Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   284
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Bo orton nie jest tak naprawdę typowym Facem, pewnie dlatego się nie spisuje :D On jest typem psychola, może feudować z każdym kto go wkurzy, lub kto trzyma jakiś pas (na EC lał każdego równo) i zawsze będzie wiarygodny.

Orton to taki quasi-face (tweenerowaty) pokroju Austina, który jak zapoda innemu face'owi RKO, to z pewnością nie podniesie się od razu krzyk: "heel turn!", bo jest to wpisane w charakter jego gimmicku. A czy się nie spisuje? Zobacz jak marki srają po gaciach przy wejściach Randolfa i powiedz, że faktycznie się nie spisuje jako pupil publiki :D

Podobnie z Triple H'em, który zmierza ku końcowi kariery, której jako heel raczej nie zakończy bo mogłoby spotkać go to co Jbl'a na Wrestlemanii XXV.

Spoko Wojtek, Tryplaka z pewnością by nie spotkało to co JBL'a chociażby z tego względu, że pewnie sam sobie bookuje 3/4 walk :D a po odejściu Vince'a na emeryturę - będzie ze Stefką trząsł tym burdelem, tak więc nawet gdyby kończył karierę jako heel, to nie pozwoli na chamskie zajobowanie swojej postaci. Po prostu zbyt wielkie ma wpływy.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A czy się nie spisuje? Zobacz jak marki srają po gaciach przy wejściach Randolfa i powiedz, że faktycznie się nie spisuje jako pupil publiki :D

Nie zrozumiałeś, ja uważam że w tym gimmicku spisuje się świetnie. Natomiast piłem tutaj do kolegi wyżej, który napisał, że Orton nie spisuje się jako Face. Nie spisuje się bo nie jest typowym Facem, więc jako typowy face nie może się spisywać :D

-Raven- napisał/a:

A czy się nie spisuje? Zobacz jak marki srają po gaciach przy wejściach Randolfa i powiedz, że faktycznie się nie spisuje jako pupil publiki :D

Nie zrozumiałeś, ja uważam że w tym gimmicku spisuje się świetnie. Natomiast piłem tutaj do kolegi wyżej, który napisał, że Orton nie spisuje się jako Face. Nie spisuje się bo nie jest typowym Facem, więc jako typowy face nie może się spisywać :D

Zrozumiałem, z tym że Orton nie będąc typowym face'em jako face spisuje się świetnie, o czym świadczą reakcje na jego osobę podczas gal (tak samo było z Austinem. Niby cham, buc i "zadymiarz", któremu bliżej do heela a marki sikały po girach). Smartom zawsze może się coś nie podobać (oceniają postać w szerszej skali), ale jednak wyznacznikiem jest raczej reakcja marków i dzieciarni, bo to pod nich Vince robi swój produkt.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Dobra, załóżmy, że wiesz o co mi chodzi :P

Dobra, załóżmy, że wiesz o co mi chodzi :P

Dzięki za kredyt zaufania :lol:

Piszę o Raw na gorąco bez czytania postów innych - metodą Rafikova
Widzę że Rafikov stał się punktem odniesienia forumowiczów.

WWF = Wrestling Was Fun.

WWE= Worst Wrestling Ever.

14412284634dceda93a5870.jpg

RAW obejrzane, nie widziałem w nich żadnych minusów, wszystko mi się podobało - postanowiłem, że opiszę to w punktach.

• Edge odchodzi - Jestem bardzo zaskoczony, jeden z moich ulubionych wrestlerów... Naprawdę, nie wiem co powiedzieć. Zapewne pas dostanie Christian, a ten go straci na Extreme Rules. Szkoda, że Captain Charisma zostanie mistrzem kosztem kariery Edge'a, eh...
  • #1 Contender - What? R-Truth w walce o WWE Championship? Jestem niezmiernie zdziwiony tą decyzją, ale jeszcze bardziej zaskoczyło mnie coś innego...
  • A mianowicie to, co John Cena zrobił nad koniec - odepchnął R-Trutha. Nasz superbohater dzieci uderzający face'a? Czyżby WWE przejrzało na oczy? Wymarzony Heel Turn? Zobaczymy. :twisted:
  • Sin Cara vs. Primo - Bardzo podobała mnie się ta walka, było wszystko, czego ona potrzebowała. Szkoda tylko, że nie zakończyła się poprzez finishera Sin Cary, a poprzez C4 z narożnika (choć i tak to wygląda słodko 8-))

Raw oceniam na 5/6. Thank You Edge :cry:

//Edit: Aha, właśnie zauważyłem, że mamy nową mistrzynię div - któraś bella. ;d

Edytowane przez plkd

Wlasnie obejrzalem Raw i jestem w szoku, a nawet podwojnym szoku:)

1. Edge odchodzi na emeryture :(

Wielka szkoda, ale zdrowie najwazniejsze!

Jeden z moich ulubionych wrestlerow, genialny jako psycho heel, ale rownie swietny jako face.

Wielokrotny mistrz, swietny na micu, charyzmatyczny, w ringu to nawet dzisiaj mimo 40 na karku 1 z lepszych zawodnikow w WWE.

Ciekawe czy to prawda, ze zobaczymy walke Christian vs AdR na ER o pas HW

2. R Truth w walce o pas WWE z Mizem i Cena?!

WTF? Myslalem, ze Killings predzej zostanie zwolniony w ramach czystki niz zawalczy o jakikolwiek pas a tu taka niespodzianka!

W sumie to jakis powiem swiezosci ale 100x bardziej wolalbym w takiej walce Zigglera lub Morissona.

Emerytura Edge'a... Cholera, jeden z dwóch obecnie (oprócz Punka) maineventerów, którzy mają wszystko... Mam nadzieje, że Christian zajmie jego miejsce. Mam nadzieje, ze dostanie pas, na który zasługuje. Ale pustka i tak pozostanie...

Co do walki Sin Cary - czy tam nie było błędu? Kiedy Primo ześlizgnął się z lin, Cara spadł na dół. Chyba nie tak miało być, nie? Mimo to dobrze z tego wyszli.

Apple mnie rozwaliło :lol: szkoda tylko, że Bryana mieszają w coś takiego...

Co do R-Trutha... mam nadzieję, że jest tylko trybikiem w pomyśle. Bo to teoretycznie przyjaciel Ceny, a wiemy, że heelturn najlepiej wychodzi w tych okolicznościach. Ale pewnie to znów jedynie czcze marzenia... Ogólnie RAW niezłe. Szkoda tylko, że dalej mamy ten cyrk z Colem.

And if you're not down with that, I've got just two words for ya!

Co do walki Sin Cary - czy tam nie było błędu? Kiedy Primo ześlizgnął się z lin, Cara spadł na dół. Chyba nie tak miało być, nie? Mimo to dobrze z tego wyszli.

Apple mnie rozwaliło :lol: szkoda tylko, że Bryana mieszają w coś takiego...

No byl blad zdecydowanie, Primo sie poslizgnal i zepchnal Sin Care, ale ten fajnie uratowal suytuacje wykonujac enziguri na siedzacym na linach Primo.

Szkoda Bryana to prawda, ale szkdoa tez Corre...

Kolejne RAW za nami. Oczywiście zacznę od tego że serce mi pęka że Edge musi odejść ale zdrowie ponad wszystko.

Co do tego co się stało na końcu RAW dalej nie rozumiem Cena? R-Truth? wtf? .

Sin Cara no normalnie zabija go kiedyś niech wezmą kogoś kompetentnego do tej trampoliny;/ co do samej walki, była dobra jaj nie urwała myślałem że od razu pokażą jakieś podniebne akcje.

Powrót N ŻAL na kółkach.......

Niech wreszcie zrobią jakiś program między 2 stajniami, a nie że wbija 4 i nap.... jednego ehhh nie podobało mi się to tak jak był jeszcze program z Jaśkiem i starym N

908338894e6b71b552bb7.jpg

RAW obejrzane, dlatego też pozwolę sobie opisać tutaj co mi się podobało, a co nie.

+ R-Truth w walce z The Mizem i Johnem Ceną. Co prawda na pewno nie wygra tej walki, ale zawsze to jakiś powiew świeżości. Chyba R-Truth już odpokutował swój błąd z tą nazwą miasta.

+ John Cena odpychający R-Trutha, czyżby jakiś heel turn nam się szykował? Cóż wcale bym się nie zezłościł jakby Janek zaczął wyzywać małe dzieci i całą resztę zarządu WWE...

+ Sin Cara wraz z Primo zrobili niezłą walkę, już dziś widać, że za jakiś czas Mistico będzie walczył o najważniejsze pasy, bo w jego umiejętności w ringu są świetne, ciekawe tylko jak z mikrofonem sobie radzi.

+ Nowa mistrzyni WWE, co prawda Eve nie była zła, ale znacznie bardziej wolę siostry Bella i dlatego też cieszy mnie to, że Brie zdobyła pas, ciekawe tylko ile go ponosi, bo jak znam życie, to krótko.

- Apple to rzeczywiście nie najlepszy pomysł, tacy wrestlerzy jak Bryan czy Bourne powinni sami walczyć, a nie pajacować razem z Corre. Jedyny pozytyw tego całego Apple, to to, że Santino dostaje okazje do walczenia.

- Edge odchodzi z Pro Wrestlingu. Bardzo smutna wiadomość, tyle już oglądałem feudów Edge'a, nigdy nie zapomnę feudu na linii Batista vs La Familia. Ciekawi mnie tylko kto teraz będzie walczył na ER o pas. Dobrze byłoby zobaczyć Ortona na SD w feudzie z Alberto.

- Miszel Cole, Lawler, Słager i cała reszta już mnie nudzi, co prawda Cole fajnie gada przy ringu, ale niech już zamkną ten temat. Tak w ogóle to powinni dać Lawlerowi wygrać na WM'ce i skończyć tą szopkę.

To tyle, RAW jakieś świetne nie było, ale dało się oglądać. Dwie walki mi się podobały, Sin Cara vs Primo oraz Main Event. Za tydzień draft i tam okaże się co stanie się z pasem SD itd. Jedno jest pewne, Barrett musi walczyć sam, tak samo jak Bryan oraz Evan Bourne, który jest świetny w ringu, a gorszy przy majku.

• Reputacja:   1

Słabe RAW i gdyby nie nieoczekiwany speech Edge'a to nie byłoby czego wspominać. Szkoda, że tak charyzmatyczny wrestler musi odejść, ale lepsze to niż oglądanie go za kilka lat na wózku. R-Truth to bardzo zaskakujący wybór biorąc pod uwagę, że nie łapał się nawet do TV w ostatnim czasie, ale lubię takie niespodzianki, bo co by o nim nie mówić to zarówno w ringu jak i pracując z mikrofonem daje rade. Jednak zaczekam do Extreme Rules i wtedy uwierzę, że dostanie walkę o pas, bo wcale się nie zdziwię jak straci spota w podobny sposób jak Morrison przed Royal Rumble.

Nie wiem czy to tylko na potrzeby segmentu czy może kolejna stajnia w WWE, ale Apple to chyba coś podobnego do JOB Squad, bo nie wyglądało to przekonująco. Niepotrzebnie kontynuują program Lawler vs Cole i ci którzy myśleli, że to na WM był knot roku chyba odszczekają to niebawem, bo Ross został dołączony do walki i będzie tag team.

Zmiana pasu div na plus. Pas wygrała Brie, ale te ich zamiany w ringu dają o wiele więcej możliwości niż Eve która była po prostu nijaka. Promo Awesome Kong na plus. Fajnie, że jednak zadebiutuje i nie skończy się na plotkach.

Jeszcze jedno co do pasa World. WWE na bank planowało dać pas Del Rio i pewnie go dostanie. Fajnie też, że koniec kariery Edge'a może otworzyć furtkę Christianowi(lepiej w ten sposób niż wcale), który jako ten najlepszy przyjaciel byłego mistrza może dostać push. Dużo się dzieje w WWE ostatnimi czasy i trudno oderwać wzrok od ich produktu mimo, że niektóre tygodniówki wypadają bardzo średnio tak jak wczorajsze RAW.

15974308365193fac7b7921.jpg

• Urządzenie:  Android

Za tydzień draft i tam okaże się co stanie się z pasem SD

Jaki Draft?

News z niedzieli

WWE planuje w czerwcu zrobić dwa 3-godzinne RAW (13 czerwca i 20 czerwca). Prawdopodobnie jednym z nich ma być WWE Draft. Według ostatnich informacji WWE nie przeprowadzi draftu w kwietniu, ale właśnie w czerwcu. Z kolei na początku roku chciano zrezygnować w ogóle z idei Draftu.

Ktoś na forum miał starą informację bodaj z października czy listopada i tak podał, a do tego utworzył temat. Przejrzałem wiele portali i tam nie ma żadnych informacji o Drafcie za tydzień, podobnie jak na stronie WWE.