Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   811
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

RAW ogólnie okej jak zwykle w ostatnim czasie, ale ten pack video mnie rozjebał jakby ktoś mnie przeniósł do totalnej nostalgii i old school do tego ten song! Na prawdę Lesnar odchodzi na emeryturę :( WrestleMania wymiera zawodnicy którzy zrobili najwięcej roboty odchodzą JBL, HBK, Batista, Triple H, Undertaker, Kane, John Cena teraz Lesnar i został tylko  Mysterio, Punk, Orton i wtedy lampka zgaśnie tak zwana Ruthless Aggression era :( Nie wiem chłopy ale poczułem się stary jak to obejrzałem, ta WrestleMania wyssała ze mnie jakiegoś ducha i to po walce Brocka mimo że jego fanem jakimś wielkim nie byłem a teraz jeszcze to tribute... Sabu nie żyje, Terry Funk nie żyje, Ryhno już też ma swoje lata, RVD tak samo... Mimo że mam wielki szacunek do takich zawodników jak Ospreay, MJF, Omega, Moxley, Rollins itd. To jakoś im czegoś brakuje właśnie do tej ekipy... Cieszę się że mogę jeszcze oglądać Christian i Edge'a w AEW bo nie ukrywam to byli i są moi ulubieńcy. 

image-3.png

• Reputacja:   429
  • Status:  Online
  • Styl:  Klasyczny

RAW po WM42 ma obitą, zmęczoną twarz wrestlera po weekendzie w Las Vegas. Jak się tak patrzyło na gęby i ciała Punka, JD, Balora czy Morgan, widać było, że sporo ich to show kosztowało. Gorzej, że na twarzach wielu fanów pewnie także maluje się ból i zmęczenie, i to niestety nie od nadmiaru wrażeń. :D 

Jeśli RAW po WM robią transfery z NXT do głównego rosteru to wiedz, że działo się tam w sumie niewiele. Oby Sol Ruca sięgnęła złota jeszcze szybciej niż Vaquer i oby nie rozwodnili jej siły uderzeniowej, tak jak to działo się w przypadku Steph. Ethan Page także z pewnością się odnajdzie, o ile nie utknie w segmentach z Danhausenem. Za tydzień koncert Joe Hendry' ego. Czyli co, Jacy Jayne na Smackdown?

Ładne były te słowa CM Punka pod adresem kierowców ciężarówek, makijażystek itp. ale mam wrażenie, że chłop dwoił się i troił, aby - o ironio - nie uznać wyższości Romana Reignsa poprzedniej nocy. Punk znowu gada sobie z Rhodesem. Tak jak pisałem wcześniej - ich program i duża walka to tylko kwestia czasu. Punk chyba zrobi sobie krótką przerwę i wróci. Ta rywalizacja otwiera kolejną furtkę do heel turnu Rhodesa. Gdyby skręcił w walce Punka, publika moim zdaniem jawnie i mocno odwróciłaby się przeciwko Cody' emu. Swoją drogą, to jego podbite oko bardziej trąci mi wzorową pracą wspomnianej wyżej, niedocenianej makijażystki niż faktycznej siły Punt Kicka Ortona. :diabel:

Kwestią czasu jest też walka Breakker - Rollins na PLE. Ciekawe, kto wygra, bo po powrotach obaj potrzebują zwycięstw. Byłbym za młodszym, Seth swoje już wygrał. Wrócili też Street Profits, którzy jadą tak od powrotu do powrotu, trochę jak Reigns czy Lesnar. :D 

Jak już jesteśmy przy Romanie... Jak tak Oba Femi sklepał Lesnara, a Reigns przejął złoto od Punka, pomyślałem, że ich drogi mogą się szybciutko skrzyżować. Zanim to jednak nastąpi, obejrzymy najprawdopodobniej 2137 konfrontację wewnętrzną w klanie Samoańczyków. Byłoby miło, gdyby OTC wyświadczył przysługę kuzynowi i jobbnął, ale tak się chyba nie stanie. Szok i niedowierzanie, Roman za tydzień pojawi się na RAW. :P

Ciekaw jestem, czy WWE wie, o co chodzi i jak skończy się ta japońska batalia pomiędzy Io Sky a Kabuki Warrios. Heel turnem Io i połączeniem sił? Face turnem Kairi? Walką Sky - Asuka, kończącą cały feud :co:

• Lubię to 1

Cena.jpg

• Reputacja:   216

Wiedziałem. 

Wiedziałem że robienie sobie nadziei że ten Main Event z WM który mógłby być początkiem czegoś fajnego, początkiem "Nowej Ery" (Pun intended, don't sue me, Hunter) okazał się być tym, czym powinienem się spodziewać. Copium Overdose. Ale hej, tym razem mogę winić tylko i wyłącznie siebie za to że miałem nadzieję na coś nowego. W końcu Roman wygrał pas sam, pokazał że jest na szczycie i nie potrzebuje niczyjej pomocy. Pomimo długich przerw, pokazał że jest w stanie wykręcić jeszcze dobry match.

Tymczasem pierwsze RAW, które okazało się Retro RAW z 2022 roku. Wracamy *momentalnie* do czasów Bloodline i nawet na dzień dobry dostajemy Solo Situation 2.0, bo przecież oryginalność jest niebezpieczna. Bo przecież jeśli damy fanom coś nowego to jeszcze nie daj boże im się nie spodoba. Więc wepchnijmy im do gardła jeszcze raz coś co już widzieli, bo skoro 4 lata temu odniosło sukces, to dzisiaj też. Prawda?

W dodatku Cody startuje do kolejnej osoby która jest lepsza od niego i która będzie w stanie ciągnąć go wbrew jego woli i pchać storyline za niego, tylko po to żeby Mr. Vanilla mógł zaliczyć kolejny heroiczny comeback, po 3-6 tygodniach krzyczenia i płakania na zmianę (dla oryginalności, pomiędzy tym zrobi się cały czerwony i zrzuci z siebie marynarkę), bo przecież jeśli damy mu kogoś nowego, kogoś kto mógłby skorzystać na byciu w Main Eventach to jeszcze nie daj boże obnażymy kompletnie fakt że Cody Rhodes tak naprawdę jest kijem od szczotki w blond peruce (O czym w sumie i tak już wiemy). 

Najgorsze jednak w tym wszystkim jest że do tego szamba wrzucają Ethan'a Page'a, który cały ostatni rok spędził na niesamowicie dobrej pracy w NXT, pomagając nie tylko sobie, ale boostując każdego z kim pracował. Wolę żeby moje ostatnie wspomnienia na jego temat to jego praca w NXT, nie jobbowanie nepotycznym maniakom.

Hunter raz jeszcze pokazuje że wciąż ma w dupie fanów i wciąż pokazuje że nie zależy mu już na niczym. Może faktycznie to dlatego że plotki głoszą że mają się go pozbyć i już mu wisi i powiewa wszystko? A może po prostu poczuł się za wygodnie, śpiąc na łóżku zbudowanym ze studolarowych banknotów i stracił kontakt z rzeczywistością. Tak czy owak, efekt jest dokładnie ten sam. Nie chce marnować czasu na oglądanie powtórek z przed 4 lat. 

Aczkolwiek z całego serca życzę wam udanej zabawy i świetnego programu! Najlepsze czego mogę życzyć sobie to żeby WWE zrobiło coś, żebym z przyjemnością (A nie żalem i smutkiem) wrócił do tego tematu i tematu odnośnie Smackdown. Bo mimo wszystko gdzieś jeszcze w środku mam cichą nadzieję że prędzej czy później coś się poprawi.

• Lubię to 3

• Reputacja:   811

13 godzin temu, VictorV2 napisał(a):

Hunter raz jeszcze pokazuje że wciąż ma w dupie fanów i wciąż pokazuje że nie zależy mu już na niczym. Może faktycznie to dlatego że plotki głoszą że mają się go pozbyć i już mu wisi i powiewa wszystko? A może po prostu poczuł się za wygodnie, śpiąc na łóżku zbudowanym ze studolarowych banknotów i stracił kontakt z rzeczywistością. Tak czy owak, efekt jest dokładnie ten sam. Nie chce marnować czasu na oglądanie powtórek z przed 4 lat. 

Nie wiem kto to ogląda w całości, ja sprawdziłem to RAW i nic tam fajnego nie uświadczyłem, szkoda mi Jacoba bo pewnie przejebie ten program a Fatu jest 100 razy lepszy od Romana ringowo czy nawet ma mic'u, standardowo Roman będzie jechał każdego przy pomocy Usos i zaś dostajemy odgrzewany kotlet, też to widziałem i nie mam zamiaru tego oglądać chyba sobie odpuszczę Backlash jakby było w Europie to bym obejrzał na żywo a tak to to walić. 

• Lubię to 1

image-3.png

• Reputacja:   429
  • Status:  Online
  • Styl:  Klasyczny

Widzę, że WWE wprowadza świeżaków według tego samego schematu. Chcesz mieć wiarygodnego heela? Napuść go na lubianego face' a (Ethan Page i Penta). Chcesz mieć wiarygodnego face'a? Napuść go na jednego z najbardziej nielubianych gości przez fanów (Joe Hendry i Logan Paul). Na Smackdown podobnie było z Fatal Influence. Ciekaw jestem, kogo w najbliższych tygodniach dostanie Sol Ruca. Becky Lynch?

Ciekawi mnie też następny poważny program dla "Rulera". Skończyły się otwarte wyzwania na US Title, ale życie nie znosi próżni, więc open challenge ma Oba Femi. Obijanie Wallerów i innych jobberów na dłuższą metę nie ma sensu, skoro Nigeryjczyk ma już na rozkładzie Lesnara. Tutaj śmiało można byłoby ruszyć na tych największych, z Reignsem na czele. W kwestii wspomnianego wyżej budowania sympatii, rzuciłbym na pożarcie Gunthera. Austriak i tak nie ma co robić, ludzie raczej go nie lubią, a jego potencjał na bycie heelem totalnym i tak koncertowo zmarnowano zaraz po tym jak zakończył karierę Johna Ceny.

Stephanie Vaquer chyba znów ma kontuzję i "La Primerę" czeka pewnie kolejna przerwa, choć wydaje mi się, że do feudu z Liv Morgan wrócą. Mówiło się jakiś czas temu o Mixed Tag Team Matchu na Backlach z udziałem Liv, Doma, Balora i wspomnianej Vaquer. Steph zastąpi być może Roxxane Perez. Wybór logiczny, w końcu to Finn wprowadził ją do Judgment Day.

A co poza tym na RAW? Walki, które mam wrażenie oglądam raz na dwa miesiące, czyli Penta - Rusev, Judgment Day kontra Bayley i Lyra oraz Rey Mysterio kontra któryś El Grande Americano.

• Lubię to 1

Cena.jpg

• Reputacja:   1 006
  • Styl:  Jasny

Kolejne Raw i lecimy z tym!

Zaczynamy od powtórki segmentu z Romanem z zeszłego tygodnia, a po nim na ekranie mamy Reignsa i The Usos, Roman przemawia na temat Jacoba i chcę zrozumieć tą całą sytuację z Jacobem, widzimy też zdanie Usosów, Jey chyba trochę się boi, że Jacob zabierze Reignsowi wszystko, tytuł, Ula Fale, z tego co zrozumiałem i Usosi mówią, że widzieli jak niebezpieczny jest Jacob na SD, Roman podziękował Usosom za wyrażenie swojego zdania na ten temat i będzie chciał coś powiedzieć dzisiejszego wieczoru zobaczymy co takiego, ale bardzo fajne wideo promo.

Oficjalną część w ringu zaczynamy od Rollinsa, który wchodzi na ring i zobaczmy co będzie miał do powiedzenia! Rollins mówi o sytuacji z Wrestlemanii i jak przegrał z Guntherem, a później trochę o Bronie i na arenę wychodzi Bron Breakker razem z Paulem Heymanem. Seth mówi, że dał wszystko Bronowi, a On obrócił wszystko przeciwko Sethowi i nawet zrobił to na Wrestlemanii i pyta się jedynie "po co?" Heyman chcę jak widać odpowiedzieć na to pytanie, jednak to Bron odpowiada i mówi, że Seth nie dał mu nic, to Seth miał swoich chłopców, którzy mu pomagali, bo nie ma przyjaciół ani nikogo do pomocy i co tydzień mówił i dalej mówi ten sam crap i powtarza tekst Rollinsa z początku prawie każdego segmentu "I'm Visionary, I'm Revolutionary I'm Seth Freakin'Rollins!" Później mówi, że On potrzebuję jedynie Heymana, natomiast Seth mówi jak widział potencjał w Bronie kiedy ten przyszedł do NXT i jak mówił HBK'owi i Triple H'owi, że Bron jest świetny i ma ogromny potencjał, Rollins mówi, że Breakker dostał wszystko czego trzeba, żeby być kolejną wielką gwiazdą poza jedną bardzo ważną rzeczą, czyli stawianiem na siebie z tego co zrozumiałem i wyjaśnił różnicę pomiędzy Bronem i Sethem, Bron próbuję, a Rollins odnosi sukces za sukcesem i wszystko zmierzyło ku temu, że Seth stwierdził, że Breakker nie jest gotowy, ale Bron powiedział, że wejdzie na sceny main eventu z Nim lub bez Niego! Jednak przyznaje Sethowi, że jest najlepszym profesjonalnym wrestlerem na świecie lub, że mógłby być, ale jest numerem dwa, Seth mówi o Breakkerze jako o Steinerze i że Backlash jest za dwa tygodnie, więc niech Breakker udowodni, że jest gotowy na Backlash i dodaję, że Bron nie jest numerem dwa nawet w swojej rodzinie, kurde ale świetny segmencik! Oj tak podobało mi się to i lecimy z tym na Backlash!

Na backu widzimy jak Raquel Rodriguez atakuję Stephanie Vaquer i Roxanne Perez również to robi, Liv też jest z nimi, ale nic nie robi tylko patrzy, może jakaś storyline'owa kontuzja? Może tak być.

Pentagon vs Rusev, to może być ciekawy pojedynek, dwóch bardzo utalentowanych zawodników! Jednak zanim rozpoczyna się pojedynek to na stage wychodzi jeszcze Ethan Page! Który jak widać będzie oglądał pojedynek z bliska! Ciekawie. Tak jak myślałem bardzo dobry pojedynek i mega przyjemny w oglądaniu, co prawda tylko około 7,5 minuty, ale wciąż dobrze to wyglądało i mi się podobało, Pentagon wygrywa po dość sprytnym zagraniu i też to było coś innego, także bardzo mi się to podoba, po walce Rusev jeszcze atakuję Mistrza Interkontynentalnego i pomaga mu w tym Ethan Page, ale na pomoc przybiega Je'von Evans! I ostatecznie to Pentagon i Je'von rozwalają Ruseva oraz Ethana! Oj szykuję się dobry Fatal 4 Way na Backlash o tytuł Interkontynentalny oj tak! 

Wideo promo Los Americanos no zobaczmy co tutaj nam powiedzą, głównie El Grande Americano mówi o tym jak ważna walka go czeka i jak ważne to dla niego jest, mówi o Mask vs Mask Matchu, ale nie wiem kiedy się On odbędzie, nie mówił albo ja nie zrozumiałem i nie wiem przeciwko komu, ale chyba przeciwko Orignal El Grande Americano, a dzisiaj El Grande chcę się zmierzyć z Reyem Mysterio.

Becky Lynch wychodzi na ring! Oj tak The Man Is Here! Nasza nowa mistrzyni Interkontynentalna kobiet! Mówi, że stworzyła całą masę historii na WM 42, mówi o AJ Lee i Jej tragicznym Title Reignie, że jest pierwszą kobietą w historii, która wygrała cztery różne tytuły na Wrestlemanii i że ma najwięcej walk na Wrestlemanii ze wszystkich kobiet i że leci po rekord Undertakera jako następny xD i znowu wspomina o wszystkich prasach i mediach, które o Niej piszą xD. Mówi też o tym, że pokazała córce co to znaczy być mistrzynią, ostatecznie wychodzi na to, że Becky ogłasza open challenge o Jej tytuł! Ulala no ciekawe kto odpowie i odpowiada Iyo! Czyżby Iyo miała wygrać ten tytuł? Kurde jest taka możliwość, zobaczmy, ale walkę chętnie obejrzę, Iyo chcę zaakceptować challenge, ale Becky mówi, że chcę walczyć z najlepszymi z najlepszych, a Iyo zdecydowanie taką nie jest, mówiła trochę o Jej sytuacji z Ripley i że Becky chcę walczyć z Shawnem Michaelsem, a nie Martym Jannettym, mocne słowa, The Rockers się przypomina, Iyo atakuję Becky, ale Lynch ucieka z ringu w pewnym momencie, jednak zatrzymuje Ją Adam Pearce, który oficjalnie ustala walkę Becky Lynch vs Iyo Sky o tytuł Women's Intercontinental! Ulala będzie walka! Bardzo fajny segmencik.

Becky Lynch vs Iyo Sky o tytuł Women's Intercontinental, ciekawi mnie czy Iyo przejmie mistrzostwo, myślę, że szanse są dość spore, a walka powinna oddać, Becky jeszcze od tyłu atakuję Iyo, szkoda, że walka w trakcie reklam się zaczęła to niezbyt będę wiedział ile trwała. Zgaduję, że walka trwała około 12,5-13 minut i była bardzo dobra, przyjemnie się to oglądało i Iyo to przegrywa przez interwencję Asuki, więc feud dalej trwa po zwolnieniu Kairi i po walce jeszcze mamy atak Asuki na Iyo! Oj ten pojedynek prawdopodobnie na Backlash będzie bardzo ciekawy moim zdaniem i chanty "We Want Kairi" od publiki piękne.

Na backu mamy Reya i Original El Grande Americano i dowiadujemy się, że El Grande vs El Grande dostaniemy 30 Maja bodajże o ile dobrze zrozumiałem, wszystko przerywają Los Americanos i generalnie mamy kłótnie pomiędzy zawodnikami, ale nic większego raczej z tego nie wynika.

The Usos udzielają wywiadu, ale zanim zostaje udzielona pełna odpowiedź na pytanie to przerywa to wszystko LA Knight, który ma problem do Usosów za to, że znowu są z Reignsem jak widać, Jey jest niespokojny, a Jimmy spokojny, tak to obecnie wygląda.

Pora na koncert Joe Hendry'ego! Chętnie posłucham! Jaka świetna piosenka, śpiewa o tym jak podpisał kontrakt z Raw i o zawodnikach z Raw, a fani jak to wszystko podchwycili i głównie nie pasuję mu to, że Logan Paul jest na Raw i wszystko przerywa Logan Paul! Który ma dość śpiewania Joe i że nie może go zwolnić, jaka frustracja ze strony Logana xD, który mówił, że Joe popełnił największy błąd jaki mógł, ogólnie mamy raczej standardową kłótnię pomiędzy debiutującym zawodnikiem, który ciśnie heela, a Ci się zwyczajnie wkurzają, Vision atakuję Hendry'ego, a na pomoc przybiegają mu Street Profits! Którzy rozwalają The Vision! i mamy udany debiucik Joe Hendry'ego! Fajna piosenka i fajny segmencik, szkoda tylko The Vision, na które chyba niezbyt jest pomysł jak widać po tych wszystkich kontuzjach kluczowych zawodników.

Grayson Waller ma problem do Adama Pearce'a na backstage'u o to, że Hendry śpiewa piosenki xD, ale za Graysonem jest Oba Femi i dostaniemy walkę Oba vs Grayson, meh czyli trzeba będzie przeczekać do SummerSlam zanim Oba dostanie kolejny poważny feud? No miejmy nadzieję, że nie.

Na backu Hendry dziękuję Street Profits za pomoc, Joe odchodzi, a Seth podchodzi do Streetsów i chcę porozmawiać o zeszłym tygodniu, ale Streetsi mówią, że w zeszłym tygodniu nie chodziło o niego tylko o tytuły i tyle i odchodzą, a Rollins nic więcej nie powiedział.

Kolejna walka to Rey Mysterio vs El Grande Americano! Ciekawi mnie kto tu wygra i czy zobaczymy Oryginalnego El Grande. Około 8,5 minuty przyjemnego pojedynku, oczywiście El Grande Americano próbował swoich sztuczek i pomocy sojuszników, ale na posterunku był też Original El Grande Americano i górą z tego starcia wyszedł Rey Mysterio! Ładnie, ciekawi mnie jak to dalej się rozwinie. Po walce mamy jeszcze brawl pomiędzy Oryginalnym El Grande Americano i tym fake'owym i nawet oficjele rozdzielają tych zawodników, ciekawe.

Oficjalnie mamy Seth Rollins vs Bron Breakker na Backlash, ładne match cardy, podobają mi się. Iyo Sky vs Asuka także będzie na Backlash i świetnie, na razie dwie świetne walki się zapowiadają.

Wideo promo Asuki na temat Iyo i mówi, że w końcu zrozumiała, że to w Iyo był problem i to Ona Ją zawiodła i rodzinę i że nic nie powstrzyma teraz Asuki przed zniszczeniem Iyo, przyjemne wideo promo.

Pora prawdopodobnie na squash Oba Femiego na Graysonie Wallerze, zobaczmy, może coś innego jednak z tego wyjdzie. Jednak nic innego z tego nie wyszło poza lekko ponad minutowym squashem, no szkoda, ale jest jak jest, Femiemu nic to nie daje po tym jak podobne rzeczy robił z Lesnarem, ale po walce bierze mikrofon! Zobaczmy co ma nam do powiedzenia! Mówi, że Grayson ma rację z tym, że nie ma szans dla zawodników obecnie, więc ma na to rozwiązanie, Femi zaczyna Oba Femi Open Challenge! Tylko pytanie kiedy, chyba od przyszłego tygodnia zawodnicy będą mieli okazję zmierzyć się z Femim! W sumie to jednak coś innego niż standardowe wyjście i obicie kolejnego jobbera.

Na backu mamy kobiecą część Judgment Day i Liv chciała przeprosić Roxanne i nazywa Ją "Little Roxy" jak słodko, Roxanne mówi, żeby dała Jej jeszcze chwilkę i nagle zjawia się Balor, który chcę ostrzec Roxanne przed Judgment Day i że nie można im ufać, ale Perez trochę odwraca kota ogonem, mówiąc, że może to Balorowi nie można ufać, ogólnie podoba mi się to, Balor próbuję przeciągnąć kogoś na swoją stronę, dobrze, story się rozwija.

Lecimy z chyba ostatnim pojedynkiem dzisiejszego wieczoru Lyra Valkyria i Bayley vs Roxanne Perez i Raquel Rodriguez! Kolejny ciekawy pojedynek! Prawie 9,5 minuty pojedynku, bardzo dobrego pojedynku i Roxie jaką reakcję dostała od fanów pomimo bycia heelową personą, świetnie to wyglądało i jeszcze Perez przypina Bayley w tej walce, no powiem tak, chyba mamy budowanie pod feud z Liv, tylko ciekawe czy na SummerSlam czy wcześniej, pewnie się przekonamy, ale ja bym to widział na SummerSlam zdecydowanie.

Next Week: Oficjalne podpisanie Sol Ruci na Raw, bardzo fajnie, mi się to podoba, ale to wszystko? No dobrze niech będzie.

Nasz mistrz Wagi Ciężkiej Roman Reigns wychodzi na stage i zmierza w stronę ringu! Oj tak zobaczmy co będzie miał nam do powiedzenia i jaką odpowiedź da Jacobowi! Mówi, że to "Man makes the title" i ma rację, trochę mówi o tym jak to jest i o dziwo nie na początku, a prawie na końcu mówi, żeby Laredo go uznało! Wszystko przerywa Jacob Fatu! Jednak to Roman dalej mówi i mówi, że dał mu czas na przemyślenia i ma nadzieję, że podejmie właściwy wybór w skrócie, Jacob mówi, że powiedział Romanowi tydzień temu, że On potrzebuję tego tytułu, mówi też trochę swoją historię i że przed WWE ani Roman ani Jimmy ani Jey nie dzwonili do niego, ale Solo dzwonił do niego, ale Reigns mówi, że Solo nie jest tego wart mniej więcej i pyta się kto rządzi tym miejscem? Wiadomo, że Roman, ostatecznie Reigns mówi, że to wszystko to nepotyzm, a Fatu go atakuję! Jakimś dziwnym chwytem i jakby duszeniem czy jakimś miażdżeniem szczęki, dziwnie to wyglądało, ale powalił Romualda, więc mamy feudzik! Ciekawi mnie jak to dalej się rozwinie, Jacob opuścił ring i chciał kierować się na backstage, ale Reigns jeszcze wziął mikrofon i zaakceptował wyzwanie Jacoba na Backlash! Oj tak to będzie ciekawy pojedynek!

Podsumowanie: Podobało mi się to Raw nie powiem, że nie, masa ciekawych rzeczy, segmencik z Rollinsem i Breakkerem, początkowe wideo i końcowy segment z Reignsem, Usosami i Fatu, Przyjemny debiucik Joe Hendry'ego, walki były bardzo przyjemne, kobiety dały fajne show, dobre promo Becky Lynch i walka z Iyo, Roxanne dostała świetną reakcję, no generalnie ja to jestem zadowolony.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)