Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Chyba nie pokazali tego w całości, a warto zobaczyć :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Jakoś nie poczułem by było to lepsze RAW od poprzednich, to co jest godne zauważenia to 3 tydzień, bez Romusia. Poza tym Kurt powiedział, że obaj mają jakieś tam kontuzję (zdaje się, że to co wymyślili Strowmanowi to kontuzja przez którą Jachu i Cesaro stracili po pół roku), więc wygląda na to, że Rzymianina będzie mniej w TV. To dobrze, głównie dlatego, że jak już jest w TV to spuszczają się nad nami, a tak dają więcej czasu innym.

Dywizja kobiet wygląda biednie, bo jest tak prowadzona. Bayley jako mistrzyni to był żenujący pomysł, w NXT dostała swoją szansę po 3 latach, mniej więcej tyle trzeba było by jej historia nabrała sensu. A w MR z miejsca pokonała Charlotte, debilizm totalny. Nia Jax jest za ładna na heel'ową mistrzynię, taką destroyerkę w stylu Kong, Sasha powinna się zturnować czym prędzej. Mickie James jest tutaj by pomóc Danie? A pozostałe są w TV raz na jakiś czas, także ten ...

Co do proma Europejczycy (swoją drogą tak powinni nazwać swój TT), to było ono do bólu sztampowe. Generalnie miało sens, ale nie porwało. Doczekamy się tego Broken Hardyego?

Przechodząc do ME i pasa IC, to wartość tego pasa jest zależna od poziomu programu i tego kto go dzierży. Jak mistrz nie broni pasa na gali, lub nie łapie się do karty WMki to jest dramat. A pół roku temu story Ziggler v Miz spokojnie by zasługiwało na największą galę roku, ot jak kilka miesięcy zmienia "wartość" tytułu.

Ten segment w ringu taki bez szału. Triple Threath największych dostępnych gwiazd od midcardowy tytuł, to trochę zżynka ze Smacka. Jako, że Roman v Stroman nam się szykuje, to idąc tą logiką gdyby Lesnar miał bronić pasa na jakimś PPV to zdaje się, że przeciwko Apollo Crewsowi ...

Walka była niezła, każdy z face'ów został powstrzymany przez swojego kolejnego rywala zatem Miz będzie rywalizował o pas IC z Ambrożym ... Przenieśli ich obu na RAW, żeby kontynuować feud ze Smackdown, przetasowanie roku. A na najbliższym Smacku Jericho walczy z Owesnem ...

Generalnie mało ekscytujący ten wrestling od WWE ostatnimi czasy ... Mam problem by wskazać jakąkolwiek dobrą walkę od WWE w tym roku ... Niby były, ale to tak dawno było, że aż zapomniałem ... 3 PPV temu była ostatnia dobra walka w WWE, 3 miesiące :/

• Reputacja:   2

Koronacja Alexy Bliss jako RAW Women's Champion

Dobry speech Alexy. Podziękowania dla James? Liczyłem, że zaraz strzeli czymś, co się Mickie nie spodoba, a tutaj wymieniły się uśmiechami. Czy jeszcze nie tak dawno jedna nie zdradziła drugiej u niebieskich? :P Bayley jak zwykle w roli zmoczonego kundla, ale na plus, że nie wytrzymała i rzuciła się na rywalkę.

Pierwsza walka - Alexa Bliss, Emma, Nia Jax & Alicia Fox vs Bayley, Sasha Banks, Mickie James & Dana Brooks

Nawet dobrze mi się to oglądało, bo zbytnio nie zamulały. Bayley ożywiła sytuację jak wparowała na ring. Stawiam, że to koniec jej starań o tytuł. Kto po niej?

Druga walka - Enzo Amore & Big Cass vs Luke Gallows & Karl Anderson

Niczym się to nie wyróżniło z pośród miliona ich pojedynków. Znowu Club wygrywa. Rozumiem, że na ER dostaną kolejny Kickoff gdzie jedyny w miesiącu sukces odniosą SAWFT!. :roll:

Trochę mi się nie podobało jak w tym segmencie T.J. był takim cichym współpracownikiem Neville'a. Co prawda uniknęliśmy ich połączenia w mentora i przydupasa, ale Perkins wyglądał tu jak nowicjusz realizujący plan Anglika, aby dostać swoją szansę.

Przemowa Setha Rollinsa

Seth i Finn chcą Brocka, a Ambrose szuka rywala. Pierwszy sygnał o potwierdzeniu plotki, że Irlandczyk pójdzie w przyszłości na Lesnara. Zapewne najpierw zmierzy się z Rollinsem, co może być całkiem niezłym widowiskiem. Póki, co Triple treat o tytuł pretendenta do IC. Jeżeli Miz wygra to się potwierdzi.

Trzecia walka - Tony Nese, The Brian Kendrick & Noam Dar vs Rich Swann, Akira Tozawa & Jack Gallagher

Sporo czasu dostali. Całkiem niezłe starcie, zwłaszcza moment dominacji Swanna nad Kendrickiem.

Segment z Sheamusem i Cesaro

Powód raczej sztampowy. Zazdrość za sławę jaką cieszą się bracia Hardy. Jedyne, co mi się podobało to slowa Irlandczyka, że znowu może być sobą. Fajnie, że trzymają się tu logiki, bo Sheamus jest zdecydowanie lepszym Heelem i z resztą był nim bardzo ługi okres gdy wstępował do WWE.

Czwarta walka - Heath Slater vs Apollo Crews

Wygrana dla Crewsa od święta. Nie wiem czy te śmieszki ze strony Rhyno nie skończą się jakimś jobberskim feudem. Oby nie.

Przemowa Braya Wyatta

Zrobili mierny brawl w kreacji niskobudżetowego horroru, a Wyatt szczyci jakby nie wiem, co to było. Randy niedługo pojawi się na ekranie żeby rozpykać Jindera i ja mam uwierzyć, że jest "uwięziony w domu koszmarów"? :roll:

Ktoś ogarnął, co pod sam koniec chantowali fani? "Thank you..." kto? :P

Piąta walka - Austin Aries vs TJP

Faktycznie dziwna ta zmiana... Nie dość, że Neville się nim wysługuje to jeszcze stracił nazwisko. :? Przynajmniej walka była całkiem niezła.

Dialogi Ambrose'a z Rollinsem i Finnem na plus. Dean był w formie w ten poniedziałek. Akurat takie śmieszki z jego strony zawsze spoko. :D

O, co chodzi z tym gitarzystą? xD

Turmoil za tydzień żeby wyłonić pretendentów do pasów drużynowych. Sheamus i Cesaro na pewno nie zostaną odsunięci od tytułów. Wygrają ten to.

Szósta walka - o tytuł pretendenta nr. 1 do pasa Intercontinental Championship: Finn Bálor vs The Miz vs Seth Rollins

Dobrze mi się to oglądało. Finn i Seth robili swoje, a Miz jak to Heelowy spryciarz unikał walki aż tu oczywiście musieli wepchnąć Wyatta, który tradycyjnie pcha się tam gdzie go nie było. Rozumiem, że odniósł wielkie zwycięstwo nad Ortonem i teraz kontynuuje swoją krucjatę gdzie indziej? :roll:

Miz wygrywa, co nie zaskakuje. Po prostu przenieśli feud o IC na RAW ze Smacka. Połączenie pozostałej dwójki nawet, by mnie zaciekawiło, lecz mam małe wrażenie, że włączą gdzieś tu Braya.

RAW jakoś mi się dłużyło, ale na szczęście poziom nie był zły.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Ciekawe, ile wartości nabierze IC Title, jak Brock dalej będzie siedział na swojej farmie. Teraz to przecież główny singlowy tytuł. Niestety, w objęciach gościa, który ciągle gra kogoś kim nie jest, walczącego z kimś, kto się kręci wokół niego więcznie. Dwóch dobrych mówców, a cieszyłem się, kiedy Braun im przerwał. Z Kalisto, to była już lekka przesada :P Tyle z niego pożytku, że Ambrose miał pożywke.

Nia Jax kumpelą mistrzyni? Nie jest dobrze. Bo Blissówna będzie trzymać się blisko, potem się pokłócą, a Jax zbliży się do złota. Muszę się nastawić, że prędzej czy później ona to zgarnie.

Sheamus i Cesaro powinni zostać ochrzczeni pretendentami bez tej walki. Zaatkowali, wiec nikt by nie zadawał zbędnych pytań. To było naturalne. A tak zrobili Turmoil, gdzie może i ich wypromowali, ale... kosztem każdej jednej drużyny z tej dywizji. Wszyscy to jobberzy... Szkoda mi było nawet Golden Truth.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Połowa gali było promowaniem rywalizacji Miza z Ambrosem. Rywalizacji którą już widzieliśmy na SD! i której nie chcemy oglądać na RAW. To sporo mówi o wczorajszym RAW.

Kolejna sprawa - tydzień temu Wyatt zaatakował Balora. W ogóle się do tego nie odnieśli.

Z dywizją Tag Team zaczynają robić to co na SD!. Stawiają wyraźnie na jeden team przy okazji pogrążając resztę. I pomyśleć że tacy Enzo i Cass byli faworytami przed WMką do pasów. Teraz są totalnie w dupie. The Club też z byłych mistrzów stali się kimś totalnie nijakim.

Ktoś powie że przynajmniej Sheamus i Cesaro wyglądają bardzo mocno. Wszystko fajnie, tyle że Smackdown już pokazał czym to grozi.

Jakby tego było mało, gość dla którego ostatnio oglądało się RAW - Braun Strowman wypada z powodu kontuzji na parę tygodni. Fantastycznie. Wszystko idzie w takim kierunku że chyba zaoszczędzę co wtorek te paręnaście minut ;)

• Reputacja:   1

RAW poziomem nie odstawało od poprzednich. Ale ta publika... To miała być gala w Lodynie? Jednak już któryś raz z rzędu Angole na RAW zawodzą, słychać było że przyszło mnóstwo Januszy bo jak to jest że w Londynie ale na NXT atmosfera już jest zupełnie inna? Szkoda, bo tylko znakomita publika może ratować RAW a kiedy jak nie w Londynie? :(

24571150556b9ddab2c677.jpg

Krótkie uwagi po ostatnim RAW:

- oficjele chyba sami zdali sobie sprawę, że pas Universal jest gówno wart i teraz główny ciężar promocji położony jest na tytuł Intercontinental, dzięki temu pokazali swoją indolencję twórczą

- tydzień temu Wyatt zaatakował Balora, w tym tygodniu nie było żadnych odniesień, nic...WTF?!

- Cesaro & Sheamus po dzisiejszym odcinku wyglądają jak Brock Lesnar, mocniejszej promocji nie mogło być

- kontynuujemy dramę między Ariesem a Neville'm, oby na następnym PPV ostatecznie i definitywnie zakończyli tą kwestię

- Romek odgryzł się Strowmanowi na tyle mocno, że Braun wyleciał z akcji na dobrych kilka tygodni...i co teraz? Ciągłe gadanie, jaki to Romek jest silny? Skądinąd publika w UK raczej go nie lubi :D

- Kiedy w końcu skończą ten motyw z kolanem Rollinsa? Rozumiem drążyć ten temat w okolicach WM, ale teraz? To już się robi cholernie nudne :/

Generalnie to chyba wszystko. Mizerne RAW. Tak mizerne, że aż Anglicy mieli je gdzieś i oglądali je jak każdy mecz piłki nożnej.

Szaleństwo to metoda, to geniusz.

To naprawdę smutne, że tak naprawdę to nie ma dla kogo oglądać tego RAW. Odszedł Jericho i znalazłem się w sytuacji gdzie nie mam dla kogo lub dla programu oglądać show. To naprawdę smutne z jednej strony Network to zbawienie dla mnie, jako fana który nie miał okazji oglądac wrestlingu w jego złotej erze ale z drugiej strony tak żałosnych programów nie było od lat a światełka w tunelu nie widać.

Szczerze, to jedynym ciekawy wydarzeniem z tego epizodu jest połączenie Jax z Alexą. Nię łatwiej kupić jako face'a, zagubioną dzieczyną, wewnątrz dobrą ale nikt jej nigdy nie akceptował przez co reagowała agresją. Zakumpluje się z Aleską, niby się zaprzyjaźnią ale Blissówna bd ją wykorzystywać i tak dochodzimy do przejęcia pasa przez Jax na Summerslam? Jedyne ciekawe wydarzenie tego epizodu, reszta to ultra piach.

Kurt dzwoni do Deana - continuity!

Podoba mi się idea tworzenia walk przez wrestlerów. Nie dlatego, że są lepsze, bo poziom jest identyczny. Ale chociaż segmenciki między nimi są spoko.

Nia Jax - wymarzona przyjaciółka każdego :twisted:

Kontuzja Strowmana sprawia, że pewnie będziemy oglądali Romka Terminatora, bo nie ma dla niego sensownych rywali. Słabo.

Głupi liczyłem na Golden Truth w TTTurmoil. Byłoby świeżo, a dziwny Goldi + Jimmy Truth pasowaliby do ożywienia Broken... ale skończyło się na Shattered Dreams.

Szkoda, że Gallagher nie dostaje już reakcji publiki poza Anglią.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy na RAW jest odpowiednio dużo starpoweru i czy ta gala ma duży prestiż, to po każdej gali w UK można wyrobić sobie wrażenie. Wystarczy policzyć gwiazdy, które zbierają przynajmniej przyzwoitą reakcję (bez podziału czy to boo czy cheer). Ja przeglądając na szybkości RAW takich gwiazd może policzyłem 6 max.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Ja pierdole jaki ten produkt jest nudny i obleśny. Na prawdę jest aż tak żle, ze The Miz jest twarzą RAW?! Co tu się odpierdala. Każde RAW to kalka, jak widzę Samoe Joe, Ceasro, Sheamusa czy Rollinsa to mam odruchy wymiotne - zero charyzmy i czegokolwiek by zaciekawić widza... Kim w ogóle obecnie Rollins jest? Kim jest Joe? - RAW to obecnie WWE Main Event. Podziwiam osoby co znajdują w sobie motywacje i sa w stanie poświęcić temu więcej niż 30 minut. Czekam na SD! bo tam nawet jak writerzy napiszą produkt na kolanie to przynajmniej kilka postaci same "zrobią" show. Tam nie będzie Rollinsa i Joe... Uff! Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Niestety - podejrzewam, że do okolic SummerSlam RAW będzie miało właśnie taki poziom. W większości będzie nudnawe, nijakie, bez większych pomysłów na story. I naprawdę - nie czepiałbym się to do pojedynczych postaci. Po prostu kreatywni z RAW nie mają obecnie czegokolwiek ciekawego do zaoferowania.

• Reputacja:   422

Ktoś musi być na prawdę odważnym gościem żeby oglądać całe RAW :o ...

Ja zawsze odpalam skróty na " Wrestling Reality " będę szczery nawet skróty z PPV na tym oglądam, bo warto to oglądać niż ten gniot Full Video...

Słabe to RAW...

Bardzo lubię Deana i pasuje mi jako mistrz IC, ale no kurwa niech te cioty z CT dadzą mu więcej luzu, wtedy będzie warto obejrzeć jego segmenty i wyczyny na majku...

Dean przeszedł na RAW, stało się na SD był o wiele lepszy i program z Corbinem o pas IC, był o wiele ciekawszy niż ten obecny na RAW...

Po prostu w końcu widać jaka ta tygodniówka jest Słaba pod względem Ratingów...

Już mają wspaniały pomysł żeby ściągnąć Cena i namówić go do powrotu, a niech Cena na nich po prostu wyłoży lachę, wstawił się za Wyattem który ujebał z Ortonem, wiadomo Cena to nie jest jakiś Boss w WWE, ale w sumie jest ważny bo to czołówka...

A ci dali szansę Bray'owi, a później zrobili zaś to samo, nie no brawo...

Ale jeśli oni myślą że Jachu uratuje ten gniot, to się grubą mylą...

Po prostu po tym fail z Romanem na Wm 33 i wygraną z Takerem większość fanów się na to wyjebało, a abonament z WWE Network widzę wykupują tylko po to, żeby obejrzeć jakieś stare archiwa i walki ze starszej ery...

Mieć tak mocnych zawodników, spory roster... A ci jak zwykle robią gówno, gówno, gówno! Ja nie wiem kogo to wina, ale najpewniej Vince'a, człowieka który stworzył ten biznes i wprowadził to na rynek, on za mocno zastał się w tej Erze PG i ciągle myśli że ten program ogląda większość bez mózgów i dzieci, ale no kurwa takie coś to nawet dzieciom i rodzinnie się znudzi ... to już lata 2010/2015 były o wiele ciekawsze, niż to co teraz jest...

Czasami na prawdę sercę boli jak się na to patrzy...

Człowiek kiedyś zarywał nockę itd. oglądał wiele interesujących starć, programów miał sentyment do tej federacji a oni co? Od władzy i hajsu lachę wystawili ...

Że centralnie nie idzie tego oglądać...

Po za tym ostatnio było widać jaki podział wiekowy ogląda SD... 18-40... i widać że fani wolą oglądać tą tygodniówkę niż to co jest na RAW! Nie potrzeba krwi ani nic, żeby rozpisać konkretne story. ale no jak głąby z CT, tego nigdy nie zrozumieją to co zrobić...

A i Vince i spółka zapomnieli... Rocznik 97,98, 99 wyrośli już z Cenation a obecna młodzież amerykańska nie kupuje Romka bo mają dość terminatorów po za tym kobiety się nim zachwycają i to pewnie dlatego są zyski.

Edytowane przez Grins

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Ja pierdole jaki ten produkt jest nudny i obleśny. Na prawdę jest aż tak żle, ze The Miz jest twarzą RAW?! Co tu się odpierdala. Każde RAW to kalka, jak widzę Samoe Joe, Ceasro, Sheamusa czy Rollinsa to mam odruchy wymiotne - zero charyzmy i czegokolwiek by zaciekawić widza... Kim w ogóle obecnie Rollins jest? Kim jest Joe? - RAW to obecnie WWE Main Event. Podziwiam osoby co znajdują w sobie motywacje i sa w stanie poświęcić temu więcej niż 30 minut. Czekam na SD! bo tam nawet jak writerzy napiszą produkt na kolanie to przynajmniej kilka postaci same "zrobią" show. Tam nie będzie Rollinsa i Joe... Uff!

Trudno się z Tobą nie zgodzić. RAW i SD! nie oglądam już w ogóle (ograniczam się do skrótów na yt), ze względu na nowe gwiazdy i większą swobodę zerkam na NXT. Od jakiegoś czasu zwyczajnie Vince i jego fedka tak obrzydzili mi sam wrestling, że nie mam ochoty powoli oglądać tego w ogóle. Tak jak napisał kolega, każda tygodniowka jest kur#a taka sama! Taka sama, zero "special moments", po których człowiek czeka na następny tydzień. Każda postać jest taka sama (nie licząc wyjątków dwóch lub trzech). Chłopaki z indys zawsze miały problem z gimmickiem i wyrazistoscią, ale taki heelowy Rollins przez chwilę mógł wyglądać jak gorsza wersja Edge`a, Joe potrafił być przyjemnym grubym heelem-destroyerem z dobrą gadaną, a Ambrose w FCW był tak kurewsko wyrazisty i konkretny, że zjadłby obecny roster niczym Jenna nasienie Ortiza. Patrzysz zaś na RAW, patrzysz na SD! i myślisz sobie gdzie te chłopaki przepadły, co jest nie tak. Jestem fanem Owensa z czasów niezależnej, uwielbiam wyrazistość Nakamury, ale kurcze, boję się o tych gości... Obecny Owens interesuje mnie tyle, co nic, Nakamura zaraz zginie. Broken Hardys? Mogli wrócić na WM, zawalczyć i odejść, po trzech tygodniach mnie nie interesują w ogóle w tych zielonkawo-jebitnych "koszuleczkach". Nie chce ich oglądać, psuje mi to wizerunek z przeszłości i zajebista aurę, jaką po sobie zostawili gimmickiem "Broken". WWE nie ma obecnie nic... czekam na jakieś "BUM! (I nie będzie to powrót Kofiego Jamajczyka), a konkretną zmianę w fedce, bo to już nie jest show dla każdego, to jest badziew dla dziecięcego społeczeństwa, nie chcąc dodając chorego umysłowo. Smutne to, bo wiesz, że chcesz to obejrzeć, a zwyczajnie już nie dasz rady... :neutral:

Nie chciałem pisać czegoś w stylu "to RAW było chujowe" bo nie chciałem spamować takimi nic nie wnoszącymi tekstami ale że powyżej kilka osób tak zrobiło.

To RAW było chujowe. A ja nawet nie jestem zły :D. Jestem tak przyzwyczajony do słabego poziomu RAW że jakby wypadło dobrze to zastanawiałbym się czy coś ze mną nie tak.

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg