Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Poczatkowy segment, i mozliwosc obejrzenia mid-carderow ktorzy probuja zaistniec w tytulowym obrazku. Najwazniejsze jest to, ze łapiąc za mikrofon, wypadli oni przyzwoicie.

* - Klimatyczne promo Awesome Kong.

* - Poza nieudana koncowka, to i tak wypada docenic debiut Sin Cary.

* - Edge odchodzi na emeryture. Promo, ktore przycmilo wszystko inne na (dobrym) RAW. Nie bede teraz udawal jego wielkiego fana, ale mimo to, i tak mi sie zrobilo troche smutno. Gosc musi odstapic od tego, co kocha. To musiala byc ciezka decyzja, ktora nie wszyscy byliby w stanie podjac.

Minusy:

* - Brie Bella mistrzynia Div! To moze byc jeszcze gorsza posiadaczka tytulu od Eve! Gdy myslelismy, ze to nie jest mozliwe. WWE udowodnilo nam, ze jestesmy w bledzie. Miejmy nadzieje, ze jest to manewr, ktory zakonczy sie zdobyciem pasa przez nadchodzaca Dive.

* - Kontynuacja programu miedzy komentatorami. Jim Ross na PPV, gdzie federacja probuje liznac slowa hardcore? ... Litosci

* - R-Truth w walce o glowny pas. Daleki jestem od euforii, bo niczym sobie na szanse nie zasluzyl. JoMo bylby ciekawszy

Inne:

* - Najwyzszy czas dac sobie spokoj z efektownym wejsciem na ring Sin Cary, bo kwestia czasu jest, az skonczy jak ShockMaster.

* - Czyzby heelowa stajnia chylila sie ku upadkowi? Pierwsze spiecia w Corre, choc przeprowadzone dobrze... martwia. Tutaj mozna tez wspomniec o tym, ze Nexus jednak ma sie dobrze. Zoltodzioby zostaly odsuniete dla dobra WrestleManii. Wydawac sie moglo, ze WWE chce postawic na jedna stajnie, i bardzo mozliwe, ze okaze sie nia "N", choc nic na to nie wskazywalo

Jeszcze jedno co do pasa World. WWE na bank planowało dać pas Del Rio i pewnie go dostanie.

Kiedys byla podobna sytuacja przed walka o pas ECW. Punk mial walczyc z Benoit, ktory nie stawil sie na gale Night of Champions (wtedy jeszcze nie byla znana przyczyna). W tej sytuacji murowanym faworytem byl CM (bo czemu dawac tytul komus, kogo w ogole nie bylo w planach), ktory dostal na przeciwnika Morrisona. Pas ku zdziwieniu wiekszosci, zgarnal owczesny Nitro. Jesli Christian dolaczy do starcia na Extreme Rules, to nie jest tam bez szans

Edytowane przez N!KO

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Hmmm, przed Raw dowiedziałem się o końcu kariery Edga i szczerze mówiąc cała gala zeszła dla mnie na dalszy plan i czekałem tylko na speech mistrza świata wagi ciężkiej...

- Pierwszy segment mocno w stylu WWE, zdziwiła mnie obecność R-Trutha, ale stwierdziłem, że potrzebny będzie po prostu jobber dla Zigglera...Mocno się pomyliłem. Raper został bardzo mocno zabookowany i naprawdę się zdziwiłem, bo nie było go na Wrestlemanii, nie pojawiał się w TV, a jak się pojawiał to tylko po to by zajobbować...No no...Nie wiem dlaczego pomyślałem, że nagle pojawi się Stone Cold, ale to tylko pobożne życzenie było...Teraz mam po prostu wrażenie, że zrobili Triple Threat po to by podciągnąć program Ceny i Miza do Over the Limit albo jeszcze dłużej...Mówiąc szczerze wolałbym Johna Morrisona na miejscu Trutha, ale JoMo ma przecież swój program z Zigglerem.

- Powrót Nexus, co daje więcej szans dla Punka w prawdopodobnym straciu z Ortonem na PPV. Sam brak CM Punka na gali jest dla mnie dużym minusem...

- Zauważyliście, że Miz dostaje co raz większy cheer ?

- To Apple to nie wiem czy to jednorazowo czy nie, ale i tak przewinąłem, bo uznałem że jest więcej sposobów na zmarnowanie czasu...

- Walka Sin Cary z Primo bardzo fajna, ciekawe co będzie dalej z Mistico, czy zmierzy się z Sheamusem czy nie...

- Promo Awesome Kong fajne, choć na początku się nie zorientowałem, że to o nią chodzi...

- Jim Ross w walce na Extreme Rules....No "kurwa" żart...To może być naprawdę najgorszy mecz w roku i po co komu coś takiego? Ten program powinien się skończyć na Wrestlemanii....

- I teraz najważniejsza sprawa z Raw, odejście Edga...Naprawdę było mi smutno gdy oglądałem jego speech, a wyobrażam sobie co by było jakbym oglądał gale live....No cóż by tu napisać, jeden z moich ulubionych wrestlerów, wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju...Musi zostać wprowadzony do Hall of Fame w 2012 roku...Cieszę się bardzo, że zrobili mu te badania, bo mogło być z nim naprawdę nie dobrze...Wielka pustka po nim pozostanie....I w WWE i na Smackdown....Zdrowie jednak jest najważniejsze. Szczerze mówiąc może nie na miejscu będzie to co napiszę, ale bardzo chce wygrania pasa przez Christiana....A Del Rio niech zaczeka, choć najprawdopodobniej będzie odwrotnie...

Kolejne raw było niezłe ocena 9/10

-Jednym z plusów jest to że zmieniła się posiadaczka div(lecz ja wiedziałem że się zmieni bo wyczytałem że Eve się nie nadaje ale nie myślałem że tak szybko)lecz minusem w tym plusie jest to że nową divą jest jedna ze sióstr bella.Wolałbym aby miała ten tytuł chociażby Gail Kim lub niech WWE przywoła super dive

-Kolejnym plusem jest występ Sin Cary.Już to była walka a nie atak i dobrze.Jest niesamowity technicznie coś czuję że na extreme rules będzie posiadaczem pasu US a bardzo chciałbym dlatego że on ma takie warunki że może tak szybko zdobyć pierwszy pas na WWE tak szybko

-Lecz jednym z minusów chce dać ten mecz Kinga vs Swagger(czemu ten feud się ciągnie?to jest bezsensu jeżeli ma być jeszcze bardziej ostrzej to niech będzie stypulacja Cole vs King(przegrywający odchodzi od stołu komentatorskiego)no i bym wolał jakby to Cole odszedł!

-Podobała mi się walka Gauntlet match(ten rodzaj walki nie widzimy za często i właśnie w takich meczach o pretendenta jest przydatny tylko jak zwykle Cena ostatni)

a co do Faceturnu to wątpie cena do WM28 na pewno będzie baby facem :lol:

Raw dobre oby taka gala była na smackdownie :D :grin:

If you smell what The Rock is cooking!!!

256089434dd7a45d767df.jpg

Za tydzień draft i tam okaże się co stanie się z pasem SD

Jaki Draft?

News z niedzieli

WWE planuje w czerwcu zrobić dwa 3-godzinne RAW (13 czerwca i 20 czerwca). Prawdopodobnie jednym z nich ma być WWE Draft. Według ostatnich informacji WWE nie przeprowadzi draftu w kwietniu, ale właśnie w czerwcu. Z kolei na początku roku chciano zrezygnować w ogóle z idei Draftu.

Ktoś na forum miał starą informację bodaj z października czy listopada i tak podał, a do tego utworzył temat. Przejrzałem wiele portali i tam nie ma żadnych informacji o Drafcie za tydzień, podobnie jak na stronie WWE.

A to nie wiedziałem, wszędzie mówi się, że Draft niedługo! Już nawet niektórzy pisali do mnie czy oglądam na żywo Draft za tydzień.

Wiadomość o Edge'u to kolejny smutny dzień. Odchodzi jeden z ostatnich z tych wielkich. Wiadomo, lepiej żeby odszedł niż miałby później poruszać się na wózku. Wspaniały wrestler, na zawsze będzie miał swoje miejsce na wrestlingowym Olimpie.

A poza tym cieszy zwycięstwo Brie. Uwielbiam Bellas.

R-Truth dostał niespodziewany prezent z tym obsadzeniem go w meczu na ER.

Pomysł z APPLE fajny :)

[ Dodano: 2011-04-12, 15:01 ]

Wiadomość o Edge'u to kolejny smutny dzień. Odchodzi jeden z ostatnich z tych wielkich. Wiadomo, lepiej żeby odszedł niż miałby później poruszać się na wózku. Wspaniały wrestler, na zawsze będzie miał swoje miejsce w wrestlingowym Olimpie.

A poza tym cieszy zwycięstwo Brie. Uwielbiam Bellas.

R-Truth dostał niespodziewany prezent z tym obsadzeniem go w meczu na ER.

Pomysł z APPLE fajny, zwłaszcza rozszyfrowanie skrótu jest rozbrajające :)

RAW było całkiem przyjemne. Gdy podczas przemowy Jaśka wszedł Orton wiedziałem że zaraz musi się odbyć jakiś mecz o pretendenta do pasa WWE. No i był.

I tutaj 2 znaki zapytania-

1)powrót Nexusów-szczerze jakoś żal mi ich nie było,gdy Orton łatwił jednego po drugim. Kiedyś ta stajnia miała potencjał,teraz mi się nudzi. Mam nadzieję że wrócili tylko po to żeby pomóc Punkowi wygrać na ER a potem wszyscy oprócz Masona znikną na zawsze.

2)R-Truth? Po kiego on tam? JoMo by się nadawał w sam raz, nawet Dolph by podciągnął tą walkę. A może szykują heelturn dla Jasia a R-Truth będzie tylko pierwszym ogniwem w tej układance? :D (coś dla Ravena xd) Tak czy siak jeżeli nic nadzwyczajnego się na ER nie wydarzy walka będzie ssała niestety.

Edge...normalnie szok. Nie byłem jakimś wielkim jego fanem,ale facet miał talent do tego... WWE traci kolejną charyzmatyczną gwiazdę,a zastepców godnych jakoś nie widać :/ Brawo dla tego pana za te wszystkie lata w WWE!

Sin Cara. Na razie publiczność jest neutralna ale jeżeli będzie tak skakał w tym ringu to jestem pewny że kwestią czasu jest że go wszyscy polubią. Jestem pod wrażeniem jego zdolności i choć rzeczywiście niefortunnie spadł pod koniec z narożnika to walka mająca pokazać jego zdolności była bardzo dobra i chyba zacznę mu markować :D Rey R.I.P :D

Divy bla bla bla nudy...

Cole...czułem że dojdzie do rewanżu Cole vs Jerry ehh ;/ Mam nadzieje ze po ER to coś się skończy bo by mogli dać więcej czas zawodnikom niż promować komentatorów. Swój czas mieli do WMki.

Ps. Czy mi się wydaje czy Jasiek zapowiedział że na WMce zmierzy się z Rockiem o pas WWE? :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

JoMo i Ziggler jobbują jobberowi? Mam nadzieję na heelturn Jaśka (NIE ZROBIŁ GŁUPIEJ MINY NA KONIEC GALI!).

Edge... ;( Szkoda... Ale cieszę się, że potrafi odejść w porę. Lepiej żeby odszedł teraz niż żeby miało mu się coś stać na ringu...

Całkiem niezłe Raw na którym najważniejszy był speech Edge'a, którego już nie zobaczymy i pozostaje teraz niedosyt, że jego ostatna walka na Wrestlemanii była openerem. Podjął słuszną decyzje bo kontynuacja kariery mogłaby się skończyć fatalnie. Obstawiam, że jego miejsce na Extreme Rules zajmie Christian, który będzie pewnie mówił, że Edge chciałby aby to on walczył o ten pas. Kolejną niespodzianką jest zmiana mistrzyni Div, która jeszcze rok temu była najmniej ważną divą, ale wydaje mi się, że jej title run będzie krótki. Powrót Nexus musiał kiedyś nastąpić, ale dziwi mnie, że na Raw zabrakło CM Punka. Szykuje nam się faceturn Swaggera, ale dlaczego jeszcze kontynuują ten feud komentatorów? Powinni im dać już spokój ewentualnie ustawić stypulację, że przegrany opuszcza Raw. Debiut Sin Cary wypadł dobrze oprócz tej wpadki na końcu. Ciekawe czy to będzie jego akcja kończąca? Wcześniej mówiło się o Hurricanranie z przejściem w Armbar, ale ten finisher świetnie wygląda i może zostać, jednak jestem pewien, że Meksykanin nie pokazał swojego całego move-setu. Triple threat match na Extreme Rules jest napewno lepszą opcją niż kolejna walka Miza z Ceną. Morrison kłótnią z Trish sam sobie zabrał walkę o pas, a skorzystał z tego R-Truh. Końcowy segment mi się podobał, gdyż nareszcie Cena nie zachował się jak przesłodzony face. Osobiście uważam, że jego heelturn powinien nastąpić na Wrestlemanii, ale do tego czasu powinni zacząć go inaczej bookować i skończyć z podlizywaniem się pudliczności nawet gdy ta na niego gwiżdże.

Nie chce czytać komentarzy więc zapytam tylko: gdzie są linki do dzisiejszego RAW?? BOojakoś nie widzę :

8937594774fac0f0ee7a5f.jpg

Przecież tutaj się nie wrzuca linków z tygodniówek :P Każdy szuka na własną rękę, albo ściąga i ogląda. Ka mogę ci polecić jedną stronkę. Wpisz w Google: sport2watch i wejdź na pierwszy link. Tam masz odsyłacze go Youtube, albo DM.

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Wiem, że nie w tym temacie ale jest temat na forum i tam ZAWSZE trafiają linki a dziś ich nie ma :?

8937594774fac0f0ee7a5f.jpg

• Reputacja:   1

Najnowsze Raw :

Sin vs Primo

Walka bardzo dobra . Dobrze oglądało się tą walke była dynamiczna .

Fajnie było ujrzeć Primo na RAW . C4 czyżby to finisher Sin'a jeżeli tak bo na to wyglądało to jest dobry ale myślałem że jego finisher'em nadal będzie ten sam z sceny niezależnej .

5 Man Gautlet Match

R-Truth na Extreme Rulez mi nie pasuje czyżby Vince tak szybko zapomniał o jego wpadce . On był moim faworytem do zwolnienia a ma walke o pas . Na jego miejsce napewno znalzłby się ktoś inny i nie jeden a np. JoMo .

Co do samej walki to : Fajnie że się pojawiło Nexus i zaatakowało Ortona ale nie stety to wskazuje tylko na jedno znów Orton ich skopie chciałbym żeby tym razem było na odwrót . R-Truth eminuje dwóch dobrych zawodników JoMo & Zigglera a sam przegrał nie dawno z debiutantem Masonem CT tu zrobiło nam niespodzianke która mnie negatywnie zaszokowała . Ale mimo to starcie między R-Truthem a Ceną było ciekawe szczególnie ten drugi pokazał kilka nowych ruchów .

W Segmencie porzegnalnym Edge'a łza mi poleciała ale nie ukrywam tego . Edge jest moim ulubionym wreslerem jaki ostatnio był w WWE . I również nie będe ukrywał że po raz drugi tak się czułem od dłuższego czasu . W WWE jedynie chociaż troche dorównuje mu CmPunk (i tylko on) .

Thank You Edge !!

Zacznę od początku i od końca - ustalenie #1 Contendera. R-Truth to w miarę dobra decyzja, choć ostatnio trochę się o nim zapomina, a ma dość dobre mic skillsy, może nawet na poziomie Main Eventu i zbiera jeden z największych popów w WWE. Szkoda, że Morrison stracił swoje miejsce na Extreme Rules przez ten incydent z Meliną, bo już raz stracił szansę o walkę o pas WWE. Sin Cara zaliczył pod czas walki faila z górną liną, ale walka z Primo całkowicie nam to wynagrodziła IMO. O kurfa, Apple. Szkoda, że Bryan musi być w tej komicznej grupie. Zacytuję Cole'a: "That is just stupid.". Mimo to, ringowo walka z Corre bardzo mi się podobała. Baaaardzo. Który to już theme Corrniszonów tak btw? Odejście Edge'a, straszna lipa. Świetny speech na zakończenie i mam nadzieję, że go jeszcze zobaczę, nie w ringu.

http://tinyurl.com/mpirerevan

Moje mody do Wrestling Mpire/TWC.

2518741894d9a16f30104e.gif

• Reputacja:   284
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Podobno R-Truth dostał się do walki o pas w zastępstwie Morrisona. Ponoć pierwotne plany zakładały, że to John zawalczy w starciu: Miz vs. Cena vs. Morrison, ale po kwasach z Trish na WrestleManii, zarząd podobno postanowił pokazać John'owi gdzie jego miejsce w szeregu i jego spot przejął właśnie R-Truth (który pewnie gładko jobnie Miz'owi, żeby nie musiał tego robić BezCenny).

Szkoda Edge'a. Niespodziewane to przejście na emeryturę, ale zdrowie w końcu najważniejsze. Będzie go brakowało, bo jak na poziom WWE, to zawsze się wyróżniał (chociaż ostatnio ringowo mocno obniżył loty). Copeland ze swoją gadaną i mimiką twarzy mógłby jednak zostać w WWE i pełnić jakąś niewalczącą rolę...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Wiem że zabrzmi to niewiarygodnie głupio, ale po walce Edge'a z ADR na WrestleMani, Edge położył swój pas na aucie Del Rio. W tym momencie czułem że oznaczałoby to koniec jego kariery. Obronił pas, i go zostawił. Ale potem auto zostało zniszczone, a ja się uspokoiłem. 8 dni później mój ulubiony wrestler ogłasza przejście na emeryturę. Dość duży szok...

1822912563511427a3754ee.jpg