Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   383
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Oba Femi kontra Brock Lesnar na WM42. I tak powinno się prowadzić Nigeryjczyka, patrząc jak ludzie na niego reagują. Kuć żelazo póki gorące, a nie czekać nie wiadomo na co i krzyżować "Rulera" z Wilsonem czy Rusevem na kolejne tygodnie. To jest chodząca bestia, a nie jakiś komediowy gimmick. Mam tylko nadzieję, że nie potwierdzą się plotki o niechęci Lesnara do jobbowania na koniec kariery i dostaniemy konkretną, krótką, acz intensywną walkę, gdzie młody byczek zmiażdży starego mistrza. Najgorsze, co może zrobić WWE to pójść w booking, gdzie stary wyga daje lekcję młodemu gniewnemu. Brock swoje już wygrał, a póki publika dostaje spazmów na dźwięk muzyki Femiego, powinni bookować go mocno.

O tym, jak bardzo można przespać lub wygasić daną postać niech świadczy Stephanie Vaquer. Pod koniec jej panowania w NXT była jedną z najlepiej odbieranych postaci w WWE. Walki marzeń z Ripley czy Asuką same czekały na rozpisanie. Tymczasem mam wrażenie, że "La Primera" od pół roku wojuje z Raquel Rodriguez, która jest nikim więcej jak tylko taranem dla Liv Morgan. Niby jest złoto na barkach, ale większość chyba już czeka na wygraną Liv w Las Vegas.

Drugi przykład to Gunther. Kilka miesięcy temu chłop był na ustach wszystkich jako ostatni rywal Johna Ceny. Od grudnia WWE koncertowo partoli postać Austriaka, zestawiając go z lowcardem pokroju Dragona Lee lub nie rozpisując w ogóle. To już drugie RAW z rzędu, gdzie z Gunthera po prostu nie ma. :D

No i Rollins już mnie powoli nudzi z tą swoją zamaskowaną armią. Widać, że czekają tutaj na ostateczną decyzję ws. Breakkera, więc na razie Seth bardziej feuduje z Heymanem. Planem B wobec przedłużającej się kontuzji Brona zapewne jest Logan Paul.

Kolejna walka AJ z Becky jednak z pasem IC na szali. Wyczuwam jakiś gimmick match. A propos Becky... Kilka miesięcy temu tę żywą legendę kobiecego wrestlingu z pasa skroiła Maxxine Dupri. Tymczasem w San Antonio klepała w walce z Nattie, która perspektyw w WWE nie ma chyba żadnych. :/

Penta idzie śladem mistrzów US i broni pasa praktycznie co tydzień. Skoro WWE nie chce lub nie umie pisać programów midcardowym mistrzom to dobrze, że ich chociaż nie chowa i walczą regularnie o swoje trofeum.

Danhausen to kiedyś stoczy walkę czy najpierw musi rzucić klątwę na cały lowcard?

Punk i Roman trzymają poziom. Piękny był moment, gdy Brooks z wolna wchodził sobie do ringu, zbijając piątki z fanami, jakby Reigns był jakimś nic nieznaczącym petem, dla którego już sama obecność Punka w pobliżu powinna być zaszczytem. Przy mikrofonie znów nie zabrakło ognia, OTC nieźle odgryzł się tekstem o AJ, ale z uporem maniaka będę powtarzać, że zgrywanie luzaka to Pięta Achillesa u RR.

Edytowane przez Bastian
  • Lubię to 3

Cena.jpg

• Reputacja:   1 309
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Brock to jednak nabijacz wyświetleń. Już ponad 1,3:

Zajebiście się to oglądało. Nie wiem, czy dało się to zrobić lepiej pewnie nie. Wszedł młody sprawny byk i pozamiatał legendą. Coś pięknego. Trzeba iść teraz za ciosem i się nawet nie zastanawiać. Fani bardzo ciepło odbierają Femiego i WWE musi to wykorzystać. Na WrestleManii trzeba dać niezbyt długą, ale treściwą walkę, w której ostatecznie to Oba zwycięży. Wtedy mamy właściwie gotowego gościa, żeby rzucić go jeszcze dalej na głęboką wodę. Brawo. Tak to powinno wyglądać, a nie jakieś obijanie jobberów. Oby WWE tego nie zjebało po całości, bo będę zawiedziony maksymalnie.

• Lubię to 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   768
  • Styl:  Ciemny

Jak oni podłożą Obe Lesnarowi to będą kompletnymi debilami, mają szanse zbudować gwiazdę na lata silny power-house który wymiata w ringu, ma posturę potwora, jest przepotężny jeszcze w historii WWE nie było takiego zawodnika który odwala takie akcje w ringu, mam nadzieje że tego nie spartolą i nie poświecą Obiego dla Lesnara bo to będzie już wtedy totalne przegięcie ale dobrze wiemy że ten sztab jak i całe TKO są do tego zdolni aby Lesnar ze squashował Obiego bo sobie jaśnie pan tak za życzy, facet to powinien za swoje spierdolenie i krzywe akcje od pokutować i wypromować kogo trzeba jeśli chce odejść w honorach i respekcie przez fanów...

Ale ogólnie jak ktoś  sobie dobrze zatrzyma to można zauważyć że Obiemu poleciała łza po całej tej akcji, widać jak bardzo emocjonalny moment był to dla niego i nie ma co się dziwić to spełnienie marzeń aby ubić Lesnara.

Wgl w internecie krąży plotka i zdjęcie że jeden zamaskowanych od Rollinsa w ostatnich tygodniach był właśnie Oba :D Kto wie czy to się wszystko jakoś nie łączy

Poza tym reakcja Rollinsa po całym wydarzeniu coś pięknego:

ede0b1c8-77e9-4963-a582-bd61a98988a2.jpg

4 godziny temu, Bastian napisał(a):

Punk i Roman trzymają poziom. Piękny był moment, gdy Brooks z wolna wchodził sobie do ringu, zbijając piątki z fanami, jakby Reigns był jakimś nic nieznaczącym petem, dla którego już sama obecność Punka w pobliżu powinna być zaszczytem. Przy mikrofonie znów nie zabrakło ognia, OTC nieźle odgryzł się tekstem o AJ, ale z uporem maniaka będę powtarzać, że zgrywanie luzaka to Pięta Achillesa u RR.

Komicznie to wyglądało jak Punk na jedyne co się wkurzył że to jest " stary " to go tak zabolało? :D Nie wiele starszy jest od Balora, więc nie wiem o co tutaj chodziło... Serio Roman nie miał żadnych innych petard w rękawie? Coś o AEW, coś o relacjach z Vince'm, coś nawet o Larry'm aby trafić w czuły punkt Punka, Punk mu dojebał z ojcem a ten wyjechał z tym że jest stary XD no chyba że będą dalsze konfrontacje za mikrofonem i potężniejsze bomby zostawią na sam koniec... Tak czy siak bardzo dobry program, dawno nikt mnie tak nie wciągnął jak ta dwójka za mikrofonem, przyjemnie to się ogląda... Cieszę się że Punk w końcu dostanie ten solowy Main Event i to z największą gwiazdą tej dekady, a jak jeszcze wygra to będę uszczęśliwiony, chociaż wydaje mi się że to się skończy Heel Turnem któregoś z nich... Póki co fani stoją za Punkiem w tym programie zobaczymy jak to rozegrają na WM ta walka nie skończy się czysto. 

Ale to było dobre w kierunku Romana od Punka " Roman nazywasz mnie Phil, jakby to była obraza. Przyjaciele i rodzina mówią mi Phil. Mógłbym cię nazywać Teddy Tiaki, czy jakkolwiek się na prawdę nazywasz, ale nie będę cie nazywał Joe, bo byłoby to obrazą prawdziwego Samoańczyka, którego kocham " pięknie Punk odniósł się do Samoa Joe :D 

Co Randy tu odwalił przeniósł nas do 2009 roku rozmowa przez skype do tego ta jakość jak w tosterze, plus jeszcze rozmowa z nieznajomym Ted Dibiase odpada bo wpierdlu siedzi, więc obstawiam Boba Ortona :D Boże jak oni ten duet przywrócą to, to będzie totalna nostalgia niech jeszcze Randy przywróci koszulkę " Legend Killer R.K.O " to już wgl :D Ale aura włoku tego wszystkiego jest przepotężna... Nie którzy śmieszkują że to może być Vince McMahon :diabel: albo Shane McMahon, no zobaczymy ale zaciekawili mnie ostro, dobrze się zaczyna gorzej może być już na WM jak Cody odniesie zwycięstwo. 

5 godzin temu, Bastian napisał(a):

Drugi przykład to Gunther. Kilka miesięcy temu chłop był na ustach wszystkich jako ostatni rywal Johna Ceny. Od grudnia WWE koncertowo partoli postać Austriaka, zestawiając go z lowcardem pokroju Dragona Lee lub nie rozpisując w ogóle. To już drugie RAW z rzędu, gdzie z Gunthera po prostu nie ma. :D

Gunther... I teraz wiecie czemu jestem przeciwny aby grzebał kariery danych zawodników? Na co Cena była ta walka jak oni i tak nic z nim nie robią... Najgorzej rozpisana postać całego RTWM, szkoda tylko Cena i jego ostatniej walki która była cienka w chuj, można było mu dać kogoś lepszego nawet mógł być to Styles albo mogli kogoś bardzo mocno pod promować, Gunther dla mnie to spalony projekt i jak to będzie ostatni przeciwnik Lesnara i oni zrobią tak że Lesio pokona Obe, a Gunther pokona Lesnara to mnie chyba jasny szlak trafi i wyrzucę telewizor przez okno bo to będzie totalnie upośledzony booking... 

W całej sytuacji to szkoda tylko Cena nikogo więcej. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   1 309

41 minut temu, Grins napisał(a):

Komicznie to wyglądało jak Punk na jedyne co się wkurzył że to jest " stary " to go tak zabolało?

Też mnie akurat to średnio ruszyło, że Punk pękł po czymś takim i uderzył Romana, ale i tak to był kolejny udany segment z tą dwójką.

Co ciekawe, początkowy plan zakładał coś mocniejszego:

Cytat

The original creative direction for last night’s promo segment would have seen Roman Reigns respond to CM Punk's comments about his father with a darker response about Larry.

- Bodyslam+

50 minut temu, Grins napisał(a):

Gunther... I teraz wiecie czemu jestem przeciwny aby grzebał kariery danych zawodników?

To nie jego wina, że WWE się totalnie pogubiło w dalszej budowie jego postaci. Po pokonaniu w takim stylu Jaśka WWE miało na tacy świetnego heela, którego wystarczy dobrze poprowadzić. Sam początek nie był aż tak tragiczny, no ale ostatecznie wyszło jak, wyszło. Trochę szkoda.

• Lubię to 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   768
  • Styl:  Ciemny

38 minut temu, KyRenLo napisał(a):

To nie jego wina, że WWE się totalnie pogubiło w dalszej budowie jego postaci. Po pokonaniu w takim stylu Jaśka WWE miało na tacy świetnego heela, którego wystarczy dobrze poprowadzić. Sam początek nie był aż tak tragiczny, no ale ostatecznie wyszło jak, wyszło. Trochę szkoda.

Oni go tak prowadzą odkąd zdobył pas WHC ja od razu wiedziałem że z tego nic nie będzie, bookują go na szybko a później nie wiedzą co z nim zrobić, wgl po tym jak odklepał we walce z Jey'em stracił wiarygodność że ciężko uwierzyć że to jakiś carrer killer, szkoda tylko AJ'a i Cena że musieli mu się akurat podłożyć. 

Edytowane przez Grins

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   941
  • Status:  Online

Kolejne Raw w drodze do WM i zapowiada się ono bardzo dobrze, mam nadzieję, że dowiezie!

Raw zaczynamy od Rollinsa! Który wychodzi na ring i dookoła są jego Masked Mani! Mówi o tym, że jest jednym z tych, którzy zabiją The Vision, mówi o tym jak 2 tygodnie temu wbił metalowe krzesło w plecy Heymana, a potem jeszcze wykonał na nim Curb Stompa, wszystko przerwał Paul, który wyszedł na stage, widać, że poobijany, ale nic nie mówi tylko idzie w stronę ringu, a Seth cały czas do niego mówi w międzyczasie, nawet fani skandują "Fuck You Paul" ciekawe, ostatecznie Seth mówi, że Heyman jest rakiem tego biznesu i będzie go ścigał za tę zdradę dopóki nie odejdzie z federacji z tego co zrozumiałem, Heyman bierze mikrofon! Mówi, że każdy wie jakie są zasady FA...FO....FA....FO....FA....F-5!!!! Cyk mamy Lesnara! Brock najpierw rozwala lub straszy Masked Manów, a na sam koniec mamy face to face z Rollinsem, który widać, że się go nie boi, ale światła gasną i na arenie rozbrzmiewa Theme Song Oba Femiego! Oba wchodzi na ring i ma wymianę spojrzeń z Lesnarem, Rollins dalej jest w ringu i trochę odwrócił uwagę Lesnara i uciekł z ringu, a Brock odwrócił się i nadział na finishera Femiego! Po jednym o dziwo leżał spokojnie i padł jak mucha, rzadko się to zdarza w przypadku Brocka, następnie Oba przycisnął nogą Lesnara i wskazał na logo WM! Oj tak Oba vs Lesnar, kurde tylko nie wiem czy tego chcę po tym jak wiemy, że Lesnar nie ma zamiaru przegrywać do końca kariery już, Oba może zostać pogrzebany ajj, no ale co zrobisz no nic nie zrobisz, mam nadzieję, że jakoś dobrze to wykombinują, ogólnie bardzo dobry segment początkowy, bałem się, że polecą w Seth vs Brock, nie chciałbym tego, bo na szybko by to było i nie podobają mi się takie rzeczy zbytnio, nawet jeśli jakiś tam sens by to miało, bo jest związek z Heymanem, ale wolałbym Bron vs Seth i chyba do tego dążymy, ale zobaczymy, segment bardzo dobry oj tak.

Oj tak lecimy El Grande Americano vs Original El Grande Americano! Wolałbym ten pojedynek na WM w Mask vs Mask Matchu, ale tutaj też przygarnę na tym Raw, zobaczmy co wymyślą, liczę na Originala! Prawie 10 minut bardzo dobrego pojedynku, ale szkoda, że fałszywka wygrała, jednak dalej to nie zmienia faktu, że mega przyjemnie się oglądało ten pojedynek, który był bardzo dobry i dynamiczny, fałszywka wygrała przy pomocy swoich sojuszników, ale liczę na to, że Original się odegra i to na WM!

Roman na backu podjeżdża na parking i spotyka The Usos, rozmawia z nimi, a także przekazuję wiadomość dla swojej rodziny.

Wideo promo Liv Morgan, w którym mówi, że to był jej plan od początku, żeby pozbyć się Balora i to była przyjemność patrzeć jak popada w niełaski, świetne to było od Liv oj tak!

Na backu ponownie mamy Romana i Usos i rozmawiają o swojej rodzinie i ojcu Romualda.

Lecimy z walką o tytuł Women's Intercontinental! AJ Lee vs Bayley! Kurde tutaj może trochę się wydarzyć, możemy zobaczyć obronę AJ i powrót Becky, sama Becky może przeszkodzić w obronie tytułu Lee i to Bayley zdobędzie tytuł i będzie go broniła przeciwko Lyrze na WM, a walka AJ vs Lynch będzie bez tytułu na szali, no ogólnie sporo może tutaj się podziać, więc chętnie zobaczę na co postawią! Ponad 10,5 minuty kolejnego bardzo dobrego pojedynku i jednak postawili na czystą wygraną AJ Lee, to teraz czekamy na powrót Becky Lynch! Brawa dla obu Pań, bo dały przyjemne widowisko i ciekawe co dalej dla Bayley o ile coś dalej dostaniemy z nią związanego, a AJ pewnie zajmie się pewną Irlandką, ciekawe, nie było powrotu Becky.

Na backu mamy JD McDonagha, który kłóci się z Pearcem.

Kurde co jest? W przerwie dostaliśmy powrót Becky i atak na AJ? Co Oni odwalili? xDDDD No ok niech będzie, Becky wraca i lecimy pełną parą z feudem na WM, AJ Lee jest mocno obijana przez Becky w tym momencie! 

Powtórka tego co wydarzyło się na SD i zgadzam się tutaj z @Grins że oprawa graficzna tej WM jest świetna, match cardy są piękne i ogólnie ta oprawa jest cudowna.

Pora na obronę tytułu Interkontynentalnego przez Pentagona! Zobaczmy z kim tym razem będzie bronił swojego mistrzostwa! Najpierw jednak promo przed walką! Uuuaaaa Dragon Lee powraca po tym jak został rozwalony przez Gunthera i będzie walczył o tytuł Interkontynentalny! To powinien być bardzo dobry pojedynek! Znowu walka zaczęła się w trakcie reklam, więc nie będę wiedział jaki był jej dokładny czas, no cóż. Bardzo dobry lub nawet świetny pojedynek można powiedzieć, który trwał zgaduję, że około 13 minut LUCHA LIBRE! Ładnie się postarali Panowie, a i sam booking też był fajny tego pojedynku, podoba mi się ten Dragon Lee od feudu z Guntherem, ma charakterek i brawo dla Pentagona za obronę tytułu kolejny raz! Ciekawe co dostanie na WM, bo coś dostanie mam nadzieję!

Heyman na backu z The Vision, Logan i Austin mówią, że Rollins jest martwy, Heyman jednak mówi, że Vision ma za mało mocy i muszą mieć mistrzostwa, Heyman proponuję tytuły World Tag Team, które są w posiadaniu The Usos. 

Maxxine Dupri vs Nattie, może będzie ciekawy pojedynek, zobaczymy. Hmm prawie 4,5 minuty takiej dość średniej walki i wygranej przez Nattie, no okej nie mam nic do dodania, odbyło się i już.

Co jest, fajny krótki wywiad z Ortonem, znaczy to miał być wywiad, ale ostatecznie Randy odmówił wywiadu i powiedział tylko to co miał do powiedzenia, powiedział, że jest killerem i że wrestling has more than one royal family, ciekawe o co chodziło, bo w sumie to Randy jak wrzucili go na wizję to jeszcze z kimś gadał, bo był na titantronie jedynie, zaciekawili mnie bardzo i zastanawiam się o co ogólnie będzie chodziło, bo to nie było tylko promo moim zdaniem, to miało jakieś większe znaczenie i ciekawi mnie do czego to doprowadzi.

Je'von i Dragon na backu rozmawiają sobie, ale przerwał to Kofi, który miał fajną koszulką, znaczy fajne hasło na niej "One bold move can change everything". Danhausen poszedł do Kofiego i Graysona...."You are cursed" skandowane w stylu "New Day Rocks" to złoto xDDDDDDDDD.

Stephanie Vaquer vs Raquel Rodriguez i to może być ostatni pojedynek, bo jeszcze segmencik z Romanem i Punkiem, a tylko 39 minut do końca, zobaczmy co nam Panie ugotują! Lekko ponad 10 minutowa dobra walka, Stephanie wygrywa poprzez takiego zmodyfikowanego School Boya, ale nie wiem do końca co tam Iyo robiła, ale może jakiś feudzik się szykuję, no zobaczymy, Stephanie jest promowana, walka spoko, feud budowany, ciekawi mnie tylko co z Iyo w tej sytuacji, ale przekonamy się.

Na backu mamy kłócące się lub głośno rozmawiające Bayley z Lyrą i w tle co mnie bardziej ciekawiło widzimy jak Theory rozmawia z Maxxine, ciekawe, The Kabuki Warriors podchodzą do Bayley i Lyry i Asuka ma problem o to, że Bayley miała szansę na tytuł Women's Intercontinental, bo gdyby to Asuka wygrała w zeszłym tygodniu gauntlet match to Ona by była teraz mistrzynią, bo zdołała by pokonać AJ Lee.

Oficjalnie Oba Femi vs Brock Lesnar na WM, kurde zapowiada się to świetnie, ale boję się, że Femiego mi zakopią tym.

Next Week: Brock Lesnar się pojawi! Feudzik będzie kontynuowany oj tak, The Usos vs The Vision, ale chyba nie o tytuły, przynajmniej na ten moment match card wygląda jakby to był non-title match i komentatorzy też nic nie mówią, że to walka o mistrzostwa, no cóż, może w taki sposób Vision wywalczy sobie drogę do walki o te pasy, więc we will see, ale zapowiada się ciekawie i wychodzi na to, że to tyle, cóż, nie jest jakoś dużo zapowiedziane, ale przyjemne atrakcję jak dla mnie.

Usos na backu spotykają LA Knighta, Knight mówi, że obecnie są po tej samej stronie i walczą z The Vision, ale jeśli stare Bloodline powróci to nie będą po tej samej stronie.

Segmencik wieczoru oj tak Romuald wbija na ring! Roman wita się z fanami i chcę, żeby miasto go uznało i mówi, że Punk się trochę zagubił i zapomniał, że to jego show, więc zaprasza Punka do ringu, żeby załatwić ten biznes, Punk dość długo wchodzi, a Romuald wita Punkstera w jego ringu, w jego main evencie, a Punk zaczął mieć problem o to, że Reigns mówi do niego prawdziwym imieniem, Punk mówi, że zasłużył na to co go spotkało w zeszłym tygodniu, także ciekawie, ale powiedział, że to była właściwa wiadomość, ale od złego nadawcy, Reigns mówi, żeby Phil nie marnował jego czasu i chcę wyjść z ringu, ale Punkster mu nie pozwala i powtarza, że to jego show i On będzie mówił kiedy może wyjść z ringu, Reigns mocno wszedł Punkowi do głowy, aż Mistrz Wagi Ciężkiej go zaatakował tylko Punchem, ale jednak, a Reigns się tylko uśmiechał dając do zrozumienia, że udało mu się osiągnąć to co chciał, Punka aż wyprowadzili oficjele, a Roman był zadowolony z całego obrotu spraw, kolejny bardzo dobry segmencik pomiędzy tą dwójką, feudzik oddaje zdecydowanie.

Podsumowanie: Jestem mega zadowolony po obejrzeniu tej gali, feudy podbudowane i wyglądają w większości bardzo dobrze i solidnie, mega przyjemne rozpoczęcie show, środek był przyjemny, są zapychacze, ale one zawsze będą, ważne, że jest ich niewiele i po obejrzeniu całości niezbyt o nich pamiętam, droga do WM wygląda jak dla mnie bardzo dobrze.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)