Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   898
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

6 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

Rzeczywiście dramatu nie ma już myślałem, że będzie gorzej. Pytanie, z jaką częstotliwością będzie się pokazywał jak już wygra tytuł:classic_smile:

Może nie będzie tak źle, przekonamy się pewnie po WM, chociaż nie byłbym taki pewny wygranej Romualda, plany obecnie u Tryplaka zmieniają się jak w kalejdoskopie, może zmienią zdanie i postawią na jakąś niespodziankę jak wygrana Punka i Brona lub Rollinsa, który odbiera pas Punkowi na Raw po WM? Fantasy mocne, ale taka niespodzianka byłaby mile widziana jak dla mnie, ale z drugiej strony Romuald i trzecia przegrana w main evencie WM? Faktycznie mogą chcieć, żeby coś tam powygrywał w końcu.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   342
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Becky/AJ Lee: W sumie ich program był już zapowiadany od dawna, wiele rzeczy na to wskazywało, ba. Myślałem po Wrestlekapoozie, że pójdą z tym na SvS najpóźniej na RR, a oni to przeciągnęli do EC, co w sumie mogli już przeciągnąć spokojnie do WM, tam by się to mogło bardziej nadawać, ale star-poweru na EC nigdy za dużo. Czy tylko dla mnie Maxxine była ciekawszą mistrzynią od Irolki? Totalnie mnie ten pas nie grzeje, ba. Lyra już więcej z tym pasem robiła. Mam nadzieję, że po tym programie się to zmieni. Widziałem Wasz fantasy booking w temacie RR w którym AJ wygrywa pas IC od Rudej, a na RAW po WM wbija Puszczalska i niczym w 2014 odbiera Lee pas z dupy. W sumie dobrze by było jakby AJ wygrała ten pas, jakaś to promocja pasa zawsze jest, czy zasłużyła? To juz druga kwestia, ale wciąż uważam, że byłby to dobry ruch. Przeczytałem opinię na X'ie, że szkoda, że taka walka o takim kalibrze odbywa się na byle jakim EC. Ale szczerze? To jest qrde PPV, każde PPV powinno być wielkim kalibrem i jestem 3x na tak, jeśli chodzi o takie walki na takich galach.

WWE World Tag Team Championship Match: The Usos (c) vs. Alpha Academy: Czy ja kiedyś pisałem, że Tozawa to jest jeden z najmocniej niedocenianych zawodników w WWE ever? Samo to, że on chyba jako jedyny ostał się z zaciągniętych do W małpek do 205 Live już coś mówi, chyba wszyscy inni polecieli. Powiem tak, publika była za jednymi i drugimi, okej. Alpha Academy przegrali, ale nie powinni sobie ich odpuszczać, powinni znaczyć więcej niż znaczą. Już pomijam to, że na RAW właściwie zaczyna brakować kandydatów do tych pasów. No bo w sumie kiedy ostatnio mieliśmy call-up tagteamu z NXT? Pretty Deadly? Potrzeba świeżości, zwłaszcza na RAW, bo na SD jeszcze jakoś na trytytkach to się trzyma. Dobry team wygrał mimo to, innej opcji nie było. Jey w EC Matchu? Dobry pomysł patrząc na zeszły rok.

Vaquer/Dom/Liv: Można to było zrobić to samo spokojnie na backstage'u w 2 minuty, przedłużone sztucznie to było i jak na razie to tak średnio spełnia moje oczekiwania ten program i nie wiem za bardzo czyja to wina. Były wyzwiska po hiszpańsku, był slap na Dominika (co za nowość dopiero) i w zasadzie tyle. Każdego z nich stać na o wiele więcej. Dla postronnego widza pewnie słabsze niż dla mnie, cierpię na mocną sympatię do Vaquer mimo jej drętwości przy mikrofonie, nadrabia prezencją. 

Elimination Chamber Qualifying Match: Rhea Ripley vs. Ivy Nile vs. Lyra Valkyria: Skład damskiego EC zaczyna wyglądać mocarnie bo mamy Tiffy i mamy Rheę czyli jakby nie było absolutny top na ten moment i zaczyna mi się to podobać. Nie wiem czy dzisiaj nie ujrzeliśmy najlepszej strony Ivy Nile w telewizji, nie kojarzę tak dobrego jej występu. Ripley jest obecnie jednym z najlepszych workerów ever. Nie jedną z najlepszych wrestlerek i nie tylko w WWE. Laska wymiata pod każdym aspektem i szlag mnie trafia jak widzę ją w zlepkach drużynowych zamiast na szczycie. Może to ona powinna być dziś w butach Vaquer? Valkyria od Summerslam to jest równia pochyła, więc zwyciężczyni mogła tu być jedna. WM się zbliża a Lyra, która miała bardzo dobry początek 2025 pewnie nic konkretnego nie będzie robić.

Punk/Balor: Tak się zaskarbia fanów Phil, na drugi raz warto sobie robić z nimi zdjęcia pod hotelem, w ten sposób też można o nich zadbać xD Fighting champion się nie zatrzymuje i bierze Balora na EC. No i dobrze, w razie wygranej Romana na WM będzie wymówka w postaci Balora na EC. Dajcie Demona w Chicago, tylko tak Brooks będzie jeszcze bardziej wykozaczony na Romka z papryczkami na szyi. Co do Balora to najchętniej bym zobaczył jak po przegranej z Punkiem rzuca w piździec JD i nie wiem, może na WM jakiś feud z Domem i zdobycie pasa IC? To byłoby dobre.

Nattie vs. Maxxine Dupri: Poza ringnamem to Neidhartowa w sumie nie ma nic zmienionego, no i może troszkę poza wyglądem i stylem, ale na dziurę tak samo będzie dostawać, jak dostawała. Może jak odważniej pójdą w tę jej agresję itd. to może będzie mogła powąchać któryś z pasów... midcardowych. Skoro na EC mamy AJ vs. Becky to na WM-ce coś wyczuwam F4W czterech pań wymienionych w tym akapicie. I w sumie miałoby to zajebisty sens.

Los Americanos vs. Je'Von Evans & Original El Grande Americano: Na wstępie zaznaczę, że fakt, że Je'Von w NXT nie powąchał głównego mistrzostwa nawet na tydzień to jest niepojęte. Chłop jest gwiazdą już teraz, nie wykorzystali w NXT jego potencjału nawet w połowie. Przecież to co on odwalił na koniec walki to jest niepojęte niczym pamiętne nożyce Rooney'a bodajże w derbach Manchesteru. Story Grande Americano jest świetne, zważając na to że mają do tego dodatkowe pole w postaci AAA. Mask vs. Mask na WM-ce można uznawać za pewniak.

Elimination Chamber Qualifier: Penta vs. LA Knight vs. Austin Theory: Tu w zasadzie zwycięzca też mógł być tylko jeden, jakoś Penty nie widziałem tu w roli zwycięzcy, a Theory zaraz pewnie wróci tam gdzie jego miejsce, w tag-team z Graysonem. Myślałem, że przekona mnie do siebie po powrocie, ale jest coraz gorzej. Ej a pamiętacie jak w 2023 Theory wygrał EC o pas US? Ja też nie. W tym roku nawet się nie dostał. Ewidentnie jest to największy przegrany wejścia Triple H'a za stery, a może odejścia Vince'a. Na 99,9% obecnym Masked Manem jest Rollo, nawet jeśli dziś to nie był on, to według story to Seth okaże się tym Masked Manem i pewnie na WM zawalczy z Reedem skoro młody Steiner wypadł z gry. Co do Knighta to trzeba liczyć, że w końcu się odważą na niego postawić i że w tym roku złoto już zdobędzie, najlepiej jedno z głównych. Zemsta na Vision odhaczona, czas iść po tytuł, YEAH!

• Lubię to 1

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   1 220

Brock pojawi się na RAW:

Cytat

WWE has announced that Brock Lesnar will appear on the February 23 episode of WWE RAW in Atlanta.

HA5HjngboAAl4gY?format=jpg&name=small

Zobaczymy, kogo dostanie na WM. Byłoby miło, gdyby to Oba go odpalił i dopisał sobie takie mocne nazwisko do swojego CV.

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   136

Ostatnie RAW to naprawde mocarna próba skrobania po dnie beczki. Rozumiem kontuzje, rozumiem że są inne powody dla których nie moga czegoś zrobić, ale...naprawdę jest źle. 

Dam przykład który odrzucił mnie najbardziej od tego odcinka.

Uso Vs Alpha Academy. Dla osób które czytają albo chociaż rzucają okiem na mój wrestling diary (Shameles plug TM), lubię Alpha Academy i lubię Uso's. Nie mam nic na przeciw zeby walczyli, match był bardzo przyjemny. Ale dlaczego po matchu Jimmy (Fajnie że wreszcie pojawił się w pracy, bo nikt nie zauważył na wizji że wygrał pasy i zniknął na miesiąc czy ile) zaczął nakręać Jey'a na...kolejny singlowy run? Więc czekaj, oni są tag team'em znowu na dobre tak jak dumnie zapowiadali ze Uso's are back czy...to tak tylko bo nie chcą zwolnić Jimmy'ego i nie mają na niego pomysłu, więc zrobili z niego sidekick'a Jey'a znowu? 

On 2/10/2026 at 10:02 PM, HeymanGuy said:

otrzeba świeżości, zwłaszcza na RAW, bo na SD jeszcze jakoś na trytytkach to się trzyma.

Zgodzę się w pełni z tą opinią. Sam matrch z AA był chyba tylko po to żeby przypomnieć ludziom że w sumie to RAW też ma pasy tag teamowe (poprawcie mnie jesśi się mylę, ale czy kobiece pasy TT nie były bronione czesciej niz meskie?) 

Seth się wyrąbała na własne życzenie, teraz Bron jest na ławce (O ile to nie fake znowu, kto ich wie), Masked Man #69 wciąż grasuje po ulicach i jest hype'owany jakby to było coś nowego. Nawet storyline z AJ jest mdły. 

Jestem super fanem AJ, chyba pierwsza zawodniczka której byłem fanem i miło ją widzieć ale ten feud z Becky jest tak przeciągany że nawet ser w reklamach pizzy się tak nie ciągnie. Na dobrą sprawę, po takim czasie nie wiem o co im chodzi i Becky wygląda jakby naprawdę była chora psychicznie, przejmując się AJ jakby to był problem że part timerka się pojawia raz na 3 miesiące. Becky w sumie nie pojawia się tak bardzo częściej...nie widzę po prostu powodu żeby się nimi przejmować i dlaczego ten storyline ma być dla mnie ważny. Dam przykład. 

Przy okazji Unreal przypomniałem sobie storyline Gunter v McAfee. To był BARDZO dobry storyline, bo mimo że wiemy że to tylko storyline, bardzo ładnie sprzedali emocjonalny aspekt tego i wciągało w oglądanie. Sam match też nie był zły, co jest plusem. 

Meanwhile, Becky leci piana z ust tylko dlatego że AJ oddycha. Dlaczego? Nikt w sumie nie wie, wliczając Becky. AJ średnio się wydaje się tym przjemować i bardziej ją trolluje niż próbuje coś udowodnić czy wygrać. Kolejny "storyline" bez powodu, bez celu, tylko po to żeby mieć nazwiska na karcie. To nie jest boks, to nie jest MMA. Tutaj nie wystarczy zestawić dużych nazwisk i automatycznie mamy duzą walkę. Nie wiem czy to kwestia chujowo wynegocjowanego kontraktu i mam malo wystepow, bo po co ma sie pojawaic zeby promowac swoj match czy cos, czy to tylko kwestia tego że mają wyjebane "Byle było". W każdym razie, jej pierwszy powrót był najbardziej hype'owaną rzeczą tego programu. Potem było już tylko gorzej.

Co ciekawe, z Ceną było to samo. Heel turn wyszedł świetnie a potem...już tylko w dół, na łeb na szyję. Zaczynam wyczuwać pattern w tym wszystkim...

• Lubię to 1
  • Dzięki 3

• Reputacja:   344
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Mamy pierwszą niespodziankę w walkach kwalifikacyjnych do EC. Je'Von Evans wygrywa zamiast Gunthera. Mocno inwestują w młodego. Ciekawostka - Evans (rocznik 2004) jest młodszy od gimmick matchu, w którym niebawem weźmie udział (pierwsze EC w 2002). W Chicago Je'Von większej roli nie odegra, ale liczę na efektowne spoty w komorze. Bez szans jest też LA Knight, bo po powrocie jedyne, w czym WWE go widzi to młócka z The Vision.

U kobiet do komory wchodzi Asuka. Dobry ruch, patrząc, że ostatnie dwa miejsca w kobiecym EC zajmą zapewne Io Sky i Charlotte Flair. Przyda się chociaż jeden heel w tej zgrai face' ów (Ripley, Stratton, Bliss).

Zostając przy paniach... Przetłumaczyłem sobie to promo Stephanie Vaquer i widać, że zdecydowanie pewniej czuje się w hiszpańskim (bez skojarzeń :diabel:), no ale jednak dominującym językiem w WWE jest angielski i ciężko ogląda się Liv udającą, co mówi do niej Steph i Doma szepczącego coś do ucha Morgan.

CM Punk pogadał sobie z Balorem, pocisnął jego koleżków z Judgment Day i siadł na psychikę Finna. Zapowiada się na bohaterską, niczym w szczytowych czasach Ceny, wygraną Punka przed własną publicznością.

Ten opener 6 Men Tag Team Match Playa z udziałem Usosów, Knighta i The Vision wygląda jak typowa zapchajdziura na WM, gdzie niektórzy będą musieli ustąpić przy 30 minutowych walkach z udziałem Punka, Reignsa, Rhodesa itp. Z drugiej strony, pod nieobecność Rollinsa i Breakkera, Vision walczący o pasy TT z Usosami to chyba najsensowniejsza dla nich opcja. Od kilku tygodni ta stajnia błądzi bez mapy. A formę ringową Usosów w ostatnich miesiącach podsumowałby tak - FIVE LETTERS, ONE WORD, AAHAA, BOTCH!

Jeszcze słówko o Loganie. Kilka miesięcy temu widziałbym go ze złotem, gdyby tylko zaczął regularnie występować. Od kilku tygodni tak się dzieje, ale przy The Vision Paul Heyman kompletnie przepadł. Już nawet nie irytuje tak bardzo jak zwykle. :P Jeden z wielu...

Cena.jpg

• Reputacja:   898
  • Styl:  Jasny

Lecimy z kolejnym Monday Night Raw, co tym razem przygotował dla nas Papa Hunter? Przekonajmy się!

Monday Night Raw zaczynamy od The Usos! Chociaż specyficzne rozpoczęcie, bo Usosi wbijają i cały czas mówi Heyman i nagle The Vision wychodzi na stage, Usosi nic nie robią tylko stoją wśród fanów, a Heyman kłóci się z fanami, Logan przejmuję mikrofon i się przedstawia, mamy powtórkę tego co się działo w zeszłym tygodniu jak Masked Man przeszkodził w wygraniu Austinowi i Theory o tym mówi, ale wszystko przerywa Pearce, który też mówi o Masked Manie i zaprasza Vision do porozmawiania o tym na backu, Heyman chcę Bronsona w Elimination Chamber i chcę tego teraz, żeby Adam oficjalnie to potwierdził, Adam twierdzi, że Reed musi na to zasłużyć i wszystko przerywa Knight! Fajna koszulka "Unchosen" mówi o tym jak śmiesznie brzmi The Vision, ostatecznie z tego wszystkiego wychodzi to, że dostaniemy Six Man Tag Team Match The Usos, którzy robili tutaj za tło i publikę i weszli tak o sobie i LA Knight vs The Vision, może być ciekawa walka, w sumie segment głównie miał na celu ustalenie tej walki, więc niech będzie.

LA Knight i The Usos vs The Vision, może być ciekawy pojedynek i ciężko stwierdzić kto tutaj wygra, liczę na The Vision, bo jednak ostatnio wiele przegrywają mam takie wrażenie, ale znowu walka zaczyna się podczas reklam i nie wiem ile będzie trwała. Jeśli zaczęła się w tej minucie o której myślę to walka trwała około 13 minut, więc sporo, fajny opener przyjemny i The Vision faktycznie wygrało, także jestem zadowolony, bo powinni coś wygrywać po tych porażkach, które mieli, a to Bron z Punkiem, a to Royal Rumble, a to walka kwalifikacyjna, trochę ważnych walk przegrali, więc pora jakieś wygrane po walce Logan mówi też coś przy stole komentatorskim, ale nagle atakuję go Masked Man za pomocą Curb Stompa! Następnie znowu ucieka, a reszta The Vision pokazuję w jego stronę, żeby wrócił i stawił im czoła, w sumie głównie Heyman.

Next Week: Kairi Sane vs Raquel Rodriguez vs Iyo Sky, walka kwalifikacyjna do kobiecego Elimination Chamber Matchu, wygląda solidnie, Raquel albo Iyo będą w walce, w sumie obydwa wyniki by mi pasowały, Kairi też byłaby git. Bronson Reed vs Jey Uso vs Original El Grande Americano, walka kwalifikacyjna do męskiego Elimination Chamber Matchu, też wygląda ciekawie i w sumie każdy tutaj może wygrać, ja liczę na El Grande Americano xD.

Na backu widzimy jak Pearce dostaję jakąś paczkę i to dość sporą w pudłach, które są zdolne pomieścić człowieka i podpis "Nie otwierać przed 28 Lutego 2026 roku, Pearce mówi do jakiegoś gościa, żeby wysłał do na SD i niech będzie to ich problem, następnie podchodzą do niego Los Americanos i El Grande pyta się o walkę kwalifikacyjną do męskiego Elimination Chamber Matchu, ale wszystko zostało już zatwierdzone, więc nie ma szans, ale El Grande dostanie szansę na walkę o tytuł Interkontynentalny i to jeszcze dzisiaj, znaczy Adam mówi, że da mu szansę na zyskanie title shota.

Asuka vs Bayley vs Nattie, walka kwalifikacyjna do Women's Elimination Chamber Matchu, może być ciekawy pojedynek, w sumie nie wiem która tu może wygrać, wydaję mi się, że wszystkie tutaj mogą to ugrać, ale zobaczymy na kogo WWE postawi, liczę na Bayley albo Asuke, oby nie Nattie, po co Ona xD. Około 10,5 minuty walki, bardzo dobrej walki, przyjemnie się ją oglądało i gratulację dla Asuki, która wygrała! Dobry wybór, mamy już 4 zawodniczki w Women's Elimination Chamber Matchu, więc czekamy na kolejne! Po walce jeszcze Maxxine atakuję Nattie, feud trwa dalej.

Adam Pearce próbuję przekonać Femiego, żeby ten podpisał kontrakt z Raw, Oba twierdzi, że potrzebuję czasu, żeby zdecydować i potem ma face to face z Rusevem, to mogłaby być ciekawa walka oj tak.

Wywiadzik z Liv i z tego co zrozumiałem Liv nie chcę jeszcze ujawnić swojej decyzji, bo ma świetną zabawę patrząc jak Jade i Stephanie zastanawiają się, którą wybierze, przyszła też Stephanie, która zaczęła mówić po Hiszpańsku, a Dominik chyba tłumaczył Liv na ucho, ale kompletnie nic z tego nie zrozumiałem, a Liv aż się popłakała kiedy Vaquer już odeszła, coś mocnego chyba Steph powiedziała.

CM Punk wbija na ring! No zobaczmy co ma nam do powiedzenia! Punk mówi, że oficjele na backu nie są zadowoleni, że go widzą, bo mówią, że naraża main event Wrestlemanii, ale On jest walczącym mistrzem i mówi ogólnie o tej sytuacji i pyta się kto jest najlepszy na świecie? Że nie jest to Roman Reigns, nie jest to Finn Balor i....przerywa mu Balor! Jednak na razie nic nie mówi, a czekał na kogoś na stage'u i wychodzi Dominik, a chwilę później JD McDonagh powraca! Punkster jest już gotowy do odparcia ataku, a Judgment Day okrąża ring, jednak Balor będący na krawędzi bierze mikrofon i mówi, że nie są tutaj, żeby walczyć, ale Finn chcę, żeby jedna rzecz była czysta i jasna, mówi swoją definicję Najlepszego Na Świecie i według tej definicji to On jest Najlepszym Na Świecie i mocne słowa padły z ust Finna mówiąc, że nikt nie naraża main eventu Wrestlemanii tylko prawdziwy Najlepszy Na Świecie sprawi, że będzie on lepszy! Punk odpowiada Balorowi, że wie kim jest....ekhem poprawia się KIM BYŁ! Mówi o Balorze, który robił to wszystko dla siebie potem trochę pocisnął jego sojuszników, na koniec powiedział, że wie, że jest Najlepszy Na Świecie i że nie musi mieć po swojej stronie nikogo, żeby to udowadniać, dobry segmencik, fajnie podbudował feudzik, mega mi się to podobało i fajne napięcie pomiędzy Balorem i Punkiem było tu budowane, Punk standardowo mega wysoko na micu oj tak.

Wywiadzik na backu z Ripley i Iyo, mówią o Women's Elimination Chamber Matchu i wszystko przerwały The Kabuki Warriors, które powiedziały swoje i odeszły.

Oj tak lecimy z kolejną walką i jest to El Grande Americano vs Tajemniczy przeciwnik o pretendenta do tytułu Interkontynentalnego! Trochę sobie zaspoilerowałem i wiem, że to Pentagon, ale wciąż nie wiem kto to wygra, a sama walka może być bardzo dobra i Dominik będzie miał rywala! Prawie 8 minut bardzo przyjemnego pojedynku i wygrał to Pentagon po bardzo ładnym Springboard Mexican Destroyerze po tym jak Original El Grande Americano przeszkodził Los Americanos w zaingerowaniu w pojedynek i bardzo mi się podoba to, że Graves taki heelowy trochę komentator i mówi "THE FRAUD THE IMPOSTOR!" Natomiast Cole "THE OG!" Fajne to dodaje sporo dobrego do tego story po walce jeszcze mamy brawl pomiędzy Original El Grande Americano, a tym drugim El Grande i ten oryginalny chciał mu ściągnąć maskę, ale ponownie nie udało mu się to, to dopiero na WM zostawcie!

Na backu mamy Judgment Day i McDonagh mówi, że chcę pomóc Balorowi zostać ponownie World Championem, ale Finn odpowiada, że jeśli chcę pomóc to niech zostawi go samego, McDonagh nie jest z tego powodu zadowolony, ale mówi ze złością w głosie, że "dobra!"

AJ Lee wbija na ring! Chętnie się przekonam co ma do powiedzenia! Mówi jak łatwo było przekonać Becky do dania jej tego Title Shota, ale też mówi, że nie miała singlowej walki od ponad dekady i mówi, że jej ostatni title run był wtedy kiedy dywizja kobiet wyglądała nieco inaczej, mówi o dywizji kobiet przed AJ Lee i po AJ Lee, następnie mówi też o zawodniczkach, z którymi chciałaby powalczyć i wraca do Becky, AJ mówi, że nie wie dlaczego jest zła na nią, a Ona nie jest zła na Becky ale chcę udowodnić, że wciąż może być mistrzynią i że wejdzie na Wrestlemanie jako Women's Intercontinental Champion, chcę, żeby Becky wyszła na ring, bo AJ ma coś dla niej i Lynch wychodzi na stage! Stoi przed ringiem i mówi do AJ, mówi, że Lee nie zasługuję nawet na retirement match, mówi trochę o dywizji kobiet przed AJ Lee i po AJ Lee i standardowo wspomina o tym kto piszę o Becky Lynch xD. AJ zaprasza Becky do ringu, Lynch ostatecznie wchodzi do tego ringu, a AJ ją kusi, żeby uderzyła ją, jednak Becky ostatecznie wyszła z ringu i powiedziała, że nie będzie walczyła dla Memphis, kurde ale mi się podobał ten segmencik był bardzo fajny, czekam na Elimination Chamber, bo zapowiada się mega dobrze ta gala i oby taka była.

Pearce na backu idzie do swojego gabinetu, ale pod jego gabinetem czeka The Vision, Theory się rzuca do Pearca, ale Logan szybko go uspokaja i wychodzą gdzieś przez drzwi z tyłu albo wchodzą do jakiegoś pomieszczenia, sam nie wiem, natomiast Heyman przejmuję rozmowę, Paul chcę, żeby Adam zrobił coś z tym Masked Manem, ale Pearce daję do zrozumienia, że to nie jest jego największy problem, wtrąca się nagle Bronson, który mówi, że rozwiąże problem z Masked Manem kiedy tylko go dorwie i potem też wygra męski Elimination Chamber Match i ten problem też rozwiąże, Adam jedynie mu dziękuję, a Bronson odpowiada "No Problem" xD.

Fajna zapowiedź Tribute dla AJ Stylesa w przyszłym tygodniu, fajnie to zrobili.

Pora na main event! Je'von Evans vs Gunther vs Dominik Mysterio! Career Killer ma dwóch do rozwalenia, czy sobie poradzi? Raczej tak, Gunther w Men's Elimination Chamber Matchu brzmi jak bardzo dobra opcja jak dla mnie, chociaż zarówno Dominik jak i Evans też byliby git wyborami w tej sytuacji, ale Gunther ma jakieś szanse na wygranie walki w komorze, a Je'von i Dominik tak nie za bardzo, przynajmniej moim zdaniem, mogą ładnie zbudować go jako dominatora. Ponad 14,5 minuty walki bardzo dobrej walki, podobał mi się booking tego Triple Threatu, Gunther budzi respekt wśród młodszych zawodników i to widać, chcą się go pozbyć, żeby mieć jakieś szanse wygrać, podobało mi się to, sama walka też bardzo przyjemna, ale bardzo nie podoba mi się to pod względem tego co jest nam opowiadane, w sensie fajnie, że Evans wygrał, będzie mógł się pokazać w klatce i pewnie podniesie mocno poziom ringowy to jest niezaprzeczalne, ale poważnie? Po to budujemy Gunthera na "zabójcę karier" żeby nie było go w tak ważnej walce w drodze do Wrestlemanii? Powiem tak nie podoba mi się to z punktu widzenia tego, że wiem jak wygląda wrestling i jak dla mnie nie jest to dobra decyzja, Gunther przez to stoi tylko w miejscu, ale jako fana jestem w miarę zadowolony, bo pomimo, że lubię Guntherka i jego obecną postać, tak uważam, że Evans będzie miał fajną okazją do pokazania się w komorze eliminacji BOUNCY!!!

Podsumowanie: Muszę przyznać, że dzisiejsze Raw bardzo mi siadło, mega dobre segmenty, szczególnie Punka z Judgment Day i AJ z Becky, podobały mi się, bardzo dobre walki, feudy są dalej ciągnięte i to dobrze, ogólnie jestem zadowolony i to Raw można spokojnie obejrzeć.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   727

No muszę przyznać że to RAW na prawdę było spoko, na spokojnie sobie to sprawdziłem były momenty w którym przewijałem ale zdecydowanie uważam że ta RTWM jest o wiele lepsza niż ta zeszłoroczna padaczka którą nam zaserwowali, na prawdę nie wygląda to źle ma to w miarę ręce i nogi i to na niebieskiej tygodniówce i czerwonej, coś tam chyba musiało na zapleczu zadziałać albo rzeczywiście TKO się wkurwiło że sprzedaż biletów na WM idą tak chujowo i kazali sztabowi się przyłożyć, no zobaczymy jak to będzie, póki co wygląda to lepiej niż w zeszłym roku i fajnie że nowe nabytki z NXT mogą się jakoś pokazać.

Evans to jakiś przekocur, nie wiem nie oglądam NXT praktycznie od roku ale nie myślałem że to taki kocur w ringu, ja pierdole co on odkurwia chłop lata jakby miał skrzydła w tym ringu, jak nie nabawi się żadnej kontuzji to będę w szoku, na prawdę może być z niego genialny zawodnik jak dobrze go poprowadzą, cieszę się że dali mu szanse i dołączył do EC Matchu coś czuje że tam dostaniemy jakiś pojebany spot z jego udziałem... 

Punk/Balor nie no bardzo dobrze to wygląda, Punk ogólnie czuje się dobrze w tym programie i to centralnie widać, poza tym JD w końcu wraca na odpowiednie tory, Balor wygląda na prawdę dobrze w tym programie i teraz jeszcze bardziej mnie zainteresowali jak potoczy się jego przyszłość, ten program jest dla niego zbawieniem i kto wie może jedyną szansą aby jeszcze jakoś zaistnieć to ostatnia szansa dla chłopa młody nie jest i nie będzie już lepszej okazji aby zrobić z niego mistrza i nie mówię że to się teraz stanie ale kto wie co następne miesiące przyniosą? Mam nadzieje że Punk wpłynie jakoś na jego push, bo słyszałem że to sam Punk zaproponował właśnie aby Balor toczył z nim program o pas póki Roman jajami leży do góry w domu. 

Poza tym nawet mi nie wadzi że Romana nie ma, dla mnie chłopa mogłoby nie być do WM, on i tak nie chce tytułu a chce upokorzyć Punka i żeby ten go uznał jako wodza, dał jasno do zrozumienia że to mistrzostwo jest dla niego gówno wartę i trochę chujowo bo nie którzy marzą aby pośmigać z tym mistrzostwem, w sumie można zrobić z tego grubsze story, zobaczymy co planują ale póki co nie obecność Romana mi zwisa.

Tajemnicza skrzynia? Nie wiem co to jest ale w necie już mają z tego bekę że to HHH wyskoczy z karteczką " New Era " ale tak poważnie myślę że to może być Rollins albo jakiś zawodnik z NXT... Jericho odpada niby Khan mu kontrakt zamroził. 

Masked Man atakuje? Nie trudno było zauważyć że pod maską kryje się Grayson Waller, wszyscy piszą że to będzie Rollins, a jeśli to będzie coś grubszego i w tej skrzyni będzie Rollins a zamaskowanych zawodników może być więcej i Rollins buduje armię przeciwko The Vision, wgl Austin Theory ładnie się wyrobił w tej stajni na zapleczu ładnie fikał do Pearca podoba mi się wkurwiony Theory mogą być z niego jeszcze ludzie... Bron się rozsypał i to on może ominąć WM więc ciekawe kogo dadzą Rollinsowi jak już wróci... 

Ogólnie program Becky/Lee po tak długim czasie już nie grzeje eh... Cały vibe wygasł wgl Becky to jakiś śmieszny żart jest ostatnio, drze tego ryja, jeszcze ten jej akcent ciężko czasami zrozumieć co ona tam pierdoli, ja wiem że to element jej postaci ale to nie ta sama Becky co parę lat temu coś w niej zgasło i centralnie mi się jej obecna postać nie podoba, AJ też jakoś próbuje się odnaleźć ale widać że mocno się wyróżnia na tle innych zawodniczek i wygląda jak z innej epoki, póki co ten program dupy nie urywa. 

Poza tym co oni z tym Gunta odwalają? :D Na kogo on w końcu pójdzie? Na Rey'a Mysterio, serio? To będzie tak chujowe że masakra to Dominik powinien odesłać swojego ojca na emeryturę a nie Gunta ale niech robią sobie co chcą. 

Edytowane przez Grins

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg