Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   919
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Chętnie się przekonam jak wyjdzie pierwsze Raw po Elimination Chamber, jesteśmy już na ostatniej prostej do Wrestlemanii, mam nadzieję, że wyjdzie dobrze.

Zaczynamy od pokazania wydarzeń z Elimination Chamber, jak to zwykle bywa na pierwszych tygodniówkach po PLE, a oficjalnie gale rozpoczyna The Vision! Wchodzą bez theme songu i Heyman ma mikrofon i przedstawia siebie i The Vision i mówi, że są tu dzisiaj, żeby porozmawiać o Sethie Freakin Rollinsie! Nie wiem czemu Heyman mówi o nim jako o "Thiefie" czyli złodzieju, publika zaczyna śpiewać theme Setha, a Paul mówi, że nienawidzi jego theme songu i nienawidzi Setha Rollinsa, aaa dobra wiem czemu mówi jako o złodzieju, bo okradł Logana z szansy na main event Wrestlemanii xD i w sumie grozi Rollinsowi, żeby lepiej nie wychodził na ring i to jest personalna obietnica, że go zniszczą w skrócie jak wyjdzie na ring, Theory przejmuję mikrofon, ale nie powiedział nic interesującego i oddaję mikrofon Loganowi, mówi, że ostatnią osobą, która wyeliminowała 3 osoby w Elimination Chamber Matchu był Brock Lesnar, a On to podtrzymał, Paul mówi, że to show nie zejdzie z anteny dopóki Rollins nie wyjdzie i nie udzieli kilku odpowiedzi, ale wszystko przerywa Adam Pearce! Który ma dość The Vision i ogólnie obwinia ich o atak na Jeya Uso, Heyman się dziwi temu i mówi, że nie mają nic wspólnego z Jeyem Uso, ale jeśli go to uspokoi, to będą z chęcią winni tego co zrobią z Sethem Freakin Rollinsem! Tak te słowa zrozumiałem. Pearce jednak odpowiada, że musi porozmawiać z Rollinsem, ale żeby to zrobić to Oni nie mogą się w to wtrącać, a Adam mówi, że musi z nim porozmawiać, bo Seth nie jest jeszcze dopuszczony do akcji w ringu, ciekawa sytuacja, nagle Masked Man wyskakuję przez barykady, ale widać, że to nie był Seth od razu się wraca, bo ochrona go przepędza, jest też i drugi Masked Man, który prawie wbił do ringu, ale Logan zaczął go gonić, bo ten drugi Masked Man zaczął uciekać w publiczność, pojawił się trzeci i Theory zaczął go gonić, a ten trzeci ucieka w publiczność, Heyman został sam w ringu, więc teraz pojawi się pewnie Seth, Heyman chcę opuścić ring, ale od strony stage'u pojawia się czwarty Masked Man i idzie w jego stronę, a Paul jest trochę przestraszony bez ochrony, Heyman coś mówi do tego Masked Mana, a z tyłu pojawia się piąty Masked Man z krzesłem, którego Heyman nie widzi, ale ten piąty już nawet maskę zdejmuję i to Seth Rollins! Cyk krzesłem w plecy Heymana! Woooooow, Heyman nawet Curb Stompa przyjął! Świetne otwarcie show, Rollins wychodzi przez publikę, to jest prawdziwy The Architect! Zawsze ma plan!

Po reklamach na backu widzimy jak Heymana zabiera karetka i pojawiają się też Theory i Logan, którzy pytają co się wydarzyło, ale ostatecznie Logan mówi, że idzie po samochód, pewnie, żeby pojechać za karetką, podjeżdża jakiś samochód, Austin podchodzi, a tam Jimmy Uso go atakuję! Potem widzimy jak Jimmy podchodzi do kierowcy karetki, którym okazuję się LA Knight! Haha co jest kurde, zaskoczenie jest, Knight zabierze Heymana na przejażdżkę! Mega fajne rozpoczęcie show! Vision będzie miało problemy i ciekawi mnie ostatecznie jak zostanie rozwiązana walka z nimi na Wrestlemanii, w sensie kto z kim zawalczy, bo na razie jest Seth, Jimmy, Knight, a pewnie po powrocie jeszcze będzie Jey, więc czworo zawodników, a tylko Logan i Austin z drugiej strony, Bron się co prawda może jeszcze wykurować, ale to wciąż czterech na trzech, chyba, że Jeya nie będzie na WM i dostaniemy jakiegoś Six Mana albo Jimmy i Knight vs Logan i Austin oraz Rollins vs Breakker, w taki sposób też mogą to rozegrać, ale zobaczymy, ciekawie się robi!

Gunther vs Dragon Lee, lecimy z tym, Dragon jeszcze przed walką atakuję Austriaka! Znowu walka zaczęła się podczas reklam, to ciężko będzie określić ile trwała. Wydaję mi się, że walka trwała około 13-14 minut, ale była bardzo dobra i fajnie zabookowany został tutaj Dragon Lee, nawet prawie uwierzyłem, że jest w stanie to wygrać, nawet jeśli przez wyliczenie poza ringowe, ale jednak, mega mi się podobała ta walka, ładny opener w wykonaniu obu Panów i Gunther ostatecznie to wygrywa po zapięciu Sleeper Holdera na Dragonie i ściągnięciu mu maski, ciekawe czy to koniec feudu i czy rozpoczniemy coś nowego dla naszego Career Killera.

The Kabuki Warriors na backu rozmawiają, Asuka chyba wyżywa się na Kairi i nagle odchodzi, ale do Kairi podchodzi AJ Lee, która pyta się czy wszystko w porządku, a Sane wygląda jak zaklęta i woła ją Asuka xD.

Nasza nowa mistrzyni Women's Intercontinental AJ Lee wbija na ring! Zobaczmy co ma nam do powiedzenia! Mówi, że wyrwała ten tytuł Becky Lynch, mówi, że fani wierzyli w nią i nie pozwolili jej zapomnieć o tym jak dobra jest, wraca do pokonania Becky i mówi, że Lynch dała jej walkę Jej życia i że wciąż jest materiałem na mistrza, mówi, że Wrestlemania jest przed nimi, ale nie zamierza na nią czekać, mówi, że zamierza być walczącą mistrzynią i nie chcę marnować więcej czasu i chyba ogłasza Open Challenge o jej tytuł? Tak to wyglądało, mówi, że będzie broniła swojego tytułu kiedy tylko będzie w ringu....i wychodzi z ringu, dziwny segment, ale nowy mistrzowie muszą się wypowiedzieć, więc powiedzmy, że było git, trochę nie wiem do końca do czego to zmierzało, myślałem, że podbudujemy feud z Becky, a potem, że będzie miała Open Challenge, a ostatecznie ani jedno ani drugie i wyszło z tego zwyczajne promo nowej mistrzyni, więc niech i tak będzie, źle nie było.

Na backu widzimy Pentagona i El Grande Americano tego oryginalnego, El Grande życzy powodzenia Pentagonowi w walce z Dominikiem i mówi, że jeśli ten wygra tytuł Interkontynentalny, to On jest pierwszy w kolejce do walki o to mistrzostwo, Pentagon odchodzi, a do oryginalnego El Grande podchodzą Los Americanos i to całą trójką, wychodzi z tego, że dzisiaj dostaniemy walkę Original El Grande Americano vs Jeden z Los Americanos.

Świetne wideo promo od Liv Morgan.

Dostaniemy Original El Grande Americano vs Rayo Americano! Pojedynek pewnie będzie bardzo dobry ringowo. Lekko ponad 10 minut bardzo dobrej walki i pomimo kilku prób pomocy ze strony sojuszników to Rayo to przegrał, a Original El Grande Americano może się szczycić zwycięstwem! Przyjemna walka i brawa dla Oryginalnego El Grande Americano! Ciekawi mnie dalsza część tej historii.

Wideo promo Pentagona na temat jego walki o tytuł Interkontynentalny dzisiaj.

Na backu mamy Liv i Raquel, Morgan proponuję swojej przyjaciółce, żeby rzuciła wyzwanie AJ Lee o tytuł Women's Intercontinental, w sumie nie taki głupi pomysł. Następnie przechodzimy do męskiej części Judgment Day, nawet Balor się pojawia, ale jak Dominik pyta się o to czy może liczyć na swoich sojuszników, kiedy będzie bronił tytułu to McDonagh mówi, że pewnie, ale Balor chcę, żeby Dominik zrobił to dla samego siebie i sam, ale jednak McDonagh i Dominik go przekonują, chociaż widać, że Finn nie jest chyba z tego zadowolony, ale zobaczymy jak to wyjdzie, historia się toczy! 

Rusev wbija od strony publiki i wchodzi na stół komentatorski i mówi, że jest zmęczony gadaniem o Femim i mówi, że obaj chcą tej walki, więc niech odbędzie się ona teraz! Rusev jeszcze trochę mówi i oficjalnie wyzywa Femiego i Oba wychodzi na stage! Wchodzi do ringu i ma mikrofon, zobaczmy co nam powie! Ale w sumie tylko sprowokował delikatnie Ruseva do wejścia na ring, mamy face to face i brawl pomiędzy zawodnikami! Który wygrał Oba Femi, kurde ale od Femiego leci taka aura, no gość jest niesamowity dajcie mu tego Lesnara!

Na backu mamy Lyre i Bayley, Valkyria proponuję, żeby Bayley wyzwała AJ Lee do walki o mistrzostwo Women's Intercontinental, czyżby WWE szykowało jakiś wieloosobowy pojedynek o ten tytuł? Na to wychodzi, ale to może wyjść dobrze lub ewentualnie jakiś gauntlet o pretendentkę do tego tytułu na Wrestlemanii, Bayley i Lyra idą do gabinetu Pearca, a z niego wychodzi Iyo, Bayley jest gitem xD, wchodzi i od razu "Scrub Daddy" xDDDDDDDDDD.

Jimmy Uso wbija na ring, a więc pora na pojedynek z Austinem Theorym! Chętnie zobaczę ten pojedynek! Lekko ponad 2,5 tego pojedynku i włącza się Logan Paul i doprowadza to do DQ lub No Contestu, zależy co WWE bardziej pasuję, The Vision obija Jimmy'ego, ale powraca Jey Uso! Vision czekają na niego i patrzą się w stronę stage'u, ale ten po cichu wślizguję się od tyłu, rzuca bratu jedną kule, sam ma drugą i cyk atak na Austina i Logana! Więc jednak Jey będzie w drodze do Wrestlemanii i pewnie na samej Wrestlemanii też, więc ciekawi mnie jak to rozwiążą, wciąż w najoptymistyczniejszym scenariuszu z powrotem Brona jest 4vs3 na korzyść face'ów, chyba, że jednak ostatecznie Knight zajmie się kimś innym, w sumie ma to sens, bo Knight tak naprawdę Heymana jedynie zabrał na przejażdżkę, więc Paul może rzucić na niego Lesnara i przecieki o Lesnar vs Knight się potwierdzą, dobra to już wszystko jasne jak to będzie wyglądało, lecimy w Lesnar vs Knight, The Vision vs The Usos o World Tag Team Championship i Breakker vs Rollins zdecydowanie, w sumie bardzo dobre rozwiązania w takim wypadku i uważam nawet, że jeśli tak będzie to wyjaśnienia są bardzo dobre i dobrze opowiadają to story pomimo tych problemów z kontuzjami, dobrze to wygląda.

Pearce rozmawia z Aldisem i jak kończy to Danhausen się pojawia za nim xD. Danhausen ma listę żądań dla Pearca, pierwsze z nich, wprowadzenie do Hall Of Fame w tym roku xDDDDDDDDD i z tego co zrozumiałem to z jego osobistym camera boyem, którym będzie Triple H? xDDDDD, a drugie, że jego twarz ma być na wszystkich ciężarówkach xDDDDDDDDD, dobra gość jest kotem xDDDD. Danhausen daje listę Pearce'owi, a Adam pyta się go czemu ten papier jest taki śliski? Tak zrozumiałem, ale nie wiem czy dobrze, Danhausen mówi, że znalazł go w toalecie xD. Judgment Day przechodzi obok akurat i Pearce pyta się czy znają Danhausena i mamy szybkie ulotnienie się Adama xDDD, Danhausen nie wie jak McDonagh się nazywa i pyta się czy może mieć Intercontinental Title xD, Dominik powiedział, że pokonałby go czy coś w tym stylu, a Danhausen "You're Cursed!" xD. 

Lecimy wywiadzik z Ripley, ale nie na backu tylko na stage'u ulala, Iyo wyszła z przyjaciółką i wspiera ją, obie się wspierają wzajemnie, a Rhea zapowiada, że będzie w ten piątek na SD, by stawić czoła Jade Cargill.

Next Week: Lyra Valkyria vs Bayley vs Raquel Rodriguez vs Iyo Sky vs Asuka vs Ivy Nile, Gauntlet Match o pretendentkę do tytułu Women's Intercontinental, no to była jedna z opcji, które przewidywałem, w sumie dobrze i poza Ivy to tak naprawdę każda z tych kobiet ma szanse wygrać, zapowiada się fajny pojedynek, Oba Femi vs Rusev, oj tak na to czekam i to bardzo i w sumie tyle, dwie walki, ale bardzo dobre walki, zapowiada się mega dobrze moim zdaniem.

Ostatnia walka dzisiejszego wieczoru, Pentagon vs Dominik Mysterio o tytuł Interkontynentalny! Ciekawe czy tym razem Pentagonowi się to uda, ale bardziej mnie zastanawia czy zobaczymy początek feudu pomiędzy Dominikiem i Finnem? Mam nadzieję, że tak i może to być zarówno o tytuł Interkontynentalny, jak i powodem ich feudu może być strata tytułu Interkontynentalnego przez Dominika do której przyczyni się Balor, tak jak to zrobił z Priestem w 2024, opcji trochę jest i chętnie się przekonam w jaką pójdą o ile ten feud jest w planach, ale mam nadzieję, że jest, a walka Pentagona z Dominikiem standardowo pewnie będzie bardzo dobra! Prawie 16,5 minuty walki i to była bardzo dobra walka oj tak i jednak poszli w drugą opcję i Balor był powodem utraty tytułu przez Dominika, ale nie do końca celowo tylko chciał, żeby Dominik wygrał to dla samego siebie i kiedy Mysterio poprosił o młotek to McDonagh chciał mu go podać, a Balor mu przeszkodził, co wykorzystał Pentagon i mamy nowego mistrza Interkontynentalnego!  Pentagon w końcu z tytułem w WWE, dobrze widzieć go z pasem, bardzo lubię Pentagona, ale mam nadzieję, że zobaczymy ciekawe programy o tytuł z tym zawodnikiem, a nie tylko ciekawe walki, a feud Balora z Dominikiem można uważać prawie za rozpoczęty!

Czas na ostatni segment tego wieczoru i to segment zawodników, którzy będą main eventowali Wrestlemanię, a więc Romualda i CM Punka! Oj tak, pokażcie mi co dzisiaj wykombinujecie! Roman wbił na ring, ale zdążył jedynie powiedzieć, żeby to miasto go uznało i od razu wybrzmiewa theme song CM Punka! Który też zmierza w stronę ringu i do niego wchodzi, ale będzie starcie na mikrofonie! Punk odwołał się trochę do tweeta Romana, a Reigns się aż uśmiechnął i stwierdził, że Punkster ma cienką skórę, ale Punk stwierdził, że nie przejął się tym tweetem, że nie obchodzi go co ludzie o nim tweetują lub mówią o nim w podcastach, Best In The World wspomina, że w Indianapolis mają masę historii, to tutaj The Shield zadebiutowało i to tutaj Punk wziął Romana do tańca? Tak to zrozumiałem, ale Reigns w sumie ładnie to skontrował, powiedział, że przyprowadził pozostałą dwójkę, nie Romana i to w sumie prawda, Punk z tego co pamiętam chciał Chrisa Hero w The Shield, Punk natomiast odpowiada, że pamięta to inaczej i być może nie wybrał Romana, ale Roman wybrał jego, Reigns ciekawie się wypowiada, bo gość wygląda jak prawdziwy face of the WWE nieważne czy zachowuję się jak super hero czy nie, ale wypowiada się jako ten, który został wybrany przez federację i wypowiada się w imieniu całego WWE i zarządu, jakby to On też w nim był, bardzo dobrze to wygląda, Reigns powiedział co się stanie po wygraniu przez niego tytułu World Heavyweight i chciał odejść, ale Punkster mu w tym przeszkodził i daje bardzo dobrą kontrę, mówiąc, że nie będzie wychodził dopóki On nie skończy mówić przede wszystkim pyta się "Kto jest NIMI?!" Rozgląda się dookoła Romana i pyta się czy ma jakieś samoańskie gobliny w kieszeniach? xDDDDDDDD, Najlepszy Na Świecie mówi, że Reigns jest sam, nie ma swoich kuzynów, nie ma Shield i nie ma swojego Wisemana i co więcej to Punk powiedział mu, żeby Heyman go opuścił, Punk lubi takie momenty, bo w takich momentach to Reigns ściga jego i mówi, że Reigns będzie w main evencie Wrestlemanii nie dlatego, że wygrał męski Royal Rumble Match tylko dlatego, że Punk jest mistrzem, On jest main eventerem i to jego show na Netflixie! Z tego co zrozumiałem to Punk nieźle pocisnął Romualdowi mówiąc, że pochowa/ponosi Romana obok jego ojca? Mocne to było, świetny segment, kolejny niesamowity segment pomiędzy tą dwójką, tak się buduję main event Wrestlemanii!

Podsumowanie: Ale to było bardzo dobre show, wszystko tutaj grało, miało znaczenie, pchało story do przodu oj tak, mega mi się to podobało, droga do Wrestlemanii się zaczyna i jak na razie się nie zawodzę, bardzo dobrze to wygląda i jest o wiele lepiej niż w zeszłym roku, mam hype na to co się dzieję oj tak, czekam na kolejne tygodniówki, bo zarówno na Raw jak i na SD dzieją się ciekawe rzeczy! 

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   358
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

CM Punka i Romana Reignsa słucha się przyjemnie, szczególnie, gdy przestają udawać "miłych gości". Tekstem o ojcu Romana, Punk mocno zakończył RAW w Indianapolis. Tylko jedno mi w tym programie przeszkadza. Pas mistrzowski. Byli wielokrotnymi mistrzami, lata świetności mają za sobą. Niech się legendy ze sobą biją, to znacznie lepsze niż Breakker czy Oba Femi jobbujący Punkowi i Reignsowi. Ale mistrzostwa niech zdobywają młodsi.

Penta też nie młody, ale z pierwszym mistrzostwem w WWE. Ten IC Title dla luchadora chyba i tak spóźniony o kilka miesięcy. Chciałbym wierzyć, że ten pas wzmocni pozycję Penty, ale obawiam się, że będzie tak, jak to zwykle bywa z face' owymi, midcardowymi mistrzami - źli będą czyhać na pas, Penta będzie bohatersko bronić, oczywiście do czasu.

Zakończyło się drugie panowanie z IC Title Doma Mysterio. Czas zostawić midcardowe tytuły na jakiś czas i iść wyżej. Może od Money in the Bank? Ale najpierw prawdopodobny, odkładany od wielu miesięcy feud z Balorem. WWE sprytnie zostawia sobie furtkę na solowe starcie Dom - Fin w Las Vegas lub wieloosobową walkę o IC Title, z udziałem Penty. A może i JD też się załapie.

Dziwna akcja u kobiet, bo ich IC Title dostało więcej czasu niż dwa programy o złoto razem wzięta. Stephanie Vaquer w ogóle nie było w Indianapolis. :/ Rhea z Jade na galach Smackdown pewnie dostaną więcej czasu. Ze Steph, Liv i programem na RAW może być gorzej.

• Lubię to 1

Cena.jpg

• Reputacja:   1 245
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Pierwsza tygodniówka po gali Premium. RAW:

The Vision na otwarcie show. Heyman to Heyman wiadomo, że na mikrofonie nigdy nie zawiedzie. Ostatecznie pojawił się Seth z krzesłem i Paul dostał za swoje. O Pingwin we krwi. Interesujący początek tygodniówki.

Jimmy Uso? Bracia vs. Logan i Austin na WM? Możliwe. Heyman w karetce, a kierowcą LA Knight.

Zajebista walka Gunther vs. Dragon Lee.

Klimatyczna Liv zawsze na plus.

Chad pokonał Rayo. Znośna walka.

O Finn. Kiedy w końcu program z Dominikiem?

Oba vs. Rusev? Niby spoko. Starcie dwóch silnych chłopów, ale kim niby jest w WWE Rusev, żebym teraz się jarał, że Oba go pokona? 

Iyo wychodzi z pokoju łysego. Cóż, wypadałoby, żeby na WM zawalczyła o jakiś pas.

Walka Jimmy vs. Theory zakończona DQ dosyć szybko. Jimmy bity przez dwóch członków The Vision, a tu nagle na ratunek pojawia się Jey. Szybko doszedł do siebie chłop nie ma co. Wygląda, że rzeczywiście dostaniemy taką walkę na WrestleManii.

Jakiś typ z pomalowaną twarzą rzucił klątwę na Dominika. To teraz można mieć pewność, że Dom straci pas IC. Szkoda, no ale przecież Penta za którąś wreszcie próbą musiał wygrać ten tytuł.

Tak Rhea ściągnij ten pas z Jade.

Bardzo, bardzo dobra walka Dom vs. Penta. Zgodnie z oczekiwaniami Penta w końcu wygrał tytuł.

Starcie Roman vs. Punk na mikrofonie znowu wyszło wybornie. Póki co nic tylko się cieszyć.

Jestem bardzo zadowolony z poziomu tej tygodniówki. Mocne odbicie od przeciętnej gali Premium.

Myślę, że za bardzo nie przesadzę jak ocenię czerwonych na 9.

• Lubię to 1

WeAreSoBack.png