Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   136
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

20 minut temu, Nialler napisał(a):

To ja odniosę się do tego:
Nie mam nic do Maxxine, widać że się stara a i sama trenuje z Natalyą i nie jest to tylko telewizyjne story. Ale właśnie czy od "testowania zawodniczek" nie jest NXT? Widać mega progres r/r u niej, ale mimo wszystko widać zawahania się i że Becky mocno na nią czekała no i zdarzyły się przynajmniej dwa rażące botche. Dać Maxxine do NXT a samo story underdoga jednak na mnie nie działa skoro widać duże błędy u mistrzyni. Czas pokaże tak jak ktoś wyżej napisał co nam Dupri zaprezentuje, aczkolwiek jestem dobrej myśli. Te tytuły są stworzone dla mid-cardu jak dla mnie, a Maxxine to taki ogromny kredyt zaufania w oczach widzów i raczej samego WWE.

Dokładnie, jakby w NXT była i tam by się pięła na szczyt to spoko, próbują i kombinują, może wyjdzie a może nie. Ale dawać jej pas w WWE w erze gdzie title runy trwają za długo więc trzeba naprawdę zasłużyć sobie żeby mieć jakiś pas ? To już nie koniecznie. To moja opinia ale kolejność powinna być taka

PC -> dobrze sobie radzi to Live Eventy NXT. Jest ok -> NXT TV. Dalej progresy, pewność siebie i reakcje ludzi -> program o pas / pas w NXT. Sprawdzi się jako mistrzyni lub sprawdzi się kręcąc się w tytułowym obrazku / bardzo dobrze się okaże w NXT -> MR. Małe walki, feudy, jeśli dobrze się zadomowi -> Program o pas.

• Reputacja:   136
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

10 minut temu, VictorV2 napisał(a):

Nie byłem fanem też pierwsza reakcja na promo z ogłoszeniem ich to było wielkie i głosne "UGHHHH WHYYYYYYYYYYY" 

Uno, czy ktokolwiek pamięta że pasy TT kobiet istnieją? Bo często są okresy po kilka miesięcy kiedy creative o nich nie pamięta.

Dos, dwa główne pasy które dostają 5-10min tygodniowo z 15min które ogólnie kobiety dostają na Raw i SD - więc nie macie czasu porządnie wypromować głównych pasów kobiet, czy pasów TT...więc dodajecie jeszcze więcej pasów, żeby musieć ignorować ich jeszcze więcej. 

Wilki hype na Lyre -> zabity po tym jak straciła pas IC

Chelsea -> Przestała mieć znczenie po utracie pasa (Mimo że zrobiła bardzo dobrą robotę z nim)

Giulia -> jakikolwiek hype jaki jej został po fiasku jakim był jej run w NXT, doszczętnie zabity przez US title. 

Więc absolutnie się zgodzę - te pasy są zbędne. 

Poza tym, o ironio - Czy to nie czasem nasz Pan i Władca?

Skoro - jak sam powiedział - "The guy makes the title", w jaki sposób którakolwiek z tych kobiet ma sprawić żeby ten tytuł miał znaczenie, skoro nawet nie ma jej w programie? A nawet jak jest, dostaje 5min squash match? Zróbcie porządek z głównymi pasami, niech one mają znczenie, niech roster kobiet będzie wypromowany - wtedy dodawajcie nowe pasy. Co z tego że Chelsea dostanie US title, skoro i tak nie ma dla niej czasu na SD? Co z tego że Maxxine dostała IC title, skoro pewnie dostanie jakieś 2-3min i po 2 tygodniach straci pas bo "Nie sprawdziła się i nie to nie działa". 

Miałem już się nie udzielać ale ciekawa dyskusja się zrobiła.

Też byłem negatywnie nastawiony na Mid pasy kobiet, uważałem że nie ma na to czasu i za mały roster kobiet żeby miały po 2 pasy solowe. Ewentualnie 1 Mid Inter Brand Title ok ale nie po jednym na roster. 

Pasy Tag team zapominam regularnie kto ma pasy ale nie narzekałem głośno bo ogólnie ludzie są fanami teamu Alexa / Charlotte więc myślałem że to tylko moja opinia że dalej nie czuję tych pasów. 

Lyra jak dla mnie przed Road to WM była nijaka i nudna. Podczas drogi do WM urosła w moich oczach, feud z Becky mnie do niej przekonał i do dziś jej kibicuję. 

Chelsea i Giulia pełna zgoda.

I to wszystko wynika z bookingu WWE. Tak jak w PZPN potrzebna jest rewolucja tak w Creative Teamie trzeba zrobić reset bo brak przykładania się i lecenie na starych schematach już jest nudne. Czy np komuś to podoba się jak regularnie od 30 lat co 1-2 tygodnie musi być walka gdzie heel nagle sam (lub z pasem) rezygnuje podczas walki i idzie do szatni ale face leci za nim i sprowadza go z powrotem na rampe ? Może 30 lat temu to było świeże i fajne ale nie teraz.

Co do mojego wylewu złości o te RAW, może gdyby była jedna zła rzecz to bym przymknął oko, ale tu tyle się tego zrobiło w jednym odcinku...

Edytowane przez GGGGG9707
  • Dzięki 1

• Reputacja:   35
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Głównie wina TKO. Patrząc na rzeczy typu Speed titles, starają się wykorzystywać "trendy" z Social Media za bardzo i stawiają na krótkie formy i szybkie zwroty akcji, bo ludzie nie potrafią skupić się więcej niż 30sekund na czymś. Zapomnieli że dobra historia wymaga czasu, to że dany mistrz się nie sprawdza dwa tygodnie czy trzy, nie oznacza że jest chujowy. Dopóki ta polityka firmy się nie zmieni, nie wiele się zmieni. 

Jak bardzo nie trawię obecnego Cody'ego - jego historia jest idealnym przykładem. Cały storyline "Finish the story" trwał dwa lata. W tym czasie Cody wrócił, pokazał jak "dorósł" w trakcie walk z Seth'em, wyrobił sobie podejście do Roman'a, żeby przegrać - po czym odbił się, wrócił i wygrał, dopisując ostatni rozdział tej historii. Jest powód dla którego to robi, powód ma sens i ma czas żeby przedstawić nam tą historię i przekonać nas że warto go dopingować. Gdyby chcieli to zrobić w ciągu 3-6miesięcy, nie ma opcji że to wyszło. 

I idealny przykład w drugą stronę. John Cena. Elimination Chamber, cudowny heel turn...po czym lecimy w dół z coraz groszymi match'ami, promami aż dochodzimy do randomowego face turnu bez powodu, bez sensu i tylko po to żeby był. Cały jego rok to poskładane na szybko krótkie historie które nie łączą się w żaden sposób, przerywane absolutnie absurdlanymi rzeczami typu Wrestlepalooza. Milion rzeczy w kilka miesięcy i koniec końców, żadna z nich nie była ani wyjatkowa, ani szczególna.

I mimo tych dwóch idealnych przykładów, dalej stwierdzają że Wariant #2 to jest dokładnie to co powinni robić, jednocześnie kosmicznie wybijając ceny biletów na każde show żeby upewnić się że zwykli fani nie mają dostępu do produktu na żywo (Pozdrawiam frekwencje z ostatnich smackdown).