Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 541
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Młody zapłaci teraz za wszystko z nawiązką:diabel:

yes.jpg.84f9338a32d4393e856fdc9bf3231bc8.jpg

• Reputacja:   239
  • Styl:  Ciemny

On 5/13/2026 at 9:19 PM, Bastian said:

To Tornado DDT, które zaprezentowała Sol Ruca w walce z Io Sky spokojnie mogłoby być jej nowym finiszerem. Ryzyko botcha chyba byłoby mniejsze niż przy okazji Sol Snatchera.

Powtarzam to od bardzo dawna w temacie NXT i zgadzam się. Sol Snatcher jest super, ale widzieliśmy już kilka razy że to nie od Sol zależy jak wyjdzie. To powinien być finisher na specjalne okazje z kimś kto spędził z nią trochę czasu żeby się zgrać i upewnić że spot jest gotowy.

Co do Romana...podsumujmy jego ostatnie 4 tygodnie:

-> Wygrał solo z Punk'iem w bardzo, bardzo dobrym matchu (Minus spot ze schodami, wtf) 

-> Pstryknął palcami i wrócił do 2022 roku razem z Uso's którzy magicznie zapomnieli że właśnie byli mistrzami TT bez Roman'a i nie potrzebują go żeby odnieść sukces

-> Ledwo, ledwo wygrał (nawet nie czysto) z Fatu, po czym dostał wpierdol tak że ledwo mógł wstać, podczas gdy Fatu prawie tańczył nad jego zwłokami.

-> 48h zarówno Roman jak i Uso's dostali wpierdol taki że nie mogli wstać

-> Roman wreszcie sie odgryzł...po tym jak Uso's zaczęli brawl...i po tym jak Jacob ich prawie *znowu* posprzątał, po czym w trójkę obijali Fatu który był związany w linach, bo ewidentnie jedyny sposób w jaki nasz OTC, nasz Tribal Chief, nasz WOLRD HEAVYWEIGHT CHAMPION, Needlemover, The GOAT jest w stanie kogoś pokonać to starym sposobem bandy łysego - trzech na jednego. 

I hej, Jacob i tak po tym jeszcze miał siły wyzwać go na Tribal Combat, który Roman przyjął bo ewidnetnie nie planuje żeby Tribal Combat był 1 na 1, skoro już odkrył jedyny sposób w jaki może pokonać Fatu.

Czy w ten sposób powinnismy traktować nowego Mistrza, który samodzielnie wygrał pas w bardzo ładnym stylu? Po co udowadniać że Roman wciąż jest najlepszy, skoro dostaje wpierdol i musi się znowu chować za Uso's żeby nie przegrać? A jego reign trwa dopiero miesiąc i już taka desperacja. Nie miałbym takiego problemu z tym, gdyby to się działo na Summerslam, podbudować to, krok po korku...a tak, po prostu dzień po WMce rzucili Fatu żeby rozjechał Romana ot tak. Ale hej, TKO pewnie szcześliwe. Może HHH też nauczył się już jaką nazwę na twitterze ma Jacob.

• Lubię to 1

• Reputacja:   1 501
  • Styl:  Jasny

Jak dla mnie, to jednak szkoda. Ten moment z Lesnarem na WrestleManii był idealny i tak powinno zostać to zapamiętane bez powrotu i kolejnych starć z Obą. Cóż, jednak jest inaczej i pisze się trudno.

• Lubię to 2

LQM.png

• Reputacja:   1 023
  • Styl:  Jasny

Pora na kolejne Raw potem kolejne SD i Saturday Night's Main Event, zobaczmy co dzisiaj się wydarzy na tej lepszej na ten moment tygodniówce.

Zaczynamy od wkurzonego Romana i Pearca, obaj rozmawiają na parkingu i Adam mówi, że Jacob powinien być zwolniony, ale o dziwo Reigns tego jeszcze nie chcę i chcę z nim porozmawiać i to już teraz i nagle słyszą, że na arenie rozbrzmiewa theme song Jacoba i Fatu wchodzi na stage i idzie w stronę ringu, wchodzi do ringu przy sporej owacji i ma mikrofon i chcę, żeby Reigns wyszedł do niego, ale wychodzą The Usos! Jey nawet jest z krzesłem, ale Jimmy powstrzymuję go przed atakiem i pyta się Jacoba co On robi, Jimmy mówi, że Jacob robi to wszystko, żeby polepszyć dobrobyt swojej rodziny, ale wystarczyłoby, że uznał by Tribal Chiefa z tego co zrozumiałem, Jimmy mówi o powrocie do więzienia Fatu, Jey próbował zaatakować Fatu, ale jednak Jacob rozwalił Jeya, potem Jimmy'ego i nawet jak Jeyowi udało się uderzyć go krzesłem to Jacob nic sobie z tego nie zrobił i powalił Jeya! Rozbrzmiewa theme song Romana Reignsa! Reigns zmierza w stronę ringu i mamy brawl! Ostatecznie The Usos wraz z Romanem Reignsem rozwalają Jacoba i to chyba pierwszy wygrany brawl z Jacobem, zaplątali go jeszcze w liny i dostał ze dwa Superman Punche i kilka Superkicków, a na koniec odplątali Jacoba i dostał Speara od Romana, Bloodline opuszcza ring i idzie w kierunku backstage'u, nagle wychodzi Pearce, Roman mówi mu, żeby zrobił co chciał, zwolnił go cokolwiek, nie obchodzi go to, jednak Jacob zdołał się pozbierać i powiedział do Romana "Tribal Combat!" Uuuuu czy Reigns się zgodzi? Romuald się zgodził! Ulala segment to głównie brawl, ale dostaliśmy potwierdzenie kolejnego pojedynku pomiędzy Reignsem i Fatu i to w Tribal Combat Matchu, zapewne na Clash In Italy, zapowiada się pięknie!

Wideo promo JD McDonagha na temat Finna Balora.

Dostaniemy dzisiaj Street Fight JD McDonagh vs Finn Balor i to właśnie teraz! Oj tak dajcie mi to! Oj tak ale to był bardzo dobry pojedynek, JD i Balor mają super chemię i Balor to wygrał, nawet pomoc Dominika tutaj niewiele zmieniła, Finn dobrze sobie poradził i ciekawe w jaką stronę zmierza ten feud, bo na razie to głównie widzimy walki McDonagha z Balorem, ja to chciałbym jakieś starcie na mikrofonie Balora i Dominika, ale nie wiem czy takie dostanę patrząc jaki plan mają na feud oficjele.

Seth Rollins udziela wywiadu na temat sytuacji z The Vision, Seth mówi, że wie, że nie ma już żadnych przyjaciół, ale mimo wszystko chcę wykończyć The Vision, mówi, że nie miał walki na Raw od około 9 miesięcy, ale dzisiaj to się zmieni, gdyż dzisiaj Adam Pearce dał mu pojedynek w main evencie Raw! I to będzie walka z Bronem Breakkerem! Ulala to będzie coś ciekawego! Seth chcę, żeby Bron pokazał dzisiaj kim naprawdę jest w main evencie Raw!

Wywiadzik z Sol Rucą na backu, który przerwała Becky Lynch.

Sol Ruca wychodzi na stage i idzie w stronę ringu! Może jakaś waleczka? Jednak promo, Sol wyszła i zaczęła mówić w kierunku Becky i chyba o to, żeby pokazała za kogo się uważa? Coś w tym stylu, Becky zmierza w stronę ringu z mikrofonem, ale Sol Jej przerywa mówiąc, że Ruca jest dobra w pokazywaniu ludziom, że się mylą i chcę się zmierzyć z Becky już dzisiaj już teraz, ale Becky niezbyt jest tym zainteresowana, mówi o tym jak świetna jest i kto o Niej piszę...ponownie xD. Mówi, że mogłaby być mentorem nawet Sol Ruci dzisiaj. Becky mówi, że jeśli Sol jest gotowa to zmierzy się z Nią na Saturday Night's Main Event, ale Becky nie jest "Star Maker" tylko "Star Breaker" Fajne powiedzenie i dość prawdziwe, Maxxine rozwaliła, Lyrę rozwaliła, Becky ma udany rok za sobą moim zdaniem, więc dostaniemy ten pojedynek na Saturday Night's Main Event i to pewnie o tytuł Women's Intercontinental! Świetnie, to będzie przyjemna walka do oglądania moim zdaniem.

The Vision na backu rozmawiają o Street Profits, pojawia się też Bron Breakker i mówi, że chcę, żeby Heyman ustalił mu walkę z Rollinsem w main evencie tego Raw, a to źle zrozumiałem, czyli to było wyzwanie od Setha? No to ciekawe czy Bron to przyjmie, znaczy On chcę, ale Heyman proponuję, żeby Seth zawalczył z Theorym i taką wersję pojedynku jednak dzisiaj ostatecznie zobaczymy, szkoda, chciałem Setha z Breakkerem, ostatnio mało ważnych starć mamy na Raw mam wrażenie, ale no jest jak jest.

Kolejna walka to Los Americanos Hermanos vs Los Americanos w Trios Tornado Matchu, chętnie obejrzę taki wariant walki z tymi zawodnikami. Ponad 10,5 minuty pojedynku i to kolejny bardzo fajny i przyjemny pojedynek, który wygrali Los Americanos.

Oficjalnie na Clash In Italy Jacob Fatu vs Roman Reigns o tytuł World Heavyweight w Tribal Combat Matchu! Ale piękny match card.

Na backu mamy wywiadzik z The Usos na temat walki Jacoba z Romanem w Tribal Combat Matchu, Jey uważa, że to szalone i brutalne, wszystko przerywa LA Knight! Którego wkurza to, że Bloodline powoli wraca.

Wywiad, ale taki oficjalny nie spontaniczny na backu Michaela Cole'a z Ethanem Pagem, Cole bardzo chwali Ethana, że jest mega utalentowany, ale ma też jeden problem czyli Jego ego, ale Page mówi, że to jest pewność siebie i udowodni to, którzy myślą, że to ego i opuści Saturday Night's Main Event z mistrzostwem Interkontynentalnym!

Pojedynek o tytuły WWE Women's Tag Team, tutaj może dojść do zmiany mistrzowskiej Paige & Brie Bella vs Raquel Rodriguez & Roxanne Perez, w sumie nawet chciałbym, żeby doszło do takiej zmiany, ale zobaczymy jakie plany ma WWE. 10 minut solidnego pojedynku, ale szkoda, że Judgment Day tego nie wygrało, Liv próbowała pomóc, ale ostatecznie się nie udało i Brie zdobyła zwycięstwo dla swojej drużyny za pomocą School Boya, po walce jednak mamy atak Judgment Day na Brie i Paige, ale na pomoc przybiegają Bayley i Lyra! Ostatecznie to Bayley i Lyra stoją w ringu jako obrończynie obecnych mistrzyń WWE Women's Tag Team, ale pewnie też celują w te mistrzostwa.

Rollins stoi na parkingu, ale podchodzi do niego LA Knight i ma problem do Setha, Knight twierdzi, że Seth potrzebuję pomocy, ale nie dostanie Jej od Knighta.

Bardzo przyjemne wideo promo od Pentagona.

Pora na Open Challenge Oba Femiego! No ciekawe czy dzisiaj ktoś się odważy wyjść xD. Ej chwila co jest? xD Czemu Brock Lesnar zaatakował teraz Oba Femiego i wykonał mu trzy F-5? Czyżby na WM to była fake'owa emerytura? Nawet poleciało czwarte F-5, jestem skołowany mówiąc wprost, nie wiem co tu się wydarzyło i nie mam pojęcia co mam o tym myśleć.

Na backu widzimy jak Adam Pearce też się zastanawia o co chodzi i chcę Heymana do swojego gabinetu, ale Paul już tam na niego czeka, a Pearce zastanawia się czy właśnie tak wygląda emerytura według Brocka Lesnara? Heyman z kolei daję mu kontrakt, który podpisał Brock Lesnar na walkę na Clash In Italy z Femim? Dalej nie ogarniam co tutaj się odwaliło.

Wywiad ze Street Profits na temat Ich walki z The Vision na Saturday Night's Main Event o tytuły World Tag Team Montez odchodzi, a Angelo podchodzi jeszcze do Setha i chyba się do niego trochę przekonuję.

It's main event time! Seth Rollins vs Austin Theory, przypomina się końcówka 2022 i początek 2023, jak Seth i Theory walczyli ze sobą o tytuł United States, ciekawe jak dzisiaj to wyjdzie i czy coś się wydarzy mocniejszego. Jeszcze przed walką mamy atak Setha na Austina, ale po krótkim brawlu przechodzimy do oficjalnej walki. Prawie 13 minut bardzo dobrego i przyjemnego starcia pomiędzy starymi rywalami i pomimo próby oszustwa ze strony The Vision to Rollins wygrywa ten pojedynek, po walce Seth jest atakowany przez The Vision, ale na pomoc przybiega Angelo Dawkins! Jednak Jego też powalają i ratuję ich dopiero Montez Ford! Który nie jest zadowolony z tego, że Angelo chciał pomóc Sethowi, Bron też przybiega i rozwala Dawkinsa oraz Monteza, lecz pojawia się Seth! Który im pomaga, ale ostatecznie inkasuję Speara od Brona i to The Vision stoi na nogach jako ostatnie, Vision jeszcze chcę rozwalić Setha przy pomocy stalowych schodów, ale oficjele powstrzymują Ich.

Podsumowanie: Kolejne przyjemne Raw do oglądania, feud The Vision z Rollinsem rozwija się i ogólnie sama historia Rollinsa jest bardzo ciekawa jak niektórzy zawodnicy chcą pomóc Rollinsowi pomimo tego, że na początku nie chcieli, na razie jest tylko Angelo, ale może dołączą inni, feud Romana z Jacobem jest mega dobry, Lesnar jednak nie jest na emeryturze, nie wiem czy jestem tego fanem, ale kolejne starcie Lesnar vs Oba brzmi ciekawie, ale dziwnie się na to patrzy kiedy Lesnar pożegnał się z ringiem ledwie miesiąc temu i przegrał w squashu z Femim, a teraz wraca i chcę rewanżu, nie mam pojęcia co o tym myśleć, Balor i McDonagh dali mega dobry pojedynek, no ogólnie bardzo dobre Raw jak dla mnie.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)