Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   84
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Patrząc jak Andrade skacze po federacjach to nie sądzę żeby przejście do AEW zamykało Stylesowi drzwi w WWE. Pewnie jednak do tego nie dojdzie, a szkoda, bo na koniec kariery miałby tam z kim powalczyć. Pozostaje TNA, które niestety jedyne co ma wspólnego z czasami gdy AJ tam brylował to nazwę.

www.boxingnews.pl - najlepsza polska strona o boksie.

• Reputacja:   335

Czyżby to było ostatnie RAW w karierze AJ Stylesa? Nadrabiamy! 

Było kilkanaście miesięcy na to, aby ogarnąć pierwszą w historii WWE walkę CM Punk - AJ Styles. Jedyne, na co było stać federację to walka na RAW niemal na koniec kariery AJ'a, którą przerwał w dodatku Finn Balor :D Irlandczyk będzie chyba takim przyjemnym przystankiem dla Punka aż do WM42. Na Royal Rumble walki Phil nie dostał, Elimination Chamber w Chicago, więc trzeba coś ogarnąć. :D  Swoją drogą, szkoda, że po tym, jak odebrano walkę Balora w Belfaście, nie poszli w WWE w stronę face turnu Finna i odejścia od Judgment Day

Zostając w temacie Punka to widząc, jak Liv Morgan wchodzi na psychikę Balora, i nie wiedząc, że na AJ czeka Becky Lynch, można by odnieść wrażenie, że WWE zaserwuje nam program AJ / Punk kontra Finn / Morgan. :D  Liv niech też nie będzie taka surowa dla kolegi, bo jak jeszcze w sobotę umoczy Royal Rumble to wkroczy na ścieżkę przegrywa, dawno udeptaną przez Balora. :diabel:

Stephanie Vaquer wreszcie daje trochę ognia w feudzie z Raquel Rodriguez i nie jest już biedną, obijaną mistrzynią. Liczę na to, że ten Street Fight na RAW zakończy ich rywalizację.

Jak Usosi zdobywali pasy TT to pisałem w tym wątku, że to w sumie dobra wiadomość dla dywizji, bo Usosi będą gwarantem obecności w TV. Minął miesiąc, a w TV mamy Otisa, Tozawę, Los Americanos, American Made i inny wszelkiej maści plankton od WWE. :glupek2:

Cena.jpg

• Reputacja:   236
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

1 godzinę temu, Bastian napisał(a):

Swoją drogą, szkoda, że po tym, jak odebrano walkę Balora w Belfaście, nie poszli w WWE w stronę face turnu Finna i odejścia od Judgment Day

Zostając w temacie Punka to widząc, jak Liv Morgan wchodzi na psychikę Balora, i nie wiedząc, że na AJ czeka Becky Lynch, można by odnieść wrażenie, że WWE zaserwuje nam program AJ / Punk kontra Finn / Morgan

Mi się właśnie wydaje że to doprowadzi do odejścia Balora. Od kontuzji Doma było mówione że do RR zdąży wrócić więc jego wejście w walce jest niemal pewne (co nie będzie jakąś dużą niespodzianką bo wszystkie informacje podawały że na Rumble wróci). Balor nie przypadkowo dowiedział się na RAW że nie ma dla niego miejsca w RR Matchu a do tego te promo Liv do Balora. Typuję że albo Dom będzie w RR Matchu i go koncertowo przegra co zdenerwuje Finna że znowu Dom dostaje szansę mimo że ma już pas albo coś w stylu Balor kogoś zaatakuje, będzie chciał wziąć jego miejsce i wtedy Liv zatrzyma Balora i przyjdzie Dom i wejdzie w walkę. 

Moim zdaniem to wszystko doprowadzi do feudu Finn vs Dom 

• Reputacja:   1 212
  • Styl:  Ciemny

Zaczyna się Nowa Era.

Pierwsze RAW po Royal Rumble. Steph vs. Raquel w walce o pas:

Cytat

Advertised for RAW tonight in Philadelphia:

• Philadelphia Street Fight – WWE Women’s World Championship: Stephanie Vaquer (c) vs. Raquel Rodriguez

HAKIEUcWEAAnBja?format=jpg&name=large

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   894

Pierwsza Raw po Royal Rumble, czego się możemy spodziewać? Czy Roman lub Liv zapowiedzą na kogo idą na tej gali? Bo oboje mają się pojawić. Czy zobaczymy zmianę mistrzyni Women's World? Jest taka możliwość, zapowiada się ciekawy odcinek.

Bron Breakker od razu jest pokazywany jak idzie dookoła ringu i rozwala stół komentatorski i ma problem do Gravesa, a potem do Cole'a, a na koniec chcę mikrofon, więc zobaczmy co ma do powiedzenia! Od razu mówi o tym, że Adam Pearce chciał zrujnować jego moment w Royal Rumble Matchu, ale nagle wychodzi reszta The Vision i próbuję uspokoić Brona, jednak On chcę Pearca i skoro Adam zrujnował jego moment w Royal Rumble Matchu to On zrujnuje mu jego całe show całe Monday Night Raw! Heyman przejmuję mikrofon i mówi, że to nie wina Brona tylko Adama i powiedział, że numer 2 jest gorszy niż numer 1 i miał rację, obwinia o wszystko Adama, a Bron wyrywa się kolegom i zabiera mikrofon ponownie. Breakker mówi, że będzie odliczał do 3 i chcę Pearca w ringu. Adam mówi o tym co się wydarzyło i że ostatnim razem jak widzieliśmy Masked Mana to był Austin Theory. Pearce mówi, że da mu coś do roboty po jego kiepskim performance w Royal Rumble Matchu, Bron nie wytrzymuję i wychodzi z ringu kierując się w stronę Adama, ale wszystko przerywa Knight! Który wbija od tyłu na ring z krzesłem i atakuję resztę The Vision! Jednak równie szybko się ulatnia, jak do ringu wraca Bronson, który powstrzymywał Brona poza ringiem, przyjemny segmencik, ciekawi mnie co dalej, a co jeśli Masked Man to był Pearce? Może być interesująco.

Je'von Evans vs El Grande Americano, mieliśmy już chyba ten pojedynek tydzień lub dwa tygodnie temu jakoś tak, ale teraz jest ciekawiej, liczę, że pojawi się Original El Grande Americano! Racja wtedy walka została przerwana ze względu na obawy o Evansa, ale na szczęście wszystko wyszło dobrze. 12,5 minuty bardzo dobrego pojedynku oj Panowie się mega postarali, podobało mi się to bardzo, El Grande próbowali pomóc Rayo i Bravo, ale ostatecznie nie udało się to, gdyż pojawił się oryginalny El Grande! Oj tak to jest moc i czuć tego oryginalnego, fajnie wygląda, ma dużo energii w sobie i to widać, przez to El Grande ten udawany przegrywa z Je'vonem, ale po bardzo dobrym pojedynku.

Ajj już myślałem, że wbija AJ Styles, a tu Guntherek przy theme songu Stylesa i potem oczywiście rozbrzmiewa jego theme song i idzie w stronę ringu, już nawet na titantronie ma podpis "Career Killer" Ale no zobaczmy co ma do powiedzenia, piękne przywitanie chantami "Fuck You Gunther" a później standardowe "You Tap(lub Tapped nie jestem pewny) Out" Mówi, że tak samo jak Goldberg, tak samo jak John Cena tak i kariera AJ Stylesa została zakończona i całe jego dziedzictwo, bo to się dzieję, gdy wchodzisz do ringu z The Ring Generalem, ale wszystko przerywa Dragon Lee, który od razu atakuję Guntherka! Dość długo go obijał, ale Gunther wziął się w garść i ostatecznie to Career Killer zniszczył Dragona za pomocą Sleepera i kończymy ten segment po ponownym założeniu Sleepera i odpłynięciu Dragona na krawędzi ringu feud Gunthera z Dragonem? No po zakończeniu karier Ceny i Stylesa to może przyda się coś co pozwoli nam wytchnąć.

Heyman podchodzi do Pearca na backu i chcę, żeby ten zabookował walkę Knight vs Bron, ale Adam odpowiada, że nie może tego zrobić, bo nie lubi ludzi, którzy chcą zrujnować jego show, daje to jasno do zrozumienia i Heyman może pomóc Bronowi w opuszczeniu tego budynku i pomóc Bronsonowi w przygotowaniu się do walki z Pentagonem, Heyman pyta się Pearca czy wie do kogo mówi i w jakim mieście? Pearce odpowiada mu tylko FAFO, no no słowa Heymana przeciwko niemu samemu. Po przerwie Heyman jeszcze próbuję uspokoić Brona na backu, ale niezbyt to się udaję i Breakker chyba opuszcza budynek.

War Raiders wbijają na ring! Który tag team będzie ich rywalami? Oba Femi? To Handicap? Nawet nie Handicap, Oba wbił i tak o rozwalił sobie dwójkę zawodników, w sumie dobrze, niech go promują.

Świetne wideo promo Finna Balora, który mówił, że od kiedy wszedł do tego biznesu od sceny niezależnej po debiut w main rosterze to zawsze dawał od siebie szacunek i nigdy go nie dostał z powrotem i mówi, że chcę World Heavyweight Championship i że teraz może być złym gościem i robić złe rzeczy, wiadomość głównie skierowana do Punka, przyjemne promo i fajnie, że z Balorem coś zaczyna się dziać.

Do ringu wbijają The Bella Twins! Welcome back Brie! Zobaczmy co mają do powiedzenia! Ogólnie segment opiera się na tym, że Brie mówi, że dobrze jest wrócić do domu i że Ona i Nikki były od początku oryginalnym tag teamem i chcą być w grze, można to tak przetłumaczyć chyba i mówi, że chcą lecieć po WWE Women's Tag Team Championship! Całe promo, no ok to się tego dowiedzieliśmy, segmencik no dobry i tyle, wiemy jaki mają cel.

Alpha Academy na backu z jakąś gwiazdą chyba.

Pentagon vs Bronson Reed lecimy z tą walką, może być dobra. Po prawie 13 minutach solidnego pojedynku i chaosie pod koniec wygrywa Pentagon poprzez wyliczenie poza ringowe, sędzia został znokautowany, więc LA Knight to wykorzystał i wykonał BFT na krzesło dla Bronsona, dobrze to wyglądało, Reed nic nie stracił, a Pentagon mógł sobie wygrać ważny pojedynek, więc wyszło w miarę git.

DOMINIK MYSTERIO IS BACK! Oj tak dajcie mi Dirty Doma! Lecimy z tym, nasz mistrz Interkontynentalny wbija na ring! Zobaczmy co nam powie! Mówi, że powrócił tylko po to, żeby pokazać Philly gdzie ich miejsce, tak to zrozumiałem oraz, żeby zapowiedzieć zwyciężczynie Women's Royal Rumble Matchu 2026 roku LIV MORGAN! Fani przywitali ją pięknymi chantami "You Deserve It!" Liv mówi, że wie to i dziękuję Dominikowi za to wprowadzenie, a potem zapowiada siebie jako The Greatest Winner Of The Royal Rumble! Następnie od razu przechodzi do rzeczy, bo mówi o swoim wyborze o którym jeszcze nie wie, ale wie jedno, że dzisiaj ukoronujemy nową Women's World Champion i następnie zapowiada ją od razu jako swoją przyjaciółkę i siostrę Raquel Rodriguez! Ej dobra tak teraz patrzę na Raquel to ładnie ją wypromowali, Ona ma spore szanse, żeby pokonać Stephanie w tym momencie, ciekawi mnie czy już w tym segmencie zobaczymy jakiś rewanżyk od Rodriguez za wywalenie jej z Women's Royal Rumble Matchu przez Liv Morgan i faktycznie dość szybko przechodzimy do głównego wątku tego wszystkiego czyli Raquel zapytała czemu Liv Ją wyeliminowała. Liv oczywiście się usprawiedliwia, mówi, że wie, że Raquel nie jest samolubna i teraz to Obie mają title shota, a wygrana jednej z nich jest wygraną każdej, Raquel na początku entuzjastycznie się z tym zgadza i mówi, że Liv ma rację, ale dzisiaj niech Liv zostanie na backu, bo Raquel chcę pokonać sama Stephanie i ten pojedynek rozpocznie się już teraz! Liv nie ma z tym problemu i idzie na backstage, kolejny przyjemny segmencik.

Raquel Rodriguez vs Stephanie Vaquer, Women's World Championship Philadelphia Street Fight Match! To może być bardzo dobry pojedynek i ciekawi mnie czy zobaczymy zmianę mistrzyni czy Liv przeszkodzi Raquel? Wiele pytań, ale takie pojedynki lubię, więcej emocji! Prawie 22 minuty bardzo dobrego pojedynku, bardzo dobrze to wyglądało oj tak i uważam, że Raquel miała duże szanse, żeby to ugrać i miała nawet okazję ku temu, do samego końca ciężko mi było powiedzieć kto to wygra, ale walka bardzo dobra i mi się podobała, Liv i Roxanne ostatecznie się wtrąciły i kto wie czy Raquel ich nie obwini o to wszystko, więc jednak polecimy w feud Stephanie vs Liv, a po drodze Liv będzie się musiała użerać z Raquel prawdopodobnie, tak mi się zdaję po walce jeszcze Liv wykonuję Oblivion na Stephanie i następnie pozuję z Women's World Title! Czyżby to oznaczało, że dokonała wyboru? Prawdopodobnie tak! 

Next Week: Maxxine Dupri vs Nattie, no ok, Natalyie nieźle się obecnie ogląda, ale zobaczmy czy coś faktycznie się zmieniło czy tylko ringname na dłuższą metę. The Usos vs Alpha Academy o tytuły World Tag Team ulala Jimmy powraca, no może w końcu coś zacznie się dziać z tymi pasami. Dowiadujemy się także, że od przyszłego poniedziałku zaczynamy kwalifikację do Elimination Chamber Matchów! Zapowiada się dobrze, szczególnie walki kwalifikacyjne mogą być mega ciekawe.

Romuald przyjeżdża swoim Range Roverem i leci w stronę ringu, do końca jeszcze ponad 20 minut, więc może to być długi segmencik, ale zobaczymy. Po reklamach i wejściu Romana do ringu, zostało około 18-19 minut, Reigns mówi, żeby Philly go uznało! Romuald wspomina, że byli wysoko i nisko razem z Philadelphią, zdobył tutaj swój pierwszy tytuł WWE w urodziny swojej córki i to jest nieprawdą, bo pierwszy tytuł zdobył w Atlancie na Survivor Series po tym jak zwakatował go Rollins z powodu kontuzji, a On zmierzył się w finale turnieju z Ambrosem, także botch i słaba pamięć Panie Romualdzie, co prawda nie były to wielkie odstępy czasowe, bo około 3 tygodni, ale wciąż inne miejsce inny czas, tutaj już powiedział prawdę, że w tym mieście stracił też swoje ostatnie mistrzostwo, mówi też, że wygrał pierwszy raz Royal Rumble Match w Philadelphii oj tak pamiętam to, okropna walka, okropna gala, okropny moment i okropny zwycięzca, nawet The Rock nie pomógł xD i fajnie Roman zażartował, bo fani teraz go cheerują, ale dobrze pamięta, że wtedy tak nie było i zażartował, że "Wtedy tak to nie brzmiało" jednak szalone jest to, że 11 lat później znowu wygrał Royal Rumble Match i kolejne miejsce w harmonogramie to Philadelphia, ogólnie mówi, że Philadelphia to świetne miejsce do tworzenia historii, a On ma wielką decyzję do podjęcia i kto może być lepszy niż Philadelphia do pomocy mu w tym? Mówi, a bardziej zadaję retoryczne pytanie czy ma iść po tytuł, który stworzył? Jednak fani skandują "CM Punk!" Natomiast Reigns fajnie gra z fanami i pyta się "Więc nie chcecie, żebym poszedł po Drew McIntyre'a?" i rozprzestrzenia się buczenie xD, a Roman pyta się czy preferują CM Punka? I rozbrzmiewa na arenie mocny cheer i chanty "CM Punk!" oraz pojawia się CM Punk we własnej osobie! Punskter wbija na ring! Brooks bierze mikrofon i najpierw zwraca się do Balora mówiąc, że go słyszał i mówi, że to Punk jest The Baddest Guy i niech tylko poczeka na to, aż Punk położy na nim swoje ręce. Roman zdziwiony, że nie mówi jeszcze do niego tylko o jakimś "no name" pewnie xD i nawet potwierdza to mówiąc, że przerywa jego segment, wchodzi do ringu i mówi o Finnie Balorze? Punk natomiast jest rozbawiony trochę sytuacją, bo Roman powiedział, że Punk mu przeszkodził i Punk mówi, że to ciekawe, bo to Romuald ma wizytę na JEGO Show, ale to jest ciekawe, przecież Reigns przez ostatni rok występował tylko na Raw, nie przypominam sobie, żeby był na SD, może był raz czy coś, ale nie pamiętam tego kompletnie, więc ciekawe, że Punk mówi o Romanie jako o zawodniku Smackdown, oficjalnie niby nim jest, ale praktycznie to tam nie występował od roku około xD. Phil fajnie bawi się z publiką i mówi o wyborach dla Romana, fani są jednogłośni w tej sprawie, ale Punk mówi, żeby Roman wybrał Drew, Reigns mówi, że nie lubi tego gościa, ale Punk mówi szalone rzeczy i obaj są zgodni, że Drew McIntyre jest łatwym wyborem, ale umniejszają Drew i to mocno, oby pokazał na co go stać i doniósł pas na WM, a nawet z nim wyszedł z WM, Roman dodaję, że Drew jest 4 razy większy niż Punk, ciekawe, teraz mamy chwalenie i że ostatni raz kiedy Punk walczył z Drew to płakał o plastikową bransoletkę xD, Punk ma ją teraz na sobie, a OTC mówi, że to była ta bransoletka i się uśmiecha. Punk mówi, żeby Roman uważał, bo ostatni raz kiedy spotkał Drew to w dużym skrócie rozwalił go i pokonał go w najbardziej niebezpiecznej konstrukcji jaką WWE ma do zaoferowania czyli Hell In A Cell! Reigns mówi, że też pokonywał Drew i o ile dobrze zrozumiałem to 3 lata z rzędu? Jakoś tak, ale Punkster to kontruję pytając się ilu Roman ma kuzynów? Ładnie ładnie, Roman odpowiada, żeby Punk nie zapominał o tym, że jego rodzina jest jedynym powodem, dzięki któremu są w tym miejscu i są jedynym powodem dla którego CM Punk jest z powrotem tutaj. Punk pyta się czy naprawdę tak uważa? I potem pyta o to fanów, którzy cheerują, ale mówi, że Reigns jest jedynie manipulatorem, który zmanipulował całą masę ludzi i uważa się za kogoś kto trzyma tę federację na swoich barkach, a prawda jest taka, że jest tu przetrzymywany jako zakładnik, przynajmniej tak to zrozumiałem. Phil wspomina o wywiadzie Romana w Pat McAfee Show i o tym co tam mówił, że chociażby nikt nie jest w stanie wejść w jego buty, ale Brooks mówi, że był dawno temu mistrzem przez 434 dni z Heymanem u boku i to Romuald wszedł w jego buty i mówi o Title Runie Romualda, który trwał ponad 1300 dni, ale to, że był dłuższy nie oznacza, że był lepszy, mówi, że Reigns wybrał bycie part timerem, a Punk wybrał wybranie się do 10 miast w ciągu 3 tygodni i że wybrał zobaczenie się z fanami z całego świata, że wybrał pojawienie się w POLSCE! Wspomniał o nas! W Szkocji, w Danii, w Belgii, w Londynie, w Toronto i wybrał pojawienie się w Philadelphii, że wybrał bycie walczącym mistrzem i wybrał sprowadzenie Romana i reszty The Shield do tej federacji, a Roman wybrał wejście w buty CM Punka i mówi, że uczy się od najlepszych i jest dumny z Tribal Chiefa, mówi o tym, że Roman ma do podjęcia ważną decyzją i jedna z nich to wybranie osoby, którą może łatwo pokonać, a druga to wybranie kogoś, kogo nie może tknąć, bo to jest Best In The World! Reigns mówi, że może robić te wszystkie taunty, bo był na 10-letnich wakacjach, Roman śmieję się z Punka mówiąc, że jedyne czego się od niego uczy to to czego nie robić i mówi, że gdyby nie Roman to Punka by tu nawet nie było, bo to On powiedział, że to dobry pomysł i się wstawił za nim, mówi, że Punk go próbował zniszczyć, zabrał mu Wisemana, wyprał mózg jego kuzynom i prawie udało mu się to nawet z nim, bo na War Games podał mu rękę jak facet i nie zrobił nic innego potem powiedział, że powinien wygrać Punka, bo jest wielkim mistrzem i dlatego, że jest mistrzem na najlepszym show na Netflixie, ale nie....nie wybierze go z tego powodu, Roman wybiera CM Punka z powodu tego, że nienawidzi Punka całym sobą i w main evencie Wrestlemanii Punk będzie musiał go UZNAĆ! MAMY DECYZJĘ! ZNACZY O ILE WWE TO UZNA, ALE LICZĘ, ŻE TO ZALICZĄ JAKO PODJĘCIE DECYZJI! ŚWIETNY SEGMENT GENIALNY! PUNK VS REIGNS TO TO CO CHCIAŁEM!

Podsumowanie: Powiem tak początek Raw fajny z Bronikiem, środek show, takie no może być, było w porządku, Liv, Raquel i Stephanie, zapowiada się ciekawa historia, powrót Dominika, sytuacja z El Grande, nie no bardzo dobre Raw jedno z najlepszych w tym roku mimo wszystko, walki też były git, kurde ja jestem zadowolony, a segment końcowy rozwalił po całości, ROMAN VS PUNK na WM! Oj tak chcę tego GIVE ME THAT!!!!

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

Czerwona tygodniówka:

Wkurzony Bron zaczyna RAW i robi demolkę. Heyman był dobry na mikrofonie. Łysy kozaczył do Brona, a LA Knight utknął we wiecznej walce z The Vision.

El Grande vs. Evans:

Niezła walka, bo jednak taki kot, jak Evans niżej pewnego poziomu nie zejdzie. Ostatecznie zgarnia wygraną, bo pojawia się Gable jako Original El Grande Americano. Jak dla mnie Gable powinien po prostu pojawiać się już jako Chad i tyle. Te głupotki jakoś mnie nie jarają.
Kaiser powinien robić swoje, a Gable skupić się na sobie. Mam nadzieję, że nie wrzucą tego na WrestleManię. Pewnie wrzucą.

Bracia Uso, a nie tych to trzeba przewinąć. Jey mnie wkurzył pajacowaniem w trakcie Royal Rumble. NO Yeet.

AJ? Wow. Gunther ty żartownisiu. Zajebiście to było zrobione. Zaśmiałem lekko mimo sympatii do fenomenalnego. Dragon Lee przerwał wszystko, ażeby ostatecznie zostać uduszonym.

Maxxine całkiem dobrze pogadane.

Oba rozjechał War Riders. Elegancko. Oba rozwal ich wszystkich.

Balor zaimponował. To było świetne.

Brie i Nikki? Aż kusi, żeby przewinąć, ale Pań się nie przewija. Brie jest w domu, a siostry chcą złota tag team. Tego można było się spodziewać.

Oho. Maxxine się rozkręca.

Penta vs. Bronson:

Typowa walka na tygodniówce. Szału jakiegoś kosmicznego nie było, ale dramatu również. Penta wygrał, bo Bronson nie mógł dojść do ringu. Rzecz jasna winny LA Knight, co było oczywiste.

DOM! JEST! Dominik wrócił. Zajebiście. Miło go widzieć ponownie. Dom zapowiedział zwyciężczynię Royal Rumble Liv Morgan. Była też jej siostra Raquel. Jak zwykle miłe chwile z The Judgment Day.

Steph vs. Raquel:

O kurwa. Innej reakcji nie może być. Co to za gniot ten theme? Jak można było zmienić coś, co tak pasowało do Steph? No ja nie wiem. Lipa totalna. Sama walka przypadła mi do gustu. Mistrzyni obroniła, a później Liv mocno zasugerowała, z kim chce walczyć na WM. Ja zadowolony.

Punk i Roman:

Wow. Bez dwóch zdań jeden z lepszych segmentów ostatnich miesięcy. Zakończenie z przytupem. Roman vs. Punk na WM. Jestem jak najbardziej na tak.

Dobre RAW może nie jakieś wybitne, ale dobre.

7/10

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   335

Ponad dwa miesiące do WM42, a składy dwóch walk mistrzowskich u „czerwonych” są praktycznie znane. Można zarzucić brak zaskoczeń, z drugiej strony urok walk marzeń polega na tym, że wymyśla się je na długo przed ich faktycznym przeprowadzeniem lub w ogóle do nich nie dochodzi, patrz Undertaker – Sting na WM. :P

Są natomiast ponad dwa miesiące na testowanie pomysłów i porządne nakręcenie publiczności. Jeśli program Punk – Reigns będzie taki, jak ich słowna potyczka z Filadelfii, będę zasiadał do tego jak do ulubionej telenoweli. Czuć tam było dużą historię, zarówno wspólną, jak i każdego z osobna. Czuć było wiele przeżyć w ringu i poza nim. Nie brakowało wzajemnych złośliwości. Punk pięknie rozpoczął, niby przerywając Reignsowi, a potem zlewając go gadką o Balorze. Przy okazji, Finn tym wtrętem Punka został brutalnie sprowadzony do roli ekskluzywnego jobbera, bo ktoś przecież musi walczyć z Brooksem w jego ukochanym Chicago. :D 

Roman coraz mocniej rozpycha się w Hollywood (The Rock zapewne nie ma z tym nic wspólnego, tak samo jak ze spierdoleniem heel turnu Ceny :diabel:), ale nad śmiechem i – generalnie – grą luzaka, musi popracować. Kiedy tylko słyszę śmiejącego się Romana, wyczuwam więcej drewna i plastiku niż w palonych śmieciach u sąsiada. Jak tylko Roman zabiera się za śmieszkowanie, czuć klimat gry aktorskiej rodem z horrorów klasy Z o morderczych fotelach i zmutowanych bobrach.

Stephanie Vaquer zmieniła theme song, a na potrzeby street fightu zmieniła też strój, ku niezadowoleniu fanów :P. Mam nadzieję, że zmieni się też sposób jej prowadzenia. Wiem, kontuzje nie pomagają, ale liczę na to, że była to ostatnia walka z Raquel Rodriguez. Trzy wtopy z mistrzynią to zbyt dużo. Nadchodząca rywalizacja z Liv Morgan to coś świeżego, choć liczyłem, że na WM42 ogarną dream match z Rheą. Tak swoją drogą to Raquel z racji latynoskiego pochodzenia lepiej pasowałaby na ochroniarza heelowej Vaquer niż Morgan.

Jak już jesteśmy przy Ripley, ona i Io najpewniej sklepią na WM42 Bella Twins. Szkoda, że mistrzyń zabrakło przy tej słodziutkiej gadce bliźniaczek.

Takich numerów jak wejście Gunthera do muzyki Stylesa, ewidentnie zabrakło tuż po walce Austriaka z Ceną. Niestety, jedyne co WWE ma do zaproponowania „Generałowi Ringu” w przerwach pomiędzy kolejnymi złamanymi karierami jest obijanie jobberów pokroju Otisa czy Dragona Lee.

Oba Femi miał siać postrach od samego początku swojego pobytu w głównym rosterze, ale tu prędzej zanosi się w najbliższej przyszłości na "pasjonujące" feudy z Sheamusem i Rusevem niż uwalanie mocnego gracza pokroju Lesnara.

Cena.jpg

• Reputacja:   13
  • Styl:  Attitude

Na plus ostataniego odcinka RAW:

-Promo Punk vs Roman - W polsklej wersji chłopaki nienadążali z tłumaczeniem. I faktycznie, jeżeli to dobrze rozpiszą czekać nas może dobry program, tylko Roman musiałby się częściej pojawaić. AAA i Punk jako pierwszy graj wymienił Polskę :D
-Walka Stephanie z Big Sexy, mimo chaosu było spoko, po tym jakie błędy Raquel popełnia, to było wiadomo, że Pasa nie dostanie. Teraz pytanie czy będzie rozłam w J. Day (chociaż ostatnio coraz częściej członkowie tej grupy wchodzą przy swoich thame songach odzielnie). 

Na minus:

Nowy Thame Song La Primery - poprzedni miał vibe RAW 2002, a ten ni z dupy ni z ci... 

Szmacenie Vision przez Pearc'a. Bezradność aż wali po oczach w tym programie, Bron wychdzoi na rozkapryszone dziecko, które nie wie co ma robić.

Oba rozwalający Vikingów. Chłop umie gadać, sporo osób oglądała go w NXT, a oni jakby od nowa typa budują... 

Edytowane przez Psychol
  • Dzięki 1

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

ChatGPT Image 16 cze 2025, 23_09_54.png

Rozkład jazdy Romana:

r31i7tjcwiig1.jpeg

• Lubię to 2

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   894

Godzinę temu, KyRenLo napisał(a):

Rozkład jazdy Romana:

r31i7tjcwiig1.jpeg

Jak na Romualda to źle nie wygląda, Punkster będzie teraz zajęty przez najbliższe 3 Raw feudem z Balorem, a po EC Reigns pojawi się na 5 z 7 Raw w drodze do WM, ja jestem pod wrażeniem, pamiętam jak był mistrzem obydwu tygodniówek to potrafił pojawiać się na 2-3 galach w drodze do WM, a wtedy mógł się pojawiać zarówno na Raw jak i SD, więc wyglądało to okropnie, także jest progres i mnie to satysfakcjonuję.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   703

1 godzinę temu, KyRenLo napisał(a):

Rozkład jazdy Romana:

romek.jpg

Wybacz nie umiałem się powstrzymać :D

• Haha 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   983
  • Urządzenie:  Android

2 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Rozkład jazdy Romana:

r31i7tjcwiig1.jpeg

Dziadek Phil będzie musiał nadrabiać za Romana Reingsa, który się oszczędza jak zwykle :lol: Ogółem ta WMka nie ma tego czegoś i widać, że wszyscy czekają na główne danie za rok w Arabii Saudyjskiej.

btw. ogarnąłem możliwość robienia podsumowań tematów na forum. Może chcecie jakieś inne tematy?

Spoiler

📋 Podsumowanie wątku w 2025 roku: 

📅 2025-01

• 5 stycznia: KyRenLo i IIL donoszą o newsach przed debiutem Raw na Netflix. KyRenLo (#629521): Triple H o elastycznym runtime Raw. IIL (#629524): Rock potwierdza udział na IG, ale woli niespodziankę. KyRenLo (#629526) spekuluje Roman vs Rock na WM41.
  • 5-6 stycznia: -Raven- (#629530) i IIL (#629536) dyskutują potencjalne me na WM: Cody vs Rock lub Roman vs Rock. IIL: RAW zapowiada się lepiej niż niektóre PLE.
  • 7 stycznia: Recenzje debiutu Raw na Netflix (6 stycznia). Mieszane opinie: Tomos (#629556) chwali Punk vs Rollins (4*), Cena farewell tour, buczenie Hogana; krytykuje Rocka i Romana. Grins (#629558) ostro krytykuje booking (Rock przytula Cody'ego, Hogan w LA politycznie), ocena 3/10. KyRenLo (#629562) rozczarowany (3/10), plusy: Cena, Punk vs Rollins. Psychol (#629563): Marnotrawstwo Rock Bottom na Romanie. HeymanGuy (#629568): Wizualnie petarda, ale nie sprostało hypowi. Kaczy316 (#629576): Solidne, ale zawód jako premiera. CzaQ (#629585): Spoko gala, memy.
    Grins napisał(a):

Netflix wiedziało na co się pisze i to jest pierwszy przykład że jak będzie okazja wcisną jakiś wątek polityczny do produktu jebani lewacy.

📝 Drama polityczna wokół buczenia Hogana

• 7-8 stycznia: Drama wokół Hogana. Grins (#629558): Netflix celowo upokorzył za poglądy Trumpa/rasizm. Tomos (#629560): Hogan rasista i chujek. Grins (#629561): Polityczne podłoże. MattDevitto (#629564): Nie tylko wrestlingowe grzeszki. MattDevitto (#629565): Najwyżej oceniane Raw na Netflixie. Kaczy316 (#629575): Chanty 'this is awesome' przy słabej walce Romka vs Solo.
    Grins napisał(a):

Netflix wiedziało na co się pisze i to jest pierwszy przykład że jak będzie okazja wcisną jakiś wątek polityczny do produktu jebani lewacy.

📝 Drama polityczna wokół buczenia Hogana

• 8 stycznia: RomanRZYMEK (#629600): WTF z face Rockiem po heel turnie. CzaQ (#629604): Rock ofiara sukcesu filmowego, musi być face.
  • 9 stycznia: Viewership debiutu: 4.9M globalnie. KyRenLo (#629628) cytuje Fightful. IIL (#629631) i MattDevitto (#629632): Triple H o przycinkach Netflix przy dużej widowni.
    KyRenLo napisał(a):

Netflix and WWE announce that the debut episode of Raw On Netflix had 4.9M views live globally

📝 Viewership debiutu Raw

• 13-14 stycznia: Raw z debiutem Penty. MattDevitto (#629756): Zapowiedzi: Penta vs Gable, Lyra vs Dakota o Women's IC. Jeffrey Nero (#629765): Merch Penty przed debiutem. MattDevitto (#629776): Debiut solidny, reakcja na LU. Kaczy316 (#629779): Punk/Seth/Drew segment, Penta pokonuje Gable (13.5 min), Lyra mistrzynią IC (tragiczny wybór), Priest wygrywa Street Fight z Balorem. HeymanGuy (#629781): Punk/Seth/Drew złoto, Penta main-eventer. CzaQ (#629787): Spadek poziomu, 5-6/10. Dyskusja o pushie luchadorów: -Raven- (#629786): Tylko Rey doszedł do szczytu.
    Kaczy316 napisał(a):

bardzo dobry prawie 13,5 minutach Pentagon ostatecznie wygrywa ... satysfakcjonujący debiut Pentagona w WWE! FINALLY!

📝 Pozytywna recenzja debiutu Penty

• 14 stycznia: Zakłady o Pentę. HeymanGuy (#629790): Penta dojdzie do szczytu. CzaQ (#629792): Max IC/US, zakład o piwo.
  • 14-17 stycznia: TheRealE9 (#629794): Fan LU, debiut na plus, ale tęskni za brutalnością. Jeffrey Nero (#629795): Krytyka pominięcia AEW w biosie Penty.
  • 17-18 stycznia: Drama AEW vs WWE kariera Penty. RomanRZYMEK (#629844): TNA/LU > AEW trios/tag. Jeffrey Nero (#629861): AEW tag > TNA, przykłady. RomanRZYMEK (#629894): Przeprosiny, ale kompleks AEW; Pat propsował Stinga.
    RomanRZYMEK napisał(a):

Serio macie aż taki kompleks AEW że musicie się przypierdalac o to, że nie wspomnieli o karierze Penty w AEW?

📝 Dyskusja o biosie Penty i AEW

• 20-21 stycznia: Raw recenzje. HeymanGuy (#630370): Jey/Gunther promo, Penta vs Dunne, Punk promo. Kaczy316 (#630381): Solidne 2.5h Raw, plusy: Kofi vs Rey, Sami/KO, Seth vs Drew.
  • 27-28 stycznia: Ostatnie Raw przed RR. MattDevitto (#630857): Zapowiedzi. HeymanGuy (#630921): Rollins/Gunther/Logan, War Raiders bronią, Heyman okładka 2K25 z Romanem, Punk/Rhodes tease. Kaczy316 (#630953): Solidne, tease Punk vs Rhodes na WM.

📅 2025-02

• 2025-02-03: Grins dyskutuje booking walk WWE, sugeruje Sami Zayn vs Cody na EC zamiast RAW (#631412): "To na dobrą sprawę Sami powinien dostać walkę teraz na EC z Cody'm po tej akcji z RR, ale średnio że ustawili taką walkę na dzisiejsze RAW."
  • 2025-02-04: HeymanGuy i Kaczy316 szczegółowo omawiają RAW 03.02 – Jey Uso otwiera show jako Rumble winner, konfrontacja z Guntherem; Penta pokonuje Kaisera, atak Dunne'a; Charlotte Flair powrót z buczeniem, Rhea Ripley prosi o WM match; New Day vs LWO z ingerencją Logana Paula; Liv Morgan wygrywa z Iyo Sky przez DQ po chaosie z Ripley i Raquel; Rollins manipuluje Zaynem; main event Punk vs Zayn (Punk wygrywa GTS), KO zdradza Zayna Package Piledriverem (#637207, #642026).
    HeymanGuy napisał(a):

Owens vs. Zayn na WrestleManii? Yes, please.

📝 Reakcja na zdradę KO po walce Punk vs Zayn na RAW 03.02

Kaczy316 napisał(a):

Jey vs Gunther, kurde nie jestem fanem tej walki, ale story może wyjdzie ciekawie mimo wszystko.

📝 Krytyka decyzji Jeya o wyborze Gunthera na WM po ataku na RAW 10.02

• 2025-02-11: Kaczy316 recenzuje RAW 10.02 – Gunther atakuje Jeya Uso, Jey wybiera Gunthera na WM mimo krytyki bookingu; Liv/Raquel pokonują Damage CTRL; Bayley pokonuje Lyra Valkyria; powrót AJ Stylesa, brawl z JD; War Raiders bronią tytułów vs Creeds; Rhea obiecuje Iyo title shot po EC; Punk promo przerywane Loganem; Logan pokonuje Reya; Liv/Raquel nowe tag team mistrzynie? (#642197).
    Kaczy316 napisał(a):

Kurde to Raw było naprawdę bardzo dobre, ringowo to jedno z najlepszych Raw w tym roku.

📝 Podsumowanie RAW 10.02 z mocnymi walkami kobiet i powrotem AJ Stylesa

• 2025-02-18: Kaczy316 omawia RAW 17.02 – Sami Zayn vs KO unsanctioned match zatwierdzony; AJ Styles pokonuje Dominika; Dakota Kai #1 contenderka po wygranej z Ivy; Gunther/Jey segment z atakiem; Penta pokonuje Pete Dunne'a mimo ingerencji Kaisera; Roxanne Perez kwalifikuje się do EC po wygranej z Raquel (pomoc Pianki/Naomi); New Day vs LWO zapowiedziane; Seth Rollins pokonuje Finna Balora, kwalifikacja do EC (#642321).
    Kaczy316 napisał(a):

feud Jeya i Gunthera jedynie mierny jak na razie i na jedno kopyto.

📝 Ocena powtarzalnego segmentu Gunther/Jey na RAW 17.02

• 2025-02-23: KyRenLo publikuje match card nadchodzącego RAW – Rollins/Punk/Logan segment, Gunther, Bianca/Naomi vs Liv/Raquel (tag titles), Rhea message do Iyo, Penta vs Dunne vs Kaiser, Lyra vs Dakota (Women’s IC title), Cruz Del Toro & Wilde vs New Day (#642448).
  • 2025-02-25: Kaczy316 recenzuje RAW 24.02 – Punk dominuje Logana w segmencie; Kaiser wygrywa triple threat z Pentą i Dunne'em; New Day pokonuje LWO, kontynuacja heel turnu; Gunther squash vs Tozawa, ratunek Jeya (krytyka powtarzalności feudu); Lyra broni IC title vs Dakota, atak Ivy; Bron pokonuje Dominika, brawl z JD; Cody Rhodes/Seth Rollins emocjonalny segment o potencjalnym WM matchu; Liv/Raquel pokonują Piankę/Naomi, nowe Women’s tag champions (#642469).
    Kaczy316 napisał(a):

cały feud Gunthera i Jeya... tragedia, HHH nie umie heelów kompletnie bookować.

📝 Krytyka squash matchu Gunthera i powtarzalności feudu na RAW 24.02

• 2025-02-27: CzaQ krytykuje RAW 24.02 jako nudne (4/10) – słabe promosy, powtarzalne feudy, zmiany tag titles w main evencie, ale ogólnie brak zainteresowania (#642498): "4/10, a biorąc pod uwagę, że to chyba ostatni przystanej przed PPV to nawet słabiej."
    CzaQ napisał(a):

No jakoś ni cholery WWE nie potrafi mnie zaciekaczyć.

📝 Ogólna krytyka RAW 24.02 jako słabego go-home show przed EC

📅 2025-03

• 2025-03-03: KyRenLo zapowiada RAW po Elimination Chamber z walkami o tytuły (Rhea vs IYO, Lyra vs Ivy, War Raiders vs American Made) i pojawieniami (Gunther, Punk, Belair, Rollins) (#642590). Caribbean Cool narzeka na brak Ceny i Rocka (#642591). Dyskusje o możliwym powrocie Ceny za 2 tygodnie (#642594, #642597).
  • 2025-03-04-06: KyRenLo recenzuje RAW: Iyo Sky nowa Women's World Champion po pokonaniu Rhei Ripley, zapowiedź triple threat z Biancą Belair; świetny opener Punk promo i brawl z Rollinsem; Gunther vs Otis; Lyra broni IC; Steel Cage Punk vs Rollins za tydzień; Pentagon atakuje Kaisera (#642605). Caribbean Cool krytykuje zmianę mistrzyni, woli Belair vs Ripley jako main event WM (#642607). Dyskusja o bookingu triple threatu kobiet (KyRenLo, -Raven-: Iyo 'rozcieńcza' starcie, lepiej dodać ją na WM jako underdoga) (#642613, #642624, #642631, #642638). Grins chwali Punk-Rollins feud, zaskoczenie pasem dla Iyo, słaby run Gunthera, heel Cena promo (#642642). Kaczy316 krytykuje booking mistrzów (Gunther, Bron, Cody) przez Huntera (#642645).
    KyRenLo napisał(a):

Cudowny odcinek. Wow Czyli jednak triple threat.

📝 Recenzja RAW po EC, zaskoczenie Iyo jako nową mistrzynią i triple threat kobiet

Caribbean Cool napisał(a):

Mozna sie bylo spodziewc zwyciestwa iyo, ale dla mnie to zla decyzja Bianca vs ripley brzmi jak main event wm.

📝 Krytyka zmiany mistrzyni na Iyo Sky

• 2025-03-11: Grins recenzuje RAW: Jey vs Waller, AJ vs Logan feud, Iyo promo, Steel Cage Seth vs Punk (z cenzurą middle fingers), powrót Romana Reignsa atakującego obu (#642743). Kaczy316 szczegółowo: genialny main event (22.5 min), Roman wyciąga Setha z klatki; Raquel pretendentką do Women's IC; Pentagon vs Kaiser (#642751). Dyskusje o cenzurze i bookingu.
    Kaczy316 napisał(a):

HOLLY SHIT! Co to był za pojedynek, najlepszy pojedynek na Raw w tym roku bez dwóch zdań... ROAD TO WRESTLEMANIA HAS BEGUN!

📝 Main event Steel Cage Seth vs Punk + powrót Romana

• 2025-03-14-16: Hype na RAW Bruksela (17.03): IIL liczy na Punka, Cene heel turn jara (#642801). GGGGG9707 dementuje obecność Punka (#642836, #642842-848). Grins spekuluje heel turn Punk, krytyka cenzury (zaplecze vs Netflix) (#642802, #642852).
  • 2025-03-17-18: RAW Bruksela live: Kaczy316 recenzuje: Cena heel promo obwiniający fanów, konfrontacja z Codym; Pentagon vs Kaiser NHB; Rhea dopisuje się do kontraktu Iyo vs Belair; Jey squash vs Theory; Bron broni IC vs Balor; publika chanty (#642870). Relacje live: genialna atmosfera, WWE chwali Brukselę jako najlepszą publikę TV ever (GGGGG9707, IIL, Bastian) (#642872-642890). Grins chwali wejście Ceny (#642875). Krytyka: słaby heel Cena (falas2005, Bastian) (#642873, #642881). Drama o Ripley w triple threat: durne podpisanie kontraktu (-Raven-, Nialler) (#642891, #642901, #642908).
    Kaczy316 napisał(a):

Cena... obwiniania fanów o to co zrobił Cena, nie kupuję zbytnio tego... DOBRA KODEUSZ WBIJA!

📝 Heel promo Ceny w Brukseli, konfrontacja z Codym

-Raven- napisał(a):

Jeżeli w taki sposób mają zamiar dołączyć Ripleykę... wystarczy się wjebać do ringu i "na sępa" podpisać się na cudzym kontrakcie... durne, nawet jak na wrestling.

📝 Krytyka bookingu Ripley w triple threat kobiet

• 2025-03-24-27: RAW Szkocja: Kaczy316 recenzuje: Cena zapowiada 17. tytuł i emeryturę z pasem; Usos vs A-Town; Lyra vs Raquel; Rhea rewanż z Iyo (Belair sędzia); Dragon Lee vs El Grande Americano (Gable); Punk promo; Bron vs Pentagon DQ (#642981). falas2005, CzaQ, Bastian krytykują nudę, słabą publikę, bookingu (Jey, Gunther) (#642982, #642985, #642987). Dyskusje o Cenie nie kończącym kariery na WM, rekord 17x champ (Jeffrey Nero, CzaQ) (#642996, #643002, #643008).
    Kaczy316 napisał(a):

Cena... będzie "The Last Real Champion" Kurde dobre to było... ale feud meh, ale Cena po prostu ma feud z publiką.

📝 Recenzja Szkocja RAW, Cena zapowiada rekord 17x

📅 2025-04

• 2025-04-01: Kaczy316 podsumowuje Raw: segment Cena vs Cody Rhodes jako złoto, Gunther dominuje Jimmy Uso, tag match Bron/Penta vs Balor/Dominik, main event Rhea vs Iyo kończy się Double DQ (cytat: #643079). CzaQ krytykuje schemat z Ceną i minimalistyczną podbudowę do WM (#643084).
  • 2025-04-01: LegendKiller skarży się na ring announcerów (Samantha, Alicia), tęskni za Tonym Chimelem (#643085). StuPH popiera, chwali AEW ring announcerów (#643087). Jeffrey Nero broni obu (#643088). CzaQ żartuje o Samancie (#643090).
    LegendKiller napisał(a):

czy ja jestem odklejony, czy was też tak niesamowicie wkurwia ten sposób zapowiadania wrestlerów przez wpierw wielkodupą Samantę, a teraz tą wannabe murzynkę?

📝 Skarga na ring announcerów

• 2025-04-02: Bastian chwali segment Cena-Rhodes, ożywienie feudu Jey-Gunther przez Jimmy'ego, krytykuje midcard (#643095). Grins komentuje heel turn Ceny jako zjebany potencjał, Jimmy ratuje program Gunthera (#643097).
  • 2025-04-07: KyRenLo podaje zapowiedź Raw: Lyra vs Bayley (IC), War Raiders vs New Day, Penta vs Dominik, Heyman, Rollins, Punk, Gunther-Jey (#643184).
  • 2025-04-08: Bastian recenzuje Raw: potwierdzenie Triple Threat kobiet, Fatal 4-Way IC, segment Jey-Gunther (#643203). Kaczy316 chwali Raw: Triple Threat Women's World, Lyra broni IC vs Bayley, El Grande Americano vs lWo, emocjonalny Jey-Gunther, main event Rollins-Heyman-Punk (#643204). Grins obstawia wygraną Rollinsa w Triple Threat, broni Jeya (#643206).
    Kaczy316 napisał(a):

Co to było za świetne Raw, od początku do końca było czuć, że mamy okres Road to WM

📝 Podsumowanie Raw z 8 kwietnia

• 2025-04-09: Bastian i Grins dyskutują szanse w Triple Threat (Roman/Punk/Rollins), promo Jeya (#643211, #643217).
  • 2025-04-14: KyRenLo zapowiada ostatnie Raw przed WM: Reigns, Bayley vs Liv, Rollins, Punk-Heyman, AJ vs Kross, Logan (#643328). Dyskusja o oglądaniu NXT PLE i WM (MattDevitto, Nialler).
  • 2025-04-15: MattDevitto ocenia ostatnie Raw przed WM jako solidne, ale słabe na finał RTWM (#643342). Grins chwali program Rollins-Punk-Roman, krytykuje Jeya i AJ-Logana (#643344). Kaczy316 recenzuje: Gunther promo, Bayley vs Liv, Rey vs Julius, AJ vs Kross, Penta vs Balor, main event Reigns-Punk-Rollins (#643350). Bastian chwali walki, krytykuje Jeya (#643351). Tomos chwali Gunther promo, krytykuje build (#643354). -Raven- dyskutuje wyniki WM (#643360).
    Kaczy316 napisał(a):

TAK SIĘ BUDUJĘ MAIN EVENT WM! UCZ SIĘ JOHN!

📝 Chwalenie segmentu Reigns-Punk-Rollins na ostatnim Raw przed WM

• 2025-04-17: MattDevitto cytuje WON o spadku viewership Raw na Netflix o 35% (#643393). Kaczy316 zgadza się, wskazuje spadek jakości pod Triple H (#643396).
  • 2025-04-22: MattDevitto pyta o panowanie 'Irlandek' (Lyra?) (#643569). KyRenLo recenzuje Raw po WM: Cena promo + RKO Ortona, Liv/Raquel odzyskują tag titles, Becky heel turn na Lyrze, Rusev powrót, Iyo vs Vaquer, Jey celebracja z Samim/Jimmym, Gunther atakuje McAfee, Dom broni IC vs Penta, main event Seth/Bron vs Roman/Punk (#643572). Kaczy316 chwali Raw po WM: Cena-Orton, Becky turn, Iyo-Vaquer, Jey celebracja, Dom obrona, nowa stajnia Rollins-Breakker-Heyman (#643577). Tomos, CzaQ, Grins komentują turny, powroty, Gunthera (#643579, #643582, #643634).
    Kaczy316 napisał(a):

Dawno nie widziałem tak dobrego Raw after mania bez kitu

📝 Podsumowanie Raw po WM

• 2025-04-26: Bastian analizuje Raw po WM: Cena gimmick, Becky turn, Rusev, Vaquer, Gunther atak, Dom-Penta (#643656).
  • 2025-04-28: KyRenLo zapowiada Raw: Rollins/Breakker/Heyman, Becky, Rhea vs Roxanne, Logan (#643690).
  • 2025-04-29: Kaczy316 recenzuje Raw: Rollins-Sami, Rhea vs Roxanne, Logan-Jey, War Raiders vs Balor/McDonagh, Becky-Lyra, Stephanie vs Ivy, Pat vs Gunther na Backlash, main event Bron vs Sami (#643712). MattDevitto krytykuje tłumaczenie słabości RTWM (#643714). CzaQ ocenia 6/10 (#643724). Bastian prognozuje feudy (#643733).
    Kaczy316 napisał(a):

Kurde jakie dobre to było show od początku do końca

📝 Podsumowanie Raw z 29 kwietnia

📅 2025-05

• 2025-05-06: Bastian komentuje Raw po WrestleManii: spekulacje o przejęciu AAA przez WWE, powroty Ruseva, Sheamusa, Blacka; krytyka bookingu luchadorów (#643879).
  • 2025-05-06: Kaczy316 recap Raw przed Backlash: Heyman promo o planie na WHC z Jeyem Uso, Pentagon pokonuje JD McDonagha, Sheamus vs Theory (9.5 min), IC title match Dominik vs Penta na Backlash, Becky vs Lyra feud, Iyo Sky pokonuje Roxanne, Rusev pokonuje Otisa, Gunther vs Pat McAfee segment, main event Seth Rollins vs Jey Uso (19 min, interferencje Punk/Zayn); ocena: bez minusów (#643881).
    Kaczy316 napisał(a):

Dostaliśmy chyba kolejne show bez minusów, naprawdę te tygodnie po WM to show ogląda się jakby ktoś inny to bookował

📝 Podsumowanie Raw przed Backlash

• 2025-05-06: Jeffrey Nero żartuje o opalaniu Heymana; MattDevitto i Jeffrey Nero kontynuują memy (#643887, #643892).
  • 2025-05-06: Jeffrey Nero przewiduje turn Heymana na Setha Rollinsa na rzecz Breakkera (#643893).
    Jeffrey Nero napisał(a):

jak tylko Seth zgarnie pas WHC to Heyman odwróci się od niego i Breaker będzie jego jedynym klientem

📝 Predykcja turnu Heymana

• 2025-05-12-13: MattDevitto notka o nieznanych uczestnikach kwalifikacji MITB (#644022); Kaczy316 recap Raw po Backlash: Punk promo + brawl z Rollinsem/Breakkerem/Jeyem/Samim, Pentagon vs Gable, AJ Styles pokonuje Finn Balora (17 min), Jey Uso vs Gunther segment (Gunther challenge po SNME), Rhea/Iyo vs Roxanne/Giulia main event; ocena: bardzo dobre (#644036).
    Kaczy316 napisał(a):

Bardzo dobre Raw moim zdaniem pozbawione większych minusów

📝 Podsumowanie Raw po Backlash

• 2025-05-13: Caribbean Cool krytykuje Raw jako 'kijowe' (#644046).
  • 2025-05-14-15: Bastian krytykuje Raw: ględzenie promo (Punk/Seth/Becky), Pentagon/Gable solidne ale bez celu, Chad Gable jako mini-Kurt Angle, Balor vs Styles podstarzałe gwiazdy, kolejka po Jeya Uso, promocja Giulii/Perez (#644055).
    Bastian napisał(a):

Giulia i Perez w pierwszym main evencie głównej tygodniówki. Wiadomo było, że z Ripley i Sky szans nie mają, ale milutko, że je promują

📝 Krytyka i pochwała Raw

• 2025-05-14-15: Jeffrey Nero, Bastian, Kaczy316 dyskutują promocję Roxanne Perez i Giulii w main rosterze vs NXT: preferencja awansu bez długiego kiszenia, porównanie Perez do AJ Lee, nadzieja na MITB dla Perez (#644058, #644060, #644061, #644073).
  • 2025-05-15: KyRenLo broni Raw: 7.5/10, dobre walki i promo (#644069).
  • 2025-05-19-20: MattDevitto brak info o kwalifikacjach MITB (#644142); Kaczy316 recap Raw przed SNME: Logan Paul promo przerwane Guntherem/Jeyem, AJ/Pentagon vs Finn/JD (17+ min, przegrana przez ingerencję Gable'a), Roxanne wygrywa qualifier vs Becky/Natalya (Lyra atakuje Becky), Rhea wygrywa qualifier vs Kairi/Zoey (kontuzja Zoey), Roxanne dołącza do Judgment Day?, main Jey vs Bron DQ + brawl; każda walka bardzo dobra (#644151).
    Kaczy316 napisał(a):

każda walka poza tą gdzie Zoey musiała zostać wycofana z walki to były na co najmniej bardzo dobrym bądź świetnym poziomie

📝 Podsumowanie Raw przed SNME, kontuzja Zoey Stark

• 2025-05-20: Bastian chwali qualifier Roxanne (kosztem Becky), Rhea wygrywa, spekulacje MITB (Perez faworytka), krytyka Judgment Day z Roxanne, nudne WHC storylines, sugestia Rusev jako przydupas Ceny (#644152).
  • 2025-05-27: Kaczy316 recap Raw po SNME: Rollins/Heyman/Breakker promo, Pentagon wygrywa qualifier vs Gable/Dragon Lee, New Day bronią tag titles vs War Raiders/American Made, Jey vs Gunther segment (walka po MITB), Liv Morgan vs Kairi (11.5 min), Lyra vs Becky IC title na MITB (Last Chance?), main Seth wygrywa qualifier vs Finn/Sami (ingerencje); bez minusów (#644364).
    Kaczy316 napisał(a):

Kolejna tygodniówka, w której nie było minusów! Jak to możliwe, Tryplak jak Ty to robisz?!

📝 Podsumowanie Raw po SNME

• 2025-05-28: Bastian podsumowuje Raw: Rollins group promo, Pentagon wygrywa qualifier (spoty w MITB), New Day retain, Gunther vs Jey po MITB, Judgment Day dramy (Liv przegrywa); faworyt MITB nie Rollins (#644392).

📅 2025-06

• 2025-06-02 do 03: Kaczy316 opisuje Raw przed Money In The Bank: Stephanie Vaquer debiutuje i wygrywa kwalifikację do kobiecego Ladder Matchu, El Grande Americano zaskakująco kwalifikuje się do męskiego MITB, brawl z udziałem stajni Setha Rollinsa, Punka i Zayna (#644541). MattDevitto chwali push Vaquer jako top gwiazdę WWE (#644542). Bastian komentuje dynamikę Vaquer i spekuluje o Liv Morgan vs Iyo Sky (#644549).
    Kaczy316 napisał(a):

Stephanie wygrywa po bardzo dobrej walce i kwalifikuję się jako ostatnia do Ladder Matchu o walizkę! ... EL GRANDE FOR MR. MONEY IN THE BANK!

📝 Podsumowanie kwalifikacji do MITB na Raw

• 2025-06-10 do 13: Kaczy316 podsumowuje Raw po MITB: Cena vs Punk na Night Of Champions zapowiedziane, Gunther pokonuje Jey Uso i odzyskuje World Heavyweight Championship w genialnym main evencie, Roxanne Perez wygrywa Fatal 4-Way w Queen Of The Ring, powrót Bayley i R-Truth jako Ron Killings (#645345). -Raven- krytykuje zdarcie pasa z Jey Uso po 2 miesiącach (#645440). Bastian, CzaQ, Psychol dyskutują o zmianie mistrza, turniejach i powrocie Killingsa (#645465, #645476, #645482). KyRenLo podaje news o powrocie Goldberga na Raw (#645533); MattDevitto sarkastycznie komentuje (#645549).
    Kaczy316 napisał(a):

GENIALNY MAIN EVENT I NOWY MISTRZ! ... Gunther odzyskuję tytuł po tak świetnej walce

📝 Gunther pokonuje Jey Uso o WHC

-Raven- napisał(a):

Zainwestowali w push Yeeti, żeby zdjąć z niego pas po 2 miesiącach ... to głupota jakich mało

📝 Krytyka zdarcia pasa z Jey Uso

KyRenLo napisał(a):

Goldberg will return to WWE programming this Monday ... Goldberg leci po pas.

📝 News o powrocie Goldberga

• 2025-06-17 do 19: Kaczy316 relacjonuje Raw: kontuzja Liv Morgan na starcie z Kairi Sane, Asuka wygrywa Fatal 4-Way w Queen Of The Ring dzięki pomocy Ripley, Goldberg zapowiada walkę z Guntherem na Saturday Night's Main Event, Jey Uso awansuje w King Of The Ring po main evencie (#645678). Bastian martwi się o Liv i pasy TT, chwali Becky vs Bayley o Women's IC (#645727). Psychol zauważa stiffową walkę kobiet i pyta o pasy po kontuzji Liv (#645878).
    Kaczy316 napisał(a):

kurde ale pech początek walki dosłownie pierwsza akcja i już kontuzja ... Liv Morgan

📝 Kontuzja Liv Morgan w walce z Kairi Sane

• 2025-06-23 do 24: Kaczy316 opisuje Raw przed Night Of Champions: Jade Cargill pokonuje Roxanne Perez w półfinale Queen Of The Ring, Becky Lynch broni Women's IC vs Bayley (z interwencją Lyry), Cody Rhodes pokonuje Jey Uso w półfinale King Of The Ring, Pentagon przegrywa z Bronem Breakkerem (#646078). Bastian krytykuje promo Rollinsa, kontuzję Doma, spekuluje o turniejach (#646103).
    Kaczy316 napisał(a):

Becky to wygrała po tym jak Lyra ją zaatakowała i Becky dalej mistrzynią ... prowadzi do Triple Threat Matchu prawdopodobnie na Evolution

📝 Becky broni IC vs Bayley

• 2025-06-26: LegendKiller dyskutuje z -Raven- o częstych zmianach pasa WHC, broni nieprzewidywalności jak w erze JBL/Ceny, krytykuje przewidywalność WWE Championship i Cody'ego Rhodesa (#646204).
    LegendKiller napisał(a):

wkurwiają mnie w obecnym WWE trzy rzeczy. 1) Właśnie przewidywalność title reignów ... 3) Cody Rhodes

📝 Dyskusja o problemach bookingu WWE

• 2025-06-30: MattDevitto informuje o starcie Raw o północy i docenia chętnych do oglądania live (#646365).

📅 2025-07

• 2025-07-01: Kaczy316 recenzuje Raw po Night Of Champions: Rhea Ripley vs Iyo Sky na Evolution potwierdzone, Balor i McDonagh nowi World Tag Team Champions po pokonaniu New Day (12.5 min), Rusev pokonuje Sheamusa (20.5 min), remis Lyra Valkyria vs Bayley sugerujący Triple Threat na Evolution 2 o Women's IC Title, Gunther promo przerwane przez Setha Rollinsa (z customową walizką MITB) i CM Punka, main event Bron Breakker i Bronson Reed pokonują Samiego Zayna i Pentagona (19.5 min), Jey Uso ratuje po walce (cytat: #646378).
    Kaczy316 napisał(a):

Potwierdzenie Rhea vs Iyo na Evolution! Świetna walka The New Day vs Judgment Day oraz McDonagh i Balor z tytułami World Tag Team

📝 Plusy z recenzji Raw 01.07

• 2025-07-01: KyRenLo chwali Judgment Day z wszystkimi pasami, wskazuje na wyższego 'El Grande Americano' jako Kaisera (cytat: #646389).
  • 2025-07-02: Bastian komentuje Rollinsa w konflikcie ze wszystkimi, chanty fanów pod Guntherem, heel vs heel Rhea vs Iyo, Lyra vs Bayley lepsza niż NOC, żegna New Day reign (cytat: #646413).
  • 2025-07-08: Bastian o Raw przed Evolution: promocja SNME/Evolution/SummerSlam, Lyra wygrywa przed Evolution (prawdopodobnie nie odzyska IC Title), Battle Royal kobiet o shot na Clash in Paris, LA Knight górą nad Rollinsem (cytat: #646548).
  • 2025-07-08: MattDevitto przypomina AJ Stylesa z TNA ery z Tomko/Christianem (cytat: #646549).
  • 2025-07-08: Kaczy316 recenzuje Raw przed Evolution: segment Setha Rollinsa z Heymanem/Bronem/Bronsonem Reedem, Kabuki Warriors reformują się po Kairi Sane vs Roxanne Perez, Lyra wygrywa brawl z Becky Lynch i Bayley (Triple Threat na Evolution 2), El Grande Americano (Ludwig Kaiser) pokonuje Dragon Lee (9 min), Gunther unika Goldberga, Seth vs Pentagon main event (12.5 min, LA Knight atakuje po walce) (cytat: #646554).
  • 2025-07-14: KyRenLo pyta o najlepszego rywala Gunthera na SummerSlam na Raw (cytat: #646909).
  • 2025-07-15: MattDevitto komentuje powrót (prawdopodobnie Romana Reignsa) (cytat: #646997).
  • 2025-07-15: KyRenLo recenzuje Raw po Evolution: Triple Threat Naomi vs Iyo Sky vs Rhea Ripley na SummerSlam, Roxanne/Raquel pokonują Kabuki Warriors, Lyra Valkyria pokonuje Bayley 2-1 o shot na Becky (SummerSlam), Nikki Bella pokonuje Chelsea Green, Gauntlet: Punk wygrywa (rival Gunthera), powrót Romana Reignsa ratuje Punka/Jeya (cytat: #647007).
  • 2025-07-15: Kaczy316 recenzuje Raw po Evolution: Naomi nowa Women's World Champion, Triple Threat z Rheą/Iyo na SS, Roxanne/Raquel bronią TT Titles vs Kabuki, Lyra pokonuje Bayley 2-1 (20 min, shot na Becky SS), Gauntlet (41.5 min): Punk wygrywa vs Bron/Pentagon/Knight/Jey (Gunther vs Punk SS), Roman wraca (cytat: #647013).
    Kaczy316 napisał(a):

Punk ugrywa to i zobaczymy Gunther vs Punk na SummerSlam tak jak myślałem, jednak Punka atakuję po walce jeszcze Bronson, lecz znowu pomaga mu Jey, ale jest także i Breakker i...powrót OTC! Roman Reigns Is Back!

📝 Powrót Romana Reignsa po Gauntlecie

• 2025-07-16: Bastian chwali Brona Breakkera w Gauntlecie, Lyra vs Bayley chemia, Punk na SS (ryzyko nudnego feudu), przewiduje dużo TT matches na SS (cytat: #647022).
    Bastian napisał(a):

Zbliża się SummerSlam, a raczej SummerTag. Jak się tytani kreatywności z WWE postarą to na SS możemy dostać następujące TT Matche...

📝 Przewidywania wielu TT matches na SummerSlam

• 2025-07-17: -Raven- broni roli Breakkera w stajni Rollinsa (porównanie do Diesela/Batisty) (cytat: #647126).
  • 2025-07-20: KyRenLo pokazuje mocny card Raw (cytat: #647198).
  • 2025-07-22: Kaczy316 recenzuje Raw: Punk vs Gunther face-off, Sheamus pokonuje Ruseva (15 min, remis 1-1), lWo wygrywa Triple Threat Tag o shot na JD TT Titles, Becky vs Lyra dodają stypulacje (No CQ/No DQ, must-win), Roxanne/Raquel bronią TT Titles vs Lyra/Bayley (14.5 min), Kross pokonuje Samiego, Iyo vs Stephanie (15 min, No Contest przez Secret Service), Roman/Jey górą w brawlu z Heymanem/Bron/Bronsonem (cytat: #647290).
    Kaczy316 napisał(a):

Lyra przyjęła warunki Becky i teraz stawia swoje, No Countout No DQ THERE MUST BE A WINNER!

📝 Stypulacja Lyra vs Becky na SummerSlam

• 2025-07-22: KyRenLo chwali Dom/AJ, Punk/Gunther remis, Lyra vs Becky stypulacja, Judgment Day vs Bayley/Lyra, Iyo vs Steph kosmos, Roman/Jey górą (8/10) (cytat: #647303).
  • 2025-07-22: Bastian krytykuje nudne Punk/Gunther promo, Rusev/Sheamus ślamazarne, Iyo/Steph potencjał, chaotyczny TT Title match (cytat: #647311).
  • 2025-07-22: MattDevitto porównuje AJ Stylesa do TNA ery (cytat: #647315).
  • 2025-07-22: LegendKiller proponuje Iyo vs Vaquer vs Sky (cytat: #647316).
  • 2025-07-23-27: Tomos i RomanRZYMEK drama o WWE jako 'pierdolniku': Tomos krytykuje storytelling, RomanRZYMEK broni wyprzedanych show i Theory'go (cytat: #647320, #647353, #647414, #647416, #647488).
    Tomos napisał(a):

Najlepsze podsumowanie całego tego pierdolnika, jakim jest WWE

📝 Drama forumowa o jakości WWE

• 2025-07-28: KyRenLo oczekuje mocnego ostatniego Raw przed SummerSlam (cytat: #647541).
  • 2025-07-29: MattDevitto tribute dla Hulka Hogana (cytat: #647556).
  • 2025-07-29: Bastian krytykuje bullshit z El Grande Americano (cytat: #647560).
  • 2025-07-29: Kaczy316 recenzuje go-home Raw przed SS: Heyman vs Jey promo, AJ/Kabuki pokonują JD (10.5 min, AJ pinuje Doma), Sheamus pokonuje Graysona (Rusev atak), Lyra/Becky brawl, 8-Woman Tag: Iyo/Nikki/Steph/Rhea pokonują Naomi/Chelsea/Secret Service (14-15 min), JD broni TT Titles vs lWo (11 min), Gunther/Punk face-off, Jey vs Reed squash + brawl z Romanem (cytat: #647566).
  • 2025-07-29: Grins chwali brawl Bron/Bronson vs Roman/Jey, krytykuje El Grande (Pete Dunne?), Dominik progres, Rusev bez gimmicku, Lyra na pas, Punk vs Gunther (cytat: #647570).

📅 2025-08

• 2025-08-05 (RAW po SummerSlam): KyRenLo opisuje odcinek z Sethem Rollinsem jako mistrzem World Heavyweight, debiutem 'The Vision' (Seth, Heyman, Bron Breakker, Bronson Reed), walką Seth vs LA Knight (DQ przez interwencję Punka), segmentem Becky Lynch vs Nikki Bella z nawiązaniami do Johna Ceny, obroną tytułów tag team kobiet przez Charlotte Flair i Alexę Bliss, Dominik Mysterio pokonuje Dragona Lee, brawle Rusev vs Sheamus, Waller vs Penta, Naomi denerwujący śmiech. (cytat: #647786)
    KyRenLo napisał(a):

Seth ma zawsze plan B. The Vison? Nazwa dla frakcji? Jest odpowiednia.

📝 Debiut stajni The Vision na RAW po SummerSlam

• 2025-08-05: Bastian chwali segment Becky vs Nikki ('zaorała Nikki Bellę tekstami o Cenie'), IC Title story z Bayley i Bellą, promowanie Naomi vs Vaquer. (cytat: #647791)
  • 2025-08-05: Kaczy316 szczegółowo relacjonuje segment początkowy z Heymanem i Sethem, bann na Brona i Bronsona, Rusev vs Sheamus (wyliczenie poza ringiem), Waller vs Penta, Charlotte/Alexa vs Roxanne/Raquel (obrona tytułów), Dom vs Dragon, Becky vs Nikki ('najlepsza wrestlingowa para'), main event Seth vs Knight z interwencjami Punka, Romana, The Vision; zapowiedzi: Naomi vs Iyo, Sami vs Rusev. (cytat: #647795)
    Kaczy316 napisał(a):

Becky chciała wspomnieć o mężu Nikki, ale zapomniała, że przecież 'You Can't See Him Anymore' i taunt Johna, kurde ale to jest piękne.

📝 Segment Becky Lynch vs Nikki Bella

• 2025-08-05: Grins krytykuje booking Romana (pokonany przez Bronsona po SummerSlam), brak Jeya Uso, nudę z Pentą, pozytywnie o Alexie i Charlotte, narzeka na midcard kobiet (Nikki shot), Gunther out z urazem. (cytat: #647801)
    Grins napisał(a):

No i własnie o tym pisałem w poście o SummerSlam jaki był sens podkładać Bronsona i Brona na SummerSlam? Po to żeby Roman dostał wciry od Bronsona aż trzy tsunami a dwa dni przed rozjebali go jak leszcza?

📝 Krytyka bookingu Romana Reignsa

• 2025-08-11: KyRenLo zapowiada RAW: CM Punk opens, Sami vs Rusev, Maxxine vs Becky, Naomi (c) vs Iyo Sky o Women's World Championship. (cytat: #647921)
  • 2025-08-12 (RAW): Kaczy316 relacjonuje Punk vs Knight segment, Heyman proponuje tag match, AJ/Dragon vs Dom/El Grande (16.5 min, wygrana Dom/El Grande), Sami vs Rusev (atak MFT), Iyo vs Roxanne (15.5 min, wygrana Roxanne), Becky vs Maxxine o IC Title, main event Bron/Bronson vs Punk/Knight (interwencja Setha, ratunek Jeya Uso), ogłoszenie Fatal 4-Way na Clash in Paris (Seth vs Jey vs Knight vs Punk). (cytat: #647944)
    Kaczy316 napisał(a):

dostaniemy Fatal 4 Way na Clash In Paris Seth Rollins vs Jey Uso vs LA Knight vs CM Punk!

📝 Ogłoszenie main eventu Clash in Paris

• 2025-08-12: Bastian komentuje Punk/Knight promo, Fatal 4-Way, midcard feudy (Sheamus/Rusev, Dom/AJ), IC Title chaos (Becky vs stare gwiazdy), Iyo przegrywa z Roxanne, problemy Kabuki Warriors. (cytat: #647946)
  • 2025-08-12: Jeffrey Nero irytuje się chantami Amerykanów ('imię i nazwisko wrestlerów' z motywu Boney M). (cytat: #647947)
  • 2025-08-12: Bastian odpowiada o chantach ('Daddy Cool' jak yeetowanie). (cytat: #647948)
  • 2025-08-12: Grins chwali Punk/Knight na mic'u, Fatal 4-Way, El Grande story, kwestionuje Sami o US Title (brand split?), Iyo vs Asuka feud, Roxanne wygrana. (cytat: #647952)
  • 2025-08-17: KyRenLo komentuje zapowiedź z Naomi. (cytat: #648052)
  • 2025-08-19 (RAW): Kaczy316 opisuje The Vision opens (Heyman promo, Jey atakuje, Extreme Rules Jey vs Bron), Iyo vs Raquel (wygrana Iyo, atak JD, ratunek Rhei), Xavier vs Penta, JD vs Iguana/Dragon (atak na Vikingo), Becky vs Natalya o IC, Nikki ratuje Maxxine, Donnybrook Sheamus vs Rusev na Clash, Naomi relinquishes Women's World Title (angle ciąży z Jimmy Uso), main event Jey vs Bron Extreme Rules (20.5 min, wygrana Jeya po Spear Romana na Breakkera). (cytat: #648080)
    Kaczy316 napisał(a):

Naomi zapowiedziała, że jest w ciąży... Świetny segment, jedno z lepszych zrzeknięć się tytułów przez heela.

📝 Naomi relinquishes Women's World Title (angle ciąży)

• 2025-08-19: Bastian chwali reakcję WWE na 'ciążę Naomi' (zrzeknięcie tytułu), spekuluje turniej z Rheą, heel turn Asuki/Knighta/Becky, nudę Heymana. (cytat: #648084)
    Bastian napisał(a):

Dobrze działające federacje i bookerów poznać po tym, jak reagują na niespodziewane, nagłe sytuacje, jak... ciąża Naomi.

📝 Pochwała bookingu wokół Naomi

• 2025-08-24: KyRenLo zapowiada RAW: Roman opens, Rhea vs Roxanne, Nikki calls out Becky, Penta vs Kofi. (cytat: #648221)
  • 2025-08-26: Bastian krytykuje Roman promo ('zmarnowany czas'), sugestie dla Vaquer heel turnu, Nikki vs Becky na Clash, Bayley problemy, brak Sheamusa/Valkyrii w Europie, Main Event Penta vs Kofi. (cytat: #648252)
    Bastian napisał(a):

OTCo ci chodziło, Roman? Zmarnowany czas Reignsa przy mikrofonie.

📝 Krytyka promo Romana Reignsa

📅 2025-09

• 2025-09-01: MattDevitto komentuje brak walk i żałuje braku ostatniego Cena vs Styles (#648370, #648374). Kaczy316 publikuje szczegółową recenzję Raw po Clash in Paris: segment Jey Uso z LA Knight, Bronson Reed i Bron Breakker; tag match Judgment Day vs Kabuki Warriors; zapowiedź Vaquer vs Iyo Sky; Finn Balor vs Dragon Lee; New Day/Grayson vs Penta/War Raiders; AJ Styles vs Dominik Mysterio (obrona IC); segment Punk/Becky/Seth; main event Bron/Breakker vs Knight/Jey (#648375).
    Kaczy316 napisał(a):

Punk miał już wychodzić z ringu, ale Seth go zignorował i wrócił na backstage, a Becky zaatakowała Punka Slapem i potem obijała mu klatę xD ulala Punk powiedział ciekawą rzecz, że Seth pożałuje cash inu na nim, a Becky pożałuję, że podniosła rękę na niego czyżby teaser AJ Lee?

📝 Recenzja segmentu Punk/Becky/Seth na Raw, teaser powrotu AJ Lee

• 2025-09-02: KyRenLo ocenia Raw na 6/10, spekuluje powrót AJ Lee i żałuje braku Cena vs Styles (#648381).
  • 2025-09-05: Bastian nadrabia Raw, chwali Finn vs Dragon Lee, krytykuje publikę francuską i booking Doma Mysterio (#648440).
  • 2025-09-07: KyRenLo podaje news: AJ Lee na Raw, setup tag match Punk/AJ vs Seth/Becky na Wrestlepalooza (#648480).
    KyRenLo napisał(a):

AJ Lee will be appearing on this Monday's Raw to seal the deal and set up her and CM Punk vs. Seth Rollins and Becky Lynch at the 9/20 WWE WrestlePalooza event.

📝 News o powrocie AJ Lee i tag matchu na Wrestlepalooza

• 2025-09-09: Kaczy316 recenzuje Raw: Usos vs Vision brawl; AJ vs El Grande Americano; Lyra vs Raquel; Pentagon vs Rusev; AJ Lee promo i konfrontacja z Becky/Seth; Nikki vs Asuka; main Knight vs Bronson, z napięciem Jey/Knight (#648512). Nialler pyta o New Day/Waller (#648518).
    Kaczy316 napisał(a):

podnosi Jimmy'ego i dostaję Speara od Jeya! Po czym słowa 'We Good Now' xD, kurde czy tylko ja mam takie wrażenie czy zbliżamy się do heel turnu Jeya?

📝 Main event Raw, napięcie Jey Uso heel turn

• 2025-09-10: Bastian i Tomos wyjaśniają alliance New Day z Wallerem z powodu kontuzji Theory (#648520, #648522).
  • 2025-09-13: Bastian komentuje MonJey Night Raw, żałuje AJ Styles feud i czeka na AJ Lee vs kobiecy roster (#648608).
  • 2025-09-15: KyRenLo zapowiada Raw z face-to-face Seth/Becky vs Punk/AJ, Lyra vs Roxanne (#648660).
  • 2025-09-16: Bastian krytykuje promo Ceny i segmenty (#648677). Kaczy316 recenzuje go-home Raw przed Wrestlepalooza: Cena promo; Lyra vs Roxanne; Kofi vs Penta; face-to-face Seth/Becky vs Punk/AJ (slap Becky na AJ); Dragon Lee vs El Grande; Steph vs Kairi; main Knight/Jimmy vs Bron/Bronson, z napięciem Jey/Knight (#648683).
    Kaczy316 napisał(a):

Seth i Becky to mastermindy, upozorowali kłótnie i nawet ja w to uwierzyłem i ostatecznie Becky powróciła do ringu i zaatakowała AJ

📝 Face-to-face Seth/Becky vs Punk/AJ przed Wrestlepalooza

• 2025-09-16 do 2025-09-18: -Raven-, Bastian, MattDevitto, StuPH dyskutują heel turn Ceny: krytyka face turnu, bookingu jako jobbera, porównania do nWo (#648686, #648688, #648692, #648693, #648713, #648714, #648718).
    -Raven- napisał(a):

Jachu po tym powrotnym face turnie liże publice tak obrzydliwie dupsko, że aż zahacza jęzorem o dwunastnicę.

📝 Krytyka face turnu Johna Ceny

• 2025-09-23: KyRenLo chwali look Rhei (#648848). Bastian recenzuje Raw po Wrestlepalooza: Cody vs Vision; Jey vs Knight; Rhea/Asuka main event; heel turn Kairi (#648855). Kaczy316 szczegółowo: Cody/Vision segment; New Day/Grayson vs War Raiders/Penta No DQ; Bayley vs Roxanne; JD McDonagh vs Rusev; Jey vs Knight; main Rhea vs Asuka z Kabuki/Iyo drama (#648860).
    Kaczy316 napisał(a):

Kabuki Warriors rozwalają Iyo i Ripley, więc chyba już wiemy, że na Crown Jewel dostaniemy ten tag team match.

📝 Main event Rhea vs Asuka, heel turn Kairi na Iyo

• 2025-09-30: Bastian komentuje post-Wrestlepalooza Raw, spekuluje Rhea/Iyo vs Kabuki (#649005). Kaczy316 recenzuje Raw: Rhea/Iyo vs Kabuki brawl; Dom vs Rusev (IC obrona); Bayley vs Raquel; Knight vs Kofi; Seth/Cody promo; AJ/Dragon vs Los Americanos; main Usos vs Vision Tornado z powrotem Romana Reignsa (#649009). Grins spekuluje heel turn Jeya, nudę w storylines (#649011).
    Kaczy316 napisał(a):

powrotik OTC Romana Reignsa, który rozwalił The Vision no i w sumie taka porażka to im nie szkodzi zbytnio... Roman gratuluje Jeyowi i jest z niego dumny

📝 Main event Tornado Tag Usos vs Vision, powrót Romana Reignsa

📅 2025-10

• 2025-10-01: KyRenLo ocenia Smackdown na 7/10, krytykuje Judgment Day za rzadkie obrony TT titles (269 dni, 4 defenses) (#649018). Bastian spekuluje heel turn Jeya Uso, Rollins vs Punk na WM42, program Bayley-Lariya (#649021). Grins popiera Rollins-Punk, krytykuje ceny biletów na event z Ceną (11k USD w 1. rzędzie), porównuje WWE do AEW (#649029). KyRenLo broni WWE przed migracją fanów do AEW (#649032).
    Grins napisał(a):

11 tysięcy $! Kurwa tam rzeczywiście ktoś ochujał i to porządnie... niech gardzą normalnymi fanami

📝 Krytyka cen biletów na event z Ceną, porównanie do AEW

• 2025-10-02: Jeffrey Nero i vieiraa55 dyskutują o pustych miejscach na RAW (porównanie do AEW 2023), fani WWE zaprzeczają (#649035, #649036, #649037). Grins prorokuje odpływ fanów do AEW z tańszymi biletami, krytykuje TKO/Vince'a vs Hunter/Netflix (#649039). KyRenLo chwali AEW za elastyczność, czeka na Crown Jewel (#649045). Jeffrey Nero broni wrzucania fotek pustych aren w temacie RAW (#649051).
  • 2025-10-07: Kaczy316 recap RAW przed Crown Jewel: Roman vs Bronson w Australian Street Fight announced, Becky przegrywa z Maxxine (ref bump), Roxanne pokonuje Lyrę, Punk segment z Knightem/Jeyem/Jimmym, Kabuki Warriors niszczą Iyo, AJ/Dragon/Penta pokonują Judgment Day, main event Usos vs Punk/Knight (#649137). Bastian chwali tarcia Punk-Knight-Jey, popiera Reed vs Roman, spekuluje rozpad Vision (#649140).
  • 2025-10-13: Grins komentuje RAW: spekuluje zdradę w Vision (Rollins/Breakker/Punk/Uso), karma dla Romana, Roxanne bez szans na tytuł vs Stephanie Vaquer (#649274).
  • 2025-10-14: Kaczy316 recap RAW po Crown Jewel: Seth promo Vision, Dom broni IC vs Penta (z Rusevem ingerencja), Rhea pokonuje Kairi, Bayley/Lyra pokonują Judgment Day, Punk wygrywa triple threat (Jey/Knight), Vision zdradza Setha (Bron spear, Reed Tsunami) (#649278). MattDevitto pyta o 'giga pas' Vaquer (Crown Jewel Championship) (#649285). Bastian wyjaśnia pas, spekuluje face turn Vision (#649291, #649294). Grins broni konceptu Crown Jewel titles (#649293).
    Kaczy316 napisał(a):

BREAKKER WYWALIŁ SPEARA ROLLINSOWI! ... Bron pyta się Bronsona kogo wybiera... Tsunami! Heyman unosi rękę Reeda i Brona

📝 Zdrada w The Vision po Crown Jewel na RAW

• 2025-10-18/20: KyRenLo sugeruje 'tytuł bez mistrza' (Seth kontuzjowany?), zapowiada RAW (#649449, #649507).
  • 2025-10-21: Kaczy316 recap RAW: Bron/Bronson/Heyman wchodzą z pasem WHC (Seth zdyskwalifikowany), Heyman wyjaśnia WM intrygę dla Breakkera/Reeda, AJ/Dragon nowi TT champs, Dom broni IC vs Rusev (z Penta ingerencja), Becky DQ vs Maxxine (title shot), Vaquer pokonuje Roxanne (Judgment Day atak, Nikki ratuje), Jey wygrywa Battle Royal (#649525). Grins widzi push Jeya na heel/Roman na WM42 (#649530).
    Kaczy316 napisał(a):

Heyman wyjaśnia o co chodziło w tym co zrobił na WM i że nie zrobił tego dla Setha Rollinsa tylko właśnie dla Brona Breakkera... Vision jest ponad Bloodline

📝 Heyman ujawnia motywy, oddaje pas WHC

• 2025-10-22/23: KyRenLo raportuje dislikes na YT za wygraną Jeya w Battle Royal (66k+, najbardziej dislike'owany film WWE roku), chwali Rudą (Liv Morgan?) (#649532, #649559). Bastian sugeruje heel build Jeya (#649579).
    KyRenLo napisał(a):

The video of Jey Uso winning the Battle Royal last night on WWE Raw currently has MORE dislikes than likes

📝 Backlash fanów na push Jeya Uso

• 2025-10-27/28: Bastian i KyRenLo recap RAW: Yeetowanie Jey-Punk, problemy Judgment Day (Dom vs Rusev/Penta triple threat), Bayley/Lyra bez TT pushu, Roxanne pokonuje Nikki, Bron pokonuje Knight, JD vs Sheamus, main event Charlotte/Alexa bronią TT vs Bayley/Lyra (#649777, #649779). Grins krytykuje 'yeet' Jeya, chce tytułu dla Knighta (#649783).
  • 2025-10-28: Kaczy316 recap RAW przed SNME: Jey-Punk face-off, Penta vs Rusev no contest (Los Americanos ingerencja), Roxanne pokonuje Nikki (Steph ratuje), Bron pokonuje Knight, JD vs Sheamus (JD win z Balorem), main event Charlotte/Alexa bronią TT vs Bayley/Lyra (Kabuki atakują mistrzynie, oszczędzają Bayley/Lyrę) (#649832).
    Kaczy316 napisał(a):

Jey pokaże Punkowi kto jest najlepszy na świecie YEET! ... nie wiem co ludzie mają do Jeya

📝 Face-off Jey vs Punk przed SNME

📅 2025-11

• 2025-11-02: KyRenLo (#650261) entuzjastycznie komentuje lineup walk po SNME, w tym CM Punk jako nowego World Heavyweight Championa, spekuluje heel turn Nikki Bella na Stephanie Vaquer i następnych rywali Punka (LA Knight, Bron/Bronson).
  • 2025-11-04: KyRenLo (#650371) i Kaczy316 (#650373) recenzują RAW: Punk otwiera show z pasem, atak The Vision i Logana Paula (później zdrada), Nikki nie pasuje do Judgment Day, Dominik vs Rey segment z hometown popem, Asuka/Kairi pokonują rywalki, AJ/Dragon bronią tag titles, spekulacje WarGames składy.
    KyRenLo napisał(a):

Nikki nie ufam Ci. Odwrócisz się od naszej pięknej mistrzyni.

📝 Spekulacja heel turnu Nikki Bella po walce Judgment Day.

• 2025-11-05: Bastian (#650400) krytykuje ego Punka i face turn Logana, Grins (#650418) plotkuje o nawalonym Uso na SNME i Bronie na RAW, krytykuje Becky, porównuje Punka do Ospreaya/MJF; KyRenLo (#650425) broni Punka jako kompletnego package'a z tytułem.
    Grins napisał(a):

Will Ospreay go w ringu wciąga na śniadanie razem z przystawką, Will jak chce też jest dobry na mikrofonie a no i MJF to na mic'u perfidnie też wciąga Punka

📝 Krytyka CM Punka vs nowszych gwiazd, prowokuje debatę.

• 2025-11-09: KyRenLo (#650774) zapowiada RAW z powrotem Ceny, walką Vaquer vs Raquel o tytuł.
  • 2025-11-11: Kaczy316 (#650871), Bastian (#650877) i KyRenLo (#650926) recenzują RAW: Cena pokonuje Dominika o IC Title (Grand Slam), Rusev i Sheamus awansują w turnieju Last Time Is Now, Nikki heel turn na Vaquer krzesłem, Kabuki Warriors nowe WWE Women's Tag Champs po pomocy Nii/Lash, WarGames damski zapowiedziany (Ripley/Sky powroty), Cody dołącza do face teamu vs Vision.
    Kaczy316 napisał(a):

cyk mamy heel turn Nikki! Uderzenie tytułem w Vaquer!

📝 Potwierdzenie heel turnu Nikki na Stephanie Vaquer.

• 2025-11-16-17: KyRenLo (#651178) i Grins (#651205) zapowiadają Cena's final RAW, turniej walki, Nikki wyjaśnia atak.
  • 2025-11-18: KyRenLo (#651217) i Kaczy316 (#651221) recenzują Cena's last RAW: Cena/Rey/Sheamus pokonują Judgment Day, Nikki atakuje Vaquer, Ziggler przegrywa z Solo w turnieju, promo Alexy Bliss, Maxxine Dupri nowa Women's IC Champ po ingerencji AJ Lee (Becky traci tytuł), Gunther miażdży Evansa, Lesnar i Roman Reigns powroty dopełniają WarGames (5v5: Vision+Lesnar vs Punk/Cody/Jey/Usos/Roman).
    Kaczy316 napisał(a):

BROCK LESNAR IS HEREEEEE! ... OTC IS HEREEE!

📝 Powroty Lesnara i Romana dopełniające WarGames składy.

• 2025-11-19-20: Bastian (#651235) chwali promo Alexy i title change Maxxine, Grins (#651237) krytykuje hype, Lesnar/Reigns powroty i Gunthera, KyRenLo (#651254) nota o 4M views klipu z powrotami.
  • 2025-11-21: GGGGG9707 (#651293) hardcore krytyka RAW 18.11 jako najgorszego (nijakie WarGames, Maxxine 'drewno' z pasem, Ziggler/Cardona joby); dyskusja z KyRenLo (#651296) broniącym booking, VictorV2 (#651298, #651300, #651304) i Nialler (#651299) o prestiżu women's midcard titles (Lyra/Becky/Giulia/Chelsea runy słabo wypromowane, za dużo pasów, NXT lepsze do testów).
    GGGGG9707 napisał(a):

Maxxine z pasem ? To drewno ? Przecież to jest najgorsza zawodniczka

📝 Krytyka booking Maxxine jako Women's IC Champ, inicjuje debatę o midcard titles.

• 2025-11-25: Grins (#651382), Bastian (#651384, #651387), KyRenLo (#651397) i Kaczy316 (#651405) recenzują ostatnie RAW przed Survivor Series: Roman/Punk/Cody opener, Gunther awansuje pokonując Melo, komediowy segment Dominika z mini-Ceną (Rey ratuje), Becky/AJ/Rhea brawl z Kabuki/Nia/Lash, Solo awansuje (Penta kontuzja?), Logan/Drew wygrywają advantage match vs Usos, brawl WarGames ucięty bez rozstrzygnięcia.
    KyRenLo napisał(a):

Jak na ostatnie RAW przed galą Survivor Series, to szału nie było. 5na10

📝 Ocena ostatniego RAW przed PLE jako średnie.

• 2025-11-28: GGGGG9707 (#651461) chwali humor z mini-Ceną, kontrastuje z żenującym Iguanem/Otisem.

📅 2025-12

• 2025-12-01-02: Grins (#651586) i Tomos (#651591) komentują zapowiedź Triple H dla historycznego RAW; KyRenLo (#651593) i Kaczy316 (#651598) recapują odcinek: heel turn Jeya Uso na Prime po porażce z LA Knightem, powrót Liv Morgan do Judgment Day (slap na Dominiku), obrona tytułów AJ Styles/Dragon Lee vs New Day, Gunther pokonuje Solo Sikoa do finału z Knightem, main event Rhea Ripley/Iyo Sky vs Charlotte Flair/Alexa Bliss kończy się chaosem z Kabuki Warriors i Judgment Day.
    Tomos napisał(a):

Okazało się, że Jeyowi Uso jednak nie smakuje Prime. SZOK, NIEDOWIERZANIE, historia pisze się na naszych oczach.

📝 Heel turn Jeya Uso po RAW

Kaczy316 napisał(a):

WYSTARCZY CHCIEĆ!

📝 Podsumowanie świetnego RAW po Survivor Series

• 2025-12-02-03: Grins (#651604) i Bastian (#651614) drwią z 'shockera' Jeya i Prime; Bastian ironizuje epic RAW jako 'pic na wodę', Liv heel turn i tag title chase kobiet.
  • 2025-12-08-10: Dyskusja o pożegnalnym runie Johna Ceny: Bastian (#651733), Grins (#651739), KyRenLo (#651744), Grins (#651754), KyRenLo (#651757) debatują 220 vs 39 występów; Cena zadowolony z mniej, WWE słabo rozplanowało (brak promo z Guntherem/Dominikiem).
    Grins napisał(a):

największy bullshit od cholera wie kiedy, trzeba być kompletnym cepem aby nie zabookować mu tych 220 występów

📝 Krytyka runu Ceny (39 zamiast 220 występów)

• 2025-12-09-10: Grins (#651771) spekuluje Masked Man (Booker T/RVD, nie Rollins); Kaczy316 (#651775) recap RAW: Gunther promo o submission Ceny, Iyo pokonuje Kairi, Usos wracają do TT (atak na New Day), Roxanne pokonuje Lyrę, Logan Paul pokonuje LA Knighta z pomocą Vision/Masked Mana; VictorV2 (#651777) krytykuje random storyline'y (Usos, Liv, Steph); debata o submission Ceny (MattDevitto #651781, Bastian #651790).
    VictorV2 napisał(a):

Absolutny. Rynsztok. Kreatywny.

📝 Krytyka random storyline'ów WWE

• 2025-12-10-11: Bastian (#651792) krytykuje booking mistrzów (Maxxine IC, brak promo Ceny/Gunther); Grins (#651806) o pushu LA Knighta od 2026; VictorV2 (#651812) wątpi w wykopanie Knighta.
  • 2025-12-13: pwjay03 (#651843) broni pozycji LA Knighta; VictorV2 (#651845) analizuje win-loss (7W-9L od lipca, brak kluczowych wygranych vs WHC picture).
    VictorV2 napisał(a):

od 5 miesięcy nie ma żadnej wygranej nad nikim kto obecnie kręci się wokół WHC

📝 Analiza win-rate LA Knighta

• 2025-12-15-16: KyRenLo (#651941) o 'nowej erze' po Cenie; Kaczy316 (#651964) recap RAW: Gunther masywny heat za submission Ceny ('little bitch'), Usos pokonują New Day, Theory ujawniony jako Masked Man (stomp na Reyu), Bron spears Punka; VictorV2 (#651956), Bastian (#651961), Grins (#651974) o Theory w Vision.
    Kaczy316 napisał(a):

WWE zbudowało sobie heela na lata

📝 Heat Gunthera po submission Cenie

• 2025-12-20-23: Grins (#652027) o teasingu Jeffa Hardy vs Punk; Grins (#652066) chwali new look Theory'a, krytykuje Gunther vs AJ; Kaczy316 (#652067) recap świąteczne RAW: Asuka pokonuje Rheę, Maxxine Ankle Lock na Becky, Bayley pokonuje Roxanne, Gunther vs Punk face-off, Theory/Bronson pokonują Punk/Reya.
  • 2025-12-25-28: GGGGG9707 (#652107) i Kaczy316 (#652110) o Stranger Things RAW (5.01); Bastian (#652168) o słabym świątecznym RAW.
  • 2025-12-29-30: Grins (#652237), Tomos (#652238) o theme songu Punka; Kaczy316 (#652240) recap RAW: Punk/Breakker face-to-face, Vaquer broni vs Nikki/Raquel (heelish pin), Usos nowi World Tag Champs (pokonują AJ/Dragon Lee), Bastian (#652253), GGGGG9707 (#652257), Kaczy316 (#652254), Bastian (#652255), Kaczy316 (#652258), Bastian (#652261) debatują sztuczny heat Gunthera za submission Ceny; VictorV2 (#652264) krytykuje nepotyzm Usos.
    Kaczy316 napisał(a):

mamy nowych mistrzów World Tag Team! Gratulację dla The Usos

📝 Usos wygrywają tytuły TT

VictorV2 napisał(a):

Nepotyzm w czystej postaci. Ciekawe kiedy Roman i Rock zdecydują że te pasy "wyglądają lepiej na nich"

📝 Krytyka wygranej Usos jako nepotyzm

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

11 godzin temu, IIL napisał(a):

btw. ogarnąłem możliwość robienia podsumowań tematów na forum. Może chcecie jakieś inne tematy?

Całkiem spoko opcja. Przejrzałem pobieżnie i miło wrócić do niektórych wpisów. To teraz, żeby niebieska tygodniówka nie czuła się gorzej może podsumowanie tematu Smackdown?

12 godzin temu, Kaczy316 napisał(a):

a po EC Reigns pojawi się na 5 z 7 Raw w drodze do WM

Rzeczywiście dramatu nie ma już myślałem, że będzie gorzej. Pytanie, z jaką częstotliwością będzie się pokazywał jak już wygra tytuł:classic_smile:

WeAreSoBack.png