Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   203
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

18 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

Ciąg dalszy.

Fani w Internecie chyba nie odpuszczają tematu:

G33ttPPXIAAGlbi?format=jpg&name=large

Cóż, przecież zdanie ludu internetowego się nie liczy, więc Hunter zbytnio się tym nie będzie przejmował.

Uso samą walkę pewnie przegra, bo jakoś wmiesza się Jimmy i tyle.

Kapitalną robotę wykonała tutaj Ruda. Zdecydowanie najciekawsza postać kobieca w WWE od jej powrotu. Inne zawodniczki w tej materii bez podjazdu:

Hunter to wszystko ogląda, słucha, czyta, analizuje i buduje heela dekady, żeby na ostatnie lata kariery na widok Jeya cała planeta zaczęła yeetować. :D 

70800448856fb97a41e5eb.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1213/#findComment-649579

RAW nadrobione... Rollins pozbawiony tytułu. No nie miało farta WWE do tegorocznych zwycięzców Money in the Bank. Gala była 4 miesiące temu, a tu Naomi w ciąży, Seth na L4.

Pas trafi w ręce Punka lub Uso. Czyli albo Phil wreszcie będzie mistrzem nieco dłużej albo to na nim Jey przejdzie wyczekiwany heel turn. Szkoda, że shota nie dostał LA Knight. Między nim a Punkiem fajnie iskrzy.

Patrząc jak publiczność w Sacramento owacyjnie przyjęła zdobycie nic nieznaczącego TT Title przez Stylesa, aż żal, że to będzie chyba jedyny tytuł podczas pożegnalnego runu. Aż się prosi o chociaż midcardowy pas, a nawet o walkę o złoto. A tak w kolejce czeka New Day i War Raiders. :D

Lubię Roxanne Perez, ale niech ona dorzuci do tych heelowych gadek coś więcej niż "that's why i'm the prodigy". :D Vaquer zgodnie z przewidywaniami wygrała, acz nie zabrakło botchy z jej strony.

Ależ bezbarwny jest ten powrót Belli. Kręciła się bez większego celu a to przy Liv, a to przy Io, a teraz przy Vaquer. Może heel turn i title shot?

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1213/#findComment-649587

• Reputacja:   1 057
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Mocarne otwarcie RAW. Dłużej trwało yeetowanie niż sama gadka pretendentów. :spoko:

Dawać już ten rozłam w Judgment Day i Balora jako pretendenta do IC Title. Ile można oglądać Doma i Pente? Rusev to też nie jest ktoś, kogo chciałbym oglądać z pasem IC. 

Bayley i Valkyria najpierw toczyły fajne walki o IC Title, miały mieć walkę o pasy TT na WM42, potem zanosiło się, że któraś przejdzie turn, był motyw z kryzysem osobowości, w końcu obie panie znalazły wspólny język, a to wszystko... po nic :D Pasy TT zostają u Bliss i Flair. To może chociaż dajmy je na pożarcie Vaquer. :co:

Fajnie, że Perez wygrała z Nikki. No i to tyle z tego wspaniałego RAW :DA propos wpadek Belli... Pozostaje czekać na powrót Ceny, to już za dwa tygodnie. Ciekaw jestem, co mu wymyślą i dlaczego mnie to wkurwi. :D

Edytowane przez Bastian

• Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1213/#findComment-649777

W paru słowach o RAW:

– Yeet-Uce-Yeet-Uce. Jak to miało nakręcić mnie na ich walkę, to niezbyt się udało. Mam nadzieję, że Punk wygra tytuł. Średni start RAW.

– The Judgment Day ma problem. Tak ma prawdziwy problem. I piszę to jako osoba ich lubiąca. Dawać jakieś zmiany.

– Walka Rusev vs. Penta nawet niezła, ale oczywiste było, że to jedynie podkładka pod triple threat.

– LA Knight zdobędzie kiedyś główne złoto, czy szansa już przepadła na zawsze? Zobaczymy. Nie rozumiem jak to się stało, że jeszcze tym mistrzem nie był.

- O ładne podkreślenie klasy Asuki.

– Roxanne pokonała Nikki. Dramatu w ringu nie było. Po walce Raquel zaatakowała Nikki, a Steph wybiegła na ratunek. Pachnie walką tag team.

– LA Knight pokonany. Bron zwycięzcą. Walka szałowa nie była.

– Oczywisty triple threat o pas Dominika potwierdzony przez łysego.

– JD pokonał rodaka. No proszę jak miło. Pojedynek godny obejrzenia zdecydowanie.

– Main Event absolutnie kapitalny. Panie powinny częściej dostawać ostatnie minuty RAW. Spełniły z nawiązką swoją rolę. Świetna walka. Mistrzynie obroniły. Po walce Kairi i Asuka zrobiły porządek, ale co ciekawe nie zaatakowały Bayley.

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1213/#findComment-649779

• Reputacja:   554

3 godziny temu, Bastian napisał(a):

Mocarne otwarcie RAW. Dłużej trwało yeetowanie niż sama gadka pretendentów. :spoko:

Bez kitu ciężko się już to ogląda, postać Jey'a potrzebuje odświeżenia i natychmiastowo mu usunąć to " us, us, us " czy " yeet, yeet, yeet " to miało branie jakoś na początku roku ale ludzi już to wkurwia... Jey bez tego pajacowania mógłby całkiem normalnie rozmawiać na mic'u a tak ta jego gadka spierdala całe show... Mam nadzieje że Punk wygra mistrzostwo, face'owy Jey nie nadaje się na mistrza, miałem nadzieje że jednak da radę jako face ale no.. za długo już nim jest. 

2 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

LA Knight zdobędzie kiedyś główne złoto, czy szansa już przepadła na zawsze? Zobaczymy. Nie rozumiem jak to się stało, że jeszcze tym mistrzem nie był.

Liczę że nacisk ze strony fanów przyczyni się do tego że dadzą mu w końcu pas ale dopiero gdzieś w 2026 roku... Fani domagają się od dobrych paru lat Knighta z mistrzostwem i w głównym obrazku bo gość ma charyzmę, ale nochal jak zwykle woli stawiać ciągle na tych samych... 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1213/#findComment-649783

• Reputacja:   801
  • Styl:  Jasny

Kolejne Monday Night Raw i w sumie ostatnie przed kolejnym Saturday Night's Main Event, więc zobaczmy co zgotował nam Triple H, chętnie się przekonam, bo zapowiada się całkiem dobre Raw.

Poza powtórkami z ostatnich tygodni to zaczynamy od face offu Jeya z Punkiem i na początek na ring wbija Jey Uso! Na początek wita fanów na MonJey Night Raw, mówi, że ma w uszach Jimmy'ego, Romana i kogoś tam jeszcze, ale nie zrozumiałem zbytnio kogo, ale mówi, że ma to gdzieś, bo słucha tylko siebie obecnie, bo wciąż jest Jeyem Uso i nagle wszystko przerywa CM Punk! Który sparodiował Jeya Uso z tym, żeby puścić ponownie jego theme song xD, fajnie to wyglądało i dalej trochę to robi FOUR LETTERS, ONE WORD....PUNK! Punk jest zadowolony z tego, że Jey w końcu zaczął słuchać siebie, a nie Jimmy'ego czy Romana. Punk chwali w miarę Jeya i mówi, że ma to czego mu potrzeba i pyta się Jeya Uso, a nie Romana Reignsa jak daleko się posunie, żeby zdobyć mistrzostwo świata, bo CM Punk tego też potrzebuję, mocne słowa od Jeya do Punka, podobał mi się ten face off, czuć było emocję, czuć było zaangażowanie fajnie to wyglądało, Jey pokaże Punkowi kto jest najlepszy na świecie YEET! Kurde nie wiem co ludzie mają do Jeya, może ja czegoś nie widzę, ale jego postać obecnie jest w porządku i nie jest tak jednowymiarowa jak była jeszcze przed WM chociażby, Jey się wyrobił bardzo mocno, dobrze to wygląda, ale to moje subiektywne zdanie, mimo wszystko skądś te dislike'i są na yt, ale jednak segment bardzo dobry i podbudował walkę o tytuł World Heavyweight w sobotę oj podbudował.

Judgment Day na backu i Dominik mówi, że mają problem, bo Pearce się na niego uwziął i na Saturday Night's Main Event znowu będzie bronił tytułu z Rusevem albo Pentagonem, zależy kto wygra, a ogólnie to McDonagh i Balor nie pomogą mu, bo będą próbowali odzyskać tytuły World Tag Team, ciekawie się dzieję wśród JD, może w końcu to do czegoś doprowadzi, ale Dominik w końcu jest przyjemnie prowadzony.

Czas na Pentagon vs Rusev o pretendenta do tytułu Interkontynentalnego! Zobaczmy jak to wyjdzie, ale z takimi zawodnikami to powinno wyjść naprawdę dobrze!  Tego to się nie spodziewałem, walka była wybitna, bardzo dobra lub nawet świetna pomiędzy Rusevem i Pentagonem, bardzo się wkręciłem i trwała około 10 minut zanim Los Americanos ich nie zaatakowali i ostatecznie wyszło, że walka nie ma rozstrzygnięcia, ale w sumie logiczne, przecież Dominik dogaduję się ładnie z Los Americanos, więc można było się tego spodziewać w przypadku kiedy McDonagh i Finn niezbyt chcą mu pomóc, jednak dla mnie to dalej było miłe zaskoczenie, ciekawi mnie do czego dalej to prowadzi, ostatecznie i tak Pentagon oraz Rusev wychodzą górą z tego brawlu, ale tu chodziło o samo przeszkodzenie w walce i wyszło, a samą walkę polecam, naprawdę bardzo dobra.

Knight udziela wywiadu o Jeyu i Knight mówi, że zrobi to co musi, bo czasem trzeba robić ciężkie i trudne rzeczy, więc to znaczy, że LA Knight cały czas będzie kręcił się wokół tytułu i dobrze, może w końcu go zdobędzie, nie zdziwi mnie jak będzie pierwszym rywalem nowego mistrza na Survivor Series albo kolejnym SNME.  The Vision na backu, Bron zastanawia się czemu nie byli w Battle Royalu w zeszłym tygodniu, no Heyman mówi, że bardzo wkurzyli Adama i są tego konsekwencje, ogólnie koniec jest taki, że Bron zawalczy dzisiaj z LA Knightem, no i dobrze, walka może być solidna.

Przyjemne wideo promo na temat osiągnięć Asuki, klimatyczne dość, szczególnie ta lekka muzyka w tle, dobrze to wyszło.

Balor i McDonagh chcą walki o tytuły World Tag Team od Pearce'a, ale ostatecznie jeden z nich dostanie walkę z Sheamusem xD, Pearce jest nieźle wkurzony, ale dobrze się go takiego ogląda.

Pora na Nikki vs Roxanne Perez! Kolejny pojedynek, który może wyjść całkiem dobrze, liczę tutaj na Roxanne mimo wszystko. Na początku spora dominacja Nikki w tej walce, ale z czasem szala się przechyliła na korzyść Roxanne, bo jednak ma po swojej stronie Raquel, która jej pomogła jak sędzia nie widział, ogólnie dobre solidne starcie, przyjemnie się to oglądało około 11,5 minuty walki i jestem usatysfakcjonowany zdecydowanie, Roxanne wygrywa i dobrze, wygrane jej się przydadzą zdecydowanie, po walce mamy atak na Nikki jeszcze, ale na pomoc szybko przybiega Stephanie! Mamy face to face z Raquel głównie i chyba to Rodriguez będzie kolejną rywalką o tytuł dla Vaquer, ale zobaczymy, mimo wszystko dobrze się ogląda obecnie dywizję kobiet na Raw.

Wideo promo od Bayley potem Lyra na backu i Asuka i Kairi mają do niej problem, ale ostatecznie odchodzą, a podbija Bayley i rozmawiają o swojej walce z Alexą i Charlotte. Jey Uso na backu i podbija do niego Jimmy, który ma problem cały czas, że Jey Uso myśli tylko o sobie i słucha tylko siebie i boi się co się stanie jeśli dowie się co Jimmy myśli o tym co jest pomiędzy nimi.

Czas na Bron vs LA Knight! Bronik tutaj powinien to ugrać, trzeba promować młodą świeżą krew! 13,5 minuty bardzo dobrego pojedynku, mega fajnie się oglądało ten pojedynek, Knight potrzebuję wygranych i to czuć było w tej walce, a Bron ma dalej coś do udowodnienia, cieszę się, że ostatecznie poszli w Brona, ale widać było, że dla jednego jak i drugiego ta wygrana ma spore znaczenie, Breakker wspina się co raz wyżej i jestem z tego powodu bardzo zadowolony, na WM musi dostać coś mocnego, to jest bardziej niż pewne, że tak będzie oj tak, ciekawe co dalej dla The Vision.

Pearce na backu szuka Dominika i pyta się po ludziach i w końcu go znajduję, Dominik cały czas brata się z Los Americanos, a Pearce informuję Dominika, że na Saturday Night's Main Event będzie bronił swojego tytułu Interkontynentalnego w Triple Threat Matchu z Rusevem i Pentagonem, kurde ta edycja zapowiada się naprawdę mocno moim zdaniem, przyjemne pojedynki tam będą. The Usos na backu, Jey mówi do Jimmy'ego, że ten dalej jest jego bratem i go kocha i nic tego nie zmieni i ostatecznie się pogodzili, chociaż wydaję mi się, że jednak nie na długo, ale zobaczymy, możliwe, że nawet już na Saturday Night's Main Event coś się odwali.

Pora na JD McDonagh vs Sheamus! Dwóch Irlandczyków, może być ciekawy pojedynek. Przyjemny pojedynek ponad 13,5 minuty walki, która była lepsza niż się spodziewałem, także naprawdę solidne starcie i o dziwo JD McDonagh to wygrywa, jestem w szoku, ale przy pomocy Balora oczywiście, ogólnie Sheamusa fajnie się bardzo ogląda od dłuższego czasu i nie miałbym problemu, gdyby zdobył jakiś tytuł w najbliższym czasie, nawet World Heavyweight, chociaż wiemy, że to niemożliwe, ale ciekawie by było, ale zapowiada się ciąg dalszy feudu i ciekawi mnie jak to się zakończy i czy ktoś pomoże Sheamusowi, no zobaczymy, walka była naprawdę fajna, więc można obejrzeć i brawa dla McDonagha!

Pearce na backu z Maxxine, Adam mówi, że Dupri zasłużyła bardzo na title shota na tytuł Women's Intercontinental po tym jak chyba dwa razy wygrała z Becky, ale Maxxine nie chciała tej walki teraz, bo chciała się do niej dobrze przygotować i Pearce się w sumie zgodził i powiedział, żeby jedynie Maxxine mu powiedziała kiedy będzie gotowa i wtedy będzie walka, w sumie fajna sprawa, fajnie jest mieć dobre relacje z przełożonym. Charlotte i Alexa na backu mają wywiad, który przerywa The Kabuki Warriors, które mówią, że Bayley i Lyra nie zasługują na te tytuły i tak samo Charlotte i Alexa. Na backu AJ i Dragon pytają się Adama Pearca o godnych przeciwników dla nich, ostatecznie podbijają Judgment Day i wychodzi na to, że za tydzień dostaniemy rewanżyk pomiędzy tymi zespołami no i git mi się podobała ich poprzednia walka, więc może będzie dobrze.

Next Week: Nikki Bella & Stephanie Vaquer vs Roxanne Perez & Raquel Rodriguez i fajnie, feudzik jest kontynuowany, więc zobaczymy walkę tagową mi siedzi i obejrzę sobie. AJ Styles & Dragon Lee vs Judgment Day o tytuły World Tag Team, taki rewanż też mi odpowiada, dobry pojedynek się zapowiada i tyle, dobrze się zapowiada kolejne Raw, nie ma na co narzekać moim zdaniem.

Main event time! Zdziwiłem się, że ta walka jest w takim miejscu, ale może coś się wydarzy, zobaczymy Alexa i Charlotte vs Lyra i Bayley o tytuły WWE Women's Tag Team, starcie powinno być bardzo dobre i chętnie je obejrzę! Lekko ponad 14 minut bardzo dobrego lub nawet świetnego pojedynku, Panie dały z siebie naprawdę wiele i nie można im tego odmówić, przyjemna akcja w ringu, solidne tempo, dużo tag teamowego wrestlingu, podobało mi się to starcie i Charlotte oraz Alexa obroniły tego się spodziewałem, ale o dziwo nie było problemów w teamie Bayley i Lyry, ale to dobrze, może to jednak projekt długoterminowy ostatecznie, fajnie się je ogląda razem nie da się ukryć, że pasują do siebie po walce jeszcze The Kabuki Warriors atakują Charlotte i Alexę, ale zostawiają w spokoju Bayley i Lyre, ciekawe czemu, komentatorzy dali trochę do zrozumienia, że coś może być na rzeczy, ale czy faktycznie? Przekonamy się za jakiś czas pewnie, a tymczasem brawa dla Flair i Bliss za obronę tytułów!

Podsumowanie: Kolejne bardzo przyjemne Raw do oglądania, powiedziałbym nawet, że bardzo dobre, dostaliśmy mega dobre pojedynki w większości moim zdaniem, podbudowa story była, może nie za wiele segmentów, ale ten pierwszy segment z Punkiem i Jeyem był naprawdę mega dobry i mi się podobał, main event też dowiózł i story toczą się dalej, no ja nie widziałem tutaj nic złego, dobre lub bardzo dobre Raw, zależy kto jak ocenia, jeden mega dobry segment, bo w sumie tylko jeden był i reszta walk, która była też dobra bądź bardzo dobra, jak dla mnie bardzo dobre show.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1213/#findComment-649832

WWERAW2025_Netflix.png

Cytat

-New World Heavyweight Champion CM Punk appears

-AJ Styles and Dragon Lee vs Finn Bálor and JD McDonagh for the World Tag Team Championships

-Roxanne Perez and Raquel Rodriguez vs Stephanie Vaquer and Nikki Bella

-Penta vs El Grande Americano

-Bayley and Lyra Valkyria vs The Kabuki Warriors

Aż trzy walki tag team.

Penta w akcji:classic_smile: Znowu walka Penty w TV. Ciekawe. Cieszę się. Świetnie się ogląda jego pojedynki.

Tag team z udziałem mistrzyni powinien do czegoś doprowadzić. Raquel następną rywalką o złoto czy może heel turn Nikki? Skłaniam się bardziej do opcji numer dwa, ale wyjdzie w praniu.

Walka o pasy tag team zapowiada się bardzo dobrze. Pierwsze starcie było naprawdę przyjemne.

Punk z tytułem to będzie miły widok. Pytanie, kto następny? LA Knight, czy ktoś z dwójki Bron/Bronson?

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1213/#findComment-650261

Czerwona tygodniówka:

– Punk z pasem. Zasłużona nagroda za całą pracę, którą wykonał po powrocie do WWE. Wpierw podziękowania, a dalej wymienienie paru zawodników. Jak wymienił Dominika, to reakcja publiki była słodka. The Champ is Here. O Logan tego to się nie spodziewałem.

Znośną gadkę Logana przerwało The Vision. Mister YouTube, a to dobre. Ostatecznie Bron popchnął Logana, a później Bron i Bronson zaczęli okładać nowego mistrza. Logan zaatakował The Vision i dostał Tsunami. Punk przybiegł z krzesełkiem i tyle. Logan i Punk w jednej ekipie na WarGames? Nie uwierzę póki nie zobaczę. To jakaś podpucha.

– The Judgment Day vs. Steph i Nikki: Nie wkręciło mnie to. Nikki tutaj nie pasuje do tego grona. Roxanne odlicza Nikki i po walce.

– Punk spotkał Uso. Będą w jednej drużynie prawda?

– Penta w akcji. Kolejna jego walka na RAW. Ciekawe. Penta pokonał El Grande Americano po niezłej walce, bo Penta poniżej pewnego poziomu nie schodzi.

– Klimatyczne chwile z Kabuki Warriors.

– Jest i Dom. Najlepszy mistrz w WWE. Rey? Syn vs. Ojciec? Powracamy do tego? Wow. Gorąca publika. Miło. Zajebisty segment. No tak przecież Survivor Series będzie się odbywać w San Diego. Hometown. Niech walczą ponownie, byle Dominik wygrał.

– O jest moja ukochana zawodniczka, która wlazła na stół i trochę pogadała. Świetna jak zwykle. Wracając spotkała Kabuki Warriors. Interesujące. Czyżby razem na WarGames?

– Asuka i Kairi po doskonałej walce pokonały swoje rywalki.

– Raquel zmierzy się ze Steph. Czyli opcja numer jeden zwyciężyła, ale dalej nie ufam Nikki i jestem prawie pewny, że ta wcześniej jak później odwróci się od Stephanie.

- Znowu tarcia w The Judgment Day, z których póki co nic nie wynika.

– Rewanż o pasy tag team na bardzo fajnym poziomie, ale pierwsza walka podobała mi się odrobinkę bardziej. AJ odliczył JD i mistrzowie obronili tytuły.

– Wow. Steph. Wow. Nikki nie ufam Ci. Odwrócisz się od naszej pięknej mistrzyni.

– Main Event pozostawił wiele do życzenia. O Logan uderzył Punka. Tak myślałem. Bron/Bronson/Logan i pewnie Lesnar. Kto ostatni? Theory?

Nie było to najlepsze RAW/Nie było to najgorsze RAW.

https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1213/#findComment-650371

• Reputacja:   801
  • Styl:  Jasny

Pierwszy odcinek Raw po Saturday Night's Main Event i z naszym nowym mistrzem World Heavyweight, zobaczmy co nam tutaj WWE zgotowało!

Raw rozpoczynamy od powtórki tego co wydarzyło się właśnie na SNME, ale potem otwiera je od razu CM Punk! Nasz nowy mistrz wbija na ring! Więc zobaczmy co będzie miał nam do powiedzenia! No na początku mówi, że dobrze jest być mistrzem na Raw, dostał chanty "You Deserve It!" I to prawda zasłużył na to, potem podziękował swojej żonie AJ Lee oraz fanom, mówi też o tym co powiedział jak tutaj wracał 2 lata temu, no tak kurde to już 2 lata od jego powrotu jak ten czas zasuwa, ale mówił o tym, że nie jest tutaj, żeby szukać przyjaciół, On jest tutaj, żeby zarabiać pieniądze! Następnie parioduje Setha machając tytułem tak jak robił to Rollins potem jeszcze mówi o swoich potencjalnych przyszłych rywalach, którzy mogą się z nim zmierzyć o tytuł jak Dominik Mysterio, Finn Balor, Sheamus czy nawet John Cena i jeszcze mówi słowa Johna "THE CHAMP IS HERE!!" Kurde no nie, wszystko przerywa Logan Paul xDDDD. Punk nie jest zadowolony, mówi, że jest walczącym mistrzem i chcę takim być, ale każdy byle nie On i nie dziwię mu się, Logan jest nudny niestety, chociaż w ringu daje bardzo dobre walki, reakcja Punka to złoto ogólnie xDDD. Logan tam coś pogadał, a wszystko przerywa Paul Heyman i The Vision! Heyman mówi jak się nazywa standardowo, Paul mówi, że widzi "dziwkę" bez honoru z tego co zrozumiałem i mówi o Loganie xD, wspomina też o title runie Punka i to On stracił ich tytuł, a potem mówi, że Logan jest w złym miejscu o złym czasie i chcę, żeby odszedł, jednak On tego nie robi. Bron przejmuję mikrofon i mówi o tym co zrobił z Sethem Rollinsem. Ostatecznie dochodzi do brawlu, gdzie The Vision atakuję CM Punka, a Logan opuścił ring, ale zastanawia się czy nie pomóc i ostatecznie pomaga! Ulala czyżby face turn? Nie jestem pewny, ale The Vision go i tak rozwala, ale ostatecznie Punkster powraca do ringu i rozwala Brona i Bronsona krzesłem i koniec segmentu, czyżby to oznaczało jakiś tag team match? Być może i ciekawi mnie kto ostatecznie zawalczy z Punkiem o tytuł i czy to będzie na Survivor Series już, ale zobaczymy, segmencik bardzo fajny przyjemny, chociaż na początku mega generyczny, ale potem się rozkręcił, więc jest git.

Czas na pierwszy pojedynek, więc lecimy! Stephanie Vaquer i Nikki Bella vs Roxanne Perez i Raquel Rodriguez! To może być bardzo ciekawy pojedynek i przyjemny. Kurde prawie 13 minut walki, ładnie sobie poleciały Panie i dużo czasu dostały, naprawdę dobry solidny pojedynek, fajnie się to oglądało i ciekawe co będzie dalej, Judgment Day wygrywa sobie, więc będzie kontynuacja programu raczej i może Roxanne dostanie jakiegoś title shota? Zobaczymy, ale zapowiada się dobrze, Roxanne vs Stephanie to jest coś co bym obejrzał.

Dostajemy to samo wideo promo bodajże co było na Saturday Night's Main Event związane z Johnem Ceną i dowiadujemy się, że dzisiaj będzie losowanie osób lub par z tego co zrozumiałem od komentatorów. Punk i Jey na backu spotykają się, Punk pyta się z kim teraz rozmawia z Jeyem Uso czy z Romanem xD, ostatecznie Jey jednak chcę pomóc Punkowi z The Vision, może być ciekawie.

Pentagon vs El Grande Americano! To może być bardzo dobry pojedynek zdecydowanie! 10,5 minuty bardzo dobrego pojedynku oj tak bardzo mi się podobał, dwóch "Luchadorów" to jest to co lubię oglądać, ogólnie w walce próbowali ingerować pozostali "El Grande Americano" ale jednak niezbyt się to udało, gdyż sędzia wyrzuciła z okolic ringu najpierw jednego, a potem drugiego i ostatecznie to Pentagon wygrał pojedynek, więc w sumie dobrze, powinien się trochę odkuć po ostatnich nieudanych próbach zdobycia tytułu Interkontynentalnego po walce jeszcze próba ataku na Pentagona, ale nieudana, gdyż udaję mu się uciec z ringu i dobrze, ogólnie brawa dla obu Panów za pojedynek, bardzo przyjemny.

Dobre wideo promo od The Kabuki Warriors, ale One zazwyczaj mają naprawdę dobre i solidne proma, przyjemnie się to ogląda.

Dominik wbija na ring i będzie to segment mówiony! No proszę, chętnie posłucham Dominika przy mikrofonie, dawno go nie słuchałem. Dom przedstawia się jako Król Luchadorów, ładnie i mówi, że nikt nie jest w stanie go powstrzymać i nagle powraca jego Ojciec Rey Mysterio!!! STARY WSTAŁ STARY WRÓCIŁ Z WYWIADÓWKI DOMINIKKKKKK!!! Stary Mysterio wyciągnie zaraz pas i będzie lanie dla Dirty Doma? Rey mówi, że za każdym razem gdy Dominik mówi o sobie jako o Królu Luchadorów to rani ich kulturę? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, bo Rey powiedział to po meksykańsku, ale wspomina takich świetnych Luchadorów jak Santo, Blue Demon czy Eddie Guerrero, a Dominik mówi, żeby trzymał z dala od swoich ust imię jego ojca xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Młody Mysterio jest genialny, a potem mówi, że jest lepszy od wszystkich co Rey wymienił i jest lepszy od Reya. Ostatecznie Mr. 619 chcę dać lekcję Lucha Libre dla Dominika i już się szykuję do tego, ale Dom jeszcze bierze mikrofon i mówi, że Rey ukradł jego wąsy, a potem mówi, że sprawił, że nazwisko Mysterio jest teraz istotne i na koniec mówi, żeby Rey wyszedł z jego ringu, Starszy Mysterio mówi, że opuści ring, ale chcę, żeby Młody zrozumiał 3 rzeczy, dopóki Rey tu jest to nie On jest Królem Luchadorów, dopóki On tu jest to Dominik nie jest najlepszym Mysterio, ale drugiej rzeczy nie zrozumiałem xD i ostatecznie mamy brawl! Który wygrywa Rey, a Dominik ucieka z ringu przed Frog Splashem od Reya, ale to był dobry i przyjemny segment, Dominik imo totalnie zniszczył Reya na micu, Rey co prawda nigdy wybitny nie był, ale wciąż Dominik pokazał się z mega dobrej strony, gość będzie świetnym zawodnikiem oj tak i zasługuję kiedyś na tytuł mistrza świata chociażby na chwilę, ale zasługuję i liczę, że go zdobędzie.

Bayley i Lyra na backu, Valkyria chcę wiedzieć, że może liczyć na Bayley.

Woooooo Becky wbija na stół komentatorski! Nie wiem kiedy ostatnio widziałem Becky, ale mam wrażenie, że sporo jej nie widziałem xD. Mówi, że The Vision zrujnowało jej wszystko potem, że Ona jest definicją "Of Cool" Nie wiem jak to przetłumaczyć zbytnio, w sumie kłóci się z fanami ogólnie, takie standardowe promo i kłócenie się z fanami, za wiele nie wniosło imo, ale jest jak jest, Becky odchodzi na backstage, ale w tym czasie wychodzą też The Kabuki Warriors i w sumie face to face Asuki z Becky, to chyba zapowiedź feudu, ale bym to zobaczył oj tak.

The Kabuki Warriors vs Bayley i Lyra, ta walka odda jestem tego pewny i chcę ją zobaczyć. Lekko ponad 14 minuty naprawdę bardzo dobrego i przyjemnego pojedynku, Panie dały z siebie bardzo dużo i Asuka ostatecznie poddała Lyre, to spore osiągnięcie moim zdaniem, bo Valkyria jest dobrze bookowana i to była mistrzyni Interkontynentalna i chyba o to chodziło, Asuka zbliża się do tego tytułu i patrząc po tym co było podczas wejścia The Kabuki Warriors to Asuka leci na ten tytuł, ale zobaczymy, pojedynek przyjemny i zobaczymy co dalej z tymi Paniami będzie, możliwe, że to koniec story pomiędzy Bayley i Lyrą, a The Kabuki Warriors, ale zobaczymy, po walce jeszcze Kairi i Asuka chyba chcą zaatakować Lyre, ale na pomoc przybiegają Charlotte i Alexa! W końcu coś się z nimi będzie działo, może to prowadzi do multi tag matchu na Survivor Series? Lub po prostu War Games, w sumie to jest bardziej prawdopodobne.

Na backu Judgment Day sobie rozmawia i dowiadujemy się, że Raquel zawalczy o Women's World TItle na kolejnym Raw no i gitarka, a Dominik z Balorem mają problem standardowo od dłuższego czasu już, Roxanne go trochę pocieszyła, Dominika oczywiście.

Pojedynek o tytuły World Tag Team pora zacząć! AJ Styles i Dragon Lee vs Judgment Day! To rewanżyk, raczej nie spodziewam się zmiany posiadaczy, ale kolejna przyjemna walka do obejrzenia będzie zaliczona raczej. 10,5 minuty bardzo dobrego pojedynku i pod koniec nawet trochę chaotycznego, ale jakoś to wyszło, Dominik chciał pomóc, pojawił się Sheamus, w pewnym momencie myślałem nawet, że Judgment Day odzyska tytuły, ale ostatecznie tak się nie stało i to AJ z Dragonem obronili pasy, także brawa dla nich, bardzo dobry i przyjemny pojedynek, czyżby Sheamus leciał po tytuł Interkontynentalny? Jest taka opcja, ale zobaczymy.

Na backu Nikki przeprasza Stephanie i jest trochę roztrzęsiona, ale Stephanie ją uspokaja, a Bella mówi, że będzie ją wspierała za tydzień w obronie tytułu z tego co zrozumiałem. Heyman na backu próbuję zrozumieć dlaczego Jey jest w teamie z Punkiem, a On mówi, że szanuję Punka za to że pokonał go bez żadnych sztuczek z tego co zrozumiałem i że obchodzi go jedynie co On sam ma do powiedzenia, nie Roman, nie Jimmy tylko właśnie Jey Uso, na koniec Heyman chyba próbuję go zwerbować do The Vision i życzy mu powodzenia dzisiaj, jak dobrze wyłapałem słowa.

Pearce ogłasza dwa pierwsze pojedynki w ramach turnieju o to, kto będzie ostatnim rywalem Johna Ceny i te walki odbędą się za tydzień na Raw, a będą to Rusev vs Damian Priest, w sumie ciekawy pojedynek, chętnie obejrzę oraz Shinsuke Nakamura vs Sheamus, może być, w sensie powinien to być dobry pojedynek, ale zobaczymy jak wyjdzie, no dużo tych zawodników z poza federacji jak na razie, wiem, że dopiero pierwsze 4 nazwiska z 16 bodajże, ale wydaję mi się, że właśnie na początku powinni najbardziej zaciekawić tym turniejem, ale może się mylę, no zobaczymy dalej jak to wyjdzie, walki powinny wyjść dobrze, szczególnie Rusev vs Priest mnie mega ciekawi, Pearce mówi też, że na SD Nick Aldis wylosuję kolejne 4 osoby, które wezmą udział w turnieju.

Next Week: John Cena się pojawi no i git, chociaż uważam, że mogliby mu dać walkę, może dostanie? Zobaczymy. Damian Priest vs Rusev i Shinsuke Nakamura vs Sheamus to wypowiadałem się już. Charlotte i Alexa vs The Kabuki Warriors o tytuły WWE Tag Team, kurde to może być ciekawy pojedynek i nawet uważam, że jest szansa na zmianę mistrzyń, Japonki są ostatnio dość mocno bookowane moim zdaniem. Kolejna walka mistrzowska Stephanie Vaquer vs Raquel Rodriguez o tytuł Women's World, w sumie może wyjść dobrze, sporo zapowiedziane jest na kolejne Raw i dobrze, solidne pojedynki według mnie, naprawdę może wyjść bardzo dobra tygodniówka, czekam na nią.

It's main event time! CM Punk i Jey Uso vs The Vision! Takiej konfiguracji chyba jeszcze nie widzieliśmy, więc trzeba zobaczyć i ciekawi mnie do czego to ostatecznie prowadzi, Romuald jeszcze nie powrócił, a ma wystąpić na Survivor Series, więc może dzisiaj go zobaczymy? We Will See! Lekko ponad 10 minutowe starcie zakończone podwójnym wyliczeniem i zakończyło się ostatecznie bez rozstrzygnięcia, gdyż wszyscy zaczęli się nawalać poza ringiem i przeszkadzać sobie nawzajem, dobry solidny pojedynek, Jey i Punk nieźle współpracowali razem jak na osoby, które kilkadziesiąt godzin temu biły się o główny tytuł na Raw, Bron i Bronson mocno rozwalili Jeya Uso i chcieli chyba bardziej, ale Punk wbił do ringu z krzesłem i przegonił heelowych zawodników, ale nie na długo, bo Breakker i Reed wrócili do ringu, ale z krzesłami tak samo, ale do ringu wbił też Logan Paul! Który chciał pomóc Punkowi i miał nawet kastet i.....ostatecznie nie ma żadnego face turnu, Logan przywalił Punkowi i na koniec jeszcze oddał Heymanowi swój kastet i koniec Raw, powiem tak WWE tak miesza mi w głowie, że sam już nie wiem jaki będzie ten War Games Match w tym roku, czy The Vision i zbiorą jakichś zawodników vs Team Punka i Romana czy W6 vs MFT czy MFT vs jakiś totalnie randomowy zlepek co zostało uważam nam zasugerowane na SD trochę, nie mam pojęcia, ale to jest dobre, niech mieszają, bardziej można główkować.

Podsumowanie: Mi się osobiście Raw podobało, solidne lub bardzo dobre walki, story poszły do przodu, Punk sobie lata z pasem, Jey wygląda niby lepiej, ale dalej czuć u niego jakieś wahania ogólnie i czuję, że kulminacja może być na Survivor Series, ale zobaczymy, The Vision wygląda bardzo dobrze i sytuacja z Loganem mnie zaciekawiła, dzieję się dobrze na tej tygodniówce.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19738-wwe-raw-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/1213/#findComment-650373