Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   224
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Biało-czerwone święto, czerwona tygodniówka, lecimy...

Triple H w ringu, okazja musi być specjalna :D Cena Grand Slam Championem. Nie lubię jak młoda gwiazda musi podłożyć się part timerowi, ale tutaj przymykam oko. Zwłaszcza, że spodziewam się szybkiego, skutecznego rewanżu Doma, np. na Survivor Series. Sama walka dość marna. Ceny nawet Hollywood nie nauczyło bardziej dyskretnej komunikacji "na planie". :D Te jego komendy z ringu widać i słychać nawet z kosmosu. :D

W tym turnieju ku chwale Jasia widać, że karty będą rozdawać jego byli rywale. Sheamus i Rusev przeszli dalej, na Smackdown walczyć ma Miz.

Saturday Night Main Event z walkami gwiazd NXT z ludźmi z głównego rosteru. Wielkich programów tam nie będzie, więc liczę na ciekawe zestawienia pod kątem umiejętności ringowych. Tutaj więc bardziej widziałbym takich gości jak Evans czy Dragon Lee niż Rusev czy inny Miz. Najbardziej prawdopodobne będą jednak krótkie, marne walki, aby nikt nie zabrał spotlightu Cenie.

Nikki Bella przeszła heel turn nie z powodu niechęci do Vaquer czy też chęci zdobycia pasa. Wkurzyły ją te wszystkie zaszczyty, jakie spotkały dziś Jasia. :diabel:

Cody Rhodes w WarGames. Czyżby McIntyre dołączył do heeli? U kobiet wróciły Ripley i Io. One, Charlotte Flair i Alexa Bliss kontra Kabuki Warriors, Lash Legend i Nia Jax. Brakuje po jednej. Vaquer i Bella?

Bardzo dobra decyzja, żeby zrzucić pasy TT z Charlotte i Bliss. Na Smackdown takich gwiazd potrzeba w walkach o złoto. Na RAW dużych nazwisk jest więcej, niech się biją o drużynowe tytuły.

• Lubię to 4

70800448856fb97a41e5eb.jpg

• Reputacja:   1 098
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Monday Night RAW. Moja ukochana tygodniówka. Zobaczmy jak wypadli czerwoni w tym tygodniu:

Hunter godnie zapowiedział hollywoodzkiego gwiazdora. John Cena ostatni raz w Bostonie na RAW. Czyżbyśmy dostali coś ekstra?
Dominik? To już wiadomo, co będzie grane. Cena dopełniający kartę i wygrywający brakujące złoto. WWE na swój kanał YouTube wrzuciło przed RAW filmik z Dominikiem i jego przygodą z pasem i już wtedy można było domyślać się, że coś jest na rzeczy z utratą pasa.
Walka mi się podobała. Wynik był oczywisty, ale Dominik tanio skóry nie sprzedał. Mimo że zawodnik, którego bardzo lubię stracił złoto to nie mam żadnych pretensji. Cena całością kariery zasłużył na to, co go spotkało. Fajna walka. Dobre rozpoczęcie RAW.

Co dalej dla mistrza?
Myślę, że na Survivor Series nie będzie bronił tytułu, a dołączy do ekipy fejsów w WarGames.

Co dalej dla Dominika? Trzy opcje:
Idzie do góry walczyć o główny pas (To się raczej nie stanie).

Będzie teraz rywalizował z Ojcem o swój pas AAA.

Dołączy do turnieju i wygra go, po czym zmierzy się z Ceną, odzyskując złoto.

LA Knight, gadając jak zwykle poniżej pewnego poziomu nie schodzi.

Walka Priest vs. Rusev nie przypadła mi do gustu. Wynik jeszcze bardziej. Nie bardzo wiem, w jakim kierunku zmierza Priest. To chyba powinno wyglądać jakoś inaczej.

Cody na RAW? Wow. Czyli będzie w tej mocarnej ekipie na WarGames. Widzę to tak:
Czterech mocarzy (Punk/Cena/Roman/Cody) i Jey Uso, który ostatecznie, mam nadzieję, ich zdradzi.

Walka o pas kobiet może idealna nie była myślałem, że będzie troszkę lepiej, ale zawsze miło popatrzeć na Steph, czy Roxanne (Nawet gdzieś z boku). Stephanie dalej mistrzynią, a później dostajemy maksymalnie oczywisty heel turn Nikki. Mamy 2025 (Blisko 2026) a Nikki najpierw rywalizowała o pas IC, a teraz idzie na główne złoto. Pewnie go nie wygra, a Steph będzie miała sławne nazwisko na koncie, ale i tak średnio mi się to podoba.

W turnieju Sheamus przeszedł dalej pokonując Nakamurę. Może nie był to banger, ale walka niczego sobie.

Panie w Main Evencie to bardzo, bardzo przyjemny widok. Świetna walka i prawidłowy wynik(Nowe mistrzynie). Po walce powrót na ekrany Ripley i Sky. Eleganckie zakończenie RAW.

Czyli wygląda to tak:

Charlotte/Alexa/Rhea/Iyo plus jedna zawodniczka.
Kabuki Warriors/Lash i Nia plus jedna zawodniczka.

Pula zawodniczek, które mogą dołączyć moim zdaniem nie jest zbyt duża:

Steph/AJ Lee

Becky/Nikki

Inaczej tego nie widzę.

Dobre RAW. Naprawdę dobre RAW. 7,5 na 10.

• Lubię to 1

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

John Cena i jego finałowe RAW:

WWE-Raw-November-17-2025-Poster.jpg

G50B54DXAAAZZ3Q?format=jpg&name=900x900

Cytat

• John Cena’s final Raw appearance.

• Last Time Is Now Tournament

— 1. Gunther vs Je’Von Evans

— 2. Solo Sikoa vs Mystery Opponent

• Becky Lynch (c) vs Maxxinne Dupri – WIC Title

• Nikki Bella explains her attack on Stephanie Vaquer

• Reputacja:   579

Dziś ostatnia walka Cena na RAW w karierze, ciekawe z kim... Za pewnie pas IC znajdzie się na szali, mam nadzieje że postawią na jakiegoś młodego zawodnika niech to jest ktoś kto zyska na tej walce i zwycięstwie ale obawiam się że dostaniemy jakieś gówno owinięte w papierku, booking Huntera ostatnio mocno kuleje i jakoś nie zaskakuje... Może jednak niech Taker się tam zakręci koło stołka jako główny szef CT, niech go tam The Rock wciśnie i niech przycisną Triple H'a do ściany aby nie serwował nam takiego chłamu. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Czerwona tygodniówka. Ostatnie RAW, na którym pokaże się John Cena. Lecimy:

Cena i elegancka publika na start.
John za długo się nie nagadał, bo wyszedł do niego były mistrz IC-Dom Mysterio. Dominik chce rewanżu. Cena gotowy do walki na tygodniówce, ale Mysterio odmawia. Finalnie Panowie spotkają się w walce 1 vs. 1 na gali Survivor Series.

John/Rey/Sheamus vs. The Judgment Day:

Przyjemna walka. Sheamus w jednej drużynie z Ceną? Znak, że to jednak nie on będzie tym ostatnim? Zobaczymy. Oczywiście John i jego drużyna ku zadowoleniu fanów wygrywają.
Dobry początek RAW. Dobra publika.

Stephanie i Nikki:

Steph wyszła z pasem, a tu pojawia się Nikki, która łapie ją za włosy. Koniec końców nie było tak źle.

Asuka chciała zwerbować Bayley, ale ta się nie zgodziła. Asuka idź do Rudej ona się zgodzi.

Han Solo vs. Tajemniczy Rywal:

Tajemniczym rywalem okazał się Dolph Ziggler, który otrzymał naprawdę solidną reakcję od publiczności. Walka całkiem niezła. Taka typowa tygodniówka. Nic złego, ale również nic wybitnego. Naturalne, iż Solo awansował dalej.

Miłe chwile z Alexą zepsute przez fanów. Fani krzyczący WHAT powinni dostać zakaz przebywania na arenie. Już miałem nadzieję, że ten wkurwiający Chant zniknął. Ogólnie Lexi odwaliła dobrą robotę.

Heelowa ekipa już miała zlać tyłek Bliss, ale szybko wbiega dwójka Rhea/Iyo. Alexa jednak ostatecznie dostała potężne uderzenie od Lash, a później pojawia się Charlotte i czyści ring. Alexa i Charlotte ramię w ramię, a Iyo przytuliła Ripley co spowodowało uśmiech Charlotte.
Bardzo mi się całość podobała, ale dajcie już spokój ludzie z tym WHAT to odbiera radość z oglądania.

Maxxine Dupri została nową mistrzynią IC. Kto by pomyślał, że to kiedyś się stanie? Graty. Walka nie była najlepsza/Walka nie była najgorsza. Powróciła AJ Lee, a Maxxine wykorzystała swoją szansę.

Becky ukochana dziękuję za twój run z pasem IC. Zrobiłaś wiele dobrego i niech teraz ten pas zdobywają zawodniczki, które potrzebują go znacznie bardziej niż ty. To teraz Becky pozostaje WarGames, jak nic.

Gunther vs. Evans:

Wow, jaki theme na powrót dostał Gunther. To zaskoczyli troszkę. Walka doskonała. W takim składzie nie mogło się to nie udać. Gunther rzecz jasna awansował dalej, ale Evans pokazał się z mega strony.

AJ Lee spotkała Ripley. No ciekawe, o czym sobie pogadały? AJ Lee i Becky Lynch w WarGames. Teraz to już pewniaczek.

Męskie drużyny z WarGames trochę się pobiły, a my otrzymaliśmy raczej spodziewane powroty Lesnara i Romana.

RAW o oczko lepsze niż ostatnio. 8,5 na 10.

• Lubię to 1

• Reputacja:   812
  • Styl:  Jasny

To lecimy z ostatnim Monday Night Raw Johna Ceny i dzisiaj też jego ostatni pojedynek ogólnie na Raw przed emeryturką, więc zobaczmy co tam Hunter wykombinuję!

Na początek powtóreczka z tego jak Cena wygrał tytuł Interkontynentalny w zeszłym tygodniu i tak jak było zapowiadane John otwiera Monday Night Raw! Zobaczmy co będzie miał nam do powiedzenia! Cena mówi, że New York City tworzy lub łamie kariery, ciekawie to rozpoczął, ale pyta się czy jesteśmy gotowi, żeby zacząć? THE CHAMP IS HEREEEEE!!!! Wszystko przerywa Dominik Mysterio! Który oczywiście chcę rematchu o jego Intercontinental Championship i John chcę zawalczyć już dzisiaj o ten tytuł, ale Mysterio nie jest tym zainteresowany i chcę sam wybrać kiedy dostanie swój rewanż i proponuję Survivor Series w San Diego i Cena się zgadza, ale Cena obiecał, że dzisiaj stoczy ostatni pojedynek na Raw, więc i tak chcę to zrobić i dalej pyta się Doma czy chcę dzisiaj stworzyć historię i spróbować szczęścia? Dominik się uśmiecha i nagle wychodzi Balor i McDonagh! Dochodzi do brawlu i do Ceny dołącza Sheamus, a potem jeszcze Rey Mysterio! Ostatecznie wyjdzie Six Man Tag Team! Który zapowiada John Cena! Przyjemny segmencik ostatni u Ceny, dobrze wypadł.

Six Man Tag Team pora zacząć! Cena, Rey i Sheamus vs Judgment Day! Walka może być całkiem niezła, szkoda, że to jednak nie ostatni singlowy pojedynek Ceny na Raw, ale niech będzie, face'owie tutaj powinni wygrać moim zdaniem. Ale świetny pojedynek przypomniał aż stare czasy, kiedy zawodnicy podczas walk się świetnie bawili, mega dobra walka, fajne wspólne akcje, prawie 15 minut niesamowitej walki, genialne pożegnanie Johna Ceny i mega dobrze się to oglądało, wielkie brawa dla wszystkich Panów, ładnie się tutaj zgrywali i zsynchronizowali w różnych akcjach, Cena bardzo dobrze tutaj wyglądał, no face'owie ogólnie wygrali i dobrze, tak powinno być, także brawa dla każdego zawodnika, który tutaj uczestniczył, bo dostaliśmy kawał świetnego pojedynku i super rozpisaną walkę, a z Ceną kolejny raz widzimy się w San Diego! Jednak nie będzie ostatnim uczestnikiem face'owej drużyny w War Games, w sumie szkoda, ale niech będzie, może Dom odbierze mu tytuł.

Pearce i Nick rozmawiają między sobą, ale wbija Paul Heyman, który daję coś Adamowi i nie wiem do końca co to jest. 

Lecimy z wywiadem w ringu Stephanie Vaquer! Kolejny ciężki segment, dla takiej zawodniczki, ale dobrze, że do niego nie doszło, bo Nikki od razu ją zaatakowała i powiedziała, że chcę odzyskać to co jej i chcę przejąć całą dywizję kobiet i cieszy się, że dzięki niej zrozumiała czego chcę oraz mówi, że Vaquer ma dać jej walkę o Women's World Championship, feudzik jest dalej prowadzony, wygląda dobrze ogólnie.

Lyra i Bayley rozmawiają na backu i nagle spotykają The Kabuki Warriors, Bayley chcę, żeby Valkyria dała jej minutę, Asuka i Kairi chcą, żeby Bayley dołączyła jako piąta do ich teamu ze względu na historię, jednak Bayley nie jest zainteresowana....kurde, a gdyby tak Lyra i Bayley w teamie face'owym? W sumie chciałbym.

Solo vs tajemniczy zawodnik w ramach turnieju The Last Time Is Now, dość wcześnie, ciekawe kto nim będzie, chętnie się przekonam! DOLPH ZIGGLER! Kurde no myślałem o nim, ale nie spodziewałem się, że WWE faktycznie po to poleci, ale to mega dobry pick, obydwa tajemnicze picki są bardzo dobre i ciężko o lepsze, jedynie Edge i Jericho byliby lepsi, ale wiadomo ciężko było o nich, więc poza nimi to Ziggler oraz Cardona to były najlepsze picki jakie mogły być według mnie! Kurde, ale no mam nadzieję, że Ziggler to ugra, chociaż pewnie znowu się przejadę i Solo pojedzie Dolpha, ale zobaczymy! Tak samo jak w przypadku Cardony tak samo i tutaj tajemniczy zawodnik przegrał i też w podobnym czasie, bo około 8-9 minut, tutaj bliżej 9 minut, no szkoda, pojedynek był przyjemny i bardzo fajnie było zobaczyć Zigglera ponownie w ringu, ja jestem z tego powodu mega zadowolony, ale widać, że na dłużej to tak samo jak Cardona nie ma tu czego szukać raczej, a szkoda.

Alexa Bliss wbija do ringu i chyba ma coś do powiedzenia, więc przekonajmy się co! Mówi, że Charlotte przez cały weekend ją ignorowała i jej próby kontaktu, więc spróbuję teraz tego i zwraca się prosto do Charlotte, Alexa dała bardzo emocjonalne promo o Charlotte i o tym wszystkim i uważam, że wyszło to świetnie, ale wszystko przerywa The Kabuki Warriors oraz Lash i Nia! Jax mówi, że rozumie dlaczego Charlotte opuściła ją i Panie chcą zaatakować Bliss, ale jednak nie pozwala na to Ripley i Iyo! Jednak dalej są w mniejszości, AJ Lee wracaj! Mamy brawl 4 na 3, więc heelowe zawodniczki mają przewagę, ale nagle wraca Charlotte Flair! Z kijem do kendo wbija i pomaga face'owemu teamowi! Potem pomaga wstać Alexie, więc jednak lecą w to, że Flair najpierw nie chcę, ale z czasem jednak połączy z nimi siły no i dobrze, Flair powinna być w tym teamie od początku, ale takie pisanie historii też jest fajne i ciekawe, a szczególnie jak wygląda naturalnie. 

Wywiad Johna na titantronie nagrany wcześniej, a nie to jednak jego część, a całość możemy obejrzeć na netflixie no ok.

Becky wbija do ringu! THE MAN HAS COME AROUND! AHH TEN THEME SONG! Pora na walkę o tytuł Women's Intercontinental Becky Lynch vs Maxxine Dupri, raczej zmiany się nie spodziewam, ale walka może będzie dobra. Solidny około 10 minutowy pojedynek i czy ja mówiłem, że zmiany się nie spodziewam? A jednak ją dostaliśmy i z jednej strony to spoko sprawa, bo tytuł ma faktycznie mid cardowa zawodniczka, a z drugiej chciałem zobaczyć feud AJ vs Becky z tytułem Women's Intercontinental w tle, ale no jest jak jest, w sumie zobaczymy, może Becky odzyska jeszcze ten pas, a tak poza tym to AJ wróciła i właśnie dlatego Lynch przegrała tytuł, feudzik się rozpoczyna oj tak, będzie ciekawie i brawa dla Maxxine, która zdecydowanie zasłużyła, bo sporo pracy wkłada w swoją postać i można ją lubić.

Lecimy Gunther vs Je'von Evans, Evansowi ucięli chyba wejściówkę, a Gunther dostał nowy theme song, znaczy chyba nowy albo ten sam tylko zmodyfikowany, kurde ale dobrze to brzmi, poważniej niż poprzedni mam wrażenie i bardziej main eventowo, że tak powiem, może to początek zmian w jego postaci takich pozytywnych? Czuję, że Gunther może zesquashować swojego rywala, ale może nie będzie tak źle, zobaczymy. 15 minut genialnego pojedynku, kurde co Ci Panowie robili, nie był to jednak squash, ale naprawdę świetny pojedynek, przyjemny, fajnie opowiedzieli historię w ringu, Je'von pokazał się genialnie i może zaliczyć ten występ do udanych zdecydowanie, jeden z najlepszych pojedynków na Raw w tym roku jak dla mnie, Gunther ostatecznie wygrywa, ale Evans nawet odkopał po Powerbombie no to jest mocne, a Guntherek leci po Jasia to jest bardziej niż pewne jak dla mnie, ale na razie dobrze wygląda, brawa dla Obu Panów ogólnie!

Na backu wywiad z Maxxine potem z AJ i na koniec Rhea podchodzi do Lee oj będzie ostatnim członkiem face'owej damskiej drużyny w War Games to bardziej niż pewne.

Next Week: Gunther vs Carmelo/Bronson Obydwa te zestawienia mogą być interesujące, a to w ramach jednego z ćwierćfinałów turnieju The Last Time Is Now, zależy kto wygra na SD, ale tak jak mówię oba zestawienia wyglądają dobrze. Solo vs Pentagon/Balor, też w ramach jednego z ćwierćfinałów turnieju i tak samo jak poprzednio oba zestawienia wyglądają dobrze i tyle, no te dwie walki mi się podobają jak na razie, niezależnie od ostatecznych zestawień, liczę jeszcze na jakieś Advantage Matche w kwestii War Games, ale to będzie albo na Raw albo na SD za tydzień pewnie.

Pora na main event czyli face off obu ekip war games! Tylko że na razie jest 4v4, czy poznamy dzisiaj 5 zawodnika chociaż u jednej z ekip? To jest Madison Square Garden, więc wydaję mi się, że raczej poznamy, nawet nie wiem czy nie poznamy pełnych składów obu drużyn, najpierw wbija do ringu ekipa The Vision i Heyman bierze mikrofon i przedstawia siebie oraz wszystkich czterech zawodników, który stoją dookoła niego, mówił, że to On wprowadził Bloodline do War Games i teraz z tego co zrozumiałem wprowadzi ten potężny team do War Games coś w tym stylu chyba, a wszystko przerywa CM Punk! Gdzie jego tytuł? Zatrzymuję się przed ringiem i czeka na swoich sojuszników i mamy The Usos! Nie podoba mi się, że wbijają przy theme Jeya, powinni przy normalnym Theme The Usos i na koniec Cody Rhodes! Także bez pasa, ale jednak jest! Ciekawe zagranie, zwykle to heelowie otaczają ring, a dzisiaj mamy odwrotną sytuację i to face'owie rwą się do brawlu otaczając kwadratowy pierścień i wchodzą na krawędzie z 3 stron jak na razie. NIE MA WYMIANY SŁÓW OD RAZU BRAWL! Punk szykuję się do GTS na Loganie, reszta biję się poza ringiem i cyk TU DU DU DU DU! TU DU DU DU! BROCK LESNAR IS HEREEEEE! Punka mina mówi wszystko! Punkster próbuję atakować Lesnara, ale ten od razu ustawia go do pionu, Cody też próbuję, ale Brock wysyła go do Suplex City! WHO'S NEXT?! Napisy końcowe już były, ale na odtwarzaczu jeszcze jest ponad 3 minuty i jest i ON!!!! OTC IS HEREEE! Roman vs Brock oj tak dawno nie było, a WM się zbliża, jakaś walka unifikacyjna? Main event WM? :D Kurde ale to był dobry brawl, dawno tak dobrego i fajnego brawlu nie widziałem przy tylu osobach, albo nie pamiętam go już xD, ale naprawdę solidnie, fajnie to wyszło wszystko, Roman i Lesnar tak jak myślałem ostatnimi uczestnikami War Games Matchu, oj jest lepiej niż dobrze, nie wiem czy kiedykolwiek były mocniejsze składy w War Games, będzie się działo!

Podsumowanie: Bardzo dobre Raw, mega mi się podobało, od samego początku do końca oglądałem z uśmiechem na twarzy, bardzo dobry segment początkowy, fajny pojedynek w openerze, mega dobrze się bawiłem, super walki w turnieju, fajna walka mistrzowska i bardzo dobre powroty i to co działo się na koniec też mega mi się spodobało, powiem tak Survivor Series jest chyba jedną z najlepiej o ile nie najlepiej podbudowaną galą w tym roku, to jak tutaj się wszystko fajnie zgrywa i klei, mega mi się podoba i oby tylko tak dalej, jest hype oj jest! 

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)