Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Czemu dziwne? Chyba wręcz wskazane, jeśli chcą podkreślić jak to ma wszystkich gdzieś i go nie ma nawet kiedy jest mistrzem i bezczelnie jeszcze wysyła swojego posłańca, żeby pomachał pasem jak mu ktoś te nieobecności wypomni.

Niby tak, ale wolałbym, żeby nawet ten Paul się nie pojawiał. Olewka na całego, po co wysyłać posłańca? Wiem, czepialstwo :P

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   16

Czemu dziwne? Chyba wręcz wskazane, jeśli chcą podkreślić jak to ma wszystkich gdzieś i go nie ma nawet kiedy jest mistrzem i bezczelnie jeszcze wysyła swojego posłańca, żeby pomachał pasem jak mu ktoś te nieobecności wypomni.

Niby tak, ale wolałbym, żeby nawet ten Paul się nie pojawiał. Olewka na całego, po co wysyłać posłańca? Wiem, czepialstwo :P

Po to, żeby jeszcze bardziej podkreślić słuszność Romkowych wywodów sprzed tygodnia. Zauważ, że od shoota Romek dostaje lepszą reakcję. Wczoraj Heymanowi towarzyszyło buczenie. Znaczy, ludzie to kupili.

Nie ukrywam, że dla mnie ten feud nabrał rumieńców od momentu shoota. Nie wiem kto pisał promo Romkowi, ale gość za powiedzenie go na dość wysokim luzie zyskał wiele w moich oczach (heelturn wskazany - Romek byłby niezły).

Arogancki i pewny siebie Cena, to coś co chcę oglądać już do końca jego przygody w WWE. Jego promo nie było jakieś odkrywcze, ale sam ton wypowiedzi i mimika sprawia, że ma się wrażenie że oglądamy nie face'a, a tweenera/heela. To jak Cena patrzył na Golduata, z tą arogancja i miną w stylu "Kim Ty kurwa jesteś leszczu?", sprawia że już teraz chcę oglądać jego program z Amdrzejem. Jasne, walka nie będzie nawet dobra, ale jeśli będziemy oglądać aroganckiego i bezczelnego Cene, to jestem w stanie to zaakceptować. Liczę, że po WM'ce facet dpstanie ten 17 pas i pobije rekord Flaira. On po prostu na to sobie zapracowal.
6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

Znowu podkreślanie braku Brocka. Chyba ktoś podpisał kontrakt z UFC i WWE próbuje przelać tyle sympatii, ile jest w stanie w tych ostatnich tygodniach. Ciekawe, czy Reigns będzie w stanie przyjmować to na klatę, czy trzeba będzie dorzucić do składu jakiegoś strongmana. Patrząc na to promo, Braun może obejść się ze smakiem. Fajnie to wyszło Romkowi.

Bayley wyszła zamiast pomóc Sashce. Za tydzień powinno ruszyć to story.

MizTV mocno przewidywalne. Wtórne. Ale nawet bez kozackich segmentów, ta walka i tak powinna się podobać. Jej atutem jest to, że szanse całej trójki są wyrównane. Jak dostaną solidną ilość czas, to będą emocje.

Przypomnijcie mi - czemu Taker ma wracać dla gościa, który ostatnio moczy wszystko? Ale segment wyszedł naturalny, spontaniczny, fajny. Wątpie, żeby kazali mu spróbować sprzedać ludziom "Let's go Roman". Złośliwość Jasia :twisted: Oby tylko utrzymał takie nastawienie. Agresywne w stosunku do Takera. Starczy już tego lizania się po rowach.

Shit, Nia idzie na WMke obić Alexę :sad: Blissówna, po wielu bardzo dobrych segmentach, wliczając ten dzisiejszy, powinna być mistrzynią zawsze. Dla dobra kobiet. Dla dobra rewolucji.

Braun Strowman mistrzami Tag Team :twisted: A jak mu każą wybrać partnera, to będzie WWE&B :lol:

50608915156a3743c1fa34.jpg

Fajnie wyszła ta cała sytuacja z Romkiem i Vincem. To jak wbił do wozu produkcyjnego było piękne ;)

Na ten moment udaje się WWE plan by przenieść sympatię na Romka.

Za tydzień ma się pojawić Lesnar, a Romek został przez Vince'a zawieszony. Przewidywałem, że będzie to dobra okazja do wrzucenia Brauna do walki o pas. Przykładowo, za tydzień Romek zaatakowałby Brocka, przez co Vince odebrałby mu szansę na walkę o pas i wrzucił tam Strowmana. A potem Romka jakoś by tam dodali :) Tyle że wygląda na to, że na Brauna jest inny plan. Ale o tym później.

Bardzo fajny segment Ceny. Tak jak nie chcę ich walki, tak tego typu promo nastawia mnie do tego całkiem pozytywnie. Warto zaznaczyć słowa Johna. "One more match". I niech to się tak skończy. Niech już oficjalnie zakończą karierę Deadmana. A za rok Hall of Fame.

Niby Rollins i Balor wiedzieli jaki jest plan Miza, a i tak w to wdepnęli. Ale to dobrze dla tej historii. Już ostatnio pisałem, że muszą w końcu ruszyć na siebie, a nie cały czas na The Miza.

The Fabulous Moolah Memorial Battle Royal. Czyli plotki się potwierdziły.

Narzekałem wczoraj (po PPV) na to że Nia ruszy po pas Alexy, muszę jednak przyznać że zrobienie z tego osobistego konfliktu nastawia mnie na to troszkę pozytywniej. Nia przejdzie face turn, W KOŃCU na nią postawią i może coś z tego jeszcze będzie.

No i koniec gali :D Braun jako mistrz TT? Czy oni właśnie nie zaorali sobie całej dywizji TT? Pokazali dość dobitnie że poza mistrzami nie ma tam nikogo wartego uwagi. Wprawdzie wolałbym Brauna w walce o główny pas, ale nie da się ukryć - zaciekawili mnie tą sytuacją. Tak się zastanawiam, to może Elias jako partner Brauna :)?

Tak się zastanawiam, to może Elias jako partner Brauna :) ?

Można jeszcze trochę inaczej do tego podejść i zrobić z tego Handicap - The Bar vs Strowman, bo w sumie czemu nie? Braun jako solowy mistrz tag team mógłby wprowadzić trochę świeżości. Kwestia tylko czy nie oznaczałoby to zeszmacenia dywizji tag team, która i tak już totalnie słabo wygląda.

Kwestia tylko czy nie oznaczałoby to zeszmacenia dywizji tag team, która i tak już totalnie słabo wygląda

Właśnie dlatego nie chcę scenariusza z handicapem. A Elias pasuje tu idealnie. Jest jakaś historia między nim i Braunem, będzie to nawiązanie do tego w jaki sposób powstało The Bar, no i Elias i tak nie ma planów na największą galę roku.

• Reputacja:   422

Wow, wow... Kurwa takiego Ceny to już dawno nie widziałem...

Co tu się odpierniczyło, polecam jeszcze raz to przeanalizować, Cena zachowywał się totalny Tweener i w końcu nie pierdział słodkawo za majkiem...

Ale jak do pierdzielił że Undertaker ma mu skopać tyłek na WrestleManii to aż emocje wzięły w górę, Vince jak to pewnie widział jaką reakcje zebrała ta walka, to pewnie sobie pomyślał czemu ja kurwa nie zrealizowałem tej walki jakieś 6 lat temu :D

Takiego Johna chce oglądać! Niech od razu rozpocznie jakiś run na RAW po WrestleManii i ruszy na Romka, ten program może wypalić, obaj są teraz mocarnie rozpisywani i mają wielki luz za mikrofonem, że aż się miło to ogląda...

Będę szczery Road to WrestleMania 34 jest o wiele ciekawsza niż ta sprzed roku, tu są jakieś emocje bynajmniej i na prawdę fajnie się to ogląda...

Romek to dziś już całkiem :D Widać że chcą za wszelką Cenę przekonać fanów do Reginsa i póki co, udaje im się to...

Piękne to było jak Romcio bez niczego sobie wbił na Backstage, pocisnął Vince'a a jak Shane się stawiał od razu, świetnie to wyglądało...

Takiego Romana chce oglądać, nie tego sprzed 2 lat, takiego jak dziś, co ma wyjebane czy go Vince zawiesi czy zwolni, taki charakter Romka jest idealny, niech to pchają dalej bynajmniej Romek zyska reakcje i jakieś plusy u fanów a na WrestleManii będzie mieszana reakcja ale bynajmniej większość postawi się za Romkiem, bynajmniej mi się tak zdaje.

Rok 2002 Kane solowo z pasami Tag Team'owymi, coś wam to mówi? :D

Teraz będzie tak ze Strowman'em za pewnie, a ci co rozdupcą Brauna to pewnie AoP, muszą przyjebać jakoś z kopa w debiucie.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Promo Reignsa spoko, atak na Chairmana, sprzeczki z nim zawsze się sprzedają, ale "Vince's boy" w ustach Rzymianina to wybitny troll. Ten jeden tekst mogli odpuścić.

Cisną dalej opcję z brakiem Brocka. Jest to nawet nieźle pomyślane, teoretycznie ma sens... Problem w tym, że jak Lesnar wróci, czy to na Raw, czy dopiero na WM, mimo wszystko ludzie znów będą za nim. Co, swoją drogą, byłoby zajebiście dobrym motywem na turn Romka...

MizTV wyjątkowo nudne.

Jednak idą w Cena vs Taker. Co najmniej 5 lat za późno. Może jeszcze sprawią, że poczuję hype... Choć samo promo spoko, szczególnie jak wyszedł do publiki.

Fabulous Moolah Memorial Battle Royal. To chyba tyle z Banks vs Bayley na WM.

Nia vs Alexa też już praktycznie zaklepane. Choć mają za sobą jakąś historię, i tak nie będzie to równie ciekawe co Asuka vs Charlotte.

Ultimate Deletion już za tydzień! A na filmie widzieliśmy całą rodzinkę, Lake of Reincarnation... Jest wszystko. Za 7 dni przekonamy się, czy Woken ma rację bytu w Dablju.

Strowman rozwalił całą dywizję TT i idzie po pasy na WM :twisted: Pewnie sam nie może, więc przytacha Eliasa (albo Hawkinsa?). Niby chciałbym dla niego pasa Universal, ale to też mi się podoba :D

Nie widzę tu handicapa. Partner będzie idealny, by kiedyś Braun mógł zrzucić tytuł.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Wkurzony i mający wszystko gdzieś Romek to dobry Romek. Gdyby budowali go tak od początku, dziś gość byłby już legendą, nie kolesiem próbującym dopiero odbudować sympatię widzów. Niech tylko nie idą znów w kierunku feudu z Vincem, przerabialiśmy to już, nie pykło.

Wygląda na to, że mecz o pas IC będzie tylko Triple Threatem... dobrze. Skład solidny, o promocję nie musimy się martwić (Miz wygada), ringowo... jak dostaną 15-20 minut to mogą skraść show.

Cena - Taker 5-6 lat temu byłoby main eventem, na myśl o którym wszyscy by się posikali z radości. Dziś jest to starcie part-timera przegrywającego wszystko jak leci z rozdrabiającego swoją legendę emerytem, który nie ma już do zaoferowania żadnej wartości dodatniej w ringu. Cóż, przynajmniej proma są dobre, Jasiu podbierający piwo skradł show.

"You are not too old." - yes he is.

"Do You wanna se Undertkaer tombstone me in Wrestlemania"? - sorry John, piledrivers are banned :roll:

Elias strzela focha? Mają moje zainteresowanie... mam nadzieję, że to nie pretekst dla wykreślenia go z WM-ki, zasłużył na swoje miejsce w karcie jak mało kto w ostatnich latach.

Fabulous Cunt Memorial Battle Royale? Jedyny plus, że prawo udziału mają kobiety ze "wszystkich brandów", możemy więc chyba spodziewać się kobitek z NXT. Ale trochę dużo tych BR się robi, szczególnie że dojdzie też pewnie ta dla facetów...

Dobra, byli dobrzy mówcy, dla kontrastu pora na Asukę :P

Asukę pomińmy, pomówmy o Alexie. Bliss to fenomen. Fajny gimmick, niezła w ringu, dobra prezencja, świetna za mikrofonem... i nic w sumie z tego nie wynika. Dziewczyna trzyma pasy od ponad roku (z małymi przerwami), a ja właściwie nie potrafię przypomnieć sobie ani jednego pamiętnego feudu z jej udziałem. Ani jednego momentu, który definiował by jej run...

Run dobiegający już chyba końca. Wygląda na to, że dostajemy powtórkę "Piggy James" story, ino tym razem Mickie jest po "właściwej" stronie barykady ;) Segment z obgadywaniem subtelny jak wczesny Goldust, ale zrealizowany sprawnie...

U, Señor Benjamin.

No i to jest moment, w którym WWE żałuje pewnie zwolnienia Ellswortha - jako tt partner Strowmana byłby idealny ;) A tak dostaniemy pewnie handicap albo kogoś z d00py, jak Elias...

I jeszcze jedno: widzę, że 205 na stałe wypadło z poniedziałkowego repertuaru...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   2

Segment z Kurtem Angle i Romanem Reingsem

Powiem, że jestem pozytywnie zaskoczony. Romek dał piękny popis irytacji o tym, że Vince ma gdzieś tych, co się poświęcają, a całuje tyłek takiemu Lesnarowi, co zjawia się 3 razy w roku i jeszcze dostaje większy hajs od reszty. Zawieszenie to też ciekawy motyw. Jest potencjał zbudować naprawdę coś fajnego i przerzucić sympatię fanów na Romana.

Pierwsza walka - Sonya Deville vs Sasha Banks

Bayley pomogła w walce, ale po niej już nie. Zaczyna to poważnie wyglądać jakbyśmy się mieli pożegnać ze słodką przytulaską.

Kid Rock w sekcji celebrytów w HoF. Nigdy jakoś nie byłem jego fanem i właściwie dobrze nie znam twórczości, ale jego współpraca z WWE jest długa. Nie dziwi mnie, że tu trafia.

MizTV

Podkręcają emocje przed Triple Threat. Miza ponownie się świetnie słuchało ("Am I a bad guy here?" :D ) i muszę powiedzieć, że czekam na ten pojedynek. Finn z Sethem mogą zrobić fajne widowisko. Mike pewnie w swoim stylu będzie próbował uciekać od walki i wykorzystać nieuwagę obu rywali.

Druga walka - RAW Tag Team Championship: Bo Dallas & Curtis Axel vs The Bar ©

Miztourage zaatakowało przed gongiem i wcisnęli nam brawl ze wszystkimi teamami. Chyba nie wiedzą, co tu robić, a i żadna z pozostałych par nie jest wypromowana tak żeby walczyć o tytuły. Widzę tutaj jakiś wielo - drużynowy pojedynek.

Przemowa Johna Ceny

Stało się. Cena w bardzo dobrym stylu wyzywa Undertakera na pojedynek. Bardzo fajnie starał się na początku pobawić z publiką (reakcja ludzi na "Let's go Roman" :twisted: ), by w końcu wyrzucić z siebie o co mu naprawdę chodzi. Mógłbym się trochę przyczepić do tych prowokacji, że jedyną rzeczą jaka powstrzymuje Takera jest jego ego, ale co tam.

Battle Royal ta Tagów chodził mi po głowie, ale nie na tym RAW... .

Trzecia walka - Seth Rollins vs Finn Bálor

Niezła walka, lecz ta dójka razem nie zawodzi. Postawili na Irlandczyka, ale porażka nie jest krzywdząca dla Rollinsa. Pokazali, że Finn nie ma takich słabych pleców. :P

Faceci mają BR André to babki dostają Fabulous Moolah. Równość i tak dalej.

Asuka szokuje

Asuka dziwny ma akcent nawet jak na Japonkę. :P

Brawo za segment dla Alexy. Zachowała się ponownie jak totalnie zimna wiedźma i nawet nazwanie SmackDown! niszowym show sie trafiło. :D

Czwarta walka - Asuka vs Mickie James

"Rusev Day!" na trybunach. Widać zainteresowanie tą walką było wielkie. :twisted: Nie było czego oczekiwać. Kolejny triumf Azjatki.

Piąta walka - Joan King vs Nia Jax

Lokalna jobberka. To rzeczywiście miałaś się do czego przygotowywać Jax. :twisted:

Nie zjawiła się w segmencie z Asuką. Najpierw Alexa jej wciska kit o przyjaźni, a potem ciśnie w szatni od Shreka. To oznacza prawdopodobnie przemianę Nii. Nie wiem czy sturnuje na Face'a, lecz zapewne odwróci się od Bliss. Mam nadzieję, że turn jeżeli do takowego dojdzie nie zabije jej jako kolosa dywizji żeńskiej.

I jeszcze... Kto puścił ukrytą kamerę?

Charly to istny dziennikarski krwiopijca. Nia jeszcze nie opuściła areny, a ta już w szatni. :D

Szósta walka - Tag Teams Battle Royal

Proszę nie... Czaje, że to nawet po części pasuje, bo Braun wciąż szuka kogoś do sklepania, ale niech nie rozwala całej dywizji na WM'ce i nie obwieszcza się królem TT. :/ Niech pójdzie to w ciekawszym kierunku skoro już idą w tą stronę.

RAW na plus. RtWM u czerwonych w końcu zaczyna być jakaś.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   422

Może ja to źle zrozumiałem ale Cena przypadkiem, nie stwierdził w tym segmencie że Undertaker nie powinien znikać i przyjąć jego wyzwanie? :D W sensie wyglądało to tak jakby Cena, stwierdził że Taker olał fanów zniknął :D

Fajnie by było jakby stoczył tą walkę chociaż króciutką, a na RAW jakoś by się pożegnał...

Co jak co ale jest największą legendą tego biznesu i jakieś do widzenia się należy :D

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   1

Na początku kolejny fajny występ Reignsa. Za tydzień go nie będzie, ale za to będzie Lesnar. Niech się tak mijają do samej WrestleManii. Pierwszy kontakt fizyczny powinien tam nastąpić po dźwięku gongu - będzie jeszcze większy hype.

Dziwny był ten segment Ceny. Dziwny, ale fajny. Niestety wszystko wskazuje na to, że faktycznie ten Undertaker znowu wystąpi. Zupełnie mi się to nie podoba. Kondycja Calawaya i wydarzenia wokół Undertakera z WM 33, wskazują na to, że powinni mu już dać spokój. A przede wszystkim dochodzi to, że tak potężne zestawienie będzie miało miesięczną podbudowę :roll:

A co do Strowmana, niech sobie będzie mistrzami tag team (Team Hell No się kłania) lub niech kogoś mu dokoptują, ale przydałoby się jakieś uzasadnienie faktu, że Braun w pojedynke wszedł sobie do Battle Royal tag teamów. Chyba że po prostu nikogo nie pytał o zgodę, a GM ma to gdzieś. To by było w stylu WWE.

Edytowane przez Rogos
I Miejsce - Typer NXT 2017

Widzę, że nie tylko mnie po akcji z Braunem na myśl przyszli Hell No xD

"- I am the Tag Team Champions!

- No, I am the Tag Team Champions!

- No, I am the Tag Team Champions!"

• Reputacja:   2

Było to Raw bardzo specyficzne, ale zarazem naprawdę ciekawe, nakreślające nam droge na Wrestlemanię, jednocześnie także nas zaskakując.

Cena dał świetne promo, genialnie się słucha go takiego wyszczekanego i aroganckiego. Może trochę spóźniony ten dream match, ale lepiej teraz niż wcale, a teraz można mieć pewność, że będzie to ostatnia walka Takera i z pewnością to godniejszy przeciwnik do tego miana niż Reigns.

A przechodząc do Romana to chyba w końcu znalazł złoty środek na swoje proma i cholera, kupuje to! Podoba mi się ta cała otoczka wokół jego walki z Lesnarem i Samoańczyk może to przekuć w dobrą reakcję dla siebie na Wrestlemanii.

Miz jak zwykle klasa, jest motorem napędowym tej całej historii z pasem Intercontinental w tle jeśli chodzi o proma, a Finn i Seth zapewnią dobry jakościowo pojedynek. Do tego zwyciężyć może praktycznie każdy, trudno więc będzie zdobyć tutaj punkt w typerze :P

I am the Tag Team Champions! Tak jak już zauważyli wcześniej użytkownicy forum, widać tutaj podobieństwo do Team Hell No, wolałbym jednak aby Strowman znalazł sobie tag-team partnera i Elias wydaje mi się tutaj dobrym wyborem - głównie ze względu na historię jaka stoi między tymi dwoma panami :wink: