Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   422
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Co ja tu widzę :D

Kid Rock! To nie ten od American Badass? :D

https://www.youtube.com/watch?v=TxzNP3nTVhc

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   284
  • Urządzenie:  Android

Cena dał świetne promo, genialnie się słucha go takiego wyszczekanego i aroganckiego.

Dlatego właśnie każdy smart od wieków przebiera nogami, wyczekując tego mitycznego heel turnu Jaśka (bo wszyscy wiemy jaki byłby w gimmicku "złego" zajebisty).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   0

Jest poprawa w reakcji na Romka, choć prawdę powiedziawszy niewielka. Szczególnie, że WWE przyszykowało dla niego taki samograj, jak "prawdomowny rebeliant". Trochę Punk, minus ciekawa gadka.

Braun musi znaleźć partnera. Teraz tylko czekać na gitarrę. I taki zestaw pretendentów (a po WM mistrzów) mi jak najbardziej odpowiada.

Czy tylko ja uważam, że zapowiadanie swojego udziału na Battle Royal, na którym będzie każdy, to trochę idiotyzm?

Fajnie, że Henry kończy karierę i od razu trafia do Hall of Fame. Odchodzi we właściwy sposób. WWE nie szarpie się, żeby czekać X-lat na uhonorowanie go, skoro wiadomo, że i tak tam trafi. Jedna z lepszych klas od lat (jak nie najlepsze ever)

Te niesnaski między przyjaciółkami w trakcie walki były tak samo kretyńskie, jak Revival zapowiadające się na Battle Royal wszystkich. Fajnie, że chcą zestawić ich walkę na WM, bo po TakeOver wiemy, jak dobra może ona być, ale na razie to story jest bardzo cienkie. Skoro ponoszą się na takie manewry, to niewiele wskazuje na poprawę. WWE planuje Banks vs Bayley od tak dawna, że spokojnie mogli przerzucić im pas, żeby generować większe emocje. Bez niego, z tak słabym programem, to dziewczyny się mogą zdziwić, że nikt nie będzie sikał na widok ich wygibasów na ringu.

Taker dalej milczący. Kolejne story, które przestaje mnie jarać. Wiadomo, że sama wejściówka Marka na WM już wszystkich dobrze nastroi, ale wolałbym żeby coś zaczęło się dziać. Jakiś gong, cokolwiek. Skoro wiadomo, że do tej walki dojdzie, to nie ma na co czekać, czasu coraz mniej. To jest irytowanie widza, a nie budowanie napięcia.

... Ultimate Deletion - kicz ze znikomą rozrywką. Dwa razy się uśmiechnąłem

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   1

Nadrabiam sobie systematycznie stare czasy i wszedłem już w rok 1995 co mnie ucieszyło, bo można zauważyć, że powoli WWF odchodzi od tego kiczu. Jak za tydzień Bray Wyatt wyjdzie na arenę jako Husky Harris to stracę wiare w to co oglądam.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Brawa dla tych, co się powstrzymali przed odpaleniem muzyki Romka. Nie spieprzyli.

Brock przyszedł. Niesamowite. Ładną masakrę urządził, jak rasowy heel. Problem w tym, że za takie coś ludzie go jednak nie znienawidzą.

Asuka wygrywa przez count out z Alexą. Again: jak nie chcecie zwykłej porażki żadnej z nich, to po co to zestawienie?

Żarciki Shesaro nie są PG!

Trzymają partnera Strowmana w tajemnicy? W sumie spoko, pewnie nie mają innych pomysłów na podtrzymanie zainteresowania "feudem" do PPV.

Revival w ATGMBR. Czyli 2x Battle Royal na WM. Im pewnie pasuje, masa osób załapie się na wypłatę, ale te walki mało kiedy trzymają sensowny poziom.

Takera nie ma, jest Kane. Ciągną to strasznie. Kolejny program przeciągany ile się da. A może... Taker serio nie chce już walczyć, a tymi segmentami w TV próbują to wymusić? Nie, to byłoby durne ;)

Ultimate Deletion wypaliło. Może nie przebili fragmentów z TNA, ale jak dla mnie było OK :D Matt ocalony. Było się z czego pośmiać, sports entertainment. I w dodatku Bray jest DELETED. Nie było nawet ciała. Bardzo mnie ciekawi, co z nim teraz zrobią.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Ultimate Deletion wypaliło. Może nie przebili fragmentów z TNA, ale jak dla mnie było OK :D Matt ocalony. Było się z czego pośmiać, sports entertainment. I w dodatku Bray jest DELETED. Nie było nawet ciała. Bardzo mnie ciekawi, co z nim teraz zrobią.

Za 3 tygodnie na RAW wyjdzie jako Sister Abigail i na kolejnym PPV zawalczy z Nia Jax o pas :twisted: :?

• Reputacja:   422

Ja jestem pewien że powróci jako Husky Harris ale w odmienionej wersji, dla Wyatta nie ma już pomysłów to będą teraz z nim kombinować.

Ewentualnie są takim debilami i powróci jako Bray Wyatt to będzie totalna beka.

Strowman musi szukać partnera do swojego Tag Teamu...

Ale po co? Jak on Sheamus i Cesaro jedną ręką może zgnieść i wygrać te pasy...

Ale wiadomo kto dołączy do Strowman i wiadomo że to będzie Elias bo nikt inny na to nie zasługuje.

A jednak będzie ATGMBR...

Przeczuwam że tą walkę wygra Big Show lub Kane, taki mały bonusik od WWE na zakończenie kariery, nie chcą hucznego pożegnania to chociaż taki bonusik chociaż dostaną.

Gdzie jest Taker? No tak nie ma go...

Ale każdy z nas wie że on powróci, ale nie wiadomo kiedy i gdzie, pewnie na Wm...

Cena fajnie to wszystko rozkręca, ale samym Jaśkiem nic nie zdziałają...

Ale po co wszedł Kane? No nie wiem to mnie zastanawia, nic nie powiedział tylko sobie wszedł sprzedał Chokeslama Ceny i po sprawię...

Wyglądało to tak jakby Taker kazał Kane'owi wejść i zamknąć japę Jaśkowi...

Dalej mam nadzieje że Taker wróci w gmmicku American Badass i stoczy ostatni pojedynek bez zbędnych ceregieli, nie ma po co wracać jako Deadman, a tak jak mu chociaż opaskę na łbie założą, jakieś jeansy itd. to będzie się mniej rzucało w oczy że jest już staruszkiem :D

Rok temu jako Deadmana bez kapelusza i płaszcza wyglądał fatalnie, bo strasznie było widać że to nie już Deadman tylko staruszek po 50, jeszcze dwa lata temu jakoś to wyglądało, teraz już nie warto wracać z powrotem jako umarlak.

Solidne wpierdol dostał Roman, ale to tylko dlatego bo miał kajdanki, gdyby ich nie miał to Brock już nie miałby tak łatwo...

Ale widać że Roman zbiera co raz lepszą reakcje, fajnie słyszeć w jego głosie wkurwienie na całą tą sytuacje i jeśli mam być szczery to najlepszy feudu o pas od Wm 30, może nie ma konfrontacji i super hiper ataków, ale jest za to Historia i coś się dzieje...

Jeśli mam być szczery, to Brock mnie cholernie wkurwia bo dziś się zachowywał tak jakby ten pas Universal był dla niego tylko dodatkiem i machał nim na lewo i prawo jak jakiś pojeb :roll:

Więc niech rozpiszą Romcia tak że spuści mu wpierdol życia, a zarazem nie będzie patrzał na konsekwencje bo raczej chyba o to chodzi nie? Bo jak nie to się kurwa zawiodę..

Ma być krew, mordobicie i walka o honor federacji! a nie! chyba o to chodzi w tym story :D

Brock ma się pojawić na RAW po Wm z podbitym okiem i ze spuchniętym ryjem...

I wypowiedzieć te słowa I QUITTTTTT! :twisted:

Edytowane przez Grins

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Roman sobie przyszedł mimo zakazu i Angle od razu sobie z nim poradził, a chwilę później Lesnar wbił sobie do ringu i zaczął mordować skutego Reignsa. Miał na to pełne przyzwolenie, bo inaczej Angle wyszedłby i spróbował załagodzić sytuację. Ehh, przydałoby się trochę realizmu. Wtedy nieporównywalnie lepiej by się to oglądało.

Jakoś tak zapomniałem o Ultimate Deletion. Nie zbliżyli się nawet do poziomu TNA. Nie działo się wiele, a zakończenie nie mogłoby być bardziej bezpłciowe. Było kilka spoko momentów, ale ogólnie kiepsko.

Road to WrestleMania trwa...

I Miejsce - Typer NXT 2017

• Reputacja:   2

Nie grzał mnie feud Hardy'ego z Wyattem, nie grzał mnie także Ultimate Deletion, który wyszedł jakoś tak nijako.

Boli brak obecności Takera, Jasiek oczywiście umie podciągnąć samodzielnie segmenty, nie czuć jednakże jakiegokolwiek napięcia ani emocji względem ich nadchodzącego pojedynku.

Romana da się naprawdę słuchać z przyjemnością! Jeśli będzie szedł w takim kierunku to kupuje go bez problemu.

Braun ma znaleźć Tag-Team partnera? Elias pierwszy i jako jedyny nachodzi nam tutaj na myśl, mogą dostarczyć sporo rozrywki będąc takimi mistrzami, chyba że WWE jakoś nas zaskoczy.

Powolnie rozwijają się te konflikty w Road to Wrestlemania, coś tam ruszyło jeśli chodzi o pas Universal, między Jaśkiem i Takerem bez konfrontacji, oby za tydzień Deadman(a może już nie umarlak :wink:) pojawił się.

Ja tak na szybko - kolo który oberwał z łokcia od romka nazywa się Kristopher Haiden i.....raczej nie zaliczy pierwszego dnia w nowej pracy do udanych,ponieważ romek uszkodził mu mocno szczękę. Na razie kolo pisze coś o przemieszczeniu.

Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016

Recaper roku 2016

Za 3 tygodnie na RAW wyjdzie jako Sister Abigail i na kolejnym PPV zawalczy z Nia Jax o pas :twisted: :?

Nie zdziwię się jak Wyatt wróci po prostu jako Wyatt np. po WMce... WWE często lubi iść najprostszymi scenariuszami.

Dla mnie samo Ultimate Deletion nie było złe, bo z góry można było zakładać, że będzie to najprzyjemniejszy punkt gali. Oczywiście, nie było to tak dobre jak te wersje znane z TNA (btw, oglądając to czułem się jakby Raw wchłonęło Impakta :D), ale były przyjemne sceny jak te latanie Wyatta z kijem za Hardym, czy muzyczka w trakcie jazdy na traktorku.

Angle w pierwszym segmencie wyszedł albo na tego, który miałby przejść heel turn, albo na potężnego idiotę. Mówi że nie ma Lesnara, będzie później, a ten wpada lada moment :roll: Już sensowniej byłoby jakby ochroniarze wyprowadzili Reignsa i dopiero na zapleczu doszłoby do brawlu.

Przedłużają ten moment decyzji, a mam wrażenie, że Takera zobaczymy dopiero na wm... obym się mylił, bo inaczej oprócz (świetnych swoją drogą) speechy Ceny, to będzie słaby "feud".

Nie zdziwię się jak Wyatt wróci po prostu jako Wyatt np. po WMce... WWE często lubi iść najprostszymi scenariuszami.

Też tak myślę... Bray dostanie pewnie wolne a za miesiąc czy dwa zaliczy "niespodziewany" powrót atakując jakiegoś randoma i zacznie kolejny feud z dupy - nie pierwszy to raz i nie ostatni...

A samo Ultimate Deletion było... ok. Po prostu ok - nic specjalnego, do Delete or Decay i temu podobnych było daleko, ale jak na warunki WWE było znośnie, po prostu... no ok. No i pytanie co dalej, bo logicznym byłoby, żeby Benjamin, Reby, Brat Nero i reszta pokazywali się w tv częściej, bo one-time deal nikogo by raczej nie zadowolił...

Z rzeczy innych najlepszy troll byłby, jakby Jasiu na WM-ce wyszedł, zaczął wyzywać Takera, po czym został olany. Albo, jeszcze lepiej, jakby wtedy wyszedł Kane - chciałbym to zobaczyć choćby po to, by poczytać potem hejty w necie :D

Gdzie jest Joe? Bo serio nie chciałbym, by ominęła go druga z rzędu WM-ka... na AtGBR też go szkoda...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Kurta Angle

Zaczyna mi się podobać Romek w tej roli. Spoko wyszło jak wparował znikąd, przerwał Kurtowi i zażądał spotkania z Lesnarem. Nie zwalili tego jego muzyką, kamera pokazała go w odpowiednim momencie jak niektórzy ludzie go zobaczyli i zaczęli reagować. Angle też w porządku - "nie powinno ciebie tu być, masz zakaz, ochrona zabrać go".

I brawl z "ochroną". Podobno ktoś zaliczył kontuzję. Eh... Romuś ja ciebie tu chwalę, a Ty szczęki ludziom łamiesz. :/

Brock ładnie porobił. Pokazał Romanowi z czym ten ma do czynienia.

Pierwsza walka - Alexa Bliss vs Asuka

Walka tutaj była tłem. Stało się i Nia otrzymuje występ na WM'ce. Spodziewałem się jej udziału, ale nie w walce o tytuł. To dla niej ważny moment. Nie wydaje mi się żeby zdecydowali się dawać jej zwycięstwo, ale kto wie?

Przemowa Brauna Strowmana

Czyli Braun w walce o pasy. Cóż... Chyba każdy widział go w innym pojedynku. Tym bardziej, że wypromowali go na zabijakę, który może sam rozłożyć całą dywizję TT i ogłosić się mistrzem "dwójek". Mam nadzieję, że im nie podsuwam pomysłu... .

Druga walka - Braun Strowman vs Cesaro

Nie szmacić Czarka! :mad:

Trzecia walka - Titus Brand/Worldwide vs The Revival

Pokonują jobberów i zapowiadają swój udział w BR. Brawo Revival! Sięgacie gwiazd!

Henry w HoF. Spoko. Wydaje mi się, że czekali z tym. Ta cała rocznica uzyskania przez czarnych praw i pojawiające się od czasu do czasu plotki o końcu jego kariery. Trafili w moment. I tak nie wierzyłem, że powróci do ringu. Niech ma. Zasłużył za tyle lat wierności federacji.

Segment z Bayley i Sashą Banks

Czyli tradycyjnie ja zachowałam się 2 razy źle w stosunku do ciebie, bo ty mnie zdradziłaś pierwsza. W końcu, któraś pęknie tylko zastanawia mnie, która? Pewnie ta jedna będzie tą "zła".

Czwarta walka - Bayley & Sasha Banks vs Mandy Rose & Sonya Deville

To było nudne. Może dlatego, że męczyli Sashę całą walkę. Konflikt już się mocno zaostrza. Kwestia czasu kiedy nastąpi nieuniknione. I powoli zaczynam się przekonywać iż to jednak Banks będzie czarnym charakterem.

John Cena chce odpowiedzi od The Undertakera

Całkiem spoko. Cena jak zawsze potrafi rozgrzać publikę. Prowokacje w stronę Takera o tym, że boi się pokazywać po kolejnej porażce i nie stać go nawet na odpowiedzieć w kierunku fanów, którzy byli zawsze sercem ze swoim ulubionym "Grabarzem" ludzie kupili. Fajnie się słuchało.

Kane? Adwokat? Chokeslam, aby wybić z głowy Jaśkowi pomysł z Takerem? Za tydzień John pojedzie "czerwoną maszynę" i w końcu być może zjawi się Callaway.

Piąta walka - The Miztourage vs The Bálor Club

Miz jak zwykle w formie na mikrofonie przed walką. Też jestem ciekaw, co tam jego pionki robiły? :twisted:

Finn pinuje Miza. Club nie mógł tego przegrać. Jako stajnia to po prostu lepszy skład. dodatkowo jeszcze wtargnięcie Rollinsa. Curb Stomp zawsze spoko, lecz Miz już ponosi drugą, dotkliwą porażkę w ostatnim czasie. Albo wkrótce coś mu się uda albo zacznę wątpić w zmianę posiadacza tytułu.

The Ultimate Deletion

Ale kicz z tym latającym dronem. :lol: Ogólnie to było to mocno bekowe zwłaszcza akcja w budynku jak puścili "Odę do Radości" w tle. :lol: Wyatt wylądował w rzece i odszedł w niepamięć. Nie wiem w jakiej formie wróci, ale się obawiam. :twisted:

RAW spoko. Budują WM'kę.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Kolejne świetne promo Heymana - to oczywiste - i kolejna dobra reakcja na Romka - co już oczywistym nie jestm. Naprawdę mądrze prowadzą Romka do tego Main Eventu. Na ile mogli, na tyle uratowali to utarte zestawienie.

Na podbudowę Jaxowej nie ma już na przykład czasu. To mi śmierdzi pre-showem. A jak nie ma tego w planach na YouTube, to warto przeanalizować plany raz jeszcze.

Z tym MizTV się trochę pospieszyli. Kłótnie na linii Miz i przydupasy mogły poczekać. Było mega rozrywkowo i fajnie, ale przy takim składzie na WM, Mizaninowi przydałby się ten motyw pomagierów. W oczach fanów jego szanse by rosły. Dawałyby ten element niepewności. Bez nich jedynie ratuje go jedna z wrestlingowych prawd, że gdzie przewaga liczebna (2 face'ów i 1 heel lub odwronie) tam sami wiecie.

... o, dałem się nabrać :wink: Nie usuwam tekstu, niech zostanie :grin:

Absolution oferowało swoją pomoc Rousey bo? Taki pierdółkowaty segment, żeby pokazać jaka Ronda jest zajebista. Tylko, że nie. Na razie jeszcze nie.

RAW takie sobie. Jedne z ciekawszych momenty podbudowujących WMke to montaż Stefci i Huntera, oraz kłótnia na zapleczu Banks i Bayley - na potrzeby Battle Royal :grin:

50608915156a3743c1fa34.jpg

Aż zaczynam mieć podejrzenia, że WWE robi to specjalnie, ale rzeczywiście program Romka i Lesnara jest najciekawszy na RAW. A piszę o robieniu tego specjalnie, bo reszta programów wygląda przy tym dość biednie. Zwłaszcza mam pretensje o program Rondy. Nie dość, że babka jest wyraźnie chroniona, to tam się nic nie dzieje. Gdzie HHH i Stefcia? To oni powinni tu brylować promami. HHH i Kurt też powinni trochę nas "rozgrzać". A tak, to mamy podejście na zasadzie "jest Ronda będzie dobrze".

Gdybym miał jednak zrobić TOP3 feudów na RAW, to na drugim bez wątpienia postawiłbym feud o pas IC. Bardzo fajnie się to ogląda, a dzięki obecności Balora i Rollinsa jestem też spokojny o poziom ringowy walki. No i nie mamy tu wyraźnego faworyta.

Trzecie miejsce dałbym Cenie robiącemu wszystko by wywołać Umarlaka :P

Podobały mi się te różne smaczki nawiązujące do Takera w trakcie walki z Kanem.

Sasha i Bayley przerzucone na Battle Royal - niestety inaczej nie da rady tego zrobić. Niech jednak Battle Royal będzie tylko początkiem jakiejś dłuższej (a'la NXT) rywalizacji obu pań. Wtedy na pewno będziemy na to czekać przy okazji kolejnych gal PPV.

Do Battle Royal trafia też Matt Hardy i jestem przekonany że to w czasie tej walki wróci Bray.. ekhm, znaczy się Husky Harris :D Generalnie jestem ciekaw co zrobią z Wyattem. Pesymistycznie podchodząc (i znając WWE ;) ) mogą nic z nim nie zrobić. Gość po prostu wróci i elo.