Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   807
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Tak sobie patrzę na dawne lata z lat 2010-2013 i zdałem sobie sprawę że chyba już nikt nie zrobi takiej kariery jak Punk czy Bryan, tym przykładem jest Karrion Kross fani go cheerowali a ci go wyjebali, to samo jest z Knightem, nie potrafią budować gwiazd tak jak kiedyś, mimo że Vince to był czubek to mimo swoich debilnych decyzji uczynił takiego Daniela Bryana wielkim, tak samo Punka... Właśnie przez takie mizerny booking, olewanie innych zawodników nie chce się tego oglądać, bo wiesz że nie ma dla nich przyszłości a przy głównym pasie wiecznie będą się kręcić te same mordy czyli Roman, Cody, wyjątkiem jest Rollins ale on akurat nie miał na co narzekać od początku solowej kariery dostał duży push i zawsze był w centrum uwagi o dziwo, a pamiętam że były takie czasy że w 2013 roku na WF forum twierdzili ze skończy jak Ziggler...

Boje się że zaś kolejnego zawodnika poświecą i Oba przegra na WM, oni mają to po prostu we krwi, nie chcą budować nowych gwiazd a opierać swój produkt na dwóch zawodnikach, Punk też wiecznie walczyć nie będzie teraz jest na niego hype ale on do młodych nie należy, tak samo jak Orton, Romanowi też czas ucieka a już coś mruczy pod nosem że jest bliżej końca kariery niż dalej tym bardziej z jego chorobą, Cody zapowiedział że ten kontrakt który podpisał teraz z nimi jest jego ostatnim kontraktem, Rollinsowi też czas ucieka a że jest kontuzjogeny to nie wiadomo też ile powalczy, jest ten Gunther ale on też ma za chwilę 40 lat, to jest przykład że w rosterze nie ma żadnych zawodników na których można postawić prócz Jacoba Fatu ale patrząc na to jak go prowadzą to ten push też dostanie przed 40stka... 

image-3.png

• Reputacja:   1 415
  • Styl:  Jasny

Ostatnie RAW przed WrestleManią:

advertised-for-the-final-raw-before-wres

• Dzięki 1

LQM.png

Absolutnie świetne promo. Oba zdecydowanie posiada pełny pakiet, który kiedyś zaprowadzi go na sam szczyt WrestleManii.

• Lubię to 3

LQM.png

• Reputacja:   202
  • Urządzenie:  Android

Kilka zdań od Gunthera i od razu interesuje mnie ten pojedynek:

Kiedy wrestling działa? Kiedy historia zaczyna się od czegoś prostego i wie doskonale, że niczym innym być nie musi.

• Lubię to 2

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   980

Lecimy z ostatnim Raw przed WM! Zobaczmy co nam Tryplak ugotował!

Zaczynamy od chyba wideo proma Romana Reignsa i powtórki tego co wydarzyło się w zeszłym tygodniu z Obą Femim i Brockiem Lesnarem, a po tych filmikach w ringu widzimy Adama Pearce'a i Triple H'a! Wszystko jednak przerywa Paul Heyman, który zapowiada Brocka Lesnara! Ogólnie to z tego co zrozumiałem to zostało zapowiedziane chyba, że Brock Lesnar vs Oba Femi będzie openerem drugiej nocy WM, więc będzie ciekawie, Lesnar wchodzi do ringu, widzę, że znowu będziemy mieli próbę podpisania kontraktu, Heyman mówi, że na WM będzie wygrany i przegrany i imię przegranego to Oba Femi! Heyman i Lesnar pogadali trochę i odeszli, nie zauważyłem nawet czy Lesnar podpisał kontrakt, ale chyba tak.

The Vision i Ishowspeed są gdzieś przy ringu, może w Performance Center i rozmawiają, Vision motywuję Speeda do treningu i że nadaję się do wrestlingu i widzimy jak Ishowspeed trenuję i powiem tak Ishowspeed dobrze wyglądał na tym treningu i dowiadujemy się, że właśnie ten Six Man Tag Team Match będzie otwierał pierwszą noc WM! Dobry wybór moim zdaniem.

Charlotte Flair vs Lyra Valkyria to pierwsza dzisiejsza walka! Zapowiada się dobrze, obie mogłyby wygrać ten pojedynek. Prawie 10,5 minuty bardzo dobrego pojedynku, mega mi się podobał i końcówka też była mega fajna i zaskakująca, wtrącenie się Bayley było ciekawe, w sensie w ciekawy sposób to zrobiono, sędzia nie widział, a Bayley odegrała się na Charlotte, podoba mi się to, Lyra zgarnęła zwycięstwo, a Charlotte kompletnie nic nie straciła oj podoba mi się takie coś!

The Usos i LA Knight rozmawiają na backu o tym jak Ishowspeed trenuję, ale nagle podchodzi do nich Solo i MFT, Sikoa ma problem to The Usos, że ich rodzina przez nich wygląda źle, bo zadają się z LA Knightem.

Stephanie Vaquer wychodzi na ring, więc pora podbudować feud o tytuł Women's World! Ajj to tylko wywiad.....a jednak nie! Liv jeszcze przed wywiadem atakuję Stephanie i obrywa przypadkiem nawet Cathy! Mamy brawl, który rozdzielają oficjele, ale Liv jeszcze bierze mikrofon i prowokuję Vaquer do walki i mówi, że wiedziała, że Jej matka jest "trash", ale nie wiedziała, że urodziła(?) Little Bitch! Chyba tak to można przetłumaczyć, chociaż pewny nie jestem, Vaquer nie chciała czekać do WM i udało Jej się wyrwać i wbiec do ringu, ale też szybko oficjele rozdzielili obydwie Panie, w sumie co miały więcej zrobić? Taki brawl to była raczej jedna z lepszych możliwości i tak się stało, feudzik ładnie podbudowany.

Wywiad z Iyo Sky na backu, który przerywają The Kabuki Warriors i Asuka mówi, że Rhea to nie Jej rodzina i nazwała Iyo kimś w stylu "pobocznej" osoby dla Ripley, dowiadujemy się też, że dostaniemy dzisiaj walkę Iyo Sky vs Kairi Sane! No to będzie ciekawy pojedynek!

Druga walka dzisiejszego wieczoru i dostaniemy 6-Man Tag Team Match MFT vs The Usos & LA Knight! Ciężki orzech do zgryzienia, MFT walczą z W6 na SD w ważnej dość walce potencjalnie kończącej feud, a Usosi i Knight mają ważny pojedynek na WM, chyba wtrącenie się The Vision albo W6 albo obu tych ekip to byłoby najlepsze rozwiązanie, no zobaczymy co tutaj się stanie, pojedynek może być dobry. Około 7 minut pojedynku, solidnego pojedynku, który wygrywają Knight i Usosi po przypięciu Tonga Loa, w międzyczasie pojawił się też Tama Tonga, którego pojawienie się zdziwiło Solo i Talla Tonge, ciekawe, ale brawa dla face'owej ekipy!

Gunther wchodzi na ring! Jednak zanim cokolwiek mówi to atakuję go Rollins! Gunther ucieka z ringu, a Seth łapię za mikrofon, który mówi, że Gunther po ataku na Setha dwa razy z rzędu dostaję to na co zasłużył i na WM to zakończy! Rollins chcę, żeby Gunther wrócił do ringu, spojrzał mu w oczy i powiedział czemu Gunther chcę z nim walczyć na Wrestlemanii! Gunther wraca do ringu z mikrofonem i mówi, że chcę rozwiązać problem Heymana, ale Rollins strasznie go wkurza, mówi też z tego co zrozumiałem, że był świetnym World Heavyweight Championem, kiedy Seth był tylko pionkiem Heymana i znowu dochodzi do brawlu! Który prawie wygrał Rollins po Curb Stompie na schody, ale Guntherowi udało się zwiać, powiem tak, Seth jest świetny On nawet z feudu z niczego potrafi coś wyciągnąć, dla Gunthera też brawa, bo też w tym uczestniczy, przyjemna podbudowa i fajny motyw, że Seth chcę się dowiedzieć o co w tym chodzi, fani też by chcieli, więc się zgadza.

Delikatna wideo zapowiedź Demona Finna Balora na WM.

Na backu Dominik ma problem do Pearce'a o to, że musi zmierzyć się z Demonem na WM i chcę, żeby Adam wyrzucił ten pojedynek z karty Wrestlemanii, ale Pearce nie jest tym zainteresowany.

Lecimy dalej teraz z Iyo Sky vs Kairi Sane! Ten pojedynek powinien być mega dobry! Raczej Iyo powinna to ugrać, ale zobaczymy. Po około 10 minutowej walce wygrywa Kairi Sane! Ciekawe, ale to głównie przez to, że poza ringiem zrobił się spory chaos, Rhea widząc ingerującą w pojedynek Asuke od razu przybiegła na pomoc swojej przyjaciółce, ale została zaatakowana przez Jade i zarówno Jade jak i Asuka atakowały Ripley, jednak pomogła Jej Iyo, a gdy była blisko wygranej to znowu Asuka się wtrąciła pod nieuwagę sędziny, no cóż Sky na takiej porażce za wiele nie traci, a feud z Asuką podbudowany, dobrze to wygląda.

Adam Pearce i Triple H po reklamach ponownie w ringu z kontraktem i zapowiadają The Ruler Oba Femiego! Oba po wejściu na ring dostaję mikrofon, ale widzimy, że na stage'u pojawia się Heyman z mikrofonem, ciekawe co ma nam do powiedzenia. Uuuuaaaa, Paul przyznaję, że nie widział w swoim życiu nikogo kto wspinał się na sam szczyt i zostaję tak wielką gwiazdą jak Oba Femi, przyznaję, że Oba jest brutalnym mężczyzną i mówi, że jest najbardziej brutalnym mężczyzną, który przybył do WWE od czasu Brocka Lesnara, ogólnie bardzo chwali Femiego i ładnie go buduję w oczach fanów, ale na koniec mówi, że to wszystko zostanie zniszczone w niedzielę na Wrestlemanii i Brock Lesnar zakończy to co zbudował Oba Femi, ale Oba nie będzie musiał się tego wstydzić, bo będzie pokonany przez main eventera Brocka Lesnara i mówi, że jeśli kiedykolwiek Oba będzie chciał odbudować siebie po WM to drzwi do Heymana dla Oba Femiego będą zawsze otwarte, Oba mówi, że pokonanie Lesnara na WM będzie zapamiętane na zawsze, a drzwi, które chciał otworzyć zostały już otworzone i to drzwi do Wrestlemanii! Oba mówi, że to wszystko nie jest personalne i to tylko biznes, ale wie to On, wie to Heyman i wiedzą to fani, że trzeba pokonać w końcu Bestię! Powiem tak, Oba Femi w końcu dostał mikrofon i rozwalił całkowicie, aura i charyzma wywaliły poza skalę, dajcie mu wygrać z Lesnarem błagam! Świetny segment, fani go kupują w każdym aspekcie, w ringu, na micu, przy wejściu, dosłownie w każdym! WWE NIE ZEPSUJCIE TEGO!

Chyba ostatni pojedynek dzisiaj przed segmentem Romana i Punka, a przynajmniej tak mi się wydaję i będzie to tag team match Je'von Evans & Dragon Lee vs Rusev & JD McDonagh, może to być bardzo dobry pojedynek i podbudowa walki o tytuł Interkontynentalny na WM oczywiście! Lekko ponad 8 minut bardzo dobrej walki i Dragon zdobywa przypięcie dające zwycięstwo Jemu i Jego tag team partnerowi, po walce jeszcze Rusev atakuję face'owych zawodników, ale na pomoc przybiega Rey Mysterio! Który sprzedaję Six One Nine Rusevowi! Znaczy próbował, bo jednak nadział się na Clothesline'a, ale przybiega też nasz mistrz Interkontynentalny Pentagon! Który ostatecznie jednak nie daję rady Rusevowi i na koniec Rusev rozwala każdego pozostałego uczestnika walki o tytuł Interkontynentalny na WM! To znaczy jedno, Rusev nie wyjdzie z WM z mistrzostwem Interkontynentalnym, ale dobrze podbudowali ten pojedynek.

Pearce na backu rozmawia przez telefon z kimś i dowiadujemy się, że jest to John Cena, ale przerywa mu Danhausen, który domaga się rozmowy z Johnem xD.

Przyszła pora na ostatnią konfrontacje moim zdaniem najlepiej prowadzonego feudu na WM lub jednego z najlepiej prowadzonych co najmniej, CM Punk i Roman Reigns, chętnie się przekonam co na dzisiaj wykombinował Creative Team dla tej dwójki. Roman jako pierwszy wchodzi do ringu, trochę czeka i chodzi po ringu, ale w końcu mówi do mikrofonu, żeby Sacramento go uznało! Zaraz po tych słowach rozbrzmiewa theme song CM Punka! Reigns patrzy na stage, ale Punkster pojawia się w publice i idzie powoli w stronę ringu, lecz nie wchodzi do ringu tylko na stół komentatorski, ma mikrofon no zobaczmy co nam powie! Punk powiedział, że przyszedł tu powiedzieć prawdę i zacytował w sumie Setha Rollinsa z zeszłego roku i to też w ostatnim tygodniu przed WM mówiąc "Tell me, when i telling lies" Chociaż nie wiem czy to cytat Rollinsa czy kogoś innego, ale ja go znam właśnie dlatego, że Seth tak powiedział, może być ciekawie. Nasz mistrz Wagi Ciężkiej chcę wejść do ringu, ale Reigns mówi, że jeśli chcę wejść do ringu to nie będą potrzebowali mikrofonów, Punk nie wchodzi do ringu, a staję jedynie na krawędzi, czy ja dobrze zrozumiałem? Punk powiedział do Reignsa, że nienawidzi go, bo mu zazdrości? Z tego co powiedział później to zazdrości Romanowi takiego runu z głównym mistrzostwem, który trwał ponad 1300 dni i że to zapisze się w historii i że zdaję sobie sprawę jak Reigns ciężko pracował na to wszystko, nienawidzi jednak tego ile razy Roman Reigns main eventował Wrestlemanię, mówi o ojcu Romualda i postanawia przeprosić Reignsa, wchodzi do ringu i mówi za co nienawidzi Reignsa, ale też mówi, że po main evencie WM, dalej będzie mistrzem, Reigns w sumie odpowiada mu, że wszystko co powiedział to prawda poza końcówką, bo wtedy będzie "AND NEW!" W sumie powiem tak, nie wiem co myśleć o tym segmencie, dziwnie mi się go słuchało, Punka promo wyglądało jakby mu kazali to powiedzieć za karę, takie ja odniosłem wrażenie, a generalnie to obaj nie mieli tej głębi w tym segmencie, nie było czuć tego napięcia i tych emocji jak w ich poprzednich wymianach, nie wiem może to we mnie się coś zepsuło, a może faktycznie tak było, ale tak ja to odczułem.

Podsumowanie: Ostatnie Raw przed WM nie było złe, nie spodziewałem się nic niesamowitego i dostałem przyjemną tygodniówkę, walki były w większości bardzo dobre według mnie i przyjemne do oglądania, segmenty z podpisaniem kontraktu przez Lesnara i Femiego bardzo dobre, Femi świetnie wypadł, jak WWE udało się postawić Femiego w jeszcze lepszym świetle niż był do tej pory, brawa dla WWE i Heymana, Seth i Gunther jakoś wyglądają, podoba mi się, że Seth też nie ogarnia o co chodzi do końca w tym feudzie, ale brnie w to dalej, więc niech będzie, ostatni segment Punka i Reignsa mnie delikatnie zawiódł, w sensie spodziewałem się czegoś mocniejszego, ciekawszego, a w moim odczuciu to odbyło się i już, ten segment będę najmniej pamiętał ze wszystkich, ale no jest jak jest, ogólnie ja jestem zadowolony i czekam na WM, zobaczymy czy SD obejrzę, bo nie chcę sobie psuć nastroju xD.

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

58 minut temu, Kaczy316 napisał(a):

zobaczymy czy SD obejrzę, bo nie chcę sobie psuć nastroju xD.

Coś w tym jest. Ja bardziej się skłaniam ku opcji, aby nie oglądać niebieskich i na spokojnie przystąpić do samej WrestleManii. RAW nie było doskonałe, ale pozostawiło w większości pozytywne wrażenie, więc może lepiej nie ryzykować i na samym końcu drogi nie podnosić sobie ciśnienia Smackdown.

• Lubię to 1

LQM.png

• Reputacja:   980

1 minutę temu, KyRenLo napisał(a):

Coś w tym jest. Ja bardziej się skłaniam ku opcji, aby nie oglądać niebieskich i na spokojnie przystąpić do samej WrestleManii. RAW nie było doskonałe, ale pozostawiło w większości pozytywne wrażenie, więc może lepiej nie ryzykować i na samym końcu drogi nie podnosić sobie ciśnienia Smackdown.

Mam to samo zdanie, może jedynie obejrzę skrót czy na przewijaniu, żeby mieć szerszy obraz storyline'ów podczas pisania predykcji, może jednak wydarzy się coś co zmieni postrzeganie danego story, a czy na lepsze czy gorsze to już zobaczymy.

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   410
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Trochę komicznie wyglądało to indywidualne podpisywanie kontraktów przez Femiego i Lesnara. Jak tak słuchałem tych lekkich umizgów Heymana do Rulera i faktu, że Paul zwykle stawia na zwycięskie konie, przyszło mi do głowy, że niebawem adwokat może porzucić swojego starego klienta na rzecz świeżej krwi. :D 

Jak już jesteśmy przy Heymanie, nie zdziwi mnie jak rok po roku znowu w grę wejdzie przysługa w walce z udziałem Rollinsa. I tym razem to Seth padnie ofiarą tej przysługi. Kto wie, może wrócą Breakker i Reed.

Wyczuwam rychły kres przyjaźni Ripley i Io. W ostatnim czasie Rhea często musi ratować tyłek Japonce i sama przy tym obrywa. Kto wie, czy i na WM Australijka nie będzie musiała zdecydować, co ważniejsze - przejęcie złota czy uratowanie przyjaciółki.

Speed wziął się za treningi. Tu aż się prosi o kolejny strzał w pysk dla LA Knighta w postaci bycia przypiętym przez celebrytę. :D 

Rusev robi czystkę w ringu tuż przed WM-ką :D Bułgar znalazł się w karcie, a nie będzie tam (prawdopodobnie) Io Sky, Tiffany Stratton, Hayesa czy Dragunova.

Widzę, że tag teamów na WM42 będą aż cztery, ale całą robotę odwalają Alexa, Charlote, Bayley i Valkyria. I dlatego mam nadzieję, że to do jednej z tych ekip trafią mistrzowskie pasy.

Cena.jpg