tu najmniej winny, wypadł ok, po prostu pomysł był dość czerstwy. Tak jakby WWE już przy rozpisywaniu założyło, że Bobby ma tu wyjść na charyzmatycznego. Im bardziej drewniana reszta, tym będzie mu lżej.

Ach, to po to była tam Stefcia. Jak zaczęła gadać, to przypomniałem sobie, że Nia i Ronda nie umiejo.

Skład Neidhartowej był tak czerstwy, że powinien być traktowany jako złoty bilet na MitB.

Oczywiście wszystkie kobiety dostają kolejną szansę. Człowiek się zastanawiał czy postawią na Sashe, czy Ember? Czy wybiorą kogoś tam, czy Becky? Co finalnie i tak nie ma znaczenia, bo kto ma trafić i tak tam trafi. Wolałbym, żeby walki eliminacyjne były 1on1, z potencjalnie jakimś zaskoczeniem, niż robienie Fatal 4-Wayów, a potem potańcówek pocieszenia.

RAW podytkowane kobietami. Wszystko ważniejszego co wynotowałem miało z nimi związek (siostry Lashleya to też kobiety!!)

Po co wraca Stephanie?

Reigns vs Mahal na PPV zapowiedziane. Kolejny zacny Main Event się szykuje...

Segment z "siostrami" Lashleya to nowe This Is Your Life. Niestety, te od Bayley. Co oni mieli w głowie, wymyślając to? Oby teraz nie zwalili tego na Zayna. Nikt by tego nie wyratował.

Nawet B-Team ma lepszy theme niż Cesaro. I nawet ciut lepiej im się powodzi! Piękna celebracja. Fajnie widzieć, że wygrana coś dla nich znaczy. Bo podobno zwycięstwa/porażki są bez znaczenia i wszyscy się tylko cieszą, że tu są ;)

Podpisania kontraktu Rousey i Jaxowej mogłoby nie być. Nic ciekawego się nie wydarzyło, gadka nudna. Pewnie uznali, że ta walka i tak się sprzeda, więc co mają kombinować.

O walizkę zawalczy Natalya. 0% szans.

Wejście Strowmana to najlepszy moment tego Raw, a nie miał żadnego znaczenia.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Przemowa Kurta Angle

Stephanie pojawia się osobiście i daje nam starcie Kevina z Romkiem. Ciekawe czy faktycznie idą w kierunku Heel turnu Jax i zrobienia z niej prywatnej ochrony Pani McMahon przed rozwścieczoną Rondą.

Owens chyba stracił wsparcie szefowej. Wystarczyło nie kłaść tej ręki. :lol:

Pierwsza walka - Roman Reigns vs Kevin Owens

Zacząłem się godzić z rzuceniem Kevina na pożarcie, ale gdzieś po Super Punchu Ramana przypomniałem sobie, że przecież jest Jinder... .

Druga walka - Roman Reigns & Seth Rollins vs Kevin Owens & Jinder Mahal

Tym razem nie było scenariusza jakiego sobie wyobraziłem. Dali nam drużynówkę. Rollins koksi teraz bardziej niż Romek. Ratuje wynik pojedynku praktycznie sam rozwalając dwójkę rywali.

Mahal i tak zemścił się za rękę. Walka na PPV potwierdzona. Ciekawe czy Owens spróbuje wrócić pod spódnicę Stephanie. :twisted:

Wywiad Samiego Zayna z siostrami Bobby'ego Lashleya

Nie trafione są te materiały z Lashleyem. Nigdy nie miał tutaj takiej pozycji, aby robić o nim filmiki. Plus taki, że Bobby w końcu się pojawił i coś powiedział w ringu. Takie podejście z dystansem i uśmieszkiem, które zmazały słowa o rodzinie. To akurat spoko.

Trzecia walka - Ember Moon vs Alexa Bliss

Nieźle Bliss sprzedała Eclipse. Już myślałem, że akcja z Mickie przyczyni się do klęski Ember przez Roll-up mimo, że uciekła z jednego chwilę przedtem. Na szczęście nie poszli tą drogą.

Sposób w jaki Finn popatrzył na jabłko. OMG. :lol:

Czwarta walka - No Way Jose vs Baron Corbin

Baron musiał sobie odbić nie zakwalifikowanie się do MiTB. I padło na Jose. Co za niespodzianka. :roll:

Dolph vs Chad? Będę zaskoczony jak Gable wygra.

Piąta walka - The B-Team vs Breezango

Ten theme Axela i Dallasa. :shock: To musi być dłuższy projekt, bo nie uwierzę, że im nie szkoda tego kawałka na dwóch jobberów, którzy się rozpadną po miesiącu.

Podpisanie kontraktu odnośnie walki o RAW Women's Championship na Money in The Bank między Nią Jax, a Rondą Rousey

Stephanie zaczyna nakręcać Nię przeciwko Rondzie. Wszystko idzie w kierunku, który zła szefowa planuje.

Szósta walka - Chad Gable vs Dolph Ziggler

Tak jak się spodziewałem Chad choć sprawił rywalowi problemy to wygrać nie mógł. Drew się wyżył. Może niech on teraz dostanie solową walkę?

Siódma walka - o udział w Money in The Bank: Dana Brooks vs Liv Morgan vs Sarah Logan vs Natalya

Zwycięstwo Kanadyjki mnie nie zaskakuje. Dana tylko uzupełniła wolne miejsce, a Riott Squad miał dwie członkinie w jednej walce, więc za dużo, aby się udało.

Siódma walka - Elias Samson vs Bobby Roode

"Gitarzysta" zrewanżował się za wtopę z przed dwóch tygodni. O dziwo nie pocisnął tak bardzo po Chicago.

Ósma walka - Braun Strowman vs Finn Bálor

Props za wejście Brauna. Zabrakło mi tylko takiego momentalnego szoku Eliasa. Powinien zamarznąć jak słup słysząc theme giganta. :D

Walka "Dawida z Goliatem". Można się domyślić jak wyglądał przebieg. O tyle dobrze, że Irlandczyk dostał szansę zrobienia kilku Dropkicków.

RAW ponownie takie sobie.

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

W sumie to zabawne, że Dallas i Axel przez wielu traktowani są jak nowy projekt... przecież oni współpracują ze sobą od, de facto, 2,5 roku :P Byli razem w Social Outcasts, razem zagrali w Marine 5, w efekcie czego Miz zrobił z nich Miztourage... qrde, nawet pod tą nazwą występowali przez prawie rok.

Generalnie myślę, że ich obecny quasi-push to nic innego, jak tylko nagroda za bycie lojalnym pracownikiem/jobberem, który nie narzeka na swoją pozycję. Slater taką dostał ("I got kids"), Ryder taką dostał (pas na WM-ce), przyszła pora na nich. Szkoda, że niezależnie od postawy, za 2-3 miesiące (jak miało to miejsce ze Slaterem czy Ryderem) znów zlecą w hierarchii...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Szanujmy tego plaskacza. Zwykły Finn tak rzadko nabiera kolorków. To i tak nic przy rzucie drabiną Brauna i uniku Owensa. Przy tym ustawieniu kamery, wyglądało to na idealny timing. Jakby trenowali to kilkukrotnie przed nagraniem na żywo (które i tak mogli popsuć). Dobra telewizja. A Kevin nie jest Kanadyjczykiem! :lol:

Elias coraz dłużej w ringu - spoko. Tylko niewiele wskazuje na jakikolwiek większy push. Atak na Sethie może się skończyć szybkim wpierdolem na tygodniówce, choć takie wynoszenie Rollinsa napawa optymizmem, że wyjdzie z tego jakiś feud.

Niszczenie Matta Hardy'ego, odcinek 231. Za tydzień zapraszamy na kolejne. Czekać tylko, jak WWE zacznie się zastanawiać, czemu zainteresowanie jego osobą spada. Problem tego gimmicku polega na tym, że... nie ma tego gimmicku. Ta postać nie istnieje. Ile segmentów z domu widzieliśmy? Ile razy tam byli odkąd mają u siebie to całe Broken Universe? Nie licząc oczywiście walki z Wyattem. Byli choć raz?

B-Team BBQ było głupie. Takie jak milion innych food-fightów. Przyznaje jednak, że uśmiechnąłem się na widok Rhyno.

Sasha awansowała. Cóż za szok

Po paru tygodniach przerwy czas wrócić do komentowania tygodniówek :)

Podoba mi się podbudowa pod MitB Ladder Match. Dostajemy sporo ciekawych i świeżych interakcji. Strowman dość prosto bookowany, bo robi to co zawsze - zabija każdego. I dobrze :D

Świetny jest Owens, ale to nic nowego. Od dawna jedna z najlepszych postaci w WWE (a co mnie dziwi to często widzę narzekania na niego i jego prowadzenie).

Pojawiły się plotki że dostaniemy powrót American Alpha, no i walka Gable'a z Drew może na to wskazywać. Uczucia mam mieszane, bo Jordan przed kontuzją akurat dobrze się rozwijał jako ten mocno irytujący heel.

Na koniec kilka słów o najbardziej wkurwiającej rzeczy która masowo działa się w ostatnich tygodniach. Walki ostatnich szans. Przez takie działanie federacji walki kwalifikacyjne nie mają tak naprawdę żadnego sensu i wartości. Strasznie to słabe, bo wyzbywamy się już jakichkolwiek wartościowych walka na tygodniówkach. A potem się dziwią że jedzie się na przewijaku.

• Reputacja:   613

Po paru tygodniach przerwy czas wrócić do komentowania tygodniówek

Żółwik :D mam wolne to też skomentuje.

Balor w końcu coś zrobił, a mianowicie sprzedał liścia Daunowi. Zawsze lepiej od uśmiechania się nonstop.

Fajne połączenie zwinności i szybkości Finna z powerem Strowmana. Walkę przerwał Owens - pewnie był zły, że to nie był kanadyjski liść klonowy :D

Seth ma na pieńku z Eliaszem - najpierw przerwał mu koncert, potem staredown i finalnie atak po walce. Ciekawe czy skończy się tygodniówką czy walką na PPV? W międzyczasie Rollo wykrzesał w miarę strawny pojedynek z Mahaladżą :shock: Zrobił coś czego AJ czy inne tuzy nie potrafiły zrobić na galach, w dodatku na tygodniówce wow. Czyżby faktycznie był najlepszy w ringu? ;) A, i czy tylko mi nie podoba się to, że walki nie są niespodziewane, a zapowiadane chwilę przed RAW? Wolałem jak przeciwnik był zaskoczeniem. Może w końcu tak się stanie - Rollek musi tylko pyknąć cały roster i w końcu ktoś z NXT czy skądś się pojawi. :D

Jax jest skazana na pożarcie w pojedynku z Rondą. Pytanie tylko czy nie za wcześnie na pas? Zawsze może być DQ poprzez Stefanię.

Wokeny vs Ascension - skip.

B-team zbiera reakcję.

Tak samo jak i Jaxowa tak Braun za bardzo dominuje. Oboje przegrajo na PPV.

I tak byłaby to głupota dawać byłemu powerlifterowi walizkę - od zawsze może iść na pas, jest wypromowany.

Zayn z początku wydawał się być fajnym heelem, ale tak naprawdę było to spoko tylko dlatego, że z początku było to coś innego, nowego. Teraz widać, że heelem jest miałkim. W doddatku stawiają przeciw niemu czarną dziurę charyzmy Lashleya. Fatalny program, który może dominować na koniec roku w kategorii najgorszy feud, jednak wierzę w WWE i wierzę, żę jeszcze coś równie debilnego jak nie gorszego odjebią. :D

McIntyre jest dalej promowany. Najpierw obije Dolpha jak się tagi znudzą, a potem może nawet Lesio? W końcu też jest tuzem. Brakuje tylko theme songu dawnego, choć do heela nie pasuje za bardzo.

Niestety nowy Drew mi się nie podoba (no homo) jak ten z 2010 roku (?), gdy fajnie się pokazał w Elimination Chamber. Wygląda na to, że część niezłego ringskilla oddał w zamian za mic skilla. Stranger things.

B-Players urządzają BBQ! Są różne tag teamy. O! I jest baloney sandwich! Zabawmy się w quiz - w jakim filmowym horrorze klasy Z za pomocą takich kanapek pokonano złe stworki? :D Do wygrania piwo na zlocie WWE, który może się nawet nie odbyć xD

Szybko myślcie nad main eventem! Ok, skoro jest z nami Rondą to musimy jej wylizać odbyt i niech ME będą znowu kobiety! OK! - Bookerzy, 2018 Anno Domini.

Drugą szansę dostała Saszetka - patrzę na skład i tylko Ember Moon jest z nowych dziewczyn.

Parodią jest to, że Lana jakimś cudem wygrała i wygryzła IIconics.

W sumie to i tak nie ważne, bo

a) to są divy, więc mam wyjebane

b) na 1000000000% wygra Natalya i zacznie program z Rondą kiedy ta już wygra w końcu pas.

Słabo-przeciętne RAW, czyli stały poziom.

Edytowane przez CzaQ
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png