Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Cóz, chyba najciekawsze promo Romana na starcie :wink: Żadna inna publika by nie dostała takiej możliwości. W zasadzie tylko złośliwość pozwoliła mi to nazwać "promem Romana". DELETE

Vince ślicznie bawił się publiką. Najpierw mówił o wzruszającej scenie, i kiedy każdy myślał Taker, on pokazał swoją córkę. Potem zapowiedział GMa, i kiedy wszyscy myśleli Kurt, zabrzmiała muzyka Teddy'ego :twisted: Na szczęście wszystko poszło wypatrywaną drogą, a My dostaniemy Angle'a na dłużej. American Alpha dlatego stracili pasy Tag Team :wink: Skoro ma to zachować resztki wiarygodności, to Kurt musi ich zawinąć w Drafcie.

Zaczynałem się martwić o to RAW. To zawsze było specjalne RAW i specjalna publika. Przez pierwszą godzinę, specjalni byli tylko ludzie. Na szczęście wybrzmiała muzyka - Say Yeah! Piękny prezent. Hardy Boyz powinni mocno uściskać pasy, bo niebawem mogą (POWINNI) się z nimi pożegnać. Mark mode.

Nowy GM i już odrobina uroku przy segmencie z Enzo i Cassem. Pierdola, a cieszy. Jesli chodzi o Goofy'ego i Pluto, to sam się zastanawiam :?:

Brock vs Braun, to ciekawa alternatywa. Na pewno lepsza niż 1on1, złożone z tych dwóch, co pokonali tego od 23.

Lubię Balora, ale jak tylko wypadł Y2J, to pojawiało się w głowie wiele alternatyw, i każda była jakimś zaskakującym powrotem lub debiutem z NXT (jak chociażby Nakamura). Żadna nie wskazywała na niego. Niby miło, ale bez pierdolnięcia.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Dokładnie na to czekałem. Publika nawet nie dawała Romkowi dojść do głosu. W sumie i tak pewnie nic więcej ciekawego by nie powiedział. Jedyne czego dalej nie wiemy czy będzie ten turn czy nie. Raczej nie.

Hardy obronili pasy. W kolejce już stoją Cesaro i Sheamus to poakzuje jak biedna jest tutaj ta dywizja. Na całe szczęście mamy świeżą krew, która w najbliższej przyszłość pewnie skradnie pasy. Oby tylko nie skończyli jak Viktor i Konnor.

Wielu myślało, że Kurt wróci jako zawodnik ale tutaj mamy Gm'a. Dobre rozwiązanie zwłaszcza, że story na lini Gm - zawodnik jest dość proste do poprowadzenia i to otworzy drogę Kurtowi do jego walki.

Kobiety po mnie spływają. Nawet powracająca/debiutująca Emma. Czy coś jest ze mną nie tak?

Kiedy Braun wyszedł do Brocka to w głowie pojawiało się zapytanie. Po co wczoraj BR wygrał Mojo, a Brauna wywalili jobberzy? Równie dobrze mógł wyjść Big Show albo Mark Henry. Logiki w WWE nie ma co szukać (Ryback Wm29) ale Lesnar musi pierwszego pretendenta odhaczyć.

Czekałem kiedy Balor wróci. Przy takim powrocie jaki zaprezentowali po mnie spłynął. Jak widziałem, że ma takie wejście po powrocie to tylko liczyłem na to, że oklepie Rollinsa, bo ten go przecież kontuzjował.

To już tyle? Dobrze, że chociaż był ten Kurt to będzie można coś zapamiętać.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

• Urządzenie:  Android

Pierwszy segment tego Raw to poezja dla uszu. Nie pamiętam, przynajmniej w ostatnich latach, żeby publiczność tak długo nie dopuszczała kogoś do głosu. Tym samym ograniczono długość wypowiedzi Romka, co też jest dużym plusem.

Mam nadzieję, że Hardasi tak szybko pasów nie stracą, z drugiej strony jest Revival, które promować więc należy, wybór Cesaro i Sheamusa na pretendentów jest więc w tej sytuacji słuszny.

Aries znowu będzie musiał walczyć o miano pretendenta? Szkoda, myślałam, że pociągną ich feud dalej już na dzisiejszym Raw.

Vincent fajnie trollował, ale gdy mówił o tym momencie z WrestleManii byłam pewna, że pokaże Stefę :twisted: Wybór Kurta na GM'a cieszy, już kilka pierwszych segmentów z zaplecza pokazało, że będzie się go dobrze oglądało i że to lepszy kandydat niż Foley. Ciekawe tylko jak po powrocie ułoży się współpraca ze Steph, dobry materiał na potencjalne feudy.

U kobiet nic godnego uwagi się nie wydarzyło. Dziwnie oglądać Dankę po stronie face'ów. Emma była zapowiadana już od tak dawna, że jej powrót praktycznie mnie nie wzruszył.

Szkoda, że do starcia Lesnara ze Strowmanem nie doszło przed pokonaniem tego drugiego przez Romea. Pamiętam ich króciutką konfrontację, bodajże sprzed Royal Rumble, kiedy to myśl o ich walce bardzo mi się podobała. Wydawało się wtedy, że Strowman może być kimś więcej niż mięsem armatnim dla DiGaja i można by się nawet przez chwilę zastanowić nad wynikiem takiego pojedynku. Teraz w ciemno postawię na Brocka.

Po załatwieniu Krzyśka i wiadomością o tajemniczym partnerze od razu pomyślałam o Balorze, gdzieś z tyłu głowy przewinął mi się jeszcze Nakamura. Wyszła z tego fajna walka wieczoru.

Dobre Raw, głównie dzięki publiczności, ale było też kilka momentów wartych uwagi. W sumie poświęciłam oglądaniu chyba najwięcej czasu od Draftu.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Mi osobiście wydaje się, że tak ten pierwszy segment miał wyglądać. Vince dobrze wiedział jak Romana przywitają fani i on specjalnie miał ich podpuszczać i powiedzieć tylko to jedno zdanie... Na heelturn się nie zanosi, za tydzień buczenie będzie mniejsze, a wszystko powoli zacznie rozchodzić się po kościach. Tak już na spokojnie, gdy emocje z Wrestlemanii opadły zastanawiam się czy faktycznie Romkowi to zwycięstwo było potrzebne. WWE pokazało nam już przez te 3 lata, że jest on w stanie pokonać każdego, więc i dla przekokszonego (choć po pseudo feudzie z Goldbergiem już mniej) Lesnara też jest równym przeciwnikiem. No ale cóż, czasu nie cofniemy...

Hardasi odbębniają rewanż i kolejnym ich przystankiem są Cesaro & Sheamus. W sumie dobrze, czwórka dobrych workerów da radę, a sympatia do braci oraz Szwajcara tylko doda smaczku temu programowi. Ciekawe co jednak będzie potem, Revival? W sumie czemu nie.

Miałem przeczucie, że nowym menadżerem RAW zostanie Angle. Nie bez powodu w swoim wywiadzie mówił, że Vince ma coś dla niego przyszykowane. Niestety nie chodziło mu o bycie aktywnym zawodnikiem (choć tego nie wykluczam w przyszłości), ale i tak będzie fajnie go widzieć na ekranie telewizorów. Zawsze to odświeżenie w stosunku do Micka, fajny sentyment i pewnie sporo zabawy.

Kobiety znowu przewinąłem, niestety, ale jakoś ostatnio nie ogląda się mi ich zbyt dobrze choć niby dywizja jest najlepsza od lat. Odkąd Bayley jest mistrzynią to czar prysł, może gdyby po raz pierwszy zdobyła go wczoraj to moja reakcja byłaby inna.

Heyman już zaznaczył jak będzie wyglądać promocja starcia Lesnara z Romkiem.. Nie podoba mi się taka forma, bo po prostu oznacza w ogólnym rozrachunku przerzucenia całego pushu na Romana. Brock jest mistrzem, a jego kontrakt kończy się po następnej Wrestlemanii. Czy przedłuży go? Możliwe, że tak, ale nadal będzie part-timerem więc niestety, ale obawiam się iż czwarty raz z rzędu będziemy oglądać Reignsa w Main Evencie Wrestlemanii i dodatkowo po raz trzeci z rzędu go wygra. Szkoda gadać...

Cieszy mnie bardzo powrót Balora, choć był on trochę bez fajerwerków. Czy znowu zostanie wywindowany w górę na samym starcie? Czy może jednak kontuzja troszkę zaburzyła jego widok w Main Evencie RAW Creative Teamu? Poczekamy zobaczymy, narazie jestem mega zadowolony, że mamy go z powrotem.

Co do tego całego Superstars ShakeUp to w sumie chyba wyjdzie to na dobre. Szczególnie niebieskim, gdzie pomysły na programy się kończą, a dodatkowo Cena ucieka na plan filmowy. Smackdown potrzebuje kilku większych nazwisk z RAW, kto to będzie? No ja osobiście posłałbym tam Rollinsa, Zayna i może Joe?

Nie ukrywam, że po #RAWafterMania spodziewałem się więcej. Publika oczywiście super, tylko oprócz tego nie było nic takiego z mocnym uderzeniem. Nowy GM był do przewidzenia, tak jak powrót Balora. A jeden debiut z NXT też nie uderzył we mnie tak mocno. Może SD jutro dostanie jakąś mocną kartę przetargową.. Może Nakamura?

Publika nie dała dojść do głosu Romkowi? Litości, przecież to było celowe zagranie WWE. WWE, które świetnie bawi się postacia Romana. A samego Romka od feudu z Takerem ogląda mi się świetnie. Gdy Reigns wchodzi do ringu to wiesz, że będzie ciekawe, ze względu na reakcję reakcję fanów. Pierwszy segment i "This is my yard now!", dał mi więcej rozrywki niż kolejne nudne Tag Team Matche U kobiet i kombinację Joe/Rollins/Owens/Jericho. Niech Reigns pozostanie takim pewnym siebie skurwielem, bo to cholernie dobra TV. A i do ludzi, którzy piszą że Reigns nie zasłużył by pokonać Takera, napiszcie mi kto zasłużył by to zrobić? AJ STYLES, Owens, Joe, czy może Balor :twisted: ?
6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

A i do ludzi, którzy piszą że Reigns nie zasłużył by pokonać Takera, napiszcie mi kto zasłużył by to zrobić? AJ STYLES, Owens, Joe, czy może Balor :twisted: ?

Na WMce? Nikt.

Publika nie dała dojść do głosu Romkowi? Litości, przecież to było celowe zagranie WWE. WWE, które świetnie bawi się postacia Romana.

Z tym się zgadzam i też tak typuję, choć oczywiście publika też zrobiła swoje. Z mniej smartową nie wyszłoby to aż tak fajnie.

Nie zgadzam się natomiast, że taki Romek to lepszy Romek. Wkurzanie ludzi nie jest tym co federacja powinna robić. Powinna patrzeć na reakcję ludzi i z niej korzystać. Tutaj masz gotowego monster heela na lata. Ale nie.

Vince trochę zabawił się z publiką, ale w końcu ogłosił nowego GMa. Jednak Kurt Angle. Bardzo fajnie. Mnie jednak z całej tej wypowiedzi McMahona zaciekawił zapowiadany "shakeup". Czyżby draft?

Revival na RAW. Szkoda że jednak nie na SD! Tam dywizja kwiczy i leży a tu w ciągu dwóch dni dostali dwa mocarne wzmocnienia.

Strowman idzie na Brocka. Fajnie, bo to coś nowego. Szkoda tylko, że Braun nie wygrał tego Memorial Battle Royal. Teraz wchodzi do walki o pas po przegranej walce, a wcześniej przegranym feudzie z Romkiem.

No i na koniec wraca jeszcze Balor.

Generalnie RAW dostało mocnego kopa do przodu. Może czekają nas tu lepsze czasy? Pytanie tylko czy szykują coś ciekawego na SD!

WWE poszło po rozum do głowy i przynajmniej nie kazali dawać długiego proma Romanowi. Fani się naryczeli, ten powiedział jedno zdanie i publika wybuchła. Idealnie rozpisany segment dla Romana. Nadal mam wrażenie, że wczoraj nie przeszedł heel turnu tylko dlatego, że odejście Takera tak czy siak zabrałoby cały spotlight.

Dawno nie oglądałem Cruiserów w WWE, ale czy dzisiaj Mustafa Ali nie przesadził z ilością efektownych akcji jak na tę dywizję? Zresztą kogo to obchodzi? #beachballmania

Oby nie odpuścili corocznego motywu walki kogoś z zarządu vs zawodnikiem z rosteru. Kurt Angle musi mieć jeszcze jedną walkę. Szanuję za wykorzystanie Teddy'ego Longa i jego przyR-Truthowanie, bo wszyscy już mieli w głowie Kurta jak Vince powiedział o Hall Of Fame, a takie przerywniki zawsze cieszą.

Say yeah! Yeah! Wreszcie nie muszę ich oglądać w NXT. Za kopnięcie wózeczka już mają plusa. Oby wszelkie teamy z NXT nie feudowały z Revival. W NXT ta dwójka feudowała kuźwa z każdym teamem i ile można oglądać powtórki?

To było dobre Raw przez pierwsze dwie godziny. Później dowalili same walki i totalnie siadł poziom gali.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

RAW oczywiście genialne. Chyba wszyscy już wszystko powiedzieli, więc dodam tylko, że po speachu Goldberga w Talk RAW mam wrażenie, że przed Hall of Fame 2018 go oglądać nie będziemy ;) I bardzo dobrze

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows

Ładnie otworzyli tą galę. Spodziewałem się jakiegoś tributu Takera a tu proszę chanty fanów. To wyraża więcej niż nie jeden tribute. Tak samo przemowa Romana. Ktoś tu wpadł na dobry pomysł by zamiast głowić się co napisać by fani to wysłuchali, to lepiej po prostu nimi się wysłużyć. Świetny efekt który zrobił robotę. Szkoda tylko iż zabrakło jakiegoś przemówienia Takera. Przydałoby by się lecz może chodzi im o to by trochę przetrzymać i prawdziwe pożegnanie zrobić podczas Hall of Fame

Kurt jako GM RAW ? Ja to kupuje. Foley był w tej roli bardzo nijaki, tak samo jak Daniel Bryan. Czekam jeszcze aż zmienią tego drugiego na kogoś sensownego. Swoją drogą nie rozumiem czemu nie dali Shana jako GM'a na Smacku. Przydałaby się tam jakaś "mocna" osobowość. Kurt wydaje się być taką osobą, mimo iż obecnie ma mocno komediowy gimmick to wszyscy wiemy że z jego osoby da się sporo wyciągnąć.

Trochę smutne jednak jest to iż kreatywni dalej boją pokazać się jakiś ciekawy brawl w ringu. Gdyby Strowman zaatakował Lesnara albo na odwrót na pewno mocno podgrzałoby to publikę i umocniło ich wizerunek. Jak na razie to z nich takie bestie jak ze mnie kulturysta. Niestety nie mam pojęcia kiedy i z kim Brock mógłby stracić tytuł. Dopóki będzie go trzymał, wszystko co związane z tytułem można przewijać.

Balor powraca bez większego zaskoczenia chyba dla kogokolwiek. Fajnie że wrócił i ciekawe co mają dla niego. Osobiście chciałbym go zobaczyć jako heela gdyż dobra strona kompletnie nie pasuje do jego gimmicku i charakteru.

Gala ogólnie na plus. Szaleństwa nie było ale przyjemnie się to oglądało. Teraz trzeba przeczekać tylko do shake-up'a, gdyż dopiero od tamtego momentu zacznie się dziać coś nowego.

#SmartFanZone

Jedyne czego zabrakło na tym RAW to wspólnego segmentu Angle'a z Lesnarem :D

Pierwsze piętnaście minut poezja dla uszu. "Fuck you Roman", "go away" albo ciągnące się "asshole" było cudowne, ale najbardziej rozbrajający był chant "shut the fuck up" mimo że Reigns nie zdążył wypowiedzieć jeszcze słowa :twisted: Standardowo szkoda tylko, że tak mocno smartowa publika zdarza się dwa razy do roku - po WrestleManii i na RAW w UK. Reigns ma wszystko żeby stać się jednym z najciekawszych heelowych postaci chyba w ogóle w historii tej federacji, ale papa McMahon standardowo widzi to inaczej.

• Reputacja:   1

Eh... Roster raw był już przepełniony, a teraz doszło tam jeszcze parę gwiazd. Kolejka do pasów tt raw jest zbyt duża, aby każdy dostał zasłużoną szansę na ich zdobycie. Natomiast do pasów tt smackdown nie widać wiarygodnych pretendentów. Oby jak najszybciej doszło do draftu i na smackdown znaleźli się:

1.Joe (feud z Ceną)

2.Zayn (feud z Zigglerem)

3.Cesaro & Sheamus (feud z Usos)

4.Rusev (feud z Ambosem)

Edytowane przez 8693

• Urządzenie:  Android

Publika nie dała dojść do głosu Romkowi? Litości, przecież to było celowe zagranie WWE.

Ja wiem JB, że masz ze mną jakiś problem, pewnie nie tylko ze mną, czego wielokrotnie dawałeś też wyraz na SB, ale mam dla Ciebie taką dobrą radę: jest taki magiczny przycisk ignoruj, który możesz wcisnąć i nie tracić czasu na analizy moich postów, żeby za wszelką cenę się do czegoś przyczepić.

Pisząc, że publika nie dopuszczała Romana do głosu, użyłam skrótu myślowego, przy czym bardziej chodziło mi o to, ile to trwało i o intensywność chantów. Oczywiste jest chyba, że gdyby osoba z mikrofonem chciała mówić to dałaby radę być głośniejsza od publiczności. Wielokrotnie różnym osobom udawało się przekrzyczeć fanów, ignorując ich, więc tu też nie widzę problemu. Zapał publiki często jednak opadał o wiele szybciej, jak napisał Mały. Ale wiadomo, jak ktoś chce się przyczepić, to zawsze złapie za słowo.

Ciekawe tylko, że jak kilka tygodni temu po segmencie z Michaelsem N!ko napisał mniej więcej to samo co ja to już do jego postu się nie odniosłeś czepiając się tylko do mojego :D

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Romana Reingsa

Właściwie koncert fanów. Ostro pojechali nie dając mu dojść do słowa. Oczywiście Romek miał tylko jedną kwestię do powiedzenia specjalnie żeby fani sobie pokrzyczeli, by poszedł się j***ć, ale i tak wyszło fajnie. :twisted:

Pierwsza walka - RAW Tag Team Championship: Luke Gallows & Karl Anderson vs The Hardy Boyz ©

Niezła walka, ale jeszcze lepiej się ogląda przy takiej publice. Oczywiście bracia wygrali i myślę, że pasy potrzymają jakiś czas.

Druga walka - Neville vs Mustafa Ali

"Heeey, beach ball!". :D Mustafa dał radę. Przegrał, ale Spanish fly, Hurricanrana i DDT pod koniec walki wyszły naprawdę widowiskowo.

Przemowa Vince'a McMahona

Vince może i często rozpisuje coś do bani, ale z publiką umie sobie radzić. Najpierw motyw z córką, a potem Teddy. Wydaje mi się, że ten motyw z Longiem już był rok temu, lecz tutaj także nieźle z tym trafili. Kurt Angle jako GM! Cieszę się, że go zobaczę ponownie na RAW. Na pewno nie da tak sobą manipulować Stephanie jak Foley, poza tym jest tutaj o wiele większy potencjał.

Trzecia walka - Big E & Xavier Woods vs THE REVIVAL

Nie ma chantów o Paige, ale są Revival. :D Choć z trudami to wygrywają i wszystko wskazuje, że będą Heelami. Mocne wzmocnienie rosteru. Zgodzę się, że w porównaniu to niebiescy naprawdę nie mają dywizji drużyn. :???:

Pierwszy segment i już widać, że z Angle może być zabawniej. Chyba zdał sobie sprawę, że nie było go tu kawął czasu. "Czemu Goofiego traktują jako człowieka, a Pluto jak psa?" Tego to najstarsi Tatarzy nie wiedzą :twisted:

Czwarta walka - Bayley, Dana Brooks & Sasha Banks vs Nia Jax, EMMA & Charlotte Flair

Lubię te dziewczyny, ale znowu zbotchowały na koniec. Tym razem Dropkick na Jax. :lol: Charlotte chyba idzie na bok. Dostaje feud z Nią, co prawda, lecz pasa już nie powącha. Mimo porażki drużyny najbardziej dali się pokazać Emmie. Niech nie zmieniają jej tego gimmicku i zacznie systematycznie występować to może przekona nas do siebie. Jak wyjadą znowu za tydzień z Emmalina to uznam, że to głupi żart.

Jinder nie przerywaj Samiemiu, proszę.

Segment z Paulem Heymanem i Brockiem Lesnarem

Więc na początek Strowman, a potem Romek. Paul wprost powiedział o pojedynku dwóch pogromców Undertakera i tak też to będzie promowane. Lesnar i tak pojawia się tylko kilka razy, więc cały rok mogą ciągnąć ten motyw. Strowman zapewne wtopi z Lesnarem, ale z Rokiem już może być inaczej. Tez mam obawy, że Reigns może wygrać kolejny ME największej gali w roku. Pokonał Takera, a teraz pokonując pierwszego pogromce Takera może zdobyć pas i wygrać czwartą walkę wieczoru. Takim nadczłowiekiem to Hogan nie był.

Jericho dostaje rewanż na Payback i przy okazji obrywa. Skoro odchodzi to pasa nie odzyska, więc wszystko wskazuje na to, że feud zakończy się dla niego całkowitą klęską. Mam nadzieję, że przez ten miesiąc dadzą, jednak chociaż raz pokonać Owensa.

Piąta walka - o tytuł pretendentów nr. 1 do pasów RAW Tag Team Championship: Enzo Amore & Big Cass vs Sheamus & Cesaro

Wszystko wskazywało przed niedzielą, że promocjajest po stronie SAWFT!, a fani chcą europejską parę. "Sheamus & Cesaro, hey, hey hey!". Najbardziej chwytliwy chant tego wieczoru. :D WWE również postawiło na nich, a na horyzoncie nowe twarze. Enzo i Cass chyba poczekają.

Szósta walka - Jinder Mahal vs Sami Zayn

Punkt dla kamerzysty. Mamy kolejną postać w HoF reakcji fanów. :lol: Wynik bez niespodzianki. Ostatnio Jinder pojawia się dosyć często. Czyżby kończył mu się kontrakt?

Siódma walka - Kevin Owens & Samona Joe vs Seth Rollins & FINN BÁLOR

Niestety wszyscy byli pewni jego powrotu, więc moja reakcja nie była żywiołowa. Sama walka, jednak na dobrym poziomie. Pozwolili Irlandczykowi zakończyć pojedynek. Mam nadzieję, że w końcu Finn pokaże, że nie jest przereklamowany i nie złapie kolejnego urazu, bo to mogłoby go przekreślić.

RAW na plus. Wydaje mi się iż było o wiele mniej chantów niż rok temu i wcześniej. Troszkę szkoda tym bardziej, że postawili grubo na akcje w ringu.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Niestety nie mam pojęcia kiedy i z kim Brock mógłby stracić tytuł. Dopóki będzie go trzymał, wszystko co związane z tytułem można przewijać.

Nie mam styczności z newsami na codzień, ale jak już zaczęli budować otoczkę dwóch pogromców Undertakera na Wrestlemanii, to zgaduję, że utrata pasa przez Lesnara będzie wiązała się z interwencją, sporem z Romanem Reignsem. Nie będzie też sensacją jak dojdzie do tego na SummerSlam czy też Survivor Series. Nie widzę innej opcji na utratę pasa przez Lesnara. Nie w momencie kiedy zaczynają ponownie budować jego postać. Teraz ta walka o pas z Goldbergiem zaczyna mieć sens. Wypromuje pas, wypromuje siebie, kilka osób znowu zgnoi i dopiero gruby kant czy też inny mocny spot mu ten pas odbierze. A pas może mu odebrać każdy. W zależności od tego jak chcą budować walkę z Reignsem, kto ma być facem i heelem. Jeżeli będą toporni przy Face Romanie, to pewnie pas od Brocka przejmie jakaś obiecująca gwiazda, która wykorzysta to w przyszłości. Zresztą ostatnia utrata pasa Lesnara wiązała się z walka z Reignsem, gdzie wmieszał się Rollins i spinował właśnie Romana, a nie Lesnara. Obie postacie są mocne, mają wyrobioną markę. Szkoda, że jednego na mikrofonie wyręcza Heyman, drugiego nie ma kto wyręczać. WWE mogłoby wreszcie pomyśleć nad gimmickiem dla Reignsa, który zminimalizuje jego rolę na mikrofonie. Ot Undertaker całą karierę nie musiał popisywać się nie wiadomo jakimi odzywkami. Po prostu miał wyrazisty gimmick, z czasem opanował go do perfekcji i każdy jego speech opierał się na tym samym mrocznym klimacie. Nie musiał wjeżdżać na ring i za każdym razem mówić coś szczególnie nowego, bo prawie każdy jego feud był oparty w dużej mierze na gimmicku grabarza i tego jak przeciwnicy mieli się go obawiać. Czas wreszcie zainwestować w taki gimmick dla Reignsa, bo Lesnar poza Heymanem swojego czasu był właśnie takim destroyerem, co mógłby każdemu "nogi z dupy powyrywać".

Edytowane przez PiTeRo

48798430952f294e69c1e4.jpg

• Reputacja:   1

Ależ piękny początek! Oczywiście ta cała przemowa była oskryptowana. To nie tak, że fani wpłynęli na to co powiedział. Gdyby chciał miałby ich w dupie i mówił coś inego. Swietnie to rozegrali. Fani też dali czadu. Najmocniejsze chanty na RAW od dawien dawna. Heel turn wciąż możliwy. ,,Please retire", ,,Fuck You Roman", ,,Go Away" i coś co mnie najabrdziej rozwaliło ,,shut the fuck up " :lol: Zwróćcie uwagę na minę gościa w pierwszym rzędzie (w białej koszulce z aparatem) jaką minę robi przy początku ,,Fuck you Roman". Bezcenne :twisted:

Vince McMahon jest wkurwiającym bookerem ale postacią telewizyjną wciąż jest znakomitą. Fajnie, że ludzie wyznali miłość Romanowi przy prezesie choć to Tryplak go bardziej propsuje.

Angle jako GM RAW - info pewne od czasu ogłoszenia jego HoF. Bedzie dobra rozrywka.Oby doprowadziła ta jego posada to walki na przyszłorocznej WMce.

Say Yeah! Pięknie powitani, dobrze że zostali heelami. Czy utoną? Wątpię ale nie można tego wykluczyć. Gdzie chanty na XxXaviera? Zawiodłem się :cry:

Tak sobie myślę kim są teraz Hardasi? Nie mają jaśnie sprecyzowanego gimmicku. Grzech będzie nie wykorzystać w pełni gimmicku Broken. Tak nieśmiało to okazują. Może nie zdążyli zrobić im theme songu itd. Nie wiem ale oby WWE nie szło po swojemu i będą ograniczać ten gimmick. Bez niego są oni strasznie nudni i ich powrót po paru miesiącach może okazać się niewypałem i nudną telewizją.

Bardzo dobra walka cruiserów, która została przyćmiona przez powrót roku - Beach Ball.

Nijaki powrót Balora , zresztą tak jak debiut bez pierdolnięcia. Nawet jego wejściówka była nijaka. Dlaczego oni nie ściemniają całej areny? Białe wstawki tylko psują klimat. Finn mniej poprawia kurtkę na wejście co jest in plus. Było to tak irytujące jak ciągłe machanie rękoma Bobby'ego Roode'a. Face'owy Finn był, jest i będzie nudny w cotygodniowej TV.

Spory minus przy kobietach. Emma po mnie spłynęła, szkoda że na stole się nie wywróciła choć było blisko ale kurwa, gdzie heel turn Sashy? Na WM nic się nie działo więc człowiek czekał na RAW bo przecież w końcu musi do tego dojść. Szkoda, znów zmarnowali potencjał publiki bo to po WM powinno dochodzić do takich sytuacji.

RAW było słabsze jeśli chodzi o to co działo się w ringu itd. ale fani byli najlepsi od WM29 kiedy to dali popis i się zaczęło oczekiwanie na RAW po WM. Naprawdę, genialni byli. Śpiewanie theme songów zawsze na propsie, ale to co odjebali ze śpiewaniem dla Cesaro... poezja a i Antoniusz pięknie się w to wkręcił :lol: Próbowali też nucić znane piosenki pod Samiego i Joe, ale to właśnie Szwajcar skradł show! Debiuty i powroty jakich się oczekiwało ale lepsze to niż jakieś niespodzianki typu Apollo jak rok temu.

Czekałem na Shinsuke i wciąż będę czekał ale tym razem na SD! Gość musi dzisiaj zadebiutować, zmarnować taką publikę będzie grzechem a jeśli zadebiutuje w przyszłym tygodniu poprzez wybór w tym całym ,,roster shake" to będzie jeszcze wieksza lipa niż z Finnem rok temu.

Świetne RAW w oglądaniu, oby na SD wiekszość z tych fanów została i nie postanowiła szybciej wyjechać z Orlando.

Edytowane przez smartfan

24571150556b9ddab2c677.jpg