Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   396
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

3 godziny temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Co do nigdy przenigdy w profesjonalnym wrestlingu:

Styles mówił, że właśnie dlatego nie zostawił rękawic w ringu. Bo we wrestlingu nigdy nie można mówić "nigdy". Stawiam, że jego koniec to żaden work, ale AJ zostawia sobie po prostu furtkę na przyszłość.

• Lubię to 3

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1 228
  • Styl:  Ciemny

Zapowiada się interesujący odcinek:

card-for-tonights-raw-02-23-v0-xc1ogv6c8

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   1 402

16 godzin temu, -Raven- napisał(a):

Styles mówił, że właśnie dlatego nie zostawił rękawic w ringu. Bo we wrestlingu nigdy nie można mówić "nigdy". Stawiam, że jego koniec to żaden work, ale AJ zostawia sobie po prostu furtkę na przyszłość.

Słowo klucz to przyszłość. AJ nie będzie już latał po ringach w AEW czy nawet ponownie w WWE, ale jeśli nadarzy się okazja by zawalczyć wspólnie w teamie z synem to pewnie skusi się na ten jeden raz. Wątpię by coś innego miało go przekonać.

• Lubię to 2

...

• Reputacja:   735

Piękne odejście legendy tak jak powinno wyglądać! Nie wiem czemu mnie to tak boli... Że Cena odszedł jak ostatni luj AJ dostał owację :( Chociaż Rusev i Oba zrobili mi przy tej skrzyni dzień... Ale AJ :( kurwa mac... Ciesze się w chuj mam nadzieje że kiedyś tak u honoruj Willa Ospreaya :) Dziękuje AJ i pisze to ledwo żywy rano! Piękne pożegnanie, szkoda że Cena wyglądało jak gówno. 

LA Knight na czempa! 

Edytowane przez Grins
  • Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

4 godziny temu, Grins napisał(a):

Piękne pożegnanie, szkoda że Cena wyglądało jak gówno. 

Też mnie to boli zwłaszcza, że Cena to był ich ,,gość'' przez długie lata...

Wracając do AJa - ładne, ale też smutne pożegnanie. Nie mam już wątpliwości, że czeka go emerytura. Może jeszcze kiedyś jakaś pojedyncza walka z synem? Swoją drogą tak mi przyszło do głowy, że jego syn mógłby przyjąć nawet podobny ring name - AJ Styles jr.:oczko2:, bo przecież mają te same inicjały. Cóż, AJ to mój top 3 ever i tylko dla niego w ostatnim czasie zerkałem co się dzieje w WWE...Jak pomyślę, że w tak krótkim czasie kariery pokończyli Cena, Tana i Styles to brak mi słów - absolutna topka ostatnich kilkunastu lat.

PS:

image.thumb.png.701cc7c12df51ddb29b7a3dd917d81c6.png

Ale się JB postarzał...

...

• Reputacja:   349
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Żegnamy AJ Stylesa i witamy w Hall of Fame. Ruch zrobiony chyba głównie po to, aby AJ'owi przypadkiem nie przyszło do głowy spróbować swoich sił w AEW. Styles szybciej w HoF niż Cena, choć koniec ich karier dzieli raptem kilka tygodni. Jasiu pewnie dostanie główne miejsce za rok lub dwa.

Powiało trochę starym TNA na RAW w Atlancie, nostalgia chwyciła, ale na pewno nie zatwardziałych fanów WWE, bo ci na widok Kazariana czy Abyssa nie za bardzo chyba wiedzieli, kim się zachwycać albo scrollowali telefony. :D 

Dobrze, że Gunther "nie wyszedł z roli" nawet w dniu hołdu dla Stylesa i nadal był niszczycielem dobrej zabawy :D Dragon Lee przerwał Austriakowi. W teorii niby dla niego dobrze, że ma program z wysoko postawionym gościem, ale "w nagrodę" najpewniej Gunther uśpi go na kilka tygodni i kto wie czy WM42 nie przepadnie zamaskowanemu smokowi. :D 

Liv Morgan kontra Stephanie Vaquer na WM42. Bez zaskoczenia. Obie panie mają teraz prawie dwa miesiące na utrzymanie fanów w zainteresowaniu tą walką. Mam wątpliwości, czy uda im się uniknąć znużenia rywalizacją.

Pearce i Aldis mają na Elimination Chamber otworzyć wspólnie skrzynię, którą przerzucają się od kilku tygodni. Ciekawe, co będzie w środku? Może The Rock wyjdzie z pudła i wyjaśni, co autor miał na myśli, chcąc duszę Cody' ego Rhodesa i heelowego Johna Cenę rok temu? :D Chociaż ta skrzynia trochę za mała na ego Rocky' ego. :diabel:

Jey Uso uzupełnił skład męskiego Elimination Chamber. Już nie mogę się doczekać yeetowania podczas walki. Co gorsza, żaden z rywali nic z tym nie zrobi i będzie się temu biernie przyglądać. :sciana:

U kobiet kolejna niespodzianka. W komorze zabraknie Charlotte Flair i Io Sky, ale mam wrażenie, że to wszystko po to, aby fani wierzyli, że ich tag team partnerki będzie stać na wygraną w Chicago. Swoją drogą, nie obraziłbym się na walkę Ripley - Cargill na WM42. Myślę, że Raquel ma jakieś szanse na wygraną w komorze i dołączenie do Morgan i Vaquer w Las Vegas.

Open Challenge Brocka Lesnara na WM42 każe sugerować, że bliżej walki z nim są Oba Femi lub Gunther niż LA Knight, o którym mówiono od kilku tygodni. A może to zmyłka, Lesnar wejdzie do klatki kosztem Rycerza, który przyjmie wyzwanie? Co cieszy, Bestia wreszcie ruszy tyłek i będzie na każdym RAW od 16 marca aż do WM.

W promie Punka równie często padało nazwisko zarówno Balora, jak i Reignsa. To tyle w temacie emocji w starciu o WHC. Zabrakło nawet ostatniej konfrontacji Irlandczyka z mistrzem w Atlancie.

• Lubię to 2

Cena.jpg

3 godziny temu, Bastian napisał(a):

Żegnamy AJ Stylesa i witamy w Hall of Fame. Ruch zrobiony chyba głównie po to, aby AJ'owi przypadkiem nie przyszło do głowy spróbować swoich sił w AEW.

Nawet bez tego nie uwierzyłbym w ten ruch, bo nie ma sensu dla samego AJa. Styles nie po to zdecydował się kończyć by ponownie musiał być w ciągłych rozjazdach. Pieniądze ma, lata swoje też i może spokojnie powiedzieć pas. Zresztą z wieloma zawodnikami AEW walczył na różnych etapach swojej kariery.

• Lubię to 1

...

• Reputacja:   899
  • Styl:  Jasny

Lecimy z ostatnim Raw przed Elimination Chamber! Zobaczmy co WWE nam zgotowało, ale zapowiada się dobre Raw oj tak.

W ringu jest Corey i Cole, ale szybko przerywa im Gunther, który wychodzi z publiczności i mówi, żeby opuścili jego ringu, Graves i Michael posłusznie wykonują rozkaz, a Gunther mówi, że to jest haniebne celebrując przegranych jak Goldberg, jak John Cena, jak AJ STYLES! Mówi że On zabija kariery, więc jeśli ktoś zasługuję na celebrację to On! Pearce przerywa Guntherowi i mówi, że wystarczy i że będą dzisiaj celebrować karierę AJ Stylesa i że Gunther ma opuścić ring albo jego ludzie mu w tym pomogą, Gunther odpowiada, że opuści ten budynek, bo uważa tą celebrację za haniebną i nie ma zamiaru w tym uczestniczyć, krótki, ale treściwy segment, pasował do całego story z AJ'em, oj ale to nie koniec, na stage'u Dragon Lee zaatakował Guntherka! Chociaż ochrona szybko ich rozdzieliła, ale Dragon nawet dorwał Gunthera już na backu, Gunther wstał i podszedł do niego Cody z wzrokiem pogardy mam wrażenie lub obojętnym, zależy kto jak na to patrzy.

Rhodes wbija na ring, więc mamy segment po segmencie, zobaczmy co nam dzisiaj powie! Cody pierwszy raz w życiu wie o czym chcę rozmawiać i nie pyta się o to publiki xD, ale szybko przerywa mu The Vision! Ulala całe The Vision no zobaczmy co tam się wydarzy. Theory mówi, że ma dość stania tutaj i że Atlanta nie okazuję szacunku dla jego Wisemana i The Vision, mówi, że jest to wstyd pochodzić z Atlanty, mikrofon przejmuję Logan, który mówi, że Bronson wygra dzisiaj walkę kwalifikacyjną do komory eliminacji, wygra Men's Elimination Chamber Match i wygra na Wrestlemanii, a wtedy The Vision przejmie także SD! Dlatego każe opuścić ring Rhodesowi! Ten mówi, że jest ktoś kto się nie zgadza z tym i wybrzmiewa theme song Jeya Uso! No w sumie segment totalnie nic nie wniósł, był jedynie wstępem do walki kwalifikacyjnej o ostatni spot w Men's Elimination Chamber Matchu, myślałem, że to będzie main event, ale opener też nie jest zły, chętnie się przekonam kto wyjdzie z tej walki zwycięsko, najmniej szans ma chyba Original El Grande Americano, chociaż chętnie bym go zobaczył w tej walce i chciałbym jego xD.

Przechodzimy do walki, Bronson Reed vs Jey Uso vs Original El Grande Americano...no cóż powiem tylko tak Let's Go GIGACHAD! Walka powinna wyjść bardzo dobrze moim zdaniem. Około 15,5 minuty bardzo dobrego pojedynku i długiego, ale przyjemny opener, Panowie dali radę tylko ciekawi mnie czy to wyłączenie a walki Bronsona było zaplanowane czy faktycznie jakaś kontuzja i zrobili nowego zwycięzcę, nie wiem, ale no Jey Uso to ugrał, spodziewałem się Bronsona, ale nie wiem jak wygląda sytuacja z kontuzją czy to story czy jednak coś realnego, ale przekonamy się pewnie na dniach, brawa dla Jeya i ogólnie dla całej trójki, przyjemna walka, szkoda, że El Grande się nie zakwalifikował.

Tribute dla AJ Stylesa, czyli to będą takie skrawki w ciągu całego Raw jako hołd dla jego kariery? Chyba tak, w sumie mi to nie przeszkadza, teraz zobaczyliśmy jego debiut w WWE na Royal Rumble 2016, piękny debiucik to był.

Na backu Punkster woził się samochodem z Tylerem Reddickiem, nie znam gościa.

Liv Morgan wraz z Dominikiem wbijają na ring! To znaczy, że pora podjąć decyzję w sprawie mistrzostwa kobiet o które zmierzy się na Wrestlemanii! Chętnie poznam Jej decyzję i zdziwię się dość, jeśli nie będzie to Women's World Title. Pokazali powtórkę zeszłotygodniowego segmentu na backu z Liv i Stephanie tym razem z napisami, fajnie, bo chociaż coś zrozumiałem, ale zobaczmy co powie nam Liv! Jednak zaczyna Dominik i to po hiszpańsku, jednak szybko przechodzi na angielski i przedstawia siebie oraz Liv Morgan i mówi o tym, że to moment, na który wielu czekało, czyli Liv podejmie swoją decyzję o jakie mistrzostwo kobiet zawalczy na Wrestlemanii, zaprasza do ringu mistrzynie obu brandów. Najpierw jednak Liv powiedziała, że słowa Stephanie dotarły do niej i przyznała Jej wiele racji i przeprasza Stephanie za to, że osądzała ją, a teraz pora na Jej historię i musi powiedzieć....odwróciła się do Jade, ale szybko cyk Cheap Shot na Stephanie i to chyba wybór Liv, Jade wyszła z ringu, Vaquer bardzo ładnie sprzedała tego Cheap Shota oj tak, na koniec jeszcze Oblivion dla Stephanie i Morgan wznosi tytuł Women's World do góry! Spodziewany wybór, dobrze rozegrany segment, czekam na ten pojedynek z niecierpliwością!

Je'von ma wywiad na backu, przerywa mu jakiś no name, chyba jego znajomy, bo go nie znam kompletnie, a potem The New Day, Xavier się dziwi, że mają dzisiaj jakąś celebrację i nie jest ona w związku z nim? Ciekawe, ostatecznie pewnie zobaczymy jakiś pojedynek pomiędzy Je'vonem, a członkiem The New Day.

Maxxine Dupri vs Nattie zobaczmy jak to wyjdzie, może być ciekawy pojedynek mimo wszystko. Lekko ponad 1,5 minuty walki i Nattie wygrała po tym jak Maxxine chyba zemdlała całkowicie jak uderzyła w słupek ringowy całkiem solidnie, ciekawe co dalej, możliwe, że jakaś walka na WM.

Na backu mamy Judgment Day, Liv i Raquel sobie rozmawiają oraz McDonagh przeprasza Balora za zeszły tydzień, Dominik się wtrąca i ma pretensje do kolegów, że nie byli przy nim w zeszłym tygodniu i przez to przegrał walkę kwalifikacyjną do męskiego Elimination Chamber Matchu, Balor jednak odpowiedział, że może najwyższa pora wziąć trochę odpowiedzialności na siebie i dorosnąć, powiedział to ze spokojem, ale czuję, że to było coś więcej i jednak dostaniemy feudzik Balor vs Dom na WM, chcę tego oj chcę!

Wielka skrzynia znowu jest na Raw i Pearce zastanawia się kto to znowu tu przysłał i był to Aldis, Rusev przyszedł do Adama i coś chciał, ale wszystko przerwał Oba i mamy teasowanie Oba vs Rusev w przyszłości, chętnie bym zobaczył taki pojedynek.

Pora na Lesnara! Brock wbija na ring i zobaczmy co nam powie i ciekawe czy dowiemy się czegoś o jego potencjalnym feudzie na Wrestlemanii, liczę na to, że tak! Lesnar jeszcze jest z Heymanem, Paul mówi, że jest Wisemanem, Wyrocznią i jest też Adwokatem Brocka Lesnara, więc wracamy do tego, niech będzie, Heyman przypomina, że Lesnar zakończył streak Undertakera na Wrestlemanii, Heyman zastanawia się kto będzie chciał zmierzyć się z Lesnarem na Wrestlemanii, Heyman pokazał grafik Lesnara i kurde pomiędzy Elimination Chamber, a Wrestlemanią Lesnar będzie na 5 z 7 Raw, ładnie, zupełnie jak Romuald, dobrze się zapowiada ta droga, Heyman ładnie przedstawia Lesnara w takim świetle, że Brock wygląda na ważniejszego niż cokolwiek innego na Wrestlemanii i że po walce z Lesnarem zawodnicy mogą się tym szczycić i mieć potencjalnie wiele title matchy, ogólnie to było coś w rodzaju Open Challenge'u na rywala Lesnara na Wrestlemanii, dobrze to wykombinowali, ciekawi mnie kto odpowie, Femi czy jednak LA Knight? No zobaczymy, która z tych plotek się sprawdzi, a może żadna się nie sprawdzi? Zobaczymy, bardzo dobry segment, podobał mi się.

Wideo promo Becky Lynch na temat AJ Lee i walki z nią podczas Elimination Chamber i to dość przyjemne wideo promo.

BOUNCYYYYYY! Je'von Evans wbija na stage razem ze swoim ziomkiem, jakimś Offsetem, nie znam gościa, uuuaaa ale walka z Kofim? To będzie coś oj tak! Bardzo dobry pojedynek lekko ponad 10 minut walki, Evans wygrywa i buduję się przed walką w komorze eliminacji, pewnie pokaże tam ciekawe akcję, przynajmniej mam taką nadzieję.

Wypowiedzi zawodników o Stylesie uuaaaa i nawet zostało pokazane jego zdjęcie jak był mistrzem w NJPW z tytułem, fajnie fajnie, o kurde pokazali na backu jeszcze Frankiego Kazariana i Abyssa, chodzą sobie po backstage'u i ciekawe co zrobią.

Przyjemne wideo promo Finna Balora, który musi coś udowodnić, ale także jest pewny, że pokona CM Punka i zdobędzie World Title, którego nie miał od 10 lat.

Mistrz World Heavyweight CM Punk wbija na ring! Zobaczmy co nam powie! Punkster mówi, że dzisiejsza noc nie jest o nim i jest tutaj, żeby celebrować karierę AJ Stylesa, jednak szybko przechodzi do swoich spraw i mówi wiele rzeczy pod tytułem "Co jeśli?" Ale też mówi, że zawsze robi to co uważa umie najlepiej i co uważa za najlepsze. Jego proma są wyśmienite, nawet jeśli co tydzień mówi podobne rzeczy, to potrafią różnić się na tyle i potrafi to powiedzieć na tyle emocjonalnie, że aż chcę się tego słuchać, Punkster to jednak ma talent na tym micu oj ma, pięknie się go słucha.

O kurde Opos się pojawił na backstage'u Raw, co jest, stary wstał xD, mamy powrót roku 2026?

Lecimy z ostatnią walką kwalifikacyjną do Women's Elimination Chamber Matchu, Iyo Sky vs Raquel Rodriguez vs Kairi Sane! Powiem tak, chciałbym, żeby to wygrała Raquel i nawet, żeby to Ona wygrała Women's Elimination Chamber Match, Liv vs Stephanie i Jade vs Raquel, brzmią jak ciekawe zestawienia, a Rodriguez całkiem fajnie się ostatnio ogląda, ale zobaczymy co wykombinują, liczę na dobry pojedynek dzisiaj! Prawie 11 minut bardzo dobrego pojedynku oj tak mega mi się podobała ta walka, fajnie się ją oglądało i wygrała Raquel! Ja jestem jak najbardziej zadowolony i jak pisałem chciałbym ją nawet na zwyciężczynie walki w komorze, siadłoby jak dla mnie.

Main eventem tego Raw będzie Tribute dla AJ Stylesa, zobaczmy co przygotowało WWE, ale sporo do końca zostało, więc aż jestem ciekawy, piękny filmik, ładny filmik żegnający AJ'a, WWE postarało się i bardzo dobrze to wyglądało, a teraz pora na AJ'a we własnej osobie! Wychodzi na arenę i widzimy, że będzie miał nam coś do powiedzenia, fani witają go pięknymi chantami "Thank You AJ" Piękne promo od AJ'a, czuć było, że jest prosto z serca i było mega emocjonalne, to trzeba obejrzeć, na sam koniec jeszcze wyszli zawodnicy i pożegnali go, nawet Undertaker się zjawił, który poinformował go, że będzie wprowadzony do Hall Of Fame 2026! Ulala mega fajna sprawa, ciekawe, że Styles znalazł się tam szybciej niż Cena, ale tak to jest, piękne pożegnanie AJ'a, tak się kończy kariery!

Podsumowanie: Raw było bardzo dobre według mnie, segmenty mega przyjemne i mega dobre, walki trzymały poziom, fajna ostatnia tygodniówka przed Elimination Chamber, ja jestem usatysfakcjonowany zdecydowanie i zadowolony! 

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)